Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Campioana unei mari discipline

A cui a fost inspiraţia? A lui Dan Petrescu sau a lui Ianis Hagi? Că Petrescu l-a trimis pe Damian Djokovici în teren după ce faultul dur al lui Ianis l-a scos de pe teren pe Bordeianu. Iar mijlocaşul croat […]

...

Audaces fortuna cu Deac sau cu Tase?

Liga Profesionistă de Fotbal a comandat obiectul unui artist plastic, acesta şi-a făcut treaba cum a ştiut el mai bine, aşa că ori Mario Camora, ori Florin Tănase va ridica duminică seară o operă de artă deasupra capului. Sau este […]

...

A la turca în Nemţia, bre!

Trebuie să ne hotărâm în ce lume vrem să trăim. Sau în ce lume ne-ar plăcea să trăim. Măcar pentru confortul conştiinţei, dacă nu putem schimba orânduirile, oamenii. Mai ales oamenii. Bunăoară, lui Mesut Ozil, Ilkay Gundogan şi Marius Şumudică […]

...

Pentru încă o săptămână de suspans

Dacă îţi permiţi să îi ţii pe bancă pe Bălaşa (pe care îl căina Hagi că nu este convocat la naţională, deşi era convocat!?), pe Nedelcu, Budescu, Man şi Cristi Tănase, adică încă aproape o echipă întreagă capabilă să se […]

...

Bătaie pe banii noştri! Nu vă simţiţi puţin furaţi?

10 minute fără gol în contul CSM-ului. În handbal, asta înseamnă o veşnicie. Şi o problemă de eficacitate care nu poate fi pusă doar pe seama ostilității barelor porţii apărate de Grimsbo. Bella Gullden ratează prima aruncare de la 7 […]

...

Oneaţă ne dă o palmă

Nostalgic, Augustin evocă spiritul echipei din Ştefan cel Mare. În faţa acestuia, spiritele prezentului fug care încotro

Permalink to Oneaţă ne dă o palmă
sâmbătă, 1 aprilie 2017, 8:12

Începi şi tu, ziarist, să îţi pui întrebări. Câte derby-uri Steaua-Dinamo ai văzut, de fapt, la câte ai scris cronica? Ţi se taie şi ţie din palmares? Dar nu palmaresul ziaristului contează, iar palmaresul sportiv rămâne deocamdată la echipa schimonosită de nişte iniţiale. FCSB. Amatorii de glume prevestesc că în curând ne vom desfăta cu derby-ul FCSB-FCDB. Dar nu doar ei.

Internele mai rapide decât Apărarea
Printre „ei” o glorie dinamovistă. Ionel Augustin, omul care girează proiectului ministerului, CS Dinamo. Echivalentul lui CS Steaua, proiectul altui minister. Spre deosebire de cei de la Apărare, cei de la Interne s-au mişcat mai repede. CS Dinamo evoluează deja în liga a 5-a şi îşi propune promovarea, treaptă cu treaptă, în primul eşalon. Ce frumos! Aţi ghicit, Ionel Augustin este un fel de Marius Lăcătuş în Ştefan cel Mare. Dar îl vedeţi pe Augustin în postura de manager al proiectului la capătul căruia „spiritul” echipei de odinioară va fi respectat prin urcarea în prima ligă? Dar ce, pe Lăcătuş îl vedeaţi? Vedem altceva însă, anumite boli sunt contagioase. Dar este nostalgia o boală? Sau o întoarcere la valorile originare?

Valorile perene
Hai să vedem care sunt aceste valori după care suspină Ionel Augustin, fost aprig atacant dinamovist, răsfăţat odinioară de tribună cu scandarea „Augustin, Augustin, spaima sticlelor de …”, Brifcor, să zicem, ca să introducem şi procedeul literar numit autocenzură. Dincolo de folclorul tribunelor, pe atunci mai puţin slobode la gură, dar foarte haioase, Augustin chiar a întrupat anumite trăsături care marcau identitatea lui Dinamo. Ia să vedem în ce consta identitatea asta în viziunea şefului centrului de copii şi juniori din Groapă, carevasăzică educatorul viitorilor fotbalişti roş-albi.

„Eu la CS Dinamo am jucat! Că pe urmă, după Revoluţie, a fost nevoie ca echipele de fotbal să se desprindă de ministere… Dar când rupi echipa din casa aia, din Ştefan cel Mare, îşi pierde identitatea. Dinamo acolo a fost, la Clubul Sportiv, în «Groapă». Când veneau adversarii, tremurau de frică! Ştiau că suntem buni, agresivi şi că mai primim şi 5 la sută de la arbitru. Ca să ne bată cineva acasă trebuia să joace fantastic sau să prindem noi o zi prea proastă”

5% arbitraj, plus nostalgie 90%
Aşa deci. Mai întâi răul primordial, desprinderea de ministere. Apoi, evocarea setului de valori care trebuie recuperate. Adversarii îi ştiau de frică pentru că erau buni, agresivi, rememorează fostul atacant. Extraordinar! Dar adversarii mai ştiau că urmează să lupte şi împotriva arbitrajului. Nu mult, 5 la sută, zice Ionel, procent care, adaugă cunoscătorii, varia semnificativ în sens crescător. L-a luat gura pe dinainte pe Augustin? Nu, ca şi nostalgicii din tabăra cealaltă, care se închină şi acum la Valentin Ceauşescu, el suspină după vremurile apuse. Asta ar fi strict treaba lui Augustin sau a lui Lăcătuş câtă vreme nu ar fi tutorii unor proiecte fotbalistice cu finalitate în 2020. Ce tare, două echipe departamentale, impregnate de nostalgii comunist-totalitare vor fi beneficiarele unor stadioane nou-nouţe construite cu finanţare capitalist-europeană! Genial!

Deşteptarea, copii!
Lăcătuş şi Augustin dau o palmă zdravănă naivităţii noastre. Poate ne trezim odată! Copii sau adolescenţi pe atunci, noi nu vedeam nici 5%, nici 10%, nici intimidare, nu ştiam nici că un meci poate dura aproape 120 de minute, până dă Steaua gol. Noi admiram pasa lungă a lui Dumitru sau a lui Dinu, hărnicia lui Radu Nunweiller, centrările perfecte ale lui Lucescu, detenta minunată a lui Dudu, driblingurile fermecătoare ale lui Marcel, şerpuirile lui Iordănescu. Iar Oneaţă ne „rupe capul” ( o vorbă de-ale lui, din trecut, când suspecta un blat la meciul Dinamo-Rapid) cu un interviu în care invocă spiritul de odinioară. Mai degrabă spiritele cominternisto-kaghebiste. Şi stai şi te întrebi ce ai prefera, un CS Steaua – CS Dinamo sau FCSB contra FCDB? Perversă dilemă!

Comentarii (51)Adaugă comentariu

gabineg (10 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 20:42

Întâmplător sau nu, Augustin a eliminat câștigătoarea CCE 1983 SV Hamburg si a jucat semifinală competiției cu Liverpool, in care parcă a dat si o bara, având contribuții covârșitoare in acea campanie. Cand tropaia el pe teren, se cutremurau tribunele . Pot să aduc si eu o poezie dedicata: Augustin cu nasul gros, parcă e pantera roz. Dar domnul ziarist prefera sa nu-si amintească, sau poate era prea tanar in epoca aia. Despre echipele departamentale, n-au nicio sansa sa ia fata celor cecevolueaza in Liga 1.

Cristian Geambaşu (693 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 20:59

„Domnu ziarist” a văzut, ca nu e așa tinar. Ba a fost si pe stadion la meciurile acelea. Dar am vaga senzație ca ați citit doar titlul si subtitlul. Greșesc?

gido (2 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 20:49

cristinel...toata redactia gsp i-ati zis steaua fcsb-ului de cateva luni ... ziarul concurent va dat clase ...

Cristian Geambaşu (693 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:03

„Va dat”. Apropo de clase. Cite clase?

Florin (2 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:03

STEAUA este cea cu care am copilarit ( nicidecum FCSB !!) , iar DINAMO este ...DINAMO ( nicidecum a unor PARVENITI, ce au avut un singur scop , acela de a profita de pe urma unui brend , ca de altfel si in cazul echipei STEAUA ) Trebuie sa recunosc ca mi-a placut Dinamo de cand am inceput sa joc fotbal cu o minge de ..".carpa "!!! ; asta sa nu credeti ca si ei jucau cu o minge asemanatoare !!! Deci ; mi-ar place sa fie aceste 2 echipe asa cum au fost ele inainte de asa zisa Liga Profesionista ( oricum la fotbalul ce se practica sub aceasta sigla , numai profesionist nu este !!)si as vrea sa vad aceste 2 echipe plus inca mult mai multe alaturi de ele intr-un campionat al ...fostelor MARI ECHIPE DE FOTBAL ce le-a avut ROMANIA si care au avut succese ( nu succesuri !!!) atat pe plan intern cat si pe plan extern .

tatar (1 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:14

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gabi (18 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:17

steaua e aia care are in vitrina cupa cam pionilor. clar. la dinamo, nu cunosc situatia. deci gigi ciobanu, daca doarea palmaresul, avea steaua. asa, are fcsb. fiecare tine cu cine vrea...oricum, cu burleanu, se va distruge si tot ce mai era bun in fotbalul romanesc. el ii va trage ultimul glont. asa este cand pui un terminat presedinte. dunemzeu sa odihneasca fotbalul romanesc.

laur (268 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:21

Nu cotează ce preferăm, mâine se joacă FCSB- DINAMO, nu? E frumos și uman să nivelezi, să reduci efectul dispariției Stelei cu pilule ziaristice punându-ne pe noi, dinamoviștii, să ne imaginăm viitorul clubului citind, trunchiat, declarația lui Augustin, o legendă a noastră. Dealtfel, o să vezi mâine seară imaginația dinamovistă în cea mai pură stare a ei, aceea stare de identificare cu fotbaliștii ce joacă sub culorile clubului Dinamo București din 1948 împotriva echipei FCSB. Baftă!

iosif_vs (1 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:31

Eu as prefera in primul rand sa se respecte legea, si in al doilea rand sa fie aceeasi lege pentru toti. Daca privatizarea Stelei a fost in neregula, inseamna ca toate "privatizarile" cluburilor de fotbal din Romania au fost ilegale si trebuie anulate, pentru ca toate apartineau statului inainte de '89. In cazul Stelei am asistat doar la executie a lui Becali pe baza de antipatie a cadrelor comuniste din Mapn, care nu si-au primit taxa de protectie si au decis sa se razbune. Nu este normal asa.

exidpol (46 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:31

-cei care invoca dileme tre intrebati, dece nu au reactionat atunci cand boieru le-a ciordit ...palmaresul? ; asa ca acum ...ciocul mic! un meci fc.fcsb.sa -fcdinamo este chiar simpatic ..pentru cei care nu au alta treaba.

emilush (5 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:40

Indiferent care e adevarul si de partea cui este e dureros cand oamenii nu se inteleg in interiorul organizatiilor sportive. FCSB SI FC DB din liga 1 vor avea mediatizare si imagine zilnica cele din ligile inferioare ale ministereloe se vor chinui chiar si cu palmaresul in buzunar sa isi creeze drum in fotbalul mare din tara noastra deoarece vor juca prin mlastinile gazonate ale tarii si acolo succesul nu il garanteaza nimeni chiar daca au tot sprijinul in spate.Desi juridic poate au un temei peste ani si ani poate noi suporterii de rand vom afla altceva dupa procese intense pe la curtea de justitie nationala sau la Luxembourg. Dar chiar daca riscul dei sciziune va fi mereu numai fotbalul pierde din asta.Pacat. Mare pacat. Asta e interesul individual face si victime iar cat va fi omenirea asa va ramine in veci.

Ion Ion 2 (3 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:43

Ciudat! Pe Florea Dumitrache nu l-ati vazut, nu? Doar pe Dinu si Lucescu! Niste parveniti! Lacatus si Augustin! Pai, daca Lacatus apara STEAUA adevarata, de ce nu-i da banii inapoi becaliotului ***, pentru anii in care cica a antrenat Becali S.A.?? Antrenat e un fel de a spune, stie toata lumea ca mai antrenor e Claudiu Raducan, decat Lacatus! Si daca tot veni vorba, de ce nu da CSA inapoi banii aceleiasi Becali S.A. pentru ca a cerut bani de chirie si loje gratuite la meciurile Stelei??? AAA, atunci era ok sa fie Steaua, ca aveau de castigat! In mod normal, toti cei care au acceptat ca aceasta Becali Team sa poarte numele Steaua ar trebui sa ajunga la inchisoare pentru santaj si complicitate la inselaciune! Inclusiv Generalul Talpan (l-am promovat deja, ca in vremea comunismului)! Si sa nu uitam ca , dupa '89, celebra echipa Dinamo Bucuresti a jucat,parca, jumatate de sezon sub titulatura de "Unirea Tricolor"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (1 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:51

V-a dat clasa, domnule ziarist. Mai bine nu ati fi corectat... "V-a"nu "va" ca nu ne referim la viitor. Viitorul e o poveste in care trecutul are locul sau, respectat, dar care nu poate fi adus in prezent fiindca societatea e alta.

Cer schimbarea numelui Romania in RSR, Costica Taplanicus, cetatean italian, domiciliat in Roma, strada (441 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:52

Ma sint jignit de nemul prost si de fiecare data cind sint evacuati cu buldozerul asa zisii romani de sub podurile maretului meu oras.

raison (23 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 21:57

Cel mai mult mi-a placut replica data lui "gido" . Daca scriai" cAte clase " , atunci chiar am fi putut vorbi de clase...

emilush (5 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:01

In afte tari foste socialiste gen ex Iugoslavia daca s-ar fi intimplat sciziuni ca la STEAUA sau DINAMO probabil ultrasii ar fi pichetat sediile ministerelor responsabile de incidente si daca nu se gasea vreun armistitiu convenabil atit juridic sau de resurse umane probabil cu riscul inchisorii *** pe initiatorii scziunii sportive in corpore.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

paul (2 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:06

D-le, Geambasu, cum va raportati la colegii dvs, dintre ziaristi ma refer, care sustin prin editoriale si alte atitudini in plan mediatic, proiectul CSA Steaua? Dincolo de dreptul la libera exprimare, eu unul vad chiar si atitudini umorale din partea unor ziaristi, indreptate indeosebi asupra guralivului Becali, dar indirect, si asupra suporterului stelist. Dincolo de asta, eu consider ca toata mascarada asta cu reinfiintarea echipelor departamentale, are o miza politica. Probabil legea finantarii partidelor nu asigura fonduri suficiente pt campaniile electorale si s-au gandit ca Steaua e o vaca de muls pt buletul de campanie al nu stiu caror partide si politicieni. Eu asta cred, despre ceea ce se intampla acum cu Steaua. Nu Steaua si suporterii ei conteaza, ci indepartarea lui Becali pt ca cineva(timpul ne va spune cine) sa ajunga la banii Stelei.

gigelos (89 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:10

mergi si tu la Federatie ca pe-aici o cam dai de gard in ultimul timp . Te miri ca Di namo primea 5 % de la arbitri ... caterinca . Doar 5 % ? Ai fost pe Dinamo ? Ai fost , asa zici ...incep sa cred ca nu ... apropos , cere-i scuze lui Partos , esti la genunchiul broastei

Cristian (7 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:11

Cand prinde pica pe cineva, Geambasu asta are o ura pe respectivul si pentru ca respira. Reputatul cronicar a considerat sa informeze, poate pentru publicul mai tanar, ca "Augustin era spaima sticlelor de vin" odinioara. Jurnalistul deontolog n-a considerat sa-l prezinte pe Augustin drept castigator de 4 ori al titlului national, detinator a 3 trofee de Cupa Romaniei, 34 de aparitii in tricoul echipei nationale. Probabil ca de batran ce e, ca doar cica era pe stadion la meciul cu Hamburg, Geambasu a uitat de toate aceste performante si a retinut doar ca Augustin inspaimanta sticlele de vin. Si ce vina avem noi acum sa ne pierdem 3 minute din viata sa citim aberatiile unui veninos cianurist?

campionu (5 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:39

Poate că e vina noastră că am crezut în niște valori false, forțate, de inspirație sovietică: echipa armatei, echipa milițienilor, echipa studenților, etc. Nu pot uita acea sintagmă cumplită, dar foarte la modă pe timpuri: Fotbal Club Muncitoresc, cât de oribil suna. Aiurea-n tramvai, cluburile sunt cluburi unde se adună niște oameni de bună voie, nu adunați de ministere, la comandă. La mama lor, acolo în Anglia, n-am auzit de echipa armatei, sau de echipa Scotland Yardului. Și acuma ne plângem că dispare echipa Pentagonului. Am visat cai verzi pe pereți și acum pereții s-au dărâmat și am rămas fără cai. Dacă cluburile ar fi fost înființate pe o bază trainică nu s-ar fi prăbușit așa după cum bate vântul. A fost fals, și s-a ales praful. Nu avem o cultură a oamenilor iubitori de sport care să se adune în cluburi, românii se adună în crâșmă, sau la manifestări spontane contra guvernului. Următorul club care se va înființa se va numi FC Piața Universității. Sau mai bine, pentru nostalgicii echipelor departamentale propun să se înființeze FC DNA, ăștia o să intre direct în Liga 1 și o să câștige campionatul cinci ani la rând! Să-l văd pe arbitrul ăla care are tupeu să dea 11 metri contra echipei DNA-ului! FC DNA sigur o să aibă și mulți suporteri, o să umple Piața Universității imediat.

Mihai (10 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:42

Lasa Cristinel,nu te mai lua tu de lume cu "va si v-a" pt ca nu asta e treaba ta acum.Macar spune- i omului in ce situatie se scrie legat si un care nu.

gabone (3 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:43

hatru mai esti, domnule geambasu

gabone (3 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:46

si mai spun ceva: ”cite” se scrie corect „cate”. nu ma intereseaza ca gazeta nu respecta regulile gramaticii limbii romane. e tot o greseala gramaticala. respectati lingvistii academiei romane, domnule geambasu. si mai cred ca nu ati fost la semifinala cu Liverpool. altfel nu ati fi fost hatru la adresa lui oneata.

gabone (3 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:48

ai o rautate in tine ce nu poate fi descrisa. uita-te la fotografia dumitale de pe acest blog si imi vei da dreptate. poate doar „picat cu ceara” sa dai dumneata dreptate cuiva care are alta opinie. esti veninos.

Mihai (10 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 22:53

Geambasule,te vad pe la conferintele de presa de la Arena Nationala cam timid.Sa stie si oamenii care te citesc,esti slab,esti un fel de Sorin Altmayer...stii tu.Pacat,puteai sa insemni ceva pentru oamenii care cumpara ziarul.Ai ales calea mai usoara si acum regreti dar stii foarte bine ca la fel ai face daca ai mai avea inca odata ocazia,tu si ceilalti...

Mihai (10 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 23:00

Si scrie bai Cristinel ca spre deosebire de Stanciu,D-l Augustin nu se ferea sa bage capul in gheata adversarului...la fel si Laca.

teo (1 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 23:09

nostalgia e normala dupa o anumita varsta.doar nu degeaba se spune ca anii tineretii sunt cei mai frumosi ani.Augustin a jucat in acele timpuri cand in Romania nu contau decat Dinamo si Steaua,mai incurca cateodata U Craiova.Din pacate,pentru tine ,kgbistii sau cum vrei tu sa le zici au avut cele mai bune rezultate pe plan european,ceea ce nu se va mai intampla multi ani incolo.Cel putin in anii ce ne-au mai ramas noua nostalgicilor de trait.

Flaviu (56 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 23:25

Părerea mea este ca Augustin vorbește aiurea.. El este un fost jucător reprezentativ al lui Dinamo, un jucător care a făcut parte dintr-o generație cu performante ( 3 titluri consecutive 82-84, 2 Cupe, semifinala de CCE 84).. Marile meciuri ale lui Dinamo din acea perioada, poarta si amprenta lui Oneată.. Pe de alta parte, ca antrenor , el nu a mai avut același nivel.. Făcea parte din grupul acelor antrenori pe care federatia lui Sandu îi propunea pe la echipe din ligile 2 sau 3, pe unde erau conexiuni.. ( de exemplu Lupeni) .. Deci, din acest punct de vedere, adică al prostiilor spuse de Augustin, articolul e ok.. Nu m-i se pare ok, aluzia la sticlele de vin ... Chestia asta cu șprițul e folosită de ziaristi după caz.. Poate părea o chestie de , culoare' , sau poate fii denigratoare.. Domnule ziarist, Augustin a fost fotbalist adevărat .. Antrenor nu este, nici vreun comentator elevat nu este, dar ar trebui sa-l respectati si sa-i comentati doar declaratiile ..

Flash (1 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 23:37

D-le Geambașu pana la urma toata redactia voastra (***) *** PREA SLAVITUL JIJI! Ce încercați atat sa atacati dinamo nu pot sa inteleg zici ca sunteti toti rupti de foame si sperati la *** *** Prea Slavitul Jiji!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marius (8 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 23:42

Interesanta analiza din punct de vedere "sportiv", totusi mi-as dori sa vad candva o analiza a situatiei si din alt punct de vedere! Sa ne imaginam ca suntem in 2020-2021 si avem in prima liga cs dinamo, csa steaua, fcsb si fcdb, cu cine tinem? E corect ca echipa pe care o sustin si pentru care sufar de 30 de ani (dinamo sau fcdb) sa concureze cu echipa cs dinamo (echipa finantata din impozitele pe care le platesc)? Eu pe cine sustin? Echipa care o iubesc sau echipa pe care de vreo 2 ani o finantez FARA VOIA MEA?Problema finantarilor din bani publici e destul de grava dar vad ca presa o trece cu vederea! Conform statisticilor, am cu 50% mai multe sanse sa mor intr-un accident rutier decat restul europenilor si cu toate astea banii nu merg catre infrastructura ci merg catre salariile astronomice oferite de csm bucuresti, merg catre salariile fotbalistilor din fotbalul romanesc..... Am mari sanse sa intru in spital cu gripa si sa ies cu vreo hepatita, dar banii mei nu merg catre sanatate ci merg catre csu craiova, gaz metan medias, csms iasi, fc voluntari, acs poli timosoara, concordia chiajna, asa tg mures sau catre alte cluburi departamentale din SPORTUL romanesc!!!! Eu nu am unde sa ies la alergat pentru ca am mari sanse sa ma intorc muscat de caini acasa dar banii mei merg..... Dumnezeu stie unde!!! STATUL TREBUIE sa sustina sportul insa nu trebuie sa plateasca salariile profesionistilor, trebuie sa investeasca in infrasturctura sportiva pentru a creea conditii propice performantei si cel mult sa ofere ceva recompense celor care obtin performante notabile dar NU ARE VOIE SA ADMINISTREZE CLUBURI LA NIVEL PROFESIONIST!! EU NU VREAU CA BANII MEI SA MEARGA CATRE SALARIUL UNUI JUCATOR CA LUKAS BOLE (e doar un exemplu) DE LA CSMS IASI!! PUR SI SIMPLU NU VREAU.... Chiar o sa studiez sa vad daca se poate face ceva din punct de vedere juridic impotriva acestor practici!

Andy (12 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 23:47

Grasul Lacatus si bautorul Augustin ,altadata legende,si au vandut imagine pe doi banuti,mai ales naivul Laca care a si antrenat FCSB.

ro (5 comentarii)  •  1 aprilie 2017, 23:49

dar de mopsu nimic in enumerarea de mai sus ? :( pacat.. poate cel mai mare nr. 9 al Romaniei, peste Dudu si altii..

laur (268 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 0:28

@ ro - ce să caute în această mizerie de păreri?

Demolarii (31 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 1:38

Probabil ca domnul Geambasu a fost la meciuri inainte de 1990. Dar nu e suficient. Pana in 1980, cand U Craiova a fost in semifinalele Cupei Uefa, era o concurenta mai democratica. Au castigat campionate si Fc Arges, UTA, Rapid, Petrolul sau U craiova , cu toata sustinerea de care se vorbeste. Dupa 1983 a inceput concurenta pentru afirmarea internationala intre activisti. Au vazut ca se poate obtine trofee, si si-au stabilit sferele. Chiar si U Craiova era tinuta de potentati PCR, altfel nu ar mai fi fost finantata. Si atunci, ca si acum e vorba de putere. Locul acestor potentati ai PCR a fost luat, dupa revolutie, tot de oameni de gen. Au aparut Sechelariul, Copos, Niculae, Govor, Stefan, Padureanul, Iancu, Florea....etc, iar sef l-au pus pe Mitica de la Victoria Bucuresti, echipa militiei capitalei, dupa ce a fost si pe la FC Olt Scornicesti. Si sistemul implementat de LPF in Liga I a fost cel din anii 80. Adica control total, activitate limitata. Am senzatia ca din cele 27 de campionate de dupa revolutie, incepute si terminate, vreo 3-4 s-au. Restul fiind o palida imagine teatrala a sportului, care a pus cateva acte celebre in scena: cazul bricheta, cazul valiza, cazul lotului transferat de la FC National la Poli Timisoara, Cooperativele, sefii CCA in inchisoare, falimente si insolvente, Finala Cupei Romania din 1995- Rapid vs Petrolul etc, spectacolul fiind mutat tot mai mult la TV. Asta e latura sportiva. Latura legata de identitate cu trecutul, sunteti cam pe langa subiect. Scandalul legat de numele echipei lui Becali are radacini in hold-up-ul prin care s-a preluat echipa. Nu a fost singurul din acea vreme, nici macar intre cele doua parti MAPN si G Becali. Pentru al doilea, schimb de terenuri, cei implicati au executat pedepse mici-ceva inchisoare, fara a se recupera in intregime prejudiciul creat, pe care l-a suportat poporul roman. Si l-a Dinamo a fost tot un Hold-up, calauza fiind Cornel Dinu. Diferenta este ca cei de la Dinamo au mai multa diplomatie, evitand sa ajunga la un divot. Becali insa a fost prea hapsan, si, in momentul in care Arena Nationala s-a deschis a hotarat ca e mai rentabil sa joace meciurile acolo, cu conditia ca MAPN sa-i dea niste favoruri, cum ar fi Stadionul Ghencea ca baza de antrenament pe un pret mult mai mic. Nu s-au inteles si CSA, care nu a fost implicata direct in tranzactia din 2003 cand echipa a ajuns in proprietatea lui G Becali ( in 1998 la cererea LPF, CSA a transferat activitatea fotbalistica pe o alta societate, drepturile privind identitatea si istoria fiind doar concesionate Asociatiei). Astfel, ca reprezentant al Asociatiei, domnul Talpan a putut semna contractele cu G Becali, iar ulterior ca reprezentant al CSA sa il dea in judecata. Cat priveste declaratia lui Augustin, e corecta, casa clubului Dinamo e in Stefan cel Mare. Si ca atare in sezonul regulat Dinamo a jucat acolo meciurile de prima liga. Pe de alta parte, se pare ca ziaristii cu ani de practica, in care au luptat pentru adevar si senzational, sufera de sindromul soldatilor care au fost in zone de conflict, si nu mai reusesc sa se adapteze la viata cotidiana. Nu mai stiu sa scrie despre lucruri banale, fapte cotidiene, fiind in continua cautare de monstri pentru condamnat. Intensitate cu care se traieste marcarea unui gol e aproximativ egala in 90% din meciurile jucate in Liga I cu cele jucate pe maidan. Golul marcat de tatal a doi copii, sau de nenea de 55 de ani merita la fel de mult comentat ca si golul lui Ivan. Jurnalistul trebuie sa creeze normalitate nu sa condamne senzational. In al doilea caz e clar ca vorbim de somn al ratiuni........fapt vizibil in strambatatea societatii......

Alex (1 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 1:58

Voi ziaristii si o parte din suporteri sfidati logica in continuare. Un club care nu a avut niciodata dreptul de a purta numele Steaua, nu poate avea niciodata vreo legatura cu Steaua Bucuresti cu atat mai putin palmaresul.

motanul incaltat (271 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 3:47

Eu zic sa se desfinteeze toate echipele departamentale. Steaua era un nume comunist ce desemna Armata in toate tarile ex-comuniste.Dinamo era cu Militia.... Ce treaba mai are Becali cu armata??? Niciuna. Nici macar nu cred c-a fost in Armata....E doar un "om de afaceri" atit de incompetent incit nici nu-si poate gasi un nume pt. echipa pe care o are.....Caci e clar ca FCSB e a lui....Pe principiul numirii cartierelor---Anderlecht-un cartier al Brusselului, St-Germain un carier al Parisului, Chelsea un cartier al Londrei, putea s-o numeasca ffff bine Pipera Bucuresti. OK nu suna ca cele de mai sus---dar astea sunt carterele noastre....La fel ar trebui sa se intimple si cu Dinamo......Asta ar fi normalul. Peste ceva timp oricum se va ajunge la asta.....Dar la noi trebuie sa treaca 50 de ani sa scapam de trecutul sumbru, comunist.... Imaginati-va unde era Romania daca se restarta totul in 1990 si Iliescu ar fi iesit la pensie de unde-l trimisese Ceausescu. Si Timisoara a propus punctul 8..... Ar fi trebuit un punct 8 si in fotbalul romanesc........

bamse1901 (5 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 6:47

Mergi Oneata cu tot cu Badita al tău și faceți echipa pe luna

randy (15 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 6:53

Bai Geambasule,Dar Juventus cum este!?.Nu i se da procentul acela de brand!?Se pare ca tu esti omul perfect si te scremi sa scoti apa din piatra.Iar ai dat cu mucii in tigaie.Te apropii ca valoare de Stiuca.

Man on the Silver Mountain (12 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 6:58

Domnlule Geambasu, Mai tineti minte ce striga galeria Rapidului la acel celebru Rapid-Dinamo: 4-3 cu Camataru inscriind 3 goluri ca asa era ordinul? "Camataru Rodion nu e gheata, e soson". Sau "Polster unde esti sa vezi circul din Giulesti?" La acel meci celebru FC Bihor- Steaua pe care il amintiti eu am fost. Mujnai i-a ametit pe stelisti. A facut ce a vrut. Dar Steaua trebuia sa castige. Si a castigat pt ca asa era ordinul. Dar astazi, un club departamental poate fi doar de amatori. Statul ar trebui sa aibe alte prioritati si nu sportul de mare performanta. Si anume sportul de masa. Eu cred ca statul prin ministerele lui ar trebui sa performenze in cu totul alte domenii si nu in sportul de performanta. Nostalgicii comunisti inca asteapta ca statul sa construiasca stadioane, statul sa faca echipe. Ei asteapta si li se pare firesc ca statul sa le faca tot. De la curat in fata casei pana la reconstruirea aceleiasi case luata de viitura si care a fost construita acolo fara autorizatie... Se spune ca sportul comunist a avut rezultate. "Comunistii au facut si au dres". Dar cine poate garanta, referindu-ma la fotbal, ca Ripensia, Chinezul sau Venus nu ar fi avut nu una, ci mai multe Cupe ale Campionilor pana in 1986 daca dupa razboi soarta tarii era alta si nu incapea pe mana comunistilor? Va salut de peste ocean.

Cristian (7 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 8:21

Geambasule, dupa primele comentarii raspundeai scarbit. De ce nu mai replici dupa ce 90% dintre cititori se iau de tine? Ti-a disparul "curajul" de iepure?

Titu Sandronicus (11 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 9:44

O mica " scapare" a domnului Geambasu. Desprinderea actualei FCSB de ministerul apararii s-a facut ilegal conform unei decizii a ICCJ, de aici si conflictul aparut intre cele doua entitati. Intru-cat intre CS Dinamo si FC Dinamo nu exista nicio disputa pe tema legalitatii desprinderii nu se poate spune ca sunt situatii similare deci, nici vorba de FCDB ! Deontologia asta, bat-o vina..

Cer schimbarea numelui Romania in RSR, Costica Taplanicus, cetatean italian, domiciliat in Roma, strada (441 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 10:31

@Titu Sandronicus - esti sigur ca nu esti Titus ? Ilegal esti tu, Titu ! Eu sint roman tu esti rsr-ist ori ce vrei. Unde este protocolul de preluare a numelui Romania ? Puteti sa-i ziceti fcstarvip, salamia, absurdia, frunza verde trei lulele, nu ma interesaza. Cind joaca romvip, rombase, romce vrei cu Rusia eu tin cu Rusia. Pentru ca numele tarii este preluat ilegal, tara asta a ta nu exista, mie imi provoaca daune cind niste rsr-isti se numesc romani. Sigur, ferentari si chisineu sint urmasii legiunuilor romane !!!, ca acuma si la chisineu se numesc peste un milion de moldoveni ghici ce: romani ! De unde pina unde ?

Anonim (210 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 11:13

Lacatus si Augustin sunt niste instrumente (nicidecum naive) ale unor indivizi dornici de notorietate, de mediatizare. Ambii stiu ca nu exista vreo sansa ca proiectele celor doua ministere sa fie duse la capat, dar insista, in dorinta de a conferi credibilitate grupurilor de interese pe care le reprezinta. Primind in dar doua stadioane moderne, mediocrii (in alte domenii decat ale lor, desigur) din cele doua ministere se aleg cu o sursa de venit pentru care n-au facut vreun efort; totusi, ce vor face cei de la Aparare daca nu ajung in prima liga si nici FC FCSB nu va dori sa joace pe arena lor? Se va intampla ca prin Brazilia, unde arenele care au gazduit unele meciuri ale CM din 2014 si unele olimpice au fost lasate de izbeliste? Orice idee/afirmatie trebuie comunicata corect, fara vreo licenta gramaticala; prin urmare, o parere pertinenta poate fi subminata de vreun dezacord sau printr-o cratima incorect utilizata! A.

dodo (77 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 11:36

,,centrările perfecte ale lui Lucescu,, ? Domnu inginer, singura centrare ,,perfecta,, a lui Luce a fost la Michaud (autogol Lausanne 1969). In rest, vorba lui C. Dinu: Luce cand lovea mingea facea buba la picior !

Florin (5 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 11:41

Nu vreau sa comentez prostiile debitate de tine, am mai facut-o atuci cand te-ai bagat pe un domeniu strain tie, tenisul de camp. Cand ai vrut sa o ataci pe Simona Halep avand cunostinte similare cu ale vechilor conducatori de partid trimisi sa conduca ideologic tenisul (era unul Balas, conducator la Uniunea de Educatie Fizica si Sport, care dadea indicatii jucatorilor prin strainatate sa VINA MAI APROAPE DE SITA...) O singura corectie de forma pentru ca de fond abunda - spectatorii strigau la meciuri Semeghin, Semeghin, spaima sticlelor de vin si nu lui Augustin. Si asta nu l-a impiedicat pe marele FERGUSON sa fie impresionat de Semeghin la un meci Dinamo - Mancester United jucat pe stadionul 23 August. Asa ca, draga Cristi, atunci cand cauti subiecte (ceea ce este normal) cauta sa fi mai riguros. Poti sa scri despre ce vrei pentru ca e libertate, dar incearca sa nu te faci de ras in domenii pe care le stapanesti mai mult sau mai putin. In rest...sa auzim numai de bine

Fane (92 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 12:06

Consumatorii Lacatus si Augustin,nu s-au trezit nici acum,sunt tot mai mahmuri. Nu era destul de amarat fotbalul nostru,in balanganeala lor,ii dau si ei un branci.

Titu Sandronicus (11 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 14:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bobby De Niro (4 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 15:19

Yo ! Aia cu "spaima sticlelor de vin" era catre Semeghin. Pentru Oneata era "Augustin cu nasu'-n jos parca e Pantera Roz". Am inregistrare drept dovada. Bafta.

andrei (29 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 15:21

Se spune ca sunt fotbalisti si jucatori de fotbal. Asa este si cu cei din presa, unii sunt jurnalisti, altii veniti direct din galerie. Nu e sezon sa nu se pomeneasca , intr-un fel sau altul, de meciul Bihor-Steaua din 1988, 1-2 după vreo 9-10 minute de prelungiri. Se vorbeste de minutele de prelungiri, dar cate minute s-au jucat efectiv stie careva ? Gazdele au tras vartos de timp, pe atunci regulamentul stabilea ca se joaca doar cu o singura minge, baloanele bubuite in tribune se intorceau cand binevoiau spectatorii, copiii de mingi erau inexistenti, astfel de scene se petreceau peste tot in lume iar după numai cativa ani FIFA a luat decizia prelungirii reprizelor (va amintiti de CM 1994 cand fiecare repriza era prelungită cu 5-6 minute fiecare ?. Noi nu si nu, o tinem tot cu Batman, Batman, d-le Geambasu stiti că anterior acestui meci Bihorul batuse Steaua cu 4-1 într-un sezon anterior ? Mai vorbeste cineva de acel succes ? Nu, noi o tragem cu 1-2 , putea fi 1-1 , vai ce succes, daca arbitrul inchidea ochii la antijocul exemplar al echipei lui Mateianu...

missU (3 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 16:25

eu vreau ca domnul ing. sa-i ceara scuze celui caruia ii numara clasele. cum ar veni articolu' dumisale se putea scrie V-A DAT FLUTURI... da' lui gelu ii e interzis sa scrie V-A DAT CLASA. ..dinamovist care-l ia la mishto pe oneatza !? pai, mie ca stelist imi placea omu'. rushinica, VATI- te-ai prins, nu ?! - facut ***...vreau sa dati 10 % din salariu unor fundatii, scopuri ca si amenda...o zi buna si o seara rea ca o sa bata FCSB

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (577 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:34

Oneata...isi da...cu stangul in dreptul ...

Comentează