Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Omrani. O afacere (de)clasată

Accidentarea lui Silviu Lung junior este tratată ca o întâmplare nefericită. Ce simplu! Şi cât de greşit!

Permalink to Omrani. O afacere (de)clasată
vineri, 24 martie 2017, 10:53

Abdel Slem Billel Omrani doarme liniştit. Spre deosebire de Silviu Lung junior, Abdel, Slem Billel nu are dureri de cap. Procese de conştiinţă, ce-or mai fi şi alea, nici atât. Că dacă le-ar fi avut, le-ar fi exprimat. Clasic, cu un telefon de păreri de rău adresat victimei. Sau printr-o declaraţie la TV. Mai simplu, în mediul virtual, inundat de like-uri, tag-uri, haştag-uri, diezi. Acolo fiecare îşi pune pe tavă gândurile. Ca la tarabă, să le pipăie tot poporul socializant.

Premeditare
Aflat în interiorul careului de 16 metri, Abdel Slem Billel Omrani şutează cu sete în mingea care îl loveşte în plină figură pe Silviu Lung junior. Se întâmpla în minutul 18 al partidei CFR-Astra din etapa a doua a play-off-ului. Scorul era 1-1 şi jocul fusese oprit cu două secunde mai devreme de fluierul arbitrului Sebastian Colţescu pentru o poziţie de ofsaid a atacantului. Impetuos, Omrani a continuat acţiunea, ignorând decizia lui Colţescu. Aşa procedează 99 la sută dintre fotbaliştii planetei. Mânaţi de un teribilism pueril, vor să arate publicului ce perlă au fost ei împiedicaţi să culeagă. Dacă la mijloc ar fi fost numai neatenţia, n-am mai discuta. Problema este că în cazul lui Omrani Billel Slem Abdel a fost altceva. Premeditare. Intenţia să-i rupă capul lui Silvică. Sau numai faţa, dar să-i rupă ceva. Priviţi faza încă o dată şi veţi înţelege golănia în adevărata ei splendoare! Omrani a intenţionat să şuteze violent în faţa lui Silviu Lung junior, nu a fost o întâmplare nefericită.

Produs 100% franţuzesc. Mă laşi!?
Tăcerea lui Silvică vine din bună creştere. A lui Omrani vine din nesimţire. Cuvinte grele? Da, ca şutul jucătorului francez de 23 de ani transferat de CFR în toamna anului trecut. Jucător cu origini magrebiene, nu că asta ar fi fost circumstanţă agravantă, Omrani este născut, crescut şi educat în Franţa. Născut, crescut şi educat într-un fotbal evoluat, în care valori precum camaraderia, respectul faţă de adversar, compasiunea faţă de cel în suferinţă, laolaltă cu spiritul de competiţie, alcătuiesc un set de valori foarte solid. Dar mediul te poate modela, nu îţi schimbă caracterul. Lansat la echipa mare a lui Marseille de însuşi Didier Deschamps în urmă cu 5-6 ani, Omrani nu a confirmat, iar împrumutul la Avignon vorbeşte de la sine. CFR este însă o fabrică de recondiţionat şi relansat fotbalişti străini, ceea ce pare să i se aplice şi lui Omrani, pus pe picioare de Vasile Miriuţă. Bravo!

Mirifica lume a fotbalului românesc
Câteva nedumeriri. Dacă bănuim resorturile indiferenţei/tăcerii lui Omrani, am fi aşteptat o reacţie din partea clubului CFR Cluj. Un comunicat, ceva acolo. Nişte regrete ambalate într-un mesaj măcar politicos, dacă nu şi sincer. Încă o dată, accidentarea lui Silviu Lung junior nu a fost accident, ci urmarea unui gest violent. Nicio precizare în raportul de arbitraj al lui Colţescu, nicio sesizare din oficiu a Comisiei de Disciplină, care poate dicta sancţiuni şi pe baza probelor video. Culmea, nici Marius Şumudică nu a protestat! Totul a fost împachetat sub eticheta „O întâmplare nefericită” şi aruncat la obiecte nefolositoare. N-ar trebui să ne mirăm. Trăim în lumea fotbalului românesc. O lume cu valori dubioase, în care Leo Grozavu se crede IIsus Christos (stigmatele, unde sunt stigmatele, domnu’Leo?), iar Golofca este prezentat ca un cumul de Iuda şi Barabas.

În acest timp, Silviu Lung junior suferă pierderi de memorie şi acuză dureri de cap. La propriu, fiind provocate de o fisură craniană în zona parietală. Silvică se recuperează, va urma o pauză competiţională de cel puţin o lună, după care va purta o cască de protecţie. Posibil pentru tot restul carierei. Silviu Lung senior nu îşi pune poalele-n cap, cum ar proceda alt părinte, şi spune că este un episod aproape inevitabil în cariera unui portar. Da, domnule Silviu Lung. Doar că acest „aproape” marchează distanţa dintre umanitate şi celelalte regnuri. Înţelegeţi ce vreau să spun.

Comentarii (86)Adaugă comentariu

Piru (1 comentarii)  •  24 martie 2017, 19:50

O logica perfecta d-le Geambasu. Omrani l-a nimerit in cap pe Silviu Lung, de la aprox. 10m, fara ca acesta sa poata reactiona, dintr-o actiune absolut premeditata. Sunt convins ca, din motive de securitate in sport,o sa reveniti cu un articol in care sa demonstrati ca handbalul, de exemplu, este un pericol real pentru sportivi, iar loviturile in cap primite de portari au un caracter premeditat, fara nicio indoiala, mai ales ca sunt executate, de multe ori, de la foarte mica distanta.

nea Caisa (3 comentarii)  •  24 martie 2017, 20:14

Interesant... Silviu Lung Jr si tatal sau nu au avut nimic sa-i reproseze lui Omrani, asa cum nici Sumudica sau altcineva de la Astra nu a suflat o vorbulita despre intamplarea asta nefericita. In schimb, Geambasu face din nou pe justitiarul si acuza, fara a discuta macar cu cei doi protagonisti. Ma intreb de ce nu lua atitudine Geambasu si atunci cand clanul Becali, Mircea Sandu, Mitica Dragomir, Iancu, Mititelu, Paszkany, Walter si Porumboiu si-au batut joc de fotbalul romanesc? Atunci ar fi avut ceva concret, nu un accident nefericit.

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  24 martie 2017, 20:38

Nick Beckham nu nimereste fata unui sportiv de la acea distanta, daca da siret plin. Cu latul, hai, e mai usor, dar nici nasul nu-l strambi. "Silviu Lung senior nu îşi pune poalele-n cap, cum ar proceda alt părinte." Silviu Lung senior a ucis un tata cand a intrat, cu 110 km pe ora, pe drum judetean, pe ceata, sosea umeda si in curba, pe contrasens. Desi martori din spatele sau au declarat ca mergeau cu 90km/h si Lung senior se distanta de ei, el a sustinut la proces si sustine inca altceva: ca avea 60km/h. N-a facut nicio zi de puscarie si a facut tot posibilul sa plateasca minimul posibil. In masina erau si fetele celui ucis, ambele fiind ranite grav.

Bra (1 comentarii)  •  24 martie 2017, 20:48

Slab....omrani suteaza in momentul in care arbitrul fluiera..deci e frectie ce spui matale. A jucat tot meciul cu determinare si daruire...numai tu si inca cativa trepanei puteti vb de o faza premeditata. Numai atacantii romani se opresc cand scapa singur cu portarul sa se uite la tusier daca e offside sau nu( vezi cazul lui paun)..jucatorii profesionisti dau ori tare ori plasat...fiind fata in fata cu el e normal sa suteze tare pt ca era prea aproape pt un sut plasat. Evolutia lui omrani e incantatoare si e de admirat sa vine un stain trecut pe pa un club mare sa joace cu asa determinare. Dar tu vezi ce vrei si creezi niste premize care nu au cum sa fie adevarate pt ca oricare atacant profesionist termina faza inceputa atat timp cat jocul e cursiv....dar se citeste pe fata ta ca esti un tip plin de ura deci....

lungtiberiuadi (1 comentarii)  •  24 martie 2017, 20:59

Alexandru chis in primul rand tatal meu nu a omorat pe nimeni pe trecerea de pietoni si accidente se pot intampla.NU FACE TU SIMILITUDINI SAU ANALOGII CA NU ESTI TU IN MASURA SA JUDECI OAMENII.NUMAI DUMNEZEU.SI TU ESTI OM.Din pacate plin cu venin.pastreaza l pentru tine.

Roman (1 comentarii)  •  24 martie 2017, 21:01

Geaanimbaşule, lasă-te de jurnalism pentru-că nu eşti obiectiv. Pe lângă aceasta eşti rasist feroce. Vezi in Franţa maghrebienii, la noi nu vezi oamenii tot aşa de needucaţi. Unul e Silvică (de mai multă ori), celălalt nu e Billelică, ci aşa zis francez, care de fapt nu e. Şi domnule, fotbalul nu este un joc de domnişoară. Am văzut pe terenurile noastre accidente şi mai sângeroase decât a lui Lung. E păcat dar asta e. Şi pentru-că orice articol e scris cu un scop, pe aceasta ai scris ca să bagi gânduri negre (manipulativ) impotriva CFR-ului din Cluj. La aste eşti priceput.

BYBY (12 comentarii)  •  24 martie 2017, 21:27

Buna seara, Imi pare rau dar si eu cred ca a lovit cu intentie.Am vazut meciul!Atunci pe loc parca a incercat niste scuze acest Omrani.Il vazusem pe teren la Valcea si si atunci a avut cateva gesturi golanesti.Ca jucator imi parea interesant.Daca eram arbitru dadeam ROSU!.

cj666 (13 comentarii)  •  24 martie 2017, 21:51

Domnule Geambasu... de curiozitate revedeti una sau doua emisiuni in care vorbiti de cfr... si priviti-va chipul schimonosit de ura. Articolul e ceva nornal pentru cineva care uraste organic echipa asta. Riscand chiar sa devina penibil prin manipularea grosolana care nu prinde nici macar la suporterii adversarelor. Toate cele bune.

Constantin (25 comentarii)  •  24 martie 2017, 21:54

*** "corect politic" spalati pe creier care se grabesc sa il acuze pe Geambasu de rasism! Carati-va ba de aici si luati si....mult iubit cu voi! Distrugeti cu nonsalanta Europa, voi si protejatii vostri ce mai traiesc inca in Evul Mediu! Nu avem nevoie de voi aici, ne-am saturat de ipocrizia si prostia voastra.!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ciollo (2 comentarii)  •  24 martie 2017, 22:14

Un gest golanesc si premeditat a fost lovitura pe care Sanmartean o aplica lui Deac la finalul unui meci cu Vasluiul si in urma careia jucatorul CFR-ist sta cateva luni pe tusa si alte cateva luni pana sa ajunga din nou la forma sportiva. Nu te-am auzit insa atunci nici pe tine, nici pe Sanmartean, nici clubul Vasluian si nici pe patronul lor sa spuna ceva vis-a-vis de acest gest cu adevarat golanesc. Dar stiu, Sanmartean nu este magrebian. Cat despre iubirea ta fata de clujeni si ardeleni nu pot decat sa te citez pe tine; adica, "ma lasi?"

cj666 (13 comentarii)  •  24 martie 2017, 22:24

Bravo domnule geambasu... nu prea suporti adevarul

Tibisor (18 comentarii)  •  24 martie 2017, 22:44

Nea Cristi ,se vede ca n-ai jucat fotbal in viata ta daca ai impresia ca omul chiar a vrut sa-l " nimereasca " pe Lung ... si apropos , daca tot ai observat ca nimeni nu a reactionat vehement dupa aceasta intamplare , nu ti-a trecut prin cap ca " asa-i in fotbal " ?? ... ca sa nu zic tenis ??

Szsebi (6 comentarii)  •  24 martie 2017, 23:21

Citind titlul si subtitlul greu mi-am gasit rabdarea, ca sa citesc tot articolul inainte sa va adresez niste injurii..ei bine, cu chiu cu vai, am reusit..."scroluind" spre casuta de comentarii m-am oprit sa citesc niste pareri si ,iata, mi-am regasit rabdarea si cu mare placere am reusit sa citesc toate comentariile! Rezumatul lor reflecta exact si parerile mele! Cum va ruga si "gica10" ,ia scrieti un articol si despre "manevra" lui Sanmartean, insa pana cand dumneavoastra scrieti numai despre Omrani,Cadu sau Muresan, permiteti-mi sa va consider subiectiv!

Reti Robert (1 comentarii)  •  24 martie 2017, 23:23

Un articol ***, menit numai sa instige impotriva CFR-ului. Fara nici o baza logica, fara nici o dovada concreta, bazata numai pe parerea dvs, probabil ultra-pro bucuresti, nesustinuta de nici un fapt adevarat. STERGETI ARTICOLUL , e cel mai bine pt dvs, si pentru gsp.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

terapie (3 comentarii)  •  25 martie 2017, 0:08

Coincidenta sau hazard...majoritari in opinii referitor la textul dumneavoastra sunt oameni care stapanesc gramatica limbii romane, care respecta regula argumentarii??... Dl. Geambasu repeta in cateva randuri, la rubrica comentarii, ca dansul nu are nici mai multa sau mai putina ura sau admiratie fata de ardeleni comparativ cu localnici din alte regiuni ale tarii...probabil asa o fi, dar fotbalistic vorbind ma indoiesc...mi-am amintit de fabbiani, un alt "strain" al CFR-ului care fizic domina liga 1 la acea vreme...(http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2008/03/19/lectia-de-argentiniana/)...datorita profesiei pe care o practic mi-am amintit si de Mihaita( Nesu)...logica din spatele premeditarii sfideaza toate regulile scrise si nescrise ale meseriei de sportiv, afirmatiile dl. geambasu nu pot veni decat din penita unui om care nu a practicat, sau daca a facut-o, nu le-a inteles...precum elefantii lui Iohannis, si in acest articol avem unul...ecusonul( pass-ul) oricarui jurnalist este echidistanta...iertati-ma, dar acest text, pe scala echidistantei, e la distanta nedetectabila fata de zero..."procese de constiinta" ??

llie (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 1:09

Domnule Geambasu, cand va citesc ma gandesc ce mare gresala s-a facut in1918. Transilvania trebuia sa ramana independenta. Veniti in Ardeal, SB, CJ,BV, Tg M.Tm,Arad,Oradea, construite pe timpul imp.habsburgic. Acum afectate grav de invazia SUDISTILOR CA DUMNEATA. Nu va vrem.

RAPI (20 comentarii)  •  25 martie 2017, 4:24

Un articol la obiect. In urma fazei si cu urmarile sale era absolut normal un cartonas galben pentru ca a sutat ,as zice cu mult timp,dupa fluierul arbitrului, si o admonestare verbala. Cam asta e... Altfel, "sterge articolul,rasism,instigare contra cfr,etc,etc" - d'ale noastre,"poporale"...

v1ad (14 comentarii)  •  25 martie 2017, 6:51

Am facut cateva zeci de km in ziua aia ca sa vad meciul pe viu. Gestul nu a fost premeditat, dar gradul de nesportivitate a fost maxim. Lumea in tribuna incepea sa il apostrofeze pentru cat rateaza (si din cauza meciului cu FCSB). S-a auzit pe tot stadionul fluierul de la offside. Chiar si Omrani s-a oprit putin, insa probabil ca frustrarea se acumulase in el deja. Arbitrul a judecat gresit faza respectiva. Nu am vazut de mult un meci cu atatea galbene, cat ca meciul nu a fost unul dur. Dadea galben pentru orice, dar fix la faza aia nu a dat unul, cat ca a dat in minge dupa fluier. Nu sunt convins ca CFR ar fi castigat daca Lung apara 90 de minute.

Alex (29 comentarii)  •  25 martie 2017, 7:27

Buna ziua! Citind comentariile de mai sus, realizez ca acest articol a "reusit" sa scoata la suprafata frustrarile noastre! Si, nu sunt putine! Primul subiect, de altfel subiectul principal, este intentia jucatorului de la CFR. Am vazut meciul in direct la TV si pot spune ca inca de atunci am condamnat gestul! Orice ar spune anumiti comentatori, pentru cine a jucat acest stupid joc este clar: a tras pe directia portarului cu intentia de a-l lovi! Da, lovirea nu implica si gravitatea! Cine a jucat fotbal stie ca sansele de reusit a cresc atunci cand sutezi cu sete in momente de relaxare! Se face legatura cu karma mostenita de Silvica. Nu-l cunosc personal pe el sau tatal lui, dar din ce vad la tv mi-am format o parere buna. Doi portari ices din schema la capitolul "nebunia portarului": Silviu Lung Jr. si Balgradean! Faza cu xenofobia pe care o reclama unii insa devine patetica Am sa incep cu o intrebare: oare xenofobia nu se manifesta si in Ardeal sub diferite forme sau apelative? Atata freme cat o sa existe stereotipuri o sa existe si xenofobie! Toti ne lovim de ea la tot pasul! Daca cineva poate crede ca etniile minoritare nu discrediteaza majoritarii atunci orice conversatie logica nu-si are rostul! CFR Cluj a avut un jucator, pe numele lui Cadu, care cam rupea oase si I se si permitea! Mai toate echpele au cate un jucator de genul acesta! Nu este normal! Asa se propaga violenta, pe teren si in afara lui! Scandari injurioase (cazul craiovenilor), betii (cazul dinamovistilor), violenta fizica (ciazul Grozavu), violenta verbala (mai toti jucatorii si antrenorii)! Ii urez lui Silviu sanatate si tuturor minte si empatie! PS. La prezentarea jucatorului Cadu s-a spus ca este portughez pentru a intari valoarea transferului, deci calitate, si precum vedeti nu am spus portughezul Cadu a jucat urat, un defect, pentru a nu fi acuzat de xenofobie! Zi faina sa aveti!

iosif (8 comentarii)  •  25 martie 2017, 9:33

d-nu geambasu ,din tot ce scrii emana ura fata de cfr (citim si printre randuri) si nu de omrani.poate ar trebui sa propui la frf o depunctare de cel putin 20 de puncte impotriva cfr-ului ca sa fiti siguri ca nu se poate amesteca in lupta pt.titlu.nu ai pic de bun simt.ceea ce faci tu,mare ziarist,se numeste instigare.rusine.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  25 martie 2017, 10:57

Domnul Kovacs Iosif, citiți doar rindurile, nu printre ele. Eu scriu fără subînțelesuri. Îmi ajunge limba romană, nu trebuie sa fiu aluziv

Verid (4 comentarii)  •  25 martie 2017, 10:37

Sper ca acest *** cu ochi,Omrani,sa-si rupa cat de curand picioarele. La fel ii urez si sinucigasului.

sorin (65 comentarii)  •  25 martie 2017, 10:41

Am citit articolul si vreau sa comentez doua aspecte: 1. Daca prezumam ca mingea a fost sutata premeditat in fata nefericitului Lung atunci cum dreak un jucator cu o asemenea precizie a sutului rateaza halucinant din tot felul de pozitii ? Probabil nu vrea sa dea gol ! 2. Spuneti ca a fost crescut si educat in academia OM si nu intelegeti cum nu a fost slefuit suficient. Porniti de la o premisa gresita - OM l-a educat din punct de vedere profesional ***. Dupa ce am citit articolul am avut rabdare sa citesc toate comentariile.Am tras o concluzie si am o intebare: CONCLUZIE : Mare-i gradina lui dumnezeu. INTREBARE : Fraza urmatoare dintr-un raspuns al dumneavoastra :"Îmi sunt la fel de simpatici sau de antipatici ca moldovenii, muntenii sau dobrogenii" - Nu-i asa ca de cele mai multe ori aveti un impuls launtric sa spuneti " Ardelenii imi sunt la fel de antipatici ca moldovenii , muntenii sau dobrogenii" ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  25 martie 2017, 10:52

Răspuns la întrebare: nu. Încercați sa nu mai citiți gindurile ca le citiți greșit. Altfel, ca sa înțelegeți sensul multor mesaje care doar ca nu aplauda gestul lui Omrani, citiți rindurile pline de iubire între romani ale unui anume Ilie. Găsiți mesajul pe aici, nu departe. Asta apropo de presupusul continut rasist sau discriminatoriu al articolului meu, in antiteza cu mesajul de pace, fratietate si buna înțelegere care vine de peste munți către bicisnicii de sudisti.

birlic (46 comentarii)  •  25 martie 2017, 10:58

sunt intru totu de acord cu Dl Geambasu ,am mai comentat si la alta publicatie ,in care mi-am exprimat indoiala ca sutul nu ar fi fost premeditat . Urat din partea lui ,s-al urmarim in continuare .

Iosif (8 comentarii)  •  25 martie 2017, 13:01

Citesc si randurile si intre randuri.dar pe langa tot ce am scris am uitat 2 lucruri esentiale:xenofobia si sovinismul.din tot ce ai scris pina acum si ai vorbit pe la emisiuni sportive in legatura cu cfr sustin ce am scris eu si nu doar eu.citeste comenturile si o sa te convingi. .

(99 comentarii)  •  25 martie 2017, 13:30

Da! De acord cu multi comentatori care argumenteaza f bine pe aici, autorul articolului nu prea are reprezentarea corecta a unor concepte, precum corectitudine politica (autorul considerand ca acest concept te impiedica sa gandesti liber, facand o confuzie flagranta intre a gandi liber si libertatea de a exprima ganduri chiar si ofensatoarea si lezatorii ...wtf!), premeditare/intentie, prezumtie de nevinovatie etc. Dar spatiul virtual permite inclusiv *** satului sa se exprime ca purtator de adevar (cum spune si Umberto Eco), la aceasta categorie intrand, din pacate, si multe personaje gazetaresti care, sub umbrela profesiei, pun semnul echivalentei intre rolul jurnalistului, anume de INFORMARE a publicului cu privire la un subiect de interes public, respectiv de a analiza obiect, intotdeauna in cunostinta de cauza, inclusiv cunoscand legislatia incidenta tuturor, si, pe de alta parte, oportunitatea emiterii unor pareri personale, subiective, de multe ori izovorate din propriile prejudecati (vezi sensul discriminatoriu rezultat pe cale implicita din articol).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  25 martie 2017, 14:06

Ce înseamnă wtf? O fi un semn de snobism lingvistic? Sau de cosmopolitism? Nu se poate așa ceva la un om care vorbește/scrie ca din cărți. Apropo de cărți, poate va mai trece înverșunarea de a-mi demonstra cit sunteți de informat si cult. Va recomand cu sfială sa citiți „Supunere”, romanul lui Houellebecq. Apropo de rasism, xenofobie, șovinism, discriminare. E o ficțiune, sigur, doar ca ne anunța niște lucruri. Dar poate ca ați citit deja cartea si eu nu fac decit sa va trimit către un teritoriu familiar. Si alt apropo, Dvs Cind vorbiți despre „idiotul satului”, eu ce ar trebui sa pricep? Ca este un compliment? O metafora? Luminați-l pe idiot, va rog!

sorin (65 comentarii)  •  25 martie 2017, 16:22

Cristian Geambaşu (465 comentarii) • 25 martie 2017, 10:52 Răspuns la întrebare: nu. Încercați sa nu mai citiți gindurile ca le citiți greșit. Altfel, ca sa înțelegeți sensul multor mesaje care doar ca nu aplauda gestul lui Omrani, citiți rindurile pline de iubire între romani ale unui anume Ilie. Găsiți mesajul pe aici, nu departe. Asta apropo de presupusul continut rasist sau discriminatoriu al articolului meu, in antiteza cu mesajul de pace, fratietate si buna înțelegere care vine de peste munți către bicisnicii de sudisti. 1. sunt surprins sa constat ca mi-a fost moderata o parte a postarii care nu face decat sa nuanteze o opinie a dumneavoastra. nu vad decat doua posibilitati : ori computerul vostru este usor grizat ori aplicati cunoscutul principiu "noi avem voie". In schimb expresia academica "dreak" a fost OK!!!!!!!!!!!!!!!! 2. Am verificat si DEX confirma: la fel = asemenea; Dumneavoastra v-a scapat . probabil, acest acord gramatical si v-ati grabit sa vedeti o confirmare a d-lui Ilie (si a inca catorva comentatori) in locul unei delicate presupuneri ca ati avea din timp in timp manifestari de hater. putina concentrare n-a ucis pe nimeni ,ce dreak!

(99 comentarii)  •  25 martie 2017, 16:28

Sper ca nu va deranjeaza cei care se exprima, fie si intru-n astfel de cadru, ingrijit, adecvat, poate, bagajului de cunostinte. Dupa ce veti inceta si d-voastra sa imi replicati cu inversunare si sa ma puneti la puneti la punct, poate veti intelege ca nu urmaresc sa arat cat sunt de informat si cult (am medii si ipostaze diferite si speciale in care sa-mi etalez cunostintele, aptitudinile etc.), ci doar sa-mi expun opinia cu privire la subiectele generate de articole si, poate (avand in vedere cunostintele de specialitate net superioare), sa va dumiresc de ce gresiti cand invocati originea in contextul reliefarii lipsei de caracter si educatie a jucatorului, acest lucru putand crea, fie si fara intentie, o atmosfera ostila, degradanta si ofensatoare la adresa jucatorului, in legatura cu originea sa nationala si rasiala (fiind evident ca este irelevanta originea in atare context, in afara cazului in care se doreste a se arata ca fix aceasta origine ar putea fi cauza). In fine, apropo de recomandari, atunci cand vorbim despre principii precum cel al nediscriminarii, principiu de natura juridica, se impune aplecarea asupra legislatiei incidente (nationale si internationale) care consacra si defineste juridic un atare principiu de drept (nemo censetur ignorare legem), respectiv asupra literaturii de specialitate juridica si abia in cele din urma, mai degraba pentru cultura literara, asupra literaturii in genere, mai ales daca vorbim despre cea abstracta si fictiune. Toate cele bune (si cu respect sincer pt un jurnalist pe care, de fapt, il apreciez... sintagma idiot al satului nu va este adresata d-voastra, in legatura cu specialitatea jurnalistica pe care o practicati, cu toate ca, desi nu am urmarit sa va incadrez automat in ea, admit ca din constructia comentariului se poate intelege acest lucru, apropo de efectul, desi neurmarit, existent al unui text, motiv pt care regret utilizarea si imi cer scuze)! Eu ma voi opri aici.

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  25 martie 2017, 18:31

Cristian Geambasu intreaba ce inseamna "wtf" cand, vorba aia, are google la dispozitie. Un jurnalisti nu stie sa dea o cautare. Desi wtf stie si unu de la coada vacii ce inseama. Lasand la o parte faptul ca se descrie jurnalist box-to-box, dar despre wtf spune: Ce înseamnă wtf? O fi un semn de snobism lingvistic? Sau de cosmopolitism? Ridicol :))

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  26 martie 2017, 0:11

Apropo de "la obiect, taios, fara ocolisuri". La emisiunea cu Laurentiu Reghecampf ***, nu pe scaun. Dar nici n-aveam alte asteptari.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează