Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Campioana unei mari discipline

A cui a fost inspiraţia? A lui Dan Petrescu sau a lui Ianis Hagi? Că Petrescu l-a trimis pe Damian Djokovici în teren după ce faultul dur al lui Ianis l-a scos de pe teren pe Bordeianu. Iar mijlocaşul croat […]

...

Audaces fortuna cu Deac sau cu Tase?

Liga Profesionistă de Fotbal a comandat obiectul unui artist plastic, acesta şi-a făcut treaba cum a ştiut el mai bine, aşa că ori Mario Camora, ori Florin Tănase va ridica duminică seară o operă de artă deasupra capului. Sau este […]

...

A la turca în Nemţia, bre!

Trebuie să ne hotărâm în ce lume vrem să trăim. Sau în ce lume ne-ar plăcea să trăim. Măcar pentru confortul conştiinţei, dacă nu putem schimba orânduirile, oamenii. Mai ales oamenii. Bunăoară, lui Mesut Ozil, Ilkay Gundogan şi Marius Şumudică […]

...

Pentru încă o săptămână de suspans

Dacă îţi permiţi să îi ţii pe bancă pe Bălaşa (pe care îl căina Hagi că nu este convocat la naţională, deşi era convocat!?), pe Nedelcu, Budescu, Man şi Cristi Tănase, adică încă aproape o echipă întreagă capabilă să se […]

...

Bătaie pe banii noştri! Nu vă simţiţi puţin furaţi?

10 minute fără gol în contul CSM-ului. În handbal, asta înseamnă o veşnicie. Şi o problemă de eficacitate care nu poate fi pusă doar pe seama ostilității barelor porţii apărate de Grimsbo. Bella Gullden ratează prima aruncare de la 7 […]

...

Probleme familiare. Sau familiale?

Ne întoarcem la fotbal. La oile şi la câinii noştri. Nici aici nu este mai mult aer, dar ştim cu ce se mănâncă. Sau aşa credem

Permalink to Probleme familiare. Sau familiale?
miercuri, 15 martie 2017, 9:40

Treci înapoi la cratiţă! În esenţă, ăsta a fost tonul multor mesaje postate la editorialul „Ascultaţi-l pe Ţiriac!”. Nu te pricepi, politica te depăşeşte! Lasă-i pe ăia competenţi, iar tu, voi, vedeţi-vă de mizele şi mizeriile voastre mărunte! În mediul online, aceasta este o dezbatere de idei.

Baba şi mitraliera
Corect, înapoi la cratiţă! Ce, noi trăim în lumea asta? Nu! În cratiţa noastră sunt doar cornerele, auturile, driblingurile, golurile. Bârfele, comploturile fotbalului. Acolo ni se recunoaşte competenţa. De fapt, nici acolo nu prea ne fierbe oala, dar nu mai contează. Trebuie să fii analist politic ca să îţi dai seama când un nene din Parlamentul României te ameninţă cu mitraliera. Nu mitraliera imaginară a lui Florin Bratu, pe care fostul vârf de atac o arăta tribunelor după ce înscria un gol. Dar ce ştim noi cum se sacrifică oamenii importanţi pentru comunitate?! Pentru proşti.

Pace vouă!
Aşadar, înapoi la cratiţă, la oile noastre. La mioarele pentru care suspină Gigi. Înapoi la lumea minunată a play-off-ului românesc, acolo unde se joacă, se joacă, dar nu prea se marchează. În universul acesta bucolic, unde la pauza şi la finalul meciului Viitorul-Dinamo 0-0 s-au schimbat amabilităţi şi s-au consumat îmbrăţişări îndelungi între Hagi, Contra şi Adrian Mutu. Dacă aţi auzit altceva, nu băgaţi în seamă! Invenţii gazetăreşti, fitile care să aprindă imaginaţia bolnavă a amatorilor de scandal. Adevărul? La pauză, nemulţumiţi de unele decizii ale arbitrului, Contra şi Mutu s-au dus la Marcel Bârsan. Nu ca să îl certe, ci doar pentru a-i expune, pe cel mai civilizat ton cu putinţă, noile directive ale International Board. Aflat în preajmă, Gheorghe Hagi, antrenorul liderului, nu a pierdut ocazia să îşi salute oaspeţii, dar şi să-i completeze cu ultimele tendinţe din arbitraj.

Mesajul lui Cosmin
Bineînţeles că lucrurile nu au stat chiar aşa. Dar nici altminteri, vorba lui Caragiale. Meciul a alternat momentele bune ale Viitorului cu contrele (cum altfel?) lui Dinamo. Deocamdată, miza ucide spectacolul şi play-off-ul arată mai degrabă a teritoriu al armistiţiului. În lipsa marilor fapte fotbalistice, două recente luări de poziţie ale antrenorilor merită atenţia. În interviul acordat Gazetei acum câteva zile, Cosmin Contra a lăsat să se întrevadă despărţirea de Dinamo la finele sezonului. A invocat mai ales probleme „familiare”, ceea ce nu ar trebui să fie un obstacol real, „familiar” însemnând obişnuit, comun, chiar prietenos sau apropiat în alt sens. Mă gândesc că era vorba de probleme familiale, de dorul de familie, ceea ce, dragă Cosmin, este altă gâscă în altă traistă. Dincolo de cârcoteala noastră lingvistică, de care oricum nu se împiedică oamenii noştri de fotbal, rămâne mesajul pe care Contra l-a transmis echipei. Unul de abandon. Reculul de motivare în jocul roş-albilor s-a simţit în partida de la Ovidiu mai mult decât absenţele lui Brănescu, Dielna, Marici sau Mahlangu.

Mesajul lui Gică
Al doilea la rând, deşi el ar trebui să fie mereu primul, Gheorghe Hagi. Lider, ca şi echipa în clasament, într-o ierarhie ad-hoc a declaraţiilor sclipitoare. Hagi a comentat în avanpremieră următoarea întâlnire a echipei sale. Pentru neofiţi, Viitorul-Steaua este de câteva sezoane un meci cu sens unic: spre Steaua/FCSB. Ca să n-o lungim, scorul general al întâlnirilor este 12-1 pentru Steaua, cu observaţia că dacă dăm la o parte cele 5 goluri din singura victorie asupra roş-albaştrilor (rezultat prin care Viitorul se salva de la retrogradare), constănţenii au înscris doar 3 (trei) goluri în 12 meciuri!! Antidotul împotriva celor care văd blaturi acolo unde nu sunt decât croasante? „Regele” a invocat insistent norocul pentru partida care se va juca sâmbătă, 18 martie. De asemenea, s-a rugat ca Niţă să nu mai fie „portarul secolului” contra Viitorului. Sunt sigur că astea erau fumigene pentru ziarişti, iar Hagi are argumente mult mai serioase pentru derbyul de peste trei zile. Voi nu?

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Lup (12 comentarii)  •  15 martie 2017, 10:20

Se exagerează mult. Acel 5-2 a fost blat, cel mai probabil, în sensul că Steaua era deja campioană și a folosit rezerve care nu au jucat la un nivel combativ ridicat, iar Viitorului i-a ieșit tot (3 goluri fiind marcate din execuții de excepție) . Dar RESTUL meciurilor nu cred că au fost aranjate. Să nu uităm că Viitorul a pierdut toate meciurile cu echipe bune, din play-off-ul anului trecut. Și, în general, nu prea câștigă cu echipe valoroase, ci doar cu cele mici și medii. Deci, dacă a fost blat în 1 meci din 13, în celelalte 12 nu cred că a fost. Ia vedeți ce palmares are Dinamo cu Steaua în ultimele 20 de meciuri. Ca să nu mai vorbim de ultimele 20 fără ultimele 5.

alexknicks (1 comentarii)  •  15 martie 2017, 10:53

Cu Geambasu incepe sa se mareasca lista jurnalistilor (mai degraba lideri de opinie) ale caror articole nu trebuie ratate si care pana acum cuprindea nume precum Tapalaga, Tolontan, Pantazi s.a.

adi_stelistul (257 comentarii)  •  15 martie 2017, 10:58

Am remarcat doar ca in ultima vreme transferurile pe disparute Viitorul-Steaua au fost oprite (poate inseamna ceva) si ca la ultimul meci direct Viitorul a avut 11 suturi pe poarte scoase de Nita. Poate e o schimbare de paradigma acolo, poate Viitorul nu mai vrea sa se predea neconditionat. Sper... In rest e imposibil sa nu observi ca Steaua-Viitorul e la fiecare episod un deja-vu ciudat. Nu stiu de ce, se poate specula, dar ideea ca Steaua e atat de buna incat Viitorul nu-i poate face nimic e infantila. E ceva acolo, nu stiu ce, nu stiu de ce, dar se vede tare si miroase urat.

adi_stelistul (257 comentarii)  •  15 martie 2017, 10:59

"... transferurile pe ruta Viitorul-Steaua..." am vrut sa spun, nu stiu de ce a iesit asa.

Fane (92 comentarii)  •  15 martie 2017, 11:55

Pai daca e iechipa de ce nu si ieuro si Ieuropa.

ciurescu petru (13 comentarii)  •  15 martie 2017, 12:14

Contra s-a iubit cu tibiile adversarilor,mai putin cu Dex-ul.Dar voi ,ziaristii lui peste prajit,care "vroiati" sa faceti si sa dregeti ,"decat" atunci candva cade bine?

franz (2 comentarii)  •  15 martie 2017, 12:19

Hagi e un prost cinstit in viata de zi cu zi si un hot destept in fotbal.

gabriel (4 comentarii)  •  15 martie 2017, 13:05

Mai sunt ,teoretic 4 echipe in coalitia anti-Steaua. Una , CFR si-a aratat limitele ...morale. Sper va Viitorul sa arate altceva cu Steaua cu toate ca abordarea D-lui Hagi nu ne da prea mari sperante : noroc , sa prinda Nita o zi proasta...

Emil (9 comentarii)  •  15 martie 2017, 13:31

Excelenta analiza a unor evenimente obisnuite (familiare) din fotbal si politica :)

mg (140 comentarii)  •  15 martie 2017, 14:18

..cu toată stima pentru Ion Ţiriac şi simpatia pentru Ilie Năstase, când a fost de politică, amândoi...mă auto-cenzurez.. :) Cât despre fotbal, observ la Hagi c'a început deja să explice insuccesele din playoff..

Iulian Iancu (9 comentarii)  •  15 martie 2017, 14:21

Cum să bată Viitorul pe steaua dacă patronul şi jucătorii săi ţin cu steaua?Mare lucru că nu se bucură şi ei cînd le dă steaua gol.Dar,dacă bate Viitorul,cred că se apropie foarte mult de titlu.

Sorin (124 comentarii)  •  15 martie 2017, 14:47

Pai normal că o sa plece Contra...La greu...Se fuge la noi. Iar alții, ziariști de ținută, il vedeau deja antrenor la NATIONALA! Pai de când are Contra zis gurița caracterul lui Oli?! Da, ai citit bine!

Popa Catalin (1 comentarii)  •  15 martie 2017, 15:00

Domnule Geambașu, am apreciat articolul de ieri. Așa cum l-am apreciat și pe cel de azi. „Digresiunile” extra-fotbal sunt binevenite și cumpăr zilnic GSP-ul pentru plăcerea editorialelor. Iar derapajele, fie și ale unui Țiriac (poate mai ales ale unuia ca el) trebuie sancționate. Cel mai bogat om din România nu are o afacere care să producă valoare adăugată ridicată (doar imobiliare, bănci, import mașini) și s-a zgârcit la 1 mil EUR/an pentru a avea un turneu ATP în România :( Sunt banii lui, e drept, dar nu totul stă în bani. E o lecție pe care un om așa de bine „adaptat la realitățile românești” nu a deprins-o, în ciuda vârstei. Trist.

radu.dd (2 comentarii)  •  15 martie 2017, 15:06

Specialitatea dvs este reprezentata de Becali si de fotbal (Dinamo / Steaua), cred ca nici dvs nu puteti contesta asta. Scrieti pentru un public caruia trebuie sa ii explicati ce inseamna 'familiar'. Sa va victimizati pentru ca lumea va trimite la fotbal, asta e ipocrizie maxima!

Bârgaoanu Dragoş (23 comentarii)  •  15 martie 2017, 15:53

Bun articol, felicitări!

laur (268 comentarii)  •  15 martie 2017, 17:27

Dinamo, ultima clasată în play-off, a jucat în deplasare împotriva unei echipe dată ca favorită, și de către d-voastră, a câștigării acestei ediții. Un meci disputat, păcat de condițiile meteo. Referitor la „vânătorul” deputat: să fie sănătos, să șteargă, sus pe perete, arma letală.:)) despre Domnul Țiriac? Îi respect părerea, asta nu înseamnă că părerea dumnealui contează în economia gândirii mele. A avut o opinie, nu facem haștag din asta, e opinia dânsului. Despre meciul Viitorului împotriva FCSB-ului, urmărim statistica și votăm favoritul! Parcă aveți un sondaj de opinie aici, pe site. :))

comentario23 (25 comentarii)  •  15 martie 2017, 19:10

Probabil cand batranii vor fi cei nascuti dupa '89 se va schimba si orientarea moralitatii nationale. Pana atunci, prosti fiind, ne vom impiedica la tot pasul de Nastase si alti hoti alesi pe spranceana, ca, de, doar e mai bun un hot decat un prost. In alta ordine de idei, nu se impiedica oamenii de fotbal de carcoteli lingivistice, dar cred ca este datoria dumneavoastra sa le semnalati si salut acest lucru. In incheiere, as dori sa inalt cu mandrie stindardul prostiei si sa sper ca sambata vom vedea o infruntare reala intre cea mai promitatoare si cea mai experimentata(ca nivel de jocuri) echipa din Liga 1.

comentario23 (25 comentarii)  •  15 martie 2017, 19:28

*ma refeream la Tiriac, prin prisma declaratiilor sale, dar nu l-as exclude nici pe Nastase din randul profitorilor guvernamentali...

perfect (4 comentarii)  •  15 martie 2017, 20:03

bravo cristi!!! nu a fost BLAT - A FOST OMENIE

ovidiu_3003 (577 comentarii)  •  15 martie 2017, 20:38

...ne am saturat de blatul etern ...viitura - fcsb ...

Comentează