Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Isabelle de ce nu merită banii Cristinei?

Cea mai bună jucătoare de la CSM Bucureşti doreşte o mărire de salariu. Pe nababii de la Primăria Generală i-a lovit însă brusc spiritul de economie

Permalink to Isabelle de ce nu merită banii Cristinei?
luni, 6 martie 2017, 9:51

Exerciţiu elementar de logică. Enunţ. Isabelle Gullden a cerut o mărire de salariu. Suedeza Isabelle Gullden este constant cea mai bună jucătoare de la CSM Bucureşti. Dar din vară, dacă va semna prelungirea contractului, ea va intra în concurenţă cu Cristina Neagu. Sportiv şi financiar. Două jucătoare excepţionale plătite diferit. Cristina mai bine decât Isabelle. Întrebare. Ce facem, îi dăm şi Isabellei mai mult? Sau de ce ei nu i-am da mai mult, pentru că e suedeză?

Cea mai bună. Mereu
Fără Isabelle Gulden, CSM nu câştiga în veci Champions League. Ţineţi minte cum a evoluat Isabelle în Final Four şi mai ales împotriva celor de la Gyor, în meciul decisiv. Isabelle Gullden este genul de jucătoare constantă la nivel înalt. Ea nu prea are zile slabe. Isabelle Gullden înscrie din orice poziţie: din săritură, de pe picioare, din cădere, cu spatele la poartă, tamponată de adversar.
Isabelle Gullden este şi o excelentă pasatoare. Isabelle nu ratează de la 7 metri, iar dacă asta vi se pare irelevant daţi timpul înapoi şi vedeţi câte meciuri capitale a pierdut handbalul feminin românesc din pricina ratărilor de la 7 metri. Mă rog, poate elementul local este mai emotiv decât, clişeu, prinţesele de gheaţă ale Nordului.

Ne-a salvat şi cu Krim
Isabelle Gullden a fost cea mai bună de pe teren şi în meciul cu Krim Ljubljana, care a consfinţit calificarea scremută a CSM-ului în sferturile de finală ale Ligii Campioanelor. Gullden a fost de departe cea mai bună, fiindcă domnişoarele şi doamnele celelalte, românce, franţuzoaice şi ce mai sunt ele, au evoluat între modest, mediocru şi catastrofal.

Isabelle Gullden, Carmen Martin şi Oana Manea au dus greul, restul au fost cu încurajările din time-out-uri. Când devin stânjenitor de evidente şi limitele antrenorului Aurelian Roşca. Şi nu vorbim aici de calitatea limbii engleze vorbite de domnul Roşca.

Cu suflet, fără acid hialuronic!
Să revenim însă la Gullden, simpatica suedeză de 27 de ani care îşi termină în vară angajamentul cu CSM, jucătoare aflată acum în faza negocierii unui nou contract. Ce vrea Isabelle? Simplu. Acelaşi salariu ca al Cristinei Neagu. Cea mai bună componentă a campioanei Europei şi una dintre cele mai bune jucătoare din lume doreşte să câştige cât cea mai bună jucătoare din lume.

Este o pretenţie absurdă? Ţinând cont de tot ce am enumerat despre calităţile ei de jucătoare, plus faptul că ne aflăm în faţa unui om modest, care îşi respectă fanii şi care s-a integrat fără ifose în peisajul românesc, o femeie care îşi poartă frumuseţea cu naturaleţe şi fără acid hialuronic, răspunsul este unul singur. Nu! Gullden şi-ar merita cu prisosinţă banii, acei 15.000 de euro pe lună, indiferent dacă logodnicul aferent mai ridică şi el un salariu de alte câteva mii. Are balta peşte şi cash!

Certitudine contra promisune fermă
Are? Adică ne-am inflamat atât la transferul Cristinicăi, veţi spune intrigaţi, şi acum vrem să-i dăm bani mai mulţi şi Bellei? Păi, dacă e bal, bal să fie! Dacă tot nu suntem întrebaţi cum sunt cheltuiţi banii noştri – măcar aşa, de formă, să mimăm dialogul cu «societatea civilă» -, şi finanţarea CSM-ului merge înainte, dacă distracţia tot e pe barba noastră, vrem, nu vrem, măcar să îi dăm un sens sportiv!
Şi să mai observăm ceva care pe unii, pe „patrioți”, o să-i enerveze. Gullden este o certitudine la CSM, Neagu, o promisiune. Cristina este o jucătoare formidabilă, dar nu putem şti cum se va adapta în noua ei echipă. În schimb, putem anticipa că şi CSM-ul va dezvolta dependenţa faţă de Cristina Neagu, aşa cum s-a întâmplat cam peste tot pe unde a trecut.

Virus pe care Gullden nu l-a adus. Ei, îi dăm sau nu îi dăm banii Isabellei, chiar dacă ea nu „a semnat cu sufletul şi pentru România”?

Comentarii (64)Adaugă comentariu

Elena (1 comentarii)  •  6 martie 2017, 19:33

Nu credeam ca pot exista asemenea rationamente. Sunt foarte multi specialisti in handbal. Cristina este unica. Numai cei care cunosc handbalul stiu despre ce vorbim. Multe jucatoare au fost puse in valoare de geniul lui Neagu. Altfel, erau mediocre. Imi place Bella. Dar nu poti compara pe cele doua. Bella are coechipiere de valoare, la fel a avut si in sezonul trecut. Cristina a dat valoare celor din jur prin pasele de gol, prin apararea inteligenta. Este o jucatoare completa care a renascut ca o pasare Pheonix.

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  6 martie 2017, 20:02

Pentru cluburile astea detinute de primarii se vor face multi ani de puscarie in viitor. E o noua conducta de tras banu public fara niciun stres.

ticbis (80 comentarii)  •  6 martie 2017, 20:25

@Dolgoruki: Vorbesti ca sa te afli in treaba, nu intelegi absolut deloc ce inseamna sportul de echipa. Messi e cel mai bun fotbalist din lume si cu toate astea Argentina n-a castigat nimic cu el in echipa; Ronaldo n-a ajutat Portugalia sa castige vreo competitie desi e cel mai bine platit fotbalist din toate timpurile. La fel, "regina" Gorbicz n-a castigat niciodata nimic cu Ungaria si exemple pot sa-ti dau cu nemiluita. Desigur ca intr-un clasament mondial Romania este peste Suedia la handbal feminin, dar asta nu pentru ca Isabelle Gullden este mai slaba decat Cristina Neagu. La ora actuala sunt cel putin cinci jucatoare suedeze de superclasa, cotate pe piata handbalului peste oricare handbalista romanca cu exceptia Cristinei Neagu. Mai mult, sunt vreo cinci rusoaice, vreo trei olandeze, trei spanioloaice, trei brazilience si vreo doua frantuzoaice, doua nemtoaice si doua islandeze mult mai valoroase decat oricare alta handbalista romanca, cu exceptia Cristinei Neagu. Atentie, aici am exclus deliberat din discutie handbalistele din Danemarca, Norvegia, Ungaria si pe cele destul de multe din spatiul ex-Iugoslav pentru ca diferenta de valoare fata de romance e evidenta cu ochiul liber. Pana una alta, Bella Gulden a castigat un trofeu pentru Romania intr-o echipa, in timp ce Cristina Neagu nu! Si daca va ramane singura si cea mai tare din parcare intr-o echipa cheala de handbaliste de valoare, nu va castiga niciodata nimic in Romania in afara de bani! O super vedeta nu poate face nimic si nu va straluci niciodata intr-o echipa de non-valori. E ca si cum l-ai aduce pe Messi la Chiajna... adica apa de ploaie!

dan (1 comentarii)  •  6 martie 2017, 21:40

merita BELA toti banii .fara ea CSM -ul nu era campioana Europei ,restul este cancan !!deocamdata este cea mai buna !!decomdata este certitudine !!

Lucifer (3 comentarii)  •  6 martie 2017, 22:53

Nici cum e bine ,daca nu o auduceau,sigur ai fi scris ca nu santem capabili sa aducem acasa cel mai bun jucator de hanbal....care ar fi dort sa revina dar nu s-au gasit bani sa o aducem ! Acuma ca au adus-o,iar nu e bine,punem intrebari chiar aiurea daca o alta jucatoare nu merita la fel demult ca s Neagu ! D nu Geambasu,sa o luam pe scurtaruta....Fiecare e liber sa isi negocieze salariul daca vrea....inclusiv Messi sau Cristina Neagu sau Isabella ! In sport nu e dupa merite....Pai ce,paduchii aia de fotbalisti in Romania care nu au facut si nu fac nimic,aia merita 20000 $ pe luna? Sau 5000 $? ...Deci,nu cred ca ati fost tare inspirat sa veniti cu un asa subiect....nu e corect nici pentru Cristina Neagu,nici pentru Isabelle,nici pentru spectatori....Daca antrenorul Rosca merita sa fie antrenorul lor,antrenor care poate o fi bun,dar cand il auzi in timeout cum le explica elin engleza ce trebuie sa faca echipa,iti vine sa dai cu capul de televizor....Noroc ca jucatoarele pricep ce au de facut ca dupa cum le explica el in engleza ce au de facut...nici Rosca nu intelege ce vrea sa le spuna...! CSM sau primaria,cei care au facut aceasta echipa sau cei care o finanteaza ,au facut ceva fantastic....aveam si noi la ce sa ne uitam....Sau poate ca dupa cum scriu altii,era in regula sa nu aveam echipa in liga campionilor la hanbal....Oricum la restul sporturile santem vai de mama noastra....Penibil,asta e cuvantul corect....Asa santem,penibili...iar acuma cand in sfarsit aveam si noi o echipa buna,incepem sa criticam....

Marcel (14 comentarii)  •  6 martie 2017, 22:59

Ma bucur sa vad ca mai exista omeni care se bucura ca se vor imbogatii altii. Bravo ma baieti ! Pe voi cine va vrea bogati ? Sau voi nu sunteti buni de nimic si doar sportivii merita bani ?

Catalin (1 comentarii)  •  7 martie 2017, 1:42

Bine punctat!Unde mai punem ca este si"antrenorul"acestei echipe.Domnul Rosca ar trebui sa isi prezinte demisia de onoare la ce indicatii "pretioase"le ofera fetelor.

seba (157 comentarii)  •  7 martie 2017, 1:52

si eu o prefer pe bella gullden. cristina a fost mult timp in topul preferintelor mele in ceea ce priveste handbalul, mai ales in perioadele in care a trecut peste niste accidentari foarte dure. insa o parte din simpatia mea fata de ea a scazut in timp. de cand joaca la buducnost a capatat acea agresivitate peste limita fair play-ului care nu-mi place. acele tipete intimidante dupa gol, acea agresivitate pe care o gaesesti la ex-jugoslavi de la jovanka radicevic, milena knezevic sau sinisa mihailovic pana la novak djokovic si ana ivanovic. bella gulden in schimb imi place din ce in ce mai mult.

Gary (51 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:14

Se pare ca totul s-a hotarat;"mane,tekel,fares". Gullden a semnat;asteptam detalii despre contract(care sunt sigur,vor fi STRICT CONFIDENTIALE!!) Pacat de Carmen Martin&Torstensson.

Gary (51 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:27

Daca nu intelegeti:"mane,tekel,fares(ufarsin) rasfoiti-l pe Balzac. E o inscriptie cu sange de pe peretele biblicului rege Balthasar,anuntandu-i iminentul sfarsit. NA; nu se foloseste la Ciorogarla!

vivi (12 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:48

am citit iar doar primele trei randuri si vad ca iar scrii complet aiurea.Nu domnule Geambasu,nu pentru ca e suedeza nu i-a la fel ca Neagu ci pentru ca e mai slaba .Bai omule e la mintea oricui!!!Ce dracu imi faci zeci de mii de nervi!!!N-ai auzit de ancheta sfarsitului de an?Ea e cea mai buna din lume nu Gulden deci poate fi platita mai mult.N-o mai da tu in porcarii de-ale tale cu suedeze si romance.Lasa-ma dracului in pace!!!

radu (3 comentarii)  •  7 martie 2017, 10:58

Suedeza este jucătoarea completă. Face faza de apărare mult mai bine decât Neagu. Poate dă mai multe goluri Neagu, dar per total Gullden este mai utilă și mai eficientă.

Ionel (2 comentarii)  •  7 martie 2017, 12:07

pai tu de ce ai salariu mai mare decat un alt coleg jurnalist al tau? in afara de goluri si prestatie, sunt multe alte lucruri care atarna in negocierea banilor. in plus, ofensiv neagu e un piston mult mai bun decat gulden, ceea ce la csm lipseste.

silvestru (1 comentarii)  •  29 iunie 2017, 1:20

sant jucatoare complete avem nevoie de amandoua merita orice sacrificiu . punct

Comentează