Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Rinamo

Lumea spune că exagerăm atunci când susţinem că Dinamo se acoperă de ruşine cu transferuri fanteziste

Permalink to Rinamo
joi, 9 februarie 2017, 9:48

Conducătorii clubului se simt jigniţi. Chiar şi o parte a suporterilor consideră că îngroşăm tuşele ridicolului. De parcă ridicolul ar avea grade de comparaţie. Cealaltă parte a fanilor echipei din Ştefan cel Mare, cei cu simţul umorului, rezistă. Ultima poantă a acestora atacă însăşi denumirea echipei favorite. Rinamo, nu Dinamo. Cred că nu este nevoie de explicaţii.

Prince Akeem tandem cu Nedelcearu
Până la perfectarea înţelegerii cu Bumba, Claude Dielna  şi Rivaldinho erau ultimele transferuri ale clubului patronat de Ionuţ Negoiţă şi manageriat de Adrian Mutu. Claude Dielna, francez, fundaş central, 29 de ani, a fost coechipier cu Mutu la Ajaccio în perioada 2013-2014.

Dielna s-a prezentat la vizita medicală îmbrăcat spectaculos: ca Eddie Murphy în rolul Prince Akeem. Dar exuberanţa vestimentară nu trebuie pusă în antiteză cu valoarea sportivă. Să dăm atunci cuvântul statisticii. Legitimat la Sheffield Wednesday, dar împrumutat la Slovan Bratislava, Claude a prins 6 meciuri în ultimele 12 luni. Dintre care doar în 4 a fost titular.

Revenit în vară în Anglia, la echipa secundă a lui Sheffield, nu a mai jucat deloc. Dar Ioan Andone susţine că fundaşul central este perfect pregătit, aşa că francezul cu origini guadalupe(ze?) ar putea evolua alături de Nedelcearu în etapa următoare, contra Chiajnei.

Rivaldinho învaţă repede!
Celălalt transfer, Rivaldinho, este fiul lui Rivaldo, celebrul stângaci din naţionala Braziliei. La două noaptea când a aterizat la Bucureşti, Rivaldinho nu ştia decât că Dinamo este un club. Tatăl lui îi spusese că este un club mare. Şi îl mai ştia pe Adrian Mutu, de pe consola PlayStation. Până la descinderea la Centrul de Medicină Sportivă, băiatul învăţase multe despre fotbalul românesc. Despre Hagi şi Gică Popescu şi despre farsa suporterilor cu „Doar Dinamo Bucureşti” de la meciul Steaua-Manchester City.

Dar să nu cădem încă o dată victima impresiilor subiective. Statistica ne dă iar o mână de ajutor. Tânărul brazilian a fost legitimat ultima oară la Sport Club Internacional B, grupare cu o valoare totală de piaţă de 300.000 de euro!

Mogi Mirim, nu Barcelona!
Înainte de asta, Rivaldinho a mai fost legitimat la Paysandu, Piracicaba şi Boavista, dar strălucind cu adevărat la Mogi Mirim! Atacant, a strâns 9 meciuri în ultimul an şi a înscris un gol. 1! Dacă totuşi prin absurd vă pufneşte râsul, aflaţi că fiul lui Rivaldo a refuzat oferta celor de la Barcelona B, că detestă comparaţia cu celebrul său tată şi că preferă să joace vârf împins.

După primul antrenament, Ioan Andone a constatat că „este un băiat bun, care vrea să demonstreze, dar care trebuie să se acomodeze cu schimbarea de fus orar”. Cu toate acestea, Rivaldinho „e binişor din punct de vedere fizic”. Modest, băiatul a dorit tricoul cu numărul 9. I s-a dat, cine cere nu piere! Tricoul cu numărul 9 a mai fost purtat în Ştefan cel Mare de Dumitrache, Răducioiu, Cămătaru, Claudiu Niculescu sau Marius Niculae.

Să nu-l uităm pe Ceccarelli
Timpul ne va arăta dacă transferurile lui Dinamo sunt lovituri fotbalistice sau glume. Viitorul apropiat, nu timpul stelar. Dinamo este în pericol real să nu prindă play-off-ul, dar Adrian Mutu îl ceartă pe colegul Remus Răureanu în direct la Digi Sport că a făcut o salată orientală din achiziţiile clubului pe care îl manageriază. Aşa, pentru frumuseţea demonstraţiei, ar putea Adi să se dea un pic şi la amicul Ceccarelli, pentru valsul dansat în faţa lui Florinel Coman.

Sau la Penedo, „un portar mic şi bătrân”, vorba lui Remus, care a provocat un penalty, după ce l-a doborât pe De Amorim în secunda 8 a meciului cu Steaua.

Mai pretinde Mutu că de la Centrul de copii şi juniori nu vine nimic. Unii dintre noi îşi amintesc de meciul Dinamo-Dinamo II şi au altă impresie. Este un subiect pe care promit că îl vom detalia. Până atunci, aşa nepricepuţi cum suntem noi la meandrele fotbalului, ne gândim că un Denis Ciobotariu putea fi o soluţie în centrul apărării înaintea lui Dielna. Ciobotariu la 19 ani „nu este copt”, ne spun specialiştii, zâmbind superior. Cu microunde aţi încercat? Sau cu un pic de curaj?

Comentarii (21)Adaugă comentariu

DARA 2501 (24 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:01

Incep sa cred ca unele scurgeri de informatii din sanul clubului sunt reale. Informatii aparute in mass media. Nu mai spun si de informatiile de radio-sant care circula libere. Anumite interese personale pun frana profesinalismului adevarat.

Eu84 (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:22

Multe argumente ok in articolul asta, dar sa spui ca nu ai auzit de internacional porto alegre, campioana a americii de sud si castigatoare a campionatului mondial al cluburilor, cu pato in teren, inseamna ca esti incult din punct de vedere fotbalistic, imi pare rau....

Kris (89 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:26

Superb domnule Geambasu.Managementul la Dinamo este atit de prost de iti vine sa urli.La Dinamo trebuie un antrenor bun la echipa doua si unul adevarat la prima echipa si in doi ani se bate la titlu cu ce are in curtea proprie.Binentele cu doua trei completari din afara ,dar jucatori pe bani.Stiti cu este bancul cu Bula si cu taicasu? In noaptea de dupa nunta,Bula descopera ca nevasta este virgina si se duce la taicasu si spune ca nu poate sa o... ca nu a mai f nimeni.Raspunsul..asa este daca nu a trebuit nimanui ,nu ne trebuie nici noua. Asa este si cu jucatorii liberi. Ce este drept pina la actuala politica a FRF nu a fost nici o strategie de promovare a tinerilor.Acum mai trebuie completata si spre exemplu sa nu mai fie eliminate asa de usor tinerii nostril.Mi se pare un exces de zel a arbitrilor fata de tineri nostril.Vor sa se dea cocosi in fata unor copii.

Flaviu (69 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:49

Aveți dreptate cu privire la cv-ul subtire al lui Dielna si cel inexistent al lui Rivaldinho.. Aveți dreptate in principiu, cred eu si in ceea ce privește promovarea tinerilor de la Dinamo 2.. Câteva obs :1.pt a promova tineri din propria pepiniera si pt a achiziționa tineri de 16-18 ani si a-i promova ulterior, e nevoie de o strategie la nivel de club de 3-4 ani si de respectarea acesteia . . 2. Trebuie ca antrenorul principal sa știe sa lucreze in acest mod ( exemplul clasic Lucescu, dar mai sunt si alții , in nici un caz Andone sau Rednic) 3. Trebuie sa existe la nivelul echipei un nucleu de jucatori care prin valoare, experiența si atitudine la jocuri, antrenamente si extra, sa contribuie la asimilarea tinerilor in lot , in primul 11... Sa se asigure echilibrul si continuitatea rezultatelor, pt ca tinerii nu pot creste din înfrângeri ( e gresita teza cu , sacrificarea rezultatelor") 4. Si nu in ultimul rând , contează calitatea corpului tehnic de la copii si juniori si scouterii. Si tinerilor le trebuie jocuri si competiții tari.. Asta e o alta probl.. Deci aveți dreptate in principiu, dar e greu de realizat in condițiile de la Dinamo.. Viitorul e altceva..

cpt.ahab (36 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:05

Ar trebui intrebat Andone, in primul rand, de ce nu e promovat D. Ciobotariu. Eu pe Andone l-am tot auzit ca-i trebuie adus un fundas central cu experienta, de picior stang. Andone mi se pare genul de antrenor reticent in promovarea tinerilor( cazul Sportul studentesc e atipic, pentru ca acolo nu avea nici o alta solutie). Ion Gheorghe, de pilda, a fost luat in pregatiri doar ca sa fie luat. Nu stiu daca a bifat vreun minutel in vreun amical. Rednic incepuse promovarile, sezonul trecut: Moldoveanu, Costache, Olteanu, Tarcoveanu, P. Petre. Pentru Andone, nici unul nu reprezinta vreo solutie, actualmente. Prin urmare, Mutu aduce ce poate aduce in conditiile austeritatii. In acest sezon au fost adusi: Branescu, Penedo, Romera, Marici, Ceccarelli, Nistor, Mahlangu, Nemec, Bumba, Dielna, Bawab. N-as zice ca sunt toti niste jucatori de lepadat( trei dintre ei sunt componenti ai nationalelor lor). Important e si cum sunt valorificati. Si aici ar trebui sa-l intrebam, iarasi, pe Andone. Ca sa continui comparatia cu Rednic, Essombe, Gnohere, Palic, Mevlja sau Puljic n-au venit nici ei cu cota, dar antrenorul a stiut sa-i ridice. Atat cat sa jinduiasca la ei stim noi cine. Rivaldinho, da, nu spune nimic, dar nici nu cred ca-i costa prea mult pe cei de la Dinamo acest experiment.

Cris (17 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:06

Domnule Geambasu cum puteti sa insinuati ca unii suporteri dinamovisti "cei cu simtul umorului" isi ironizeaza propriul club? Chiar atat de necunoscator sunteti incat sa preluati de la niste troli fecesebisti de pe internet aceasta batjocura si sa credeti ca vine din partea dinamovistilor? Stiu ca si gsp si digi sunt apropiate palatului,dar articolul dvs chiar bate la ochi

Vasile (6 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:12

Vă dau dreptate și apreciez, ca-n toate dățile, și forma, nu doar fondul. Doar că-ntre dinamoviștii iluștri purtători ai numărului 9 putea să-și facă loc și cel mai mare marcator al Diviziei A de când s-a inventat fotbalul.

Ionel (54 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:37

Peste ani se va face un film cu astia de la Dinamo de azi. Probabil o sa ii zica "Cei patru gainari/papagali" si va fi un remake dupa filmul celebru inspirat de romanul lui Dumas. "Ionut" va fi regele mic si prost, tradus de toata lumea, care se plange din orice. Lacke va fi Mazarin, o caricatura a lui Richelieu, care coordoneaza o gasca proasta de specialisti Teleaga va fi Richelieu, ala care il controleaza mereu pe jegoita care are mereu o datorie la "cardinal" Andone va fi un Athos, fost nobil, azi scapatat, care nu vorbeste cu nimeni Porthos va fi Lupu, portretizat pe vreo masa de la Ciresica cu o votka in fata Mutu va fi evident un D'Artagnian afemeiat, cam prostanac si cu gura mare, de cele mai multe ori vorbind prostii in timp ce trage dintr-un trabuc si are ifose de nobil Raj va fi Planchet, adghiotantul prost pe care il pui sa doarma pe prag sa nu te invadeze sobolanii in camera. Femeia Mop va fi Milady, femeia fatala, *** si trasa de toti Condescu va fi Buckingham, ala care nu-l lasa deloc pe Jegoita sa faca performanta europeana si ii mai si *** muierea din cind in cind. Rochefort va fi baiatul ala care se uita pe youtube zilnic sa identifice jucatorii talentati pe care ii transfera Jegoita. Evident, se va uita cu ochiul ala scos.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zamby (18 comentarii)  •  9 februarie 2017, 12:14

„Unii dintre noi îşi amintesc de meciul Dinamo-Dinamo II şi au altă impresie. Este un subiect pe care promit că îl vom detalia”. Sunt multe de spus despre acest meci, deci abia astept! Ce nu inteleg este faptul urmator: de ce nu l-ai/l-am detaliat deja???

Adelat (9 comentarii)  •  9 februarie 2017, 13:53

Cred ca s-a exagerat cu subiectul asta "Dinamo nu promoveaza tineri". In meciul cu Viitorul au fost titulari 4 eligibili pt U21 si a mai intrat unul pe parcurs. Dintre care doi vor putea fi folositi pt regula asta si in urmatoarele doua sezoane. Deci hai sa nu mai inducem tampenia asta cum ca tinerii de la Dinamo nu sunt bagati in seama. Sigur, ca dinamovist, nu inteleg de ce sunt aduse rezerve de 30 de ani. Dar nu trebuie sa cadem in partea opusa, fara a privi cifrele/realitatea intai.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  9 februarie 2017, 15:02

(330 comentarii) • 9 februarie 2017, 12:11 Comentariul tău așteaptă moderare. ------------------------------------------- E si greu. Va cred, Binomu are sedinta, serviciili sint in pauza de masa. FIrma de "moderat" studiaza oferta din Coreea de Nord. Vrea sa plece unde vede cu ochii si astia. Tolontan e pe urmele altei Vrabi. De vina sint americanii, n-au adus statuia libertatii. Nici n-a vrut-o Negoita. Nu era din fibra de sticla, nu avea ciolan in gura, nu avea doua balansoare in loc de cintare ca s-o puna in parcul LUI, sa se dea Vrabi si Piedone, nu costa 27 de milioane EUROI si nu-i era vinduta de firma din Breaza, care a fost deja gasita buna de Maior si Ungureanu. Va cred. Spor la "treaba" !

dinamo_fan (48 comentarii)  •  9 februarie 2017, 16:42

Din articolul asta nu sunt de acord cu un singur lucru..nu imi place sa vorbesc de jucatori, indifernt de CVul lor, pana nu ii vad jucand pe teren. Pot da exemple de jucatori care au venit de nicaieri si in liga 1 au fost spectaculosi. Iar daca ne gandim la valoarea campionatului nostru...e greu spre imposibil sa aduci jucatori care sunt titulari si joaca meci de meci in campionatele din vest. Asta fiind spuse sunt de acord ca Dinamo la ora actuala is bate joc de acesti tineri jucatori pe care ii creste pana la anumita varsta iar apoi ii lasa sa se prapadeasca. Vina nu este a lui Andone la Dinamo asa cum, printr-o paralela, nici Daum nu are nici o vina la nationala. Vina este a celor care stabilesc obiective cu termen scurt si foarte scurt. Daca obiectivul lui Andone este locul 1-2 intr-un an de zile, nu-si permite sa faca experimente cu juniori. Idem la nationala cand obiectivul este calificarea la turneu final in 2 ani, antrenorul nu poate risca cu jucatori tineri. Noi la nationala am putea avea un mijloc de genul Chipciu- Marin- Stanciu- Rotariu. Sunt statistic cei mai valorosi 4 mijlocasi ai nostrii insa cu un obiectiv trasat pe termen scurt se va apela mereu la jucatori de experienta in defavoarea celor/unora de mai sus. La Dinamo ar fi fost timp berechet sa se creasca generatiile de jucatori tineri. Pe acest fosd de insolventa si instabilitate financiara solutia cea mai la indemana si cea mai ieftina era o echipa de jucatori tineri. Evident se puteau integra 2-3 jucatori de experienta insa accentul trebuia pus pe jucatori tineri, cu obiectiv de a forma nucleul si abia apoi in 3-5 ani echipa sa se lupte la trofee. Din pacate patronii si federali nostrii vor mereu repede si ieftin insa ce rezulta este repede si prost. Aproape mereu. Nu degeaba singurul care face nota discordanta a ajuns lider in liga 1 si joaca optime de Youth League alaturi de cele mai celebre echipe de juniori din Europa. Toata liga 1 ar trebui sa ia exemplul lui Hagi insa nimeni nu o face. Dintre toti Dinamo avea si cu ce si de ce si cand si cum...dar se autosaboteaza de atatia ani aducand fel de fel de ciurucuri. Nici macar nu realizeaza ca si daca reusesc sa aduca jucatori buni de afara..nu sunt capabili sa-i pastreze ca sa faca echipa cu ei. Nu se invata din greseli, asta e cel mai trist...se persevereaza in ele.

claugol (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:45

Sunt dinamovist si din pacate sunt de acord. Am vandut un junior la Inter Milano cu 200 mii euro, motivand ca clubul a vrut sa ii dea sansa sa creasca. Cum asa? Daca vroia sa ii dea sansa sa ajunga fotbalist, ar fi trebuit promovat la prima echipa in locul unor obositi din Brazilia, contract beton si vandut peste cativa ani pe bani, nu pe maruntis. Ca valoare cred ca are daca Inter a pus ochii pe el

Pavel (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:55

Jucatori ca Boldrin sau De Amorim nici macar nu au vazut Serie B din Brazilia. Au venit in Romania de la echipe din Paulista A1 (adica un fel de liga 5 la noi). Dar v-ati gasit ca va luati de Rivaldo Jr care are 21 de ani fara macar sa-l vedeti un meci. In fine tot tu spuneai ca Gnohere e nu e fotbalist cand a venit la Dinamo. Bumba nu e bun ? Nuuuu. Daca se ducea la FCSB era laudat si vedeam zeci de articole cu el. Asa nu e bun. Dielna nu a mai jucat e mult, nu e bun. Dar cand s-au dus Marica sau Timo Gebhart la FCSB dupa ce nu jucasera a buna perioada de timp, voi presa i-ati ridicat in slavi la momentul respectiv. Oricum inca de la inceputul sezonului ati laudat transferurile FCSB si ati dat in Dinamo. Urmarea, 1-1, 3-1, 4-1 in confruntarile directe in favoarea lui Dinamo. Daca Dinamo nu era dezavantajata grosolan la inceputul sezonului atunci era mai sus in clasament, dar na ...

aldo_m (55 comentarii)  •  9 februarie 2017, 19:21

rednic avea capacitatea de a creste valoarea jucatorilor a adus necunoscuti care au fost vanduti pe bani frumosi ,negoita nu l-a mai vrut pe rednic ca ceruse comision la jucatorii adusi de el ,dar cine doreste negoita sa PRIMEASCA COMISION femeia lui reghe sau fratii becali sau baiatul lui andone ,andone poate fi un bun profesoras de sport dar antrenor de dinamo NICIODATA m am saturat de fosti jucatori ai lui dinamo vopsiti in antrenori pe motiv va stiu istoria clubului si mai e o sulfa care stabileste cine antreneaza dinamo ala e omul cu pata ,cornel dinu a distrus totul in jurul sau la acest club si are o influenta nefasta asupra amaratului de negoita ,daca andone pastra jucatorii adusi de rednic acum era campion sau astuia si daca ai dai pe mana lotul barcelonei pierde locul 1 asa de bun e andone

mariuss72 (18 comentarii)  •  9 februarie 2017, 22:21

Domnule Geambasu, cu respect va spun, nu aveti dreptul sa faceti pe moralistul din postura de angajat al unui ziar care isi bate joc zilnic de jurnalism.

gintonic (25 comentarii)  •  10 februarie 2017, 9:25

Dudu Georgescu oare ce numar purta pe tricou?!

cpt.ahab (36 comentarii)  •  10 februarie 2017, 11:03

@gintonic: Opt.

daniel (55 comentarii)  •  10 februarie 2017, 13:08

deocamdata e ancheta la dinamo..si lumea care ancheteaza e suparata..

dana (2 comentarii)  •  10 februarie 2017, 13:16

bestiala poza! :)))

io (24 comentarii)  •  10 februarie 2017, 23:06

Eu nu inteleg de ce un fotbalist tanar (si nu ma refer doar la Dinamo) tre' sa treaca prin toate furcile caudine, testat si ras-testat, eventual trimis inapoi la prima greseala, iar toate cazaturile, venite de pe nu stiu unde, sunt aruncate in lupta fara ezitare. Chiar daca pe multi se urca mingea, chiar daca fac stopul cu tibia, chiar daca nu au mai pus piciorul pe minge de vreo 12 luni, chiar daca valoarea nu i-ar permite sa joace nici macar pe maidanele ligii a 3-a. sa fie vorba de cardasia antrenor-presedinte-impresar-comision (se intampla si la case mai mari, doar ca acolo e vorba de zeci de milioane)?

Comentează