Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Piţurcă. Omul, cruciatul, vorbitorul

Fostul selecţioner are un rol central în lupta pentru blazonul Stelei. Ce îl mână în luptă? Şi intra la bătaie dacă ştia că nu are şanse de victorie?

Permalink to Piţurcă. Omul, cruciatul, vorbitorul
sâmbătă, 28 ianuarie 2017, 9:48

L-aţi văzut des în ultima vreme. Mai des şi mai mult decât în toate perioadele (lungi) în care a pregătit echipa naţională. Victor Piţurcă vorbeşte, se exprimă, are opinie. Deşi părea că tăcerea îl defineşte. Acum, Victor Piţurcă este o prezenţă constantă în studiourile canalelor sportive, acolo unde pledează pentru cauza noii echipe a Armatei. De fapt, fostul selecţioner este vârful de lance în lupta cu Becali. Iar presa, o unealtă necesară, nimic mai mult. El a rămas neschimbat. De la părul negru, pana corbului, până la greutatea corporală și ținuta vestimentară, atent studiată.

Fără glucide, fără lipide
Piţurcă se apropie de 61 de ani, pe care îi va împlini pe 8 mai anul acesta. Piţurcă arată ca un om de 40 şi ceva, care are grijă de el. Imaginea oferită de el poate avea legătură cu o bună moştenire genetică, dar şi cu un mod de viaţă din care lipsesc glucidele şi lipidele, dar este prezent exerciţiul fizic de întreţinere. Bineînţeles că felul în care se prezintă fizic Piţurcă merge mână în mână şi cu legenda luciferică pe care el însuşi o cultivă. Dar toate astea sunt elemente de culoare. Implicarea lui Piţurcă în războiul pentru blazon şi pentru caşcaval nu are nimic nepământean.

El este şeful
Dacă l-aţi urmărit în studioul Digi Sport alături de Tudorel Stoica şi de Marius Lăcătuş, simboluri fotbalistice absolute ale Stelei, v-aţi lămurit cine este şeful. Nici căpitanul legendar al anilor de aur, nici „Fiara”, ci el, Piţi. Îşi tempera coechipierii cu gesturi ferme şi priviri ucigaşe.  Impetuos şi vulcanic, el face jocul. Jocurile. Simte când trebuie să iasă la rampă, aşa ca la golul în poarta lui Anderlecht, când s-a agăţat de plasa porţii belgienilor pentru că ştia foarte bine că o cameră TV îi va imortaliza bucuria. Şi în urmă cu 30 de ani nu exista slow motion, iar transmisia era efectuată cu câteva camere obosite de o televiziune obişnuită să dea prim-planuri cu nea Nicu la congresele PCR, nu gros-planuri cu fotbalişti în acţiune.

Vrea altceva
Are Piţurcă simţul spectacolului? Da, când vrea el! Dar asta ne interesează pe noi? Da, în măsura în care putem înţelege resorturile personajului. Ce îl mână pe el în luptă? Are dreptate Piţurcă? Este el cu adevărat purtătorul speranţelor tuturor celor care nu se (mai) regăsesc în afacerea lui Becali? Sau putem ghici mai degrabă dorinţa de a reintra în scenă altfel decât practicându-şi meseria de antrenor, după experienţa lamentabilă de la Al Ittihad? La 60 şi ceva de ani te gândeşti şi la alte lucruri decât la 4-3-3 sau 4-3-2-1. Vrei să laşi şi altceva în urmă. Să câştigi un altfel de război. Implicarea lui se hrăneşte mai puţin din nostalgie şi mai mult pe un calcul rece, pe intuiţie. Piţurcă este un jucător care îşi dismulează cu măiestrie intenţiile, iar atunci când e nevoie apelează şi la trucuri. Amintiţi-vă povestea derizorie de la cazino, cu camera ascunsă în pachetul de ţigări. Dar el acum nu mai fumează!

Tactică ultraofensivă
Ultima oră. Ştirea potrivit căreia Piţurcă ar fi interesat de o posibilă colaborare cu CSM Bucureşti, prezentată în premieră de digisport.ro, ţine mai mult de o dorinţă a lui Alin Petrache, preşedintele clubului. E greu să-l vezi pe fostul selecţioner făcându-şi meseria de antrenor la o viitoare echipă finanţată de Primăria Capitalei, deci prezentându-i bilanţul Gabrielei Pandele Firea. Greu, nu imposibil. Miza rămâne însă bătălia pentru blazonul Stelei. Un verdict definitiv şi favorabil al Justiţiei l-ar plasa foarte sus pe Piţurcă, fost tovarăş cu „nea Gigi” devenit acum George. Există şi reversul medaliei. O înfrângere, i-ar arunca în derizoriu pe cruciaţii generaţiei Sevilla ’86. Sau în uitare, încă mai dureroasă. Este un meci de urmărit. Piţurcă, vestit pentru stilul lui defensiv, joacă foarte ofensiv.

Comentarii (41)Adaugă comentariu

vasglo (53 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 10:18

MaesOare cine si-o mai asocia numele in afaceri cu Piturca dupa episoadele Steaua si Craiova?? Chiar sa nu realizeze lumea ca "ne-omul" asta lasa numai prapad in urma precum "legenda luciferică pe care el însuşi o cultivă" ??...-:)

Jos_cenzura (96 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 10:18

Mai lăsați-ne cu Pițurcă defensivul. Juca cu cine avea la dispoziție, și a fost un selecționer foarte bun - dovadă rezultatele. Ați calculat câte goluri pe meci dădea naționala cu el la timonă, față de alți selecționeri?

vasglo (53 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 10:25

Corectie: "Maestre, oare cine.........."

specialista din buzau (12 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 10:26

Inainte de Mititelu, inainte de U craiova, 666, barbugiul, a vrut sa-i treaga teapa lui Gigi, dar oierul nu i-a cantat in struna iar hotul s-a reorientat si i-a tras teapa lui Mititele. Acum, jucariile lui sunt prostii de stoica, lacatus si altii care nu gandesc si nu judeca actiunile satanistului. E de apreciat cum 666 ii joaca pe altii pe degete dar e de plans ca umbla cu smecherii, cu hotii.

ZONA MAGHERU (96 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 11:00

Aroganta asta chiar nu o inteleg deloc !! Pai pe timpul ala exista si infrastructura , o divizie A formata din 18 echipe . Trei echipe romanesti jucau 6 semifinale din principalele competitii europene de la acea vreme . Atunci Steaua, Dinamo , Craiova erau echipe respectate in Europa si chiar si Rapidul era stabil financiar . Acum avem o gramada de televiziuni, specialisti peste specialisti, comentatori peste comentatori si vizionam cu placere transmisiunile digi migi din premier sau la liga si altceva ce ? Insolvente, falimente unul dupa altul etc..

dle geambasu (6 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 11:45

il supraapreciati pe piti, asta si pt ca el a stiut sa isi cultive o imagine de nepatruns, mister si substanta, in mare parte prin tacere. cand a inceput sa vorbeasca insa ,sa ne amintim de „acuzatiile nefondante” :)))) .pe fostul selectioner nu il mana nimic in lupta, pt ca nu e implicat in nicio lupta. este in schimb intr-un razboi al vorbelor. atat. faptele nu exista si nu vor exista. nu se va implica la echipa csa, nu o va manageria, nu o va antrena, nu poate aduce actionari pt ca exista o evaluare de 3,7 mil euro care impiedica trecerea ușoară de la stat la privat a echipei…deci piturca este implicat din vorbe, pt ca….ură, ranchiuna. incearca sa indeparteze suporterii de echipa din liga I si cam asta e implicarea lui. una stearpa ca a unei capre ce behaie si nu da lapte.
in rest, vedem la vara daca uefa va considera fcsb ca fiind steaua. doar ei se pot pronunta asupra continuitatii pe linie sportiva. restul….vorbe si atat.

Dan (11 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 11:58

Piturca are dreptate in ce spune.Acest om cunoaste foarte bine tot ce se intampla in acest fotbal de ras si de rahat de la noi.EU nu inteleg cum prostimea il sustine pe acest infractor Becali atat timp cat el nu a avut niciodata Steaua. Lucru acesta il spune instanta deci inseamna ca infractorul Becali doar s-a folosit de Steaua indus and toata suflarea stelista in eruare. Asa ca nu avem ce discuta pe seama acestui subiect .Infractorul Becali s-a folosit de numele Steaua numai s-a faca bani pentru ca bani poti face doar cu Steaua la nivelul Romaniei.

Lup (20 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 11:58

Pițurcă, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuș, o arenă mitică, niște principii de bun simț & 99% dintre glorii VS. Becali, MM, familia Prodan, mall, tot ce e mai mizerabil în oameni și fotbal & fantoma obeză care s-a vândut și pe el după ce și-a vândut mănușile Duckadam. Mda, grea decizie.

dle geambasu (6 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 12:51

Dan@ nu ma pot abtine. „eruare” ? „s-a” faca bani ? prietene, treci pe la scoala, clasele I-IV pt ca te faci de ras :))

Carol K (146 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 12:56

Craiova cine a demolat-o si i-a dat-o la cheie celeilalte primarite PSD ? Piturca ! Acum vrea sa fie el cel servit,sa primeasca el de la PSD.Piturca nu uita niciodata, stie exact cat a dat ca sa stie cat si de la cine sa ceara,e calculat,nu da nici 5 bani de la el…Daca si-a tras condamnare din cauza lui Becali acum nu se lasa pana nu-l infunda,nu-i ia Steaua(i-a si luat-o de fapt),nu-l mai baga o data la puscarie….Asta e gena.

robert20006 (5 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 14:01

Ceea ce face Piturca acum este si planul diabolic al lui Giovani!!!Lumea nu stie ce sta la mijloc!Dar mai devreme sau mai tarziu se vor afla toate!

Bob (4 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 14:24

Cristian, se cam bate cap in cap ‘calcul la rece’ cu ‘intuitie’. Mai ales cand le enumeri ca si cand sustin aceeasi idee.

Keegan (6 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 14:38

Piturca este un antrenor mediocru,a fost un atacant prolific pentru anii 80 chiar daca nu avea nici viteza si nici o tehnica deosebita si are un caracter infect.Personajul nu vrea decat sa-l distrugă pe Gigi Becali ,care dincolo de păcatele lui a salvat Steaua de la faliment.Marius Lacatus si Tudorel Stoica par doi oameni cărora li s-au făcut spălări pe creier.Cei doi sunt conduși de Piți intr-o lupta care se va sfarsi prost.Cel mai rau va ajunge Florin Talpan,un pițigăiat făcut jurist la apelul bocancilor.Aceasta mumie umblătoare va fi exclusă din armata cat de curând.Personajul are un tupeu vecin cu imbecilitatea!Echipa CSA nu are niciun viitor.In 2017 se vor întâmpla lucruri interesante in legatura cu Steaua.Presimt ca Piți si Talpan vor avea parte de momente foarte dificile.Nea Victor va avea mari probleme cu procesul legat de dezafilierea Universității Craiova astfel ca lupta pentru sigla si palmaresul Stelei va rămâne pe umerii fragili ai lui Talpan.Florin Costel nu va fi in stare de nimic fara omul care il întoarce cu cheița! Sa ne asteptam la lucruri foarte interesante!Lui Piți si Talpan le urez,bafta la peste chiar daca nu sunt pasionați de pescuit.

Steaua1986forever (5 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 16:46

@Keegan- tu mai bine iti schimbi numele in Mama Omida, ca prea stii tot ce o sa se intample. Un pic de decenta nu ti-ar strica. In rest, inteleg ca iti place Gigi Becali, si te deranjeaza sa vezi ca el nu o sa fie „patron la Steaua” ci la orice altceva. Care e problema daca vine un grup de investitori la FC Steaua ? Bineinteles, altii decat Gigi, Meme, Ana Maria si alte personaje pe care tu le apreciezi, dar uite, eu consider ca au MURDARIT numele Steaua.

Dan (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 17:37

Pițurcă este unul care a contribuit și contribuie la aiureala, care după 1989 a distrus sportul din Romania.
Pina in 1989, toate cluburile erau detinute de stat.
Comunistii au infiitat in cadrul ministerelor militarizate CSA Steaua si CS Dinamo.
Era normal sa isi imparta puterea, deoarece comunistii si securiatii faceau ce doreau.
Totul s-a facut pe munca tuturor, inclusiv a acelora, care dupa 1989 au inceput sa faca afaceri privati, chiar si cluburi private.
Mare prostie in Romania a fost ca statul dupa 1989 a concurat si concureaza neloial intr-o piata unde nu are ce cauta.
Primaria, ministerul nu are voie sa ia taxe de la privati, iar din acesti bani dati ce privati sa finanteze niste cluburi de sport.
Ministerul apararii da vreo 55 milioane lei pe an CSA Steaua, in loc sa se doteze.
Primaria Generala a capitalei da vreo 45 milioane lei CSM in loc sa se ocupe de ce are monopol si privatii nu pot avea si oferii servicii: infrastructura, transport public etc.

La fel cu alte ministere care au ramas cu cluburile de pe vremea comunistilor.
Nu ai voie sa fii si reglementator, tacator, arbitru , finantator, organizator in acelasi timp.
Niciun privat nu poate rezista si de aceea cluburile de partid si ale primariilor si ministrelor au distrus sportul din Romania, deoarece asa ceva nimeni nu are in UE, la vest de Romania.
Statul avea de finantat si are de finantat doua domenii importante:
Ora de sport din scoala si infrastructura comunitatii, iar al doilea loturile nationale.

In rest statul nu are ce cauta in competitii si nu are de ce sa detina cluburi care sa concureze in campionatele profesioniste organizate de federatiile sau ligile de profil.
Pina cind o sa pastram prostia originala si unica din Romania, vom merge in jos si altii, cu locuitori mult mai putini ca ai Romaniei o sa ne-o ia inainte intotdeauna.

Luca (12 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 19:39

Nu inteleg un lucru : de ce noilor investitori nu li se cere chirie pe un stadion ce va fi renovat , de ce nu li se cere anual suma de 3,5 milioane euro la care a ajuns evaluatorul ? Care este șmecheria ?
Talpan spunea ca l-au acționat in justiție pe Becali tocmai din acest motiv : ca nu vrea sa plătească pt sigla, marca , etc si acum oferim gratis ceea ce s-a obținut cu eforturi mari ?
In plus stadionul in care se va investii milioane de € , tot gratis ?!

Dan (11 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 19:39

Sunt curios ce o sa faca prostanacii cu ciunga in par cand echipa infractorului se va numi cum vrea ciobanul infractor.Abia atunci vor realiza prostanacii astia cu ciunga in par ce inseamna sa te numesti Steaua in Romania. Asa ca prostanacilor care va dati cu parerea pe aici invatati mai intai istoria lui Steaua si dupa aceea comentati pe aici.

remember (5 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 19:40

Mai este foarte putin si scapam de cel mai josnic om din Romania.Am crezut ca a invatat ceva din perioada de detentie,dar infractorul condamnat in 3 dosare diferite minte,jigneste in continuare fostele glorii si suporterii.

g2br13l (3 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 20:16

@Keegan, nu cred ca are importanta daca Gigi Becali este un personaj care creeaza simpatii sau antipatii. Important este ca la momentul 1998 a pus umarul ( prin banii pe care i-a dat la echipa ) la salvarea Stelei. Poate ar fi frumos de mentionat ca CSA-ul a reusit sa topeasca banii primiti de Steaua dupa trei calificari consecutive in Champion`s League ( si aici e de mentionat ca acei bani nu erau chiar putini desi formatul competitiei era un pic diferit si premierile nu erau la nivelul din ziua de azi ) . Asa ca a fost nevoie de un Gigi Becali ca Steaua sa iasa din conul de umbra in care intrase din lipsa banilor. Deci, omul a cotizat si in mod normal a dorit sa aiba actiuni la societatea pe care regulamentele o cereau infiintata. Ca a fortat sau nu lucrurile pentru a fi actionar majoritar, aproape ca nici nu mai conteaza, din moment ce timp de mai bine de 13 ani a investit constant in Steaua si a reusit sa tina stindadul sus, culminand si cu o semifinala europeana ( singura disputata de o echipa romaneasca dupa revolutie ). Acum se pare ca omul a reusit sa isi scoata investitia si cu toate acestea , nu a taiat robinetul , ci investeste in continuare. Nu este nimic gresit in asta si nu este gresit sa si scoti profit din treaba asta, atata timp cat toate marile echipe europene fac exact la fel. Cat despre alti investitori…. dau cateva exemple, Bucsaru, Adamescu (rip) Paszkany, chiar si Nicolae, Niculae, Masone, Marian Iancu. Toti sint investitori vestiti si cred ca sti ce s-a ales de acele echipe. Singurul care a ramas in joc este „ nebunul de Gigi „. Oare, trebuie sa-i dam in cap si lui ca sa asteptam sa vina niste investitori seriosi ? Si care ar fi aceia ?

Liviu (48 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 20:33

Nu credeam ca in 2017 Piturca mai poate avea fani printre microbisti. Ajung la vorbele regretatului Vadim : „….de fapt tacea in trecut pt. ca e prost de baune”… nu mai insir jignirile aduse, ca n-are rost. Daca e cineva care in 2017 crede in bunele intentii ale lui Piturca, inseamna ca are nevoie de un control urgent la cap (fara suparare). Pt. un om care studiez mereu istoria fotbalului, ma oripilez si sa-l alint „Piti”… sunt anti-dinamovist, dar porecla aceasta o merita Iosif Varga!

leonte (2 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 20:51

Maare om Piturca, numai Geambasu putea sa scrie asa ceva…

Ian (3 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 20:52

Ba gsp mâine se joaca Maroc -Egipt

Iorga (1 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 20:57

CINE????????

Petre (12 comentarii)  •  28 ianuarie 2017, 22:57

Din punctul meu de vedere, Laca e cu 10 clase peste piturca. Litera mică nu e o greșeală. E un om mic, meschin, fără caracter, însă cu un orgoliu (prostesc și nefondat) până peste stratul de ozon. Răzbunător, nu uită și nu iartă. Sa ne amintim de zicala românească, cea cu arma. Nu va aduce nimic bun în curtea csa-ului, ba dimpotrivă. Nu stie sa piarda si nu stie ce e aia prietenia. Pentru el există doar banii si profitul. PS. Ba mai uită. Uita de cei care l-au ajutat.

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 0:04

Niciodata sa nu spui da, cand trebuie sa spui nu, si invers. In Romania, hazardul si limita la nivel de prostie, in a intelege ce vrea Piturca si o parte din generatia asa zisa „de aur”, din fotbalul Romanesc, raman lamentabile in fotbalul de tip, romanesc. Piturca, nu a fost in stare niciodata sa aibe un plan tactic in jocul echipei Nationale de fotbal. Nu a fost capabil sa dirijeze abil o performanta notabila in fotbalul Romanesc, la nivel National. Numai norocul l-a ajutat in cateva meciuri cu generatia, Adi Mutu. De ce? Nu stie nimic din noua tehnica a fotbalului European. Daca nu citesti, nu studiezi si nu practici noile cunostinte moderne in sportul cu balonul rotund, nu vei avea niciodata rezultate notabile. Noi avem nevoie de antrenori romani care sa puna in aplicare noi scheme si sisteme viabile in actuala conjunctura de forta si talent in fotbalul European. Fara antrenamente in viteza bazate pe stiinta sportiva actuala, nu vom avea niciodata, rezultate notabile in fotbalul de performanta. Nu avem din pacate, nici un antrenor cu viziune pragmatica in stiinta fotbalului actual. Nici jucatori nu avem din pacate care sa respecte un program de pregatire de la A la Z. Totul se realizeaza la nivel de intamplare si superficialitate, „notorie”. Daca, Nadia, Nastase, Hagi, si altii, ar fi gandit o pregatire de hazard, nu ar fi castigat nici o medalie pe plan sportiv. In final, Piturca nu stie sa citeasca o noua carte despre fotbal, Lacatus a demonstrat superficialitate si nesiguranta ca antrenor, si lista continua. Sa fie clar pentru toata lumea, una e sa fii fotbalist, alta e sa fii antrenor. In concluzie, Steaua Armatei, si echipa ei de fotbal, sa cantareasca bine , prezentul dar mai ales viitorul, pe noi directii in fotbalul ROMANESC, de performanta, la nivel de club, ca pe vremuri. Hai Steaua!

tavi c (29 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 5:59

off topic ( si nu prea)-1.amp”sa va spun cum lucram”- 2.”2 stelisti au enervat pe toata lumea” -3.”aceasta este steaua 2017″-4.”piturca,omul,cruciatul…”-5.”seara cand mihai viteazul a invins steaua…”-6.”afacerile de familie din fotbal”7.ce n-a luat in calcul steaua in antalya? 8- romanii de la ludogorets nu vad cu ochi prea buni plecarea lui popa 9- coafura unui adversar subiect de gluma pt.tamas… 10.-el este stoperul de avarie al stelei… 11-scrisoare taioasa a peluzei sud … 12. a jucat la steaua armatei…13.adi popa suporter pt.reading…14. becali anunta transferul asteptat…15.asta e marea problema a stelei…16.veste uriasa primita de tosca…17.steaua -slovan 1-2…18.gol fanastic reusit de alibec…19.asta e marea problema a stelei …VERSUS 1. demagogie lucie…2.federer si nadal…3.dinamo da lovitura…4.g.becali se implica din nou…5.queen serena . TITLURILE DIN GSP.
p.s sigur sunteti cu toate tiglele pe casa?

antoniu (14 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 7:12

infractorul, cum este numit gigi, a scapat cea mai mare echipa a romaniei din totdeauna, de faliment, a calcat in picioare tot trecutul stelist, iar acum toti sunt contra lui !!! NU sunt pro gigi, sunt stelist din 1960 !!?? si mi-ar fi imposibil sa nu mai tin cu aceasta echipa ! Voi iesi in strada pe 25 februarie si vreau ca steaua sa fie cea de acum , a infractorului !!! Oamenii cu bani dicteaza, indiferent cum se numesc si ce hibe au . uitati-va in anglia ce sponsori sunt : arabi , chinezi americani. NOI SUSTINEAM , STEAUA, NU SPONSORII, PATRONII !

dragan claudiu (1 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 9:25

„Intr-o lume a amagirii universale , a spune adevarul este un act de curaj”
in sfarsit , a iesit la lumina unul din principalii membrii ai organizatiei secrete care vrea sa puna mana pe Steaua. El, PITURCA si cu sei din spatele lui , complotesc de ani buni sa-i fure Steaua lui Gigi. Pentru el-PITURCA si cei care nu au aparut la lumina, nu conteaza mijloacele si cel mai rau, NU CONTEAZA DACA IN ACEST PROCES ESTE DISTRUSA STEAUA IAR SUPORTERII AU DE SUFERIIT. Nemernicii astia se comporta ca toti membrii societatilor secereta care au distrus omenirea ;”societatea Thule” , care l-a dat pe Adolf Hitler-„patriotul”,” Fii libertatii” care au devenit fii terorismului si ai violenteis.a.s.m.d.
De ce nu a venit Piturca atatia ani sa spuna ce spune acum, de ce nu apar si celilalti investitori misteriosi ?
Pentru ca nemernicii sunt pusi pe jaf , nu pe investit. Acum „ciolanul” e mare si au de unde fura asa cum au facut-o imediat dupa revolutie cand au praduit Steaua care incasase ceva milioane bune dupa Hagi , Dumitrescu, s.a.s.md.. Au adus-o atunci in faliment in timp record. Si nu era salariile jucatorilor de acum.
Il mai intreb inca o data si pe Lacatus , daca isi aduce aminte de returul cu PSG, cand am pierdut cu 0-4 dupa 3-0 acasa. poate ne lumineaza el ce a discutat inainte de meciul retur si la pauza cu cei de la PSC ?!Pentru PSG meciul ala era unul de 12 milioane . Ca mai stim si noi cate ceva.

Aici eu nu vorbesc de fotbalistii Piturca , Lacatus sau Stoica, ci de ei ca oameni.
Si ii rog pe cei care stiu cate ceva despre acesti domni, Piturca , Lacatus si Stoica sa ne spuna si noua , sa stim si noi. Despre Piturca stim destule, dar nu ar fi rau sa le amintim. Ca i se spune Satana , ca triseaza la barbut sau alte jocuri de noroc ( ca unele cazinouri nici nu il mai primesc), ca aprodus distrugeri cam peste tot pe unde a fost, Ultima data la arabi, unde nu mai are ce cauta.
Discursul presedintelui american John F. Kennedy ucis in anul 1963

“ Doamnelor si domnilor

Cuvantul “ secret “ este inadmisibil intr-o societate libera si deschisa iar noi ca popor , intrinsec cat si din punct de vedere istoric suntem impotriva societatilor secrete , a juramintelor secrete si a procedurilor secrete . Pentru ca exista impotriva noastra o conspiratie monolitica si crunta care se bazeaza in principal pe modalitati ascunse pentru a-si extinde sfera de influenta , se bazeaza pe infiltrare in loc de invadare ,pe subversiune in loc de alegeri , pe intimidare in loc de libera alegere . Este un sistem care a comasat vaste resurse umane si materiale pentru cladirea unei masinarii strans unite si foarte eficienta ce uneste operatiuni militare , diplomatice , de informatii , economice , stiintifice si politice . Operatiunile sale sunt ascunse , nu publicate , greselile sale sunt ingropate , nu puse pe prima pagina , criticii sai sunt redusi la tacere , nu laudati . Nici o cheltuiala nu este pusa sub semnul intrebarii , nici un secret nu este dezvaluit . De aceea judecatorul atenian Solon , a decretat ca fiind ilegal pentru orice cetatean sa se sustraga unei controverse . Va cer ajutorul pentru sarcina foarte grea de a informa si alerta poporul american , increzator ca impreuna cu ajutorul vostru , omul va fi ce a fost destinat sa fie , liber si independent . “

Anonim (210 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 9:26

Piturca a fost un fotbalist bunicel, insa, in afara de acea secventa din meciul cu Anderlecht,din toata cariera lui n-am mai retinut decat golul de la Lahti. A mai fost ceva: el si Boloni au putut pleca in Franta inca de pe vremea lui Ceausescu, fapt rarisim!
Ca antrenor, a avut sansa si un pic de inspiratie, obtinand niste calificari la turnee finale; totusi, meritele sale pe taram sportiv sunt mai mici decat averea dobandita!
Iar despre caracter si stilul de comunicare, ce sa mai vorbim! A.

Anonim (210 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 9:28

Scuze: Boloni a plecat mai intai in Belgia, abia apoi in Franta! A.

andrei (30 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 9:41

D-le Geambasu, debarasati-va de cliseele limbajului de lemn, „camere TV obosite” (ne spuneti ce an de fabricatie aveau sau cat de intens erau folosite ?), in perioada de care va delimitati , Bucurestiul a fost si a ramas singurul oras din Europa care a fost prezent cu cate o echipa in primavara europeana (adica sferturi de finala)a tuturor celor 3 cupe (CCE Steaua-IFK. CC Dinamo-Sampdoria, UEFA Victoria-Dresda) in aceiasi editie, adica 1988-1989. Era perioada cand la ziarul Sportul erau cozi si fericitii cumparatori trebuiau sa cumpere si o Scanteie, echipele de fotbal nu erau multinationale ci reprezentau natia respectiva cu doar 2-3 straini, astea sunt realitati, nu camerele obosite stabilite prin masurare cu obositometru…

heXagon (3 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 9:51

puneti in balanta cele 2 tabere. pe de o parte gigi, prodanca, mm,chiar si reghe…pe de alta parte lacatus, piti,stoica, suporteri…oare cine ar avea de castigat? stim cu totii…infiintarea echipei armatei va aduce un derby in plus campionatului…vedem deocamdata multa galagie din partea primei parti, si prundenta de partea cealalta… ca si in politica, alegerile sunt impartite, nu neaparat motive concrete, ci pe afinitati de caracter…

Flaviu (2 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 9:58

Din pacate actiunea lui este mult usurata de liderii actualei echipe din Liga 1 care au reusit sa indeparteze suporterii de stadion, ducandu-i intr-o stare de asteptare a unei salvari. Eu nu am mai fost pe stadion de ani pentru ca nu ma mai simt reprezentat de un om care se exprima cu „bag bani”, iar singurul mod in care ma pot exprima despre „afacerea lui’ este sa nu mai platesc bilet, sa nu mai cumpar obiecte de marketing, etc. Nu sunt intrutotul de acord cu argumentele CSA, dar orice mi se pare mai bine decat Gigi.

g2br13l (3 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 11:20

@HeXagon, cred ca ai uitat ( sper ca nu intentionat ) sa mai pui pe cineva in a doua tabara. E vorba de domnul Talpan. Sper ca esti de acord cu mine ca el este cel care produce cea mai mare galagie. Pozele cu el prezent in loja echipei care nu mai este echipa Steaua, ar fi trebuit sa iti dea un pic de gandit despre bunele intentii ale gruparii ~ tacute~. Acel derby despre care vorbesti s-ar putea realiza doar printr-o minune, din simplul motiv ca parteneriatele stat – privat nu au performat de la revolutie si pana in acest moment. Cum acest parteneriat este singura posibilitate prin care CSA-ul sa aiba o echipa in LIga 1, astept din partea ta un singur exemplu de parteneriat de succes cu statul roman.

g2br13l (3 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 11:31

@ Flaviu, ma determini sa devin avocatul acelui om :)) . Iti dau niste exemple : Stadionul Steaua a avut nevoie de tabela. CSA-ul n-a facut nici o investitie. A venit omul si a bagat bani. Nocturna….. nu investitie ci baga omul bani. Toate imbunatatirie referitoare la omologarea stadionului de UEFA, n-au fost obiectul nici unei investitii, ci a venit omul ala si a bagat banii. Asa a stiut el sa-si protejeze afacerea lui. O fi corect sau nu, CSA-ul tace subit pe marginea acestui subiect si nu a facut public niciodata cat a incasat din chiriile luate de la echipa lui Becali si nici de la echipa nationala, pentru ca e bine de stiut ca la un moment dat stadionul Steaua era singurul capabil sa gazduiasca meciuri internationale la un nivel bun. Toate aceste incasari s-au facut prin simplul fapt ca a bagat omul banii. Greu de crezut ca te poate tine departe de stadion o asemenea fapta.

mg (232 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 12:07

..ce echip’ar fi fost Steaua ’86 dac’ar fi avut şi un vârf de valoare..
Piţurcă inimă rea are la activ alte performanţe.
La ras, de exemplu, pe Mititelu şi a desfiinţat Universitatea Craiova cu complicitatea lui Mircea Sandu şi Mitică Dragomir.
Cât despre Steaua, vrajbă mare pe orgolii mărunte, care vor împinge acest club de tradiţie pe calea ferată moartă a Rapidului. Orbiţi de ură „cruciaţii” nu mai văd pădurea din cauza copacilor. Milioanele cu iz de telemea ale lui Becali au amânat ceea ce s-ar fi întâmplat, probabil, încă din 2003. Cei care i-au pus-o atunci în braţe „au uitat” să-i spună că n-a luat de fapt Steaua. Dacă asta nu e ţeapă, ce e ? Cei de la armată au acţionat ca nişte şmenari. Şi uite’aşa cine va mai dori să vadă Steaua(un fel de FC Talpan..) va trebui s-o caute în nu ştiu ce ligă, pe nu ştiu ce tăpşan noroit şi se va „delecta” cu gâfâitul lui Lăcătuş cu burta pân’la genunchi alergat de Piţi, T Stoica şi nepoţii.. O victorie a la Pirus… 6:6:6…

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 12:43

Daca Romania va ramine in Europa, Europa va ride de judecatoare ca de pacalici, Europa va demonstra ca Procesele lui Talpan au fost ilegale caci au fost pornite de administratori si functionari ai Statului – NU DE GUVERN ! – functionari care cereau drepturi de proprietate. Echipa – inca inexistenta – de fotbal a CSA nu va putea purta numele Steaua ! Ce nume va purta echipa pacalicilor … scrie in stelele de pe umerii unora ca Balint. Omul vrea inapoi uniforma albastra de pilot si gradul de colonel, asa cum vrea si Talpan Steaua lui ca s-o bage in cazarma lui. Unii se mai cred inca la Bal Mascat, in RSR ori ne confunda cu Coreea de Nord. Pai sa se suie toata echipa lui Talpan in avionul cu Balint pilot, sa-si cumpere apartament in blocul lui Lacatus, sa le scrie Tudorel si Bumbescu scrisorile de dragoste si sa-i dea lui PiTurca banii in administrare.
—————————————————————
Poate doar Dr Agnea, Guvenul lui ca reprezentant al Statului, al meu si al tau, sa inceapa un proces legal impotriva F C Steaua si sa dea apoi ce vrea EL inapoi spre ADMINISTRARE !!!, atentie nu PROPRIETATE, tot ce pohteste. Daca are curaj si a cazut in cap de mic, daca-l musca musca tete de trebuie sa se lege la cap cu Steaua mea si a ta ! Asa cum a facut si Adrian Nastase in 2003 in numele guvernului – dar sint sanse 50 la 50 sa nu poata demonstra – cind a redat prin „HG“ bazele Statului spre administrare catre MApN, iar F C Steaua a trebuit sa plateasca chirie. Pentru o HG adevarata tema trebuie gasita ca trecuta pe o ordine de zi cu doua saptamini inaintea sedintei de guvern, iar in protoculul sedintei trebuie descrise discutiile care au dus la Hotarirea G, trebuie sa poata fi gasit cine a votat pentru si cine a votat impotriva. Daca nu, atunci A N a imbuli-nat-o !, desi bine pentru NATO caci MApN primea 50% din chirie. Daca da, tot bine, caci pina si acea HG din 2003 recunostea F C Steaua, ca chirias, deci fara legatura cu MApN.
——————————————————————-
Echipa – inca inexistenta – de fotbal a CSA nu va putea purta numele Steaua ! FC Steaua exista. Procesele s-au derulat ilegal ! FC Steaua a fost pirita de administratori, care oriunde in lume nu au nici un fel de drept de proprietate. Procesele nici nu trebuiau sa aiba loc iar FC Steaua nici nu trebuia sa se apare in Romania. La ce sa te mai judeci in Romania, unde trei judecatoare nici atit nu inteleg, anume ca MApN este doar un administrator, iar sub umbrela lui niste functionari ai Statului cer drepturi de Proprietate. Steaua este a mea si a ta, nu numai a lui Talpan care vrea s-o inchida intr-o cazarma pina o cedeaza unui rus, chinez ori mai curind unor arabi, fara sa ma intrebe si pe mine. Caci despre banii arabilor vorbeste PiTurca.
Poate unul din cei trei care umblau dupa PiTurca ca sa-si spele „pacatele“, aia despre care noi toti credeam ca sint din Ferentari si fac doar glume cu barbugiul.
————————————————————–
A tunat si i-a adunat. Scuze, dar cu vorbitul – sa uitam cititul – e mai greu pentru Tudorel si Laca. Astora le mai lipseste o calitate esentiala pentru supravietuirea unor personaje de genul lor: nesimtirea. Doar un barbugiu care se folosea la poker de camera video ascunsa in pachetul de tigari poate fi atit de nesimtit incit sa se dea mai prost decit e in realitate. Inteligenta „morometilor“ e de fapt viclenie, iar viclene sint si animalele. Inca ceva despre „Omul“ si „vorbitorul“: era esential pentru „discursul“ lui sa spuna scurt si la obiect „am semnat dar n-am stiu ce, am avut procente la Steaua si m-am lansat ca antrenor la Steaua dar n-am stiut ca nu e Steaua !!!“ Ca la gradinita. Asta a fost „nivelul“ celor trei: doi pustani de sase ani i-au lasat cuvintul unuia mai mare si mai rau, care are bani sa le cumpere bomboane, care sa minta si sa sintetizeze pentru ei. La sintetizat cu nesimtire este expert: ne amintim ca la cererea FRF a reusit sa-si treaca intrega activitate de patru ani ca selectioner in zece rinduri. A fost de ajuns caci PiTurca avea contract. Cistiga de zece ori mai mult decit Presedintele tarii si decit Nasul si Corleone la un loc, astfel incit nici nu discuta cu nimeni de fa FRF. Cum a ajuns acolo, la contracte, cite „povesti“ o fi stiind el si azi despre lumea fotbalului, asta e o alta intrebare de care ar trebui sa se ocupe odata si odata o institutie serioasa. Hai sa fim seriosi, nu mai erau alti barbugii in Romania pe care sa-i pricopsesti cu jumate de milion euroi pe an si despre care stii ca nici nu-ti raspund la salut ? Cum sa revii la PiTurca dupa cea jucat Turca Pi iarba din Elvetia, dar asa de nici nu mai stiau olandezii ce sa mai faca, urmata apoi dupa o campanie de calificari catastofala ? Hai sa fim seriosi si sa mai si gindim putin, sa ne amintim ca Sandu si Mitica au facut un sfert de secol tot ce-au pohtit in fotbal. Nu gaseau pe altcineva ? Cum sa ia ei, imparatii, un filozof moromete care traieste singuratic undeva in papusoi, sus, in singurul copac din stepa si cuvinta din ani in pasti cite ceva spre cei doi-trei discipoli ai sai, care de atita asteptat si uitat in sus chiar au inceput sa semene cu el, cum sa-l puna din nou selectioner si – „dupa negocieri indelungate“ -sa-i dea un salariu de zece ori mai mare decit al lor ? Acolo trebuie sa-si fi bagat necuratul coada !
————————————————–
Ce sa faca PiTurca la CSM ? Poate fiul sau sa ocupe un post caldut, daca plateste pe cineva. Caci dupa ce l-a facut jucator profesionist de poker a incercat sa-l faca antrenor. PiTurca nu poate lucra in echipa si nu are capacitatea intelectuala ca sa lucreze la un proiect ati de vast. Nici daca-si baga coada tata sau lui Petrache nu-l primeste nimeni acolo. La armata, la CSA, doar daca niste colonei si generali vor sa puna minuta pe banii lui.
PS mie imi place linia adoptata de mai toti colegii de redactie, cu tituri, rezumate, accente, le consider articole bine structurate si as zice sa ramineti pe linia asta, asa va faceti mai bine intelesi. Eu … cine mai citeste azi cind toti stiu deja totul, scriu doar pentru citiva care mai pot citi. Dar si pe astia trebuie sa-i mai inveselesc, sa-i mai surprind cu cite ceva. Asa ca, sa nu se supere Balint, stie el ca-mi e simpatic, iar pe judecatoare … de zeci de ori le-am laudat.

Sorin (141 comentarii)  •  29 ianuarie 2017, 19:38

Eu zic așa. Sa anulam toate privatizările din Romania. Sa le dam teapa la proștii de străini care au băgat bani in el. Sa incepem cu Dacia. Dă-i furam lui Renault fabrica înapoi. Ce ziceți, merge? Pai atunci de că sa ii furam pe Becali? Este mai prost sau ce? Daca ii dam teapa lui Gigi sa dam la toți!!!

Bogdan (39 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 10:55

se învârt la bani acolo, la CSM București!... și terenuri... și fonduri... asta e miza.

same (63 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 13:02

iertare pt off topic. I l-am trimis lui Catalin, dar chiar nu stiu de ce nu merge acolo. Puteti sa i-l trimiteti? Numai gasesc alta modalitatefe a-l contacta. Atfel, poate fi valabil si pt restul redactiei .. --------- nu trebuie sa accepti asa ceva Cataline. Pentru nimic in lume   http://stirinebune.gsp.ro/foto-a-plecat-in-turneul-de-sex-oral-impresii-dupa-primii-400-de-barbati-ma-dor-obrajii-500637.html   Vorbesti de lucruri inalte, de asanarea sistemului democratic, de domnia legii, de respect reciproc etc, valori spirituale in genere , dar pe aceeasi pagina uita-te si tu ce scrie. Un abuz, o trauma la adresa femeii (sunt barbat). Poti sa-mi spui ca aveti doar un "deal" cu site-ul respectiv, dar nu tine. Trebuie sa fiti mai selectivi. Nu veti pierde nimic. Stati linistiti, e un calcul doar aparent. In realitate veti castiga mult, chiar si in natura baneasca.  Te rog, mai gandeste-te odata. E multa ofensa, abuz, pornografie sau porno-verbalie in subsolul paginii. Aceeasi cu a ta. Nu face. Cel putin sigur la tine, la voi. Gandeste-te, promite-mi.  .

george (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2017, 18:30

Domnule Geambasu va rog a pierde cateva minute si sa cititi acesti link http://dinamomania.eu/k2/dinamomania/739-dl-ionut-la-dinamo-partea-i-2012-2015... ...sunt sigur ca o sa urmeze si un articol despre acest subiect ...o seara buna .

Comentează