Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Bătaia pe arbitri

Dacă e să fie arbitru străin, să fie posesor de ecuson FIFA şi reprezentant al unuia dintre primele cinci campionate ale Europei, condiţionează „ungurii”. Aşa se desfăşoară deocamdată derbyul FCSB-CFR. La limita regulamentului. Teoria Relativităţii foarte restrânse Echipa familiei Becali […]

...

Preţul şi dispreţul

Gheorghe Hagi pune presiune pe Răzvan Burleanu. Hagi îi doreşte să resusciteze fotbalul românesc. Nu doar atât, să aducă sportul acesta îndrăgit de milioane de români peste nivelul la care ajunsese în timpul generaţiei lui, a lui Popescu, Dan Petrescu, […]

...

Ionuţ, rămâi şi luptă!

Sir Alex Ferguson nu va înţelege ce s-a întâmplat. Thank you, Sir Alex, we love you huge!, vorba unui celebru om de televiziune luat de val. Nici patriarhul Mircea Lucescu nu va înţelege, încremenit în realitatea altor timpuri. Nici foarte […]

...

Adevăraţii oameni de fotbal

Campania electorală pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal a ajuns la final. Aşa cum au propus principalii candidaţi, tema centrală au fost discuţiile pe proiecte fotbalistice. În ultimele zile, preşedintele în funcţie s-a dedicat aritmeticii şi a socotit câte articole […]

...

Ori la bal, ori la bal

De acum ştim cum stăm. Ştiam şi până duminică seară, dar intervenţia lui Liviu Dragnea a transformat zvonurile (dorinţele?) în realitate. Ionuţ Lupescu are toată susţinerea liderului PSD în lupta pentru câştigarea şefiei fotbalului românesc. Ceea ce este foarte bine. […]

...

Aşa arată Viitorul, Gică?

Hagi se plângea că nu este lăsat să joace. Acum are prilejul să o facă. Împotriva Stelei, visul din tinereţe

Permalink to Aşa arată Viitorul, Gică?
vineri, 18 martie 2016, 11:01

Mai repede decât credeam, misterul s-a lămurit. Calmul lui Marius Şumudică de la meciul Astrei cu Steaua, 0-2, nu era aşa cum sugera dinamovistul Ionuţ Negoiţă un semn al non-combatului giurgiuvean. Nici vorbă, vulcanicul antrenor al Astrei era sedat. „Pastilat” cu bună ştiinţă, după propria mărturisire, ca să nu îşi mai iasă din pepeni la manifestările de simpatie ale suporterilor adverşi. În limbaj strict medical, dacă luase ce spune că a luat, Şumi era chiar dopat cu un medicament beta-blocant. Interesant este că şi echipa pe care o pregăteşte a arătat la fel de anesteziată, fără să fi luat calmante. Ca să vezi cum se transmite starea de spirit a antrenorului la oamenii din teren!

De lemn (sensibil) Tănase
Starea de letargie a celor de la Astra a trecut însă. Odată depăşită corvoada meciurilor cu Steaua, ocupanţii primului loc din clasamentul Ligii 1 s-au înviorat şi observă că la întâlnirea Viitorul-Steaua câţiva dintre titularii formaţiei patronate-antrenate de Hagi vor lipsi. Ca un făcut, Florin Tănase este anunţat nou indisponibil. Ar fi pentru a treia oară consecutiv când talentatul atacant lipseşte la un meci contra Stelei. De data asta, Florin a suferit o entorsă. În decembrie, el fusese victima unei accidentări curioase, mai curioasă decât curiozitatea maladivă a ziariştilor. Aplecându-se să-şi lege şireturile, Tănase simţea atunci o durere abdominală atroce, care l-a împiedicat la vremea respectivă să bifeze dubla întâlnire cu Steaua. Steaua care câştiga de fiecare dată cu 1-0. Curat ghinion pentru Tănase! Şi mister, fiindcă nimeni nu a lămurit ulterior care fusese cauza medicală a absenţei. Nici măcar Mister Hagi.

Răutăţi?
Spiritual, Cristian Petre, secundul lui Şumudică, a avansat un diagnostic pe Facebook. Elevii lui Hagi suferă de „stelită cronică”. La partida de sâmbătă seară, lui Florin Tănase i s-ar putea alătura Pablo de Lucas, care suferă de miozită, şi veteranul Cernat, indisponibil de mai multe etape. Pentru neiniţiaţi, „stelita” avansată ca diagnostic de secundul Astrei este afecţiunea stranie care acţionează nu doar asupra celor accidentaţi, ci şi asupra celor prezenţi pe teren. Răutăţi! Aşa cum sunt şi remarcele acţionarului dinamovist Ionuţ Negoiţă – „Mă tem fiindcă eu n-am prieteni. Sper că nu s-au făcut cărţile deja! Va fi greu fiindcă noi nu avem prieteni, nu avem rude”. Răutăţi pe care un singur om trebuie să le demonteze. Gică Hagi.

Una nu mai fumăm, alta mâncăm!
În termeni de rudenie, Gică Hagi este naşul de căsătorie al lui Gigi Becali, dar se comportă de parcă el ar fi finul lui Becali. Acesta este reproşul tacit al multor oameni care urmăresc întâmplările din fotbalul nostru. În termeni sportivi, Gică Hagi este „angajatul propriului vis”, aşa cum atât de poetic l-a descris directorul de marketing al unui mare fabricant de răcoritoare. Apropo, acum că tocmai ne-am lăsat de fumat, n-ar trebui să trecem indiferenţi peste combinaţia letală pe care ar avea-o chipsurile şi cola în stomacul tinerilor fotbalişti ai lui Hagi, alimente&băuturi la care fotbaliştii şi antrenorul fac de zor reclamă (pentru finanţare mi se va atrage atenţia, pentru supravieţuire!). Dar trecem şi, cu recunoştinţa pe care i-o datorăm, îl îndemnăm pe Gică să fie până la capăt angajatul propriului vis.

Terapia
Se plângea că nu este lăsat să joace Gică. Sugera că împotrivă-i s-au coalizat forţe obscure. Are acum prilejul să joace cu o ambiţie înzecită şi să ne închidă gura tuturor. În locul lui, dar nu am cum să fiu în locul lui, l-aş îndemna pe Tănase să intre pe teren şi să lupte împotriva blestematei entorse. I-aş mai pune să mănânce jăratic pe Ianis şi pe Răzvan Marin. Şi chiar dacă ar pierde, lumea va băga de seamă că Gică Hagi nu este dependinţa unui alt vis, unul cu multe zerouri în cont şi în caracter. Încercăm să ne vindecăm, Gică? Noi de suspiciune, tu de stelită?

Comentarii (80)Adaugă comentariu

Cosmin (33 comentarii)  •  18 martie 2016, 18:31

Reaua intentie a acestui articol da un miros pestilential , care se simte ori din ce unghi l-ai citi. Adica , se subintelege, ca Hagi si Viitorul, cind vine vorba de Steaua, au un meci cu final premeditat. Autorul face afirmatii anti Hagi jenante : " Ca un făcut, Florin Tănase este anunţat nou indisponibil" ; "Gică Hagi este naşul de căsătorie al lui Gigi Becali, dar se comportă de parcă el ar fi finul lui Becali. " ; " Încercăm să ne vindecăm, Gică? Noi de suspiciune, tu de stelită? ". deci Hagi are "stelita.... !!? Este penibila si tendentioasa atitudinea dlui redactor. Mie mi-ar fi rusine, dar rusinea este o stare pe care trebuie sa o simti, daca poti , daca ai in dotare nu doar simt olfactiv !!!

marius (1 comentarii)  •  18 martie 2016, 18:36

decent articolul,chiar apreciez ca nu a fost foarte acid,sincer cred ca hagi acum ar fi preferat sa retrogradeze la acel 5-2 decat sa ramana o viata sub papuc. in rest fericiti cei saraci cu duhul

Ady (14 comentarii)  •  18 martie 2016, 18:38

Acum o dedicatie pentru toti cei care vad doar stelita peste tot. Va mai aduceti aminte sezonul in care Dinamo, Vaslui, Timisoara sau Vaslui stateau capra in fata CFR, ca sa nu iasa Steaua campioana? Faptul e consemnat in declaratia lui Marian Iancu, care spunea ca patronii acestor echipe au discutat si au ajuns la concluzia ca daca Steaua mai castiga un campionat si se duce in Liga, va deveni prea puternica pentru ei. Asa ca ciocu' mic si ceai de gin-seng, face bine la memorie.

marius (5 comentarii)  •  18 martie 2016, 18:51

dv,ziaristii,n-aveti cum sa va vindecati de suspiciune.deja la dv,la ziaristii de sport,suspiciunea-i cronica.si nici macar nu sunteti in stare s-=o tineti sub control.cand viitorul a batut steaua,ati zis ca-i blat,ca viitorul nu poate sa bata steaua.acuma daca nu bate steaua,iar e blat,ca n-are cum sa nu bata viitorul pe steaua.pai hotarati-va odata.ce trebuie sa se intample ca sa nu fie blat.sa bata steaua sau sa bata viitorul.macar atat sa fiti in stare.

Andrei (3 comentarii)  •  18 martie 2016, 19:58

Jurnalist obraznic e pleonasm. Articol scris pentru trafic.

necsulescu (2 comentarii)  •  18 martie 2016, 20:08

fara discutie hagi va lua tot si cu capul plecat

FYRY (51 comentarii)  •  18 martie 2016, 21:35

multe zerouri in caracter...,mirific descris machitorul,bravo Domnul Geambasu

cainerrosu (14 comentarii)  •  18 martie 2016, 22:02

Inca mai sper sa vedem un meci simbata seara nu o piesa de teatru asa cum s a intimplat mereu intre meciurile disputate intre nas si fin ! Si acum o intrebare pentru cunoscatori : impresarul favorit al antrenorului echipei fcsb este asociat cu Mutu de la Tg Mures in mai multe afaceri ? Oare asa se explica de ce Tg Mures au fost zmei cu Dinamo si sunt acum cu Astra ? Intreb si eu nu dau cu paru' !

GRIGO (2 comentarii)  •  18 martie 2016, 22:30

Sper ca Hagi nu tine cont de gradul de rudenie si nici de afacerile sportive cu becali. Daca nu, ajunge un jucator de lica judeteana.

GRIGO (2 comentarii)  •  18 martie 2016, 22:32

Sper ca Hagi nu tine cont de gradul de rudenie si nici de afacerile sportive cu becali. Daca nu, ajunge un jucator de liga judeteana.

Lucky (5 comentarii)  •  18 martie 2016, 23:18

Insinuări mizerabile şi aserţiuni temble ("să joci cu entorsă"). Hagi e cu bune şi rele. Enorm de multe bune şi câteva rele. Partea bună nu transformă partea rea, nici invers. Contează ce rămâne când aduni plusurile cu minusurile. Iar la Hagi rămâne un lucru minunat: carieră fotbalistică de vis, proiect de copii unic în ţară, proiect de echipă de Liga 1 în media superioară a moralităţii unei zone *** intrinsec, TOATĂ AVEREA BĂGATĂ ÎN FOTBAL. Cei care îl denigrează pe Hagi sunt oameni cu probleme, ori de intelect, ori de fiere.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cris4co (8 comentarii)  •  18 martie 2016, 23:32

Florin Tanase va ajunge la FCSB...probabil are impresar chiar pe Madam Tufa de Venetia...dar de-astea gsp nu pomeneste acum...mai incolo !

g (18 comentarii)  •  18 martie 2016, 23:42

urat. mi-as dori sa bata viitorul, dar, numai daca autorul acestui articol va inceta sa mai scrie. sunt si alte job-uri si sunt convins ca se va descurca. ii doresc bafta. ah, ce fac eu daca e ca dansul? nimic.

Mefi (1 comentarii)  •  19 martie 2016, 2:03

se stie foarte bine afinitatile tale pentru Dinamo deci ......

Sorin (52 comentarii)  •  19 martie 2016, 2:34

De ce, CA spui tau? Iti aduci aminte anul cand a iesit la indoiala blatul lui dinamo cu ceahlaul si cand m. Sandu a vrut sa faca curatenie? Sa iti vand unpont: in acel an dinamo a jucat doar 4 meciuri corecte, cu Rapid si steaua. Saracii Tai de la dinamo faceau blat si cu onestiul!! A spus-o chiar patronul lot. Dar Inca maivorbeam de echipa militiei. Imi vine sa vomit. La propriu, nu la figurat.

Daniel (1 comentarii)  •  19 martie 2016, 4:03

Cristi, bai Cristiane tata, urat, foarte urat din partea ta. Da, ai dreptul la opinie, dar ce ai facut prin acest articol nu e opinie, sunt randuri insirate din ura. Cel putin sper sa fie ura, altfel as spune ca a platit cineva pentru aceste randuri. Vorba lui @marius cand nu este blat cand bate Viitorul sau cand ia bataie? Si inca ceva, de incheiere, dupa ce a batut Steaua cu 5-2 a facut blat si cu Dinamo?

Kanara lui Ovi (1 comentarii)  •  19 martie 2016, 4:08

Visul Regelui Blaturilor Hadji este sa devina Imparat... al Blaturilor.

critasiros (49 comentarii)  •  19 martie 2016, 5:02

Să vedem meciul și tragem apoi concluzile. În fotbalul românesc la această ”dispută” Becali-Hagi, a apărut termenul de ”omenie”. Să nu anticipăm însă...

luke02 (7 comentarii)  •  19 martie 2016, 6:50

Sunt curios pe ce documente reale sau depozitii se bazeaza articolul dumneavoastra care este tendentious si lasa nici o urma de indoiala ca acest meci este un blat.

luke02 (7 comentarii)  •  19 martie 2016, 6:50

Sunt curios pe ce documente reale sau depozitii se bazeaza articolul dumneavoastra care este tendentious si lasa nici o urma de indoiala ca acest meci este un blat.

luke02 (7 comentarii)  •  19 martie 2016, 6:50

Sunt curios pe ce documente reale sau depozitii se bazeaza articolul dumneavoastra care este tendentious si lasa nici o urma de indoiala ca acest meci este un blat.

olandezu (10 comentarii)  •  19 martie 2016, 7:07

nu sunteti zdraveni.....STEAUA obate pe VIITORUL oricand si la orice ora PE BUNEnu mai umblati cu soparle eftine ,prea umflati echipa lui HAGI...

NANU (1 comentarii)  •  19 martie 2016, 8:05

GEAMBASU UN *** CARE NU ARE NICI O TREABA CU PRESA.

radu (1 comentarii)  •  19 martie 2016, 8:23

bai geambasule, lasa i in pace nu mai invenina si nu mai arunca in dreapta si stanga venin, tu nu ai nimic la tartacuta, nu ai realizat nimic la viata ta, esti un frustrat, acum poti sa spui cititorilor pe care ii mai ai cum sareai de ghiot in sus cand gica scotea milioane de rumani in strada dupa golurile lui de la nationala , il tot pupai in ghiot, sfatul meu, stai *** in banca, ta esti cel mai mare zero din sletha de gazetari *** , a bir cafa ur cafa .....

ivanov (1 comentarii)  •  19 martie 2016, 8:48

multumesc Cristi trebuie sa scrie cineva si impotriva acesteimonstruase coalitii, becali, hagi in definitiv trebuie sa ne inchipuim cum ar fi football-ul Romanesc fara fcsb mai curat mai prosper

Zagna (19 comentarii)  •  19 martie 2016, 8:54

Atata stie, atata scrie: *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

giuby (1 comentarii)  •  19 martie 2016, 12:47

Hagi roteste jucatorii..Dumneata si seful dumitale de la GSP sunteti foarte amatori..***..de tine nu stiu..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anticomunist (2 comentarii)  •  19 martie 2016, 18:44

Fcsp-istii astia chiar cred ca meciul cu viitorul se joaca pe bune muahahaha.Super.Treziti-va mäaää ametitilor care il aplaudati pe mimi stoica cel venit din puscarie care va da pumni in gura si rade de voi gloata fcspista.

anticomunist (2 comentarii)  •  19 martie 2016, 19:30

La ce se gandeste sclawu de gica in poza : data trecuta le-am zis omenie acum cum le spun?

Flame (5 comentarii)  •  20 martie 2016, 1:05

"CRISTIAN GEAMBAŞU Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri" As vrea sa adaug si "usor influentabil si lipsit de morala si rusine". D-le jurnalist intotdeauna la obiect, taios si fara ocolisuri, as dori sa va spun la fel de obiectiv, taios si fara ocolisuri ca va potriviti perfect in haita de jurnalisti subiectivi, fie ei cu Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, Timisoara si/sau Trans...ungaria. V-as ruga totusi sa remodelati descrierea dumneavoastra, daca se poate, cu una mai...obiectiva.

Comentează