Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

De ce n-ai da, Doamne, nimănui viaţa fotbalistului?

Ce înseamnă arta, dom'le! Şi cum te atinge deodată aripa gloriei!

Permalink to De ce n-ai da, Doamne, nimănui viaţa fotbalistului?
marți, 13 octombrie 2015, 6:00

Victor Hexan, încadrat pe funcţia de masor al echipei naţionale, a devenit peste noapte cel mai popular personaj al familiei tricolore după calificarea la Euro 2016. Nici măcar Budescu, autorul celor două goluri care au lămurit întîlnirea cu feroezii, nu a avut o asemenea priză la publicul restrîns al petrecerii de după meci. Restrîns, dar foarte activ. Incendiar de-a dreptul.

Cum a reuşit domnul Victor Hexan să capteze atenţia şi să înflăcăreze spiritele? Simplu la prima vedere, de fapt atît de profund uman! Masorul sublimat în poet şi interpret al propriei creaţii a compus un cîntec despre viaţa fotbalistului. Dar ce spun eu un cîntec? O baladă! Un imn! O piesă fundamentală a liricii dintre gazon, vestiar şi clubul de noapte, o melodie care povesteşte despre privaţiunile nenumărate la care sînt supuşi fotbaliştii. Muzica este săltăreaţă şi îndeamnă la zglobii unduiri din buric, versurile denotă cunoaşterea subtilă a sensibilităţii fotbalistului.

Balada începe fără avertisment cu versurile: „De joc rău sau de joc bine/Vorbeşte lumea de mine/ Iar cînd marchez cîte-un gol, sînt idolul tuturor.” Un privilegiat fotbalistul ăsta, vă veţi grăbi a observa. Joci bine, joci rău, nu contează, iar dacă se mai şi loveşte mingea de tine şi o bagi în poartă, să te ţii! Ei aş, cuvintele sînt un fel de nadă aruncată de autor. O capcană care reface ideile preconcepute ale oamenilor de (ne)fotbal despre ocupaţia de fotbalist. Refrenul pune însă lucrurile la punct, sintetizînd dimensiunea reală a personajului central: jucătorul. „Nu da, Doamne, nimănui viaţa fotbalistului/ Cît de bine ar juca, tot vorbeşte lumea rea.” Sigur că aţi putea obiecta, uite, în locul „fotbalistului” putem spune „Nu da, Doamne, nimănui viaţa tractoristului”. Sau a „oculistului”. Sau a „dentistului”. Chiar a „ziaristului”. Dar semantic nu merge, fiindcă al doilea vers al refrenului lămureşte lucrurile. Oricît de bine ar juca, tot vorbeşte lumea rea, observă poetul Hexan. Metonimia „lumea rea” include cu farmec toate categoriile socio-profesionale care se bagă-n seamă şi-i critică pe „tricolori”.

Balada curge mai departe, întretăiată de reconfortante pasaje instrumentale. Recunoşti cu plăcere inconfundabilul sound al acordeonului ori al trompetelor de taraf. Şi toba, toba mare nu mizeria aia din muzica pop-rock numită baterie. „Ascultaţi ce vă spun eu, de-aţi fi voi în locul meu/ Să jucaţi numai o zi şi atunci n-aţi mai vorbi”. Răzbate revolta fotbalistului din aceste cuvinte simple, dar puternice. Revolta mocnită şi suferinţa atîtor şi atîtor meciuri de 90 de minute o dată la cîteva zile sau săptămînale, prin comparaţie cu favorizaţii sorţii, lefegii care merg zi de zi la lucru, cîte opt ore sau şi mai mult, ca să nu mai zicem de cercetători, profesori universitari, chirurgi, pe care-i uită Dumnezeu pe la treabă. Revolta fotbalistului care cîştigă bani precum creştea Făt Frumos. Într-o zi, cît alţi fraieri într-un an. Într-un an, cît alţii în zece vieţi!

Sentimental, autorul duce povestea către sexul frumos spre finalul cîntecului. Sexul frumos care mai înseninează traiul oprimat al omului purtător de crampoane.

„Fotbalistul cînd şuteazăăă, toate fetele ofteaaaază/ Şi strigă în gura mare, hai cu golul, trage tare”. Dar apoteoza imnului închinat suferinţelor fotbalistice este atinsă cu măiestrie la ultimul vers. „Să trăiască antrenorul, antrenorul şi masorul/ Echipa e pregătită şi băieţii-s de elită”. Frumos. Se creează aici un orizont de aşteptare, simţiţi? Şi să nu vă gîndiţi că „băieţii” ar putea sări cu niscaiva euroi pe nea Hexan la auzul acestor versuri. Urît gînd! Cum să întinezi un asemenea act artistic cu nişte bani neimpozabili?
În loc de referen. „Lumea rea” bagă de seamă că tot maneaua e la putere printre fotbaliştii tricolori. Ştiam. Şi linguşeala. Şi asta ştiam. Bine, mă, cultule, şi ce voiai să asculte? Stairway to heaven, Comfortably numb? Simfonia a 9-a? Nu voiam nimic, doar că avem alte perspective asupra greutăţilor vieţii.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

zizou (4 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 18:24

Salut, cred ca de aici s-a inspirat „maestrul” nationalei https://www.youtube.com/watch?v=dnz56xGjLkI

cpt.ahab (36 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 18:32

:))))))))))))) Excelent!

Ion Robu (2 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 18:46

Cristian Geambasu – esti fantastic, pt ca: 1. tocmai ascultam Anathema 2. articolul e minunat
Ne venem la Nightwish 😉

IO (65 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 18:55

Romanul s-a nascut poet. Cand da de greu, face repede o poezea. Cand e indragostit, pac poezeaua, cand e fericit, hop inca una. La fel si domnul masseur, la fel si jucatorii, care pe buna dreptate isi bestema viatza. E greu sa faci o munca la care nu te pricepi.
Tot in domeniul fobalului, dar de cealalta parte a gardului avem galeriile. Acestea se simt si ele obligate de mostenirea genetica sa-si puna stigaturile si banner-ele in rime. Asa au aparut cele mai imbecile „rime” produse vreodata de specia umana.

Alex Balcu (2 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 19:11

Nimeni n-a vazut pana acum „politician rupt in fund” (titlu articol Malin Bot – Ev Zilei)…si nici fotbalist român ascultând heavy-metal.

chirila al batran (1 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 19:32

M-ai convins! A fost ultima data cand te-am citit, mi-ajung frustrarile mele.
PS Pt ca m-ai pacalit ani de ani de zile sa-ti citesc bazaconiile, ai putea sa nu stergi acest comentariu. In fond, fa ce vrei, eu nu mai dau nici un click pe tine.

Panda70 (50 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 19:36

Cat de interesant crezi ca poti fi daca nu-ti place balada fotbalistului?
Mai mult ca sigur te doare la basca si de „Miorita” sau „Toma Alimos”.
Afla domnule cu penita de graur ca poporul asta n-a supravietuit datorita lui Beethoven sau Karl-Maria von Webber ci datorita FOLCLORULUI.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 19:47

Panda 70

Ideea era ca nu ne aflam in fata unei balade, ci a unei manele. Si da, nu am mai citit din scoala generala „Toma Alimos”. Si atunci fortat de programa. Cit despre mesajul din „Miorita”, prefer sa nu deschid alta discutie. Daca asta ma descalifica din conditia de „bun roman”, imi pare rau.

turdeanu (1 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 20:13

scrieti despre Hexan un rticol mai amplu a facut paarte din echipa Ariesul TURDA care a batut Steaua ….si a ajuns in semifinal cupei Romanie cu POLI TIM unde a fost batuta la ordinal FRF cu 2-1

Bubucul (52 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 20:15

Frumos articol! De-acord cu dvs.!

Panda70 (50 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 20:38

Domnule, te citesc de circa 20 de ani si stiu foarte bine ce parere ai despre „Miorita” si despre poporul roman, in general.
Te inseli amarnic crezand ca romanii isi accepta „soartea”, cum spunea E. Murgu.
Romanii s-au desteptat inca dinainte sa-ti apara matale primul articol si nu mai accepta sa fie asupriti si inrobiti de clica talharilor jefuitori de tara.
Pentru asta au fost nevoiti sa renunte, unii chiar definitiv, la „un picior de plai, o gura de rai”.
Ca e balada sau manea, e acelasi lucru. E prea putin important daca versurile au sau nu si o linie melodica.
La fel de putin important este si faptul ca nu-ti plac matale versurile, prea putin elevate, chiar puerile.
Cat despre manele, hai sa fim seriosi! De parca Hagi, Popescu, Dumitrescu sau Pele si Maradona preferau heavy-metal sau muzica clasica!

Se7en (1 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 20:43

Bine punctat, Cristi! Felicitări pentru articol. Deși n-am același talent în a-mi așterne gândurile, ți le împărtășesc din plin. În plus, palmele la care făceau referire după meci anumite prezențe (în mare parte nefaste/dezamăgitoare) denotă, pe lângă lipsă de luciditate, și o ranchiună specifică oamenilor mici.

Emk (2 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 21:01

Sa mor de nu am crezut ca ii Santi Cazorla, varianta mai incaruntita…

emg (62 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 21:14

LOL

hogea (2 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 22:30

P’aia n-a bagat-o cu „esti rezerva in Qatar, cu Finlanda titular/ de joci bine sau joci prost, esti platit cu banu’ jos (300 mii)”??? Nu da Doamne nimanui…mintea fotbalistului….

Cristian (1 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 23:20

ok

Gigi Carabina (3 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 23:58

Ati trimis articolul (sau doar „balada”) si lui nea Ovi? Poate face un update articolului alui plin de tafna impotriva rugbistilor si poate intelege de ce ni s-a luat de viata „folbalistului”? Desi ma indoiesc, dansul le stie pe toate.

Florin Brezeanu (1 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 0:13

Cine il cunoaste cu adevarat pe HEXAN stie ca este o mare valoare si un caracter deosebit.Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Victoras Tata !

NR (26 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 1:12

Va salut dle Geambaşu.Citindu-va reacţia adresată pseudonimului Panda m-am gândit, instantaneu, la proverbul care osândeşte blană ursului din pădure.Aşa şi noi, ne minţim singuri cum că am avea o naţională.Odată că niciodată, file din poveste care ostenesc de-a curmezişul unui toc potrivnic.

Serban (15 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 2:36

Geambasule!Esti bun,bravo din nou!Te laud a doa oara in cateva zile!Ai batut recordul.Ma intreb doar de ce mai scrii la acest ziar rusinos de slab si partinitor?!
Cat despre „Panda 70″…ma mir ca i-ai raspuns intr-o prima faza! Nu ai inteles ce relicva comunisto-securista e?!Are o limba de lemn bine dezvoltata,ca pe vremuri,la sedintele de partid!Culmea e ca a fost si pe la scoala,caci scrie totusi corect si a auzit si de „banditi” capitalisti,compozitori ce ne-au intoxicat cu doctrina imperialista sufletul nostru pur de manelisti……mioritici!!!

Drako (30 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 8:10

@ HOGEA : excelent ! bravos ! ce pretentii sa ai la niste repetenti ,daca parlamentarii sunt,in marea lor majoritate,niste tzoape cu fumuri de Coco Chanel…

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 8:44

…adevarul este ca fotbalistii nostrii s au calificat greu …cu ajutorul arbitrului …articol simpatic …care ne arata cat de limitati sunt oamenii de fotbal …Kyrgios o sa devina cel mai mare tenismen al tuturor timpurilor …azi o sa treaca de Nishikori pe care dumneata il vedeai castigator de mare slam …

Mihai231 (15 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 10:13

Bravo Cristi, bine punctat……rugam ca pensionari de 80 de ani care vb pe acilea de Toma Alimos si Miorita sa se abtina……ca nu au inteles nimika, cuvintele lor rastalmacite suna sinsitru si sunt intipArite in minte de pe vreamea comunismului…a venit vremea ca pensionarii de pe timpul lui Ceasca sA mai taca din gura…..scrie tot asa, Cristi…superb!

Lemon (1 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 10:52

Uneori un cântec e doar un cântec. Trebuia sa facă o baladă despre sărăcia din rural sau copiii înfometați din Africa? Atunci ați fi zis poate ca ce știe el despre asta si să-și vadă de ce cunoaște.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 11:09

Se vede ca Panda n-a ascultat FOLCLOR adevarat, nu ala care era imprimat de singura casa de discuri ori cel de la cintarea Romaniei. De unde ? O fi facut un liceu bun undeva in Ardeal unde i s-au turnat in cap toate aberatiile de literatura si istorie. Sa spui ca am supravietuit datorita FOLCLORULUI trebuie explicat. E mai mult o gluma ba Panda.
Oricit de eroi si luptatori ne credem am fost mereu sub altii, turci, greci, rusi, unguri, analfabeti, sefi, neveste, profesori de romana, Enescu, Plesu … iar daca nu v-am enervat destul pe toti, Herta Müller. Am supravietuit tacind. Am jucat mereu pe fals. Ne facem ca muncim, ca sintem meseriasi, ca sintem culti, e obligatoriu sa fi fost in toate muzeele importante. Pun pariu ca si Basescu a fost. De parca profesorii de bulgara, albana, franceza, germana … isi chinuie elevii cu Alimos, Cosbuc, Eminescu. Pai ba Panda, pai la München a auzit cineva de astia ? Acolo meseria e – din folclorul inexistent – bratara de aur. Nici meserii n-am invatat. Scria Maria de Radoi, de BAC, iar unul se revolta ca el la scoala de tractorist, ori stivuitor, macaragiu, asistent, laborant, nu mai stiu exact, a avut nevoie de o HIRTIE de ceva liceu, acuma nu stiu daca teoretic, industrial, ori cineva sa le ia pe toate ca scot doar „meseriasi“ necalificati.
Fals la sericiu, fals acasa cu Balaurul, fals in societate. La TV vezi numai falsi, culti care au carat bobine, vopsit transformatoare, vanghelioane. Groapa din curte trebuie golita, trebuie sa treci santul ca sa iesi din curtea ta, sa joci fotbal printre gropi si betoane, ba mai iese si cite un fier din beton, faci doua ore prin gropi cu masina partidului pina la scoala din satul vecin, caci in al tau e punct de informare turistica. Mai grav, iesi cu Jepanul din garajurile vilei tale si trebuie sa te prefaci ca esti intelegator cu saracii, cu primarii care-ti dau de lucru pentru iobagii tai, de la care cistigi mai mult daca doar se fac ca lucreza.
Fals, fals, fals.
Acum ne mai chinuie si integrarea in Europa. Viena, concerte, nobeluri, proasta asta de Müller. Pai tu ba Panda iti inchipui cum ar merge Basescu la un concert de anul nou la Viena ? Pentru majoritatea ar fi cel mai groaznic moment din viata lor. I-ar termina psihic. Aici intervine Salam.
Fals, fals, fals toata ziua. Vine o calificare, o nunta, un chiolhan atunci cu ajutorul lui Salam si Minune iti dai drumul, atunci arati cine esti cu adevarat. Cind „cinta“ ei Balaurului care te terorizeaza acasa mai rau ca Putin, „ia fa mina da pa sapa, ca iti trag un pumn in gura“, esti in delir, supravietuiesti.
Asta e cu supravietuirea prin manele.

ovi (10 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 11:12

hogea ai merita sa primesti tu banii pentru articolul ziaristului astuia.bravo!perfect adevarat!

marius (1 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 11:28

Ce usor scrie-ti despre fotbalisti sau alti sportivi in general.A-ti practicat vre-un sport de performanta vreodata,ca sa vede-ti ce inseamna?Cate zile de antrenament,cata sudoare,esti vesnic plecat de acasa +++alte privatiuni.Despre cate face-ti voi ziaristii de ce nu scrieti ca sunte-ti care mai de care mai apucatori si mai ingamfati parca a-ti fi Dumnezeu pe pamant.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 12:45

marius
Am inteles mesajul. Din pacate ai mari probleme cu limba romana. Iti spun fara nici o rautate, daca „vre-i” sa „ti-i” cont!

Alex68 (11 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 11:49

Asa minte …asa muzica..asa fotbal jucam.
Fotbalistul nu este chiar un geniu la modul general dar ai nostri parca isi intrec media de breasla prin numarul mare de cocalari… Ma rog, nici cu pupatoru` de icoane de le este antrenor nu-mi este rusine…
@Panda…tati du-te neica la Cantarea Romaniei!

Cip (13 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 13:54

Ori te plictisesti foarte rau, ori esti platit la numarul de articole.

der_grosse (50 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 13:57

acest poem sa se dea musai la BAC! la liceele sportive OBLIGATORIU, la celelalte la optiune cu matematica (care-ti trebuie in fapt doar ca sa tii scoru’!)

poate asa trece si radoi! si altceva decat oltu’…

Cineva (40 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 15:09

Privatiunile vietii de fotbalist exista, desigur, dar nu trebuie sa le supralicitatam, exageram! Putini dintre noi ajung sa imbine profesiunea si placerea, insa fotbalistii au aceasta sansa, chiar daca unii o percep ca pe o obligatie care … raporteaza venituri inaccesibile omului de rand!
Singurele momente cand acceptam ca exista privatiuni sunt atunci cand merg in cantonamente lungi de pregatire (insa locatiile nu mai sunt de mult timp izolate, gen Piatra Arsa sau mai stiu ce exemplu, ci statiuni din Austria, Elvetia, Turcia, Cipru, Grecia etc., in functie de perioada din an in care se efectueaza) si cand evolueaza pe ger sau in conditii de vant si ploaie, dar, in toate cazurile, isi exercita profesia! In rest, exista diurne, vizite (nu pot garanta in toate cazurile) pe la obiective interesante, sedinte de shopping, alimentatie si hidratare corespunzatoare, medicatie adecvata, salarii si prime (de meciuri si obiective) mari si foarte mari, contracte publicitare, festivitati, adulatia maselor, atractia exercitata asupra femeilor etc.
Din pacate, fotbalistii atrag nu numai femeile, ci si pe cei care profita de naivitatea si, mai ales, de prostul gust al subiectilor nostri in materie de muzica! Sa fie clar, dictonul „de gustibus” este valabil in materie de femei, de literatura, filme etc., nu si de muzica, existand o falie … incomensurabila intre muzica clasica, jazz, rock, folk, pop, populara (lautareasca, chiar) – pe de o parte – si jalnicele manele, care le golesc buzunarele acestor persoane fara discernamant!
In fine, ma indoiesc ca acest Victor Hexan este un caracter deosebit, daca a fost in stare sa „compuna” un/o astfel de cantec/balada!

cionanu-mioritic (8 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 15:09

Fara ILIE TALENT, dar avem
Metan, Etan, Propan, Butan, Pentan, HEXAN.
*(Decan, Banan, Pelican).

Panda70 (50 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 17:53

@17 Nentori Tirana

Tocmai, am supraviutuit prin folclor fiindca am fost mereu sub altii dar nu ne-am pierdut niciodata identitatea nationala.
Ai dreptate, am absolvit un liceu din Ardeal inainte de „89, unul industrial cu profil de mate-fizica dar am fost capabil sa iau bacul cu 7 la Limba Romana desi mergeam la scoala doar 3 zile pe saptamana, restul fiind plecat la concursuri sau prin cantonamente.
Daca tu prin folclor intelegi doar muzica e problema ta!
Ceea ce ne-a mentinut aici ca popor sunt traditiile si obiceiurile noastre populare

Cineva (40 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 18:51

@ 17 Nentori
V-ati „refugiat” aici de pe un alt blog? Stilul mi-e cunoscut… C.

WAX (41 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 20:38

Mda,tare si plina de substanta maneaua ! Exact ca si *jocul* prestat de celebritatile autohtone! Cred ca si Gutza e gelos. Apropo, de ce dupa min 50 nu mai pot alerga eceste celebritati din lotul national?

Dan (113 comentarii)  •  14 octombrie 2015, 21:52

Domnule Geambasu observ ca in ultimul timp sunteti cam suparat pe viata … mereu incruntat , mereu critic , mereu cu ochii pe jumatatea goala din paharul fotbalului romanesc . Si a societatii noastre , as spune . Bine , ca opinie personala , cred ca mai degraba vorbim de vreo doua treimi si nu de o jumatate … Treaba-i simpla pana la urma , niste baieti care s-au dedicat de mici mult mai mult fotbalului si mult mai putin scolii au ajuns in situatia de a se califica prin forte proprii si prin conjuncturi prielnice ( adversari varza , arbitrii cumsecade , noroc etc ) la un turneu final . Si s-au bucurat . Dreptul lor . Dupa cum ii duce capul si-i calauzeste gustul in ceea ce priveste muzica . Stim cu totii cam ce gusturi au fotbalistii romani . Nu toti . Majoritatea . N-as crede ca Iovan sau Bumbescu , de exemplu , ascultau Iris macar la petreceri . Numai ca oamenii aia erau ca valoare fotbalistica peste tot ce are nationala acum . Asta ar fi marea diferenta . Astia de acum sunt si mai putin valorosi si mai ofticosi , se pare . Dar nu putem avea pretentii prea mari de la ei nici din punct de vedere fotbalistic si nici cultural . Putem sa-i sanctionam dar altii nu avem . Astia sunt , cu astia defilam . Si cu generalul in frunte . Care se pare ca e putin debulosat , nu stie daca mai vrea sa continue .
Cred ca suntem prea incordati … hai sa-i lasam sa se bucure de viata si de banii lor pe baieti , pana la urma s-au calificat . Cum – necum … Ce le faceam oare daca nu reuseau calificarea ? Nici nu vreau sa incerc sa-mi inchipui .

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  15 octombrie 2015, 13:11

@Panda
as putea sa ma dau rotund si sa zic ca „cunosc“ ca cei mai mari romani sint in Ardeal si la München, ca „cunosc“ ca scri bine deci ai facut un liceu …. Adevarul este ca stiam exact. Un liceu bun era si in Bucuresti si in Focsani. Articolul era despre porcul care iese citeodata din om, cind el arata cu adevarat cine este. Desigur ca un meserias respectat a cazut la mijloc, poate nu trebuia dat nici un nume. Ori trebuia numit altfel, o porecla ceva, ca piticul atomic, sobolanul zburator, imaginatie are Geambasul.
Adevarul e ca a fost o calificare pe brinci, chiar daca pierdeam cu Ferocii tot ne calificam, iar un zevzec imi spune mie ca mi-a facut o noapte alba. Adevarul e ca zevzecii astia impart acum civilitzat 8 milioane, 3 pentru jucatori, 2 pentru functionari, 2 pentru pregatirea lui Torje pentru Franta. Ma deranjeaza, recunosc. Caci tineri nu au unde juca, se antreneaza prin gropi si betoane, chiar campiona se antreneaza la un liceu, unde Lutu sta la mijloc cu blugi si haina de piele, iar VoChin in trening la masa festiva. Iar baietii astia care au pus mina pe FRF impart 8 milione, pentru ca merita, isi mai ia Rat un Ferrari, ca sa zboare mai bine. Ca traditia, ca folclorul. Ori cum se zice, au dat-o pe brazda, au iesit pe aratura, au iesit „studentii“ din ei la petrecere, ca tu sti mai bine. „La studenti“ ar putea inseamna in „jargonu“ lu Rat ca te duci la gardul unei UM si livrezi resturile de la cantinele studentesti porcilor crescuti de comandant. Ma deranjeaza caci sint deja ingrasati destul, iar tara e saraca. Cei mai multi ar trebui sa plateasca ca sa joace la nationala. Dar sa nu ia malaiu PiTurca, caci presupun ca pe vremuri se practica, bani, sacose, purcelusi, vinisor.

@Cineva
Cine nu e refugiat azi ? Panda ? Unii sint refugiati in tara lor. Unii pe canapeaua lor. Ca vine Balaurul si te trimite sa duci gunoiul. De ce crezi ca merge Dragnea la meciuri ? Eu nu merg in Franta ca s-ar putea sa ma uit la Torje cum paseaza cu tusierul ori fanionul, ba mai rau, s-ar putea sa ma nimeresc in tribuna ori la hotel in apropierea pacientilor sectiei dermato. Iti dai seama, daca ma vede Cineva ? Sa traiti.

Cineva (40 comentarii)  •  15 octombrie 2015, 16:36

17 Nentori
Intrebarea n-avea nimic tendentios, eram doar curios. Nu m-ati lamurit… C.

Hogea (2 comentarii)  •  15 octombrie 2015, 23:30

Bai baieti care va duceti la Euro, acum ca aveti si „balada” si pentru ca mai bine decat ati facut-o cu Irlanda de Nord sau Finlanda NU puteti juca orice ati face, ganditi-va macar la cei care nu au avut ghinionul sa fie fotbalisti si sa sufere asa ca voi. Ganditi-va la mineri, profesori, medici, sudori, pompieri, ganditi-va la majoritatea oamenilor din tara asta care nu-si permit sa plateasca un bilet la Tribuna 0 pe National Arena si JUCATI pentru ei. Arati terenul, iesiti cu gleznele umflate, cu coapsele julite, cu lacrimi in ochi….si atunci o sa va credem ca e grea viata de fotbalist! Pana atunci….

Am fost 17 (113 comentarii)  •  16 octombrie 2015, 9:08

Mai bine stati acasa , nu va duceti la Paris , domnule Mihai Bulica .
Si nu uitati de medicamente , se vad oarece progrese .

Sorin (1 comentarii)  •  25 octombrie 2015, 11:40

De ce nu ati dat link spre melodie?
https://www.youtube.com/watch?v=kPu8sWMROxM&feature=youtu.be

Comentează