Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Costică antisistem

Daţi la o parte golurile lui Budescu şi vedeţi ce rămîne. Vi se pare că am arătat mult mai bine decît în repriza secundă a întîlnirii cu Finlanda?

Permalink to Costică antisistem
duminică, 11 octombrie 2015, 8:43

Budescu joacă pentru echipa naţională a României, îmbracă tricoul galben, dar nu este din filmul acela turnat în studiourile de scurt metraje de la Mogoşoaia. Aceleaşi greşeli în apărare, cu Grigore şi Chiricheş nesincronizaţi, cu Raţ lent şi absent, cu Măţel încă nepregătit să ia locul fantomei lui Papp.

Aceeaşi contribuţie modestă a liniei mediane, acolo unde Adi Popa şi Torje au alergat mult, greşind însă obsesiv ultima pasă, iar hărnicia de chibuţ a lui Hoban şi a lui Pintilii nu a produs mingi utile pentru oamenii din faţă, Stancu şi Budescu.

Ne-am calificat cu o victorie în Feroe şi trăim cu speranţa că, din şaua calului pe care tocmai s-au urcat  nea Puiu şi băieţii, nu vom fi certaţi după un meci în care posesia şi ocaziile au aparţinut gazdelor.

Mesajul acestui ultim meci este că fotbalul aparţine mai puţin tacticilor savante ori disciplinei cazone şi mai mult jucătorilor care nu sînt prizonierii sistemului. Budescu nu este vreun Lewandovski, dar are calitatea-curajul-abilitatea tehnică de a ţinti poarta. De-a dreptul, ca la golul de 2-0, cînd a vrut să şuteze, nu să centreze. Punem pariu, fără să intrăm în vizorul Interpolului.

A dori să şutezi la poartă cu gîndul limpede că trebuie să înscrii, nu să îţi creezi un alibi. A privi poarta adversarului nu doar cu gîndul că, de fapt, urmează să trimiţi mingea acasă. Este simplu cînd nu păcăleşti  viaţa. Este pledoaria pentru jucătorii imperfecţi, care nu sînt sclavii disciplinei cu orice preţ.

Mai departe, urmează un turneu final la care ne-am callificat greu şi cu emoţii nejustificate. Ne vom califica de-adevăratelea atunci cînd ne vom propune ca prezenţa noastră la turneul final din Franţa să fie prilejul respectului faţă de fotbal, privit ca activitate generatoare de spectacol. Respect pentru cei care ne privesc, stimă pentru noi înşine. Mai ales pentru noi înşine.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

LEONIDAS (1 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 21:01

Geambasule arati lipsa de respect!, nu te tragi de sireturi cu Budescu si nu-l cheama ,,costica” ci Constantin Budescu..esti jid@n cumva?, numai aia n-a respect pt. nici o alta natiei si jignesc,ca tine prin lipsa de respect !

Bubucul (52 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 21:13

Nota 10 pentru analiza meciului! Oricum la așa calificare mi-e jenă să mă mai bucur.

liviu (9 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 21:19

Big like,Cristi!

alin (7 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 21:39

Esti mare geambasule !! Parca imi citesti gandurile.

dodo (93 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 21:39

Va cam pare rau ca ne-am calificat ! Lasati stelistii sa ne califice ca Lucestii astia sunt buni, dar ghinionu, arbitrii, tramvaiu, jocul de-a latu si inapoi …

Daniel B (25 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 21:54

Dl Geambasu, mie imi plac articolele dvs. taioase si sarcastice…dar doar cand e cazul. Acum ori ati vazut alt meci ori va uitat la fotbal de ieri. Desigur, asta e o metafora.

anghelescu (14 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 22:01

dle geambasu va urmaresc pentru ca in general sunteti obiectiv eu cred ca am obtinut o calificare meritata si din punct de vedere al antrenorului meritul ii apartine lui piturca in proportie de 75% iordanescu cit am vrea noi sail ridicam in slavi ramane antrenorul secolului 20 nu 21 adica e depasit sunt multi jucatori adusi din pacate pe interese asa nu putem sa ne explicam ce cauta chipciu la nationala sau de ce e titular adi popa care e un fel de nicolita dar mult mai increzut foarte bine la acest meci putea fi adus enache de la astra copilul ala de la viitorul razvan marin chiar si anton de la dinamo sau altii daca va aduceti aminte (oricum sunteti ceva mai tanar ca mine in 1983 mircea lucescu a acceptat un fel de trial in care au jucat jucatori propusi de ziarsit si nationala romaniei propusa de el am fost la meciul ala ultimul meci pe stadionul Republicii atunci au iesit in evidenta Ducadam viitorul portar al stelei 86 piturca si altii de ce nu s-ar incerca asa ceva si acum in rest sa ne bucuram totutsi de o performanta frumoasa

danny pump (9 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 22:19

cu sfintu puiu si cei trei tircovnici ai sai,calificarea asta vine ca o frectie la un picior cde lemn, pt. fotbalul romanesc!!! schimbarea trebuie sa inceapa acum cu toata echipa tehnica!!!

malmo (6 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 22:36

Calificare Chinuita… in cea mai penibil de usoara grupa!
Vai de mama ei Calificare!
Asa ar trebui titrat

Nimeni nu mai vrea sa inghita „soparlele” si minciunile mass-mediei romanesti Vezi Doamne acum exalteaza de Fericire!

Calificarea e privita de fanii romani ca o usurare dupa ce nervii le-au fost intinsi la maximum intr-o grupa penibil de slaba

E un oftat prelung dupa ce ai izbutit sa ajungi in final la capatul drumului pe care nu credeai ca-l mai gasesti.
Asta e reactia reala a romanilor. Nu o mare bucurie.
Departe de aceea senzatie de bucurie traita in noembrie ’93 respectiv ’97. Atunci s-a chemat bucurie.

A nu se confunda sentimentul de usurare Oftatul prelung cu termenul de mare bucurie. Ar fi o greseala fata de realitatea pe care fanul roman o simte cu adevarat.
Dar cui ii mai pasa de ce titreaza presa?
Realitatea insa n-o puteti insela oricit v-ati stradui. Noapte buna Romanie!

alex (107 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 22:45

Bună seara! Acești tineri fotbaliști sunt produsul fotbalului românesc, plin de …sistem! Întotdeauna o să ni se explice că la alții plouă și la noi ninge, că noi avem nisip și ei iarbă sau și mai plastic, că ei sunt bogați și noi săraci! Da suntem săraci, săraci cu duhul ….sau mă rog, cu verticalitatea!
Budescu Constantin este norocosul câștigător al unui loc lângă o generație mediocră, nu din vina ei, ci din vina ….sistemului!
Păi, cine mai face parte din sistem….oare și domnul Iordănescu….?? Anul de grație 1995 (parcă)…Gică Craioveanu, golgheter al României ….juca la Universitatea Craiova (defuncta). Acest jucător, bun de altfel (Barcelona a simțit-o pe pielea ei), nu avea loc în echipa națională din pricina cui?…sistemului ….unii cârcotași ar spune, Gică Popescu….apartenența de o echipă străină capitalei, etc. Sunt multe de spus…..
Elocvent este faptul că domnul Iordănescu a făcut schimbările (cele trei) în minutele 77, 84 și 89 (și ceva secunde)! Cică presiunea rezultatului nu l-au lăsat ca la un meci cu miză, ca acesta cu titrata echipă a Feroezilor, să riște!
Și cică noi construim….așa cum am construit și în anii 90….cu gândul la ce lăsăm, nu la ce înfăptuim în acel moment …)) …
Hai România!

Bogdan (17 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 23:15

pana n-o sa devii si tu ca Vochin, consilierul vreunei marionete pe post de presedinte, am sa iti tot citesc articolele si am sa te respect!
Foarte bine ca o spui! Tare m-as bucura sa accentuezi inutilitatea senilismului pe banca nationala! noi jucam ca in 94 in timp ce fotbalul a cam evoluat!

mihai (1 comentarii)  •  11 octombrie 2015, 23:21

Niste mediocritati si aroganti. Au rupt norii cu Feroe si acum nu le ajunge nimeni cu prajina la nas. Parca ar fi nationala lor. Nu vor si ei niste statui?

marolt (11 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 0:26

In principiu corect. In Feroe insa „Costica” a vrut sa centreze, nu sa suteze. Se vede in privirea aruncata inainte de a lovi mingea. Nu e Budescu jucatorul anti-sistem. E un jucator cu o foarte buna tehnica dar e lent si indolent. N-o sa rupa gura targului nicaieri. E foarte bun in Romania, dar pana la „salvatore de la patria” e drum lung. Ii diresc viata lunga la Nationala. Dar, din acate , nu are psihic pentru nivelul asta.

marolt (11 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 0:29

Da, inca ceva. De ce sa dam la o parte golurile lui Budescu? Sunt in nota celei de-a doua reprize cu Finlanda.

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 1:52

Felicitari jucatorilor si staff-ului Nationalei Romaniei de fotbal pentru o calificare la EURO 2016. Nu mai conteaza cum s-a obtinut, ci conteaza ca am avut noroc cu „caru” in aceasta campanie de calificare si uite ca plecam spre Franta anul viitor, in timp ce,”altii mai buni ca noi”, stau acasa. In viata e bine sa ai si noroc, daca nu ai altceva, dar, sa fim cinstiti cu noi insine si sa spunem ca, cu o asemenea Nationala de fotbal, nu prea facem mare lucru in Franta anul viitor. Daca nu schimbam ceva in bine, ramanem iar de caruta pentru alte si alte turnee europene sau mondiale. Trebuie revizuita la rece aceasta, „uriasa calificare”, sa scoatem din jucatorii nostri mentalitatea gresita ce o au in a fenta fotbalul, si sa inteleaga ca trebuie fiecare jucator sa mareasca numarul orelor de antrenament individual si sa puna pasiune si efort pentru acest sport frumos cum este fotbalul. Jucatori se mai gasesc, depinde, cum faci antrenamentele cu ei, ce obiective iti propui ca antrenor si domnilor, este nevoie de o strategie bine planuita pentru un EURO 2016, PERFORMANT. Altfel, batem batuta pe loc din nou, lamentandu-ne intr-o noua mediocritate. Eu sant fericit ca echipa asta a Romaniei, asa cum este ea acum, ne-a calificat la Euro 2016. FELICITARI. De aici incolo incepe treaba serioasa a fotbalului ROMANESC, daca vrem sa jucam la scara continentala a fotbalului EUROPEAN. Eu cred ca vom putea daca vom gestiona bine zestrea istorica a fotbalului Romanesc. Avem o zestre frumoasa a fotbalului facuta de alte generatii de fotbalisti adevarati. Sa nu ne batem joc de aceasta istorie a fotbalului nostru, ci, sa cautam sa progresam mai mult si inteligent pentru un fotbal calitativ si spectaculos. SUCCES si BRAVO ROMANIA! HAI ROMANIA!

ALEXANDRU MANGU .. (30 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 2:31

Felicitari jucatorilor si staffului tehnic , o calificare dupa multi ani este o bucurie pentru cei care iubim fotbalul romanesc . Sunt multi sustinatori mai aprigi de nationale ca noi care nu se pot bucura inca .
Cat despre „stil sau sarmale”e un moment cum nu se poate mai rau ales aici si acuma ; iar daca vorbim despre asa ceva Iordanescu chiar a avut stil de fotbalist si are acelasi comportament cu jucatorii, fanii si presa .
In rest despre slabiciunea sau taria grupelor -nu exista un etalon la jocurile sportive (vezi chiar unele rezultate din actuala campanie) .
Cu stima si felicitari pentru echipa noastra . Din Boston Al. M.

dodo (93 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 7:09

Adi Popa a dat multe pase decisive, una chiar cu calcaiul, dar eu sunt stelist. Comentatorul e dinamovist desi ar trebui sa fie impartial…

cineva (2 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 7:34

Da e bine ca ne-am calificatca incepuse lumea sa ne uite . Acum daca Frf are ..cojones” ar trebui sa produca adevarata schimbare ,pentru ca au conjunctura perfecta in care sa o faca . Daca nu o vor face vopseaua aceste calificari se va scorojii dupa primele jocuri din grupa de la europene si va iesii din nou la suprafata rugina sistemului . Felicitari jucatorilor . Federali aveti sansa de a intra in istorie sau in r—t . Sa va vad

Tom (70 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 8:01

Domnule Geambașu, vă pricepeți la fotbal ca baba la mașini străine! Budescu însuși a recunoscut așa, cu jumate de glas că nu a vrut să dea la poartă. A fost una dintre acele centrări -șut, la ce o ieși, periculoase într-adevăr. Fie că dă un coechipier cu capul și o deviază, fie portarul e surprins ieșind pe centrare, fie mingea e deviată de un apărător advers. În rest… un comentariu în aceeași notă, așa cum ne-ați obișnuit: cenușiu.

eccifa (3 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 8:16

Bine zis,Cristi!

daniel (55 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 8:31

zice unul leonidas (ohoo, ce ‘orbesti flacau?), sa nu va trageti de sireturi cu d-l constantin budescu..pai chiar asa d-le gambasu: cum va permiteti sa va adresati altfel decat cu ,,sire”, unui ,,geniu” in valoare de peste 300 de milioane de euro???? asa a ajuns presa din romania??

der_grosse (50 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 10:38

puteau sa nici nu bata ca ne-au ajutat fratii nostri intr-ale hotiei, grezii. eram asadar calificati oricum => torja & co ieseau iarasi sa se laude ca ce, uite ca s-au calificat si „dedicam aceasta calificare familiilor noastre”, de parca ma-sa si ta-su au platit bilete sa umple stadionul sa vada loazele dandu-si cu stangul in dreptul. la euro, jale!

cristi (89 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 10:52

Felicitari pentru articol.Totusi ,toti trebuiesc felicitati pentru calificare.Daca te uiti in alte grupe si vezi echipe nationale care rateaza calificarea,care chiar au investit in fotbal,iti vine sa te intrebi cum de am reusit ? Cred ca pe langa efortul general,am avut noroc chior.Doar jocul rezultatelor nea adus calificarea.Viitor vom avea pentru ca dupa multi ani sa inceput sa se lucreze la copii si de aici vor incepe sa se ridice multi jucatori buni.Mai ramane sa li se acorde credit de catre antrenorii din primele doua divizii.

lord belial (189 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 11:15

cornicuta lui geambasu seamana cu repriza a doua din meciul cu finlanda.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 11:34

Asa e. Exact asa cum descrie articolul situatia.
Am intilnit un adversar bun, poate cel mai bun din grupa ar zice generalu, am cistigat destul de clar din doua executii ale lui Budescu, care a obtinut si lovituri libere, apoi o patrundere fina a lui Maxim.
Cred ca atit e maximum.
Iordanescu a revenit la normal, si-a recunoscut greselile, ori au inviat cei trei iobagi ai lui.
Centralii au jucat bine ca de obicei, dar ieri am avut si fundasi laterali. Pintili a inchis bine. Hoban a dat o pasa de gol cu spatele si a lovit din neatentie mingea cu mina. La 2-2 devenea si mai interesant. A fost inspirat cu Popa, Budescu si Stancu. Dupa alcatuire liniei de mijloc vedem inca odata ca un antrenor al secolului nu da o ceapa degerata pe relatiile de joc existente si prefera sa inventeze.

Din pacate astia, stiind ca au jucat bine, incep sa debiteze prostii la interviuri, ca si cum al 12-lea a fost pe teren in cele 7 reprize de zero barat.
Era important pentru fotbal. Noi miticii cu nr. 12, marea majoritate, deci nu conteaza citi, ne bucuram. Cei inlaturati, cei care vor si ei placinta, aia de care spun tontolomacii ca ii apreciaza, probabil ca nu.

Astia vorbesc:

Bogdan Stancu ar trebui sa taca. A fost convocat din amintiri, desi recunosc inca odata, foarte inspirat. Jucator de Ordinspor si Gentelebirlic va face 29 in Franta, deci inca ar mai merge si la CM. A inceput 2015 cu mina rupta, iar dupa Mai a jucat 15 minute si si-a rupt ligamentele, pina azi a jucat 269 de minute, toate pe stinga. Al zecelea mijlocas stinga din lot. A dat un gol, chiar la tanc. Mister, caci cu Finlanda a dat cu latul 6 m peste poarta de la 5 m central. Se credea la Londra, a marcat 3 dintr-o lovitura. Intra in ultimele 6 luni de contract. In iarna se va vedea daca vrea in Franta ori prefera sa ia citiva dolari in plus. La Steaua probabil ar avea un loc de virf si meciuri tari. Daca ramine pe stinga in anonimitate nu vad de ce-ar mai trebui selectionat. Sa ne faca noua morala ? Sa se faca profesor atunci ori sa joace sah, popice, ceva de care nu scrie nici un ziar !

Ovidiu Hoban, ala care crede ca cineva isi cumpara bilet pentru el, jucator de Ham Sinoiceva va merge spre 35 in Franta. Aaadio Tata. A dat un gol cu Thun jucind la mijloc apoi a jucat fundas central. Campionatul hapoelilor l-a inceput cu 3 batai si un zero barat. Au batut si ei o ciuca. Cu Finlanda a fost principalul vinovat. Nu-l duce mintea sa inchida, puteam lua 5, iar golul l-a dat e drept, dar nu avea ce cauta acolo. Prost sa fi noroc sa ai. Tot e ceva, alti besmetici, Rat, Torje, Keserü, saracii, n-are noroc decit in dragoste.

RRat va ajunge in Franta cu 35 ani experienta ca extrema stinga si spectatator. In careul lui intra doar ca sa taie lemne iar in cel advers a fost o singura data in amicalul cu Albania. Citeste toata noaptea ca sa tina discursuri de capitan. Nu stim de ce n-a mai intrat in vederile fostei echipe dar stim de ce a reajuns viitorul lui Rayo, o echipa in cadere libera, la un punct de ultimul loc inaintea meciului cu Barca, in care probabil va fi ingrasat si Rat caci meciul e oricum pierdut din start.
Asta merita insa un ceas de aur, cu fanfara, de la Oprea, Dusa, Dragnea, poate-si risca si Maior viza ca sa nu-i rateze discursul de … un nou inceput. Poate incerca la Formula 1.

Gabi Torte, de 5 ani se chinuie Udine sa scape de el, i-a gasit cineva si lui unde sa se zbenguie, Kocasport si Osmansport, unde in primele 3 meciuri au crezut ca joca pe stinga, caci acolo era mai mereu mingea. Apoi l-au pus la punct si a jucat binisor dreapta. A dat insa un gol din greseala de la coltul sting si toti vamesii si generalii au crezut ca el joaca stinga. Cind colo el joaca acolo unde e actiune, lui ii trebuie actiune, disco, impusca asta pe calculator ca un terminator.

Sanmartean trebuia sa joace ieri in locul lui Torje, a fost singura lumina cu Finlanda, daca tot erau accidentati, Chipciu, Andone, Maxim. Nu joaca cu capul, asa ca nu merita un turneu final. Nu cred ca suporta sa straluceasca 4 meciuri. E deja pensionar, dar fara el nu avem nici macar miros in Franta oricite sarmale am minca. Fara el nu mai merg la meciuri decit aia care vor sa scape de Bombonicile de acasa !

Putina lume stie ca din lotul de viitor mai face parte Goian si un al patrulea portar bulgar, asa ca ma intreb unde mai loc Gaman si Gardos, de fapt cei mai puternici, cei mai buni la cap, adica cap nu dopuri ori bidoane turtite cu creasta. Dar astia macar nu ne tin discursuri. Nu deranjeaza.

PS
E laudabil ca generalu a revenit, mai laudabila declaratia ca va mai aduce prospaturi la lor.
N-a facut-o insa niciodata, e PiTurca doi. Poate revin Soava, Cocis si fratii Niculae. Prospaturi de viitor a adus doar Mutu in cantonament. Sa vedem daca macar in amicale incerca un Vatajelu, un Pintili-Anton ori Bicfalvi-Prepelita, un Chipciu-Sanmartean-Budescu-Popa fara virf. La fel cum a jucat Barca ani la rind, doar cu fotbalisti adevarati, la fel cum a fost nevoit sa joace Reghe si probabil cum va fi nevoita sa joace Nationala in Franta: n-ai virf, joci fara. De ce sa incurce Keserü, pe care n-a vrut nimeni sa-l vada acolo nici in liga secunda, de ce sa inventam un Stancu care joaca toata ziua pe stinga, acolo unde mai avem inca 10. Logic ? Ori sa-l vedem pe Alibec. Ieri a avut cu noroc o singura minge dar in loc sa vrea sa iasa in evidenta a preferat sa fie moale, sa faca un minut de prezenta. Deci se pare ca nici asta nu da bine cu capul.
Jumate expirati si care au tot regresat in ultimii ani, de fapt e tot lotul PiTurca. Iar Hagi si ai lui anonimi merg ceas ori macar joaca fotbal. Nu-i mai bine sa-i plimbi pe astia in Franta ?
Daca in amicale nu se observa nici o schimbare care sa arate ceva perspectiva atunci, atunci FRF trebuie sa aiba taria sa intervina. Hagi, Rednic, Sumudica dovedesc zi de zi ca pot invata din greseli, la ei se vede o perspectiva. Ori mergi in Franta ca sa cistigi CE, ori sa te pregatesti sa cistigi CM, dar in orice caz trebuie sa joci un fotbal frumos cu fotbalisti. Asta asteptam. Acte de prezenta am mai facut.

Marco Polo (23 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 12:15

asa este: respect pentru fotbal! insa, baietii acestia nu au respect pentru nimeni si nimic… cu antrenorii lor in frunte!

Cip (13 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 12:20

Prima repriză ci Finlanda a fost mult mai bună decât cea cu Feroe. Iar Budescu rămâne un jucător contradictoriu, per total slab, după părerea mea, dar care are execuţii foarte bune. Din stirpea lui Zicu şi Iancu, mai slab decât Iancu şi mult mai slab ca Zicu. Ca şi aceştia, nu va face niciodată performanţă, dar poate fi folosit cu succes în anumite situaţii. Budescu oferă şi o măsură a valorii execrabile a jucătorilor români de azi.

mihaic3001 (31 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 12:55

Am văzut mai multe comentarii pe aici cel puțin idioate … unul, „citindu-l” printre rânduri, îți dai seama că omul n-a citit în viața lui o carte sau un articol dintr-un ziar. Nu înțelege neam, substratul acestui articol. Altul îl înjură pe autorul articolului, probabil că l-ar pune pe rug? … altul delirează și tot așa. Asta e … e democrație vere !!! … din 1990 încoace, tot „servim” democrație la botul calului de începe să ne iasă pe nări. Articolul, după părerea mea de nedumnezeu din ceruri, este obiectiv și punctează multe aspecte pe care și diriguitorii actuali ai fotbalului românesc ar trebui să le ia în considerare … dar cu siguranță, că nu le vor lua nici dracu … c-așa-i la noi. Da, sunt de acord, luând de pe masa cu sarmale golurile lui Budescu (al doilea a fost șut intenționat pe poartă și nu nimereală), rămâne o națională obosită, un antrenor expirat și depășit, pe care din păcate, vom fi nevoiți să-l suportăm și la campionatul european. În afară de aia cu coasa în mână și îmbrăcată în negru, nici dracu nu-l schimbă pe ‘tata Puiu”, acum după această calificare, chiar dacă aceasta a fost răsuflată rău. Așa că, n-am nici un dubiu că în continuare vom avea parte de tactici „obosite” rău, iar la europene, cu Iordănescu „dirijor” , vom semăna cel mai încâlcit (anti)joc de fotbal. Dar repet, cine să se apuce acum să facă ordine la Națională, când delirul după reușita calificării, probabil că-i maxim ?
Și cum nu se putea ca ‘tata Puiu” să nu-și dea în petec măcar odată, a gândit el că cea mai tactică schimbare era să-l introducă pe Alibec în minutul 90 și ceva la tragerea timpului, mai, mai n-or marca feroezii vreo 4 goluri în 35 de secunde să ne pună sub semnul întrebării bunătate de calificare !!!

iulian (9 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 13:00

Domnule Geambaşu,sînt de acord cu dumneavoastră,dar,după cum zicea cîndva Nea Puiu,rezultatele vorbeşte.Putem să analizăm acest meci şi această campanie la nesfîşit,rezultatul iese favorabil,pozitiv,extraordinar şi meritat.Nu contează că am fost în cea mai slabă grupă şi că am practicat un fotbal discret,cei care conduc mai bifează o calificare,mai încasează nişte bani frumoşi şi,uite-aşa,cosultînd clasamentul Coca-Cola ne-am trezit cu echipă de top.Să ne bucurăm de această calificare şi să mulţumim Preacuvioasei Maică Parascheva!Cu tata Puiu înainte!
Vă felicit pentru atitudinea obiectivă!

Bogdanila (1 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 13:06

Hatru mai esti mai d-le Geambasu. Daca tineai un pic cu echipa asta, ti-ai fi dat seama ca Iordanescu ti-a cerut scuze. Dar tu nu esti suporter al nationalei, tu ai doar acel ceva foarte „pozitiv” care te izbeste cand inti in Romania.
Mai lipseau cateva lucruri totusi. Sa plangi dupa barbugiu, sau sa te iei de romana lui Puiu. Dar cum ea a fost impecabila, ne-ai mai scutit un pic de severitatea dvs. De ce nu scrii un roman daca esti asa batos? Probabil ca stii ca e foarte greu, si d-aia faci ceea ce e mult mai usor. Sa critici. Ce vrei draga d-le ziarist, sa fim ca matale si sa nu ne bucuram acuma? Baietii astia, asa cum sunt ei, chiar au vrut sa se califice si au dat tot din nu foarte multul pe care-l au. Asta conteaza. Aaaa si inca ceva, nici macar nu incerca sa scrii ceva mai de valoare. Sa creezi presupune ca esti un om care mai si zambeste cand e cazul, caruia ii place viata. Nu cunosc nici un creator care avea „beatitudinea” ta. Ar merge sa ceri altuia de langa tine ceea ce faci tu din belsug(desi nu se aplica totdeauna). Tu ii ceri nationalei sa creeze spectacol, cand tu nu ai creat nimic, in afara de posacitate, hatrete, negativism dus pana la extrem. Ia o bere din frigider si zambeste nitel, omule!

ALEX (3 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 14:36

…ce s-ar mai putea spune? astept cu nerabdare acel manunchi nou de jucatori care vor fi selectionati pina in vara!!!nu inteleg cum de, doar in aceasta ultima partita Budescu a fost in parametri?!comentariu dvs., d-le Geambasu cam bland! aveti dreptate , daca ignoram golurile lui Budescu, chiar mi se pare ca am mai vazut filmu’ asta!

nu ne trebuie mare lucru sa facem istorie in Franta!!..doar determinare(vezi meciul ins Feroe-Irlanda), manunchiul cel nou, si cel mai important fiecare jucator sa gindeasca inainte sa inceapa o actiune (pasa/centrare etc) daca acea actiune se poate realiza sau dinpotriva analizez o alta posibilitate, fara a pune in pericol echipa!!!
E MARE LUCRU!!!

catio (23 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 15:10

Nu va faceti iluzii! In Franta tot asa vom juca pentru ca, se aude, tot tata Puiu va fi selectionerul. Vom juca tot la ciupeala si la noroc, iar cand norocul ne va parasi vom da vina pe arbitri, pe vreme, pe teren, pe UEFA si pe NASA.

Alex One (122 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 15:14

Dam la o parte si fazele „de JUDETZ” precum mingiile scapate de Costica in aut,si pasele de trei metri gresite ? Acum ce facem, ii ridicam statuie lui Budescu si ii demonizam pe Papp,zis fantoma, care a dat doua goluri cu Irlanda deNord sau pe Stancu care a dat tot doua goluri in Finlanda, echipe parca mai acatarii decat Feroe ? Calificarea asa cum a fost obtinuta a fost rezultatul tuturor nu numai a lui Budescu cum incearca o gramada de pseudo jurnalisti sa acrediteze.Adica, n-avem echipa,n-avem antrenor,n-avem conducere administrativa iar fotbalul romanesc traieste doar prin Costica. Asa e, stam prost cu sanatatea,invatamantul,investitiile,economia,infrastructura, cu sportul in general,etc. In schimb avem presa . Sa ne traiasca ! Necalificarea va luat painea de la gura si acum incercati sa provocati scandal si dezbinare. Aseara o mahalagioaica,(o fi fost de la postul local TV ?) intreba jucatorii daca i-au pupat ghetele lui Budescu ?! Ce poti sa mai zici in fata acestei ineptii ? Decat, Rusine !

cpt.ahab (36 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 15:35

Ultimele doua calificari s-au obtinut in urma unui gol din ofsaid cu Olanda si gratie unui penalty neacordat cu Finlanda. Ce s-a jucat in 2008 am vazut( adversari care ne invitau sa le dam gol, iar noi continuam sa ne otravim fantanile), Ce va fi in 2016? Putem sa banuim. E suficient sa vedem ce delir a fost in vestiar dupa calificarea asta „eroica”!

le parisien (7 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 16:10

…nu mai conteaza cum ne am calificat…spunea cineva mai sus…eu as completa..nu mai conteaza au intrat banii!!..FRF lui burlica era pe butuci ..financiar vorbind..cu banii intrati isi va putea acoperi gestiunea dezastroasa a finantelor FRF!!..fara sa faca nimic pt fotbalul romanesc a cheltuit cateva milioane de euro pe salarii,prime staff technic,etc…a reusit toata lumea!!!!a fost un HOLD UP total facut de oameni…destul de competenti la HOLD UPURI!!..dar mai putin competenti sa construiasca ceva durabil si solid pt fotbalul romanesc!!!..banii intra ..fotbalul romanesc ramane…ramane acolo unde l stim cu totii!!!..echipa nationala e departe de fotbalul modern…antrenor senil…si conducatori de federatie smecheri…!!!ce mai conteaza???au intrat banii….. va astept in Franta sa faceti o figura frumoasa!!!!!

ion (3 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 18:22

Ok articolul, daca vrem sa progresam e bine sa fim corecti, nu sa scriem frumos ca sa nu se supere nea Puiu.

andrey (10 comentarii)  •  12 octombrie 2015, 18:49

baietii astia care se dau la TV in stamba ca sunt mari fotbalisti joaca prin campionate mediocre ale Europei sau Asiei ei sunt in general niste idioti redusi destul de mult la nivel mintal, cu o foarte proasta conditie fizica, cu o mentalitate de cocalari opariti dar sunt primii cand vine vorba de autoapreciere, lauda, umflat in pene….ei stiti ceva dragilor….NU DAM 2 BANI PE O CALIFICARE RUSINOASA,CHINUITA IN CARE CA SI JOC NU ATI ARATAT NIMIC….NE DOARE IN ?..DE CALIFICAREA VOASTRA.

alex (33 comentarii)  •  13 octombrie 2015, 8:37

OK… deci fotbalul apartine jucatorilor care nu sunt prizonierii sistemului – el nu apartine tacticilor si disciplinei
pai aceasta afirmatie trebuie facuta pt un singur jucator – ala e Mesi prietene, nu Budescu, in nici un caz Budescu; Budescu asta pe care il ridici in slavi in acest articol si la tv in permanenta este un mediocru care in meciul cu steaua sau FCSB sa zambeasca unii nu a facut nimic decat sa dea o palma unui portar de 18-19 ani; Budescu a fost decisiv in acest meci, adica in meciul cu o echipa clasata pe locul 45-50 in Europa din 53; in meciuri cu echipe din primele 10 nu va face nimic si va fi schimbat in min 50-60; este ok in meciuri cu echipe mici, poate e ok la noi in mocirla liul Gino dar in nici un caz nu va face nimic in meciuri cu echipe mari – acolo iti trebuie tactica si disciplina si conditie fizica si mai mult decat orice CREIER – iar asta nu are mai nimic din toate astea; acest lucru se vede pe teren, se vede in interviuri si se vede din palma data lui Cojocaru – este un jucator mic de tot – singuru lui noroc este ca joaca intr-o Romanie de 2 lei
si acum o intrebare care sa va dea de gandit daca am dreptate sau bat campii cand vine vorba de clasa fotbalistica a lui Budescu – CU CE NR AR JUCA ASTA IN NATIONALA DIN 94???

Comentează