Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Aşteptăm Ungaria mentalizaţi şi reformaţi

Selecţionerul a transmis că gata, mergem să jucăm fotbal. S-a sucit terenul cu fundul în sus?

Permalink to Aşteptăm Ungaria mentalizaţi şi reformaţi
luni, 31 august 2015, 7:38

Pe 31 august sărbătorim ziua Limbii Române, poate nu ştiaţi. Fiecare în felul lui. „Ne desparte trei puncte de Ungaria”, a observat Anghel Iordănescu la începutul conferinţei de presă dinaintea plecării spre Budapesta. Bine, domnule ziarist cîrcotaş, dar fotbalul nu este o poveste despre limba română. Nu este despre nenumăratele dezacorduri subiect predicat ale unui selecţioner. Ori despre lipsa tenace a prepoziţiei „pe” dinaintea pronumelui relativ „care”.

Fotbalul este despre pase, driblinguri, centrări, şuturi. Posesie, tactică, 4-3-3, 4-2-3-1. Să zicem, deşi apartenenţa la un popor ne-o dă mai puţin teritoriul, și mai mult comunitatea de limbă. Care trebuie să fie fluentă, armonioasă, corectă. Aşa cum ar trebui să arate şi jocul echipei naţionale a României. Vineri, la Budapesta, apoi la Bucureşti, după 3 zile.

Flancat de mai mulţi jucători decît de obicei, Adi Popa şi Keşeru la dreapta, Budescu şi Pantilimon la stînga, Iordănescu a încercat să arate destins. În general, se simte un efort de reformare în atitudinea antrenorului de pe Rose Bowl. Mesajul foarte direct a fost că mergem la Budapesta să jucăm fotbal, nu să ne apărăm. Sau să ne apărăm dacă sîntem constrînşi, dar să nu arătăm ca o echipă a cărei filosofie este mica ciupeală.

Motiv să ne ciupim noi, ca să fim siguri că nu visăm. Bravo, domnule general, deci renunţăm noi la aburirea adversarului, la pase laterale şi în spate şi privim doar înainte cu gîndul la atac? Extraordinar, numai că au trecut doar cîteva zile de cînd Marius Şumudică ne promisese că va merge la Alkmaar să atace, că Budescu, cel care v-a tachinat la telefon, va face şi va drege. Şi ştiţi ce s-a ales.

Pînă la ora meciului cu Ungaria mai sînt cîteva zile şi foarte multe ore. Vom avea timp să presupunem formule de echipă, să descoperim puncte nevralgice ale Ungariei lui Dzsudzsak. Altfel, dacă va fi transpus în practică, mesajul lui Iordănescu poate fi unul istoric. De cotitură, nu de întoarcere a armelor, capitol pe care-l stăpînim la perfecţie. Apropo de însoţitorii selecţionerului, să reţinem prestaţia sobră a lui Pantilimon de la conferinţa de presă, amprentă evidentă a anilor petrecuţi în Premier League. Şi să salutăm reîntoarcerea la „naţională” a lui Latovlevici, care ne-a spus că este bine şi că este „mentalizat”.

Dar bineînţeles că asta este o altă răutate, fiindcă la Budapesta nu joacă limba română.

P.S. Un prieten care a citit articolul m-a sunat și m-a atenționat că Anghel Iordănescu se află printre parlamentarii care au inițiat legea referitoare la instituirea zilei de 31 august ca zi a Limbii Române. Am verificat și este adevărat. Nu vi se pare că ne aflăm în plin teatru al absurdului?

Comentarii (32)Adaugă comentariu

lica (1 comentarii)  •  31 august 2015, 19:49

Sa vorbesti de gramatica si sa lucrezi la gsp este o ironie crunta…

inter (1 comentarii)  •  31 august 2015, 20:09

Doi fotbalisti imensi a avut Romania. Hagi si Belodedici. Daca ar fi fost dupa d-voastra, d-le Geamabasu…i-ati fi dus la auchwitz-ul grammar nazistilor.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  31 august 2015, 22:48

inter

Ignoranta nu trebuie sa fie niciodata un titlu de glorie. Iar a-ti vorbi limba materna corect (Belo e nativ sirb, Hagi e machedon, deci au niste circumstante atenuante) e un exercitiu de bun simt. Ca au fost mari fotbalisti e una, ca au vorbit (banuiesc ca si in scris e la fel sau mai rau) si vorbesc ingrozitor limba romana este alta. Iar legatura cu Auschwitzul si cu nazistii n-a inteleg. Dar, ma rog, e foarte la moda sa empatizam cu tot felul de holocausturi. E corect politic si e cool.

grig (1 comentarii)  •  31 august 2015, 20:26

Sa fii analfabet si totusi sa ajungi general. Asta inseamna sa fii mafiot

der_grosse (50 comentarii)  •  31 august 2015, 20:31

@inter -> tu mai tii minte cand hagi spunea (pe vemea cand juca acolo) ca in turcia e frumos, ca suporteri, ca investitii etc si ca sunt foarte patrioti pt ca la fiecare meci canta (citat)… TRICOLORU’ ?!?? intre timp evident s-a mai destupat, da’ venea de tare departe. pt ‘Selectionez’ cauza e pierduta, too old, dar modul in care vorbeste spune despre el destule, iar eu unul nu vad de ce noi nu ne-am amuza pe seama asta. poate asa, de rusine, sta si el intr-o seara si conjuga neshte verbe.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  31 august 2015, 20:31

„E uşor să dai din gură!“ a fost replica lui Don Duck la adresa lui Balint si a altora care indraznesc sa croncane. Culmea e ca replica venea dupa rezultate dezastruase de la unul care comenteaza critic doar meniul de la masa de protocol. In rest sustine toate ineptiile patronului si ale argatilor sai: „cine putea garanta ca ne calificam, egal 35 de milioane, daca noi cumparam pe X si Y“, „spune tu ce jucatori sa cumparam“, „de unde“, ori ca „finu“ ajuns antrenor direct la Steaua spre un suporter platitor de bilet, care si-a pierdut seara urmarind un ciumpalac pe margine: „pune-ti un tricou si joaca tu, e cel mai simplu !“. Rezultate, se mai intimpla, dar jocul nemultumeste !!! Fara Iancu si arbitru luai 3 in Botosani, fara Stanciu si arbitru te batea Ianis Hagi ! Rusinoase faulturi, rusinoasa prestatia arbitrului.
Nu. Joaca tu ciumete ! Noi nu cistigam nimic. 35 de milioane ar fi cistigat Becali daca nu era batut in cap sa-ti dea mina libera pe banii lui, iar asta era foarte simplu caci Steaua nu putea intilni decit adversari mediocri. Daca casele de pariuri iti dadeau 50% sanse sa cistigi 35 de milione orice handicapt mintal poate socoti ca se renteaza sa investesti 3-4 milioane in jucatori care deja au confirmat in Romania. Azi au perseverat diabolic in greseli, n-au invatat nimic din meciul pierdut la Sofia, unde Steaua a trebuit sa joace cu Tanase, Sarmauaintiana si Latovlevici accidentati, cu un ratangiu in atac si mai ales cu un antrenor si un intreg staf fara experienta. Lalagiul ruda cu Becali nu poate intra la socoteala. Galca si staful au muncit, au invatat, s-au perfectionat, au obtinut rezultate, dar au trebuit sa plece ca sa-i faca loc lu „Finu“, care venea direct dintre camile, fara experienta, fara scoala, fara nimic. N-a fost de acord cu aducerea unui portar, a lui Anton, Teixeira, Martinus, Amorim, Alibec, Budescu ori macar Cernat, a dat afara jucatori de nationala precum Tamas, Luchin, Latovlevici, Tucudean, Vilceanu si nu s-a lasat pina n-a scapat si de Iancu, s-a tiganit pentru 100 de mii, chipurile n-ar merita, dar el Radoi, un jucator rudimentar, cistiga milioane la camile, caci Becali a facut un „razboinic“ capitan, iar Oli l-a luat cu el. Asta e prostie ori sabotaj.
Altfel cine stia de Radoi ? Pina si ultimul ginditor cu nume sugestiv, baccccalauratu Rat, si-a dat seama ca Radoi e un pericol public si l-a eliminat cu o magistrala lovitura de cap ! Cine a selectionat un spargator ce geamuri ? Nici macar Generalu lu Cocos si al partenerului infractor izmenar, condamnat la CEDO, evident dilit inca de cind il vedea o lume intreaga scuipind icoane in timp ce Mutu evolua drogat.
Muniru, Breveld, Neagu, Tarhon ori Tahab asta, chiar Filip si toti rugbystii de peste 40 de ani sint cu 10 clase peste ce-a fost Radoi, dar doar Tade ar putea prinde o echipa de rugby feminin din liga a treia. Amintesc ca Stanciu si noua minune retrogradata cu Otelu, care nu rezista la efort si nici n-a auzit de dozare, numele imi scapa, au facut ruptura dupa 20 de minute de joc !!! Vorbim de prima liga !!! Chipciu, Popa, Varela, nici nu cu cine sa se antreneze !!! Caci Becali plateste jumate de lot ce n-ar juca nici in a treia liga din Germania. Chiar as fi curios cit ar trebui sa platesca Becali ca sa scape de ei undeva in apropiere de Bragadiru. Imi amintesc cum Hagi a demisionat, scirbit de razboinic, inaintea meciului cu Slavia la Praga si a fost nevoit sa termine, fara voia lui, cu Goian in atac ! Radoi, la alegera lui, a terminat munitia cu Papp extrema stinga, in afara jocului. Privirea dezorientata a lui Papp, ca a unuia adus de pe Luna, semna leit cu privirea celui adus dintre camile. Buimaci. Erau si ei acolo, ca ciumpalacul cu tricolorul, pe care l-a adus potaia Pota pina in Parlament, sa fluture el cimetele acolo tricolorul, in izmene si o camasa alb-cacanie tesuta de o taranca din China. Am fost surprins sa vad pe teren unu, ???, ceva cu Eniceanu ori Eniceru, adica ce p. m are asta comun cu Steaua, dar privirea de bezmetic a lui Papp mi-a ramas intiparita.
Este o problema de lot, dar si de antrenor.
Au mai fost prostalai care au antrenat fara licenta. Unul a fost campion mondial, de 75 de ori capitan in 150 de prezente in lotul national ! Inainte ca UEFA sa aprobe federatiei un curs intensiv special de doar trei luni, pentru ciumete, ca sa ajunga si el profesor de fotbal, fostul mare jucator antrenase mai multe echipe, chiar de juniori, apoi reusise si performanta sa duca o echipa foarte tinara pina in CL !!! Este cazul purtatotului meu de tricolor ?
Nu ! Becali sa mai incerce la Avicola, sa-l puna pe „Finu“ director acolo. Poate la gaini se pricepe, caci a crescut cu ele, el stie daca merita 10 ori 15 lei !

PS
n-as mai fi scris, sint servit dragule ! Apreciez enorm cum vezi ansamblul. Azi analistii nu inteleg cum atletii rusi practic dispar. Ei vorbesc doar de doping, nu-si imagineaza ca politicul ar intra in ecuatie. Cred ca esti singurul care insista mereu pe legatura dintre sport si politic, ai putea scrie o teza de doctorat pe acesta tema. Ai vazut „Daca iubire nu e, nimic nu e“ ? Se pare ca manelistii detin recordul modial in a tortura oameni dupa 1945. Avem acum cazul „razboinicului Luminii“, care a trait inchis in celula de lux si care a beneficiat de libertate la „academia Hagi“, cel care denunta primul afacerile rromane ale Presedintelui, ale amantei si pestelui Cocos. Azi Becali nu e nici cit umbra lui de ieri, e zero saracu, recomand inca odata rudelor sa-i puna un dop in gura, daca nu vor sa ajunga sa cerseasca. Comparativ cu Becali poti analiza cum au iesit Intelectualii Romaniei din inchisorile comuniste !!! Comparativ poti sa vezi de ce dai in gropi cum iesi din casa, de ce romanii nu sint in stare sa faca un drum, de le folosesc pe cele facute acum 2000 de ani de romani, de ce nu sint in stare sa faca un pod, de ce trebuie sa treci Dunarea cu bacul. De ce la BAC e jale.
Alt caz e prietenul meu, care nu putea ajunge jurnalist cu acte, caci nu avea cum ajunge la „academia“ Stefan Gheorghiu. Eu poate as fi violat-o pe fata sefului de cadre PCR de undeva, sa zicem Toplita, pe sef precis, eu as fi ajuns ziarist cu acte, daca as mai fi violat citeva as fi ajuns chiar dottor, dar tu prietene esti prea bun.
Sanatate si virtute, sa traim, sa avem ce bea si …

der_grosse (50 comentarii)  •  31 august 2015, 20:40

sigur latovlevic nu a zis METALIZAT ? o fi vorbind despre vreo masina ca doar nu Ziua Limbii Romane! pe o nota mai larga, la ce mai sunt bune conferintele astea? NU aflam niciodata nimic din ele, vorbe de lemn, vom da totul (la cos) samd. de ce se mai prezinta vreun ziarist la asa ceva??? ce sa afle cititotul INTERESANT din asta??!? bine, in cazul de fata culesul de perle de ‘general’ ar fi un inceput de motivatie, da’ tot nu ajunge. aceeasi intrebare pt interviurile dupa meciurile primei divizii. ‘am incercat, nu ne-a iesit’, ‘sigur, mergem inainte’ blah blah, ore in sir pierdute pt eternitate cu nimicuri. dupa meci ar trebui o emisiune in care sa se spuna clar, Xlescu e inapt pt fotbal, Ycescu are doua picioare de lemn etc. sau, fratilor acesta a fost un meci de turca, noapte buna! side final, evident ca la budapesta or sa stea cu curu’ in poarta, la contraatac. nu ne desparte 3 puncte de ei!? 😀

Petrake (1 comentarii)  •  31 august 2015, 21:16

Cam are dreptate dl Geambasu ce scrie! Tata Puiu stie sa antreneze cam cum stie sa se exprime. Da.fost parlamentar. Apropo,Hagi si Belo,nu prea trebuiau sa stie sa vorbeasca la un interviu,asta nu ii facea cu nimic mai mici decat erau!

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  31 august 2015, 21:32

Pentru unii, Limba Romana nu e cunoscuta asa bine, dar altii stiu Limba Fotbalului caci despre fotbal vorbim. Hai sa fim seriosi, ce treaba are fotbalul cu Limba Romana. Daca esti un om muncitor si serios in fotbal, eu zic ca acel jucator poate invata binisor si Limba Romana. Pe mine ca spectator la ora actuala ma intereseaza cat de cursiva VA FI, Limba Fotbalului Romnesc, in meciul cu UNGARIA. Pe terenul de joc din Ungaria vom demonstra cat de mult am invatat aceasta limba a fotbalului, si tot acolo pe acel teren de foc vom vedea, vedeta Budescu, si alte vedete care ne reprezinta ROMANIA. In rest, daca nu luam macar un punct de la unguri, se ingroasa dramatismul calificarii echipei Nationale a Romaniei, la EURO 2016. Succes baieti si HAI ROMANIA!

AlterEgo (16 comentarii)  •  31 august 2015, 21:35

Mentalizat?! Ok. Dar pentru a merita selectia cred ca ar fi trebuit sa fie mentalist…

Cip-cirip (13 comentarii)  •  31 august 2015, 23:07

Nenea Geambasu, cum adica „Hagi e machedon” si are circumstante, alături de Belodedici, care e etnic sârb? In primul rand, e o diferenta mare intre un etnic sarb si un AROMÂN (aceasta este unica designaţiune istorică adecvată desemnării populaţie vlahe de la sud de Dunăre, conform recomandărilor Academiei Române). Unul e… sârb, adică altceva, şi altul e român de la Sud de Dunăre, aromânii fiind o ramură a poporului român, nu altceva. Deci: 1. Nu stăpâneşti noţiuni elementare despre istoria şi originea poporului român, situaţia jenantă,raportat la arfele din articol. 2. Nu există scuze pentru vorbirea infectă a limbii române la oameni care s-au născut şi au fost educaţi aici. Valabil şi pentru Belodedici şi pentru Iordănescu şi pentru Zgonea şi pentru Johannis şamd.

FYRY (51 comentarii)  •  31 august 2015, 23:14

ba da ,si mai e si general…cat pt lica cu aia mica sa nu uiti ca la gsp e un tolo un geambasu un vochin,cupen …toti fara greseli…gramaticale

bashab (1 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 0:05

@lica :)))))). Pune apa pe arsura, Geambasule.

pt 17 nentori (3 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 6:26

romanii au facut drumuri in sud in Valahia dar in Ardeal drumurile sunt de pe vremea lui matei corvin…Ungurii au facut drumurile in ardeal….si nu ne baga pe toti in rahatul tau de regat sudist…

gilos (47 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 8:52

Iordanescu are aceasta problema cu gramatica limbii romane, foarte grav. Pana la un punct poate fi inteles, a fost fotbalist si si-a neglijat studiile.
Dar acum este senator, este selectioner, a semnat si initiativa aceea cu sarbatorirea limbii romane, de ce nu si-a angajat o profesoara de romana si sa se puna la punct si cu acest aspect ? Cat l-ar fi costat niste lectii de gramatica ?
Este persoana publica, iar exprimarea lui este de-a dreptul penibila, jenanta.

costi (4 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 9:09

domnule geambasu,
hagi e machidon, adica roman, machidonii sunt romani 100%. belodedici e nascut in romania, deci ar trebui, teroetic, sa stie limba lui creanga si a lui eminescu. nu are nimeni pretentii de la ei. sunt fotbalisti si asta e. si nea puiu la fel. si eu as vrea sa nu mai vad pe site la gsp, toate curvele si panaramele de interlopi si manelisti dar presupun ca gsp castiga bani din treba asta. asa ca……sunteti un om fin, pink floyd, yes, se poate sa nu mai vedem trimiteri la parasute de pe site-ul gsp? la gazetta dello sport nu cred ca exista trimiteri la parasute…

Florin (55 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 10:33

Nu sariti asa, ca generalul a vorbit codat: ne desparte trei puncte de ungaria, unu suntem mai buni la fotbal, doi stam mai rau la gramatica si la coruptie, trei avem mai multi secunzi la nationala.

Restul e cancan, pierdem greu si ne calificam la baraj, ce conteaza oricum gsp-ul e centrat pe steaua.

eugen (1 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 10:47

In primul rand nu cred ca facem vreo branza intr-un meci in deplasare pt ca noi nu stim sa atacam nici pe teren propriu…singurul nostru atac e de-a latul terenului si in spate (ma apuca toti dracii cand ma gandesc la meciul ala de la Euro, cu Olanda, cand ne si aratau pe unde sa patrundem si noi pasam in spate pt ca, vorba lui nea Piti, „ca sa ataci Olanda trebuie sa ai cu ce”). Cat despre nea Puiu Cascheta, cred ca e exponentul perfect al dinozaurilor sovietici care refuza sa moara, al copiilor de trupa facuti generali peste noapte, la apelul bocancilor si tara asta e plina de asemenea exemple, in toate domeniile…Este incredibil ca un asemenea personaj, sprijinit pe influenta politica, a ajuns sa conduca echipa nationala a Romaniei cand el isi demonstreaza limitele la fiecare pas pe care-l face…In sfarsit, ca sa nu o mai lungesc, trecand peste toate, inclusiv peste agramatismele ingrozitoare, de militian, cu care schilodeste limba romana, as avea o singura intrebare pt acest antrenor de tip sovietic: care e ultima carte de tactica fotbalistica pe care ati citit-o, nea Puiu? Sau ati fost prea ocupat cu sfintirea icoanelor, singura tactica pe care va bazati?!

Emilian (91 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 11:23

Eu cred ca si in alte tari marii sportivi mai vorbesc gresit. Nu cred ca trebuie sa dramatizam, dar nici sa ignoram complet aceste greseli nu e bine. Eu personal ma amuz cand ii aud pe diversi „monstri sacri” trantind cate-o exprimare aiurea.

der_grosse (50 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 11:39

dar de cand a ajuns sa fie un argument afirmatia ” nu vorbeste prea bine limba romana, dar e mare fotbalist” ? asa, si de esti mare fotbalist (chestie, cum ii place lui Cornel Dinu sa spuna, „discutabila”) ce, asta te scuteste de la o vorbire elementara corecta? ca nu a pretins nimeni sa se exprime in metafore sau sa il eclipsese pe Fanus Neagu, dar dezacordurile cu pricina pur si simplu nu pot fi ignorate. ei fiind persoane publice si avand de reprezentat niste institutii (de la fotbal pana la cele ale statului „de drept”) ar trebui sa fie aproape inatacabili in ce priveste o limba romana corecta si tot as acum exersau 11 metri pe la antrenamente tot asa pot exersa si niste chestii de clasele 1-4, dar ei nu isi propun si se complac asa. iarasi indiciu al personalitatii lor, ii doar fix in rist!

de ce nu s-ar imparti o foaie asa pe verticala, pe stanga cate goluri tare si la vinclu a dat, iar pe dreapta datul la cotoaiele limbii romane. scor la pauza 3 la 1500.

cat despre Hagi si Belo mari fotbalisti… da. adevarat. pt noi in Romania. inainte de subiectul suculent Hagi vs. Maradona a se studia un pic pe net cine era vecinul nostru mai de la vest, Dragan Stojkovic. Belo ar trebui sa-l stie bine pt. ca jucau impreuna.

iar Mr. Puiu antrenor… buna gluma! ce tot atatea asteptari de la el, nu l-am vazut atatia zeci de ani? stil fara idei, impleticit, incalcit, impiedicat. cam ca limba lui romana!

daniels (17 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 11:42

Acum drept sa va spun putin ne intereseaza faptul ca tovarasii astia din fotbalul romanesc sunt certati cu limba romana! Nu asteptam de la ei cuvinte ci putin mai mult fotbal!!! ca nu primim nici fotbal si mai servim si „chemari la arme” de la generali sa strivim si limba romana, asta binenteles ca doare … dar ce sa ceri unei natii care s-a manelizat… incet… incet… si sigur!!! Eu unul astept sa vad un fotbal pe atac cu ungurii …chiar daca ne-o luam!!! astept sa dispara mica ciupeala si manelismul din fotbalul nostru!!!

Cineva (40 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 15:11

Cum vine vorba despre Hagi, cum apar detractorii de profesie, care pun sub semnul intrebarii absolut toate realizarile lui, din toate domeniile!
Totusi, o comparatie in privinta exprimarii intre cei doi nu se paote face si iata de ce:
– Hagi nu face atatea dezacorduri cate a comis generalul in cateva minute nici in 5 interviuri;
– Hagi a progresat in privinta aceasta, in timp ce selectionerul – nu;
– in al treilea rand, Hagi vorbeste mai multe limbi decat Iordanescu.

Dr. Dan (15 comentarii)  •  1 septembrie 2015, 22:32

Sa spunem ca mi-as propune sa gasesc 100 de greseli de limba pe gsp.ro. Ce ziceti, cit mi-ar lua ? O zi ? O saptamana ?

radu (1 comentarii)  •  2 septembrie 2015, 1:22

ba, voi chiar nu realizati ca nea puiu e senil? bla, bla ,bla

Cineva (40 comentarii)  •  2 septembrie 2015, 11:13

@ der_grosse
Imi amintesc bine ca v-am atentionat asupra unei greseli comise intr-o postare (n-are rost sa cercetam care), deci nu sunteti in postura sa … aruncati cu piatra, mai ales ca incepeti toate propozitiile cu minuscule.
In al doilea rand, nu-mi amintesc ca Stojkovic sa fi stralucit pe durata unui turneu final important asa cum a facut-o Hagi in S.U.A. Cu cele doua meciuri in plus pe care le-ar fi jucat fara greseala lui Prunea, tupeistul Stoicikov n-ar fi luat Balonul de Aur! C.

der_grosse (50 comentarii)  •  2 septembrie 2015, 12:58

@Cineva -> nu aveati cum sa ma atentionati asupra nici macar unui lucru legat de gramatica (ce, se inversasera 2 litere si nu mai intelegeati cuvantul, asa-i? sau pt. dvs. majuscula e gramatica? :))) e ortografie aceea, mon cher! a by the way, ce cautati pe gsp? aici se scrie cu i din i inca. EH!?

atentionarile le puteti practica (cu mult succes precis) in familia dvs. altminteri constat ca fluctuati intre amintiri si neamintiri. in ce priveste singurul lucru cu ceva consistenta in ce ati mazgalit acolo, in ’94 preastimate „atentionator” Yugoslavia NU mai exista! va mai AMINTITI de un razboi pe acolo? din ce debitati clar nu! ca atare MESERIASU’ (suficeinte majuscule ‘mari’ pt dvs? 😉 NU mai avea cum sa participe la turnee finale! ATENTIE, in ’92 Yugoslavia era cea calificata! ATENTIE, pe youtube sunt selectii ale jocurilor sale in Italia ’90! ATENTIE, inainte sa comentati puneti mana si va documentati. eu nu am zis ca Hagi nu a fost un jucator foarte bine echipat pt jocul de fotbal si clar de urmarit, dar e mediatic umflat pt. ca nu foarte departe de aici au fost altii si mai si.

iar acum ATENTIE! silentzium si capul la treaba in vederea amintirilor! si ochiu’ la vizionari!

Mihai Marian (34 comentarii)  •  2 septembrie 2015, 13:25

Domnule Cristian Geambaşu sa lasam mai moale treaba asta cu lb romana.Oricum s au straduit uni sa o francofonizeze si au reusit,altii dupa revolutie au venit cu englezisme,de uniune europeana,etc,etc..in fine!Important e sa sfintim locul acolo unde suntem pusi,indiferent daca mai facem un pleonaz,sau o agramare,dar sa se vada ceva ,sa consturim ceva.Fac pariu ca din 100% de vorbitori corest de lb romana,90% sunt mediocrii la lcoul de munca si doar 10% sfintesc locul in care sunt pusi.Asa ca,s o lasam mai moale pe asta cu lb romana si sa ne apucam serios sa facem treaba ca lumea,sa sfintim locul,nu sa ne sfinteasca locul pe noi,pentru ca,din pacate asta s a intamplat in Romania in ultimi 25 ani.Unii spun ca romanii au inteles prost democratia,eu spun ca democratia nu este libertate,este o forma de guvernare in care cei puternici,adica legiuitorii,fac pachete de legi cu care sa i ingradeasca pe cei multi oferindule garantia iluzorie a libertatii de exprimare si comportament.In fapt aceasta democratie e buna doar pentru ei,stiind ce sa faca cu ea si occolind hatisul legilor emise tot de ei.Asa e peste tot in lumea asta,pe care americanii cred ca ei au inventat o.Cat despre nationala si antrenor,aceasi marie ,cu aceiasi palarie.Nimic nou sub soare.Un antrenor mediocru din totdeuna,cu o echipa de mediocrii,din care cu siguranta un antrenor foarte bun poate scoate un viitor frumos.Dar cum se poarta aceiasi mentalitate la Casa Fotbalului,doar echipamentul de joc fiind schimbat,nu ma mai mira nimic.Probabil adidas atarna prea greu pe umerii fotbalistilor,conform spuselor lui Pintili si atunci s a trecut la ceva mai Light.Nu vad un viitor nici macar bunicel in sportul asta cu balonul rotund,pentru ca la vremuri noi au venit tot oameni vechi.Nu vom avea nationala atata timp cat nu vom avea viitor si ma refer aici la tineretul fotbalistic din Romania.Daca FRF nu intelege imediat ca trebuie infiintat campionatul de tineret,asa cum era pe vremuri si acestia sa joace in deschiderea seniorilor,sa se invete cu stadionul ,cu publicul,nu vom avea fotbal.Ei sunt viitorul,nu 101 fotbalisti mediocrii straini care au scazut nivelul fotbalistic al Ligi l.

Cineva (40 comentarii)  •  2 septembrie 2015, 19:51

@ der_grosse
Reactiv mai sunteti, dom’le! Abia daca am indraznit sa spun ceva despre o greseala (nu era vorba despre litere inversate), ca ati si declansat o contraofensiva virulenta. Atentie si la virgule, pe care nu prea le folositi. Si cand vreti sa ne explicati ce este cu acel „i”, trebuie sa folositi ghilimele!
Multumesc pentru sfatul cu atentionarile limitate la membrii familiei, insa ma simt capabil sa corectez aproape pe oricine, daca este cazul!
Iar cu „plavii”, pe care-i tot ridicati in slavi, m-am lamurit de mult timp; ma refer, desigur, la nivel de reprezentative A, pentru ca la competitiile de tineret stau mul mai bine! C.

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  2 septembrie 2015, 22:20

la banii pe care ii are, ,,jeneralul cu icoinite” din sport trebuia sa isi angajeze profesoara de limba romana.
la gradul si functia pe care le are, nu poate fi permis asa ceva, este antrenorul nationalei Romaniei, nu a unei echipe obscure de la Lehliu autogara.
p.s. si faptul ca pupa intruna iconite e de tot rasul, e antrenor nu calugar la vreo manastire.
p.s. la p.s. sper sa castige Hungaria.

alin (7 comentarii)  •  2 septembrie 2015, 22:49

Imi plac mult aproape toate articolele tale geambasule.eu cred ca esti cel mai bun de la chirila incoace.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  3 septembrie 2015, 1:04

Iordanescu e un mare antrenor roman, datorita performantelor avute in USA 94….Numai ca daca cititi ce au zis columbienii dupa meciul in care au luat bataie de la Romania o sa va convingeti….. Deci Columbia la aces data , venea dupa o serie de meciuri ffff bune cu Brazilia si altii….. Venisera sa joace fotbal si sa rupa tot…. Dar au cazut cu Romania….Ei, columbienii au declarant dupa meci ca au fost uluitii…. Romania a jucat normal un anti-fotbal si doar sclipirile de geniu ale lui Hagi si Ilie Dumitrescu au facut ca scorul sa ne fie favorabil….. Asa ca nu va ciupiti, o sa vedem exact acelasi tip de meci: pase laterale si in spate……Cine va da gol la Romania sigur merita o prima mare: pt .ca va fi din faza fixa sau NIMEREALA……

Gino (6 comentarii)  •  3 septembrie 2015, 3:14

Daca joaca Sanmaritean facem un rezultat mare, daca nu, vom fi egali cu 0.
Depindem de un NR 10, cand nu-l avem, avem de suferit. Iordanescu este recunoscut prin norocul lui proverbial si inspiratia din ziua meciului. Cu exceptia meciului cu Suedia din 94, nici acum nu inteleg dece nu l-a folosit pe Stelea, oare a raspuns vreodata la aceasta intrebare?

Comentează