Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Nici aşa, nici altminteri

Nu am luat gol la Belfast, nici nu am dat. Nord-irlandezii au fost mai proaspeţi pe final de partidă. Nu am fost nici aşa, nici altminteri, vorba unui dramaturg care ne-a descris mai bine decît toţi poeţii naţionali.

Permalink to Nici aşa, nici altminteri
sâmbătă, 13 iunie 2015, 11:34

Avem vîntul împotriva noastră. Şi soarele în faţă, exclamă comentatorii televiziunii naţionale. Vă daţi seama dacă şi natura s-a coalizat împotrivă-ne? Cum să cîştigi meciul acesta cu nord-irlandezii, mai ales că nu mai sînt acei nord-irlandezi de la Crusaders, care luau 11 goluri în Ştefan cel Mare?

Este adevărat că asta se întîmpla acum mai bine de 40 de ani, în alt timp al fotbalului, în alt timp pur şi simplu.

De la specialişti pînă la ultimul microbist lumea a observat lipsa de talie a echipei naţionale a României. Mai ales în compartimentul ofensiv, acolo unde Torje, Maxim, Chipciu şi Keşeru păreau copiii lui Johnny Evans sau McAuley. Este o lipsă istorică a fotbalului nostru care n-a pus niciodată preţ pe fizic. Lumea a observat că avem o echipă scundă, da, Anghel Iordănescu, nu.

Ni se va spune că el face echipa, că el răspunde şi că fotbalul nu este o întreprindere pentru băieţi voinici, din topor, ci pentru fîşneţi tehnici.

Fotbalul este o poveste pentru toţi, înalţi şi scunzi, dar a te adapta profilului adversarului este un semn de deschidere profesională. Şi dacă observăm că, după pauză, selecţionerul părea deschis la şliţul pantalonilor, înseamnă că sîntem deja pe drumul cel bun.

Lăsînd gluma de o parte, România noastră cea scundă şi emotivă a încercat mai mult în ultimele 45 de minute. În special după ieşirea lui Chipciu – confuz şi neinspirat -, şi intrarea lui Bogdan Stancu. Marcajul lui Evans la incursiunea decisivă a lui Torje din minutul 65, este însă o mostră de meserie fotbalistică în faţa avîntului necontrolat.

Am vrut mult, am arătat destul de puţin la nivelul maturităţii şi limpezimii, care vin dintr-o ştiinţă a meseriei. Lucrurile acestea se educă în timp, nu doar în cantonamentele naţionalei. Deci nu este Iordănescu vinovat pentru toate. Cît despre relaţia selecţionerului  cu Divinitatea, se pare că şi aici sînt unele probleme de comunicare.

Nu am luat gol la Belfast, nici nu am dat. Nord-irlandezii au fost mai proaspeţi pe final de partidă. Nu am fost nici aşa, nici altminteri, vorba unui dramaturg care  ne-a descris mai bine decît toţi poeţii naţionali. Asta nu este nici bine, nici rău. Şi cu acest fotbal greu de digerat vom ajunge probabil la turneul final din Franţa. De  ce totuşi nu putem fi euforici?

Comentarii (26)Adaugă comentariu

667 (7 comentarii)  •  13 iunie 2015, 23:56

Nu am luat gol la Belfast, nici nu am luat

Danny B (4 comentarii)  •  14 iunie 2015, 0:06

Ura si la gara – ne facem bagajele … de vacanta … voi , ce credea-ti … am jucat pentru arbitrii , cred … dar cum romanul , se multumeste cu putin – da,da … un leu pentru Ateneu … suntem bataia de joc a u.e , vom trece curand la euro … vom castiga 200- 300 de euro maxim , cu care ne vom plati datoriile la stat , borfasii si alesii isi vor duce linistiti traiul iar noi , norodul , v-om zice fuck , la un meci penibil al nationalei , cu vedete care sunt platite deja cu mii de euro – curat – murdar , Nea Nicule , dar la noi , merge … ca suntem romani !!!

laur (287 comentarii)  •  14 iunie 2015, 0:12

Nu Iordănescu este vinovat? Dar cine este este responsabil, mă rog? Cine a jucat cu Pintilii și nu cu Bicfalvi? Foaia de joc? :)) Scrieți articole bune, de obicei, dar acum evidența vă o ia înainte.

StatisticiFotbal (2 comentarii)  •  14 iunie 2015, 0:14

Zi-le oameni si da-le pace!

Danny B (4 comentarii)  •  14 iunie 2015, 0:15

Scrisesem deja un comentariu acid aici pe chat , despre mizeria umana in care traim … prietenii , mi-au dat delete … cum au dat , intregii istorii a acestei tari . Daca A-TI vazut Mizerabilii ,atunci e Ok – Mereu ne multumim cu ce vor altii – Romania , a jucat prost , doar Tatarusanu , mentionez , a facut ceea ce trebuia sa faca – sa nu ia gol , restul … tango la mansarda pe cateva zeci de mii de euro ,pe care , majoritatea romanilor nu-l castiga in 35 de ani de munca !

malmo (6 comentarii)  •  14 iunie 2015, 0:21

Murindom sperandom! I-a timp sa apara o noua generatie de nivelul celei care am avut in `94 si viata e scurta. Echipa a- II-a Romaniei se descurca greu. Asta avem cu asta defilam.

azimut (5 comentarii)  •  14 iunie 2015, 0:51

cea mai slaba nationala din ultimii 50 de ani. si cred ca e si cea mai slaba grupa din istoria preliminarilor. Grecia acum e doar un fel de Malta ori San Marino.

son (1 comentarii)  •  14 iunie 2015, 1:02

Va rog frumos, sa-i spuna cineva lui nea Puiu sa nu mai pupe cruci si sa faca o strategie de joc. Este penibil.

Sorin (141 comentarii)  •  14 iunie 2015, 1:40

acum vreau sa vad ce zice colegul tau, Dl. Vochin, care era tare pornit pe Piti.
Sa iasa acum, in fata, si sa spuna ce are de spus.
Pai daca jucam asa sub Piturca, era …prapad.
Acum, ca Dl.Vochin a ajuns in fruntea bucatelor, nu prea mai zice nimic…saracu’…ar fi si penibil acum …sa nu critici Nationala lui Puiu.
Oricum, ne poate explica colegul dvs. de ce nu a fost numic D.Petrescu antrenor la echipa nationala?
Noi inca stam cu nea Puiu saracu’, pe care il asteapta pensia pe acasa.
Pai Vochin nu mai critica, pt ca este in aceeasi barca.
Nu este conflict de interese sa fi si ziarsit si consilier?! Eu cred ca este, de aceea penita Dlui. Vochin este tocita.
Rusine Dle Vochin!!

bvd magheru (21 comentarii)  •  14 iunie 2015, 6:27

Daca ne bat ungurii o sa stam cu „sufletul la gura ” pina la ultimul meci din grupa !!

israelian cinstit (16 comentarii)  •  14 iunie 2015, 6:35

Am zis Hoban ne trebuie ca aerul.Aici e zeu pe teren și joacă superb….dar nea Puiu nu are ochi decât …mătănii.Nu ajută.Să ții pe bancă azi pe HOBAN este LUX CU O FORMAȚIE CARE DOAR CU UN… PITIC NU FACE PRIMĂVARĂ …..IAR CU UNGURII ÎN SEPT. MI-E TEAMĂ DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE!! OVIDIULE,VEI FI TITULAR CU UNGURII….PRESIMT,MAI ALES CĂ NOI PE 22 AUG.ÎNCEPEM AUG.A.C ÎNCEPEM DEJA CAMPIONATUL CU TINE TITULAR CA DE OBICEI

Eugen Borbely (15 comentarii)  •  14 iunie 2015, 9:11

Nu pot spune prea multe că am adormit…Dacă nici Naţionala nu mă mai ţine treaz…

victor L (285 comentarii)  •  14 iunie 2015, 9:59

„Avem vîntul împotriva noastră. Şi soarele în faţă”
Exact asta am remarcat si eu.
Mai urma „riul, ramul dusman n`este” 😛
Zlaba echipa.

pif (7 comentarii)  •  14 iunie 2015, 10:46

nu prea stiu de ce va plingeti asa de tare. credeti ca in Spania fiecare cistiga cit Messi si Ronaldo, sau in Anglia nu e asa? si acolo unu-i om normal ii trebuie 100 de ani pina cistiga cit Messi. in orice caz, nationala asta nu are nici un dumnezeu, cu un astfel de joc e bine sa stai acasa. irlandezii au jucat un kick and run din 1900 caruia nu i-am gasit solutia. dar cum so gasesti cind si atacantii erau mai inalti decit aparatorii nostrii. cele 3 sau 4 atacuri inpotriva unei echipe atit de modeste, e prea putin. daca jocul asta se repeta la Budapesta va fi macel, pupatul icoanei nu va ajuta.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  14 iunie 2015, 10:57

Pe cine sa bage Ge-ne-relu ? Ar lua si el tancuri din Africa ori niste bategarduri bruneti cu burta din aia care sta la masa la club cu bratele goale tatuate cu capu gol si creasta.
Asta e materialu Geambasule. Ca Pintili, taranu roman care a cosit toata viata lui cind n-a mestecat ca para inteligent ca Sarmaua-intiean. Sarmaua nten mai lipsea, sa dea el inteligent din fund si sa trimita cu LEHAMITE o pasa in 2 m la Keserü, care sa lufteze ca sa poata sa-si arate limba lunga pina sub briu. Nu e fotbal, este deviza. Este vint, ploua, furtuna ca cartusele bate grindina si se inclina si terenu ? Bagi Piticu atomic cu minte de gaina care oricum nu vede si nu intelege el insusi nimic. De data asta nici tusierii n-au mai pasat cu Torje. Ce sa intelega din sprinturile lui ciobanii aia de N-Irl ? Ca ce area N-Irli astia in afara de oi si de untu ala cu care elimina vaca noastra mandra din molurile noastre care ei nici nu le au ? Mai are astia niste posirca pe care o invecheste la butoaie cu igrasie ca sa nu miroase a piramidoanele din care e facuta posirca aia cu alte resturi din care o fi baut si Ge-ne-relu saracu de el, bine ca rezistat, vorba AMP. Il cauta Oprea acasa iar el e in Iolanda ca sa-l distreze pe Dragnea si pe unu cu ochelari negri de soare ca sa nu fie recunoscut, care i-a uitat pina dimineata pe nas cind s-a sculat de sub masa.
Pe cine sa bage ? Pe Ilie Nastase ? Citi metri si cite kile are fi-su lu Oprea ?

Exact cum va spuneam ! Cei care au fost prosti sa joace sint acum facuti in toate felurile: cica „umbra“ Chipciu, suturu „penibile“, … Cei inteligenti ca Sarmaua mestecatoare care s-a lovit de o camila, sint MUUULT regretati.
Pai ba Chipci, ce ti-am zis eu tie ? Stai dreacu acasa, da-te lovit ori fa macar 3 de 11 m si un autogol ca sa fie clar. Ai jucat doar ca sa aiba unde merge Pacientii Sectiei Dermato Dragnea si Maior fara Bombonicile lor in Iolanda. Scor, Nord, Sud, egal. Pa ei ii intereseaza sa bage in ei, in Iolanda.

PS
Acum serios. Iordanescu e PiTurca Doi. O VARZA de echipa, pe care nici oile irlandeze n-au vrut s-o manince. Saracu de el, dar si saraca de AMP. Cit o fi fiert. Cite ganduri necurate i-or fi trecut prin capsoru ei dragalas, de trebuie sa se spovedeasca. Lasa Tata Puiule Patria in pace, fa bine acasa la tine. La tine acasa sa-i distrezi pe Dragnea, Oprea, Pota si pe toti pacientii sectiilor dermato-venerice. Ce-ti mai trebuie tie Iolanda de Nord , de Sud ? Ia acasa la tine si Sarmaua lovita de camile, pa Torje, Rat, Sepsi, Pintili, Prepe, Stancu, Keserü ca astia oricum nu inteleg nimic si pot face echipa cu oricine.
Lasa-ne Tata, ca sintem satui sa asteptam ca Icoanele Sfinte sa faca minuni prin intermediul unor bolnavi ciumpalaci. Ia-l acasa si pa ala cu Drapelul. Il tunzi, il razi si il ai pe Oprea Doi, il bagi la inaintare, ca asta macar ar musca din dusmani.

Marcel (15 comentarii)  •  14 iunie 2015, 11:18

1. Mă întreb dacă onor domnul Chipciu n-are nimic de transmis lui Ilie Dumitrescu după meciul ăsta!
2. Oare de ce a fost schimbat Piţurcă? întreabă un microbist care nu-l regretă deloc…

emil (8 comentarii)  •  14 iunie 2015, 12:12

Nici nu stiu cum sa spun… Un catelus statea in fund si… si facea ce fac uneori cateii cand stau in fund ! 🙂 . La un moment dat, se intreaba nedumerit :” Bah, da’ io ce fac aici ? O dau, sau o iau ?” 🙂 … Ei, cam asa e si cu fotbalul nostru… Suntem intr-o situatie … incerta . :)))

Obiectiv (63 comentarii)  •  14 iunie 2015, 13:03

Dar argentinienii cum sunt? Sunt voinicei, mai ales cei din atac? Nici Mascherano nu are un fizic adecvat unui aparator/inchizator, asa ca nu talia este de vina pentru lipsa de randament a unor jucatori de-ai nostri! Chipciu a intrat in „contre” cu fotbalisti consacrati, cu mari realizari la „nationala” dar s-a vazut ca nu mai joaca nimic de multe luni! O.

zwqx (45 comentarii)  •  14 iunie 2015, 13:12

Am vazut zilele trecute la tv o interventie a lui Arla, care, printre altele, vorbea si despre amestecul lui gigi in alcatuirea echipei, sustinand, pe buna dreptate, ca antrenorul poate vedea forma si dipozitia de joc a jucatorilor. Si am vazut, inaite de meci, o fotografie pe site-ul gsp, „poza zilei”, in care antrenorii nationalei explicau ceva jucatorilor stransi in jurul lor. Poza e absolut edificatoare in privinta lui Chipciu. Toti jucatorii urmareau ce le spunea tata Puiu, numai Chipciu, in stanga imaginii, era in lumea lui, n-avea nici o treaba cu sedinta tehnica. Cred ca omul este, de mai mult timp (poate de la nastere?), intr-o stare de blegeala maligna, iar un antrenor ar fi trebuit sa vada asta. Omul n-are chef, si cu asta, basta. Sper, pentru binele lui, sa nu prinda vreun transfer afara curand, ca i se va incheia cariera.

eugeniustin (35 comentarii)  •  14 iunie 2015, 14:23

Daca nu joaca Sanmartean, suntem o echipa de mana a 3a

brazvan (47 comentarii)  •  14 iunie 2015, 14:53

slabă poanta cu șlițul lui nea puiu. în rest, defilăm cu ce avem.

ciupi (376 comentarii)  •  14 iunie 2015, 16:13

da’ despre bicfalvi nimic-nimic?! am intrebat si la 112 si nici de-acolo n-am primit raspuns…

victor (1 comentarii)  •  14 iunie 2015, 16:17

Halooo ! Daddy Chicken ! Nu mai tot pupa chestii d’alea ca nu te ajuta cu nimic ! Dumnezeu si sfinti nu exista, doar prosti care cred !

ghita (24 comentarii)  •  14 iunie 2015, 17:46

Nu incerca sa dai vina pe inaltimea jucatorilor nostri[observi, nu le-am spus FOTBALISTI] Ce medie de inaltime are Barcelona?,fotbalul nostru arata cum trebuie tinand cont de ce se petrece la nivel de juniori,de cum se castiga campionatul sau cum se retrogradeaza,eu zic sa-i rugam pe cei de la TAS sa ne faca o echipa avand in vedere ca ei sunt ultimii care conteaza in jocurile care le incearca liga,federatia,comisiile,arbitrajul.

un anonim (12 comentarii)  •  14 iunie 2015, 18:25

Tin sa te contrazic,Iordanescu nu o fi el vinovat pt toate dar e vinovat pt alcatuirea formatiei sau nu?Pacat ca ne-au lipsit jucatori „importanti”precum Dodel,Marica,etc naiba ii mai stie nulitatile noastre.Problema fotbalistilor nostri e ca tot ei au dreptate cand afirma ca ei au „VALOARE” dar adevarul e ca nu au calitate fotbalistica!

Comentează