Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Monocolorii

Trebuie să ai mare tupeu să acuzi publicul de ingratitudine după ce te-ai scremut să baţi Feroe. Iar „băieţii” au. Tupeu.

Jucătorii noştri s-au comportat ca nişte adevăraţi profesionişti. Sună banal. Un clişeu care ne zgîrie timpanele. L-am mai auzit […]

luni, 30 martie 2015, 6:17

Trebuie să ai mare tupeu să acuzi publicul de ingratitudine după ce te-ai scremut să baţi Feroe. Iar „băieţii” au. Tupeu.

Jucătorii noştri s-au comportat ca nişte adevăraţi profesionişti. Sună banal. Un clişeu care ne zgîrie timpanele. L-am mai auzit de mii de ori. Hai să citim totuşi declaraţia întreagă! Jucătorii noştri s-au comportat ca nişte adevăraţi profesionişti. Au evoluat cu gîndul doar la cluburile lor. Parcă este altceva. Cuvintele îi aparţin lui Mircea Dridea şi cred că merită felicitările cele mai directe. Pentru spontaneitatea gîndului. Pentru umor. În special, pentru curajul de a rosti ce gîndeşte. După ere geologice, după glaciaţiuni şi încălziri globale, cineva din fotbal mai spune şi altceva. Într-un fel, mult mai elegant, cineva din interior fluieră nesimţirea tricolorilor monocolori.

Dar mai este Mircea Dridea un om din fotbalul românesc? Şi, în fond, cine este, dom’le, Mircea Dridea ăsta?

Varianta A. Un domn cu părul alb. Elegant, discret. Fost internaţional român şi fotbalist important în echipa de glorie a Petrolului în anii ’60-’70. 20 de ani pe gazon, încă 15 pe bancă sau în biroul conducerii echipei din Ploieşti. S-a retras de la echipa naţională după dezastrul de la Zurich, din 1967. Elveţia-România 7-1.

Varianta B. Mircea Dridea? Un bătrînel frustrat, care juca fotbal cu basca pe cap. Un personaj prăfuit, care acum se plictiseşte la pensie şi vrea să se bage în seamă cu declaraţii care destabilizează naţionala.

Cei care îmbrăţişează varianta B vor interpreta vorbele lui Dridea ca pe o prelungire a ostilităţii publicului de pe „Ilie Oană”. Ploieştiul, capcana în care a fost atrasă echipa naţională a României. Ploieştiul, urbea duşmană a steliştilor pe care îi iubeşte toată ţara. Asta este o nouă teorie, încolţită imediat după meciul cu Feroe. I-aţi văzut cît de dezamăgiţi erau drăguţii de ei? Jucătorii – Sînmărtean, Keşeru, Popa, Maxim -, Iordănescu, chiar preşedintele Burleanu. Publicul ne-a lăsat un gust amar, a zis Chiricheş. Hai, nu, pe bune, măi Vlad? Dar simulacrul acela de fotbal pe care îl prestaţi voi ce ne-o fi lăsat nouă? Un gust de nectar al zeilor? Mimarea patriotismului, de la bolborosirea unor cuvinte la intonarea imnului naţional pînă la jocul vostru pipernicit, sărac şi „economicos” ce senzaţie ne-a adus nouă? De confort fotbalistic? De mîndrie amestecată cu bucuria de a fi văzut un meci frumos? Fiindcă asta amenda Mircea Dridea. Furtişagul fotbalistic. Lipsa de implicare, tupilată în spatele unor vorbe tocite despre patrie şi sentiment naţional.

O victorie rămîne o victorie, a decretat Anghel Iordănescu. Adînc! Insondabil. Nu, nea Puiule şi domnule general! O victorie rămîne o victorie atunci cînd este înnobilată de un joc curajos, bărbătesc, articulat. Cînd oamenii pe care îi antrenaţi pun osul la bătaie şi mintea la contribuţie, nu apelează la şiretlicuri care încă mai ţin cu o formaţie de calibrul minuscul al Insulelor Feroe. Asta cu o victorie este o victorie mai treacă-meargă, dar să dai vina pe starea gazonului este naşpa rău, nea Puiule şi domnule general! Aţi uitat pe ce gazon jucaţi pe Ghencea? Aţi uitat nisipul de pe „23 August”? Noi nu le-am uitat.

Veţi merge la Euro 2016, la o ediţie la care doar Gibraltarul nu se califică. Simt  că ne veţi băga iar în silenzio stampa, deci ne veţi urca pe garduri. Aşa ne trebuie! Dar încercaţi să nu mai jigniţi suporterii. Nu vă mai arătaţi dezamăgiţi de ei. Şi învăţaţi totuşi versurile imnului. Sau dacă nu le învăţaţi, nu mai mimaţi că îl cîntaţi! A, e populism? O fi, dar nu e pupincurism.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

Paul Popa (2 comentarii)  •  30 martie 2015, 21:10

cred ca facem prea multa galagie dupa un meci care, cum-necum, a fost castigat. ar fi mai bine sa ne concentram pe urmatorul meci, cel cu adevarat important. punctele se castiga cu greu in ziua de azi, si asta am vazut si noi ieri. nu poti sa castigi mereu en-fanfare, mai bati si cu 1-0.

l0gan (71 comentarii)  •  30 martie 2015, 21:22

sincer chiar nu stiu de ce a fost fluierat tanase cand el ptr ce a facut ar fi trebuit aplaudat …..

independentu (7 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:22

100 % de acord. cel mai bun articol desre meciul de duminica. respect

ccc (43 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:23

nea puiu ii baga bani nemunciti de la UEFA lu Gigi , el ia bani pt fiecare jucator care apare la nationala , ca sa ia fatza la transferuri spre bucuria prostimii majoritare in Ro .

Nationala e taraba lui Gigi si pusculitza unde cu complicitatea lu nea Puiu face bani puscariasul .
Nu mai e a ROMANILOR . de aia sunt fluierati peste tot .

Pt ce au fost selectati de la rusinea campionatului NUMAI SI DOAR JUCATORI cu Miorita in frunte ? zi ma nea Puiu . Aveai zeci de alti jucatori . Radu Stefan Sapunaru Nica Muresan Bumba Enache Budescu etc etc etc

FCSB este noul Partid Comunist – care incearca sa stoarca romanii de bani spre deliciul membrilor lui fondatori .
A ajuns hulit in toata Romania . Romanii sunt mai multi anti OI decat cu Oile . ce nu e clar ?

ORICE SELECTIE NEMERITATA II BAGA BANI UNUI PUSCARIAS .

ORICE SELECTIE NEMERITATA II EXPUNE MARFA PUSCARIASULUI .

care dupa ce il vinde face rost de bani si umileste celelalte echipe din campionat . ca sa fie singura ca si partidul comunist .

cum sa nu intelegi intregul tablou ?

20 de ani se antrenori stelisti – DOUAZECI DE ANI , te ai saturat ?

CE AVEA MATEL chiar si NICA in locul lui PAPP ? TORJE , ENACHE , BUMBA etc etc etc din prima in locul lui Popa . BUDESCU sau chiar si ala ANDONE din Spania in locul lui Rusescu .
stii cate exmple pot sa dau ?

NICI UNUL DE LA WCSB nu e de nationala . NICI UNUL . doar ne-a confiscat nationala si e taraba lui de vanzare , ia si comisioanele de la UEFA pt selectionati .

un cizmar fost puscarias cu 4 clase conducea Partidul Comunist – un cioban puscarias cu 4 clase conduce penala FCSB.

cam mare coincidenta .

Caelius (3 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:44

Superb

namidee (1 comentarii)  •  30 martie 2015, 22:57

Un rezumat al unui meci Romania – Ins Faroe:
https://www.youtube.com/watch?v=0tvhxgjiGog

Cand Romania se respecta si juca fotbal.

anakin (1 comentarii)  •  30 martie 2015, 23:45

Am jucat ca niciodata, am pierdut ca intotdeauna. cred ca nu asta ar trebui sa fie deviza nationalei. Sa va amintesc de Italia lui Arigo Sachi, lui Lippi si altii care practicau catenaccio. Nu jucau nimic dar castigau mereu. Asa ar trebui sa jucam si noi sau nu? Conteaza victoria enorm, pentru ca la ce fotbal avem ar trebui sa facem matanii. Apropo de public: decat sa vii sa fluieri, mai bine stai acasa.

Paul (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 0:17

Felicitari domnule Geambasu !

Nicolas P (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 0:56

FELICITARI Cristi pentru articol,exact ce trebuia scris.Cand citesc aici revolta unora raman uimit de aceasta toleranta fata de indolenta.Ma intreb cum era daca jucam cu Anglia,Germania sau oricare alta echipa adevarata?Daca ne multumim la mangaiatul pe cap pentru ca am luat cele „trei puncte” atunci chiar nu are rost sa mai mergem la Euro.Le aduc aminte unor „revoltati” ca dupa meciul cu Irlanda,cand au jucat totusi fotbal,au fost laudati…ce sa facem acum sa-i laudam in contul altor meciuri?Am observat ca jucatorii nostrii au devenit foarte sensibili la orice critica,dar isi spun profesionisti.Pai cand Keseru declara ca a fost un meci senzational cum sa nu te infurii cand ne spune practic ca suntem prosti si nu stim sa vedem ceea ce doar el a vazut.Aaa…dl.Keseru daca te uiti mai atent la golul inscris de tine(recunosate…cu mult noroc),mai aveai putin si din doi metrii trageai peste poarta…pt ca atunci cand ai fost singur cu portarul stii bine ce ai facut,iar in poarta nu era nici Buffon,Courtois sau Hart.Sa nu-l uit nici pe Torje care ne spunea ca dupa o saptamana vom uita ca a fost un meci urat si vom tine minte doar rezultatul…bravo Torjica,acelasi lucru sa spunem si despre golul inscris de tine intr-un meci cu Rapid cand si tu erai uluit de reusita?Problema voastra este ca acel patriotism pe care il clamati suporterilor,la voi se transpune in bani,pentru ca nu ati jucat pe glorie sportiva acest meci.Voi sunteti mari profesionisti cand veniti aici sa jucati cate un meci,iar la echipele voastre aproape toti lustruiti banca de rezerve(ma refer la cei care „joaca”afara).

Nedelcu Dan (81 comentarii)  •  31 martie 2015, 2:19

De ce a fost fluierat sarmanul Tanase, ca doar n-a facut nimic? Tocmai de aceea, ca n-a facut nimic! Cind intri pe teren se presupune ca ai pe-acolo o treaba, sa joci fotbal ori macar sa incerci…daca vrei sa iesi la iarba verde, parcurile si padurile sint destinatiile perfecte. De ce au fost fluierati toti? Deoarece am avut o echipa de lemn-Tanase!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  31 martie 2015, 2:27

In sfirsit , un commentator care si-a dat seama de ce a huidut publicul…. 1-0 cu Feroe nu este o victorie este o MARE INFRINGERE….. 1-0 cu Feroe este echivalentul unui 0-7 cu Germania la Euro 2016. Sau cu Olanda daca nu cumva ne lasa iara pina in minutul 75 si apoi sa ne dea doar 3-0…..Nu pot spune Rusinica ci doar RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rusine fotbalistule care esti. Rusine antrenorule care esti……….

Stanciu Radu (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 3:15

Cunoscatorilor de fotbal care dati exemple de echipe care conduse acasa suporterii lor aplaudau sau erau ok nu huiduiau , nu mai amestecati lucrurile , pana si la real madrid s-a huiduit si s-au intors suporterii cu spatele la jucatori si in vest ul ala educat se huiduie ai se injura . Ce exemple dati voi acolo nu sunt valabile pentru ca echipele alea chiar jucau fotbal sau jucatorii chiar dadeau tot ce puteau in meciul ala. suporterii ploiesteni nu te huiduie cand pierzi si aplauda cand castigi, te fluiera cand mimezi ca joci fotbal chiar daca echipa castiga si te aplauda cand pierzi daca te simte ca dai tot ce poti (vezi cel mai recent exemplu texeira cand a ratat penaltyul cu craiova ).

sundance kid (21 comentarii)  •  31 martie 2015, 5:20

@ gabi

Pai tu compari publicul din germania sau economia sau sportul in general sau civilizatia in particular de acolo cu cea din Balkan !!

gerrard (5 comentarii)  •  31 martie 2015, 7:57

Ne tot ascundem dupa degete: in continuare selectia la nationala se face dupa interese. Cum sa-l vinzi pe tanase decat daca (se face ca) joaca la nationala (dar si la echipa de club)? Cum sa-i cresti cota unui adi popa caruia ii place mai mult sa se intinda pe iarba si sa se vaite decat sa fie util echipei? Se da vina pe teren (spusele generalului), pe elicopterul care a uscat iarba,pe suporteri, pe pe oricine si orice, dar nu pe jocul si modul de abordare al acestuia. Si, bomboana pe coliva, atat de frica i-a fost selectionerului de rezultatul final incat l-a tinut pe banca pe singurul jucator care a venit cu SUFLETUL la nationala si caruia nu i-a acordat macar cateva minute pt. a debuta: ANDONE. Ma intreb, daca era un jucator de-al lui gheorghe (nu gigi), la fel proceda? RUSINE, D-LE GENERAL.

gerrard (5 comentarii)  •  31 martie 2015, 8:04

Cat priveste reactia spectatorilor, aceasta a fost determinata de:
– introducerea lui tanase care a scuipat catre galeria stelei;
– introducerea lui Prepelita in detrimentul lui Andone;
– jocul extrem de modest si lipsit de ambitie cu o echipa de amatori care s-a accentuat pe final de partida
Si, ca o paranteza, nu toti jucatorii Stelei au fost fluierati. Dar, selectionerul si jucatorii vor sa duca lipsa lor de valoare in alta parte si sa o puna pe umerii spectatorilor.

Gica Paunescu (30 comentarii)  •  31 martie 2015, 8:12

Natiile care vor sa evolueze ( in sensul de progres ) accepta exprimarea libera a ideilor, despre una ori alta, in cazul de fata despre fotbal. Dl. Dridea este indreptatit sa-si exprime opinia, ca un fotbalist de calitate ce-a fost, apoi si antrenor, om de fotbal adica, mai pe scurt ( si nu uitati ca pe deasupra domnia sa este un si om inteligent, a facut scoala cum altii n-au prea facut-o ). Tot asa , dl. Geambasu isi exprima opinia despre jocul monocolorilor si ( ne ) interpretarea imnului. Iar eu sunt de-acord cu fiecare dintre ei. Cine are urechi de-auzit sa faca bine sa si-nteleaga. ‘Traiti, don gheneral !

jos_cenzura (66 comentarii)  •  31 martie 2015, 8:18

Una este ca echipa sa joace prost sau bine, alta este educatia celor din public (mai ales din orasul Ploiesti, galerie care ne-a oferit ilustri membri, precum cel care l-a pocnit pe Galamaz parca). Echipa nationala uneori joaca bine (e pe locul 1 in grupa), alteori prost, in schimb publicul de la Ploiesti ramane constant, tot cocalari prosti.

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:18

Bun, ca am castigat greu, chinuit cu 1-0 se mai poate accepta. Iordanescu a gresit insa ca nu l-a introdus cateva minute si pe Andone, pe care l-a chemat de la 3000 de km doar ca sa faca antrenament. Omul chiar a venit motivat, cu sufletul deschis la lot si cred ca merita o recompensa (sunt convins ca ar fi dinamizat jocul fara vlaga si orizont al romanilor in repriza a doua). Nu numai ca nu l-a bagat pe Andone, dar l-a bagat total neinspirat pe Tanase, care a stricat atmosfera si n-a facut nimic cat a jucat. Suporterii nu sunt intotdeauna mostre de cultura si civilizatie (din pacate), dar nimeni n-a castigat razboiul cu ei. Nu poti juca fotbal impotriva suporterilor, ci intotdeauna pentru suporteri/spectatori. Mircea Sandu nu mai vroia sa se joace in Bucuresti ca sa nu-l mai injure spectatorii. Acum se pare ca nu se va mai juca nici la Ploiesti, si e pacat.

Bizzzarre (4 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:25

Am venit la meci din Bucuresti din doua motive:
1. Joaca Romania
2. Sa vad noul stadion Ilie Oana, pe care nu am reusit sa ajung de cand a fost construit.

Am vazut Romania jucand un fotbal plictisitor, amagindu-ne continuu si consider ca am avut noroc ca nu am fost egalati la ultima faza.

Un stadion frumos, incapator, perfect pentru o echipa din provincie. Bani cheltuiti cu cap – 12 milioane de euro, fata de bataia de joc din Bucuresti.

Dar, din pacate, oamenii, la fel ca in multe locuri din tara asta, lasa de dorit. Ok, il huiduim pe Tanase ca joaca la Steaua, pe Keseru pentru ca s-a bucurat la un gol dat din noroc sau pe Iordanescu pentru ca pupa icoanele, si pentru ca a venit la nationala pentru ca nu avea cine altcineva.

Dar, suporteri ai Petrolului, din peluza I a stadionului mai sus mentionat, in restul de 80 de minute, eliminand huiduielile de mai sus, DE CE ATI TACUT SI NU ATI CANTAT MACAR IMNUL CUM TREBUIE?

Si tineti cont, un meci al Romaniei la Ploiesti aduce bani, bani care, daca se respecta „reteta” de finantare a Petrolului de pana acum, ajung la echipa voastra de suflet.

Dar, sper sa nu mai fie cazul in urmatorii 10 ani. Sper ca data viitoare sa fac deplasarea pentru Romania la Cluj, Craiova, Timisoara, sau alte orase care stiu sa respecte nationala, asa cum e, sau macar sa stie sa cante imnul.

cineva (6 comentarii)  •  31 martie 2015, 9:39

nu e mai Cristi tupeu ( capitol la care Torje e nr1 in topul mondial) e doar PROSTIE CRASA lucru care ici macar nu te poate supara caci unde nu e nici D-zeu nu cere asa ca nu mai latra la luna ca piticul ala semianalfabet nu va intelege decat pe la 80 de ani ca fotbalul si tot sportul in general isi afla intreaga maretie si stralucire in simbioza dintre spectatori si jucatori in general spectatorii rezonand la ATITUDINEA JUCATORILOR . Dar pentru Torje e mai simplu sa agate manechine cu un cap mai mari ca el amagindu-se in acest caz ca alea chiar il iubesc . Trist

EU SI CU MINE (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 10:05

l-am avertizat inainte de meci pe generalul Iordanescu ca in razboi frica devine molipsitoare..Ca defetismul practicat de el va ramane cu urmari(i-au batut pe greci,echipa dificila,vai mama noastra ce meci greu ne asteapta) Nea antrenorule,ai auzit ce striga tribuna catre jucatori?Pe ei si pe mama lor este deviza oricarei echipe nationale care are sange in telecomanda..In echipa matale sunt doar cativa care au ceva in slip .Neputinciosi si fitosi,care se uita urat la arbitrii si dau din gura,in loc sa scoata flacari pe cur cand trec pe turbo ca sa-si depaseasca adversarii! NOI NE SIMTIM UMILITI ca toti din afara au vazut un meci execrabil si ranjesc asteptandu-ne cu incredere la cotitura .SI VOI DATI VINA PE SPECTATORI,PE GAZON?Cea mai buna aparare este atacul,nea generale?Ati jucat de rahat,punct.Umblati la schimbari,nu ma intereseaza care:antrenor,jucatori,maseori,medici…Mi-e perfect perpendicular…Sa va fereasca DUMNEZEU sa ne mai umiliti la urmatorul meci !

madskills (57 comentarii)  •  31 martie 2015, 11:08

Te-am criticat pentru editorialul cu acei copii de mingi, dar pentru articolul asta, jos palaria !! Cineva trebuia sa le-o spuna increzutilor astora care poarta ilegal titlul de fotbalisti ca aia numai o victorie nu a fost. A fost un chin in care cei mai bravi au biruit lupta cu somnul sau cu plictiseala, cand s-au uitat la „vedetele” astea. Cand castigi cu Feroe dupa ce te scoate portarul la ultima faza, este de-a dreptul tragic. Probabil „fotbalistii” aia o sa rada in pauza la cafeneaua bancilor sau a patiseriilor unde lucreaza, cat de aproape au fost sa smulga un egal Romaniei. Asta in conditiile in care capitanul lor obisnuit, nu a putut sa se invoiasca de la munca sa vina la meci !:)))

Pe astia i-am „batut” noi.

constantin (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 11:10

Pe vremea cand bateam Feroe cu 7-0 bateam si Tara Galilor cu 5-1 (https://www.youtube.com/watch?v=OBSy2nhJJH4) in cea mai entuziasmanta repriza jucata de echipa nationala si nu era antrenor Iordanescu ci Cornel Dinu un antrenor ale carui echipe au jucat intotdeauna un fotbal frumos, ofensiv chiar si atunci cand au pierdut, cel care a format echipa cu care Iordanescu a avut norocul sa culeaga roadele la Mondial ’94 cel care a realizat 60% din punctele calificarii (7meciuri =4 victorii 1 egal 2 infrangeri golaveraj 21-10) si care din pacate e „amintit” numai pentru acel bizar 2-5 de la Kosice pentru care a platit nemeritat, la fel de nemeritat cum s-ar simti si Iordanescu ca la Europene echipa calificata de el sa se prezinte asa cum se tot zvoneste cu Lucescu pe banca (din pacate lotul de jucatori nu se compara cu cel de atunci si nu cred ca si-ar risca el cariera sa mai ia vreun7-0 de la nemti..). Dar au uitat ei si de Piti care de ce sa nu recunoastem a adus cele mai importante puncte, nesperate chiar…ce sa mai vorbim de acum 20 ani… Cel putin sa respectam staistica.
S-a uitat de mult ca fotbalul e un joc, un spectacol in primul rand. Conteza doar sa luam punctele si banii indiferent cum… Si ne mai intrebam de ce nu mai vine lumea la stadion ba ne si revoltam cand ne mai fluiera unii …In 1970 intr-o finala de cupa un „capitan” a recunoscut ca a dat un gol cu mana cu pretul pierderii trofeului dupa ce cu o luna inainte la 22 de ani fusese inclus in echipa mondialului Mexic70 iesind cu capul plecat in fata suporterilor nemultumiti de parca ar fi comis o infractiune si nu un gest de fair-play. Astazi capitanul echipei castigatoare de atunci iese din teren scuipand spre suporterii care-i cer sa joace fotbal…. No comment…

Dan (2 comentarii)  •  31 martie 2015, 11:18

Eu zic ca, daca ratam 20 de ocazii si dadeam un singur gol, lumea era multumita chiar si cu acest rezultat de 1-0. S-ar fi considerat ca am avut ghinion. Dar cand vezi cate pase gresite dau jucatorii nostri, cand vezi ca nu alearga si ca abia asteapta sa se termine jocul, altfel stau lucrurile. Va aduceti aminte de acel 0-0 facut de Steaua acasa cu necunoscutii finlandezi de la Kuusisi Lahti in sferturile Cupei Campionilor Europeni din 1986? Cate ocazii a avut, si totusi n-a marcat. Dar meciul acela a fost incomparabil mai frumos decat simulacrul vazut duminica la Ploiesti.

Andrei (1 comentarii)  •  31 martie 2015, 14:26

M-au disperat presa si „desteptii” de pe net care spun „tanase a fost huiduit pentru ca a scuipat suporterii echipei fcsb”. FALS ! tanase poate scuipa suporterii echipei fcsb (steaua) de cate ori vrea. Adevaratul motiv este meciul din cupa tur de la Ploiesti, cand la finalul meciului toti jucatorii la intrarea pe tunel au inceput sa se bucure ca disperatii, sa injure si sa arate semne obscene spectatorilor. Cel mai surprins am ramas de Arlauskis care o fi fost luat de val, in rest de la jucatorii stelei ma asteptam la astfel de gesturi, mai ales dupa sarbatorirea unui egal cu o „hora taraneasca”. Al 2-lea motiv deranjant a fost si este ca nationala a devenit si ea in sine o afacere, rusescu,popa si tanase nu aveau ce sa cauta la nationala atat timp cat la echipa de club nu dai niciun fel de randament. Si da ! Mi-am dorit si ne-am dorit sa vedem tineretul care joaca in strainatate, aia ne-am dorit sa vedem entuziasm, nu jucatori plictisiti si frustrati. Am avut entuziasm pana prin minutul 35 apoi…. imi doream sa se termine mai repede meciul!

Xbotz (19 comentarii)  •  31 martie 2015, 16:55

Voi ziaristi va credeti chiar foarte mari experti in fotbal.Considerati ca daca voi credeti ceva,asa este.EI bine nu e asa.In primul rand gazonul de pe Ilie Oana a fost unul execrabil,deplorabil pe care feroezi sau simtitit extraordinar deoarece,atunci cand nu joaca pe sintetic,ei joaca pe astfel de terenuri pe care in pauza competitionala se cultiva legume.Am invins cu 1-0,nu am convins,insa am castigat iar la final publicul s-a dovedit ingrat,fara unitate de masura.Pai cum sa-i huidui pe jucatorii nationalei cand echipa este aproape calificata la Euro 2016 si este si pe primul loc intr-o grupa in care se afla Grecia,echipa care a depasit faza grupelor la mondialul din 2014 si care este o prezenta constanta in fazele eliminatorii ale europenelor?Plus ca i-am batut la ei acasa intr-un meci in care am evoluat 60 de minute cu un om in minus?Cum sa-i huidui pe jucatori care vin obositi de la echipele de club si cum sa faci asa ceva la o victorie.Dar asta inseamna Ploiesti,ei inafara de Petrolul ce stiu legat de fotbal?De ce nu s-a tinut meciul in Bucuresti?Suporterii bucuresteni,de la dinamo,rapid si steaua au facut deplasarea in numar mare la Ploiesti si au avut bunul simt sa nu porneasca un scandal cand jucatorii de la Steaua au fost huiduiti copios.Cei de la Petrolul de ce naiba nu au bunul simt sa vina in capitala la meciurile nationalei?Pana la urma ei ce vor?Sa facem spectacol cu Feroe,sa batem 6-0 si pe urma sa luam bataie de la celelalte?De ce sa se agite fotbalistii pe un teren infect,sa-si rupa picioarele?Pentru ce,ca sa bata la scor Feroe,ca asa vor niste nesimtiti care nu isi mai dau seama ca si jucatorii sunt oameni?Respect nationalei Romaniei,respect jucatorilor si felicitari pentru victorie.

costi (3 comentarii)  •  31 martie 2015, 17:18

se face cam mult caz pe acest meci.sunt 3 puncte care conteaza si gata,restul e can-can,as prefera sa ne chinuim cu feroe,san marino,etc,si sa castigam lejer cu echipele bunicele ale europei.inainte de a comenta aiurea,haideti sa analizam fiecare jucator roman convocat si nu o sa m-ai aveti pretentia la jocuri spectaculoase,tiki-taka barcelona.oare in olanda presa a fost atat de acida la campania asta a portocalei mecanice?nu cred,si ei erau mai in masura sa critice decat noi,echipa lor chiar joaca spectaculos.tanase cu fata lui de oaie ratacita e pe alta planeta,el de multe ori strica actiunile de atac prin pase date aiurea,popa=banel 2(amandoi buni la 3000 de metri garduri,amandoi centreaza precum bunica-mea),maxim a fost pe teren ?cu cine vreti spectacol?am prins si eu generatia de aur,si eu sunt dezamagit de jucatorii actuali,dar altii nu avem,cu astia defilam,sunt ai nostrii.

lord belial (189 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:13

bravo, geambasule
n-am vazut meciul, ca nu eram in tara, dar am prins un rezumat intr-o limba pe care nu o intelegeam
insa nu era nevoie de traducere, ca jocul se vedea si din racheta sarac, de maidanezi, fricos, ca romania vs croatia, la un turneu final; sau ca romania vs olanda, la european.

gol din balbaiieli si devieri, fotbalisti carora cuvantul nationala nu le zice nimic, etc

popor (12 comentarii)  •  31 martie 2015, 22:14

doar idiotii mai pot fi fani i generatiei actuale de fotbalisti.

Laurentiu (1 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 7:37

Ce gura de aer curat si rece este acest articol printre poluarea becalisto-fecalista din presa centrala!!! Cu mult respect va multumesc pt cele 3 minute de placere oferite cititorului din mine domnule Geambasu!!!

Vali Teodor (20 comentarii)  •  1 aprilie 2015, 12:32

Se vor califica oamenii si au inceput sa aiba harfe de mari campioni.

Comentează