Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Rîşii. Sau cîinii rîşii

Domneşte veselia la formaţia antrenată de Mihai Teja. Este veselia dinaintea hohotului final.

O veste mare pentru suporterii echipei din Ştefan cel Mare. De fapt, pentru întreg fotbalul românesc. Dinamo se însănătoşeşte! Terapia prin rîs înseamnă sănătate, iar la Dinamo […]

marți, 27 ianuarie 2015, 8:46

Domneşte veselia la formaţia antrenată de Mihai Teja. Este veselia dinaintea hohotului final.

O veste mare pentru suporterii echipei din Ştefan cel Mare. De fapt, pentru întreg fotbalul românesc. Dinamo se însănătoşeşte! Terapia prin rîs înseamnă sănătate, iar la Dinamo se rîde pe rupte. Pe înfundate, în hohote, mînzeşte, cîineşte, nu contează, băieţii rîd de mama focului. Tinerii, mai ales ei, aduşi în lot ca să fie crescuţi în spiritul nemiloasei haite din anii de glorie (depărtaţi, din ce în ce mai depărtaţi) se hlizesc tembel după ce iau o bătaie soră cu ridicolul de la nişte danezi. Danezi cam la fel de tineri ca ei, însă complet lipsiţi de umor, cu mintea şi cu picioarele la fotbal, nu la caterincă pe facebook. Tineri care au avut copilărie nefericită cum se spune pe la noi, printre şmecheri unşi cu toate alifiile cartierelor bucureştene.

Situaţia pare însă sub control, fiindcă staff-ul tehnic consideră bătăile de pe pămînt turcesc doar o etapă de acumulări. Noul şi revoluţionarul antrenor Mihai Teja analizează profund cauzele eşecului cu 1-7 în faţa selecţionatei U21 a Danemarcei, evocînd „atacul tancurilor nordice” asupra redutei roş-albe, căţeluşii sprijină tejgheaua barului şi apar la antrenament fredonînd cîntece de pahar&inimă albastră. De petrecere carevasăzică, semn că lucrurile au intrat pe un făgaş normal, de o normalitate pură în anormalitatea cotidiană a vremurilor noastre.

Între timp, Dinamo a revenit în patrie, cu tot patrimoniul pasiv al întîlnirilor amicale din Antalya. 13 goluri primite, 4 marcate, 3 înfrîngeri şi o victorie, plus senzaţia explicită de timp irosit – nici rezultate, nici o idee de joc cristalizată, cu atît mai puţin o formulă stabilă de echipă. Prezent alături de Dinamo în Turcia, colegul Edi Apostol i-a pus în categoria remarcaţilor pe Traian Marc, Marius Alexe şi Nicolae Grigore, noua achiziţie. Adică un portar reşapat, un atacant dat retur de o formaţie mică din Il Calcio şi un fost mijlocaş rapidist în căutare de angajament după experienţe ratate în Arabia Saudită şi în Cipru. Dacă Nicolae Grigore, altfel un fotbalist disciplinat, a ieşit în evidenţă alături de oameni pe care nu i-a avut niciodată coechipieri, pricepeţi cam care este gradul de coeziune al „grupului” dinamovist.

Se înţelege că, dîndu-i la o parte pe remarcaţi, ceilalţi intră în zona aceea gri, cu nuanţe mai tari sau mai pastelate. De la insatisfacţii patentate (Durimel, Nedelcearu) la jucători care îşi pot construi alibiuri (Bilinski, Niculae sau Henrique) în jurul ideii comode că nu sînt alimentaţi cu mingi de mijlocaşi, drept pentru care se pierd în alergare printre picioarele ostile ale fundaşilor adverşi. Supărat nevoie mare, fostul preşedinte dinamovist Mircea Stoenescu le transmite tuturor, de la antrenor la jucători şi conducători, să se ducă pe apa Dîmboviţei. Îndemn periculos în special pentru alde Nedelcearu, Andrei Radu sau Dudea fiindcă este posibil să priceapă mesajul ca pe o invitaţie la o plimbare de agrement cu bărcuţa. Idee pe care nu-i exclus să o şi pună în aplicare!

Mai aştepta domnul Stoenescu o virulentă ieşire la rampă a lui Cornel Dinu. Chiar aşa, de ce tace Cornel Dinu? Chiar aşa, se vor întreba ăia mici, cine mai e şi Cornel Dinu ăsta?

Comentarii (25)Adaugă comentariu

cristi (89 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 9:17

Mare antrenor TEJA .Daca pui un antrenor care nu numai ca nu a jucat la inalt nivel,dara nu a jucat decat la juniori,probabil este si el vreo odrasla de general.Acum ne miram ca Dinamo nu joaca nimic,problema este ca sa pierdut definitiv ce a construit Multescu si Stoican.Dupa Teja cine va veni va trebui sa inceapa din nou de la ZERO.

barbu brailoiu (31 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 9:38

dinamo = avântul prpbuşirea.
dacă m-a ieşit afacerea cu terenul pentru imobiliare, patronul de unde să mai plătească, în afara banilor veniţi de la ligă (drepturile TV)?

lasă că vine tineretul din urmă. ia priviţi la marius niculae şi bucuraţi-vă de viitorul de aur…

stormseeker (12 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 11:55

Excelenta analiza. Felicitari !

john.peris (20 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 12:38

Dur, mult prea dur articolul domnule Geambasu dar va inteleg , sunteti dinamovist si va doare, eu am incredere in Teja si sper ca evolutiile viitoare si rezultatele evident sa va contrazica !

dan t (31 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 13:22

la steaua dupa bataile cu 5-0 incasate in fiedare an in cupele europene,dupa autogolul de pe bernabeu si a pus cineva streangu de gat? dar asa e la noi….. trebuie sa scrii musai de rau de dinamo si de bine de steaua,altfel….nu vin banii..

wasilika (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 13:25

cum este posibil, ca un club aflat in insolventa, sa transfere jucatori??? in rest, e dreptul lor sa rada..si ce daca iau bataie de la echipe din china si nationala de tineret a danemarcei? e totusi o selectionata nationala, dintr-o tara cu fotbal bun! iar bursaspor din turci, e echipa foarte buna…or sa mai ia batai si inca la scor, dar important este ca o echipa in insolventa, face ce vrea!!!

Marian (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 13:25

Romanii sunt obisnuiti cu umilintele asta e explicatia, nimic surprinzator.

asdf (14 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 13:52

# 5 dan t
Prietene, meciurile ale ale Stelei de care vorbesti au fost in competitii europene, unde Steaua ajunge in fiecare an…..macar ajunge. Si cu jucatori maturi, titulari, nu cu niste copii. Nu poti compara o echipa care chiar are rezultate dar care mai si pierde cu una care se tareste cu greu in amarata noastra de liga 1.

cry_67 (6 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 13:54

Nu se va remedia nimic la noi ! Un club de amatori, asta a devenit Dinamo, din pacate. Imi pare rau sa o zic si ma doare sufletul dar, de ani de zile nu vedem nici un progres. Mergem cu rapiditate spre anonimat, asta ne paste!
Articolul este foarte bine realizat si expima realitatea NON-PERFORMANTEI in Romania, pe toate planurile. Pacat! Nu bagi bani, nu investesti, nu ai rezoltate. Ne amagim si ne ingropam in promisiuni dar, nimic concret. Mafia e prea mare si noi suntem prea mici pentru a duce acest „razboi”. Dorintele noastre,ale suporterilor, sunt mari, intense, adevarate si traite la intensitate maxima de fiecare data cand echipa noastra favorita disputa un meci, fie el amical, si ne dorim ca spiritual lui Dinamo sa nu fie DOAR IN TRIBUNA, unde „nebunii” striga. Vrem ca spiritul lui Dinamo sa dainuiasca pretudindeni si sa vedem echipa acolo sus. Sa ne batem la titlu an de an, sa jucam in Europa, cum o faceam impotriva lui Leverkusen, Besiktas, Benfica, Everton, ManUtd samd.
Vrem tineri in cadrul acestei echipe cu care sa cresti, sa creezi legaturi de joc. Cred ca DINAMO inseamna mai mult decat isi pot imagina unii, dar, va rog.. NU LASATI SPIRITUL LUI DINAMO SA MOARA !!!!!

„Hai Dinamoooo, Hai Dinamoooo, Tu tre` sa fii sus acoloooooooo / Unde-ai mai fost si vei mai fi / Sa strigam iar: CAMPIONII !!!!!! „

Alfa (2 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 14:29

Asa cum cateii mici nu stiu cine e Cornel Dinu, nici bucurestenii nu mai stiu ce a fost Dinamo. Eliminarile timpurii din cupele europene (daca cumva ajung sa joace acolo) nu mai surprind pe nimeni.

calinescu (12 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 14:29

D-LE GEAMBASU LA DINAMO NU SE VREA PERFORMANTA …!!!!
CUM SA JUDECI ALTFEL RENUNTAREA LA LAURENTIU RUS ???
DAR LA CORDOS ??????
SAU INCAPATANAREA CU CARE SUNT MENTINUTI, UNII CARE AVEAU OFERTE CONCRETE , DESI SUNT LOSERI ABSOLUTI : COSMIN MATEI , BARBOIANU SAU MAI NOU STELIANO FILIP ….!!!!
ACEST DANIEL STANCIU ESTE „UCENICUL” LUI VAMA ….!!!!
ASTA A VENIT LA DINAMO SA PARVINA NU SA CONSTRUIASCA …!!!!
CUM SA NU VEZI CA NU AI APARARE SI MIJLOC SI ECHIPA ESTE MULT MAI SLABA CA IN TUR ….!!!!
L-AI DAT PE RUS , PE CORDOS , PE GRIGORE , CHIAR SI PE POPA II SI N-AI PUS NIMIC IN LOC….!!!!

alidinamo (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 14:39

Felicitari pentru articol.Foarte bun.
Problema e ca nu v-ati dat seama de ce rad jucatorii lui Dinamo :ei rad de salariile oferite de negoita.Le vand totusi un pont : ar trebui in timpul meciurilor sa le spuna si adversarilor ce salarii sunt la Dinamo si atunci sa vedeti ce comedie va fi pe teren.Vor rade cu totii pana la lacrimi.
Lasand gluma la o parte ,acest fariseu numit negoita a distrus tot ceea ce inseamna Dinamo.
Lasa ma nenorocitule pe unul care poate sa sustina un club care s-a luptat de la infiintare numai pentru locul 1 ,ia tu pleaca la fc glina ca acolo e locul tau.

Rusine DINAMO (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 14:58

Felicitari Cristi Geambasu,un articol foarte adevarat,dar ai uitat sa precizezi ca la DINAMO BUCURESTI ,TINERII AJUNG LA ECHIPA MARE NUMAI SI NUMAI PE RELATII,iar copiii care sunt talentati sunt nedreptatitii NU AU NICI CEA MAI MICA SANSA,

gkz (17 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 15:03

batalia de la danezi a fost una amicala ; acelasi lucru nu pot sa l spun despre unii suporteri de la noi care nu inteleg nici ACUM cum au intrat 8 bucati in poarta lor fara sa dea nici macar unul de la niste…francezi de care sincer n am mai auzit …nimic !
P.S. si aia n a mai fost bataia amicala , a fost pe bune !
mai stie cineva cum se numesc ???
castigatorul participa la loteria finala pt emblema …fara culori !

doru (73 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 15:03

E simplu: adunatura de rebuturi cu un secund ca antrenor. A fost preferat Teja secundul in locul lui M Rednic, un antrenor adevarat, cu palmares si experienta. Motivul banii, desigur. Daca se dorea performanta era adus Rednic care practic a inventat in 2006 o echipa care a luat campionatul la pas, cu o diferenta de puncte care i-a premis a decida si locurile urmatoare. Rednic a venit cu o lista de jucatori necunoscuti si a facut o echipa foarte buna din ei. Dar acum se orbecaie, cu contracte hilare de 6 luni si salarii de divizia B. Revoltatoare sunt promisiunile cu lupta pentru campionat si alte ineptii. Amatori si mincinosi.

remus (9 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 15:37

Rezultat rusinos ? DA!Dar de ce?Ca a fost o echipa cu jucatori de 20 de ani ?Trebuie vazut de ce la 20 ani in tarile astea , copilul respectiv este pregatit practic sa joace la nivel de seniori , iar la noi nu se intimpla asta.
25 de ani nu a interesat pe nimeni ce se intimpla la virsta cind termina junioratul un copil…FRF nu a obligat/stimulat cu nimic cluburile sa-i promoveze. S-au pierdut generatii intregi prin ligile inferioare sau s-au lasat de fotbal.

mosusenil (1 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 18:18

Performanta ? care performanta , daca astia sint rasi voi ziaristi sunteti de ras ,,,, va pasa de sport la fel de mult de mult ca de meserie …. maidanezi ….rasi , ce epitete ati folosi sa va caracterizati breasla

Budjec (51 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 21:08

Dinamo are juniori foarte buni.
Infrângerea a fost un accident.
Așa și Brazilia a luat 7 de la Germania.
În curând tinerii dinamoviști vor domina România.
Tot respectul și pentru danezi, care clar sunt peste ai noștrii.

dan marcel (3 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 21:53

17 NENTORI, KNATTSPYRNUFELAG, NIJMEGEN, ESBJERG etc, scl, samd… Am fost dinamovist, dar ma lepad! Dupa magariile din ultimul timp am ajuns la concluzia ca-mi ajunge! Cum spunea un filozof al stadioanelor: „Sa fii dinamovist nu e o optiune microbistica, ci, mai degraba, un blestem! Daca nu cumva e vreo boala mentala…” Corect!

Cristian (8 comentarii)  •  28 ianuarie 2015, 1:43

Cu durere in suflet, va dau perfecta dreptate dle Geambasu! Nu pot fi deloc carcotas…

Zgabeata (8 comentarii)  •  28 ianuarie 2015, 6:55

Pai daca facem o paralela intre ce s-a intamplat la Dinamo intr-un meci de pregatire si ce s-a intamplat la MU invinsa de o echipa de liga a IV a in Cupa Angliei ar fi trebuit ca clubul englez sa se desfinteze sau sa-si schimbe palmaresul culorile si emblema,ca tot este trendy !!!

stelemistul (3 comentarii)  •  28 ianuarie 2015, 8:34

Marea problema o reprezinta aia maturi: Marc, Alexe, Barboianu si inca unul au jucat tot meciul. Adevarate calamitati. Daca cei 4 au aveau ceva valoare si reuseau sa ii stranga in jurul lor pe ceilalti 7 nu s-ar fi ajuns aici. Cei tineri niciodata, dar niciodata, nu vor progresa langa niste calamitati precum Marc (un portar care ia cate 6, 7 sau 8 (ca la corona)), Barboianu, Alexe, Boubakar, Durimel. In primul rand, Dinamo tre’ sa scape de netalentatii astia, adevarate insulte la adresa fotbalului.
In 98, Dinamo avea multi jucatori tineri, dar era un haos in teren, totul culminand cu acel 0-5 din Ghencea. Nu puteai creste langa Preda,. Chirita, Neagoe, Florin Ionescu etc. A fost de ajuns sa vina vreo 3 juctaori maturi, de valoare si cu ceva experineta internationala (Lupescu, Vladoiu, Gane) si echipa aia s-a transformat.
Deci, asta cu jucatori tineri impotriva lui U21 a Danemarcei nu tine, decat daca vrei sa ascunzi rahatul sub pres si sa-i cocolosesti pe aia cu experinta (dar fara talent).

Meka (34 comentarii)  •  28 ianuarie 2015, 13:04

Nu prea inteleg ce este asa de comic cand pierzi la un scor de genul acesta. Nici macar adversarii lor nu au facut-o… desi ar fi avut suficiente motive.

cry_67 (6 comentarii)  •  28 ianuarie 2015, 15:19

@Zgabeata:
Nu e vorba de O UMILINTA si desfiintare / schimbare de culori. Daca este sa vorbim despre asta NOI nu mai existam de multisor, nu crezi? Se pot intampla accidente (este normal si se intampla tuturor) dar nu ti se pare ca la DINAMO se intampla NUMAi accidente si nimic nu se schimba? Foarte bine au subliniat unii dintre noi lipsa de experienta, de professionalism al unor jucatori si, din punctual meu de vedere aici trebuie sa lucram. Sa aducem doi, trei jucatori cu experienta (DE VALOARE) si sa ii legam cu tinerii. Si cand spun tineri ma refer la cei de 18-22 de ani carora trebuie sa le dam credit nu sa „repatriem” (asa ne place noua sa spunem mai nou) jucatori care au trecut bine de 30 de ani si nu mai pot face fata !!! Tot respectful pentru ei dar hai frate sa ii aducem pe Mihalcea, Iftodi, Lupu, Vladoiu si sa facem echipa. DINAMO a ajuns o gluma proasta pentru unii si isi cam bat joc de toata suflarea ALB-ROSIE !!! R U S I N E cel care conduc acum Dinamo si care isi bat joc de acest club !!!
Vrei performanta, INVESTESTE si profitul il vei avea, cu siguranta!!! Vrei sa fi un jucator mediocre spre penibil, transfera-te la Dinamo ca merge treaba si poti sa prostesti pe toata lumea ca esti mare fotbalist !!! Am ajuns sa avem in echipa toti amatorii si la conducere, niste hiene !!!!
DINAMO NU VA MURI NICIODATA !!!!! (desi..daca se chinuie astia putin, il omoara ei…) 🙁

mitroi2008 (6 comentarii)  •  29 ianuarie 2015, 8:13

Dinamo este acum in aceeasi situatie in care era Craiova in anii 90′: o echipa care dupa o lunga perioada de performante s-a obisnuit cu mediocritatea! In momentul in care se ajunge la aceasta obisnuita, spunandu-se mereu „lasa, ca luam la anu’ campionatul!”, cu greu se mai poate reveni. Sa ne uitam, spre exemplu, la palmaresul cu Steaua din ultimii ani. Acest palmares pare a fi al unei echipe mici, care lupta an de an la evitarea retrogradarii, nu al unei echipe de traditie!

Comentează