Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Răscoala lui Ribery

Internaţionalul francez contestă eternitatea lui Messi şi a lui Ronaldo în fruntea ierarhiilor.

Cît timp există Ronaldo şi Messi, al treilea nominalizat nu are nici o şansă la Balonul de Aur! Asta o spune Franck Ribery, nu vreun ziarist rău […]

duminică, 25 ianuarie 2015, 9:20

Internaţionalul francez contestă eternitatea lui Messi şi a lui Ronaldo în fruntea ierarhiilor.

Cît timp există Ronaldo şi Messi, al treilea nominalizat nu are nici o şansă la Balonul de Aur! Asta o spune Franck Ribery, nu vreun ziarist rău intenţionat, care nu a dat niciodată cu piciorul într-o minge. În cultura populară aşa se ştie: ziariştii nu au dat cu piciorul în minge şi sînt ai dracu’ în comentarii tocmai fiindcă dacă ar da cu piciorul în minge ar face instantaneu ruptură de ligamente. La origine însă, Ballon d’Or, era o întreprindere pur jurnalistică. Era trofeul decernat de revista franceză France Football şi se baza exclusiv pe votul celor mai reputaţi nedătători cu piciorul în minge.

De 5 ediţii, Ballon d’Or s-a transformat într-o afacere a FIFA, care a anexat ancheta France Football. Globalizarea prin fotbalizare. Şi, ce să vezi? Cursa pentru cel mai bun fotbalist european sau noneuropean care joacă într-unul din campionatele bătrînului continent a căpătat aspectul acela de licitaţie cu cîştigător previzibil. În lumea obişnuită, asemenea practici devin obiectul anchetelor şi, ulterior, al condamnărilor. Sînt cazuri penale. În Blatterland se întîmplă altfel. Iese cine trebuie. Ribery susţine că votul se decide politic. Corect, dar mai ales economic. Decisivă este politica banului, a rentabilităţii cu orice preţ, dincolo de lucruri demodate, cum ar fi mesajul pur fotbalistic ori uman.

Neuer putea fi un bun prilej de igienă moral-mentală pentru marele fotbal. Consacrarea portarului campioanei mondiale şi al lui Bayern drept cel mai bun jucător european ar fi fost un act de justeţe pe intervalul precis de timp 1 ianuarie-31 decmbrie 2014. Asta spune şi Franck Ribery, care a păţit-o la rîndu-i anul trecut exact ca şi colegul de echipă. Sanctificarea lui Messi şi  lui Ronaldo nu ajută fotbalul, ci doar politica finaniciară a Statului FIFA. Ei sînt cei mai buni fotbalişti ai planetei, dar nu sînt cei mai buni tot timpul. Confiscarea trofeului de imposibilul tandem Messi-Ronaldo nu le face bine nici lor, nici contracandidaţilor, care încep să se simtă obiecte de decor într-un spectacol cu sclipici şi cu oameni foarte mici.

Va marşa cineva la boicotul propus de Ribery? Nu cred. Messi, Ronaldo, chiar Neuer sau Ribery, sînt parte a unui sistem. Prizonieri multimilionari ai unui univers care nu permite acte de frondă, ci doar defilări pe podium, legaţi la zgarda nemuritorului elveţian din Zurich. Mai mîrîie cîte unul, dar nu muşcă nimeni.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

gery76 (78 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 10:32

-Excelent articolul,mi-aduc aminte ca ancheta France-Football in anii’80-’90 era asteptata cu un interes extrordinar,erau cazuri in care castigatorul era diferentiat de un singur punct[parca in 1996 cand a iesit Sammer],iar trofeul ”balonul de aur” se decerna numai jucatorilor europeni,iar de cele mai multe ori era oferit celui mai bun jucator al echipei invingatoare intr-un turneu final mondial sau european[’80-Rummenigge campion la Euro’80 cu Germania,’82-Paolo Rossi campion mondial si golgheter la Espana’82 cu Italia,’84-Platini campion european la Euro’84 cu Franta, ’88-van Basten campion european cu Olanda la Euro’88,’90-Matthaus-campion mondial cu Germania la Italia’90,’96-Sammer campion european cu Germania’96,’98-Zidane campion mondial cu Franta la worldcup’98],iar exemplele pot continua.

-Daca si in perioada anilor ’80 ancheta era la fel ca in perioada”blatistului”Sepp,la ce notorietate,valoare si charisma avea ,Maradona trebuia sa aiba trofeul pe viata.

-In seara trecuta Penaldo a aratat ca un adevarat model pentru noua generatie luand un rosu ca la divizia D,iar Messi intre doua momente de ”dat la rate”marcheaza gol dupa gol contra la niste echipe ce inspira mila decat sa arate fotbal.

Mircea (16 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 12:29

Pot sa fiu de acord intr-o mare masura cu tot ceea ce spuneti insa nu cumva cei care voteaza au o mare vina? Din cate stiu eu acest premiu de decerneaza in urma unui sondaj facut de France Footbal si drept urmare problema este mai degraba in curtea acestui ziar care intervieveaza pe cine vrea si dupa numite interese.

Claudiu (3 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 12:43

In ianuarie 1988, austriacul Tony Polster a refuzat sa se prezinte la decernarea trofeului „Gheata de Aur”, pentru ca cel care a luat locul 1 (Rodion Camataru, de la Dinamo Bucuresti) a marcat pe banda rulanta in campionat. Polster (cu 39 de goluri) a denuntat modul in care fotbalistul roman a reusit sa marcheze 44 de goluri, in conditiile in care cu cinci sau sase etape inainte de finalul editiei 1986/87, Camataru avea cu mult sub cota cu care a castigat trofeul.
Daca se vor inspira dupa Tony Polster, toti fotbalistii care vor fi nominalizati la Balonul de Aur ar trebui sa refuze participarea la ceremonia de decernare si sa iasa in fata, protestand fata de modul in care se acorda acest trofeu.
Este de neinteles de ce jucatori precum Ronaldo si Messi sunt mai mereu in fata, atunci cand vine vorba de primit premii, in conditiile in care, pe plan international, nationalele lor (Portugalia, respectiv Argentina) nu fac mare lucru in competitiile in care joaca (vezi ultima editie a CM).
Asadar, boicotarea acestui simulacru de Balon de Aur este singura solutie, pentru ca UEFA sau FIFA nu au cum sa-i pedepseasca pe cei care-i arata cu degetul (aratator sau mijlociu, dupa caz!)!
RUSINE U.E.F.A.! RUSINE F.I.F.A.!

Stră Luce Nthory de Nord (37 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 12:45

Saracu Ribery, nici nu mai stiu cum joaca ! Performante 2014 – 0 ! Ciocu mic !

Alter-Ego (16 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 13:09

Un simulacru de trofeu pentru un simulacru de fotbal.

magaru vesel (3 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 13:37

Ce vorbim aici !? Nu sunt un fan, dar Messi si Ronaldo sunt cei mai buni. Cum poti sa compari pe cineva care da 30 de goluri cu unu care da aproape 100 de goluri si doboara noi recorduri in toate competitiile.

Adica omu iese golgeter in primera, golgeter in UCL, in alte cupe locale este decernat omul meciului si nu ii dai Balonul de Aur !? Sa nu fim ipocriti; Michael Schumacher a iesit de 7 ori campion mondial si nu l-a contestat nimeni.

Ribery este complexat probabil. Sa nu uitam lupta dintre Oliver Khan si Ronaldo la balonul de aur din 2002 parca; s-au intalnit fata in fata si Ronaldo i-a dat 2 „boabe” neamtului castigand finala mondiala. Ce comentarii mai erau de facut.

In ultimii ani competitia mondial inter tari a scazut in spectaculozitate, nationalele vin fara vedete de multe ori, cu jucatori obositi sau accidentati ; cred ca turneele finale nu ar mai trebui programate vara, atunci cand toti se gandesc la vacanta sunt obositi si nu mai dau randament. Toamna ar fi cel mai bine sa se joace.

Deci nu as fi votat pentru Neuer care fata in fata cu Ronaldo in semifinalele UCL, scorul a fost de 5-0 in favoarea echipei lui Ronaldo. Germania a castigat mondialul dupa o piramida de 7 meciuri ; Real a castigat UCL dupa o piramida de 13 meciuri. cam atat .

adi (1 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 14:04

D-le Geambasu, Pai si economicul nu determina politicul?
Nu tot la mardei se ajunge? Cum se face ca cei doi nu se accidenteaza niciodata? E clar ca echipelor adverse li se cere sa fie cu manusi cu cei doi. Si fiecare echipa probabil prieste o mica cota din sumele jenante investite in cei doi, contracte cu cola etc etc. Nu am nimic cu cei doi, ba chiar imi place unul dintre ei f. mult, iar celalalt vad ca se antreneaza f bine. Totusi, viata nu e chiar roz, chiar daca esti bun si te tii de treaba. Io zic ca sweinsteiger ar fi meritat de departe. Dar traim intr-o lume unde doar mardeii mai conteaza, uitati-va peste tot in jur. trist, dar adevarat. Mai are lumea timp sa faca o plimbare, sa se uite la copaci etc. Tableta frate. Si atunci fotbalul nu e o exceptie, catusi de putin chiar. Sumele devin din ce in ce mai jenante. Pe langa cele 250 de milioane pentru un transfer, sunt o multime de trepadusi inclusiv corporatii sau partide politice care se aleg cu fagure de miere. E exploatata naivitatea sau prostia. 75 sau 90 de euro pentru un tricou cu idolul tau, etc. Si eu vroiam cateodata sa imi pun pe mine un tricou cu Hagi, dar ma cam lua rusinea. Pentru ca nu prea seman la joc cu hagi. Poate cu pirlo. Dar nici cu el nu mi-as pune, e de ajuns sa-mi placa mie, sa il am la inima. Nu am nevoie sa le arat celorlalti ca mie imi place cutare si ca am auzit de el etc. Daca ei inteleg acest fenomen, le arat prin jocul cu balonul, nu prin tricoul meu. Cu 90 de euro iau 2-3 perechi de adidasi care sa-mi ajunga 1-2 ani, timp in care pot sa incerc pe gazon ce fac respectivii.

geocluj (35 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 14:34

#claudiu
Argentina a fost pe locul 2 la ultimul CM. N-as zice ca asta „nu e mare lucru”
In rest sunt de acord cu domnul Geambasu cu obiectia ca Ribery nu vorbeste in calitate de personaj neutru asa cum incercati dumneavoastra sa sugerati. Vorbeste in calitatea unui fotbalist care avea un mare interes personal sa nu iasa nici Mesi nici Ronaldo in 2013

cpt.ahab (96 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 15:18

Messi si Ronaldo castiga pentru ca sunt cei mai buni. Intre ei si restul lumii este o prapastie enorma. Numai rautaciosii sau obtuzii refuza acest adevar. Ribery e frustrat pentru ca el considera ca i s-ar fi cuvenit balonul intr-un an in care a Bayernul a castigat cam tot ce se putea castiga. Nu ma convinge insa sa cred ca Bayernul n-ar fi castigat trofeele si fara el.
Echitabil ar fi sa se instituie cate un trofeu pentru fiecare compartiment. Asa ar mai avea si Neuer, Robben sau Mascherano o sansa.

Dragos C. (29 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 15:37

@ Geambasu
@ Claudiu
Campionatul Mondial de Fotbal a incetat sa fie competitia suprema a sportului rege de vreo 15-20 ani! Si este si normal sa fie asa! Acolo se joaca 7 meciuri pentru a devenii campion mondial: 3 in grupe, unul in optimi, unul in sferturi, unul in semifinale si unul in finala!
Germania a fost clar echipa cea mai buna. Dar nu a avut nici pe departe cei mai buni jucatori! Si foarte rar Germania a avut jucatori determinanti, care sa traga echipa dupa ei, sa faca diferenta. Germania a fost, dintotdeuna o mare ECHIPA! La mondialul din Brazilia au stralucit jucatorii olandezi: van Persie, Robben… cei germani, poate, dar nu neaparat! Neuer a fost cel mai bun portar, dar la fel de bine putea fi si cel din Costa Rica!.. Numai ca el nu are echipa pe care o are Neuer…
Balonul de Aur se acorda celui mai bun JUCATOR. Ar fi aiuritor sa castige neaparat un campion mondial! Bale, din Tara Galilor, n-ar avea in veci nici o sansa! Sau Ibrahimovici…
Ronaldo a castigat insa Liga Campionilor, un trofeu mult mai pretios decat Campionatul Mondial! Poate vi se pare ciudat, dar pentru a castiga Liga Campionilor trebuie sa joci un an intreg, nu doar 7 meciuri… Apoi, in Liga Campionilor adversarii sunt redutabili, nu joci cu Ghana, Iran sau Australia… Arbitrii sunt din Top Class, nu din Burkina-Faso, Insulele Virgine sau Panama…
In plus, Ronaldo a fot golgheterul Ligii Campionilor, cu un numar de goluri record pentru aceasta competitie! In total a marcat peste 60 de goluri intr-un an, in toate competitiile! Si a castigat 4 trofee: Liga Campionilor, Cupa Spaniei, Super Cupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor!..
Daca este ceva de contestat, aceasta este pozitia lui Messi, care nu a castigat nimic anul trecut! Insa in nici un caz nu poate fi contestata pozitia lui Ronaldo!

Dragos C. (29 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 15:54

@ Geambasu
@ionut
Scuze pentru greseli, am vazut apoi: deveni, nu cu doi i + altele.. . autocorect plus neatentie…

fotbal praf (1 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 16:10

In 2010 trebuia sa castige Wesley Sneijder …

mda (1 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 16:32

no.3 claudiu: sa fim seriosi, deci tu nu intelegi de ce messi e in fata si totodata spui ca echipa lui nationala nu a facut mare lucru la ultima editie CM? o fi mafie pe la uefa/fifa/frf/GSP/etc insa de aici si pina la a nega ca messi si ronaldo sint fotbalistii cei mai buni in acest moment e cale lunga. trebuie nepricepere sau pur si simplu prostie, tu dai dovada de ambele. domnule geambasu, poate scrii un articol cu ultimele recorduri batute de messi doar in ultimul an sau cifrele imposibile ale lui ronaldo … si dupa aceea ca si comparatie pe cele ale unui ribery sau altul. te pomenesti ca modifica nemuritorul ala si cifrele sau statisticile nu numai ca le ghideaza voturile tuturora. musca-l nene!

MB (12 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 16:38

In opinia mea, marea greseala a FIFA a fost ca a dat titlul de cel mai bun jucator al cupei mondiale lui Messi. Daca acum pot avea o scuza ( e un trofeu pentru tot anul, etc, etc), la CM nu au avut nici una. Si daca atunci ar fi dat trofeul , asa cum era normal, unui jucator german, acum ar fi fost mult mai putine critici.

Tot noi… (2 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 19:14

Ii dau dreptate francezului… sunt fan al Barcelonei, dar nu uit cand primi 3 in tot erau Messi, Xavi si Iniesta… toti de la Barcelona.
Am fost uluit cand am vazut Messi canstigand trofeul in fata celor 2 spanioli + ca la momentul acela Spania era Campioana Mondiala si Europeana.
Sunt de parere ca merita Neuer… este egalul celor 2, numai ca el e portarul si… cam atat, in ochii fifa & uefa.

PS: cica politicul nu are ce cauta in fotbal… buna asta.
Pace voua… daca mai exista asa ceva.

stelemistul (3 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 19:43

mda : Mai, baiatule, tu habar nu ai de nimic. Daca ne pui placa aia cu cifrele lor, pt aia exista un alt trofeu: Gheata de Aur, care chiar inseamna cifre.
Balonul de aur inseamna cu totul si cu totul altceva, nu cifre. Ca nu esti mare si tare daca dai o caruta de goluri impotriva lui Eibar, Elche sau Cordoba, ca ti-o mai pun fluierasii hoti la punctul de 11m si apoi mergi la CM, competitia suprema, si te faci de ras.
In 2010 a fost furat Sneijder (tripla cu Inter, finala de CM, la care a contribuit decisiv…bun, daca nu a fost sneijder, macar alege dintre Iniesta sau Xavi, dar nu baietelul fabricat artifical in laboratoarele barceloneze). Anul trecut a fost furat Ribery (contributie decisiva la castigarea triplei, titlul de fotbalistul anului in Bundesliga). Iar ce s-a intampla la CM a pus capac.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 23:03

Incearca si fa o paralela cu Steaua 86 dupa ce a cistigat cum a putut Cupa Campionilor Europeni. Pai dupa acest trofeu a venit LA PACHET si orice meci jucat in campionatul intern si care TREBUIA cistigat de Steaua . Cind putea -normal, cind nu penaltiuri date in ultimul joc sau prelungirea partidei pina Steaua cistiga….Da , era buna dar NU IN TOATE MECIURILE.S-a schimbat ceva, acum ca e democratie in lume ?Nu -si altiii fac la fel…. Democratia e pt. cine pune botul…..

radikworld (2 comentarii)  •  25 ianuarie 2015, 23:46

@ Dragos C.

eu admit ca tu ai dreptate din ceea ce scrii, adica comparatia dintre CL si Campionatul Mondial, ca impreuna cu echipa a cistigat atitea trofee s.a.m.d, dar atunci de ce in anul cind Bayern Munchen a cistigat tot si Real nimic, tot Ronaldo a cistigat balonul de aur???? Asta tot ti se pare corect????

Alegz (12 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 0:43

Stai putin .. unde este revolta ca nu ma prind ..
Tot acest articol este o prostie ..
Nici un reprezentant FIFA NU voteaza Ballon d’Or.
Trofeul se acorda in baza voturile antrenorilor, capitanilor de echipa afiliata FIFA si a catorva ziaristi din toata lumea.
Si FIFA NU obliga si NU limiteaza pe nimeni cum sa voteze .. ca exemplu este Capitanul Olandei a votat un olandez.

Lista cu voturile este publicata de FIFA.

http://es.fifa.com/mm/document/ballon-dor/playeroftheyear-men/02/50/58/45/fboaward_menplayer2014_neutral.pdf

Si exista antrenori/capitani care nu au votat nici pe Messi, nici pe Ronaldo.
Ex:

Capitanul Canadei : Mueller Thomas / Neuer Manuel / Robben Arjen

Capitanul Olandei : Robben Arjen / Ibrahimovic Zlatan / Neuer Manuel

Antrenorul Belarusului : Mascherano Javier / Neuer Manuel / Mueller Thomas

Antrenorul Belgiei : Robben Arjen / Neuer Manuel /Courtois Thibaut

Antrenorul Croatie : Lahm Philipp / Neuer Manuel / Schweinsteiger Bastian

Si deci, inca o data intreb, de ce revolta??

PS1: Ah ca va revoltati voi de va credti super ziaristi insa FIFA nici nu va baga in seama e alta problema.
PS2: Pentru Romania din partea media a votat Emanuel Roşu

C.Ronaldo (2 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 2:57

Numele meu pare subiectiv dar ce nu stiți este ca pana prin 08-09 eram fan declarar Lionel Messi…Deci apreciez pe cine trebuie apreciat,cand trebuie apreciat.Ce nu inteleg eu este de ce domnul Geambasu scrie aici de baloanele din ultimii 2 ani(In care Ronnie inscrie peste 60 de goluri in ambele sezoane si mai si castiga ceva trofee) si il omite pe ce din 2010 cand castigator a fost Lionel desi Sneijder ajungea in finala CM cu Olanda care sa fim sinceri este destul de clar in spatele Argentinei daca comparam jucatorii(nu spun ca nu are Olanda jucatori,dar nu are Messi,Tevez,Aguero,Pastore,Mascherano,Di Maria,Zabaleta,Demichelis,etc.),lua Ucl cu Inter(care nu avea jucatori precum Iniesta,Xavi,Villa,Puyol,Mascherano,Pique,Dani Alves),Serie A si Cupa Italiei?Sau de ce nu intreaba domnul Geambasu pe ce criterii,reusite,trofee,recorduri a fost Lionel in acest an in primii 3 jucatori din lume(ca in opinia mea ca marchezi 250 de goluri in 10 ani de Primera(cand Ronaldo are 200 in 5 ani fara sa fie atacant,post pe care Messi a jucat de nenumarate ori,ca o semi-paranteza),nu este unul din ele),nici numai zic de anul trecut cand au fost umiliti de Bayern in semifinala Ucl.Poate merita anul trecut Ribery(desi daca compari cifrele din acel an,Ronaldo>Ribery)desi vorba lu’ cpt.ahab de mai sus cred ca bayern castiga si fara el,dar de ce toata lumea urla de 2 ani incoace cand in 2010 s-a intamplat,ce s-a intamplat?Aveti vreun preferat cumva si sunteti suparat ca nu a castigat el?De ce nu zice nimeni nimic de comentariul stupid al lui Cruyff care nu zicea nimic in 2010(desi Sneijder e Dutch ca si el) si s-a trezit acum sa abereze despre un fenomen care a dovedit ca e fotbalist si in alta parte nu doar la o echipa unde a avut 2 dintre cei mai buni pasatori in spatele lui(Iniesta si Xavi)?Nu spun ca nu e un jucator extraordinar si el(Messi) dar in fotbal,cel putin in fotbalul din zilele noastre,iti trebuiesc si alte calitati in afara de driblling(unde Cristi il surclaseaza mai rau decat el la driblling,la toate celelalte capitole)…Mi-a placut foarte ,foarte mult si el dar nu il mai suport deja din cauza presei care il pupa in cur(pe motiv ca Ronaldo e figurant) in loc sa arate poze cu genunchii lui(care nu sunt rupti de adversari,ca ai lui Ronaldo),sau sa arate ca intre golurile lui Maradona si al lui Messi,cele in care dribleaza de la jumate sunt 2 diferente uriase(prima:unu dribleaza jucatorii Angliei si unu pe cei ai lui Getafe…HUGE F***ING DIFFERENCE,a doua:la Diego au intrat toti cum au putut sa ii ia mingea,chiar si la rupere,la Lionel alearga pe langa el,analizati sa vedeti ca cel putin 2 jucatori puteau sa il faulteze dar nu facut asta si la Diego chiar au incercat dar nu au putut).Scrieti despre realitatea din teren si nu ce vedeti voi dragilor…ca nu tre sa fi umil sa fi un fotbalist fantastic…as putea continua pana maine si cu alte sute de faze dar nu are rost.Respect #10 Dragos C,gery 76 un ratat,are voie omul sa fie suparat cand nu ii merge bine pe plan emotional,pentru ca e OM,Zidane a dat cu capul,remember?Only human…suntem predispusi greselii…alt idiot #7 adi,au fost accidentati amandoi in repetate randuri,doar ca au grija de ei(vorba lu Mourinho,de unul din ei(Messi) mai au grija si adversarii…intra mai frumusel,mai putin Pepe si i-a sarit presa in cap de parca l-a omorat).

sorinx1986 (24 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 2:58

Aici se premieaza jucatorul, nu echipa, daca joci bine si faci spectacol, dai cate 3 goluri pe meci , dar ai ghinion si echipa ta nu castiga nimic…inseamna ca nu meriti sa fii balonul de aur? Dar daca esti portar la nationala Germaniei care castiga campionatul mondial, inseamna ca tre’ sa fii balon de aur? Germania ar fi castigat cu orice portar campionatul mondial.

gery76 (78 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 3:30

#@nr10 Dragos C.
-Intreg rationamentul tau se bazeaza pe o serie intreaga de contradictii.
-Spui ca worldcup este o competie sub CH.League,insa chiar Messi a declarat public ca ar da toate trofeele pe care le-a obtinut in cariera in schimbul tricoului de campion mondial.
-Spui ca Germania a fost mereu o mare echipa[perfect adevarat],insa n-a prea avut mari individualitati care sa fie decisivi.Iarasi statistica ne spune ca atat timp cat ”balonul de aur”a fost decernat de marii specialisti si nu de pustani care sunt indoctrinati de dimineata pana seara ca fotbalul a inceput si se va termina cu Ronaldo[clona] si Messi[un mare fotbalist,dar si cel mai bun produs de laborator din istoria fotbalului]cele mai multe trofee individuale”balonul de aur”,le-au apartinut germanilor[Gerd Muller in ’70,Franz Beckenbauer in ’72 si ’76,Kalle Rummenigge in’80 si ’81,Lothar Matthaus in ’90 si Mathias Sammer in 1996]si acum dupa 19 ani de cand n-au mai cucerit trofeul ,nemtii detin recordul de trofee castigate,7 la numar.

-Pentru ca rationamentul tau sa fie total in neconcordanta cu adevarul ,spui ca Neuer a fost cel mai bun portar al turneului,dar in acelasi timp putea fi si portarul din Costa Rica,echipa ce a mers pana in sferturi.
-In acelasi timp mult laudatul Penaldo de ce n-a trecut de grupe ,unde a intalnit Ghana si S.U.A,echipe slabe in opinia ta?
-Portugalia a avut un lot net superior celor din Costa Rica,cu Pepe,cu Meirles,cu Beto,cu Mutinho cu Nani,cu Almeyda si totusi s-au facut de ras in frunte cu marele Cristinel,cu el lider ,Portugalia fiind surclasata in clasamentul mondialului si de Grecia[ciuca batailor intr-o grupa penibila cu Romania acum].Cum a dat de o mare echipa[in speta Germania]cum nemtii i-au dat cu terenul in cap invingandu-i greu de tot pe lusitanii ”uriasului” Ronaldo cu un neverosimil 4-0.

Alex (5 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 6:39

Pe vremuri castiga in fata lui Hagi puscariasul de Popescu in anchetele voastre GSP.

gery76 (78 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 10:28

@ -20-C.Ronaldo
-Faptul ca jignesti arata caracterul tau josnic,de fapt name-ul luat de tine spune totul,mai ai putin si o sa faci o petitie ca lui Penaldo sa-i fie acordat si titlul de cel mai frumos exemplar al junglei mai ales dupa ragetul demn de spitalul 9 de la decernarea trofeului,atunci cand fara nici cea mai mica jena ,s-a autointitulat unul dintre cei mai mari fotbalisti ever,mai mare impertinenta nefiind auzita la un fotbalist de top,poate cu exceptia lui Maradona,dar Zeului i se permitea orice de aceea era Zeul fotbalului mondial.
-Cristinei n-ar trebui sa-i fie jena pentru a-i cere si acum autografe unui adevarat atacant[eleganta,rafinament tehnica de bijutier]-Marco van Basten sau adevaratului purtator al numelui Ronaldo[Nazario Lima].

andrei (1 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 11:44

ceea ce spune ribery denota frustrarea lui…. cat timp exista messi si ronaldo si joaca de aceiasi maniera,’franck complex’ nu o sa ia balonul de aur dintr-un motiv foarte bine intemeiat,cei doi sunt mai buni ca el!!!!

madskills (57 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 12:03

Slabut articol domnule Geambasu. Hai sa punem problema putin altfel: Fara Ribery, Bayern oricum are acelasi joc, defileaza in campionat si in Europa (exceptand socul cu Real). In locul lui poate juca Goetze sau putea sa o faca (pana sa plece) Xerdan Shaqiri (sper ca am scris bine). Deci nu era indispensabil echipei.
Manuel la fel, e un portar extrem de bun dar indraznesc sa spun ca Bayern ar fi defilat si cu Tatarusanu in poarta, la ce aparare si joc de posesie au.
Sa zici ca astia doi sunt indispensabili echipei, este absurd.

Acum hai sa facem alta comparatie..Comparati Barcelona din perioada cand Messi a fost indisponibil. Este o formatie fara orizont, stangace si greoaie. Piticul e si pasator de geniu si finalizator si tot ce vrei. Aici putem sa spunem ca fara el echipa e moarta.
Sa ne uitam si la Real fara Ronaldo sau cu Ronaldo iesit din forma: o echipa care se chinuie cu o nou promovata, paralizata si fara idei in fata portii. Portughezul dadea gol de oriunde: cu capul, din afara careului, din interior, din flanc venind in viteza, etc. Sezonul asta are si suficiente asisturi.
Per total Real si Barca sunt DEPENDENTE de jucatorii astia doi. Urati, iubiti, nu conteaza, sunt cei mai buni jucatori din lume, la ani lumina fata de ceilalti. Si asta o spun cu tristete, fiind un fan al fotbalului de la inceputul anilor 80 pana in 2000, cand aproape orice echipa mare avea cate un „zeu”.
Asa ca e normal sa fie o lupta in doi in momentul de fata

Obiectiv (63 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 17:49

@ C. G.
Dupa parerea mea, ar trebui un clasament separat pentru jucatorii de camp si un altul pentru portari; primii trebuie sa fie recompensati pentru modul in care lovesc mingea cu piciorul, in timp ce ceilalti – pentru utilizarea mainilor!
Neuer a fost foarte bun, insa au fost si meciuri in care a cam somat (in semifinala). Chiar daca Moti s-a descurcat (cand nu trebuia, ce-i drept) la loviturile de departajare si Neuer nu-i un ageamiu la jocul cu piciorul, lucrurile nu pot fi amestecate fara a genera comentarii nesfarsite!
De cand FIFA ofera impreuna cu France Football trofeul, s-a produs si o mare nedreptate, mult mai mare decat cea (presupusa, doar) de acum: in 2010, cand Messi a fost penibil in Africa de Sud si n-a jucat nici finala Ch. League!
In fine, Robben este marele perdant de acum, nu Neuer, indiferent de criteriile pe care le-am lua in considerare: sa creezi este mult mai dificil decat sa anihilezi! O.

C.Ronaldo (2 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 18:44

@gery 76
Faptul ca refuzi sa comentezi balonul din 2010 si sa te legi de faptul ca te-am jignit pe tine(mai mult sau mai putin)si de asemenea sa ignori celelalte aspecte care s-au mai scris(cum a fost piticul jucatorul mondialului?Argentina rezultate ca 1-0 cu iran=)))(nici nu pot scrie cu litera mare „Iran” cand vorbesc de fotbal,1-0 cu Elvetia,1-0 cu Belgia,0-0 cu Olanda(nici ea in maaare forma)3-2 cu Nigeria sau 2-1 cu Bosnia,in care piticul a marcat cu Iran,Bosnia si Nigeria(cam evident ca nu sunt cele mai bune echipe pe care le-a intalnit Argentina la acest Mondial),dar te legi de ce a facut Ronaldo si spui de jucatori ca Hugo Almeida sau Meireles care erau acum 4,5 ani fotbalisti(si nici atunci nu aveau loc in lotul curent al Argentinei) si acum joaca in Turcia(campionat foarte slab)ambii si nici macar la Galata vreunul,singura care sa zici ca mai joaca fotbal sau Nani care de bun ce e incearca sa scape United de el,arata ca esti frustrat,cand Argentina a avut rezultate si joc de c**** cu jucatori in mare forma in acest moment si nu sunt la finalul carierei,sau diferenta intre golul lui si golul lui Maradona,iar arata ca eviti cu foarte mare usurinta tot ce s-a scris pe aici si te legi de ragetul lui sau ca a zis ca e unul din cei mai buni din lume,cand eu am scris clar ca asta e problema cea mai mare ca toti se leaga de omul Ronaldo si nu de super-fotbalistul Ronaldo care by the way ignorant p***t ce esti,ca nu ma pot abtine sa nu te jignesc pentru ca meriti,e singurul jucator din ISTORIA FOTBALULUI CARE INSCRIE 60 SAU MAI MULTE GOLURI IN 4 ANI CONSECUTIV(2011-2014 inclusiv) sau PRIMUL jucator din La Liga care INSCRIE IMPOTRIVA FIECAREI ECHIPE INTR-UN SINGUR SEZON,desi a venit cu 5 ani in urma piticului in Primera si mai pot scrie dar nu are rost ca le vei citi si te vei face ca nu le vezi ca celelalte FAPTE NU POVESTI,scrise pe aici,golurile castiga meciurile inaptule)ne demonstreaza ca esti ignorant si vi cu prea putine fapte,prea multa vorbarie fara rost si stiri citite pe sport.ro si ura din partea ta,catre un fotbalist care are mai multe STATISTICI de partea lui decat Lionel(cu exceptia singurului trofeu care nu se inmaneaza din punct de vedere fotbalistic,ci care cum ce vede,exact ca tine(Oho ala e narcisist,oho ala se crede buricul Pamantului,oho ala apare in reclame,oho ala zice ca e nr 1) si mai si pun oameni foarte documentati din Gabon,Syria,Saint Kitts and Nevis s.a.m.d sa voteze cand ei nici nu au televiziune sau daca au nu vad 4 meciuri pe an din Primera sau Ucl si au auzit ei de la cumnatul vecinului ca Messi dribleaza si Ronaldo se uita in oglinda)Eu ma repet pentru un …om ca tine:Se vorbeste prea mult despre ce face in afara terenului si ce zice Ronaldo si nu suficient despre ce face pe teren si anume sa castige meciuri si sa inscrie(el fiind jucator de banda) goluri la foc automat,nu o fi el cel mai bun de pe teren mereu,dar e de mai multe ori decat Fâssi care face un dribling intr-un meci si nimic altcv si gata umple ziarele cu ce a facut Lionel in meciul trecut…Pana una alta,in prezent medie de goluri ca Ronaldo la Real nu are nimeni(Pele se apropie dar a jucat doar in Brazil)si mai ales nu are si nici nu o sa faca media asta sclavoiul ala mic vreodata desi a jucat si va mai juca pe postul de atacant.

Ghinion (13 comentarii)  •  26 ianuarie 2015, 22:08

Ghinionul celorlalti ca joaca fotbal in aceeasi perioada cu Cristiano si Messi. Acestia sunt cei mai buni din istorie, pe langa ei Pele Maradona sau Ronaldo grasu sunt niste jucatori de duzina.

Obiectiv (63 comentarii)  •  27 ianuarie 2015, 17:09

Se scriu destule neadevaruri pe aici:
– ca Ribery poate fi inlocuit de Shaqiri (parca nu mai este la bayern, de bun ce era);
– ca Ronaldo si Messi sunt mai buni decat au fost Pele si Maradona, ceea ce reprezinta tampenii nemaiauzite; cand acesti doi jucatori vor castiga cu „nationalele” lor „minuscula” competitie numita CM, mai vorbim;
– ca Steaua de dupa ’86 nu mai era buna; pai, aparusera in echipa Hagi, Petrescu si Dumitrescu, dar Milan ’89 era de pe o alta galaxie, cu „tripleta” oladeza. O.

Comentează