Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Alexandru cel Mic

Încă un fotbalist român din străinătate a căzut în dizgraţia antrenorului. Sau viceversa?

Bild anunţă că de fotbalistul român Alexandru Maxim s-au interesat cluburi din Anglia. Ce nu anunţă tabloidul german este dacă de viitorul lui Alexandru Maxim s-a interesat […]

miercuri, 10 decembrie 2014, 9:37

Încă un fotbalist român din străinătate a căzut în dizgraţia antrenorului. Sau viceversa?

Bild anunţă că de fotbalistul român Alexandru Maxim s-au interesat cluburi din Anglia. Ce nu anunţă tabloidul german este dacă de viitorul lui Alexandru Maxim s-a interesat însuşi Alexandru Maxim. Asta ar fi o temă teribil de interesantă. Cît îl preocupă propria carieră pe încă tînărul (24 de ani) mijlocaş ofensiv român. Să zicem totuşi că, pretenţioşi cum ne ştim şi de la altitudinea elevatelor noastre lecturi, nu am pune mare bază pe ştirile provenite dintr-un tabloid, fie el şi german. Apelăm atunci la un ziar de calitate, cum este cotidianul local Stuttgarter Zeitung.

Verdictul ziariştilor şvabi este fără echivoc. „Maxim şi Marica, efectele unui sistem de scouting deficitar”. Ne aflăm în faţa unui dublu mesaj. Primul. Şi la ei, cît sînt de campioni mondiali ai fotbalului, se dau rateuri în materie de transferuri. Probabil că şi la ei se împart comisioane cu generozitate. Al doilea mesaj. S-au păcălit de două ori cu românii. După cum se vede, rana mai nouă numită Maxim a redeschis-o şi pe cea veche numită Marica. Salvată cu greu de la retrogradare în sezonul trecut, VfB Stuttgart pare într-o situaţie la fel de grea anul acesta. Motiv pentru jurnaliştii din Stuttgart să identifice vinovaţii. Primul impuls ar fi să zicem că au aruncat pisica în comă pe băieţii noştri fiindcă sînt români. Adăugaţi aici toate ingredientele frustrărilor noastre în vis a vis-ul cu locurile de muncă pe care le ocupă compatrioţii noştri în Occident, parte a Uniunii Europene din care facem şi noi parte.

Din păcate pentru avocaţii cauzei românului persecutat de străinul hain, cifrele lui Marica şi ale lui Maxim nu pledează deloc favorabil. Mai ales pentru vîrful de atac al naţionalei noastre. Marica a apărut în doar 93 de meciuri pentru Stuttgart pe perioada a 4 ani, timp în care a înscris 19 goluri. Cu nici 5 goluri pe stagiune nu îţi justifici nici transferul, nici salariul, nici investiţia afectivă a suporterilor. În apărarea sa, Ciprian poate invoca accidentările repetate, o anumită rigiditate a antrenorilor. Nu şi lipsa de formă, nu şi propria ţîfnă în relaţia cu amintiţii şefi pe linie profesională. Vezi mai ales capitolul Bruno Labbadia.

În cazul lui Maxim lucrurile sînt mai nuanţate. Fostul fotbalist al Pandurilor a evoluat promiţător spre bine în campionatul trecut şi în debutul sezonului în curs. 46 de apariţii, 9 goluri, plus o serie de pase decisive. S-a întîmplat apoi că superficialitatea pe care am descifrat-o în jocul lui pentru echipa naţională s-a dovedit contagioasă şi pentru prestaţiile din Bundesliga. Antrenorul lui VfB, Huub Stevens, tip sever, adept al filosofiei defensive despre fotbal – atipic pentru un olandez, îmi şoptesc colegii de la „Internaţional” – a văzut şi el ce văzuserăm şi noi. Urmarea logică, Maxim şi-a cîştigat un loc călduţ printre cei care urmăresc meciurile de pe marginea terenului.

Uite că ne întoarcem de unde am plecat. Cine este mai preocupat de situaţia lui Maxim, presa germană sau el însuşi? Fiindcă nu ţine deloc povestea cu cluburile engleze care dau năvală să transfere un mijlocaş român subţirel la trup, deci inconsistent în duelurile fizice şi schimbător în joc precum vremea din Insulă. Vom vedea în curînd ce alege dragul nostru Alex, acoperit de un contract cu Stuttgart pînă în 2017. Confortul băncii rezervelor, care nici măcar nu mai este o bancă, ci un scaun capitonat, sau refugiul într-un campionat mai slab, să zicem la vreo Konyaspor turcească sau o Tripoli grecească? Riscaţi un pronostic?

Comentarii (39)Adaugă comentariu

lute (30 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 11:44

1. la ce bani au dat pe el, Maxim si-a facut treaba bine, mai ales cand a avut mai multe minute de joc
2. nu poti sa vii sa spui ca un transfer e prost la doi ani dupa, nemtii stiau ca Maxim nu face faza defensiva, altfel inseamna ca sunt batuti in cap
3. ce am citit cu 8 milioane oferta din Anglia par povesti, fizicul lui nu e de asa ceva
4. Stuttgartul e deplorabil la nivelul conducerii, dovada desele schimbari de antrenori si de lot, asa ca sa-si caute vina in curtea lor.

Andrei (10 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 12:18

Draga Cristi,

A mai fost un articol recent (autor: Radu Paraschivescu) pe aceasta tema.
Raspunsul la „dilema” Alex Maxim este unul singur: la 24 de ani a castigat deja foarte multi ani pentru un tanar de varsta lui si a inceput sa se auto-multumeasca, atat la Nationala, cat si la Stuttgart, pierzandu-si motivatia la antrenamente si jocuri.
Eu cred ca saltul de la o echipa obscura din Valea Jiului, dintr-un campionat ultra-slab, la o liga cu staif din Occident, se dovedeste un „sfetnic rau” pentru fotbalistii nostri tineri, destul de necopti pentru marea performanta. Laudele primite de la mass-media in primul lui sezon (reusit!) la gruparea svaba au inrautatit aceasta stare de fapt.
Mi-e teama ca acest baiat, altfel foarte talentat, sa nu se plafoneze iremediabil si sa confirma sintagma obosita: „s-a nascut talent si a murit speranta”, aplicata atator si atator fotbalisti romani talentati…sa ne reamintim cazurile Radu Niculescu, Lutu, Sabin Ilie si, mai recent, Gicu Grozav si chiar sus-numitul Marica.
In rest, numai de bine…

Cristi (15 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 13:13

Stuttgart a avut o problema de scouting si de achizitii in perioada Bobic. Desi mai demult era un club care producea regulat jucatori buni, de vreo 3 ani nu au mai dat nimic valoros in piata. Ultimii 3 jucatori remarcabili sunt Khedira, Leno, Trätch. Acum exista un talent, Antonio Rüdiger, dar cam atit. Neavind bani, au fost cumparati multi jucatori de duzina , cu preturi de 1-2 mil de euro, pret la care in Germania se poate lua un talent din 2te Bundesliga. Asadar, pentru banii dati pe el, Maxim este ok, dar nu pentru pretentiile de la Stuttgart, care visa la inceputul sezonului sa atace din nou cupele europene.

pixi (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 13:41

marica pe buna dreptate este un pacalici un golanas ,fotbalul a trecut demult pe lunga el

utraian (32 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 13:42

eheheh alexandru cel mic. rau esti geambasule

Andrei (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 13:47

Interesant articol!
@Iute Bine punctat. Cred totusi, daca ar fi mai serios, ca ar putea evolua, chiar si cu fizicul sau (poate un pic mai lucrat) si in Anglia ca mijlocas ofensiv (vezi Raheem Steerling de la Liverpool). Trebuie doar lucrat la tehnica in viteza si poate destabiliza orice aparare englezeasca masiva…Sper sa nu se piarda printre crapaturi.

adrian_hora (22 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 13:51

consider gresit sa luam ca litera de lege ceea ce spun ziaristii germani despre „cazul” marica.
poate ca ma repet, dar marica a avut de la bun inceput o presa proasta in germania, era cumva vina lui ca a fost platita o suma record (care de fapt nu este asa mare la nivel european) pentru transferul lui, fara sa scrie si faptul ca salariul lui nu era cel mai mare. Am vazut cateva jocuri ale lui marica la stuttgart – nu era jucat aproape de loc, cand primea pasele erau foarte lateral plus ca trebuia sa se lupte pentru fiecare minge. Maxim este un caz clar in care un jucator nu place antrenorului, nu e nici primul nici ultimul jucator care pateste asta, insa de a da vina pe el pentru ca stuttgart e pe ultimul loc e un pic exagerat :).
mai departe a spune ca este o teapa un jucator pe care il iei cu 1.5 milioane si vrei sa il vinzi pe 7 milione e clar o exagerare.
inteleg ca cititorii obisnuiti a presei germane sa fie manipulati asa, speram ca jurnalistii nostri sa fie mai rezistenti la manipulare.

dan (31 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 13:54

de ce in media de la noi jucatorii ce vin de la alte echipe decat steaua sunt intorsi pe toate fetele,criticati,mai rar laudati….iar cei ce vin de la steaua cu toate ca sunt rejectati aproape imediat in campionatul romanesc si nu la steaua neaparat sunt invariabil laudati ca si cum ar fi superjucatori?

Tango (18 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:05

Romanii poporul extremelor! S-au entuziamat cand Maxim a debutat la natianala cu un gol senzational dribland 3-4 fermieri andorezi dar mai tarziu nu intelegeau de ce il scoate Piturca din echipa dupa ce incerca floricele si calcaie pe teren cand jocul astepta multe de la el. Acelasi lucru astazi cu „super genialul” Sanmartean care este ridicat in slavi mai ceva decat Maradona la vremea lui. Eu nu pot uita atitudinea lui Sanmarteam la ultimile minute din meciul cu Inter Milano cand toata echipa ataca in disperare pentru o vistorie intradevar istorica pe San Siro iar marele LS pur si simplu a asistat ca un spectator la contraatacul broscarilor si au egalat. Cu o asemenea atitudine sigur nu faci multi purici la echipe serioase. Mie imi pare rau dde esecul oricarui jucator ROMAN afara dar trebuie sa intelegem ca totul este o chestie de atitudine. Oricum Maxim a facut un salt prea mare fara sa arate ceva in mod deosebit pana atunci; a facut insa ceva pe placul multora, ca si Nistor si Chitu s.a. : au refuzat Steaua. mare realizare

Arethia Tatarascu (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:07

E greu sa faci faza defensiva cu dsoara Cristina Roventa, Miss Tourism Europe, de meserie atarnatoare. Trebuie sa fii un pic mai rezistent, ca Lucian Becali zis Breloc sau Vancica. Prostia se plateste, in Anglia o sa ajunga ca turist cu Miss Tourism poate, ca fotbalist niciodata. Dar e frumos si la Lvov, si la Perm, si la Veria. Oare dsoara Cristina Roventa a auzit vreodata de ele? Ca la Lvov se fac autobuze, nu limuzine de lux.

george (20 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:19

„vitza-vercea” din tg-jiu, un prost, o nulitate „minim” asta

ciupi (376 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:20

am mai spus-o: maxim nu se potriveste cu stilul de joc pe care-l prezinta svabii amarasteni la ora actuala, plus ca acolo unde evolueaza el joaca indivizi mai pe placul antrenorilor din zona, in vreme ce baiatul nostru nu pune osul ca muresan-cel-hulit. faptul ca o loveste bine cu ristul interior la loviturile libere nu prezinta o garantie, dar la stuttgart, in afara de portar, nu gasesti un jucator care sa-ti sara-n ochi. poate ca in insula va reusi, acolo se bat multe cornere si cine stie…

lord belial (189 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:26

marica e clar – cel mai ineficient atacant roman din toate timpurile, bine platit si degeaba, indiferent ca e vorba de nationala, fie de echipa de club. e un fotbalist lenes si mediocru, nu poti sa fii atacant cu cifrele lui.

maxim e un jucator de fotbal mai bun si nu il vad ratindu-se prin grecia sau turcia. pentru el, va exista intoteauna spania, pt ca are valoare si, cind vrea, si poate

Vlad (18 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:33

Nu inteleg de ce e bagat Maxim in aceeasi oala; nici nu poti sa faci comparatie. Marica a venit drept cel mai scump transfer al clubului, cu asteptarile aferente, a dezamagit de la bun inceput, dupa care a plecat gratis.

Maxim cat a fost pe teren, a jucat foarte bine cu toate sincopele lui. A contribuit decisiv la putinele lor puncte scoase. Au dat un milion pe el si daca il vand, il vand cu cel putin 5. In ce lume un jucator, cu hibe ok, dar care te a ajutat mult pe teren si pe care il dai pe o suma de 5 ori mai mare poate fi considerat o teapa???

CatalinV (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:36

La 1.5 milioane, cat au dat pe el, ar trebui sa fie tampiti sa spuna ca e un transfer ratat. E cel mai performant jucator al lui Stuttgart in ultimii 2 ani, dar echipa e intr-o forma deplorabila. Problema lui Huub Stevens e alta, el e un Piturca al fotbalului german. In mandatul anterior de la Stuttgart, a procedat la fel, l-a scos pe Maxim din primul 11, desi era cel mai bun om al echipei (9 goluri si 11 assisturi intr-un sezon de Bundesliga pentru un mijlocas firav sunt suficiente, zic eu). Maxim are nevoie de o noua provocare, ideal pentru el ar fi sa ajunga la o echipa in care sa aiba rolul lui Firmino de la Hoffenheim, de exemplu.

vineri12 (13 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 14:36

Da’ Huub Stevens ala are si ceva rude prin presa germana?! Un antrenor mediocru care-o sa faca fix ce-a facut si Veh: nimic. Sa ai jucatori ca Ullreich, Rudiger, Gentnere, Ibisevic sau Werner si sa „prinzi” ultimul loc dupa 14 meciuri e jenant.
Iar sa spui despre Maxim ca-i un transfer ratat inseamna fie sa fii dobitoc, fie rau-voitor. Un singur exemplu: Abdellaoue pe care svabii au dat de trei ori mai mult decat pe Maxim, a dat un gol in 18 meciuri, iar cota i-a scazut acum, dupa jumatate de sezon cu VfB, la jumatate.

radu (3 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 15:10

Marica a facut o laie la stuttgart, intr`adevar au fost circumstante atentuante dar in mod clar a fost un mare esec. El doar la nationala a dat goluri.

Maxim cu siguranta nu e o teapa, din motivele prezentate de antevorbitorii mei. Ma gandesc la faptul ca si pe afara se procedeaza ca la noi (cand vine vorba de problemele lui dinamo, sunt ironizati numai „faii si durimeii”, niciodata romanii, dl. geambasu stie cel mai bine). Nu ca am fi persecutati, dar suntem tinte mai usoare.

Cristi (15 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 15:18

Huub e un nimeni? Cine a luat Cupa UEFa cu Schalke? Veh la fel? PAi Stuttgart cu cine au fost ultima oara campioni iar pe Frankfurt cine i-a dus din liga a doua direct in EL? Articolul din Bild l-ati citit? Tonul e cam altul… Maxim nu mai vrea la Stuttgart unde a fost rezerva si in primavara, tot pe vremea lui Stevens. Ce le cere acesta mijlocasilor: dueluri cistigate, munca defensiva, disciplina tactica. Poate ca e prea mult pentru un mingicar.

dac.impielitzat (15 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 15:35

ca Maxim n-a aratat nimic in ultima vreme la natioanal si practic m-a facut sa ma intreb retoric cum dracu’ joaca el in Germania e adevarat
insa stiu ca acolo a facut meciuri bune mult timp si a fost cat de cat constant si mai stiu ca o dat foarte putin pe el comparativ cu cat dau pe altii de genul lui care vin din campionate mai titrate
deci, da, Maxim are o problema, si chiar mare, e viitorul lui in jo.
deci, nu, nu a fost un transfer ratat, ba chiar deloc. e gresit sa fii de acord cu asta si sa o mai si scrii intr-un articol in gazeta.

ixulescu (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 15:55

Problema rezultatelor Stuttgartului nu e maxim…
Ultimele 2 meciuri acasa fara maxim 2 infrangeri…
E drept a fost victoria de la Freiburg, insa acolo complicat derby local de Baden, alte energii…
E interesant de facut o statistica a meciurilor cu maxim si fara maxim in teren!
Concluzia e: CU SAU FARA Maxim Stuttgart joaca acelasi rahat… de ultimul loc din Bundesliga…

vlad (96 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 15:59

Problema este ca banca de rezerve nu e asa de calduta…. are salariu mic, 350.000 pe an. In Bundesliga nu se arunca pe geam cu banii, dar chiar si-asa e putin. De ce sa nu plece la alta echipa unde ar putea sa joace???

Oricum, eu am urmarit destule meciuri de-ale lui mai ales in anii trecut, indolenta aia de la Nationala, nu exista in jocul lui din Germania. Alerga incredibil, insa uite ca nu era suficient. Poate Stuttgart e prea puternic pt nivelul lui, poate faptul ca e la o echipa atat de slaba nu-l ajuta nici sa progreseze nici sa-si arate adevarata valoare. Oricum ai da-o, trebuie sa incerce altundeva.

Ainraymon (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 16:47

ALO LAUDATORI AI MAXIMULUI MARE sau MARELUI MAXIM cum draqu s-o mai spune… Va cinsteste cumva prin club-uri sau pub-uri pentru a-l ridica in slavi cand el saraqu nu e in stare sa salte 10 cm peste valoarea internationala care l-a facut transfer TEAPA?
Chiar nu va dati seama ca filfizonul asta care rade tot timpul ca prostu la gardu vopsit e un ratat ca mai toti fotbalistii tineri din Romania care nu au in cap decat manele, bombe siliconate si BMW-uri stralucitoare… Cat despre propria soarta e prea devreme sa ii intereseze subiectul… Poate peste vre-o 25 de ani cand vor aplica pentru vre-un ajutor social de la FRF!!!

Alex (2 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 17:06

La Stuttgart a jucat chiar bine in foarte multe meciuri si a fost laudat de multe ori sambata la rezumatul etapei, de la Sportschau pe ARD. A dat 7 goluri anul trecut si parca 12 pase de gol. El batea toate loviturile libere si cornerele la echipa cand era in teren. Intr-adevar cand a venit Stevens nu a mai fost mereu titular, dar totusi cand a intrat a dat goluri sau pase de gol si a ajutat foarte mult echipa sa se salveze de la retrogadare. Stevens cere angajament total si la toti sa faca si faza defensiva foarte bine. Maxim are o problema ca nu il ajuta nici fizicul si nici conditia fizica… si nu mai poate fi asa efectiv pe atac daca alearga foarte mult. Probabail ca nu o sa mai prinda echipa in urmatoarele meciuri insa depinde numai de el cum se pregateste acum in iarna si poate ca atunci il face pe Stevens sa-si revada parerea despre el. Insa in nici un caz NU este un TRANSFER RATAT …cei care spun asta (chiar daca sunt de la Stuttgarter Zeitung) nu sunt corecti. La cat a costat el si ce a facut pana acum este mai mult decat multumitor. Antrenorul insa trebuie sa stie sa il puna in valoare , pentru ca a demonstrat ca are valoare, asta este cel mai important. Si eu sunt convins ca vrea sa demonstreze in continuare…nu o sa vrea sa stea pe fotoliul din tribuna si sa-si ia cei 350.000 € pe an…nu sunt asa multi bani pentru 1.Bundesliga. Noi, romanii, trebuie sa-l incurajam si sa-l sprijinim pentru a reusi …nu sa dam cu pietre!!

dani (31 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 17:18

Gembasicule draga baiatule, de ce Alexandru cel Mic? Ca nu s-a inteles cu antrenori depasiti, obtuzi, aroganti, care cauta tap ispasitor pt rezultatele catastrofale ale svabilor? Cu lotul pe care-l are Stuttgartul la ora actuala, este deja retrogradata. Cu Maxim, sau fara Maxim in teren. Am vazut citeva meciuri jucate de Stuttgart in acest sezon:tabula rasa! Cu Maxim, sau fara Maxim pe teren! Cel mai bine ar fi pt Maxim sa plece de acolo. Este un tinar talentat si cu bun simt. Munceste pe teren si duce viata sportiva, nu este un ingimfat, isi va gasi echipa unde va fi apreciat. Poate si atmosfera de la Stuttgart este apasatoare, din cauza spectrului retrogradarii.Timpul este de partea lui Maxim! Nu este un ratat-pe departe nu-va reusi in fotbal. Sa nu mai ramina la Stuttgart, pt ca nu mai are nimic de demonstrat acolo. O despartire este benefica de ambele parti.

Marc33 (13 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 17:50

Ce conteaza daca Stevens prefera sa joace ofebsiv sau defensiv? Joci ce spune antrenorul – sau nu joci. Mai ales in situatia lui Stuttgart, cind te lupti sa nu retrogradezi, nu este loc pentru „floricele”, cum ii plac lui Maxim.

NIMAN (5 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 18:11

antrenor este cel care stie sa-si faca jucatorii sa joace.
pai maxim joaca prost si din cauza antrenorului.cine se apara nu o sa castige niciodata un razboi.batalii da dar nu un razboi.cu antrenorul de acum sa zica mersi daca scapa de retrogradare.maxim este talentat.trebuie sa stii ce sa-i ceri.nu poti face liniute cu un bmw mergand cu spatele.maxim a jucat bine la stutgart insa un tembel l-a trecut pe banca.statul pe banca te plafoneaza.mai ales cand vezi varza din teren.la nationala piturca acelasi stil.cum a plecat cum nationala joaca altceva.va placea ce juca nationala pe vremea lui piti sau acum?apropo nu vedeti ce face la arabi?maxim eu cred in el.cred ca nu este bouvacar.altfel dupa un an era imprumutat(vezi torje) sau repatriat(vezi alexa de la dinamo-va place sassuolo?).pt nemti inca nu este un pariu ratat.altfel scapau de el.si daca problema nu este la maxim.daca problema este la noi ca nu-l intelegem?
p.s sinmarten la 3 4 ani mai avem putin si-i facem statuie.insa pina la 34 ani pe unde a jucat?pacat.a fost un mare talent!

nucred (7 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 18:11

hai sa nu il criticam pe maxim cifrele lui la o echipa cu un parcurs dezastruos sunt extrem de promitatoare

dmb (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 19:14

Marica daca juca un meci bine, sau da un gol in urmatorul sau urmatoarele meciuri nu mai juca nimic.
Maxim este altfel dar din pacate echipa nu merge, stau tot timpul pe pozitie de retrogradare, trebuie sa se apere cu tot efectivul, nu se risca nimic, le e frica sa piarda mingea, sa rateze si in conditiile astea nu prea e loc pentru creativitate. In plus Stevens nu-l agreaza de loc.

Marius (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 19:43

„46 de apariţii, 9 goluri, plus o serie de pase decisive.”

Daca tot v-ati apucat sa dati cu cifre, dati-le corect pe toate, poate intelegem si noi ceva. Ca sa va ajut, numai sezonul trecut au fost 11 assisturi. Anul acesta inca 2 assisturi si 3 goluri, in cele 5 aparitii ca titular.

E evident ca Maxim nu face faza defensiva perfect, dar uitandu-te la cifrele lui, as zice ca tu ca antrenor ai o problema cand ii ceri asta.

Seara buna

vineri12 (13 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 20:22

@cristi #18: n-am spus ca Stevens e un nimeni. Am spus ca este un antrenor mediocru, la fel ca si Veh. Orice antrenor mediocru poate avea parte de-o conjunctura favorabila, Ranieri, Mancini sau AVB fiind exemple elocvente.
Si inca ceva. Se tot bate moneda pe fizicul mai putin convingator al lui Maxim, de parca Silva, Coutinho sau Hazard ar fi giganti. „Expertii” de pretutindeni i-ar fi zis, probabil, lui Paolo Cannavaro sa se-apuce de ciclism…

vineri12 (13 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 20:23

* Fabio, pardon.

HAHAHA (1 comentarii)  •  10 decembrie 2014, 21:27

Merita mediocrul asta atata discutie in jurul lui ???????????????????????????? NU

madskills (57 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 9:39

Prea mare importanta i se da acestui jucator. Cand tu ai atitudinea aia de minizeu la nationala, cand dai pase „la misto” cu calcaiul (si nici macar nu o faci bine), atunci nu te numesti fotbalist. M-am saturat de apelativul asta, „tanarul jucator”. Pai Cristiano, Messi, Rooney, Benzema si muuuulti altii, la varsta asta sunt deja veterani.

Noi tot cautam alibiuri pentru niste jucatori mediocri atat dpdv tehnic cat si psihic. Si nu e 100% vina lor, e in primul rand vina cluburilor din tara care i-au format. In Romania nu se mai lucreaza demult ca pe vremea „Luceafarului”. E incredibil dar inca exista jucatori care habar nu au ce inseamna jocul fara minge, care n-au nici cea mai vaga idee tehnico-tactica. Degeaba stii cu „obiectul” daca tu habar nu ai fara el, adica fotbalul care iti ocupa cea mai mare parte din joc.

Maxim niciodata nu o sa confirme, n-am nici cel mai mic dubiu. Cum nu o sa o fac absolut niciun jucator roman care pleaca de aici. Pana nu schimbam TOT, de la infrastructura la antrenorii de copii si juniori, care pur si simplu sunt paraleli cu meseria asta, nu o sa mai dam vreun jucator sa se impuna in vest. Chit ca are tehnica lui Hagi sau sutul lui Dumitrache

birlic (46 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 10:09

Fiti pe pace Maxim isi va reveni ,nu-l mai comparati si voi cu Marica ,El Maximo e din alt aluat ,croatul de la Real e mai solid decat Maxim al nostru?

matei (5 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 10:27

sa se intoarca la piatra neamt, de unde este el, fiindca ceahlaul nu mai are bani nici de o supa de legume!!! vor sa se retraga din campionat..poate ii ajuta maxim cu bani si ceva goluri…

barbu brailoiu (31 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 11:12

după atâtea ţepe româneşti, din ce în ce mai puţini manageri din campionatele serioase vor mai avea curajul să cumpere jucători români (sau îi iau pe nimic, de la juniori, să-i şi educe acolo).
dacă clanul becali e la puşcărie, iar prodanca pe la arabi, ofertele dinspre campionatul românesc se vor diminua corespunzător. la fel şi ţepele….

bgding (2 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 12:14

Fara Maxim anul trecut…Stuttgart era in liga secunda. N-o mai dati de gard ca la articole batjocoritoare suntem primii in Europa…2-3 fotbalisti avem si noi de calitate si in loc sa vedem concret motivele pentru ca nu fac performanta..incercam sa-i denigram. Cautati senzationalul ca in fiecare articol. In locul lui Maxim joaca Leitner…care e german si are 21 de ani…titular in nationala U21…si e praf si pulbere. Vedeti Ibisebvici ce a facut…Harnik…Rudiger…portarul Ulreich care ia goluri stupide…sa nu mai zic de copilul ala Werner care alearga fara rost. Probabil nici nu v-ati uitat la un meci cap coada sa vedeti in ce ape se scalda echipa asta si va dati cu parerea… Sa nu mai zic de alte transferuri bune precum Romeu, Kostic, Abdellaoue sau Haggui. Cel mai bun lucru pentru Maxim e sa plece de acolo. Mergeti de curiozitate in Stuttgart si vedeti ce parere au fanii despre Maxim inainte sa scrieti un articol

nu conteaza (3 comentarii)  •  11 decembrie 2014, 13:23

Haha … vad ca toata lumea vorbeste de „teapa” pe care si-au luat-o nemtii cu Maxim, dar nimeni nu vorbeste de teapa pe care si-au luat-o englezii cu Chiriches :)). Nu face Maxim faza defensiva?! Pai nu poti sa ai si randament in atac sa faci si faza defensiva foarte bine. Cat de bine facea faza defensiva Hagi?! Ma uit la Chiriches si vad ca el nu face faza defensiva bine deloc, desi e fundas, dar nimeni nu observa asta :))

Alin (3 comentarii)  •  17 decembrie 2014, 14:14

Am inteles ca a jucat aseara si a dat pasa de gol. Au reusit sa iasa din zona retrogradarii cu victoria de aseara, 1-0 la Hamburger.

Comentează