Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cârţu şi Săndoi, suedezii noştri

Este prea devreme să anunţăm naşterea unei mari echipe la Craiova. Putem totuşi să aplaudăm doi oameni care îşi fac bine treaba.

Vi-i mai amintiţi pe Lars Lagerback şi pe Tommy Soderberg? Ei, sigur că vi-i amintiţi! Vorbim despre suedezii […]

marți, 11 noiembrie 2014, 9:35

Este prea devreme să anunţăm naşterea unei mari echipe la Craiova. Putem totuşi să aplaudăm doi oameni care îşi fac bine treaba.

Vi-i mai amintiţi pe Lars Lagerback şi pe Tommy Soderberg? Ei, sigur că vi-i amintiţi! Vorbim despre suedezii aceia care antrenau împreună echipa naţională a Suediei şi o făceau cu anumite rezultate. Calificare la turneul final Euro 2000, participare notabilă la Cupa Mondială din 2002, unde au cîştigat „grupa morţii” cu Anglia, Argentina şi Nigeria, apoi sfert de finală la Euro 2004, anul în care Lagerback şi Soderberg au şi încheiat colaborarea, continuînd să lucreze în fotbal, dar separat.

Vi-i mai amintiţi pe Sorin Cârţu şi pe Emil Săndoi? Bineînţeles că da. Şi-i ţinem minte încă de cînd erau jucători. Pardon, fotbalişti! Pe Sorin îl ştim din vremea cînd nu era Sorinaccio cu autobază, ci atacant-bijutier în marea echipă a Craiovei, cu peste 100 de goluri în Divizia A (vezi fenomenul Dodel), iar pe Emil Săndoi, fundaş central cu toate însuşirile postului, aş zice niţel mai bun decît alde Chiricheş şi Gardoş, şi el tot de acolo, de la Craiova, pentru care şi-a rupt şi piciorul, şi cariera într-o nefericită finală de Cupă a României.

Înţelegeţi unde bat. Cârţu şi Săndoi sînt un fel de Lagerback şi Soderberg în variantă oltenească. Asta ca să mai scăpăm de clişeele care ne populează şi ne poluează  existenţa. Uite că doi români, şi olteni pe deasupra, şi din generaţii diferite, reuşesc să lucreze împreună, să muncească bine – aş evita foarte tare să adaug „să performeze” pe motiv de oroare lingvistică -, să găsească resurse de a propune un alt fel de fotbal, ofensiv, spectaculos şi lucrativ. Să se înţeleagă, lăsînd la o parte trufia şi egoismul. Uite că avem şi noi suedezii noştri, ba, dacă ne ambiţionăm, chiar şi nemţii noştri, important este să nu-i dăm la o parte pe motiv că nu sînt ortodocşi ori că nu turuie ca noi, regăţenii cu state vechi în producţie.

Nu ştiu ce fel de echipă este din punct de vedere instituţional CSU Craiova. Dacă este „o clonă” sau continuatoarea Universităţii, a Ştiinţei de odinioară. Ştiu însă că împreună cu Săndoi şi cu Cârţu, oameni care şi-au redescoperit plăcerea de a antrena, la Craiova creşte un grup fără mari vedete, dar receptiv la metode de pregătire aduse la zi. Dincolo de rezultatele imediate, care arată nesperat de bine, Craiova lui Cârţu&Săndoi este în fond un experiment sociologic, pe care persoane cu calificare l-ar putea studia fără a-şi pierde timpul.

Rămîne totuşi sintagma „CraiOlguţa”, referitoare la influenţa doamnei primar în viaţa ocupantei locului 7 din Liga 1. Pentru frumuseţea poveştii, să sperăm că întîiul edil din Bănie nu va anexa imaginea echipei idealurilor electorale ale dumneaei, atît de zgomotos promovate în reţelele de socializare şi de alienare. Lăsaţi-i, doamna Olguţa, pe Vătăjelu, Tîrnăcop, Mateiu şi Achim, ca să nu mai vorbim despre Cârţu sau Săndoi, să îşi vadă cum cred ei de cuviinţă de viaţa lor atunci cînd ies pe poarta stadionului.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

george (20 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 11:22

Exceptional articol Cristi, multumesc frumos !!
(mi-ai inseninat ziua….)

1q (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 11:43

ma omori cu tanase. tanase e un mijlocas, un optar ce poarta fraudulos nr zece, iar tu il compari cu un atacant. ca sa nu mai spun de comparatia sandoi-gardos/chiriches, comparatie din care prezentul pierde mereu, pt ca nu poti lupta cu legendele. PS Gardos are o clasa peste Sandoi, asta ca sa ma pun contra curentului.

radu florian (25 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 11:49

Frumos articol! Forta CRAIOVA !!!

DarkDark (5 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 11:59

Domnule Geambasu cred ca link-ul de mai jos o sa va lamureasca asupra incertitudinii dumneavoastra privind identitatea clubului „Labita si asociatii”

https://www.youtube.com/watch?v=RKCXzAMxi7M

eugen76pan (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 12:11

aceasta echipa este inventata la Mogosoaia si se numeste CSU PSD CRAIOVA..nu are nicio treaba cu spiritul si dragostea noastra pentru STIINTA!PUNCTUM!

lassan82 (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 12:13

De ce nu il comparati pe Cartu cu Alexe si pe Sandoi cu Tamas sau Gaman?!

antonie (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 12:26

Lasand la o parte intrigile si interesele conexe, acesti oameni indiferent ca sunt jucatori, antrenori, sponsori sau mai stiu eu ce, joaca fotbal, castiga meciuri, si arata lumii intregi ca sportul este o intrecere care pentru noi inseamna mult mai mult decat, daca este o continuatoare sau nu a Universitatii! Iubiti ceeace fac acesti oameni, daca aveti dragoste de fotbal si de Craiova in primul rand.

jimmy (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 12:46

de ce trebuia sa faceti campanie unui candidat ,nu este suficient ca se face la posturile de stiri?

catalin din pitesti (5 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 12:48

asta e Craiova noastra ! continuatuarea Stiintei!!! forza Stiinta!!!

SuporterU’ (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 12:48

Sintagmele se uita, primarii se schimba, dar CS Universitatea Craiova este si va fi Stiinta – Campioana unei mari iubiri! Spiritul nostru spune asta si nimeni nu o poate nega! Hai oltenii!

Alex (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 13:29

Ma intreb daca Sorin Cartu si Emil Sandoi pregateau aceasta echipa din vara, unde se afla acum… Din urmatorul an competitional s-ar putea sa se bata la titlu…

sempre ultra (2 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 13:36

articol electoral mascat…..domnule geambasu inca este voie sa faceti campanie pe fata de ce va ascundeti?

peluza nord (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 14:48

lumea trebuie sa inteleaga ca noi, suporterii, suntem alaturi de echipa, de jucatori, antrenori, juniori. incetati sa atacati primarita lovind echipa, nimeni nu o sustine pe lia olguta vasilescu. ne bucuram ca am reusit sa recuperam numele si identitatea de la universitate si clubul sportiv. cine a vazut lucrurile din interior le-a simtit altfel. cu mititelu echipa asta nu mai avea nicio perspectiva si in cele din urma, s-a dus previzibil catre faliment. eu am considerat de mult ca nu mai are nimic in comun cu fotbalul sau cu craiova, inainte sa apara CS. acum avem o perspectiva, exista intr-adevar aceasta problema cu primarul, dar cel putin stim ca un primar este ales, iar eu sper sa nu prinda mai mult de 1 mandat. iar legat de echipa, daca am avea si un presedinte serios si reprezentativ, cred ca s-ar schimba mult situatia. asa ca ma bucur ca ati sesizat acest aspect si sper ca pe viitor sa fiti mai atenti si sa nu mai loviti in suporterii acestei echipe! hai Craiova!

sorin (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 15:01

Bun articol.Felicitari!

jianu george (4 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 17:45

Domnule Geambasu .
De ce trebuie sa-i comparati pe cei doi cu suedei ,sa recunoasteti meritul celor doi ?!
De ce trebuie sa va luati de doamna primar,care de la inceput a fost cu fotbalul si sportul din Craiova,numai ca face politica si dumneavoastra de asemenii ?!!!!!!!!
fiti mai bine onest in jurnalistica sportiva si politician in …
jianu george

Olteanu (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 19:51

seamana mai mult cu lolek si bolek

Stefan.. (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 20:38

O combinatie ciudata… Doi antrenori mediocri si-au depasit conditia. Poate s-au completat, au avut si noroc, dar a iesit bine pentru ei si pentru fotbalul craiovean. Daca se vrea performanta cu adevarat, trebuie adus si antrenor pe masura… Credeti ca Sandoi si Cartu si-ar mai gasi vreun angajament la o alta echipa din prima liga? Raspuns: nu! La Craiova au fost numiti pe usa din dos.

un oltean (130 comentarii)  •  11 noiembrie 2014, 22:41

@lassan82:

Hai ca m-ai facut sa rad…:))…Alexe, Tamas, Gaman?!?!? E posibil sa nu-i fi prins pe Cirtu sau Sandoi jucand, daca faci o asemenea comparatie…:))

motanul incaltat (455 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 3:20

Sunt nascut in Craiova , dar din punct de vedere al alegerilor a-ti gresit-o. Nu trebuie sa le spuna CraiOlguta nimic… Din pacate Craiova e doar o pata rosie pe harta tarii. De la Iliescu incoace numai PSD-ul(comunistii) a iesit. Eu eram mindru de Craiova cu Universitatea Craiova, Vacanta Mare, Tudor Gheorghe….Nu am fost NICIODATA pe aceeasi frecventa cu alegerile electorale ale Craiovei si nici nu voi fi vreodata……

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 15:37

Sorinacio chiar imi place, a fost bun, are inca umor.
La ultima dezbatrere, cea cu macelul, s-a implicat frumos. Bravo.
Bravo. Am auzit de CraiNou, dar de CraioloAia nu.

Domnu Geambasu, te-ai gandit de unde ai tu comparatia dintre Praz si Suedia, Danemarca, Anglia ?
O ai in subconstient, unde te-a plesnit ca pa noi toti. Ia sa vedem daca iti dai seama.

Ajutator: tu sti de ce nu avem noi autostrazi ? Ca sa nu se afle adevarul ca …

PS de la cel mai mare sustinator al lui Pota ti se trage, pacat ca Dacii nu-i mai pot opera pe astia la cap.

cata (2 comentarii)  •  12 noiembrie 2014, 17:43

Trebuie sa recunoastem munca celor doi antrenori care au scos ce e mai bun din majoritatea jucatorilor. Bravo lor! Daca erau adusi din vara, acum CSU era in primele 4 echipe.
Din pacate pentru unii hateri, CSU este cea mai iubita echipa din prima liga. Nu o spun eu, o spun cifrele, asa cum se arata si aici http://www.liga1.ro/html/clasament_spectatori.
Restul e cancan.

Pelendava (6 comentarii)  •  13 noiembrie 2014, 9:35

@lassan82 on 11.11.14 at 12:13 pm De ce nu il comparati pe Cartu cu Alexe si pe Sandoi cu Tamas sau Gaman?!

Sa-ti spun de ce.
1.Pentru ca n-a aratat in Romania absolut nimeni cu mingea ce-a aratat Sorinaccio.
2. Pentru ca Sandoi fundas central ar fi insemnat Romania finalista la CM2004 din SUA, asa ca poti sa-l compari cu alde Dobos, Filipescu, Prodan, etc. dar sa-i pui pe toti la un loc. Cuplul GPopescu&ESandoi ar fi dainuit inca 7-8 ani dupa acel CM fara probleme si ar fi blocat orice atac.
PS: Cristiane, las-o-n caltii ei pe Molgutza, ea doar a fost suparata pe Mititelu si de-aia s-a aplecat catre cererea CSUniversitatea, altfel nu mai vedeam noi fotbal in Craiova. Individa si-a facut reclama cu minciunelu, dar a fost foarte agera si a speculat momentul. Asta nu inseamna ca Puie Monta va fi ales in Craiova, acum sunt doar 2 candidati.
Hai Craiova! Domnule Iohannis Klaus, scapa-ne de Mickey Mouse.

Comentează