Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

E viva Espana! Și necontrolată

WADA, Agenția Mondială Antidoping, ne scoate din cînd în cînd din starea de toropeală. Antipatică organizație!

Două fapte incontestabile. PRIMUL. Agenția Mondială Antidoping a făcut un apel public către conducătorii fotbalului de elită. WADA a cerut în mod expres creșterea […]

joi, 14 august 2014, 8:31

WADA, Agenția Mondială Antidoping, ne scoate din cînd în cînd din starea de toropeală. Antipatică organizație!

Două fapte incontestabile. PRIMUL. Agenția Mondială Antidoping a făcut un apel public către conducătorii fotbalului de elită. WADA a cerut în mod expres creșterea numărului de controale de sînge, singurele care pot evidenția existența în organism a eritropoietinei (EPO), a hormonilor de creștere sau a altor cocktailuri sofisticate de substanțe interzise. Conform WADA, în 2013, doar 2,38% din testele efectuate în campionatele puternice au presupus recoltarea de probe sanguine, deși forul respectiv recomandă o rată a controalelor de minimum 10%. În ciuda faptului că probele de urină nu oferă un rezultat concludent, 77% din testele efectuate în fotbal au fost tocmai de urină. Cu un procentaj de 8%, singurul organism care a răspuns cu o oarecare promptitudine pretențiilor Agenției Mondiale Antidoping a fost CONI (Comitetul Olimpic Național Italian), responsabil pentru situația din Serie A. La polul opus se află Spania, unde în 2013 nu s-a făcut nici un control de sînge. Nici unul!

AL DOILEA. Supercupa Europei s-a disputat la Cardiff între, ați ghicit!, două echipe spaniole. Real Madrid, deținătoarea Champions League, după o victorie în fața altei formații din capitala Spaniei, Atletico, și FC Sevilla, cîștigătoarea Europa League. Unul dintre actorii meciului de la Cardiff a fost însuși fiul locului, Gareth Bale. Chiar înaintea primului fluier al englezului Clattenburg, atacantul șocase pe toată lumea cu noua lui înfățișare. În intervalul de nici 3 luni dintre finalul sezonului 2013-2014 și începutul noului sezon, Bale a dobîndit o impresionantă masă musculară, aproape nimic nemaiamintind acum de jucătorul longilin care mai an se transfera de la Tottenham la Real. Chestionat explicit pe tema respectivă de ziariștii cei răutăcioși, Gareth a zîmbit galeș și a mărturisit. Ei, stați liniștiți, nu a mărturisit nimic care să ne extragă din starea noastră de comoditate mentală, cu feți-frumoși care aleargă fără să obosească. Omul Bale a spus că s-a odihnit, a mîncat sănătos și a lucrat la sală. S-a pregătit fizic ca niciodată. Iar acum arată ca Arnold înainte să joace în Terminator.

Nu trag nici o concluzie. Las pe seama celor care ne citesc să judece faptele. Și cifrele oferite de WADA, care se află într-un conflict permanent cu FIFA pe tema dopingului. Fotbalul a trecut pînă și înaintea tenisului în materie de ascuns mizeria sub covorul marilor competiții. Conform mărturiei unor personaje din interiorul sistemului, și atunci cînd există rezultate compromițătoare – sau tocmai atunci – dovezile sînt îngropate sub lespedea grea a tăcerii. Dar nu sînt foarte sigur că mulți dintre noi își doresc să afle adevărul. Pentru că asta ar presupune să admită că eroii lor sînt niște produse de laborator, care din homo sapiens par să fi făcut, sper că doar fizic vorbind, pasul înapoi spre primate.

Și da, am o sensibilitate aparte la subiectul doping. Unii mai drăguți o vor numi obsesie. Ideea este că voi încerca să iau legătura cu Bale, să-mi spună cum a reușit. Obligat de o simpatică afecțiune în zona cervicală, trag de fiare de mai bine de o jumătate de an, pentru îmbunătățirea musculaturii toracice. Cu eforturi inimaginabile cred că am pus vreo 50 de grame de mușchi pe mine în perioada asta.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Eugen din Timisoara (2 comentarii)  •  14 august 2014, 9:14

Buna ziua Cristian, salutari cititorilor,

Practic de peste 35 de ani sport, ceva de genul centura neagra etc. Desi am musculatura bine definita, nu are nici o legatura cu Arnold sau…Bale dupa trei (3!!!) luni. Dar de ca sa vorbim despre mine care nu iau bob de suplimente care distrug organele interne. Uitati-va doar si comparati ce a realizat domnul Bale de la Cardiff in trei luni cu baietii nostri care se pot lua la tranta (la propriu si la figurat) cu cine vreti voi pe pamant si extraterestric vorbind. Pai arata Daniel Ghita, Morosanu, Catinas si toti ceilalti ca nu am timp sa-i numesc pe toti macar 50% din ce arata domnul Bale dupa 3 luni? Si baietii astia stau deseori si cate 10 ore pe zi in sala Cristian.
Cred ca suntem luati la misto!
P.S. Cred ca mai ai de tras un pic asa spre 3-4 ani sa vezi ceva la muschii tai daca nu iei suplimente! Oricum nu esti pregatit sa-l concurezi pe Gareth Bale. Nu faci 100 de milioane imi pare rau…
Va pupa tata.

magus1349 (2 comentarii)  •  14 august 2014, 9:28

Normal ca ai pus doar 50g din moment ce fumezi un pachet pe zi!:))
Lasand gluma la o parte, cred ca ciclismul e un ingeras gingas comparativ cu fotbalul. In ultimii ani fotbalul e sportul cu cei mai multi sportivi decedati pe teren. Asta desi nu este nici pe departe un sport foarte solicitant ( comparativ cu altele ).
Oare de ce?

MRR (13 comentarii)  •  14 august 2014, 9:28

deh… totul e atat de putred in lumea sportiva (si nu de azi ci de multi ani) incat daca ai elimina dopajul ar insemna sa vezi doar niste oameni care gafaie, nu niste motoare cu infatisare umana cum sunt sportivii de azi…deci ce e mai atractiv ? banalitatea sau fenomenalul ?…

io (24 comentarii)  •  14 august 2014, 9:30

Fuentes a vrut el sa spuna mai multe, dar i s-a pus lacat la gura. Sa se invete minte!
in fotbalul de azi se invart bani cu lopata. e o adevarata industrie, multe interese, multi sponsori, mari concerne.
Ca si in farmacie…nu exista niciun interes sa se scoata un medicament care sa vindece cancerul, sau diabetul, sau bolile cardiovasculare. Nu, ci doar otravuri pt cancer (scumpe si ineficiente) si medicamente de intretinere, pe care le iei toata viata (sic!), in cazul celorlalte. Pt ca banul si interesele dicteaza!
asa cum si in cercetare…nu se doreste acum realizarea energiei pe baza de fuziune (ieftina, nepoluanta si aproape inepuizabila). nu, la putere raman hidrocarburile, unde se invand mii de miliarde de dolari.
si multe altele. Fotbalul e doar varful varfului icebergului, condus la nivel planetar de o structura mafiota si corupta, ba chiar terorista: FIFA! iar in europa e condus de o alta grupare terorista: uefa!

Eu (1 comentarii)  •  14 august 2014, 9:37

Si care e problema daca se dopeaza ???

EU vreau sa vad gladiatori in arena nu lesinati de-ai nostri care nu pot sustine un sprint sau mai mult de o repriza de fotbal.

Toti competitorii de top , chiar si femei ca Simona H. sau surorile Williams consuma vitamine S. (cu ajustari specifce)

Legalizati vitaminele S. si gata cu minciunile !

Racul (17 comentarii)  •  14 august 2014, 9:47

Nu cred ca e vorba (in fotbal) doar de spanioli. Cred doar ca ei folosesc produsele cele mai bune.

De ce se intampla asta? Pentru ca glorioasa incertitudine a sportului nu e decat pentru cretinii de noi. Baietii care fac investitii de zeci de milioane vor sa-si protejeze banii si in sa faca si profit. Ideea de baza e ca o echipa de 150 de milioane NU ARE VOIE sa piarda in faca uneia de 15.

Si cum se poate realiza asta?

Simplu. In primul rand investind in jucatorii cei mai buni. Asta e planul A si e normal. De aia Bale joaca la Real si Tanase la Steaua. Insa doar talentul nu te protejeaza de o zi proasta sau de un sut de la 30 de metri la vinclu. Si atunci intervin planurile B, C si D.

Planul B este noul format al Champions League si al UEFA League. Formatul cu grupe elimina aproape integral surprizele. Fara sa vorbim de faptul ca si aduce mai multi bani. 6 meciuri in loc de 2 pentru o calificare. Cate suturi de la 30 de metri in vinclu poate sa dea Tanase?

Planul C este avantajul „natural” pe care arbitrii il dau dintotdeauna favoritilor. Nu cred ca e institutionalizat, nu cred ca e un complot FIFA/UEFA dar cred ca e natural. Ce ESTE un complot FIA/UEFA este refuzul arbitrajului asistat video. Singurul motiv este ca atunci planul C ar fi inoperant si invistitiile baietilor buni mult mai slab protejate.

Planul D include produse in vena. Simplu. Sunt ele ilegale? Habar nu am, insa nu la sala se face diferenta uriasa fizica intre o echipa ca Barça cu un presing sufocant timp de 90 de minute si una ca Galatasaray care din minutul 1 este in inferioritate fizica evidenta in dueluri. Dau exemplul lui Galata pt ca turcii sunt rai, au pshihic, daruire, tot ce vrei. Dar nu au produsele bune.

dan (31 comentarii)  •  14 august 2014, 9:48

De mult timp tot spun pe aici….. De ce stelistii sunt buni doar la steaua? cum pleaca cum sunt varza

teddy (17 comentarii)  •  14 august 2014, 9:50

am practicat sportul aproape 4 ani de zile si tot asa cu gandul spre o centura desi pe linia noastra nu existau asemenea grade …

de abia in al 2-lea an cand am inceput sa trag si mai mult la sala de forta au inceput sa se contureze pectoralii … asta vine si spune ca in 3 luni de zile si-a sculptat corpul cu mancare sanatoasa si tras de fiare si doar atat … hmm ma lasi ?

faceam antrenamente circa 30-35 de ore pe saptamana din care minim jumatate erau bazate pe forta si muschii de abia se distingeau dupa ani buni si asta in 3 luni e Hercule …

cine vrea sa creada, va crede indiferent ce incerci sa ii demonstrezi … cine nu crede, va privi cu un pic mai multa indiferenta cand mingea va ajunge la Bale si cam atat … stii ca nu o sa tina balonul o vesnicie si o sa te poti bucura un pic mai mult de fotbal daca mingea ajunge la unul mai „curat” …

cosminleo (1 comentarii)  •  14 august 2014, 10:11

Stimate domnule Geambasu, obsesiile se trateaza, dar nu ne obligati sa luam parte in fiecare saptamana la tratament. Cat despre dopaj exista in orice industrie. Sau rosiile si merele pe catre le consuma 90% din populatie (poate si dvs) credeti ca sunt naturale? Sau poate filmele pe care le urmarim/ti sunt pe bune, adica fara efecte speciale, care in opinia mea e asemanator dopajului din sport. Oriunde exista o industrie ,exista dopaj. Fotbalul ,care e una din cele mai mari industrii ale divertismentului, nu putea sa fie lasat la o parte. Asa ca mai usor cu aceasta obsesie, pentru ca publicul poate nu e deranjat sau poate asa isi doreste. Sau titlurile articolelor din ziarul la care dvs. prestati corespund intotdeauna cu continutul?

Nelu (2 comentarii)  •  14 august 2014, 10:40

Nu exista sport de performanta fara doping. Nu are cum, e un non sens. De-aia, orice articol de genul asta e cel putin infantil. Daca l-ar scrie vreo florareasa, as intelege, dar cum sa existi in presa sportiva si sa nu fii constient de niste chestii elementare?? Diferenta se face acolo unde dopingul depaseste limitele deja counoscute, aici e cazul Spaniei, lucru deja evident.

Nelu (2 comentarii)  •  14 august 2014, 10:44

Crezi ca Halep isi „sustine” efortul cu vitamine si minerale? Grow up! : )

Racul (17 comentarii)  •  14 august 2014, 11:12

Ganditi-va umpik de cand a luat-o la vale fotbalul italian.

Venom (36 comentarii)  •  14 august 2014, 11:40

Fotoshopu’ muscular pune muschiu pe tantar. De ce-l faci armasar? Poate v-ati uitat la plasme pe 16:9 si ei transmiteau in 4:3, necredinciosilor.

Dan (113 comentarii)  •  14 august 2014, 11:52

Domnule Geambasu va agitati degeaba , marea turma vrea circ , spectacol , adrenalina . Indiferent de ceea ce se afla in spate , doping sau aranjamente . De tot felul . Marea turma inseamna si 100000 de mii de oameni in tribunele unui stadion si 20000 de iubitori de baschet si nu stiu cate mii de disperati care mai mai ca-i doboara pe participantii la Turul frantei si 100000 de oameni in tribune la atletism si 10000 la natatie si 30000 la nu stiu ce meci al secolului , box sau K1 nu conteaza . Sa nu-i uitam pe cei de la wrestling , aia-s basca . Deci cei care se inghesuie si dau multi multi bani ca sa vada de aproape ceea ce restul planetei vede prin diverse ecrane …ce? Asta-i intrebarea , ce mai e curat in sportul din ziua de azi ? Greu de dibuit . Nu spun ca n-o mai fi nimic dar e greu de decantat . Si nu conteaza , circ sa fie si bani sa iasa . Toata lumea multumita .
P.S. 10.21 pe suta Cojocaru in 1994 si inca rezista !? O fi bine , o fi rau ?

Jose (7 comentarii)  •  14 august 2014, 11:53

Spaniolii au descoperit un fel de „poțiune magică”. Pai mai au putin si devin campioni mondiali si la patinaj artistic sau gimnastica. NU E NORMAL!

Kerz (1 comentarii)  •  14 august 2014, 11:55

Mi-a pIacut referirea la tenis!

alex (57 comentarii)  •  14 august 2014, 11:59

cosminleo (nr,9) are cel mai pertinent comentariu pe marginea subiectului. Domnule Geambasu, parca ati redescoperit roata. STIM ca toti se dopeaza, eu sunt fan Barcelona si ridic primul mana sa zic ca de la Messi la orice junior de la club, toti se dopeaza. Pana si eu cand faceam sport la css4 Bucuresti, pentru relaxare mai mult decat performanta 100%, luam unele vitamine date de antrenori.
Acum faceti comparatia cu camere hiperbarice, cu dopping dus la nivel de arta si mereu in fata comisiilor. Asta asa, in caz ca vrea cineva sa-i controleze.
Dar sunteti de o naivitate crunta daca voi credeti ca alde Messi, Cristiano sau Bale o sa fie vreodata depistati. Astia vand de sute de milioane doar ei 3, nu mai vorbim de restul echipei. Normal ca Bale e dopat pana in maduva oaselor, nici baietii care fac fitness la nivel profesionist nu pot sa arate asa. Si aia stau in sala toata ziua, isi calculeaza si ultimul gram de mancare.

TOTI fotbalistii profesionisti se dopeaza, indiferent ca sunt la Barca, Real, Bayern Steaua sau Dinamo. Diferenta e facuta de bani si de metodele evident mai bune pentru cei bogati

Tu insisti degeaba cu subiectul asta Cristi. Iti pun o intrebare si daca poti, sa raspunzi sincer: Ce ai alege intre un fotbal curat, cu jucatori lesinati (la propriu) dupa 2-3 luni sau un fotbal plin de suplimente in care vezi spectacol saptamanal? E ca si cand te intreb ce alegi, o cursa cu masini tunate sau o cursa cu masini de serie, gen Dacia?:)

costin (10 comentarii)  •  14 august 2014, 11:59

@magus,normal ca toti sunt dopati la nivel inalt,altfel ai vedea meciuri cu un tempo putin mai ridicat decat liga 1.dar faptul ca cei mai multi au murit pe terenul de fotbal nu este o dovada ,practicantii acestui sport sunt de departe cei mai numerosi si implicit sansele ca cineva sa moara jucand fotbal cresc considerabil.nu mai pun la calcul ca sunt foaaaarte multe tari in care controalele medicale lasa de dorit si unii dintre sportivi joaca cu malformatii ale inimii sau mai stiu eu ce.sanatate

Ereb (4 comentarii)  •  14 august 2014, 12:08

Eu tot ma intreb de ce inca nu au facut un campionat paralel de fotbal, un fel de wrestling. Si prin wresling nu ma refer la lupte, ci la prostia aia trucata, in care oamenii mai mult daseaza si se bat cu scaune.

Hai sa ne imaginam: Cristiano Ronaldo o omoara pe mama lui Messi inainte de finala UCL dintre Real si Barca. Asta pt ca Neymar i-a dat cu masina peste catelul lui cu diabet. Messi, cu lacrimi in ochi, da lovitura de incepere a finalei. Motivat, dar degeaba. La pauza, 2-0 pt real. Un cameraman „reuseste” sa patrunda la vestiare pentru a tranmite in direct discursul emotionant al antrenorului. Dupa pauza, toti catalanii, cu lacrimi in ochi, reusesc sa egaleze in minutul 89. In minutul 90, penalty pt Real si eliminare de portar. Nu mai sunt schimbari. Messi intra in poarta, fata in fata cu Cristiano, care i-a omorat mama. Veganii si iubitorii de animale tin cu CR7, mamele cu Messi. Muncitorii de rand cu berea. Si Messi apara. Ia mingea la picior, dribleaza tot si in minutul 93 inscrie golul razbunarii. Intre timp, cei de pe banca incep sa rupa scaunele si se bat cu ele.

DIVIN! Asta e fotbal, nu porcaria aia la care va uitati voi! Rusine sa va fie! Va plac oamenii normali? Nu aveti si voi aspiratii? Vise? Nu vreti sa vedeti Vedete?

George (2 comentarii)  •  14 august 2014, 12:26

@dan
Stelisti sunt buni doar la steaua pentru ca avem un campionat de 2 lei. Asta e realitatea. Steaua au fotbalisti mediocri spre buni intr-un campionat cu fotbalisti slabi.
Exemple sunt multe de jucatori care au esuat. Nistor si Chitu erau considerati printre cei mai buni jucatori din campionat, iar in franta au frecat bancile, piovacari pana la 29 de ani nu a jucat in serie A si la noi a venit din vacanta si a facut cariera, Tucudean nu a facut fata la Standard, Grozav si Bokila nu fac fata la Terek….. etc.
dintre cei plecati de la Steaua recent: Rusescu a fost titular la Braga, Chiriches a jucat destul de mult la Tottenham pana la acidentare, Bourceanu titular la trabzon. E drept ca nu ies prea mult in evidenta dar macar joaca..

serghei (47 comentarii)  •  14 august 2014, 12:37

Un articol paranoic, o bănuială și atât, nesusținută de dovezi, care calcă în picioare un principiu sfânt, dar pe care jurnaliștii ori nu-l cunosc, ori n-au chef să-l respecte — acela că ești nevinovat până la proba contrarie.

Da, Geambașule, cu nutriție impecabilă, cu multă muncă, cu ambiție și profesionalism, cu un staff tehnic care știe ce face, se poate să arăți și ca Gareth Bale. E ușor să speculezi. Sunt oameni care-s convinși că extratereștrii există printre noi, sau sunt oameni care cred că de fapt americanii și-ar fi bombardat singuri cele două turnuri World Trade Center. Sau sunt unii care cred că Bin Laden e o invenție, că nici nu există.

Fiecare cu părerea lui, dar până nu vine nimeni cu vreo opinie, toate părerile astea nu valorează nimic. Editorialul e de fapt o serie de știri + câteva speculații. Atât.

Kendo (45 comentarii)  •  14 august 2014, 13:01

@cosminleo – faci niste comparatii aiuritoare. Auzi, efectele speciale din filme si dopajul. Domnule, efectele speciale nu sunt ilegale si nu te omoara. M-a luat si rasul la o asemenea logica de fier…

@dan – adica, dupa tine, Steaua are cele mai bune produse de dopaj din Europa, nu? Sau doar in Romania exista dopaj. Nu pricep… Pentru ca, daca pleaca de aici dopati si ajung „dincolo”, unde dopajul e o industrie, ar trebui sa fie si mai zmei, nu?

Architrion (14 comentarii)  •  14 august 2014, 13:06

Trebuia sa apara si unul ca „# 7 dan”, nu spun cum e (persoana inemnata)! Auzi Danutze te intreb doua lucruri:
1. De ce dinamovistii, rapidistii, ceferistii etc. sunt buni doar la echipele noastre? Cum pleaca, cum sunt varza …
2. Crezi ca aia de la Tottenham (asta ca sa dau un exemplu) au uitat sa-i dea pastilele lui Chiriches? Sau nu vor sa-i dea si lui, il discrimineaza ca vine din est. Sau Tottenham e echipa curata si doar Manchester, Chelsea etc. folosesc pastile?
Sau echipele englezesti nu folosesc nimic si doar alea spaniole baga pastile. Atunci de ce nu i-ai dat si lui Torje?

seba (157 comentarii)  •  14 august 2014, 13:08

kilele alea de muschi l-ar ajuta pe gareth bale la ufc, la haltere, la box sau alte discipline. dar, sincer, la fotbal nu-l ajuta prea mult. va fi mai puternic, dar isi va pierde din viteza de reactie. si cred ca a doua calitate e mult mai importanta in fotbal.

dan (31 comentarii)  •  14 august 2014, 13:32

PTR ARCHITRION
aia din strainatate au si talent nativ,pe cand la noi sunt indopati dea valma…..aia mai si selecteaza,pe cand aici scot cei mai bun in perioada scurta iar apoi d zeu cu mila….

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  14 august 2014, 15:12

serghei

Asa este, WADA este o organizatie paranoica. Ce ti-e si cu prostia asta numita control antidoping? Si da, cu multa munca si nutritionisti buni, si cu vitamine alese cu grija poti muta muntii din loc.
Si mai ales e bine să nu ne punem intrebari, serghei tata, ca intrebarile dor. Dau dureri de cap, iar noi nu vrem sa luam medicamente, traim naturist!

seba
Il mai ajuta muschii aceia si la altele, nu doar sa ridice haltere. Si nu e vorba doar de muschi, ci si de rezistenta ori capacitate de efort, viteza de reactie. Asa cum ii spuneam si lui serghei, nu-i nici o problema daca va place sa va pacaliti singuri. Ma rog, sa vedeti partea plina a paharului, cum se spune pe la noi prin batatura

George (2 comentarii)  •  14 august 2014, 15:32

D-le Geambasu,
Fotbalul nu mai e de mult divertisment. Este o afacere. Iar dopingul la ridicat la un nivel foarte ridicat. În minutul 78 al meciului Real Madrid – Atletico, scor 2-0, Cristiano Ronaldo a făcut un sprint de 96 de metri în 10 secunde.
O performanta foarte buna chiar si pentru un sprinter profesionist, atinsa de un jucator dupa 78 de minute de alergat.
Cred ca asta cam spune tot. Daca s-ar face controale doping la sange fotbalul ar fi desfiintat. Plus ca industria doping este mult mult peste cea antidoping. Peste vreo 10 ani se vor descoperi substantele cu care se dopeaza astia acum.

loke (1 comentarii)  •  14 august 2014, 16:47

unii tineri alearga … sa-i vezi pe cei sub 18 ani la ajax, nici nu ating gazonu ! sunt gheparzi !

splendini (52 comentarii)  •  14 august 2014, 22:39

-Hidos arata Bale.
– Eu unul as prefera oricind un fotbal mai lent, dar curat, mutantilor astora de acum.
– Nu e numai Spania. Nu are cum. Asa ca la conditii relativ egale de dopaj, alte lucruri fac diferenta: daca unii au norocul de a avea un Xavi in pepiniera si altii au banii pt un Di Maria, ca sa dau doua exemple, o sa castige titluri mai multe. Dar daca Xavi si Di Maria se dovedesc dopati, iar Pirlo si Vidal curati, as fi perfect de acord sa-i excluda, sa le ia titlurile, etc, etc.

alin sighisoara (15 comentarii)  •  15 august 2014, 5:53

ptr dl Geambasu:probabil si din cauza asta a scazut atit de mult fotbalul Italian( 8% controale , raportate la ceilalti care conteaza:spanioli,englezi,nemti…).Bale ca Bale ,dar nici cu Ronaldo nu mi-e rusine:)))

Obiectiv (63 comentarii)  •  15 august 2014, 14:32

@ george
Ronaldo este un atlet perfect, cu sau fara dopaj! Aproape la fel si Bale; in schimb, sa aflu ca Messi ar parcurge 13km intr-un meci, da, asta ar fi o surpriza si o performanta! O

cvm (5 comentarii)  •  15 august 2014, 22:01

cauta in arhiva o poza full frontal a lui chivu inaintea transferului la ajax si alta la un an dupa. o sa ai multe raspunsuri doar din asta.

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  16 august 2014, 2:17

Fara sa incerc sa fiu ironic domnule Geambasu, subiectul „muschi” nu cred ca va este extrem de cunoscut. Sau cel mult, nu va este la fel de cunoscut precum fotbalul. Sau ciclismul. Altfel ati fi stiut ca geneticul conteaza in proportie de 200% aproape in cazul cresterii musculare. Daca ati incerca sa aprofundati subiectul (ca tot ati scris un articol despre asta, nu?) ati putea vedea ca in toate cartile despre culturism se spune ceva de genul (mai in gluma mai in serios) ca daca vrei sa ajungi campion de culturism, trebuie sa iti alegi cu mare grija parintii. Doriti exemple? Va dau exemplul meu, desi …nu este cel mai grozav exemplu. Am practicat baschet multi ani (chiar la nivel…bunicel, peste 10+ ani) timp in care nu am reusit „sa pun” mult timp masa musculara in anumite zone ca alti colegi. Desi eu trageam de 2-3 ori mai mult ca ei. Si luam de 2-3 ori mai multe suplimente care chipurile „ajutau”. Si cu toate astea, gambele mele aratau tot ca niste „chicken legs”. Pur si simplu, asta e conformatia mea. Nu pot „pune” acolo. Dar din nefericire, am alte „calitati”, pot „pune” in zona abdominala 🙂 daca intelegeti. Sigur, dupa multe studii, am descoperit in schimb ca „pot pune” pe alte categorii de muschi si cu antrenament specific. Nu intru in amanunte. Intorcandu-ne la Bale, cu siguranta foloseste ceva superior steroizilor, ceva care nu este usor detectat. Sigur, am face o greseala sa ne imaginam ca luam o bombonica si apoi ne trezim atat de musculosi precum Bale. Necesita mult efort si multa munca (chiar si cu stero) pentru a ajunge „acolo” unde este Bale acum. Sigur, el creste intr-o luna cum cresc altii in 2-3 ani…..deci, probabil el foloseste ceva foarte tare. Asa cum steroizii au efecte „adverse” (nu intru in amanunte) probabil ca si ce foloseste el ….are parti negative. Si probabil multe si dureroase. Cat despre cresterea dumneavoastra musculara, parerea mea este sa studiati un pic mai mult „sportul cu muschi”, sunt destule siteuri romanesti „de specialitate”. Insa, repet, daca nu ati facut sport de acest gen, nu va asteptati la cresteri spectaculoase. Nici „natural” nici chiar folosind chestiuni legale sau mai putin legale.

maximuspqr (58 comentarii)  •  17 august 2014, 8:58

Cam are dreptate „Steaua1986 forever” maestre,nu stiu cit te pricepi sau nu la muschi dar chiar cu doping de orice fel ,trebuie sa ai si cu ce. Iti doresc sanatate,cam nasol sa trebuiasca la virsta ta sa faci muschi pentru sanatate( eu am o problema de genul tau si stiu cit este de aiurea)probabil ai un antrenor,un medic de specialitate…dar nu esti Bale!
Incearca TRXsi benzi elastice.
Imi place ca esti consecvent in’ lupta ‘ta cu dopingul,in special contra sportivilor spanioli:))
Pace!

Cristian (60 comentarii)  •  17 august 2014, 20:54

Mai sunteti online dl Geambasu?
Spaniolii se dopeaza, nu? Doping-ul nu îi ajuta sa loveasca balonul mai bine, corect nu?
Ok…mai departe. Dar doping-ul ii ajuta sa alerge mai mult. Asta e clar.
Dam pagina, trecem la statisticile din champions League si vedem ca de exemplu la un meci intre spanioli si greci, sau spanioli si croatii, ambele echipe alearga aproape egal, intre 130-140 km. Deci asta inseamna ca si tarile mai putin importante se dopeaza? Pai cam asa ceva….deci toata lumea se dopeaza.
Dar important e sa fac eu rating la articol, ca si asa lumea e in vacanta 🙂

talpaiadului (24 comentarii)  •  18 august 2014, 4:36

Am observat ca nu mi-ati postat comentariul la acest articol desi a continut un discurs cat se poate de politicos. Probabil ca v-a deranjat faptul ca v-am atras atentia ca fumatul este mai periculos decat dopingul. Imi rezerv dreptul de a riposta cu singura arma pe care o am la indemana: promit sa nu mai citesc niciodata un articol semnat de dumneavoastra. Adio si n-am cuvinte!

Comentează