Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Golurile tinereţii. Iancu, Rotariu

Cam gelat şi cam fante de cartier, pentru gustul meu, Gabi Iancu. Numai că oamenii nu sînt doar ceea ce par. Şi trebuie judecaţi mai puţin după aspect şi mai mult pentru ceea ce fac. Plus că aici nu este […]

marți, 30 iulie 2013, 9:16

Cam gelat şi cam fante de cartier, pentru gustul meu, Gabi Iancu. Numai că oamenii nu sînt doar ceea ce par. Şi trebuie judecaţi mai puţin după aspect şi mai mult pentru ceea ce fac. Plus că aici nu este tribunal, iar pedepsele noastre sînt nişte biete adjective. Primul gol reuşit de Gabi Iancu la Tbilisi a fost de o frumuseţe aparte. Cel de-al doilea a stins lumina pe stadionul gruzinilor, care au început să plece spre case lămuriţi că Steaua este echipa care merge mai departe. Două goluri care scriu istoria calificării înaintea meciului retur.

Primul dintre golurile lui Gabi Iancu merită o atenţie specială. Steaua tocmai scăpase din încercuire aşa cum numai ea ştie să o facă. Steaua scăpase după un penalty apărat de Tătăruşanu cu acel calm venit din calmul moşilor şi strămoşilor. Voinescu, Iordache, Duckadam. Steaua scăpase, îi trecuse glonţul pe la ureche atunci cînd Gabi Iancu a reuşit şutul acela sec, la firul ierbii. Un şut plecat din bocancul tînărului fotbalist, căruia Hagi tocmai ce îi pusese o pilă la Reghecampf. Un şut cu o geometrie precisă, un fir perfect întins. Loria a înţeles şi nu a mai plonjat. Era tîrziu, inutil şi caraghios să altereze magia momentului. Da, fotbalul are clipe de magie. Puţine, fără proprietari dinainte stabiliţi.

Cu golurile din Georgia, Iancu i se alătură lui Dorin Rotariu, eroul de dată recentă al lui Dinamo. Dinamo Bucureşti. Ştiu, reuşitele lui Iancu sînt mai preţioase decît aceea a lui Rotariu. Dar între ele este o legătură extraordinară. Toate poartă pecetea tinereţii. Marca inconfundabilă a exuberanţei, a curajului, a bucuriei. Asta ne spun Iancu şi Rotariu cel mic cu golurile lor. Sîntem tineri, nesupuşi. Ne este foame de fotbal, de glorie, nu sîntem uzaţi, nu sîntem blazaţi. Vrem glorie, bani şi tot ce decurge de aici.

O, da! Iar ne entuziasmăm în loc să lăsăm timpul să decanteze. Ni se va reproşa asta. Paznicii echilibrului sînt la post. Au dreptate. Ne entuziasmăm una-două. Avem tot soiul de păcate, pe al blazării însă, nu! Într-un fel, îmi place să cred că semănăm cu ei, cu Dorin şi cu Gabi. Doar că noi scriem despre goluri, nu le marcăm.

Comentarii (22)Adaugă comentariu

El pibe D’oro (5 comentarii)  •  30 iulie 2013, 21:51

Am fost acolo,in peluza,cand Dorin a dat gol. Explozie,bucurie,fericire,exuberanta. Era bucuria unor oameni care au trait atatea deziluzii in ultimii ani,MAI ALES in ultimul,cand marea rivala castigat tot,absolut tot. Era bucuria unor oameni frumosi,dar tristi,amarati. Rotariu,prin golul sau,a declansat o scanteie care mai aprinde o mica,mica speranta in sufletul dinamovistilor. Daca nu-l vor da si pe el ca si pe Alexe,Nica,Kone,Torje,Tucudean,Marica,St Radu,Tamas,Lobont,Ropotan,Mitea etc. Toti(cu exceptia lui Lobont a doua oara) au plecat la fel,de tineri. De foarte tineri.

CLA (43 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:09

Numai că oamenii nu sînt doar ceea ce par. Şi trebuie judecaţi mai puţin după aspect şi mai mult pentru ceea ce fac. Poate domnule Geambasue valabil si pentru Nadal…

Alexandru Pop (1 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:11

„Cam gelat şi cam fante de cartier, pentru gustul meu, Gabi Iancu.”.Normal pentru ca esti dinamovist.

Una peste alta, poate ca vor veni si jucatori cu mai multa minte la cap. Asta e si problema. Nu ai cum sa ajungi mare jucator de fotbal cand tu strigi cot la cot cu galeria…m…Steaua.

Atunci cand tu ca jucator faci jocul huliganilor nu te poti numi fotbalist adevarat, ci doar un simplu huligan.

Acum, huliganii vor sari pe mine, normal.

flo_ax (25 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:12

sper ca golurile sa nu le induca celor doi o stare de auto-suficienta. Ciudat e cum Dodel face un meci excelent, iar Popa dezastru. Cum Stanciu a facut un meci f bun data trecuta, iar Iancu f slab, in timp ce de data asta rolurile s-au inversat. Dar deviez de la subiect. Golurile celor doi trebuie urmate de altele, implicit evolutii solide, altfel nu raman decat niste repere ale unor talente irosite

CLA (43 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:12

CAT DESPRE CEI DOI…AVETI DREPTATE. EU TIN CU DINAMO..

Pur si simplu Steaua (1 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:21

„Cam gelat şi cam fante de cartier, pentru gustul meu”
un inceput de comentariu total neinspirat din partea domnului Cristian Geambasu, „editorialistul anului 2007”
Se pare ca gusturile tale de jurnalist nu au nimic de a face cu cele de fotbalist.Daca ai fi jucat fotbal macar o data in viata ta ti-ai fi dat seama ca talentul lui Gabi Iancu este incontestabil si nu are nici o legatura cu „gelat”.Evolutiile lui viitoare depind numai de el si de cei care il vor antrena.Asa ca hai sa nu ne mai dam cu presupusu facand referiri la aspectul unor fotbalisti atata timp cat nu ai habar ce inseamna acest sport.

maximuspqr (58 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:32

Maistore, jos palaria! Trebuie sa recunosc ca si eu tot ca tine m am simtit,cind a marcat al vostru, cit sint eu de stelist, am fost bucuros sa vad un tinar super talentat(chiar de este la eterna rivala)cum joaca fotbal cu placere, cind a marcat al nostru, hehehei exuberanta, fericire, explozie, bucurie (stie prietenul dinamovist sa povesteasca fotbalul)parca imi amintesc de ce iubesc sportul asta!
Pace!

Gicu (4 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:41

Vise placute, domnu’ ziarist cu izma de Dinamo. Fotbalul se joaca in echipa, nu individual. Diferenta intre Iancu si Rotariu este ca unul joaca deja in cupele europene (dupa ce marcat mai multe goluri in liga I), si iar celalalt abia se chinuie sa-si faca loc la o echipa de liga I. Eu le urez succes la amindoi, dar Iancu e cu cel putin 1-2 ani inaintea lui Rotariu. Dar daca asta nu e o problema, atunci hai sa scriem articolul asta despre Neymar si Rotariu, poate e mai evidenta realitatea.

Buerebuistas (5 comentarii)  •  30 iulie 2013, 22:51

Cu tot respectul , dar Iancu ii da clasa lui Rotariu . Iancu a marcat 2 goluri in acest meci de preliminarii Champions League , iar Rotariu a marcat un gol impotriva unei echipe hilare , fara pic de combativitate din Liga 1 . Deci , „elogiile” adresate lui Rotariu nu-si au rostul , ele nefiind bazate pe ceva concret , nu vad nimic prin care sa ii pui pe Iancu si Rotariu pe acelasi „piedestal”

mosu (12 comentarii)  •  30 iulie 2013, 23:09

doamne-ajuta ca noii manji din groapa sa nu ajunga marfa de export ca de obicei.dinamovistilor l-i sa ispravit rabdarea cu borcea-badea-turcu etc si veneau la meci 2-3 sute.acum bate un vant nou-negoita.dupa vanzarile precipitate si pe bani putini ale lui nica si alexe i-mi scuip in san.piei drace.HAI DINAMO-orce-ar fi.

Sorin (1 comentarii)  •  31 iulie 2013, 0:02

@El pibe D’oro: daca nu ati fi asa afectati de ce face marea rivala si ati fii preocupati sa va sustineti echipa, voi suporterii dinamovisti ati fii mult mai fericiti, mai putin frustrati si cu siguranta mult mai fair play (vezi manifestarile voastre din ultimele derby-uri).
Iar daca Dinamo ar fi preocupata de indeplinirea unor obiective pertinente si nu de a bate Steaua (obiectiv minor, in comparatie cu un campionat sau rezultate in cupele europene), atunci ar fi cu siguranta mai buna. Deseori se intampla o autosuficienta a echipei in momentele in care reuseste sa bata pe Steaua.
E un intreg fenomen, intretinut de patroni, conducatori, jucatori si suporteri… traiti cu asta, traiti pentru asta. Cunosc fenomenul bine, am multi prieteni dinamovisti pe care ii stiu de cand bateam mingea in copilarie pe stadioane si pe maidane. Asa ca debarasati-va de fenomenul anti-Steaua, fiti pro-Dinamo si apoi o sa deveniti o echipa… nu o bataie de joc pentru alde Badea, Negoita, gestionarul de butelii, caruia imi scapa numele si altii.

MM (5 comentarii)  •  31 iulie 2013, 0:21

KEEP CALM…..S T E A U A IS THE BEST:)

MM (5 comentarii)  •  31 iulie 2013, 0:22

PARIU PENTRU COCALARII DE LA DINAMO SI RAPID…VOI VA VETI PREGATI DE CHAMPIONS LEAGUE SI IN 2033…DOAMNE AJUTA

aham (62 comentarii)  •  31 iulie 2013, 0:38

iancu mai are de mancat..iar balint e un balon, nu are nimic deosebit. dinamo va lupta cel mult pt locul 10 cu fotbalisti inca juniori si cu rebuturi cumparate de pe net. fac pariu ca balint ala nu o sa ajunga fotbalist,o sa fie ca paun, tucudean, mitea etc.. jalnicii de serviciu. pt cine nu s-a prins inca, ala de la dinamo nu e investitor, e un profitor .

Goganau (1 comentarii)  •  31 iulie 2013, 2:00

Tot un gelat marcheaza 40 de goluri pe sezon la o echipa prin Spania..
e portughez parca:)

max (4 comentarii)  •  31 iulie 2013, 3:12

sa fie un semnal pt totii romanii.
sint copii talentati in romania.si acum trebuie sa ii lasam sa joace.
nu sa ne gindim cum sa ii vindem mai repede.
si sa punem gloabele pe linia moarta

tygy (4 comentarii)  •  31 iulie 2013, 4:56

Bine ca avem antrenori care mai baga jucatori tineri. De exemplu, la Lacatus, tanar inseamna 25 de ani, deci el l-ar fi bagat de la 27 incolo. Astia din Europa sunt mai fraieri si baga jucatori de 2 lei de la 15-16 ani. Cum ar fi Rooney, C.Ronaldo, Casillas sau Messi, jucatori prea tineri care nu au reusit, ca i-au fortat prostii prea repede. Pai a mai auzit careva de astia? Daca i-ar fi crescut si i-ar fi bagat de la 30 de ani, poate ca am fi auzit si noi de ei.

magus1349 (21 comentarii)  •  31 iulie 2013, 8:21

@# 10 mosu Daca tu-ti scuipi in san , eu ma inchin cand citesc ce (cum) ai scris !!
Uite ca exista analfabeti si printre fanii dinamovisti , fani care se cred buricul pamantului !

adrian_hora (22 comentarii)  •  31 iulie 2013, 8:28

„Cu golurile din Georgia, Iancu i se alătură lui Dorin Rotariu, eroul de dată recentă al lui Dinamo. Dinamo Bucureşti.”
LOL
Mult succes lui rotariu, asteptam sa il vedem marcand si contra unor echipe de fotbal (eventual steaua)

marcu (12 comentarii)  •  31 iulie 2013, 11:13

@mosu #10 : H-AI DINAMO !!!!!!!!!!!

remus (9 comentarii)  •  31 iulie 2013, 11:27

in primul rind , ROTARIU este mai mic cu 1-2 ani decit IANCU ! Acum 2 ani , Iancu debuta la Viitorul. Rabdare!
O sa mai auzim de pustiul asta . Credeti ca degeaba s-a luptat Dinamo sa-l ia ? Tragic este ca pustiul „tine cu Steaua ” !!

El pibe D’oro (5 comentarii)  •  31 iulie 2013, 11:27

@Sorin: Prietene,nu mergem la stadion sa injuram rivala de moarte. Mergem si cantam 90 de minute PENTRU DINAMO. Nu ne preocupa asa tare precum crezi tu. Normal ca e putina frustrare,mai putin din cauza rezultatelor stelei si MULT MAI MULT din cauza a ceea ce scriam mai jos. Uita-te cati fotbalisti buni a vandut dinamo in ultimii 6-8 ani. UITA-TE !! Steaua pe cine a vandut? Pe goian?Pe radoi? Pe Ogararu? Primul si ultimul nici nu stiu pe unde mai joaca. Ca si concluzie,se pare ca steaua si-a tinut valorile,Dinamo le-a vandut,si le-a vandut cam pe toate si continua s-o faca. Tu n-ai fi frustrat daca Steaua i-ar vine in urmatorii 2 ani pe Chiriches,Chipciu,Popa,Tatarusanu,Latovlevici,Iancu,Georgievski,Stanciu,Bourceanu si in schimb i-ar cumpara pe Pape Ndaw,Andrei Cristea (epava),Dica,Joel Thomas,Vali Negru,Florin Costea etc?

Comentează