Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cultura dopajului

După o idee a lui Lance Armstrong. Scenariul, regia şi interpretarea, Lance Armstrong

Fericiţi cei populaţi de certitudini! Şi afurisiţi fie cei care îşi pun întrebări! Amin! E drept, parcă nici Paradisul nu mai este ce a fost odată. De […]

sâmbătă, 29 iunie 2013, 10:50

După o idee a lui Lance Armstrong. Scenariul, regia şi interpretarea, Lance Armstrong

Fericiţi cei populaţi de certitudini! Şi afurisiţi fie cei care îşi pun întrebări! Amin! E drept, parcă nici Paradisul nu mai este ce a fost odată. De aceea, semenii noştri care consumă nectarul comercializat de zei, la pachet cu adevărurile oficiale, sînt scuturaţi din cînd în cînd de vreun eveniment neplăcut. Brusc, lumea lor colorată în roz se învineţeşte. Cum s-a întîmplat acum. Apare unul de-i zice Lance şi strigă: „Nu poţi cîştiga Turul Franţei fără să te dopezi!”. Bineînţeles că este un nebun.

Dar ce te faci dacă individul plecat cu sorcova este tocmai eroul care a cîştigat de 7 ori Turul Franţei? Marea Buclă. Le Tour. Competiţia cîntată de cronicari mai bătrîni şi mai tineri, membri în Clubul Frumosului Universal. Îl iei în serios pe Lance Armstrong? Pe omul care 10 ani a înşelat o lume întreagă, croindu-şi legenda pe medicamente interzise? Poate ar trebui, fiindcă Lance de acum este o persoană pocăită. O spune chiar el. „Nu voi reuşi niciodată să repar ce am făcut, dar îmi voi petrece întreaga viaţă încercînd”.

Emoţionant! Nu ştiu de ce, dar mie nu îmi vine să plîng. Dar nici să rîd. Altfel, aproape sigur un studio hollywoodian va prelua povestea şi o va ecraniza. Lance va fi eroul pozitiv, victimă a sistemului malefic care îl determină pe sportiv să-şi bage otravă în organism. Personajele negative, tipii care merită oprobriul public, vor fi, evident, ziaristul irlandez David Walsh şi colegul lui francez Pierre Ballester. Indivizii fără căpătîi care au luptat un deceniu pentru adevăr. Nesuferiţii aceia de ziarişti care au adunat dovezi ca nişte furnicuţe. Coate-goale ăia care au distrus un mit.

Totuşi, în aşteptarea superproducţiei „Lie hard” cu răspopitul pe post de scenarist, regizor şi interpret, nu cred că avem nevoie de lecţiile lui de viaţă. Nici de profeţiile lui – „Cultura dopajului nu va dispărea niciodată”. Na că există şi o cultură a dopajului. Nemuritoare, potrivit Ordinului călugărilor lancenieni. Poate că n-ar fi rău să se decerneze şi nişte premii Nobel în materie. Primul pe listă, doctorul Eufemiano Fuentes. Pentru contribuţii inestimabile în domeniul centrifugării sîngelui şi al folosirii revoluţionare a hormonilor de urangutan. Hola! Urmează apoi autorii dopajului genetic, care au reuşit să dea, deocamdată, una bucată înotătoare chinezoaică mai rapidă decît cel mai rapid bărbat, american, pe distanţa respectivă.

Nu poţi cîştiga Turul Franţei fără să te dopezi? Ba poţi, bătrîne Lance! Atunci cînd nimeni nu va fi dopat, va cîştiga un oarecare la fel de nedopat ca şi ceilalţi. Obosit şi extenuat, el va cădea de pe bicicletă la finiş după ce va fi acoperit distanţa unei etape într-un timp mai prost cu vreo două ore. Timpul umanităţii. Există şi alte forme de cultură în afară de aceea a dopajului, dragă Lance!

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Alex (4 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:00

Salut Cristi,

Nu-ti mai bate capul, omul e un cocalar. Nu e cu nimic mai presus de pipitele care-si injecteaza botox… Pun pariu ca si ele au impresia ca nu pot reusi in viata decat daca se „tuneaza”

andrei (2 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:09

Cand o vom vedea pe asta Cristi?Cand?Deocamdata nenorocitul pare sa aiba dreptate.

Adrian (9 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:10

un articol propagandist ca pe vremea comunismului in care te dai destept cand tu….

Daca stiai putina franceza si te verificai cu adevarat acel interviu (nu dadeai un search pe google).
In primul rand Armstrong a spus ca era imposibil ca in perioada SA sa castigi fara sa te dopezi. (noteaza si editeaza articolul ca te faci de ras).

In al 2-lea rand atat inainte de el (si ma refer chiar de la prima editie ! dopajul a existat) cat si dupa el dopajul o sa existe! asta nu-l scuza pe acest nenorocit de toate lucrurile pe care le-a facut.

La fel cum spune si el … toata lumea trage in ciclism! De ce? pt ca e cel mai sarac sport cu o expunere proportionala cu fotbalul , sau jocurile olimpice.
Dopaj exista in fotbal! si la o scara infinit mai mare pt ca acolo se practica dopaj organizat in masa! cu jucatori care acum sunt legende ca Zidane , Maradona , Ronaldo , Del Piero , Maldinii sau altii care joaca acum precum Messi , Cristioano si alti mari fotbalisti.
Sti cat primeste castigatorul turului frantei? suma castigata de el o castiga Messi sau Ronaldo intr-o saptamana! la fel si in alte sporturi ca Tennis sau Baschet unde au fost si sunt nume mari ca Agassi , Sampras , Becker , Nadal , Federer sau Jordan si altii.

Inainte sa faci un articol populist pune mana si documneteazate! este rusinos sa citezi ce a zis o persoana intr-un interviu pe care nici macar nu l-ai vazut da pai citit.

alex (2 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:23

Bravo!

Alex Tiron (2 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:29

Bravo lui ca v-a inselat timp de 10 ani castigand 7 titluri fara sa il puteti depista.S-au revolutionat aparetele si testele anti dopping datorita lui. A oferit un show demn de eticheta „american dream”. Si escrocii astia de „top-end” trebuiesc apreciati,nu ? Prea o iau razna organizatiile anti dopping, si taie in carne vie pe oricine miroase a nu stiu ce substanta ce presupune a-ti oferi nu stiu ce avantaj. Eu nu ii inghit de cand cazul Andreei Raducanu si nurofenul buclucas. Bravo, Lance, keep up the good work!

Alex (4 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:31

@Adrian
Daca stiai putina romana, poate mesajul tau n-ar fi aparut!
Asa, Cristi ne-a dat posibilitatea sa te admiram in toata splendoarea ta de agramat.

Seneca (8 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:34

Felicitari Cristi pentru articol. Din pacate nu cred ca in viitorul apropiat va fi posibil asa ceva. Laboratoarele antidopping sunt cu MULT in urma ultimelor cercetari in materie de dopping. Uite ce monstrii au creat geneticienii Chinezi, inotatoarea aia care a batut recordul Asiatic al baietiilor :))) Cat de naivi sa mai putem fi cand alt american Phelps ia sase medalii de aur in 2 saptamani????

Alegz (12 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:58

Dopajul va exista in continuare atat timp cat organizatorii / sponsorii / televiziunile solicita mult ppeste limitele umane.
„Atunci cînd nimeni nu va fi dopat” .. asta mi se pare cel mai aberant lucru sa ceri.
Cine crezi ca poate urca. CURAT, dupa 200 de km de cursa Mont Ventoux, Alpe-d’Huez, Tourmalet, Galibier sau Col Agnel (ce mai inalta catarare la vreo 2750m). Si in limita orara pusa de catre organizatori / TV ?? Pai e si normal .. o etapa asa „curata” s-ar transforma in cursa de 24h de la Le Mans!!!
In ciclism se numeste dopaj, in fotbal se cheama vitaminizare ..
Voi ati pus articolul cum se recupereaza SF fotablistii in acele camere extra oxigenate .. in ciclism este interzisa folosirea acestor „hyperbaric chamber”

jimerino (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 11:58

adrian, tinere, esti un zevzec. daca sunt asa putini bani in ciclism, cum iti explici averea de peste 100 de milioane a lui armstrong? tu chiar crezi ca aia se indoapa cu toate cacaturile ca sa iasa pe locul 2 sau 3 sau 5 intr-o cursa unde castigatorul ia doua-trei sute de mii?

adra (12 comentarii)  •  29 iunie 2013, 12:10

lance are dreptate…dopajul in ciclism este precum gargara in jurnalism…a fost, este si va fi…

Georgio (6 comentarii)  •  29 iunie 2013, 12:10

Acest articol se încadrează perfect in seria articolelor din ce in ce mai proaste si propagandistice pe care le scrii in ultima vreme !
E drumul lung intre 2007 și 2013 , Cristi ! Chiar nu stiu ce se întâmplă cu tine in ultima vreme , dar nu te mai deosebești cu nimic de colegii tai! Același tip de discurs ipocrit dorindu-se a fi moralizator! Lance a spus un adevăr , fie ca tie iti place sau nu ! Ai putea cântări valoarea afirmației sale prin prisma faptului că , deși dopat omul a câștidat DE 7 ORI MAREA BUCLA , asta in condițiile in care eterna sa umbra ,omul care l-a urmat mai mereu in clasamentul general final jan ullrich a spus cam același lucru! Și urmatorii 3-4 cicliști au fost și ei de asemenea prinși!!
Așa că in loc se ne vorbește aici despre inocentza ziariștilor belgieni care ei SINGURI saracuții au demascat monstrul texan( nici măcar cei mai creduli dintre noi nu pot fi amagiți de asemenea fumigene) te-ai apuca și ai redacta niște articole mai amuzante măcar dacă din punct de vedere al inspirației și al consistenței stai mai prost in ultima vreme!!!

Escobar (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 12:18

Ye Shiwen, caci asa se cheama inotatoarea chineza la care faci referire in articol, si nu chinezoaica cum te exprimi tu ironico-agramat, este campioana olimpica la 400 m mixt, cu record mondial!!
De mentionat jurnalistule de „sport” este ca aceasta fata a fost mai rapida decat campionul baietilor doar pe primii 50 m. De neinchipuit? poate doar pentru un amator de senzational ca tine…..sportul inseamna munca, sacrificiu, si pentru unii si dopaj….tu doar scoti mizeria la suprafata si cand nu e cazul! Rusine pentru dle ziarist geambasu!!

CroCop (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 12:50

Astia de dopeaza ca sa intre etapa intr-o singura zi. Daca nu s-ar dopa cine s-ar uita 10 ore pana termina plutonul 250 de km de pedalat. Sa nu mai amintesc de costuri aditionale de televiziune, benzina pentru masini si motociclete. Per total eu zic ca EPO a facut turul mai „verde”. 🙂

rizo (3 comentarii)  •  29 iunie 2013, 12:57

Si pipilica pe care o beau stelistii nu era tot un doping?ati ingropat subiectul discret asa cum a disparut si subiectul cu blaturile de cum Dinu a ales ca e mai bine sa taca.

mieusa (37 comentarii)  •  29 iunie 2013, 13:28

Eu am vazut primul caz de dopaj la Ilie Nastase, pe Progresul cand in pauzele dintre gamuri, manca patratele de glucoza !

calinescu_ (9 comentarii)  •  29 iunie 2013, 13:58

TOATA SUFLAREA FOTBALISTICA DE LA NOI STIE CA STEAUA ESTE FULL EPO …..!!!!!!
DE CE NU SE OPRESTE FENOMENUL ?????
PROBABIL IN CAMPIONATUL VIITOR TOATE ECHIPELE CU POSIBILITATI VOR AVEA „MEDICATIE” NEMTZEASCA ????
ESCALADAREA EPO ESTE SOLUTIA SALVATOARE PENTRU FOTBALUL ROMANESC ?????

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  29 iunie 2013, 13:59

oare cine are dreptate, unul care vorbeste despre ce stie, fiindca a facut parte din sistem, sau dupa unul care isi da cu parerea dupa ce crede el ca stie ? si care, oricum e departe de adevar .
a-ti fost vreodata cu bicicleta intr-o excursie de mai mult de 50 de km ?

gabriel (4 comentarii)  •  29 iunie 2013, 14:01

draga geambasu am si eu o parere cred ca 90%ditre ciclisti se dopeaza pe rupte despre ce vb???un om „normal”nu poate tata pedala in ritmul ala sute de km…sa fi seriosi! asta nu inseamna ca nu imi place ciclismul de ce?pt peisaje in rest mie scirba de falsi astia sportivi care pacalesc sportul !!! dar s nu uitam si haltere atletism…ma uit la bolt asta alearga mai tare decit superman! si mai in toate sporturile este dopaj dar se musamalizeaza…pai ce noi oameni d rind nu ne”dopam”cu E-uri d ne ia dracii??cu stima

Georgio (6 comentarii)  •  29 iunie 2013, 14:05

Încă o idee, in cazul lui Fuentes , doctorul a fost condamnat la un an de inchisoare iar toate probele prelevate DISTRUSE de către aceeiași băieți care „l-au prins” pe texan!!! Acum dc ar vrea anchetatorii sa distrugă SINGURELE DOVEZI care i-ar putea condamna pe diversii sportivi implicați( aici vorbim de fotbaliști de la Real și Barca , de tenismeni și nu de un „ocnas al soselelor)?? Lui Armstrong organizatorii turului Franței i-au păstrat probe prelevate de-a lungul timpului zeci de
ani , demostrând astfel ulterior că s-a dopat !! Ideea e foarte simpla Lance devenise prea influient in mediul american, s-a întins prea mult , avea aspirații politice așa că cineva i-a copt-o !! Aici intervin jurnaliștii moraliști , ei saracuții demontând un întreg sistem de doping care până atunci mergea ca uns!!
Iar când vb. De aspectul hollywoodian al povestii ești încă o dată foarte ipocrit! Tu nu ratezi nici o șoaptă a lui Armstrong spusă in spațiul media fără să ne bombardezi cu un articol de condamnare , cu ce ar fi mai imoral ca industria americană de film să portretizeze viața texanului printr-o super producție care să spargă topul încasărilor? Cel puțin un film merită și Armatrong ! Într-un sport plin de campioni falși , de competitori dopați Armatrong a fost cel mai bun dintre ei !! Un adevarat zeu , de neatins!!

Andrei (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 14:24

Domnule Geambasu, va spun urmatorul lucru cu respect: nu va mai dati cu parerea despre ciclism, tenis si dopaj, deoarece sunteti cu adevarat pe dinafara subiectelor. Toate articolele dumneavoastra sunt pline de venin, de rautati gratuite si de lacune. Poate ati facut ceva important in jurnalismul din ultimii 20 de ani, ati castigat premii, dar nu sunteti un jurnalist adevarat. Daca erati, v-at fi interesat ce a zis Lance Armstrong, ati fi citit ca declaratia lui a fost „Nu puteai sa castigi Turul Frantei fara dopaj pe vremea mea” (si are dreptate). Daca v-ati interesat si totusi ati preferat sa scrieti asa, doar ca sa va iasa articolul, atunci tot nu sunteti un jurnalist adevarat. V-am citit si la tenis, nu aveti cunostinte si sunteti obsedat de dopaj, desi nu aveti nicio dovada. Cand o sa apara, atunci sa vorbiti. Pacat ca nu suntem intr-o tara cu adevarat civilizata, deoarece daca am fi fost erati dat in judecata de cei despre care ati insinuat ca se dopeaza. Sunteti foarte subiectiv in articole, denaturati constant adevarul si acceptati o singura varianta, chiar daca nu e cea corecta. Apropos, se vor face doua filme despre Lance Armstrong si amandoua il vor prezenta asa cum este, un personaj negativ. Filmul care ar fi trebuit sa il ridice in slavi a fost abandonat dupa dezvaluirile sale. Daca ati fi fost un jurnalist adevarat ati fi cautat si aflat asta pana acum.

entziu (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 14:56

O adevarata lectie de moralitate ne da dl.Geambasu. Nu cumva e acelasi jurnalist care n-a scris nimic, niciodata, de dejectiile verbale scuipaet de sustinatorii si fotbalistii echipei de sub podul Grant? Remember? „mirel radoi sa-mi bag pla-n mortii tai!” La fiecare schimbare, gol marcat sau la finalul meciului: „mwie Steaua”! Zeci de blaturi dovedite in Liga I…folcloriste, Gloria Bistrita si restul…si ne dam cu parerea despre Lance. Cand ai pedalat ultima oara? Eufemistic vorbind 😉

axel (5 comentarii)  •  29 iunie 2013, 16:17

si in alte sporturi cum o fi?
tenis? fotbal?

valul spaniol? valul german?

sportivii corecti se lasa de la juniori fiindca nu pot concura cu epo-rtivii. prostii platesc bani si aplauda, firmele platesc publicitate, se creeaza eroi falsi, un star system total eronat, din care pierde toata lumea.

lache (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 16:57

PAI BAI lAMSTRONG , TU CU GEAMBASU TE PUI…………………………

Arnold (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 21:18

„Cristian Geambasu îi raspunde lui Armstrong” cu asa titluri pe GSP.ro mi se face greata… Cine este Geambasu marele ziarist ca sa-i raspunda lui Armstrong??? Geambasu este un nimeni fata de Armstrong cu tot cu dopaj si toate defectele lui.
Geambasule lasa-l pe Neymar si pe Armstrong si scrie mai bine despre Gigi si Porumboiu la asta te pricepi…

Mihaita (2 comentarii)  •  29 iunie 2013, 21:20

Inca mai sunt cativa „intelectuali sportivi” care asteapta dovezi despre doping in fotbal sau tenis. Atletismul, schiul sau inotul sunt si ele in topul celor mai murdare. Aceleasi persoane care cereau dovezi cand Lance era inca „curat”, pluseaza cu comentarii stereotipe. Cat de ipocriti puteti fi? Incepe sa se sparga buba si in Jamaica. Sper sa se faca filme cu eroi negativi precum Bolt sau Phelps iar copiilor sa li se ofere o imagine sincera a drumului spre performanta. Oricat de talentat si fenomenal a fost Armstrong, el ramane in istoria sportului doar un trisor dovedit. Punct.

maximuspqr (36 comentarii)  •  29 iunie 2013, 21:27

Dar pe cine a omorit Lance asta? Cristian Geambasu stie ca era dopat, majoritatea celor ce posteaza stiu ca se dopa, toti stim ca in sport cam toti marii campioni folosesc metode”revolutionare”de antrenament si recuperare etc.
Daca sint sportivi curati care concureaza la cel mai inalt nivel, atunci campionii dopati sint trisori, dar cum de la un anumit nivel dopingul este inevitabil…

Cosmin (1 comentarii)  •  29 iunie 2013, 22:22

Si totusi Lance ia bicicleta tot 6 ore pe zi … Tu ce iei domnule Geambasu?

Roland (3 comentarii)  •  29 iunie 2013, 22:34

asa cum am mai scris de multe ori , sustin cu tarie , ca si alti cititor de pe-aici , ca daca Lance s-a dopat , atunci primii 20 de ciclisti din clasamentul general ,cel putin din era Lance Armstrong , s-au dopat la greu, si numai un ipocrit , precum si ziaristii care acum se dau mari aparatori ai cinstei in ciclism , pot sustine contrariul si ca Lance a fost omul negru…Uman vorbind , televiziunile cu banii lor,sponsorii disperati dupa reclame si cistiguri,interesele de grup si nu numai , au facut de multi multi ani din ciclism un monstru, si in consecinta daca nu te gagi in mafia neagra a dopajului , nu existi- asa ca mai lasa morala ieftina si vezi cauzele si mai ales cine a distrus acest sport minunat…
Cu toate aspectele negative , Lance a adus un suflu nou in ciclism si mai ales in anii cind era erou, a impins mii de tineri pe saua bicicletei , ceea ce este oricum un cistig imens , pe care tu si cei ca tine nu doriti sa-l recunoasteti…pacat … daca e sa dai cu pietre , vezi ca ti-ai gresit vocatia…

Lereter (40 comentarii)  •  30 iunie 2013, 18:31

Dle Geambasu,revenind la dopaj,sint de acord ca ciclismul este unul din sporturile cele mai bolnave. Ca si atletismul,halterele si poate altele.
Ziceti : „Nu poţi cîştiga Turul Franţei fără să te dopezi? Ba poţi, bătrîne Lance! Atunci cînd nimeni nu va fi dopat, va cîştiga un oarecare la fel de nedopat ca şi ceilalţi. Obosit şi extenuat, el va cădea de pe bicicletă la finiş după ce va fi acoperit distanţa unei etape într-un timp mai prost cu vreo două ore. Timpul umanităţii. Există şi alte forme de cultură în afară de aceea a dopajului, dragă Lance!”. Ma tem ca aici gresiti,nimeni nu mai doreste un ciclist care sa soseasca dupa 7-8 ore,dupa inchiderea timpului,nimeni nu mai vrea viteze medii de 30 Km/H. In schimb toti vreau contratimp determinant,un traseu plin de urcari si coborari,ori asta extenueaza. Cred ca -sub o forma sau alta- aproape toriciclistii din Turul frantei,al Italiei,al Spaniei sint cumva „drogati”.Sint multe metode,in fond notiunea de recuperrare a depasit mult stadiul de bazin si masaj,dupa o etapa.Eu unul asscurta etapele,as micsora diferentele de altitudine,in felul asta efortul nu este ucigas,nu ar necesita dopaj. Numai ca cererea de spectacol,de dramatism e prea mare. Aproape cred ca L Amstrong are dreptate.Toti marii ciclisti au avut un pas inainte in „refacere”.

CLA (43 comentarii)  •  1 iulie 2013, 14:16

NU STIU DE CE FAC TOATE EFORTURILE POSIBILE SA URMARESC TOATE ETAPELE DIN TURUL FRANTEI AN DE AN. INAINTE CREDEAM CA PENTRU COMENTARIUL ABSOLUT SUBLIM AL CELOR DOI RADU. ACUM A INCEPUT SA-MI PLACA SI TERZIAN,FOARTE BINE INFORMAT SI CU O DOZA DE UMOR BINE DEFINITA. NU STIU DE CE MA UIT LA UN SPORT IN CARE ASTEPT IN FIECARE ZI SA AUD CA L-A MAI PRINS PE UNUL DOPAT. CAT DESPRE ARTICOL…ESTE UNUL FOARTE BUN. INSA LANCE ARE DREPTUL LA IERTARE, MACAR ACUM. INSA DOMNULE GEAMBASU, CA SI IN CAZUL PRESUPUSULUI DOPAJ DE CATRE DUMNEAVOASTRA AL LUI NADAL,LANCE A FOST UN TALENT IMENS, IAR TALENTUL NU POATE FI DOPAT. CREDETI CA DACA MA DOPEZ EU SI MA URC IN SA CASTIG TURUL FRANTEI CU RESTUL CONCURENTILOR CURATI? NICIODATA.

mizzzerya (17 comentarii)  •  2 iulie 2013, 23:39

MINUNAT :)))) simt ca dvs. dle. Geambasu aveti , de fapt , p „problema ” cu oricine are un nume mare , in general , si mai precis cu oricine nu respecta „regula perfectiunii „in special ( nimeni nu stie care est regula asta ) . O noutate : oamenii sunt competitivi . Alta noutate : oamenii triseaza ca sa castige , unii mai mult altii mai putin . In cazul de fata, „Lance „a pierdut titlurile , normal ar fi sa nu ne mai agitam atat . Daaaar …. aici intervine frustrarea si problema reala : de ce Lance continua sa traiasca bine , sa aibe bani , sa fie bagat in seama …asta va roade , nu ??? Pai raspuns simplu : l-a dus capul , l-a ajutat fizicul , s-a dopat ulterior si in general nu s-a nascut in tara asta plina de invidiosi :))) And that’s that 🙂

Andrej (10 comentarii)  •  4 iulie 2013, 8:52

Daca la articolele in care il infiera pe Nadal pe motiv de dopaj saream sa-i iau apararea, pe Armstrong are tot dreptul sa-l infiereze. Este o mare diferenta intre a desfiinta pe cineva care s-a demonstrat ca a gresit, si a infiera pe cineva, doar asa, ca ti se pare tie ca s-ar dopa.
Dai in el, nea Cristi, ca merita! Fa-ti damblaua.
Ma surprinde sa vad Lance mai are si sustinatori, cu chestii de genul, daca el s-a dopat, toti s-au dopat (fals, deomcadata nu s-a demonstrat ca toti ceilalti s-au dopat din cate stiu eu) sau ca oricum si ceilalti se dopeaza (Asta e ca aia, daca toti iau mita, de ce sa nu iau si eu? Simplul fapt ca altii fura nu inseamna o dezlegare la furat si pentru tine).
Am vazut si eu interviul in care a marturisit. Omul are un caracter infect. Si-a folosit puterea pentru a ii hartui pe cei care il puteau infunda.
Bine, or sa mai fie si fani care or sa spuna ca a facut mai mult bine decat rau, ajutand atat de multi bolnavi cu fundatia lui. Simplul fapt ca faci ceva bun nu sterge cu buretele o nedreptate pe care o comiti. In plus, in urma actelor filantropice imaginea lui a avut de castigat enorm, iar asta l-a facut chiar si mai puternic.
Oricat de ciudat ar suna, eu sunt convins ca l-a durut la basca de bolnavii aia, actele caritabile le-a facut tot din egoism. S-a gandit ca va ajunge sa fie atat de respectat incat sa nu mai intereseze pe nimeni cum si-a caldit imperiul.

Adi (56 comentarii)  •  4 iulie 2013, 17:37

In Papua Noua Guinee, barbatii tribali care isi bat nevestele nu mai sunt condamnati la amenda sau inchisoare (ca asa sufera si familia lor, nu doar ei), ci sa incaseze public o bataie din partea nevestei maltratate. Poate asta ar trebui facut si cu cei care se dopeaza pentru performante sportive: cand sunt prinsi, sa fie condamnati sa se dopeze toata viata, pana cand ajung sa vada cu ochii lor efectele dopajului in organism. O fi sadic, sau just?!

pedroso (1 comentarii)  •  6 iulie 2013, 10:24

Felicitari. D-le Geambasu va rog sa-i explicati elevului repetent la ciclism, Ungureanu zis si T.R.U. cum sta treaba cu acest sport. E total pe dinafara – vezi articolul „O suta de ani de toxicitate”. Si mai explicati ca foloseste o platforma media care incurajeaza sportul amator prin campania „Fa miscare!” – iar in sectiunea respectiva apar aproape inexclusivitate poze cu ciclisti amatori in timp ce elevul sub mediocru Ungureanu ii indeamna pe parinti sa nu-si dea copii la ciclism.

tbacanu (4 comentarii)  •  6 iulie 2013, 12:10

Ma miram ca in „turma” ziaristilor romani sa apara si unul adevarat!!Nu va puteti abtine dela „parerile” voastre personale,care sunt extrem de subiective,bazate pe principiul tembel al romanilor,care se considera atotstiutori si detinatorii adevarului absolut(tembel evident)N-aveti ,macar politetea,de a-i „vorbi” pe toti cei care au fost doveiti.Pai sigur ca nu ca tragedia romanului este ca daca vezi ca rasare langa tine unul mai destept,ii dai imediat in cap,nu aveti rabdarea de a analiza obiectiv aceasta problema.Ma dezgusta astfel de abordare din partea unor(toti) asa zisi ziaristi.Rusine!

GOLOMBIOSCHI ILIE (26 comentarii)  •  13 iulie 2013, 18:44

#29. Lereter. Sunt de acord. Ai dreptate. Masurile pe care le propui mi se par judicioase. Trebuie reconceput si restructurat tot programul Tururului pentru a se obtine aceleasi rezultate de spectaculozitate in conditii de concurenta naturala si umana nefalsificata.

Comentează