Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ziaristul Mircea Sandu

La conferinţele de presă de la FRF a apărut un personaj nou şi pus pe critică

Mircea Sandu s-a săturat. De scandaluri, de mizeria din fotbalul românesc. De toanele unor jucători. Nu mai suportă să fie suspectat că ia procent […]

joi, 18 aprilie 2013, 8:21

La conferinţele de presă de la FRF a apărut un personaj nou şi pus pe critică

Mircea Sandu s-a săturat. De scandaluri, de mizeria din fotbalul românesc. De toanele unor jucători. Nu mai suportă să fie suspectat că ia procent din salariul lui Piţurcă. Mircea Sandu s-a plictisit să-şi bată gura de pomană în problema gazonului de pe Stadionul Naţional şi se declară neputincios în faţa nemulţumirilor jucătorilor de la Rapid, de la Sportul. Primarul Sorin Oprescu nu-i mai răspunde la telefon, insolvenţa este o problemă la scară naţională supusă unor legi care nu ţin cont de legislaţia sportivă.

Pentru cine nu ştie, Mircea Sandu este preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Pe bune, nu-i exclus ca mulţi oameni să nu mai ştie cine este Mircea Sandu. Şi mai mulţi au uitat că pe vremuri nici nu i se mai spunea Mircea Sandu, ci Naşul. Poreclă-simbol a puterii la suprafaţă şi a puterii în subteranele fotbalului. De un timp, omul nostru apare tot mai rar în intervenţii publice, iar atunci cînd o face îşi compune aerul unei persoane reîntoarse dintr-o călătorie sabatică în jurul Pămîntului.

Conferinţele de presă de la Casa Fotbalului sînt mostre de dedublare. Mircea Sandu, fost Naşul, afişează o mină preocupată, de bărbat matur care nu rămîne indiferent la ce se întîmplă în fotbal. Acolo unde e lipsit, vai!, de prerogative executive asistă neputincios, însă perfect lucid, la dezastru. Toate vorbele şi gesturile şefului fotbalului românesc arată îngrijorarea cuiva venit din afara fenomenului. Apăsarea productivă a managerului stăpîn pe situaţie a migrat în contemplaţie, rar străbătută de accente ameninţătoare. Mai mult decît atît, interpretînd rolul jurnalistului de opinie, preşedintele Federaţiei pare că vrea să ne ia pîinea de la gură. Ca să zic aşa, el mai lipsea!

Buun, atunci ca de la editorialist la editorialist, domnule Mircea Sandu. Aveţi putere, sînteţi temut. Nu ar strica să vă folosiţi influenţa, experienţa, autoritatea. Puteţi mai mult decît să veniţi cu dezvinovăţiri destinate lui Mitică Dragomir şi cu promisiunea unor amicale de lux într-un viitor improbabil. Fiţi un preşedinte activ, unul care nu plînge pe umărul băieţilor de la Sportul şi de la Rapid, ci unul care se luptă pentru drepturile lor, schimbînd legile strîmbe! Şi nu pot să cred că primarul Sorin Oprescu practică impoliteţea de a nu vă răspunde la telefon. Şi dacă o face, luaţi-vă în serios rolul de ziarist şi sunaţi-l de 10 ori pe zi, precum colegul meu Andrei Crăiţoiu! Bombardaţi-l cu mail-uri, daţi-i „like”-uri pe Facebook, dar găsiţi o metodă să rezolvaţi problema gazonului! Dacă lăsăm ca nepăsarea să băltească în continuare, peste 5-6 ani Arena Naţională va arăta la fel de coşcovită ca Stadionul Ghencea la 40 de ani de la inaugurare.

Cel mai bine ar fi însă ca fiecare să rămînă la meseria lui. Ziariştii cu articolele de ziar, oamenii din fotbal cu articolele de lege. Ştiu, este o răutate. Dar este inspirată din Dosarul Transferurilor, unde Gică Popescu, posibilul succesor al lui Mircea Sandu, tocmai ce a fost prins cu ocaua turcească de procurori. Hai România!

Comentarii (21)Adaugă comentariu

dan.motru (15 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 9:00

Buun, atunci ca de la editorialist la editorialist, domnule Mircea Sandu. Aveţi putere, sînteţi temut. Nu ar strica să vă folosiţi influenţa, experienţa, autoritatea. Puteţi mai mult decît să veniţi cu dezvinovăţiri destinate lui Mitică Dragomir şi cu promisiunea unor amicale de lux într-un viitor improbabil. Fiţi un preşedinte activ, unul care nu plînge pe umărul băieţilor de la Sportul şi de la Rapid, ci unul care se luptă pentru drepturile lor, schimbînd legile strîmbe! Şi nu pot să cred că primarul Sorin Oprescu practică impoliteţea de a nu vă răspunde la telefon. Şi dacă o face, luaţi-vă în serios rolul de ziarist şi sunaţi-l de 10 ori pe zi, precum colegul meu Andrei Crăiţoiu! Bombardaţi-l cu mail-uri, daţi-i “like”-uri pe Facebook, dar găsiţi o metodă să rezolvaţi problema gazonului! Dacă lăsăm ca nepăsarea să băltească în continuare, peste 5-6 ani Arena Naţională va arăta la fel de coşcovită ca Stadionul Ghencea la 40 de ani de la inaugurare.

CRISTIANE,cum poti sa-l mai sustii cand el este compromis si a generat mafia fotbalului nostru?Aceasta jigodie penala trebuie desfintata nu apreciata,imbarbatata pentru relatiile si puterea mafiota pe care o are.Toti suporterii de pretutindeni doresc sa scapam de acest gunoi,dezastru al fotbalului romanesc iar tu militezi in sustinerea lui.Asa isi pierdea masmedia credibilitatea sustinand acesti mafioti.

Room (25 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 9:58

Nasul va ramane tot nas! Stiti proverbul cu lupul si parul.

Room (25 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 9:58

Si naravul.

ciur (6 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 10:52

Perfect! E un excroc de clasa mondiala…!!!

Name (83 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 11:46

Lasa Cristi, ca si voi, ca ziaristi, ati tacut din gura cand s-au votat legile astea.
Acum degeaba ii ceri lui Sandu sa le schimbe, daca tu erai ziarist adevarat, te luptai atunci cand s-au votat.

Sandu are si el vina lui, aceea ca nu face mai multe centre zonale de copii, nu organizeaza competitii in scoli, si multe altele ce se regasesc in orice tara din Europa.
La preturi, le schimbam inainte chiar sa creasca la ei, dar la conditii, ne facem ca nu ne dam seama…

Alexandru (11 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 11:55

🙂 Omul asta (sandu – era sa zic lighioana!) munceste domnule ! (vedeti nominalizarile la Nobel pentru cei mai mari ginditori ai sportului rege). Pai se merita domnule !? pentru citeva amarite de milioane de Euro din salariul de slujbas !? Omul asta si-a tocit fundul pe scaunul cu burete de la FRF. Basca stresul mersului (cu avionul) in marile capitale ale lumii (acolo unde urmareste de la loja, mereu cu nervii incordati, strategiile subtile ale lui piturca). Pai se merita domnule !? Asa ne purtam cu valorile (de patrimoniu) ale neamului ?!

petru (13 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 12:26

NASUL SI ORACOLUL RAMAN IN ISTORIA FOTBALULUI CA CEI CARE AU STERS DE PE HARTA FOTBALULUI ROMANESC ,CLUBURI PRECUM STIINTA CRAIOVA , FC ARGES, POLI TIMISOARA… ACESTE LUCRURI NU SE UITA….

Che Guevara (113 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 13:03

Sandu si Dragomir la puscarie ! Restul e poezie.

clr2607 (3 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 13:07

Sandu nu este presedintele FRF domnule Geambasu,el nu are mandat legal……..pana la o decizie definitiva si irevocabila in dosarul nr 8185/3/2012 de la Curtea de apel Bucuresti,unde chiar el prin juristul FRF,Stangaciu,a cerut inscrierea mandatelor din 2005 si 2010,nu este legal presedintele FRF.Sandu nu si-a inscris cele 2 mandate,din 2005 si 2010 la Registrul special al federatiilor de pe langa Tribunalul Bucuresti….Conform legii 69/2000 un mandat incepe sa produca efecte din momentul inscrierii la Tribunalul Bucresti…….Va sfatuiesc sa va documentati si o sa vedeti ca am 100% dreptate…..

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 13:41

Toata lumea stie ca ia procent din salariul lui piti …

IO (144 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 13:43

In acest moment, problema cea mai mare din fotbal este Mitica Dragomir. Dar dvs, ziaristii sunteti prieteni cu distinsul domn Mitica, prin urmare puneti batista pe tzambal, ca sa folosesc o expresie cunoscuta in fotbal.

maxim (3 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 14:09

te-ai gasit cui sa-i ceri sa faca dreptate in fotbalul romanesc,unuia dintre cei care l-au distrus

Alin Panä (2 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 14:34

Mircea sandu,distrugatorul fenomenului fotbal din Romania,nu vrea sa mai apara la televizorare prea multi inamici,nu-si mai permite sa-si mai adauge la lista lui nume precum Siman,Copos…stie ca undeva,in trecut aceste personaje activau soneriile de la usa cu barba sau nasul exact asa …precum „Finul la Nas”…eeeh plocoanele alea cantaresc si azi in deciziile FRF iar acest nemernic sta ascuns sub catedra pana trece razboiul…
Lasul,lasul,lasul!!!

margelatu2011 (1 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 14:57

CORECT: „Sandu si Dragomir la puscarie ! Restul e poezie..”

lord belial (83 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 16:25

mitica la brutarie

il suspectez pe ziaristul cristian geambasu de foarte multe frustrari, iar pe omul cristian geambasu de foarte multa nefericire.

insa, de data asta, a turnat bine in pahar carafa miniei sale. puneti tunul, pe ei, baieti

un oltean (130 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 17:05

Foarte tare articolul…mi-a placut mult!

Cristi D. (47 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 17:54

Mircea Sandu care critica fotbalul romanesc e ca un bucatar care spune ca mancarea gatita de el nu poate fi mancata ca a pus prea multa sare si piper. Pai cine a tinut solnita in ultimii 20 de ani, domnu’ Sandu, iertati-mi analogia?
PS: Mafiotii care conduc fotbalul la inchisoare !

dani (31 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 19:21

Atunci cind nasul voia excluderea Politehnicii Timisoara, Nicolae Robu-Primarul Timisoarei- a mers la nasu si a cerut clementa. Raspunsul Mafiotului a fost…am sa va desfiintez! Este realizarea pt care odata va plati acest individ!

rth (1 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 19:40

chestii romanesti! sandu nu conduce nimic si pe nimeni.sint altii care au puterea si care nu se vad.unul pe care nu indrazniti voi niciodata sa-l intrebati ce mai face are puterea de-a schimba si chiar o face dar cum ii convine lui si se vede pt ca fotbalul romanesc incepe sa semene din ce in ce mai bine cu liga de hockey.acum dupa comportarea asa numitilor suporteri chiar asta merita mai ales ca singurta lor preocupare este sa urle impotriva a tot ce mai scoate inca o performanta pt tara. asta cu transferurile este iarasi o problema locala si care in forma asta n-ar fi insemnat nimic la nemti sa spunem. de curind a aparut in presa stirea cu sumele depuse de milionarii si miliardarii vestului in diferite banci pt a eluda legile de impozitare din tarile lor de origine.se stie ca sint sute de miliarde.ei bine stirea a tinut o zi iar consecintele pt cei care se fac vinovati de evaziune fiscala in minunatul vest ala plin de cinstiti asa cum cred numai romanii sint zero peste tot. toata lumea a uitat de chestia asta si nimeni nu mai spune nimic. si sa nu uitam ca bancile alea de care s-au folosit si romani nu sint ilegale. sint inventia vestului sau a unor vestici care au ce bani sa scoata prin alte parti pt a pacali fiscul din tarile lor asa cum o fac in mod traditional. deci procesul ala de la voi n-ar fi existat in vest niciodata iar de obicei numai unii care deranjeaza bosii mari sint pusi doar sa plateasca sumele cu amenzi. nu exista procese si condamnari in vestul vostru minunat pt asa ceva. ce-au facut respectivii la noi probleme pt care au fost chiar condamnati este ceva cit se poate de normal in vest. asa ca nu-l mai criticati pe popescu pt ca ala chiar n-a facut nimic! flotantii lui ceausescu au ajuns si ziaristi si se vede asa ca peste tot pt ca voi sinteti inclusiv riul si ramul. capacitatile vostre se vad in nenorocirile incredibile si in distrugerile imense pe care le provocati zi de zi. doar de asa ceva sinteti in stare pt ca astea sint posibilitatile si cultura voastra.

stiintza4ever (11 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 20:21

„Toate vorbele şi gesturile şefului fotbalului românesc arată îngrijorarea cuiva venit din afara fenomenului.”
Exact asa este sa stiti! El tot timpul pozeaza in ala care nu poate face nimic din cauza altora, el are mainile legate. Dar au avut la FRF sa voteze sute de mii de dolari pt cheltuielile personale ale lui. Banii romanilor, banii celor care se asteapta la cresterea fotbalului au fost pur si simplu folositi in alte scopuri decat in cele pt care fusesera stransi. Au votat in Com Exec si gata: sute de mii de dolari ca sa-l salvam pe Nasu ca fara el nu poate functiona fotbalul romanesc.
Dar sa nu uitam de ce este situatia asta: din cauza tuturor conducatorilor din fotbalul romanesc. MASINA DE VOTURI ADUNAREA GENERALA!! Asa a fost denumita de presa dar de fapt nu e o „masina” cu buton . Sunt oameni in toata firea cu creier, cu suflet, cu emotii, cu familii, cu interese, cu agenda proprie si mai ales, cu constiinta impacata!! Ei dorm linistiti, zambesc, dau interviuri, injura, sunt indignati de nedreptati, simpatizeaza cu durerile altora dar la sfarsit ii acorda votul lui Nasu.
Oricat l-am acuza pe Sandu de nedreptati, nu trebuie sa uitam cine il tine in brate. E ca si cum l-am fi acuzat pe Ceausescu isi bate joc de noi dar la alegeri libere l-am fi votat in majoritate.

mamaia (6 comentarii)  •  18 aprilie 2013, 22:21

hai la puscarie cu mafiotii lui sandu. nu doar numele si l-a luat de mafiot, in federatie si in liga sunt incuscriti unii, din motiv ca nu o sa te dea in gat ala care iti e ruda. Ce organizatie facea din astea? ma…..ia?! mamaia?

Comentează