Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Salonul Barcelonei

Catalanii au închiriat un spaţiu la Spitalul Municipal. Pentru că sînt profesionişti.

Barcelona se respectă, dom’le! Echipă mare, pretenţii mari! Catalanii nu lasă nimic la voia întîmplării. Şi-au rezervat din timp hotelul, au studiat traseul de la aeroport la hotel, […]

sâmbătă, 28 iulie 2012, 9:05

Catalanii au închiriat un spaţiu la Spitalul Municipal. Pentru că sînt profesionişti.

Barcelona se respectă, dom’le! Echipă mare, pretenţii mari! Catalanii nu lasă nimic la voia întîmplării. Şi-au rezervat din timp hotelul, au studiat traseul de la aeroport la hotel, apoi de la hotel la stadion. Au inspectat Arena Naţională, au precizat ce vor să găsească jucătorii în vestiar în afara echipamentului. Fructe, apă minerală, cafea, sucuri. Pretenţii absurde? Nici vorbă. Fantezii de vedete cu fiţe-n cap? Nici atît. Dar dovada zdrobitoare, ca să nu zicem irefutabilă, a profesionalismului celor de la Barcelona este închirierea unui salon de spital special, dotat cu aparatură necesară unor intervenţii de urgenţă.

Organizatorii evenimentului din 11 august sînt neechivoci: „Au pretins ca din momentul în care aterizează la Bucureşti, cu o seară înaintea partidei, şi pînă cînd vor pleca, imediat după meci, să poată avea acces la această încăpere. Fără ca nimeni altcineva să aibă dreptul de a pătrunde acolo, doar ei!”. Aşadar, vin cu medicii lor, iar personalul Spitalului Municipal nu are sub nici o formă acces în salon.

Sigur că această ultimă pretenţie a Barcelonei poate părea ciudată şi va alimenta o mulţime de speculaţii. Răuvoitoare şi nesănătoase. Obsesiile noastre despre laboratoare secrete în care se prepară poţiuni magice numai bune pentru a fi injectate sau îngurgitate de marile vedete blaugrana se confirmă. Aplecarea noastră maladivă către scenarii şi conspiraţii, gustul nostru pervers pentru explicaţii din zona ocultă, toate primesc o nemeritată gură de oxigen. Şi de ce? Tocmai pentru că oamenii ăştia preţuiesc sănătatea ca nimeni alţii? Pentru că se gîndesc că o accidentare a lui Messi sau a lui Iniesta ar fi posibile oricînd, la orice contact nefericit dintr-un amical fericit?

În fond, ce s-ar putea întîmpla rău acolo, în salon? Cum adică să se dopeze nişte fotbalişti care mănîncă ultra bio şi care folosesc drept susţinătoare de efort fructe, altfel şi la îndemîna unui copil, ori vitamine accesibile şi unei gravide. Cum să apeleze la substanţe interzise tineri responsabili cu corpul şi mintea lor, oameni care sînt supuşi controalelor mai des decît merge un suferind de cistită la toaletă? V-aţi gîndit doar o secundă că în acel mic laborator al Spitalului Municipal bunii doctori catalani vor pregăti limonade proaspete şi sucuri de morcov cu pulpă? Ce sînge centrifugat? Cu blenderul se centrifughează portocale, nu hemoglobină! Hormoni? Aşa se numeşte acum friptura de vacă în sînge?

S-a întîmplat să fiu la Copenhaga în ziua finalei Euro 2012. Am văzut meciul într-un Fan Zone. Turiştii italieni ţineau, logic, cu Italia, spaniolii, cu Spania. Danezii – tineri, copii, bătrîni, femei sau bărbaţi – fără excepţie, ţineau cu Spania. Aveau tricouri cu Spania şi au celebrat golurile ibericilor şi victoria lor. Am întrebat de ce, mi-au zis că spaniolii joacă cel mai frumos fotbal din lume. Aha! Acum mi-am mai dat un răspuns. Şi pentru că au cele mai exclusiviste saloane de spital din lume. Adios!

Comentarii (13)Adaugă comentariu

robbie (1 comentarii)  •  28 iulie 2012, 9:32

„Turiştii italieni ţineau, logic, cu Italia, spaniolii, cu Spania” – ce chestii profunde ne mai spui, nea Geambaşule.

profesionistii (2 comentarii)  •  28 iulie 2012, 9:32

Patetic final.
Crezi ca United lasa ceva la intamplare? Un salon inchiriat nu o sa justifice niciodata rezultatele avute de Nadal in perioada lui de…”glorie”. O sa il explice pe Cotandor?
Toti o fac probabil, dar trebuie sa recunoastem ca spaniolii o fac cel mai bine

Pacuiul lui Soare (13 comentarii)  •  28 iulie 2012, 10:11

hahahaha, ce porcarie de articol. Cam asa fac toate marile echipe, Chelsea la Cluj i-a dat afara pe bucatarii de la Hotelul unde s-au cazat. Pur si simplu au monopolizat bucataria si au scos toate alimentele.
Si la o adica, de ce ne-am astepta ca Spania sa se dopeze iar Italia sa fie curata?

groparulclown (25 comentarii)  •  28 iulie 2012, 10:19

Nu cred ca vreo echipa din G20 lasa ceva la intamplare (e cunoscut de exemplu faptul ca AC MILAN are la Milanello cel mai bun complex sportiv dintre toate echipele, cu medici care se ocupa de fiecare jucator in parte). Nu poti sa spui ca Barcelona sunt cei mai profesionisti. Real Madrid a facut la fel cand a venit la Bucuresti sa joace cu Steaua (controale riguroase, verificarea traficului, gazonul, all included). Se pare ca Barça are insa un mare avantaj. Nu zic ca se dopeaza. Habar nu am si pana una alta nu au fost depistati. Faza cu hotul care e om cinstit se aplica si aici. Dar „there’s something fishy”.

simplu_suporter (51 comentarii)  •  28 iulie 2012, 10:22

ok sa zicem ca iau potiuni din alea, nu ca ar fi singurii. dar sunt cam singurii care au in echipa jucatori cu peste 85% din pase date bine. pentru asta nu exista nici o potiune. doar talent si f multa munca

dani (11 comentarii)  •  28 iulie 2012, 12:46

Si daca se dopeaza, o fac la partidele importante, dc naiba s-o faca intr-un amical cu Dinamo? Normal ca vin cu medicii lor, sunt jucatori de milioane de euro si nu vor sa riste nimic, de ex un diagnostic gresit de la un medic roman. Dar asta este cronica la noi, in special la domnul Geambasu, dopaj in sus si-n jos, ceilalti nu s-ar putea dopa, dar doar catalanii da, de exemplul italienii care vin din cel mai curat si corect campionat din lume, acum si-n trecut, nici nu s-au gandit vreodata la asa ceva.

cata (2 comentarii)  •  28 iulie 2012, 14:08

tu ai ceva cu spania si cu barcelona ! si o obsesie pentru dopaj. du te si lasa ne

chaplin (3 comentarii)  •  28 iulie 2012, 14:18

Bravos, Cristiane! Iar ai scris nimic!

Razvan (26 comentarii)  •  28 iulie 2012, 14:21

Hmm,da cine i-a acuzat de toate astea?Nu sunt dovezi:)) ce daca ii testeaza in fiecare zi?Beau doar apa plata si suc de portocale.Sunt cei mai cinstiti atleti.Poate mai cinstiti decat ciclistii.Ei si cu Italienii desigur.Nu se vede?

Sandu (1 comentarii)  •  28 iulie 2012, 14:48

Ia-o si tu pe urmele lu Oprisan si TRU cu articole de doi bani. Faci apologia borfasilor, italienii si spaniolii sunt cei mai mari, in sport.

daniel (1 comentarii)  •  28 iulie 2012, 16:44

si señor… este foarte adavarat

DeontOlogule (1 comentarii)  •  28 iulie 2012, 17:06

Stii vorba aia, „dude, you have an obsession”? Asta esti tu, Geambasule. De fiecare data cand citesti si tu o stire despre Barcelona dai fuga pe blog si scrii un articol in care faci niste aluzii ieftine legate de dopaj. Daca asta e jurnalism in opinia ta, mai bine ti-ai da jos poza aia cu editorialistul anului, Ioan Chirila nu merita sa fie asociat cu un personaj ca tine.

Vlad (2 comentarii)  •  28 iulie 2012, 17:09

dupa ce am irosit cateva minute importante din viata mea citind aceasta mare porcarie de….. ce vrea sa fie asta?? aceasta insiruire de cuvinte fara sens… cred ca asta e cea mai buna definitie. revin… dupa ce am terminat de citit, am inceput sa citesc comentariile. vad ca sunt destui care zic ca esti pe langa. si sincer sa fiu nu stiam care dintre „jurnalistii” ( =)) =)) =)) cred ca stii ce reprezinta acele semne, ca oricum tot apar pe prostia asta de site) de la GSP esti.asa ca am dat mai sus sa iti vad moaca. si ghici ce am vazut. cica editorialistul anului =)) =)). cat de varza sunt restu daca tu esti the best??

primul si ultimul „articol”(??!!)/”editorial”(??!!) scris de tine si citit de mine. nu meriti.

Comentează