Bourceanu 27

Alex Bourceanu a împlinit 27 de ani şi, drept răsplată, a fost băgat cu capul în tort de coechipieri. Vestea bună e că mijlocaşul stelist a supravieţuit întîmplării, fiind oricum obişnuit să bage capul în crampoanele adversarilor. Vorbim însă despre însuşi căpitanul Stelei. A fi căpitanul Stelei presupune ceva mai mult decît spirit de sacrificiu în faţa unei porţii zdravene de frişcă, iar Bourceanu o ştie. La 27 de ani nu mai eşti nici o tînără speranţă, nici un fotbalist care începe să se gîndească la ziua retragerii. La 27 de ani eşti la apogeul meseriei de fotbalist. Asta trebuie asumat.

La Bourceanu s-a simţit apăsarea banderolei. În joc, în reacţiile pe care le-a avut pe teren şi în faţa camerelor TV. Saltul de la fotbalistul modest şi harnic al Oţelului la acela de căpitan al Stelei şi om de naţională a fost digerat greu. Uneori, sărbătoritul nostru a părut depăşit de situaţie ori de importanţa evenimentelor. A răspuns scrîşnind din dinţi, ceea ce nu le-a priit nici lui, nici celor din jur. Dar nu a renunţat şi nu a fugit.

L-am urmărit cu simpatie cînd a apărut la Galaţi, apoi la Timişoara. O perioadă nu l-am mai recunoscut. Excesul de voinţă părea să strice şi lucrurile bune pe care le făcea. Voia mult şi reuşea puţin. A doua veste bună după încercarea cu tortul este că Bourceanu cel din ultima vreme s-a calmat. Şi-a regăsit liniştea şi plăcerea de a juca fotbal, pasele lui au sens, iar deposedările şi intercepţiile nu mai par doar rodul disperării vecine cu furia. Este Alex Bourceanu cel pe care îl ştiam şi pe care îl simpatizam, deci îi pot ura: La mulţi ani!

10 comments ↓

# 10 TheFly on 25.04.12 at 3:35 pm

Din pacate editorialele domnului Geambasu sunt tot mai slabe. Probabil prea multe aparitii live la gesepe pentru “a comenta ce spune Becali” dauneaza.

# 9 AIAOts on 25.04.12 at 11:17 am

Un jucator al unei formatii romanesti de locul 5.
Sper ca dupa ultima etapa de locul 7…

# 8 liviu on 25.04.12 at 7:55 am

Chiar trebuia un articol despre acest magnific eveniment ?Moldoveanul este un hamal, un salahor si atat.Da pase de 5 metri ,lateral, apoi fuge aiurea. E drept, mai prinde si cate o glezna ! Despre gestul cu tortul in cap, asta este nivelul (redus) al componentilor stelei. Nici la scolile de handicapati ne se fac astfel de gesturi!

# 7 one.love on 24.04.12 at 8:51 pm

ara terenul dar fara folos

# 6 Luciann on 24.04.12 at 7:24 pm

N-are fata de capitan al Stelei! Muncitor si atat, e zero barat pe faza ofensiva! Sa se uite la meciurile lui Patrick Veira la varsta respectiva sa vada ce inseamna un inchizator modern care face ambele faze ale jocului!

# 5 Vanea Kirilov şi Şatra on 24.04.12 at 6:51 pm

TEST DE INTELIGENŢĂ:

Se dă următoarea suită.

Indicaţi piesa care nu se potriveşte: Ilie Stan, Costel Gâlcă, Damian Militaru, Iosif Rotariu, Eric Lincar, Mirel Rădoi, Tiago Gomes, Alex Bourceanu.

# 4 SS on 24.04.12 at 6:25 pm

Un articol despre nimic

# 3 calinescu_ on 24.04.12 at 5:13 pm

BAIATUL ASTA NU MAI ARE LOC NICI LA OTELUL ….!!!!
S-A PROSTIT DE TOT ….!!!

# 2 Corneliu on 24.04.12 at 5:12 pm

Eu il apreciez foarte mult pe Alex Bourceanu, imi place de el si in fata camerelor si pe terenul de fotbal. Nu este un fotbalist care sa faca diferenta, dar este un jucator important care isi face treaba si o face bine. La Multi Ani, Alex ! Multa sanatate si cat mai multe trofee ridicate deasupra capului.

# 1 NoName on 24.04.12 at 5:08 pm

Pus in acest context, pare ca ii acordati un titlu onorific, urandu-i “La multi ani”

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.