Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Florian W. loves Ionuţ B.

După demiterea lui Badea, clujenii şi-au întors şepcile cu faţa la spate şi au decis. Noul antrenor este Badea!

Încheiem anul fotbalistic cu o faptă bună. Un om a fost repus în drepturi. Aceluiaşi om i-a fost redată demnitatea profesională. […]

joi, 15 decembrie 2011, 11:59

După demiterea lui Badea, clujenii şi-au întors şepcile cu faţa la spate şi au decis. Noul antrenor este Badea!

Încheiem anul fotbalistic cu o faptă bună. Un om a fost repus în drepturi. Aceluiaşi om i-a fost redată demnitatea profesională. Fapta bună la care ne referim poate fi totodată o glumă bună sau, dacă este să ne luăm după versiunea oficială, „un mod de a produce un şoc la echipă”. „Şocul” fusese demiterea antrenorului Ionuţ Badea de la conducerea Universităţii Cluj, iar contraşocul a fost repunerea lui în drepturi după cîteva zile în care se vehiculaseră o serie de nume importante pentru succesiunea pe banca ardelenilor. Mircea Rednic, Cristi Pustai. Ţinînd cont de obiectul afacerilor domnului Florian Walter, nu ar fi greşit să spunem aici că fostul şi foarte actualul tehnician al „şepcilor roşii”, Ionuţ Badea, a fost reciclat. În natura antrenorilor nimic nu se pierde, totul se transformă. Mai ales mîndria.

Comunicatul celor de la „U” şi declaraţiile demis-reangajatului sînt pe cît de serioase pe atît de comice. „Sperăm ca şocul să fie unul pozitiv, iar jucătorii să confirme acest lucru printr-o victorie împotriva lui CS Mioveni”, se spune în textul venit din partea grupării conduse de Florian Walter. Mai lipsea ca lîngă substantivul „victorie” să fi fost aşezat adjectivul „istorică”. Nici reacţia lui Badea nu trebuie neglijată. „Eu, unul, nu m-am simţit demis de la echipă nici un moment. Am discutat ieri cu domnul Walter timp de 7-8 ore, iar la final a venit propunerea de a continua colaborarea. M-am simţit mai fericit decît atunci cînd am semnat prima dată cu U Cluj”, a precizat I. Badea.

Strategic vorbind şi fără pretenţia de a şoca, conducerea lui „U” nu prea a avut de ales. Demisul nu voia să renunţe la banii mulţi din contract, iar antrenorii peţiţi nu prea s-au îngrămădit la uşa celei de-a 8-a clasate a Ligii Întîi. Pustai are treabă şi are linişte la Mediaş, pe Rednic nu-l doreau Claudiu Niculescu şi Adrian Cristea. Niculescu şi Cristea, foşti elevi ai Puriului în perioada cînd Dinamo ori cîştiga titluri, ori le arbitra contra unor avantaje pe care dom’ profesor le împărţea cu parcimonie. Aşa stînd lucrurile, Florian W., fost Buşcă, fost acţionar dinamovist şi de-a pururea susţinător al ridicării maşinilor parcate în locuri interzise, a apelat la marea speranţă Ionuţ Badea.

Ar urma acum să deplîngem lipsa mîndriei antrenorilor noştri, apetitul lor pentru compromisuri umilitoare în schimbul unor salarii care le rezolvă problemele de conştiinţă. În locul acestei doine de jale fotbalistice, o declaraţie nu foarte veche a unui respectabil tehnician român care, întrebat de un reporter despre relaţia cu patronul pe la echipele antrenate, a spus textual: „Eu am coloană vertebrală, de aceea am stat mereu în poziţie de drepţi în faţa tuturor şefilor!”. Amin!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Stefan (133 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 12:44

Foarte corect domnule Geambasu.Ce pretentie sa ai de la un patron ca acest Bucsa cum sunt majoritatea la noi?Am avut ocazia sa fiu prin preajma lui.Asa cum arata,asa se si comporta.Fara sa jignesc,ca un cocalar.Ce pretentii sa ai de la unul,care „nu stiu cum” a scapat deocamdata de bratul justitiei,schimbindu-si numele semnificativ (Bucsa)in Walter.

paul ucj (2 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 14:35

Domnule Geambasu, se poate privi si din alt unghi intamplarea de la Cluj. Intr-un fotbal unde antrenorii se schimba in stil becaliot, demisi pe la TV, Ionut Badea stie ce inseamna sa ai un contract. Suntem intr-un stat de drept iar dreptul lui la munca este garantat prin contractul pe care l-a semnat. Nu e vorba de coloana vertebrala, e vorba de normalitate, contractul lui Badea e pana in vara lui 2012 deci inca 6 luni, sa i se dea sansa sa puna echipa pe picioare, iar daca nu reuseste, atunci oricum pleaca la vara. Poate ar trebui sa va luati ochii din curtea stelei si sa priviti cum se fac contractele in alte parti. Sau dumneavoastra chiar credeti ca becali isi angajeaza antrenorii pe baza de contract si plateste la stat impozite pe sute de mii de euro proclamati la TV? :)))))

Peste Ziarist (1 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 15:48

Te cam contrazici ( ca de obicei). Ori e fapta buna, ori e comica… Nu vad ce e asa de „socant”, „incredibil” ori cum va place voi sa spuneti in fituicile voastre pornografice…
Au luat o decizie la cald, dupa care la o analiza mai atenta si-au dat seama ca nu e cazul… foarte bine…

Canigia_”U” Cluj 1919 (1 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 16:03

esti un mare antrenor pe unde ai mai fost ai facut treaba.Eu stiam ca nu plecai de la „U” dar sper sa batem pe mioveni si sa ramai tot timpul la „U”.numai „U” pana la moarte

RT (2 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 16:21

mai bine scrii de Steaua ta si ne lasi pe noi in pace … va mai vad cu cate un editorial cand se intampla ceva rau. Apropo ati investigat de ce a costat atat arena nationala? … ca am vazut ca de cea de la Cluj v-ati ocupat in amanunt.

gyuszika (5 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 16:22

Vai de curul vostru…pinguiniilor, vine peste voi oierul si v-a ia iucatorii cei mai buni!!!!!

Mihaela (2 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 16:47

Ce ar fi daca te-ai axa tu pe echipele din bucuresti si ne-ai lasa pe noi in pace………oricum te depaseste cu totul ce inseamna „U” !!!
Tu de fapt ai alte probleme,mascate intr-un editorial penibil …..Circula cu mijloacele de transport in comun !!!!!

Marius (3 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 16:48

@ gyusika „v-a ia”….pe langa ca ai 2 clase neterminate la 30 de anisori mai si scoti capu la lumina….looserule

Murmurel (3 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 16:57

Vad ca Oierul prim a facut prozeliti. Daca cineva nu vrea sa persiste in prostie si e gata sa recunoasca o eroare, sacrificind un ego disproportionat de mare fata de „dimensiunea fotbalistica” a Romaniei, in favoarea echilibrului si cresterii echipei, trebuie sa te miri? Eu as sarbatori reintoarcerea creierului in fotbal, numai ca lucrurile pozitive nu sint preluate asa de lezne, din contra. Jijel B a devenit masura tuturor lucrurilor, miscarea de sus in jos e mai lesnicioasa decit cea in sens opus! Dar Dl Geambasu se mira si il inteleg.

numai U (1 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 17:03

Are dreptate, oricat am vrea sa ne aparam.Asa se vad lucrurile dinafara.Walter a facut lucruri importante la U problema e ca este inconjurat de amatori in domeniu care habr nu au ce insemna fenomenul fotbalistic la nivel de profesionism.
Cat despre Badea, ce sa mai spunem.Am vazut cu totii de ce e in stare, vede toate lumea cum joaca pandurii dupa plecarea lui.
Dupa mine, nepotul lui Halagian nu va fi niciodata antrenor.

CSS (22 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 17:33

@ Marius
„looserule” e de fapt LOSERULE..ca tot te dai scolat

Penibil acest infractor,Busca..dar nu inteleg miscarea atata timp cat el face echipa,iar Badea e impins in fata doar la infrangeri.Am un prieten la „U” si stiu sigur ca Busca e antrenorul,de aceea il vedeti si pe banca adesea..greu de inteles de ce accepta Badea sa fie un fel de preparator fizic si mascota la meciuri ?!? Ce putea sa aduca de la Dinamo 2 ? Dinamovisme..

sorin (141 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 19:35

Mai bine oier si bogat decat securist, ginerele lui Ion Dinca, milionar de carton, faliment, privatizari pe nimic, hoteluri luate cu ajutorul sistemului si Dinamo plina de datorii si in faliment!!
bravo Dinamo, va meritati soarta!!
La cata ipocrizie exista la conducatorii gen Badea si Borcea (apropo, el s-a imbogatit si Dinamo are datorii de milioane – asa dinamovist mai zic si eu), nu ma mira soarta lui Dinamo!!
In cativa ani nu o sa mai poata lua licenta!! Nici acum nu poate, dar ce are curaj cineva sa se puna cu contralele Militiei financiare?!!Bine baieti!!

cfr (1 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 21:09

U incepe sa deranjeze isi face echipa ,mitici nu agreaza inca o echipa puternica.

luk-ro (2 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 21:19

Geambasule, adevaratul circ ii in bucurestiul tau. O revenire asupra unei decizii proaste nu inseamna circ. Badea nu a dat dovada de lipsa coloanei vertebrale, pentru ca nu s-a inscris in tiparul limitat si primitiv in care in care va produceti voi judecatile de ”valoare”. Ne despart atat de multe lucruri esentiale incat lasa-ne. Vedeti-va de steaua voastra si uitati de noi.

Kolea (1 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 22:44

Fotbalul RRomanesc este un fotbal condus de infractori!
Ce semeni, aia culegi!
Busca, cocalar ca si Borcea, Badea si ceilalti militisti!

RT (2 comentarii)  •  16 decembrie 2011, 0:08

sorine ai baut petrol?

Broscuţa Oac (8 comentarii)  •  16 decembrie 2011, 0:53

Eroare: ca antrenor la Dinamo, Rednic a ”arbitrat” locul 2, nu titlul (pe care l-a câştigat).
Dacă presa nu dă informaţii corecte, la ce mai e bună?? (E interesant că în acelaşi sezon şi cu aceeaşi ocazie Iuliu Mureşan a intrat în istorie ca primul şef de club care a făcut scandal public fiindcă adversarul… nu s-a dat la o parte!)
Dacă nu greşesc, Niculescu a declarat că se înţelege excelent cu Rednic. De ce n-o fi tăcut?…

hiena (1 comentarii)  •  16 decembrie 2011, 9:39

eu unul nu inteleg o chestie,daca ai obiectiv locul 1-5,si ai iesit din obiectiv,echipa are decaderi in timpul jocului,schimbarile se fac aiurea doar de dragul a se face…dupa ce mai readuci acelasi antrenor,trezirea domnule walter…asa vom spune adio europa si vise placute mai departe….HAIDE-U SI DE MERE SI DE NU

Knut hamsun (1 comentarii)  •  16 decembrie 2011, 12:08

Revin. Vad ca mi-ati sters comentariul…. Întrebare: de ce scrieti editoriale bazate pe niște sferturi de adevaruri scrise tot de redactorii GSP ului, neverificate si ușor hilare? Sunt convins ca aveți numerele de telefon ale lui Walter si Badea, de ce nu i-ati sunat pe ei sa verificati ce s-a întâmplat ce adevărat? Sau mai cititi editoriale scrise de presa „provinciei”, insa deloc provinciala, sunt putin
mai bine documentate….

paul (5 comentarii)  •  16 decembrie 2011, 13:13

ardealul era altceva, clujul era altceva, acum a venit walter busca, au venit moldoveni si securisti si clujul nu mai este cluj,iar ardealul nu mai este ardeal,pacat,u nu este dinamovitatea de azi, lumpen proletariatul sare in peluze, vesnic fara ocupatie , vesnic fara minte, si nici nu sti cand golanii devin minoritari.L ameciul lui cfr cu dinamovitatea fugeau suporterii rosii de mancau pamantul.Erau siguri ca cfristii is lasi, au batut copii si femei si au crezut ca ala este cfr, dar cand au dat ochii cu suporterii stransi in p viteazul au inceput sa injure scabros, apoi sa provoace la bataie, si cand au vazut ca nimeni nu se sperie de fularele lor rosii si ca oamenii chiar vin , si de data asta nu mai erau copii si femei au luat-o la fuga mancand pamantul pe pod, lasand in urma fularele si onoarea. dar ce mai conteaza, ca asta este dinamovitatea, cu vaslui tribune goale, oamenii s-au cam saturat de familia care s-a intors acasa, in care casa, poate alui U dar niciodata a lui badea, ualter, felix si cati si mai cati altii

Tudor (3 comentarii)  •  16 decembrie 2011, 22:23

@ paul p33 cum e cunoscut pe toate site-urile din lume unde posteaza 25 ore din 24 pe zi……U CLUJ-DINAMO 23.000
cefura-dinamo 10 .000
Inainte de asta
cefura-ceahlaul 1500 spectatori(2 mii bilete gratuite)
cefura-mioveni sub 1 mie spectatori (2 mii bilete gratuite)…….presupun ca stii adunarea si scaderea?..daca nu iti platesc eu cursurile de clasa a 2-a nu conteaza ca ai 30 de ani.

vineri13 (13 comentarii)  •  17 decembrie 2011, 12:58

Badea e un antrenor slab, Walter e un angajator dupa tipicul romanesc. Ce nu inteleg: de ce ai simtit, dom’le, nevoia sa-i pomenesti pe Cristea si pe Niculescu? Niculescu, cel putin, nu a avut conflicte cu vreun om din fotbal, dar el e „vinovatul” de demiterea lui Badea, el e „vinovatul” pentru faptul ca Rednic nu a venit, el e vesnicul vinovat. Mereu s-a gasit cate o mare valoare a condeiului care sa strambe din nas la auzul numelui lui Claudiu, iar prin ceea ce au scris toti acesti semidocti au influentat perceptia publica a unui om cu un caracter deosebit.

luk-ro (2 comentarii)  •  18 decembrie 2011, 20:53

D-le „arhitect” paul, esti cunoscut ca si angajat a lui pascani. Este cunoscut ca ai fost dat afara de la „U” pentru ca ai furat din vestiare, de la colegii de echipa. Ai mers in deal si te-ai dat victima, iar aia ti-au dat cate un sandwich ca sa urlii si sa scrii peste tot impotriva lui „U”. Te cunostem.

paul (5 comentarii)  •  19 decembrie 2011, 9:57

PENTRU CORECTA INFORMARE A DOMNILOR CARE SUSTIN UNIVERSITATEA,
MIE PERSONAL NU IMI PLACE PASZKANY DELOC, SI NU AM LUCRAT IN VIATA MEA PT EL, AM FIRMA PROPRIE INFIINTATA IN 2008, IMPREUNA CU 2 ASOCIATI, PANA ATUNCI DUPA TERMINAREA STUDIILOR DIN 99 AM LUCRAT IN STRAINATE
_AM O ANUMITA EDUCATIE SI NU FUR, IAR PASZKANY NU ARE CU CE SA MA PLATEASCA SAU PT CE.

_AM FOST SUPORTER AL UNIVERSITATII, TOATA COPILARIA SI ADOLESCENTA MEA, TATAL MEU A PROIECTAT DE FAPT CEEA CE VOI NUMITI ION MOINA, IN CALITATE DE SEF DE PROIECT IN CADRUL INSTITUTULUI DE PROECTARE CLUJ, RESPECTIV TRONSONUL IN CURBA SI CEL CU TRIBUNA OFICIALA.
-SUNT ROMAN 100%, PARINTII MEI FIIND NASCUTI LANGA SIGHET, INTR-UN SAT CARE SE NUMESTE VADUL IZEI
_NU IUBESC DINAMO PT CA BUNICII MEI AU MURIT LA CANAL SI IN INCHISOARE, BATUTI, VAI DE MAMA LOR, PT CA NU DOREAU COLECTIVIZARE, CEEA CE PANA LA URMA IN ACEA ZONA NU S-A MAI REALIZAT, IAR STEAUA SI DINAMO SUNT EMBLEMELE COMUNISMULUI SOVIETIC.
-U CLUJ ACTUAL NU ESTE U CLUJ DIN COPILARIA SI ADOLESCENTA MEA, CI UN UN HIBRID FACUT DE APOSTU CU UN VEROS OM DE AFACERI
_SCOALA SI LICEUL L-AM ABSOLVIT IN CLUJ, MAMA MEA ERA PROFESOR DE LIMBA ROMANA, SI LUCRA LA BIBLOTECA ACADEMIEI
-CFR A INCEPUT SA-MI PLACA DIN 2008 , ODATA CU INTOARCEREA IN TARA, CAND AM VAZUT O ECHIPA CARE NU DADEA INAPOI LA DINAMO ,STEAUA SI ALTI HIBRIZI SI CHIAR II BATEA RAU.
-MURESAN ESTE DIN POIENILE IZEI SI IL RESPECT CA ESTE MARAMURESAN.
-SINCER IMI PARE RAU DE SITUATIA IN CARE ESTE U, DAR ASTA NU ESTE u CI ESTE ECHIPA LUI WALTER BUSCA , NU ARE NIMIC CU SPIRITUL STUDENTESC.
-IN FINAL AVETI CUVANTUL MEU CA NU MAI POSTEZ NIMIC DE ACUM INCOLO PT CA IMI ESTE SCARBA UNDE AM AJUNS. DIXIT

kpc098 (1 comentarii)  •  26 decembrie 2011, 0:03

Domnule Geambasu in nebunia acestor zile de vanzari si cumparari va rog frumos scrieti cateva randuri despre un roman adevarat Nicolae Botgros care in emotia limbi romano-moldoveneasca ne-a adus in seara de Craciun sentimentul inaltator ca suntem romani.

Comentează