Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Handbal în Ţara Cafelei Nebăute

Fetele l-au scutit pe Cristian Gaţu de o călătorie cu avionul pînă în Brazilia. Asta e bine. Cristian Gaţu a fost unul dintre cei mai mari handbalişti din istorie, dar urăşte să zboare cu avionul. Am impresia că detestă şi […]

marți, 13 decembrie 2011, 5:19

Fetele l-au scutit pe Cristian Gaţu de o călătorie cu avionul pînă în Brazilia. Asta e bine. Cristian Gaţu a fost unul dintre cei mai mari handbalişti din istorie, dar urăşte să zboare cu avionul. Am impresia că detestă şi să se implice prea mult în modernizarea handbalului românesc. Ceea ce nu e bine. Anul trecut, la Europene, aceleaşi fete îl puseseră pe drumuri pe preşedintele federaţiei şi ne bucuraseră cu o medalie de bronz. Ni se părea atunci că s-ar fi putut mai mult.

Generaţia unei Cristine
Acum ni se pare tot aşa. Generaţia Cristinei Vărzaru şi-a rămas datoare sieşi, nu patriei. Nu suporterilor, nu ziariştilor. Politicienilor şi mai puţin. Au dat mereu impresia că pot mai mult decît arată, că au talent peste performanţele din teren. Pe timpul lui Ghiţă Tadici observam că ne apăram prea mult. Arătam cu degetul stilul milităros, care, ziceam noi, ştirbea personalitatea jucătoarelor. Cu Radu Voina am uitat cum să ne apărăm, dar nu am învăţat lecţia atacului. Am descoperit că exerciţiul libertăţii e mai complicat decît acela al regimului cazon. Time-out-urile cerute de antrenorul nostru la Mondialele din Brazilia rămîn la nivelul dojanei părinteşti. Puţin pentru o echipă care îşi pierde busola la primul val mai mare al adversarelor.

Generaţia celeilalte Cristine
Generaţia Cristinei Vărzaru şi-a rămas datoare sieşi. Generaţia Cristinei Neagu nu prea există. Ea însăşi a dispărut de un an, după o accidentare şi o operaţie despre care se vorbeşte în şoaptă. Cînd va reveni, cum va arăta ea? Va fi din nou cea mai bună? Cea mai bună din lume? Se va construi lîngă ea noua echipă a României? Lîngă ea, lîngă Patricia Vizitiu?
Fetele noastre au obosit. Oana Manea are pielea tăbăcită de la pumnii adversarelor, Valentina Ardean nu poate nici ea să alerge pe extremă pînă la sfîrşitul lumii. Aurelia Brădeanu, Adina Fiera, Oana Chirilă vor mult, dar nu au constanţă, viteză, imaginaţie. Forţă. Talida Tolnai nu este urmaşa de drept a Luminiţei Huţupan. Poate ar fi fost Paula Ungureanu. Dacă nu s-ar fi accidentat. Blestemul accidentărilor sau al medicinei româneşti?

Nu echipe, doar grupuri
Nu vi se pare că handbalul nostru seamănă cu fotbalul, cu rugbyul şi cu oricare joc de echipă? Pasăm stîngaci, fără ritm. Jucăm cu teamă. Ţelul nostru nemărturisit este să distrugem atacurile adversarului, nu să ne impunem stilul propriu. Stăm rău la posesia activă. Ne lipsesc schemele şi imaginaţia. Viteza? Mai bine nu! Compensăm prin soluţii individuale. Mici bijuterii pierdute prin cenuşa mediocrităţii. În general, nu formăm echipe, ci doar grupuri în echipament identic.

Cristian Gaţu şi Radu Voina vor spune că toate astea sînt numai în mintea noastră. Ei au fost campioni mondiali, ai au dominat handbalul. L-au stăpînit. Ei s-au oprit atunci, acum 40 de ani. Handbalul a mers mai departe. O dată cu lumea.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

DRG (3 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 17:44

Un turneu penibil!! Eu cred ca singura vina ii apartine selectionerului si ieri am impresia ca el a pierdut inca un meci prin niste schimbari facute in ultimile minute care au fost cel putin ciudate!!!

Gabi (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 17:45

Domnule Cristian Geambaşu, ati facut o comparatie intre nivelul Romaniei ca tara si nivelul handbalului feminin ? Cand au fost vicecampioane mondiale sau medaliate cu bronz la europene tot aceleasi cuvinte de ”lauda” le-ati avut? Parerea mea ca asta ne e valoarea;oricum handabalul a adus mult mai multe tarii decat a primit. Cu respect,un nesustinator al dumneavoastra!

sandu (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 17:50

Avem jucatoare tinere, extrem de valoaroase, de 17 ani. Pricope si Perianu

un_petrolist (3 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 17:52

Foarte adevarat…ne lipsesc antrenorii, iar daca te uiti la antrenamentele copiilor si juniorilor te ia cu durere de cap! Antrenamente facute in dorul lelii, fara o planificare a efortului, antrenorii tipa ca disperatii la jucatorii care gresesc…. Te mai mira de ce le tremura mana in timpul jocului?! Cum sa capete copilul ala incredere?! Cine sa-i invete scheme de joc?! O echipa de handbal trebuie sa aiba cel putin 6-7 scheme de joc, bine puse la punct! La echipa Romaniei observam de 20 de ani aceeasi schema de joc cu incrucisarea interilor si a centrului iar extremele nu sunt deloc puse in valoare! Nu mai vorbesc de lini de 9 metri, care este sublima dar lipseste cu desvarsire! Intre timp, in scoli, sportul este aproape inexistent, elevi scutiti de efort si placere zero! Vom deveni un popor de bolnavi, cu o speranta de viata de 50 de ani!

mk4jock (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 18:05

este ca in fotbal,acest gatu cu toate meritele care le are este la fel ca sandu de la fotbal,iar voina este total depasit,oare nu mai avem antrenori de valoare care sa schimbe vedetele echipei cu fete care au imaginatie si valoare?

sandu (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 18:20

Cristi, hai sa-ti explic ceva: Sa nu o ei precum, ca m-as da eu mare specialist, dar stii ce a facut in acest an marele Voinea? A distrus psihic doua jucatoare. In loc sa o ajute si sa o formeze in continuare pentru faza de aparare pe Clara Vadineanu, el a dat-o afara de la Oltchim. Apoi, a terminat-o psihic aproape de tot, pe Melinda Geiger, inter dreapta de mana stangca, cu o aruncare de barbat. Nu a mai bagat-o de loc la Olchim, preferand sa mearga pe mana Oanei Chirila. Aceasta jucatoare nu stiu de ce a fost adusa de la Itxaco. Oana Chirila are doua viteze, incet si foarte incet. Are o aruncare telefonata, fara forta. La time-out habar nu are ce sa le zica la fete. In plus a preferat sa o selectioneze pe Cristina Varzaru care e lata. A facut un turneu penibil. Ne-a mancat meciul cu Japonia, cind a cazut in nas si a pierdut mingia, iar Japonia ne-a egalat. Iar in meciul cu Croatia a fost jalnica.

costel (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 18:27

E greu sa castigi cand pretinzi ca ai valori si pierzi pe greseli individuale . Cu Brazilia Ardean un 7 m si de doua ori singura pe semicerc = 3 goluri iar Amariei ( pentru a nu stiu a cata oara a fost selectionata fara sens ) in prima parte strica 4 atacuri = 2 goluri deci bateam Brazilia .Cand pleci cu o echipa fara Neagu si Galca iti modifici radical schemele de joc si nu o mai convoci pe Ramona pe care nu ai cum sa o mai folosesti in formula.Tot respectul pt Voina dar parca-i lipseste ceva ! Oricum cand ai obiectiv primele 8 e stupid sa speri la ceva . Mental nu exista mobilizare si ambitie .

Enola Gay (32 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 18:27

Voina la time-out le spunea citeva indicatii si acelasi, „hai, ma, fetelor, haide”… Nu mi-a placut Tadici niciodata, mi se parea un badaran care nu stia decat sa urle si sa-si faca jucatoarele „curve”. Macar Trefilov pare un domn chiar si cand isi scuipa plamanii la jucatoarele lui. Dar Voina e prea moale, parca ii era frica sa nu si le puna in cap.

Oricum, si Gatu, si Voina par a fi depasiti de mult de ceea ce inseamna handbalul modern. Pacat ca mereu apar jucatoare de valoare.

Bogdan (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 18:32

Anul trecut la Europene, Talida Tolnai era cea mai buna, urmasa Luminitei, acum ne dezicem de ea? A prins niste meciuri mai slabe in conditiile in care nici apararea nu a functionat. Fetele au vrut s-a vazut in meciul cu Croatia cat s-au daruit dar atat putem la momentul actual. Nu e frumos domnule Geambasu sa ,,tragem” in ele. Nu il sustin nici pe Radu Voina nici pe domnul Gatu dar eu zic ca fetele merita respectul nostru. Dar parca asa suntem noi romanii uitam ce a fost in trecut. Pacat

stress (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 18:54

Vinovati:
1. Aceste pseudo jucatoare de handbal, aceste fiţoase şi cu aere de mari vedete.
Acestea au format grupuri şi găşti, iar dacă nu se regăsesc şi pe teren (gaşca respectivă) mimează handbalul.
2. La acest CM am avut numai jucătoare de handbal iar noi aveam nevoie de handbaliste.
Mai mult acestea au plecat în Brazilia mai mult în voiaj, au căutat mai mult samba braziliană decât marea performanţă.
3. Antrenorul Radu Voina. Ca şi Hagi, a fost un handbalist deosebit dar ca antrenor este o nulitate. Chiar dacă ştie handbal, exprimarea sa lasă de dorit, nu ştie să se facă înţeles, ca să nu mai spun că este mult prea permisiv cu fiţoasele noastre.
S-a trecut de la dictatorul TADICI la mult prea
maleabilul Voina.
4. Ca şi la fotbal (M. Sandu şi eternul Dragomir) şi în handbal există o conducere „pe viaţă” = C. Gaţu.
Şi el face parte din anturajul care se face vinovat de insuccesul la acest mondia.

atomic (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 19:20

Ideea e ca nu au plecat antrenori in strainatate sa invete noi metode de antrenament (acest lucru se face la juniori).Avem probleme de tactica jucam exact ca acum 30 de ani .Mingea nu ajunge de la o extrema la alta nu jucam nimic pe faza a II -a . Poarta nu am avut pt ca apararea nu a functionat (toate aceste constatari sunt valabile si la baieti si la fete )Orice meci de handbal se castiga pe aparare ,contra-atac si faza II-a.
Nu mai crestem copii si juniori cum o faceam odata(mergeu antrenorii in scoli).La fel ca la fotbal avem un om care conduce de 20 de ani(nu este normal )Plonezi acum 7-8 ani i-au dat lui Bogdan VENTA tot handbalul masculin pe mana si rez se vad ,la fel francezii au reformat tot sistemul si la fete si al baieti. Avem o singura sansa sa uitam de cele 7 titluri (baieti si fete sa ramana ca o pagina a istoriei )sa renuntam pt 5-7 ani la orice rezultat si si sa crestem jucatori care sa se bata din nou pt titluri.Talent avem dar munca la juniori si copii este esentiala .lasati-l pe Licu, Caba,Stefan,Rosca ,Dedu,cRISTIAN Zaharia si poate net trezim.

Cata (7 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 19:40

Voina pe linga Gatu e un mare profesionist! are in spate o cariera in care i-au trecut prin mina Omeyer, Karabatic etc. Gatu in schimb nu stie sa managerieze iar asta se vede mai ales la nivelul echipei nationale de baieti! nimic nu functioneaza. de la juniori 4 pina la juniori 1 totul este la voia intimplarii. centrul de la sighisoara, numit pompos de excelenta nu a produs pina azi niciun excelent. pt ca e facuta romaneste pt ca existe interese ale antrenorilor mediocri sa-si promoveze jucatori acolo pentru a lua o amarita de indemnizatie. da, cine trimite handbalisti la sighisoara ia indemnizatie. iar aici totul se defasoara dupa tiparul mafiei. nu exista bani in handbal. exista o gramada de tineri care il practica dar care se lasa pe parcurs pt ca sistemul este prost construit! si incepem de la talie, de la o regula timpita introdusa de frh. la fiecare categorie de virsta s-a impus un numar minim de jucatori de o anumita inaltime, altfel pierzi meciul chiar daca pe teren il cistigi, adica daca dovedesti ca cei fara talie stapinesc mai bine jocul! e mare Gatu, el e imens, are 2 metri piticania, pe putin, si s-a gindit sa-i faca pe toti la fel. o aberatie cit gloria lui Gatu! si cite si mai cite! ii ajunge. sa-si traiasca gloria nestirbita de proasta manageriere a FRH! e timpul sa plece! eu i-as da lui Voina si baietii pe mina. e singurul antrenor de handbal din Romania capabil sa faca ceva la seniori!

SPIDER (13 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:03

De acord cu STRESS, si ceva in plus.Se face mare tapaj pe faptul ca avem cea mai buna handbalista a lumii , in persoana CRISTINEI NEAGU. Oare? Eu cred ca n-a fost, nu este si nu va fi mai buna decat BOJANA POPOVICI. Pe CRISTINA NEAGU, au facut-o cea mai buna ,calculatoarele romanilor care au votat-o continuu, si asa a iesit cea mai buna , NU SPECIALISTII in handbal au scos-o pe primul loc. Si ar mai fi ceva: se spune ca n-avem jucatoare , dar stiti cate junioare talentate avem si nu sunt bagate in seama? Liga Nationala e un circuit inchis, se face schimb de jucatoare intre echipele din LIGA si nimeni nu se uita in alta parte. Stiti cate jucatoare bune sunt la LIGA a II a? Eu cred ca daca ar juca selectionata Ligii a II a cu selectionata LIGII Nationale rezultatul ar fi imprevizibil . Dar le vede cineva pe fetele din Liga a IIa?Habar nu aveti cate sfori se trag in LIGA Nationala SA JOACE DIVERSE FETE, IN DETRIMENTUL ALTORA CARE POATE SUNT MAI BUNE .As avea mai multe de spus, dar cine sa auda, stiu multe fiind in fenomen.

luther (12 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:06

cristy cu parere de rau nu sunt de acord cu tine decat la inceputul dizertatie tale despre acest joc si acesti profitori din handbal ;aromanul si molea .iti ofer tie prilejul sa sapi adanc despre ceia ce zic si am mai zis despre aceste doua personaje ;INCAPABILI sa construiasca ceva util in acest sport .una este sa fii mare handbalist si alta sa fii manager al unui lot cu jucatoare valoroase .mai asteapta un pic sa vezi daca molea isi v-a da demisia de la lot .

suporter (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:12

strategul de voinea a facut selectie dp ureche a lasat jucatoare in forma acasa

joy divison (15 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:13

1gatu handbalist de geniu dar din pacate ca manager un spritar urechist
2romania a jucat, din pacate,cu a doua echipa la mondiale
3daca , prin absurd, nationala romaniei de fotbal, era pe locul 13 in lume nu aveam loc de poza lui Mutu pe prima pagina

Suporter valcean (8 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:19

Chiar ma intrebam cand o sa apara specilistul in orice Criatian Geambasu care sa-i ia apararea prietenului sau Radu Voina. Mai specialistule, cum ti-ai permis sa-l critici pe Radu spunand despre el ca indicatiile raman la nivelul dojeanei parintesti. Ce cuvinte urate!!
In loc sa recunoasca ceea ce toata lumea vede ca Radu Voina este un antrenor extrem de subtire el, specialistul in orice, spune nici mai mult nici mai putin decat ca avem „o generatie care nu prea exista”. Ashhh!! Ce zici Frantz?! Putina jena nu ai? Spania, Franta sau Angola au generatii de exceptie?! Nu domnule, au antrenor, noi nu, noi avem prieteni pe care-i promovam si sustinem. Pentru ei suntem in stare sa lovim intr-o intrega generatie.

dumitru doru (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:49

Vina rezultatelor din acest C.M. de handbal este a antrenorului. Cand mergi la razboi, nu-ti faci armata din pensionari si gloabe(Varzaru, Pislaru,Amariei) si in loc de sfetnici de taina ca Hutupan si Lecusanu iei un psiholog care sa bage in capul soldatilor mentalitatea de kamikaze .Voina a avut suficient timp si jucatori tineri cu care sa cimenteze o echipa, sa formeze niste conducatori de joc si sa-i invete ca daca pe usa nu se poate trece trebuie sa incerci pe geam sau pe hornoi, si sa aiba o atitudine de sef nu de milog in fata echipei.Un om de onoare si-ar da demisia.Valabil si pentru Gatu.

SAMMIBV (5 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 20:54

antrenorul a compromis acest campionat mondial,incepind cu selectia jucatoarelor.
cred ca selectia se face pe pilealtfel nu-mi explic prezenta multor jucatoere la nationala.sunt multe jucatoare valoroase dar nu sunt vazute de nimeni.
in ultimi 10 ani echipa nationala de fete a trait pe spatele portariilor.
la acest campionat portarii nu au mai fost in forma si sau vazut rezultatele.
asta este valoarea jucatoarelor selectianate.
HAI ROMANIA.

Franz (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 21:45

Cristian,
Echipa Romaniei a plecat din start cu un handicap la acest mondial. Lipsa din lot a Paulei Ungureanu, a Cristinei Neagu, a Patriciei Vizitiu, ca sa nu mai spun de lipsa Ionelei Stanca pe langa alte cateva lipsuri mai mult sau mai putin motivate, pe mine m-au determinat sa spun din start ca nici nu vom trece de grupe. Si, n-am fost departe de adevar. Putea sa fie antrenor si Papa Pius… si Mama Omida, rezultatul ar fi fost acelasi… din pacate. Trebuie sa strangem randurile, sa ne recuperam medical jucatoarele accidentate si, asa cum am dovedit de atatea ori in ultimii ani, sa ne calificam la urmatoarea competitie importanta a lumii : Jocurile Olimpice.

Dragos (1 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 22:28

Foarte urate unele din mesajele de aici pentru ca in cazul in care Olchim va avea rezultate anul asta in CL toti cei care jignesc acum nu o sa stie cum sa le „pupe in cur” mai repede pe fete si chiar si pe antrenor dupa meciuri!! Nici mie nu mi-a placut ce s-a intamplat in Brazilia si cred ca sunt cateva jucatoare total depasite de miza unui turneu final dar nu este vina lor ca au reprezentat Romania acolo!!

Bogdan 2 (2 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 22:44

Cand e de laudat, sa laudam! Cand e de spus si lucrurile mai putin bune, sa le spunem, asa cum ati facut si dv.! Nu ma pot pronunta despre priceperea sau nu in ale meseriei in ceea ce il priveste pe Radu Voina. Performantele (o finala de Liga Campionilor, un bronz european) par ca l-ar recomanda ca pe un bun specialist (cu toate ca echipele lui nu au confirmat cele doua reusite in sezonul imediat urmator al Ligii, respectiv acum, la Mondiale, dupa 1 an de la Europene). Dar mi se urca sangele in vene cand vad lipsa totala de inspiratie (de fapt, nu e vorba de inspiratie, ci de cunoastere a meseriei, de capacitatea de a interpreta corect momentele-cheie ale jocului si de a da sfatul cel mai potrivit) in cuvintele insirate intr-un time-out. N-am vazut pana azi un antrenor roman, indiferent de disciplina, care sa stie ce sa le spuna jucatorilor sai in astfel de pauze. Daca Voina e praf la capitolul asta, Vasile Stanga, la baieti, e praf si pulbere!!

ioan (20 comentarii)  •  13 decembrie 2011, 23:01

Am stat rau la moral , in ultimul meci s-a vazut ca se poate mai mult . Daca era Neagu in teren altfel statea situatia , cu Manea pivot eram imbatabili . Dumnezeule , Oana Manea , este fantastica . Cel mai bun pivot pe care l-am vazut vreodata .

M (1 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 5:45

CHIAR CREDETI CA SINT DE VINA FETELE????….POATE AU O PARTE DIN RESPONSABILITATE….DAR SA VA ZIC CEVA ….MAI FRATILOR…FRANTUZOICELE SE ANTRENEAZA DE 4 ORI PE SAPTAMINA…DA CITITI CORECT….NU DE 10 ORI… NU CANTONAMENTE DE 2 SAPTAMINI …SI NE-AU UMILIT…UNDE DOAMNE IARTA-MA SINT ANTRENORII…CA JUCAM HANDBAL ANILOR ’90…..

mihai g. (3 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 7:22

super articol!

om bun (1 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 7:56

Pentru ca handbalul romanesc sa ajunga la performantele anilor ’60, la conducerea FRH trebuie sa fie „OAMENI CU COLOANA VERTEBRALA”, integri, care sa urmareasca performanta, dar asa ceva ar fi o MINUNE , daca la conducerea tarii, e cine e !!!

vali (8 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 9:30

AVEM HANDBALISTE VALOROASE,NU AVEM ECHIPA. GATU,VOINEA SI STINGA CIND PLECATI????? DACA AU BUN SIMT AR TREBUI SA PLECE.

andy_1982 (17 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 9:37

L-am dat afara pe Tadici dupa ce a dus echipa in finala campionatului mondial din Rusia, pentru ca era prea dur cu fetele. Echipa nationala a Rusiei de 10 ani joace finale si semifinale consecutiv, dar nimeni nu indrazneste sa spuna ca Tretilov e prea dur. Noi cand avem rezultate bune, schimbam ceva, ca si la gimnastica. Pai daca numai asa se poate face performanta, lasati asa.
Legat de aceasta echipa, aceasta generatie putea de-a lungul anilor si ma refer la ultimii 10 ani, mult mai mult. Eram mereu cotate in primele 4 si de cele mai multe ori veneam acasa pe locul 8, 10 sau 13 ca si acum.
Un antrenor care la ultimul time-out, cu 40 de secunde inainte de final le spune fetelor sa arunce la poarta cine mai poate…….s-a vazut pana la urma ca niciuna nu si-a asumat aceasta responsabilitate.
Speram ca dupa revenirea Cristinei Neagu, Paulei Radulescu si Ionelei Stanca, cu mai multa atentie din partea talentelor Bradeanu sau Fiera, sa reusim sa legam si noi 3-4 ani la rand de niste performante adevarate, nu un an medalie si 3 pauza.

Nicusor (1 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 10:31

Am fost slabi inca de la inceput .Urmaresc la tv campionatul mondial de cel putin 10 ani,dar mai slabi ca acum nu am fost niciodata.

Cip (23 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 10:39

Iertati-mă pentru neștiință, știu că dumneavoastră aveți mult mai multă experiență în sport și nu numai decât mine. Însă am văzut la echipa României, în pauza cauzată de căderea luminii, un spirit de echipă. Îmi pare rău că transformăm totul cu un așa fatalism. Poate că asta e în firea noastră. Să știți că totuși, printre atâția români care gândesc ca dumneavoastră, sunt eu, cel care e mândru că a văzut o echipă românească unită, care strigă împreună ROMÂNIA, care plânge împreună, care luptă, care speră, o echipă, poate chiar ultima, care vrea mai mult de la ea însăși.
Așa îmi place să văd un meci al naționalei, la orice sport. Când se termină meciul, chiar dacă suntem învinși, mă bucur și îmi vine să le transmit fetelor că pentru mine, pentru Ciprian, ele sunt campioane mondiale. Au luptat și au pierdut. Nu trebuie să stea cu capul în pământ, trebuie să îl ridice. Să învățăm să pierdem frumos. Să sperăm și să nu ne demoralizăm. Nimeni nu e perfect, nici măcar Barcelona la fotbal, toți îmbătrânesc. Timpul își cere birul în fiecare scâșnire, în fiecare rid. De asta vă rog să le încurajați pentru că au luptat și eu sunt mândru de ele. Mândru că îmi aduc aminte ce înseamnă să fii român.

slr1965 (1 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 11:00

Daca Romania trecea de Croatia, aceasta se califica la JO de pe locul 9…iar nu Suedia ramanea cu „sansa” grupelor de calificare.

Arbitrii au fost suedezi…..

Cum s-a acceptat asta?

pietricica (8 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 11:03

Bravo pentru articol.
Cred ca asta e inceputul sfirsitului pentru hanbalul feminin rominesc.

Ovidiu (19 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 12:20

Bravo, domnule Geambasu! Fotbalul este cautionat pe toate planurile, incepand cu acest fenomen si simbol al renasterii pasiunii oamenilor pentru sport – a.k.a. „Steaua lu’ nea Gigi” – in vreme ce despre handbal scrieti ca si cand n-ar fi singurul joc de echipa la care am obtinut ceva performante in ultimii 10 ani (un argint si-un bronz, colo…). Fiti exigent cu handbalul – ca Ghita Tadici – si dojenitor cu jegul din fotbal – asa, ca Radu Voina…

Bogdan B. (22 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 12:53

Oameni buni, România a avut la handbal feminin recent, nu în negura timpurilor!, DOUĂ GENERAŢII CAMPIOANE MONDIALE LA TINERET!! Un calcul elementar ne arată că fetele acelea care şi-au dominat adversarele „atunci”, au ajuns acum la vârsta optimă a maximei performanţe sportive, ca şi adversarele lor, dealtfel; de ce nu sunt şi rezultate??? Poate că ajungem cu întrebarea asta exact unde doare: la lipsa de valoare a antrenorilor de la Senioare, la inexistenţa unui program al Federaţiei care să asigure continuitatea şi creşterea valorică a acestor jucătoare, la lipsa unei competiţii interne reale (îmi amintesc perfect că acum câţiva ani se băteau la titlu cu şanse egale PATRU formaţii – Oltchim, Silcotub, Remin, Rapid – care contau şi în Cupele Europene, şi mai erau U Cluj, Baia Mare, Rulmentul, Oţelul care puteau pune câteodată probleme „granzilor”)… Gaţu se mulţumeşte să contabilizeze eşecuri – ca şi Mircea Sandu la fotbal, ca să dau un exemplu la îndemână – dar răspunderea pentru rezultatele catastrofale de la băieţi (unde Lituania, Belarus, Elveţia sau Belgia au ajuns adversari invincibili pentru fosta cvadruplă campioană mondială!!?) şi nereuşitele în lanţ de la fete se rezumă la schimbarea antrenorilor, în loc să se meargă cu măsurile necesare de la temelia handbalului la vârful Federaţiei…

julya (1 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 13:21

mare dreptate acestui articol. nimic nou in handbal. ce vreau sa spun este ca am vazut meciul cu croatia si am fost mai bune ca ele, pacat ca arbitrii au favorizat klar in ultimele minute croatia si m-am intrebat de ce. ei bine am reusit sa gasesc si motivul. suedia era trimisa acasa de franta si atunci daca noi bateam croatia ne calificam automat la JO inaintea suediei care ne batuse anul trecut la europene. ciudat cum sant asezate lucrurile in campionate. doua goluri amanate fara nici-un motiv si fluier la Miki care astepta sa iasa Manea din semicerc pentru a juca mingea…ciudat…mai suparator e cand ziarele straine scriu ca croatia ar fi trebuit sa multumeasca arbitrilor pentru meci in ultimele minute cand romania putea fi cu 4 goluri in avantaj nicidecum cu 2. dar vreau sa aflu explicatiile arbitrilor pentru anularea celor 2 goluri veritabile care au schimbat soarta romaniei.

Room (25 comentarii)  •  14 decembrie 2011, 17:59

Cum nu se poate Mai correct. Gatu, Voina, Stanga,etc au ramas mult, mult in urma.

gery76 (78 comentarii)  •  15 decembrie 2011, 3:49

Cineva mai devreme incerca sa-l cautioneze pe ”minunatul”antrenor Radu Voina,spunand ca a obtinut totusi un loc 3 la Europene si un loc 2 cu Oltchim in Liga Campionilor,omitand sa spuna insa, ca a beneficiat de o generatie de exceptie la nationala ,la acel European majoritatea marilor echipe ale continentului facand schimbul de generatii,pe cand noi am fost cu tot lotul ,cotat ca fiind cel mai complet si complex+ca la acelasi European am beneficiat de un portar in mare forma si de Cristina Neagu intr-o forma senzationala,nici vorba ca am fi avut macar o minima idee tactica din partea ”uriasului”antrenor Radu Voina[ celebru mai ales prin marea idee tactica-”Hai fetelor sa fim putin mai atente in aparare va rog eu frumos”], iar la Oltchim a beneficiat de jucatoare cu unele dintre cele mai mari salarii din handbalul european si performantele au fost mult sub posibilitatile reale ale echipei ca sa nu mai vorbim ca unele jucatoarte au fost tolerate pe salarii imense doar prin faptul ca avea puternice relatii in conducerea echipei ,ma refer la Luca si Lecusanu,una fiind sotia unui personaj influent ,iar cealalta fiind iubita fiului antrenorului Voina!

Comentează