Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Un regat pentru un Merţan! Sau un surogat?

Vechea poveste. Maşini scumpe, fete frumoase. Sau viceversa, fete scumpe, maşini frumoase? Totuna. Contează numele maşinilor, numele fetelor? Mai puţin, ele sînt doar accesorii. Iniţiale, indicative. CLS, CLK, GLK. Daniela, Bianca. Toate tunate. Placate cu aur dacă e nevoie. Iar […]

miercuri, 23 noiembrie 2011, 6:15

Vechea poveste. Maşini scumpe, fete frumoase. Sau viceversa, fete scumpe, maşini frumoase? Totuna. Contează numele maşinilor, numele fetelor? Mai puţin, ele sînt doar accesorii. Iniţiale, indicative. CLS, CLK, GLK. Daniela, Bianca. Toate tunate. Placate cu aur dacă e nevoie. Iar la fotbalişti e nevoie.

Gabriel Torje şi-a făcut cadou un Mercedes în ziua în care a împlinit 22 de ani. Încă un Mercedes. Ceva cu motorizare 4×4. Mai avea unul pe care îl primise tot de ziua lui, dar anul trecut. Un Merţan cumpărat de impresar, evaluat la 120.000 de euro. Ciudat, un impresar care a transferat un fotbalist la Udinese îşi permite un cadou foarte scump înainte de transferul celui impresariat. Ăsta da ataşament, asta dare de mînă! Şi ce premoniţie!

Gabriel Torje de profesie fotbalist evoluează la Udinese şi îi plac maşinile scumpe. Lucruri cunoscute, locuri comune. Ce nu ştiam pînă acum este faptul că Gabriel Torje nu are voie să facă ture cu Mercedesurile lui foarte tari prin Italia. Ce irosire! Udinese se află sub un contract de sponsorizare cu firma Dacia, iar el, Gabriel Torje, tînăr şi neliniştit proprietar de Mercedes, este sub contract cu Udinese. Conform înţelegerii parafate de club, toţi fotbaliştii lui Udinese merg la bordul unui mai modest bolid Dacia, care poate fi, îmi închipui, inclusiv o variantă 4×4. Un Duster, de exemplu. Cam ieftin pentru pretenţiile unei vedete în expansiune. Ieftin, dar în rezonanţă cu timpurile pe care le trăim.

Italia, o ţară bolnavă care se tratează pentru că ştie că este bolnavă.

Vestea bună este că Gabriel Torje poate evolua nestingherit la volanul Mercedesurilor pe străzile României. Contractul cu Dacia este caduc în ţara care fabrică Dacia. La noi e libertate, ne-o spun şi străinii. La noi nu contează cum şi cît cîştigi, cine eşti, care este statutul social. Important este să te afişezi. Să îţi umfli muşchii, sînii, fundul. Să participi la „evenimente”. Să ieşi cu ceva pe piaţă. CLS, CLK, GLK. Iniţiale, indicative, tuninguri. Accesorii. Abţibilduri.

România, o ţară bolnavă care petrece. Mă rog, nu chiar toată lumea.

Comentarii (73)Adaugă comentariu

Sinisha (4 comentarii)  •  23 noiembrie 2011, 23:53

Ca principiu, daca faci bani frumosi de pe urma muncii tale este cu totul si cu totul la latitudinea ta sa faci ce vrei cu ei. Torje n-a impuscat pe nimeni si nu a furat de la nimeni. Cu tot respectul pentru domnul Geambasu, materialul este foarte subtire si nu se sustine.

sergiu (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 0:03

persoane dragi…torje e obligat sa mearga doar la antrenament cu dacia..!!la fel cum conducerea lui real ia obligat pe jucatori ca la antrenament sa mearga toti cu audi`ul primit de la club asa se intampla si la udinese..ca sa nuh existe diferente intre un jucator de 19 ani care nu`si permite un ferari..porsche gen ronaldo..benzema sau cum detin marea lor majoritate..!!

Ramona (2 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 0:06

@castro: economie prospera=rularea banilor. Du’te si improspateaza’ti filosofia rancezita!

Rdanutz (10 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 8:28

Asta se intampla cu toti banii care ajung intre degete sofisticate, degete care, fara nici o vina, au fost detasate de o unitata centrala de procesare a datelor. Se mai intampla si atunci cand unui organ decizional i se ataseaza mai multe terminatii decat poate el simte vreodata. Nu e vorba numai de Torje, fiindca se poate extrapola situatia la o pleiada de novici intr-ale vorbei.
Cauza principala a acestui fenomen, de raspandire gresita a banilor in societate, o reprezinta media, care aduce in fata non-valori. In vremurile in care TV-ul era mai mult mobila, ´folbalistii´ castigau APROAPE cat un inginer si nu era nimeni suparat. Acum, medicii, profesorii si inginerii abia daca mai castiga si ei ceva … grosul se duce ´precisi atingatori ai besicii frumos colorate´.
Multa sanatate si pofta de alergare!

Sebi (2 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 8:33

Articolul e ok dar am o intrebare. Motorizare 4X4???

svan (2 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 9:08

Am citit cateva comentarii si am fos surprins de cata prostie si nesimtire zace in unii. mereu am avut senzatia ca dracu nu e chiar asa de negru insa multi dintre fratii nostrii sunt niste infantili cu aere care mimeaza popoare inferioare. Materialismul si snobismul va deveni trasatura genetica a romanului. Geambasu a scris un articol f bun care face apel la mai multa modestie si responsabilitate. E usor sa cumperi o masina, e mult mai greu sa ajuti pe altii care au trait cu o singura haina in loc de mama si au mancat de pe jos de luni pana duminica. victimele de azi sunt canaliile de maine. Felicitari pt articol!

ionut (14 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 9:10

Si care-i problema? Sunt banii lui, isi cumpara ce vrea. Daca isi doreste un Mercedes si are bani sa il cumpere nu pot decat sa ma bucur pentru el. La fel de bine putea fi pasionat de literatura si sa isi deschida o librarie. Atunci n-ar mai fi sarit nimeni de fund in sus.

iano (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 9:19

Datorita lipsurilor din copilarie el nu se poate gandi la afaceri. El trebuie intai sa-si acopere toate dorintele, haine, ceasuri, masini etc. Daca ar fi avut toate acestea inclusiv o educatie buna va asigur ca n-ar mai fi ajuns fotbalist.

castro (96 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 9:24

@ramona:
Lucrezi cumva in vreo banca? Ha-ha! Dormi in pace… Discutam dupa ce te trezesti!

caine rosu 18 (49 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 10:33

Subţire rău de tot, Cristi! Păcat că te pretezi la chestii de ăstea ieftine. Oare chiar trebuie să le scrii la, aşa, la normă? Singurele două propoziţii bune sunt cele cu starea celor două ţări…

Dorin (54 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 10:38

Eu tot nu inteleg rostul acestui articol. daca vroia nea Cristi sa certe mentalitatea unor tineri jucatori romani de a-si cumpara masini tari, ii spun ca pana acum am citit mai multe articole care spun clar ca Gabi Torje a primit masina aia.
Sa spunem ca si-a cumparat-o el: ce masini au Benzema, Nasri si alti pustani de varsta lui Torje? Atunci ar trebui sa spuna nea Cristi ceva ce stim cu totii deja: folbalistu’ are lovele si-si permite sa-si cumpere masini tari de mic.

si eu daca as avea bani mi-as lua asa o masina, si va spun de ce: mi-ar place sa nu stau 20 de minute cum stau intr-a mea sa se incalzeasca un picut in masina, mi-ar place sa am scaune incalzite iarna cand vin de la ski, mi-ar place sa am comenzile cd-playerului pe buton, nu un casetofon si un modulator fm cum am acum, mi-ar place sa poa’ sa pot sa ma intind pe bancheta din spate in timp ce conduce nevasta-mea, mi-ar place sa am monitoare in tetierele scaunelor din fata pentru ca cei mici sa adoarma uitandu-se la desene in loc sa ma intrebe din 30 in 30 de secunde „mai e mult?”, mi-ar place un motor puternic cu care sa nu ma chinui pe mine si masina in depasiri, mi-ar place sa beneficiez de protectia din cockpit-ul unui volvo fata de dacie…. etc…

Voua nu v-ar place?

Acasa pariez ca aveti toti plasme sau cel putin LCD-uri… da’ televizoru’ ala Gold Star cumparat in 90 nu mai mergea? de ce nu v-ati muat altul la fel, cu 3 milioane in loc de 12? Microunde aveti? aveti! da’ de ce sa nu incalziti mancarea pe abur ca pe vremea lu’ Buni? Cafetiera aveti? aveti… nu mai e buna cafeaua la ibric?
Pai de ce faceti investitii care nu isi au rostul? hai sa raman in epoca de piatra, sa avem toti

Dorin (54 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 10:45

hai sa nu mai cumparam hartie igienica, doar sunt bani dusi pe c**at, hai sa nu mai cumparam paine, sa ne facem grau si sa ne facem noi painea, ce ne trebuie apa calda, ne incalzim o data un ciubar si ne spalam toata familia in el….
In concluzie hai sa nu dam banii pe lucruri care nu ne sunt necesare, cum da torje (daca da el) pe o masina care pur si simplu ii usureaza viata de sofer, ii confera o siguranta sporita in trafic si mai multa vizibilitate 😉

Pariez ca Geambasu se sterge cu Zewa in loc sa foloseasca hartia aia cu 30 de bani sulu’…. da’ pe el nu-l cearta nimeni ca arunca aiurea cu banii :)) Geambasule, zewa fata de hartia aia ieftina e ca mertanu’ pe langa dacie, ca centrala de apartament pe langa soba cu lemne, ca gelul de dus pe langa sapunul de casa din lesie….ca pampersul pe langa scutecele de panza in care am crescut noi, ca becul pe langa lumanare…. gata, nu mai zic 🙂

Dakino (2 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 10:57

@bogdan,se pare ca vezi clar…vezi clar si „in negru”,deci concluzia trage-o singur…esti orb sau chior:) ai de ales…te intreb o chestie: daca iti tu de mic ai un vis…iti plac masinile si visezi la un Mercedes…iar apoi ajungi sa ai banii(nu conteaza sursa atata timp cat tu ii meriti si i-ai muncit) care sa-ti permita sa iti cumperi unul.vrei sa-ti spui ca nu ti-ai lua? spune-mi un motiv plauzibil.Daca cineva are Mercedes e un star?! Nu cred ca Torje e vazut star doar pentru ca are o masina scumpa si nu cred ca modul in care el se comporta in momentul de fata(echipa nationala,declaratii etc) arata ca e cu nasul pe sus ca un star.deci tu ai citit cu atentie si tot nu ai inteles nimic…ps: Sau vrei sa te pui bine cu Geambasu sa-ti bage si tie un CV la Promotor??? :))

dexter (14 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 15:19

@Dorin….interesante argumentele tale, insa de ce sa dai 100.000 de euro pe un mercedes cand poti sa iti cumperi cu 15.000-20.000 maxim un opel sau un vw? Sunt la fel de bune, insa marea lor problema este ca nu iesi in evidenta cu ele. Alea sunt masini pe care le folosesti ca ai efectiv nevoie de ele, mertanu si alte chestii de lux sunt doar pentru hranirea propriei vanitati. Este si cazul lui Mihai Costea, a sarit ca ultimul fomist la un mercedes cand s-a transferat la steaua, in loc sa-si puna banii deoparte, viata lui de fotbalist va fi scurta si plina de insuccesuri, cand o sa ajunga la FEPA 74 Barlad o sa manace cauciucul de la mertan.
P.S. Dorine, voua nu v-ar place? Nu te zgarie pe creier cum suna acel „place”?

je (7 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 15:52

tks, aceelasi ganduri.
O propunere. De ce nu se imparte fotabalul in functie de calitate, fotbal calitatea a 1 a , a 2 a , etc. Sa nu mai fim mintiti, urmeaza Otelul-Ceahlaul, fotbal calitatea a 3 a, etc.

bav (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 16:53

am citit in comentariile de mai jos ,, mentalitate de roman la torje ” gresit , as spune mentalitate de romani la toti cei care il critica , sunt banii lui , munciti as putea spune pt ca nu ajungi la performanta ( de orice natura ar fi ea ) fara munca si sacrificii . si ce daca si-a luat 2 masini maine poimainei se intampla ceva gen nesu , doamne fereste , si conduce caruciorul . o armata de frustrati ( gen profesorul de mai jos ) care merg pe filosofia,eu am dormit pe jos si astia isi cumpara zece mercedesuri . mai bine i-ati lua de urechi pe aia care isi iau mercedes pe munca voastra , nu pe astia care muncesc pt banii lor .

joe (16 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 17:24

Fraza de la sfarsit e cea mai adevarata . Nu toata lumea !

svan (2 comentarii)  •  24 noiembrie 2011, 20:08

@Dorin Tu ti ai concentrat mesajul in jurul verbului „a place” In primu rand nu exista „a place” ci doar „a placea”.

Vad ca ai scris f mult si ai o dorinta f mare sa ne arati ce este NORMAL si ce ipocriti suntem noi. Este normal sa iti placa lucrurile care iti inbunatatesc viata, normal. Insa aici tu o iei pe aratura. „o masina care pur si simplu ii usureaza viata de sofer, ii confera o siguranta sporita in trafic si mai multa vizibilitate” – nu costa 100k prietene. cu 100k iti cumperi 10 masini care iti satisfac lispruile asa cum vrea sufleteul tau (In cazul lui Torje, mai bine inchiria o masina in fiecare zi cu tot cu shofer). Torje merita acesti bani, torje merita multe lucruri. A muncit mult, joaca bine, e ambitios. INSA, din pacate, si nu prea e vina lui, el este un exemplu pt voi toti care il aparati si il admirati… Pe voi nu va deranjeaza materialismul fiindca… societatea va formeaza in niste specii consumatoare cu dorinte false si nevoi inutile menite sa va impinga la munca si sa ajutati economia (hotii din guvern) cu pretul libertatii voastre. By the way, e vorba de acelas materialism care a dus Romania in aceasta stare critica si penibila (DE CE CREZI CA FURA CINE FURA IN GUVERN? FOR FUN????) . Lucrurile astea nu se pot intelege prin sfaturi si vorbe, trebuiesc simtite pe propria piele. Asa ca … bafta! O sa aveti nevoie de f multa bafta ca sa reusiti in viata voastra care este ridiculizata de filmele lui Chaplin.

Materialismul este la baza nefericirii voastre iar articolul nu are ceva cu TORJE ci cu fenomenu in sine. Cazul Torje e doar un bun exemplu prin care va capteaza atentia. O sa ramaneti saraci cu duhu toata viata voastra indiferent de bani si masini si .. femeie si ce mai vreti voi. blablabla

tipic romanesc ! (3 comentarii)  •  25 noiembrie 2011, 1:40

Citesc si ma …crucesc !!!…Majoritatea celor care comenteaza aici si-si etaleza benevol prostia , au luat ideea cu mertzanul lui Torje…mot a mot !!!…La astia daca le spui si o fabula ei o iau ca pe o…poveste !…..Geambasule , la astia trebuie sa le traduci ce scrii asa cum la fabule se spune ….morala , ca sa inteleaga tot prostl despre era vorba !…Cata dreptate avea injuratul Brucan , cand spunea ca noi romanii suntem o natie de…prosti !!!….Un mare adevar care a deranjat si suparat la vremea respectiva si nu numai…..

dac_impielitat (11 comentarii)  •  25 noiembrie 2011, 5:03

Auzi domnule Geambasu, tocmai te-am auzit pe GSPTV cu cata convingere ai spus ca nu e OK ca o persoana sa vorbeasca despre ea la persoana a 3-a singular, si ce implicatii mai aberai tu acolo legat de asta, ca nu e semn bun, etc. No shit??? Da’ tu cine esti domnule sa poti sa faci asa afirmatie si cu atat convingere? Nici macar nu ai avut bunul simt sa lasi sa se inteleaga ca e doar o parere a ta, umila si neavizata. Pur si simplu tu detii adevarul! Foooooarte interesant.
Am mai remarcat la tine domnule aceasta atitudine in mai multe randuri.
Eu te sfatuiesc, gratuit, si cu toata compasiunea, sa o lasi mai moale cu atitudinea asta, ca nu-ti sta bine deloc. Mai ales avand in vedere meseria pe care pretinzi ca o faci cu profesionalism. Bineinteles, este parerea mea umila si foarte avizata 😉
Hai noroc si sanatate.

zizu (3 comentarii)  •  25 noiembrie 2011, 8:41

CUM SA VA RASPUNDA UN FOTBALIST PESTE MEDIA DE INTELIGENTA A CELOR DE LA STEAUA ,LA INTREBARILE CRETINE ALE UNOR ASA ZISI ZIARISTI,DECAT LA MISTO? DUPA CUM SI CE INTREBARI I SE PUN ASA RASPUNSURI PRIMITI! V-ATI INVATAT CU NIVELUL DE INTELIGENTA AL CELOR DE LA STELEMEAUA SI ORICE SCLIPIRE DE INTELIGENTA VI SE PARE CEVA CIUDAT! MAI LASATI PUPATU CIOBANULUI SI ACOLITILOR SI VA FI OK!SAU EVENTUAL AIA DE ACOLO SA VORBEASCA AGRAMAT CA MIMI(IN PATETICILE LUI INCERCARI DE AL IMITA PE MISTER DINU) CA ORICUM NU INTELEGE NIMENI CE VOR SA SPUNA! IAR PTR TORJE,UN BRAVO PTR CARIERA SI FELUL DE A TRATA O PARTE A PRESEI! CA SA FII RESPECTAT TREBUIE SA RESPECTI!

valentin passcu (16 comentarii)  •  25 noiembrie 2011, 9:16

Articol confuz, fad. Fără nici un înţeles. Este tratata parvenirea individului intr-o societate. Se vrea o analiză a fenomenului parvenire în genere, întîlnit nu numai la fotbalişti, dar la ei mai accentuat. Însă autorul a uitat de fapt esenţialul. Locul jucătorului de fotbal în societatea. Nu din punct de vedere strict fotbalistic. În genere. Intelectual şi moral.
A pretinde moralizarea fotbaliştilor înseamnă in fond a cere suprimarea lui. Nu generalizez. Sunt şi excepţii. Să nu uităm că viaţa unui fotbalist este scurtă de obicei. 30 -35 de ani apoi …..Dumnezeu cu mila. Avem atîtea exemple interne (Neagu, Dumitrache, Crişan). Nu mai vorbesc de fotbalul extern.
Eu nu cred că această tentă auto – patriotică mai este valabilă. Mai ales la fotbalişti. Doar trăim în capitalism unde valoarea şi calitatea primează. În acest caz nu trebuie pus la zid un fotbalist care preferă un Mercedes, un Ferari, un Maserati sau orice altceva dar nu Dacia. Nici rezervele de la divizia judeţeană nu au Dacii. Înţeleg patriotismul deja recunoscut peste hotare( nu ne vindem ţara) însă eu cred că ar fi cazul să fim şi lucizi. Aş vrea să închei cu o întrebare. Oare dvs. autor al articolului, sau colegii dvs. cîţi aveţi maşini autohtone? Mă mir că nu recomandaţi un celebru Lăstun.

dorin (54 comentarii)  •  25 noiembrie 2011, 14:08

scuze pentru greseala de clasa a treia… „placea” este corect…

@Dexter si svan: tot nu stiu cine a platit masina aia… cum am mai spus, o masina de 100k iti ofera si VIZIBILITATE, mama reclamei. Stiti probabil si voi ca articolul asta si comentariile noastre maresc capitalul de imagine al lui Torje, ceea ce poate fi intereant pentru sponsori si firme de publicitate ;). uite de-aia e mai bine sa ai mertzan decat logan 😉

@svan: tunurile adevarate s-au dat acu’ 20 de ani cu campurile petroliere din Libia, acu’ vreo 10 cu flota, au mai fost privatizarile, retrocedarile, acolo s-a jefuit tara asta… asta cu consumul e pipi de pisica pe langa alea, si asa cum spui si tu, aici ai de ales.

Ca sa lamurim situatia, port adidasi de 140 RON, telefonul pe care il folosesc e fabricat in 1999, anul asta am dat pe haine 100 RON dar ma folosesc pentru a-mi face banii de un laptop de 1300 euro.
Hai sa nu vorbim de impins la consum…despre aia sa vorbeasca cei care nu au activia si pepsi in frigider, care se mai uita inca la un TV normal, fara plasme, lcd-uri, etc. Sau aia care nu platesc sa faca sport (sala, fotbal).
In fine, sper ca ati inteles ca nu ma intereseaza ce cauciucuri va manca dl Costea la FEPA74 Barlad, nici ce face Torje cu banii lui. Ce aveti voi cu capra vecinului?

@tipic romanesc

Uite, asta e tipic romanesc: ce ma mananca-n c** pe mine sa stiu ce masina are Torje? De ce tre’ sa ma uit peste gard si daca o vad pe vecina ca face plaja topless la ea in curte sa zic ca e o curva???? Poate sa ma intereseze mama sau fiica-mea, desi nici acolo nu am dreptul sa-mi bag nasul.

Comentează