Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Succesorul lui Avram

Ion Crăciunescu a trecut peste cearta cu Mircea Sandu. Dacă vii din afara fotbalului, din lumea imaculată de dincolo de stadioane, ai toate motivele să te scandalizezi. Politicienii îşi dau mîna pentru binele poporului, sindicaliştii nu fac niciodată blaturi cu […]

marți, 27 septembrie 2011, 4:29

Ion Crăciunescu a trecut peste cearta cu Mircea Sandu. Dacă vii din afara fotbalului, din lumea imaculată de dincolo de stadioane, ai toate motivele să te scandalizezi. Politicienii îşi dau mîna pentru binele poporului, sindicaliştii nu fac niciodată blaturi cu politicienii, pentru binele aceluiaşi popor, multinaţionalele nu încearcă să profite de criză şi ajută poporul român, profesorii îi pregătesc cu desăvîrşit profesionalism pe cei care mîine le vor lua locul politicienilor, sindicaliştilor, angajaţilor din multinaţionale şi chiar lor, profesorilor. Se înţelege, pentru un viitor mai bun al stăpînului universal, poporul, cel care nu pricepe de ce treaba merge atît de prost dacă toată lumea lucrează în beneficiul lui.

Ion Crăciunescu nu trebuie să lucreze pentru popor. Chiar l-am ruga să nu o facă. El trebuie să muncească aplicat, să stabilească priorităţi, să îşi aleagă colaboratorii. Să conducă transparent şi coerent o instituţie compromisă. E complicat. Arbitrajul nu se va însănătoşi prin vendete, ci prin aplicarea unor criterii clare şi uniforme pentru toţi. Indiferent dacă poartă numele Avram Marius ori Crăciunescu Teodor. Tudor Alexandru sau Balaj Cristian. Colţescu Sebastian sau Comănescu Adrian. Succesorul lui Vasile Avram ştie cine poate continua şi cine nu, cît de corupt sau cît de coruptibil e fiecare arbitru din subordine. Sună cazon, dar aşa stă treaba. Acolo dai comenzi, nu negociezi. La CCA, e ca la armată. Nu asta şi însemna înainte CCA? Casa Centrală a Armatei.

Acum, fără ipocrizie. Viaţa înseamnă şi compromisuri. Crăciunescu a acceptat să fie şeful CCA şi din motive profund umane. La mijloc este şi orgoliu, şi ambiţia de a ocupa o funcţie. Cîţi dintre noi nu ar fi procedat la fel puşi în situaţia de a se întoarce victorioşi în locul de unde fuseseră alungaţi printr-un puci? Nu ne place că numirea vîlceanului poartă semnătura lui Mircea Sandu, asta e clar. Dar cine să-l fi numit? Traian Băsescu? Emil Boc? Sau Opoziţia? Poate Crin Antonescu, poate Victor Ponta.

„Dacă aş refuza, mi s-ar reproşa că îmi place doar să dau din gură, să fac opoziţie de nebun”. Îi dau dreptate lui Ion Crăciunescu şi îmi permit să îi recomand două lucruri acum, la început de mandat. Să joace mai rar table cu Gigi Neţoiu la „Doi Cocoşi” şi să nu îl mai confunde pe Alexandru Tudor cu Domnul Nostru, Isus Cristos.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Dan (30 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 17:02

ar fi interesant de stiut cine bate mai des la table: netoiu sau craciunescu! sper sa se infiinteze acea comisie autonoma pe care s-o conduca craciunescu si nu sa-i fie subordonat lui mircea sandu….

cezar prusac (25 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 17:03

finalul e foarte tare! bune sfaturi 🙂

TM (3 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 17:06

Am ajuns sa-l vedem pe Craciunescu ca pe un Mesia, vai de capul nostru.Sa ni-l amintim si de pe vremea afacerilor prospere cu Samsung,sau al tablelor cu Netoiu ori a colaborarii cu Ioan Becali, ca sa avem imaginea completa.E doar un personaj facut din acelasi aluat ca si ceilalti, doar ca pana acum era in alta tabara, care se afla in opozitie. Acum ca M.Sandu s-a impact cu Becali, Craciunescu a revenit acolo unde ii este locul … Sa nu ne amagim.

marian baroian (1 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 17:22

A suspectat vreodata cineva vreun arbitru divizionar de cinste ??? Asta ar fi ca un vames cinstit la granita cu Ungaria din 2002 -2006 , unde tariful pentru cei iesiti din viza era musai 50 de Euro.

b ibi (3 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 17:57

Chiar nu exista alta varianta ?! iar ne intoarcem la eternii din sistem ? Porumboiu saluta numirea vekiului kamarad ! Toti vekii pungasi sau invartit pleaca gasca lui Avram vine gaska lui Ion „Neprihanitul”..

Ti se face grata .. te mai miri de interseul scazut

danm (22 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 17:57

Craciunescu ca sef al arbitrilor va fi intr-o pozitie nefireasca daca va accepta sa se vada printre cracii pantalonilor vreo fanta de lumina in timp ce se leaga la sireturi!

calinescu_ (12 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 18:05

CRACIUNESCU ESTE UN PERSONAJ CU MORALITATE INDOIELNICA ………
CE A FACUT EL CU COPOS PE VREMEA SAMSUNG SI CU DINU GHEORGHE PE VREMEA VAMILOR ?????
AU ADUS TITLUL IN GIULESTI !!!!!!
ESTE DE ASEMENEA SLUGA LUI IANCU DIN PERIOADA HAGI ….!!!!!!
A SE VEDEA CE A FACUT FIU-SAU IN MECIUL POLI – SEVERIN !!!!!!!!!!!
ESTE UN COLABORATOR VECHI A LUI GIOVANI ……
II E FRICA DE GIGI (??????) SI II ESTE RUSHINE DE PORUMBOIU ……..!!!!!!!
ESTE UN TIP SLUGARNIC SI RANCHIUNOS ………
CU EL RAPIDUL ARE TOATE SANSELE SA CISTIGE INCA UN TITLU …….
CEL MAI ECHIDISTANT SI CORECT ESTE ARON HUZU DE LA SIBIU ….!!!!!!
NU-L VOR INSA SMECHERII ….!!!!!

Liviu@Mehe (1 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 18:18

Ana Electronic, finala Cupei 1995, iar în tinereţe arbitrajele Epocii de Aur. Plus complicităţile cu indivizi de teapa lui Giovani, Iancu etc.
Crăciunescu – justiţiar incoruptibil? Bună!

sorin (141 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 18:22

Vreau sa vad si eu ziua cand Tudor nu o sa mai arbitreze!
este atat de talentat incat a facut praf nu unul, nu doua, nu cinci, ci o sumedenie de meciuri!!
Chiar nu s-a saturat nimeni de acest Brad Pitt al arbitrajului? cate sanse sa ii mai dam?!!
Dle.Craciunescu, faceti curatenie si da-ti afara toti incompetentii!! Tudor este doar unul dintre ei.

TT (3 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 18:47

am scris si pe blogul mariei ! schimbati 100 de oameni din aceasta ”sectie” si lucrurile vor fi mult mai bune! puneti in balanta calitatile lui craciunescu cu orgoliul sau ranit,cu setea de razbunare pe care nu o vad bine.da,craciunescu are o mare calltate:ca este un om corect! atat cat poti fi corect intr o jungla ! in rest …e un roman cu slabiciuni omenesti,cu subiectivism ! cred ca va face lucruri bune! mult mai bune ca iubitorul de bosoreliefuri…dar ce facem cu theo…cu petrescu…cu baiatul de la galati…!adica putem spune ca noul presedinte cca nu are cu cine ! nu are material!! AST e crudul adevar!

Steaua1986forever (8 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 19:12

Cu Craciunescu-Samsung….anul asta rapid isi va lua urmatorul titlu de campioana a Romaniei (si asa au foarte „multe”). Primii suparati in cazul de fata sunt cei de la Cluj care se pare ca au ramas si……si cu banii luati. E un circ ce se intampla. Din pacate nu exista ziaristi care sa spuna tot adevarul. Si in cazul de fata….dl.Geambasu a zis doar un sfert de adevar….dar tot e bine.

CSS (22 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 22:45

zeama lunga…vad ca ne spui tu cum „sta treaba” sa nu mai gandim si noi,cumva,tu detii adevarul absolut..dar si ceva concret: Craciunescu si-a ales deja colaboratorii si nu ma refer la fetele tinere cu care se intalneste, ci la Netoiu,Iancu (angajatul caruia a fost la TM),Copos (stim cu totii de Samsung), „fratele” Porumboiu pt care a lucrat si cel mai important se lauda a fi actionar la Targoviste,la echipa de fotbal. Cum se face ca voi nu amintiti de asta??? Cum poate fi numit sef peste arbitri unul implicat la o echipa ??? Asa ne putem astepta ca la Vaslui-CFR ,de exemplu,sa arbitreze Porumboiu la centru si Zotta la o linie.. Mai are si fiu arbitru si conflict deschis cu CFR,iar cand comenteaza meciurile CFR-ului sau greselile fiului sau e chiar penibil si se compromite total. In concluzie, PREA MULTE CARDASII SI COMBINATII !!!

CSS (22 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 22:58

Cristi ,te-am vazut la emisiune spunandu-i lui Paszkany ca tu n-ai vazut nici un 11 m la CFR-Vaslui..si te-as intreba,sincer,meciul l-ai vazut ??? De la inceput ? Weldon scapa singur spre poarta si un fundas il ataca in careu(pe Weldon,nu mingea)..genunchi in picioarele atacantului si nu are treaba cu mingea !!! Nu cauta mingea si normal,n-o atinge !!! E exact ca la Vaslui-Dinamo…11 m si eliminare..dar nu s-a dat si era prima faza ,daca vrei tu controversata,a meciului !!! Asa aratati voi,presa cat de corecti sau penibili puteti fi ! Ce sa ma astept la Porumboiu atunci ??? Poate vrei sa revezi faza,macar sa nu te discreditezi total,ca pozele din zirul vostru nu te conving..or fi trucate ???

motanul incaltat (455 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 23:13

Se poate intimpla ceva pozitiv in fotalul asta DOAR fara Mircea Sandu si Mitica Dragomir….Oricine accepta un post in compania astora 2 n-are coloana vertebrala…Daca ar fi acceptat unul din posturile lor asta era altceva…O sa fie ca alegerea lui Iliescu-un neocomunism nu o democratie.

mamablu (22 comentarii)  •  28 septembrie 2011, 9:37

Crăciunescu la CCA şi Porumboiu la DNA… Interesantă combinaţie, nu?
E o vorbă: Unde dai şi unde crapă. S-ar putea ca efectele intervenţiei DNA-ului să fie cu totul altele decât ”demascarea” lui Marius Stan.
Ce-ar fi dacă ”peştii cei mari” sunt de fapt Iancu, Borcea, Gigi, Porumboiu sau – cu voia dumneavoastră ultimul de pe listă – Ion Crăciunescu?

dorup (4 comentarii)  •  28 septembrie 2011, 11:17

De cand a aparut varianta Craciunescu pt. sefia CCA , vad pe toate sit-urile tot felul de frustrati CFR-isti care simt ca si anul asta le fuge titlul de sub nas ! Adio arbitraje favorabile , asa cum le-a promis nea Avram ! Scrasneau din dinti Muri si Arpy cand l-au arestat pe Avram , s-a dus dracului investitia la care au lucrat de campionatul trecut ! De galateni nu mai vorbesc , ei oricum sunt o cantitate neglijabila , au dat banul , au luat titlul , retrogradare scrie pe ei anul asta !

Haplo (5 comentarii)  •  28 septembrie 2011, 12:55

Care este diferenta dintre Craciunescu si Avram? Extraordinar, vine Craciunescu!
Oamenii astia inca nu-si dau seama ca vand un spectacol, au in mana un produs de sute de milioane de euro si risca totul pe 19.000 de euro.
Ieri am atipit la meciul Otelului, sincer sa fiu sper ca 2-3 ani sa nu mai ajunga nicio echipa romaneasca in UCL. Slava Domnului ca Otelul nu a jucat in aceeasi zi cu Milan-Barcelona

iancu jianu (147 comentarii)  •  28 septembrie 2011, 14:35

Avram arestat. Ce oare ar putea sa spuna un fost ( oare ? ) securist, actualilor sereisti de la DNA ? Daca da din casa ? Daca i se promite clementa contra marturiei ?

Sandu si cu Dragomir nu prea au dormit noptile astea… Ceva-ceva se-ntampla, ati vazut ce repede s-au declarat de partea lui Avram si au bagatelizat arestarea acestuia.

In disperarea lor, si-au calcat pe inima si au numit la conducerea CCA un adversar ranchiunos si incomod, doar-doar vor mai castiga timp…

McAnton (19 comentarii)  •  28 septembrie 2011, 16:45

Intotdeauna vor fi doua categorii : 1. Cei ” din afara fotbalului, din lumea imaculată de dincolo de stadioane” care – vorba cronicarului – , se scandalizeaza ca niste idealisti si 2. cei din lumea fotbalului care se amagesc ca inteleg sistemul si-l critica in consecinta .; si unii si ceilalti sunt priviti cu deferenta de „papusari” ( mai isi aduce cineva aminte de cartea lui Titi Teasca ?) care vor face in continuare „jocurile” convinsi fiind ca fotbalul este un fenomen social pe care ei il inteleg . Doar ei .

eusebiu camilar (10 comentarii)  •  28 septembrie 2011, 17:45

Vine unu’ echidistant:

Finala Petrolul-Rapid va spune ceva ?

Slujbas la Copos la vandut samsung
Slujbas la Iancu
Slujbas la Porumboiu
Slujbas la Craiova pe vremea unor conducatori „cinstiti”

Diferenta intre Craciunescu si ceilalti este ca Craciunescu a fost si va ramane slujbas. Slujbasii sunt mult mai periculosi si mai predispusi la mita pentru ca ei nu au ceva al lor… Asteptati-va doar la o mutare … acum alte echipe vor beneficia… Revenirea lu’ Craciunescu inseamna doar mutarea coruptiei dintr-un loc intr-altul.. Teo se pregateste deja pentru lista FIFA

Sagrauss tm (7 comentarii)  •  28 septembrie 2011, 18:34

Craciunescu – inventatorul fantei de lumina pentru validarea offsidului, singura solutie aducerea unui sef cca din afara tarii care nu are nicio legatura cu Romania , cu Impresarii frati , cu nimeni…

sprinjanul (8 comentarii)  •  29 septembrie 2011, 2:37

daca n-ar mai fi m.sandu si d.dragomir as zice ca totul e ok. dar asa am indoieli.ca si in politica si in sport primeaza interesele,prieteniile fiind fara prea mare importanta.

Daniel (13 comentarii)  •  29 septembrie 2011, 13:15

Calinescule, iti garantez ca Huzu nu e cel mai corect, eu stiu sigur de un meci in care a luat mita> FC-Baia Mare- Olimpia Satu Mare, din 1997.

kELOO (29 comentarii)  •  29 septembrie 2011, 14:52

„…şi să nu îl mai confunde pe Alexandru Tudor cu Domnul Nostru, Isus Cristos.”

Frumos finalul!
As mai adauga sa nu-l confunde nici macar cu Brad Pitt.
He! he! he!

Comentează