Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Naşule, te face DNA-ul?

Mircea Sandu ar trebui să avertizeze organele statului să nu îşi mai bage nasul unde nu le fierbe oala. Riscăm dezafilierea! Mircea Sandu îşi exprimă regretul. Cere scuze întregii opinii publice din România. Emoţionant! Întîmplările de sîmbătă sînt menite să […]

duminică, 25 septembrie 2011, 7:03

Mircea Sandu ar trebui să avertizeze organele statului să nu îşi mai bage nasul unde nu le fierbe oala. Riscăm dezafilierea!
Mircea Sandu îşi exprimă regretul. Cere scuze întregii opinii publice din România. Emoţionant! Întîmplările de sîmbătă sînt menite să afecteze grav imaginea arbitrajului românesc, spune comunicatul FRF. Dar ce zicem noi de arbitraj, arestările lui Vasile Avram şi Sorin Ţerbea aduc o pată întregului fotbal românesc. Atît pe plan naţional, cît şi internaţional. Amin! Mai lipsea un „stimaţi tovarăşi” în încheiere care să puncteze părerile de rău ale Naşului. Numai că pe vremea tovarăşilor se fura mai cu perdea decît pe timpul „domnilor”. Era frica mai mare, nu din alt motiv.

Şi ce ghinion pînă la urmă pentru Mircea Sandu! Exact după ce reuşise să-l convingă, fără prea mare efort, pe Gică Popescu să i se alăture, adică după o lovitură de imagine, vin procurorii ăştia ai DNA-ului şi-i pun cătuşe lui Vasile Avram. O contralovitură de imagine. Sau o lovitură sub centură de imagine. Dar procurorii DNA au mai pus cătuşe multor oameni din fotbalul românesc. Ei le-au pus şi ei le-au scos. Sau alţii, nu contează.

Mircea Sandu ar trebui să fie mai ales supărat, nu mîhnit. Această acţiune a DNA nu este conformă cu regulamentele FRF. Imixtiunea unei instituţii a statului în treburile Federaţiei Române de Fotbal nu trebuie tolerată sub nici o formă, iar Naşu’ e dator să ia măsuri de urgenţă. Altfel, riscăm dezafilierea! Ca urmare, Vasile Avram ar trebui eliberat şi pus la dispoziţia Comisiilor FRF. Să fie judecat de Doru Neagu! Nu contează de la ce comisie este Doru Neagu, el să-l judece! Apoi să intre nea Vasile în Comitetul Executiv. Să-l pună Mitică la zidul infamiei. Să ajungă pe urmă la judecata lui Mircea Sandu. Şi a lui Bela Kassai. Acolo unde se împarte dreptatea. Dreptatea, nu spectacolul mediatic, măi domnilor procurori, care arestaţi oamenii în toiul week-end-ului, la ceas de seară, cu mascaţi în costume negre, ca nişte Batmani care merg cu Jeep-uri.

Totuşi, dacă nu vom fi dezafiliaţi. Pentru opinia asta publică de grija căreia nu poate dormi el, Mircea Sandu ar face bine să ofere cîteva răspunsuri la întrebări din cele mai simple. La mintea microbistului, ca să zic aşa. De exemplu. Cum au cîştigat pe rînd campionatul CFR Cluj, Unirea şi Oţelul? Dacă se presupune că FCM Tîrgu-Mureş a umblat la arbitri prin intermediul lui Avram, ce au făcut cei pomeniţi mai înainte, a căror luptă era pentru Champions League, nu pentru evitarea retrogradării? Unde au ajuns şpăgile de sute de mii şi chiar milioane de euro?

La fel ca în cazul lotului Piteşti, e clar că şi acum să avem arestări în fotbal ca ricoşeu din ascultări şi urmăriri fără legătură cu fotbalul, ci doar cu mediul de afaceri. La fel ca atunci, mă aştept ca DNA-ul să instrumenteze dosarele, dar nimeni să nu fie condamnat. Pînă voi fi confirmat sau contrazis de fapte, nu pot să nu constat un adevăr crud. Vă daţi seama că futsalul românesc este decapitat prin arestarea lui Sorin Ţerbea?

Comentarii (82)Adaugă comentariu

POP COSMIN (20 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 10:23

noi ,prostii,sa nu iesim in strada unde e adevarata noastra putere sa stam prin birturi ,sa ne plangem ca babele si sa ghibitam fotbal.sa n-e jegmaneasca pana la ultimul leu ca atunci simte romanul durerea.

dimi (14 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 10:32

Cata nerusinare la Sandu. Chiar ne crede un popor de prosti !Cum e posibil asa un comunicat in stil comunist azi in 2011 ? Pai cum sa ne schimbam daca acesti doi mafioti Sandu si Dragomir s-au auto ales de capul lor si toti fraierii din fotbal i-au acceptat.Oare cand ne vom trezii ?

borski (2 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 10:43

Dacă domnu’ Geambaşu crede cumva că vreun titlu in Romania sau oriunde in lume s-a cistigat numai cu puncte asudate în teren, inseamnă că e mai naiv decît prevede legea. Asa ca, atît CFR, cît şi Unirea sau Galaţi, n-au facut altceva decît să se alinieze, mai mult sau mai putin, metodelor brevetate de alţii pentru a cistiga campionatul. E simplu. Iar cei care care n-au cistigat incă nimic au incercat si ei, stati linistiţi, doar că momentan sunt mai slabi.

borski (2 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 10:52

Tot citesc pe diverse forumuri cum se pling ba timisorenii ca sunt persecutati, ei, cinstitii Ligii I, ba vasluienii de aceleasi lucru. Si ei sunt naivi daca au impresia ca Iancu si Porumboiu au stat cu mina in sin si nu au incercat si ei borcanul cu miere. Ba chiar au mincat din el, numa ca nu le-a prea folosit si de aici si frustrarea ca Stan, anul trecut, a fost mai smecher decit ei. Un singur exemplu, pentru fiecare parte, ca sa nu mai vorbim de prea-cinstiti si hoţi. In Cluj, stie toata lumea ca Poli a cumparat meciul cu U, iar prin Medias doar copilasii de la cresa nu stiu ca Gaz Metan a stat drepti la Vaslui, asa ca, dragilor, lasa-ti-o mai moale cu vaicarelile.

69 (2 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 11:01

Sper sa-i stranga catusele cat mai tare!
Toti platim pt ce facem!
Stiinta nu moare niciodata!

m68 (23 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 11:04

1.In Romania corupti sant doar arbitrii si comisiile ligii niciodata MITICA si SANDU, ei sant nevinovati si chiar bine intentionati.Ei nu au nimic in comun cu, coruptia si cu asa zisele cooperative, NICI macar nu le sant cunoscute cele doua cuvinte. Ei au facut avere prin munca cinstita. Lor li-se cuvine posturile de SEF al LIGII si al FRF pina la moarte.2. Sa nu credeti ca politicul are vre-o legatura cu DNA-UL. Felicitari CRISTI pt articol.Oda conducatorilor nostri iubiti SANDU si MITICA si RUSINE arbitrilor corupti .Toata lumea la zdup si sa plateasca, SANDU SI MITICA sa traiasca si sa conduca FOTBALUL NOSTRU cu maiestria de care doar ei stiu da dovada.

Chefere (6 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 11:23

@mesmer: mda, la ce limbaj alegi sa ne explici „certitudinile” tale mi-e greu sa iti mai spun ceva. OK, de unde stii dumneata ca CFR a furat „in cinci ani cat Steaua si dinamo in toata existenta lor”? Oricum chestia asta ma face sa rad copios, dar intreb si eu? Fie esti prea copil, fie esti naiv, fie esti doar sub limita de IQ medie, sa ma exprim astfel. Ai fost prezent la intelegeri, ai vazut tu bani oferiti, spagi s.a.m.d.? In cazul acesta esti complice, conform codului penal. Sau mai degraba ai sorbit fiecare cuvintel scris in pseudo-ziarele de sport mioritice de-a lungul anilor? Nu e ciudat ca in fiecare an cand castiga campionatul o echipa din provincie presa din Bucuresti o stigmatizeaza direct? Chiar atat de naiv sa fii si tot ar trebui sa gandesti pentru tine! Crezi ca numele echipei conteaza? X, Y, Z sa fie, din provincie, si tot la fel s-ar scrie despre ele. Oricum, de unde stii ca CFR a furat si a dres? A…de la TV, am inteles. Iti doresc o viata faina!

PS – da, da, nu va chinuiti…a vazut o tara intreaga cum CFR fura, cum Otelul blatuieste sau Urziceniul cumpara. E atat de evident, doar orb sa fi si nu vezi! Bla, bla…

Lau (1 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 11:37

Cred ca e momentul, sa se voteze in comitetul executiv dezafilierea DNA-ului. In caz contrar nu vom putea juca la Campionatul European…..

caneto (2 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 11:50

“Cum au castigat pe rand campionatul CFR Cluj,Unirea si Otelul?”
Daca tot era sa pui aceasta intrebare,o puteai face asa:Cum au castigat pe rand campionatul Steaua,Rapid Dinamo,CFR Cluj, Unirea si Otelul?Ca doar n-am uitat celebrele reprezentante Samsung de la Copos,nici renumitele butoane marca Borcea,nici porumbeii scapati pe gura de Becali de-a lungul anilor.Acum a aparut in schema si Targu Muresul.Nu de mult Becali povestea ca la o nunta Avram i-a soptit ca o echipa cu sanse la titlu(Timisoara?,Vasluiul?) a venit cu o oferta consistenta.
Iar daca toata lumea cotizeaza la arbitri,trebuie sa consideram arbitrajele impartiale,doar fiecare cotizant trebuie sa-si primeasca partea de favoruri din partea arbitrilor,nu? 🙂

DOLIUL DIN DNA (1 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 12:19

DOAR ATUNCI MAI RECUNOASTEM EXISTENTA D.N.A. – CAND VEDEM PE MIRCEA SANDU DUPA GRATII…PANA ATUNCI…NU EXISTATI… TOVARASI DE MAFIE AI LUI MIRCEA SANDU…

Adi (56 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 13:16

Daca oamenii din conducerea FRF ar avea bun-simt, si-ar da singuri demisia dupa atatia ani de neperformanta si decadere a fotbalului romanesc. Nu ar fi nevoie sa ii ia DNA-ul. Dar puterea corupe, iar in fotbal nu conduc oameni alesi pentru integritate si onestitate, ci alesi pe rudenii si relatii. Cei onesti sunt legati prin fire invizibile (rubedenii, afaceri) de cei corupti. De cand fotbalul e doar o mare afacere pentru toti cei implicati (inclusiv presa sportiva), si nu o competitie sportiva in teren, nu ne putem astepta sa mai castige cineva trofeul fair-play Petschovsky…

petru (16 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 15:08

DACA AVRAM SPUNE TOTUL , ATUNCI NU MAI ESTE INTELIGENT?
Confuzia si aparenta relaxare afisata artificial de SANDU , prezentarea roza a unor lucruri cu efect de NECROZA , arata ca nu mai are simtul realitatii.Traieste in lumea neadevarurilor ridicate la rang de comisie jurisdictionala, cum ii place unui alt ,,ilustru conducator ,, din fotbal… oracolul etern de dinainte si dupa revolutie…ETERNII SANDU SI CORLEONE au adus in prim planul fotbalului romanesc DANSUL LUI AVRAM , DANSUL DANSATOARELOR LUI PINALTY,COMISIILE JURISDICTIONALE CONTESTATE DE TASS, ECHIPELE FARA SUPORTERI , CAMPIONATELE DINAINTE ATRIBUITE …ESTE PROBABIL EPILOGUL UNEI LUNGI PERIOADE NEGRE GENERATE DE ACESTE PERSONAJE TRISTE…

petru (16 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 15:13

Cata frustrare pastrata atatia amar de ani.Juca la o echipa frumoasa ,dar fara prea multi suporteri.Era capitan de echipa uneori si chemat la Nationala ROMANIEI de vreo cateva ori.Cand juca cu marea echipa a CRAIOVEI , cu Balaci, Oblemenco, Stefanescu, Cartu, Lung,Crisan SI CEILALTI ARTISTI CLASICI ,NU PUTEA FACE MARE LUCRU…Apastrat frustrarea 35 ani pana a avut prilejul sa distruga o MARE IUBIRE A ROMANIEI ,UNIVERSITATEA CRAIOVA…FRUSTRARE ,TRISTA FRUSTRARE…

barbes (3 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 15:26

timisoara craiova bistrita oradea si toata tara ar trebui ca duminica sa iasa in strada sa vada domnul sandu cum numele lui este sfanr sefii de galerii si noi suporteri sa uitam o zi de rivalitatea dintre noi si sa iesim pe strazi organizati si sa protestam importiva lui mircea sandu sper ca sefii de galerii indiferent de schipe ca este liga 123456 sa vb intre ei haideti mai oameni buni sa facem ceva pentru acest fenomen fotbalistic daca ei nu au bunul simt sa isi dea singuri demisia si mai au tupeul sa iasa in fata tv cu asa declaratii astia chear ne vad prosti cred sper sa se auda mesajul asta in toata tara si sa se ia atitudine asupra acestui comunist

Stando (4 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 15:29

Da, mai frate, de cand castiga provincia campionatul totul pute prin Bucuresti ! Cat au fost campioane Dinamo, Steaua sau Rapid totul a fost curat, uscat si pe bune ! Valoare, nu gluma, echipe de echipe, ajunse toate in Champions League prin finale de poveste… Cristi draga, tu pari un tip mai altfel decat majoritatea colegilor care fierb ca bucurestenii dau chix in ultimii ani. Tu chiar crezi ca Dinamo e de locul 1 in Romania acum ? Fii sincer !

adrian manu (1 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 16:19

sa vedem cum facem acuma,ca daca se baga dna ul,e belea mare,ne suspenda federatia,si nu mai culegem cartofi pe national arena,e belea mare fratilor,o sa fie elena udrea persoana non grata in patul lui basescu,boc o sa aiba amenzi de milioane de euro,cred ca si obama o sa ia vre o 6 luni de suspendare,nu se poate asa ceva.nea mitica,fa ceva,ca altfel nu mai vine mesi la balcesti,aoleu,uitai ca nu mai avem echipa la balcesti,da lasa ca daca tot vine argentina,joaca la valea mare,sau la maciuca,ca aia sunt in c.jos cu dna,si gata,desfiintam meseriile de brutari si de mecanici,rog parlamentul romaniei si onu sa le scoata in afara legii,ca altfel se reactiveaza cancerul la funduletz a lu nea sm,sado maso,sandu mircea,ca iar gresii.sa ne traiesti nea sandule si nea mitica,ca morcovul.acesta trebuie tratat ca un pamflet si nu are nici o legatura cu fapte si persoane din viata reala.

TUDORICA cu trompeta (2 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 17:33

Da aveti dreptate, de ce se baga DNA-ul,fotbalul este un sport de placere,se face pentru distractia oamenilor,nici la distractie nu mai avem dreptul.Mai ramane sa se duca si prin balciuri sa-i aresteze pe aia cu tirul si incercati-va puterea ,ca nu au autorizatie de port arma sau ciocan(asimilat ca arma alba)Pana unde s-a ajuns in tara asta,nu mai poate omul sa faca nici gimnastica de dimineata, ca vin astia si te aresteaza pentru tulburarea linistii publice.Aferim.

TUDORICA cu trompeta (2 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 17:46

Eu cred ca Dinamo este echipa de locul intai,asa cum a fost de la infintare in ’48.Atunci era echipa iubita de toata lumea, de civili si de militari,lupta pentru noi ,pentru poporul muncitor de la orase si sate.Dusmanii poporului „zicea” ca este echipa securitatii si a militiei,da de unde,era echipa de fotbal.Militia si securitatea avea numai echipa de box si care era nevoita sa se antreneze prin beciurile securitatii si militiei si jucau numai in deplasare pe la Aiud,Gherla,Sighet,Pitesti si alte orase pentru dezvoltarea sportului de masa.

maxim (3 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 19:03

mai are putin si da vina pe ziaristi pentru ce se intampla cu Cei doi HOTi,Terbea Si Avram

Toma (1 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 19:06

…nu stiu daca faci misto sau nu dar fotbalul romanesc merita suspendat vreo 7 ani din toate competitiile si ar mai trebui interzise si transferurile in si out in Romania. Asa vom creste din nou jucatori tineri de valoare, poate vor disparea viperele astea de la FRF si LPF si vom vedea altceva….poate.

vali (2 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 21:25

CITEZ, POATE PRICEPI: „Da, mai frate, de cand castiga provincia campionatul totul pute prin Bucuresti ! Cat au fost campioane Dinamo, Steaua sau Rapid totul a fost curat, uscat si pe bune ! Valoare, nu gluma, echipe de echipe, ajunse toate in Champions League prin finale de poveste… Cristi draga, tu pari un tip mai altfel decat majoritatea colegilor care fierb ca bucurestenii dau chix in ultimii ani. Tu chiar crezi ca Dinamo e de locul 1 in Romania acum ? Fii sincer !”

utaaradan (28 comentarii)  •  26 septembrie 2011, 22:28

da steaua cum a luat cinci la rind, o fi dat mai mult ca dinamo ?

paul.o (19 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 0:10

Stati cuminti ca se linistesc apele : seful blatistilor Blatter va tuna ceva cu dezafilierea , Sandu Mircea va incepe sa planga pe la politicieni ca fara fotbal ,boborul face revolutie si dintr-o data vom afla ca a fost o neintelegere

made in timisoara (2 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 7:12

Sa-ti fie gura aurita,GEAMBASULE ! Sa scapam de CURVA ASTA DE OM,nimeni altul decit MIRCEA SANDU. TREZITI-VA MICROBISTI DIN TOATA TARA!

observ (3 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 7:44

Geambasule, dar in ultimii ani cine tot a propavaduit castigarea titlului de campioana de catre provincie si mai putin echipele bucurestene? Ati fost purtatorii de steag si astfel ati indus si voi recurgerea la astfel de metode.A trecut mult de cand laudai Argesul pentru victoriile „obtinute ” in fata echipelor bucurestene? Voua nu va este putin jena atunci cand bateti apa in piua la televiziuni?

sergiu (5 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 8:03

„În 8 august, Fotbal Club U Craiova SA a depus la Tribunalul Dolj o cerere de suspendare provizorie a executării sentinţei de faliment, solicitare care a fost respinsă de instanţă pe 11 august, fără drept de apel.”

Marian (3 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 9:10

Toti cei care au de-a face cu fotbalul stiu cum conduc ,in cardasie, Sandu si Mitica fotbalul romanesc si nimeni nu face nimic.Am vazut declaratiile lui Sandu si Mitica de dupa arestarea lui Avram si cred ca niciodata nu au parut atat de descumpaniti si de incurcati,numai tampenii au debitat, sa nu se-nteleaga ca cu alte ocazii au spus cine stie ce judecati de valoare.Sper ca de data asta sa se termine cu toata caracatita de la FRF. Sa-i ia si sa-i duca unde le este locul,langa Avram.

jiji (8 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 10:08

Sa scapam de becali ,de dragomier, de gheara ,de mititelu,de iancu,de siman,de porumboiu,de ivanovici,de borcea,de siman, de toti cei care ii pupa pe frunte,de mita biciclista,de craciunescu,de cumparat jocuri in divizie,de avrami,de toti care din fotbal isi umplu buzunarele,de copos,de mujici,si impostori.

un dinamovist (270 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 10:16

total de acord cu ce ai spus mai sus referitor la spectacolul ieftin oferit de DNA.adica iti dai seama ce se intampla daca nu-l incatusau pe avram?!toata lumea stie ca el in secret este un asasin ninja extrem de periculos!pai ii distrugea pe toti daca nu veneai 4 dube cu mascati dupa el.si bine ca il si tin inchis 29 de zile ca altfel lantul asasinatelor nu se oprea decat la basescu!!ce zic eu,chiar si obama se baga intr-un buncar subteran ca altfel nu avea scapara in fata maniei lui avram-san

dorel (2 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 10:49

la puscarie…Mitica si Sandu la puscarie

Gabriel (2 comentarii)  •  27 septembrie 2011, 14:53

Geambasule , ma intrebam de multa vreme daca cunosti notiunea de ” echidistant „, dar rindurile de mai sus mi-au dat raspunsul : NU. Daca a iesit campioana CFR, Otelul sau Unirea a fost spaga si furt, daca iesea Steaua, Dinamo sau Rapidul era farmacie. Bravo nenicule, ” tradare sa fie daca o cer interesele….sudistilor, dar sa stim si noi „. Caragiale cred ca se referea la oameni ca tine ( i-am schimbat putin textul original, ca sa potriveasca la judecata si mintea ta putina ), venerabilul Ioan Chirila cred ca se invirte in mormint ca tu esti laureat cu premiul care ii poarta numele.Imi pare rau de timpul pierdut cu citirea aceastui pseudoeditorial…

Dr.Petru Groza (2 comentarii)  •  29 septembrie 2011, 11:48

Domnule Geambaşu,
sunt un,să zicem,obiectiv observator al fenomenului numit fotbal.Nu are importanţă culoarea.
Referitor la scandalul iscat de reţinerea şi,mai apoi,de arestarea şefului CCA,trebuie să analizăm o chestiune de …stele.
Cred că la mijloc e BLESTEMUL LUI AVRAM IANCU!!!
Vă argumentez asta prin câteva,izbitor de potrivite,asemănări:
1.Numele de Avram şi Iancu, pentru prima dată in istorie, nu aparţin aceleiaşi persoane.Mai mult,unul luptă de multă vreme împotriva celuilalt.Al doilea a căzut.
2.Amandoi „mor” in luna septembrie la distanţă de aproape 139 de ani.
3.Amandoi sunt arestaţi,dar pentru cauze diferite.
4.Tatăl lui Avram Iancu se numea ALISANDRU,iar tatăl lui Avram se numea SANDU.
5.Amandoi au avut legaturi cu etnia maghiara.În epoci diferite şi pentru scopuri diferite.
6.Legătura cu Tg.Mureş e la fel de şocantă.Pe EROU îl profanau la Tg.Mureş în 15 martie 1990,iar pe Avram, actualul ,(îmi permiteţi apoziţia) îl vor salvator…
7.Adrian Păunescu scria şi punea pe note DUHUL LUI IANCU,spunându-ne că el suntem toţi.Poate că unii sunt mai săraci cu duhul şi nu i-au înţeles mesajul. Mai ales la versul „Câmpia Libertăţii spuneeee…! E grea libertatea asta,bat-o vina!
8.Culmea,ce putere de previziune a avut Păunescu!
A spus în cântec şi de „Trăiască MOŢUL între moţi!”.
Oare s-o fi gândit atunci la vreo legătură dintre Ioan Ovidiu Sabău şi FCM Tg.Mureş?! Să plece el chiar aşa după scandalul acesta? Cred că a ales calea surghiunului,rămânând totuşi MOŢ ADEVĂRAT!
9.GORUNUL LUI IANCU E LA ŢEBEA. GORUNUL SUB CARE S-A ÎNGROPAT AVRAM E LA …ŢERBEA.
10.Întâmplător sau nu,zice-se că Oţelul Galaţi a câştigat ediţia anterioară de campionat cu ajutorul arbitrilor.Deci,inclusiv al lui Avram. Era normal,oameni buni! Fiindcă DUHUL LUI… AVRAM a fost compus şi cântat de VASILE…ŞEICARU,originar din GALAŢI….
Cred că sunt destule.
M-aş bucura dacă,dle Geambaşu,aţi reda câteva dintre ele aşa…ca fapt divers!
Vă apreciez şi vă stimez pentru partea VERTICALĂ!!!
Să aveţi sănătate!

Comentează