Naşule, te face DNA-ul?

Mircea Sandu ar trebui să avertizeze organele statului să nu îşi mai bage nasul unde nu le fierbe oala. Riscăm dezafilierea!
Mircea Sandu îşi exprimă regretul. Cere scuze întregii opinii publice din România. Emoţionant! Întîmplările de sîmbătă sînt menite să afecteze grav imaginea arbitrajului românesc, spune comunicatul FRF. Dar ce zicem noi de arbitraj, arestările lui Vasile Avram şi Sorin Ţerbea aduc o pată întregului fotbal românesc. Atît pe plan naţional, cît şi internaţional. Amin! Mai lipsea un “stimaţi tovarăşi” în încheiere care să puncteze părerile de rău ale Naşului. Numai că pe vremea tovarăşilor se fura mai cu perdea decît pe timpul “domnilor”. Era frica mai mare, nu din alt motiv.

Şi ce ghinion pînă la urmă pentru Mircea Sandu! Exact după ce reuşise să-l convingă, fără prea mare efort, pe Gică Popescu să i se alăture, adică după o lovitură de imagine, vin procurorii ăştia ai DNA-ului şi-i pun cătuşe lui Vasile Avram. O contralovitură de imagine. Sau o lovitură sub centură de imagine. Dar procurorii DNA au mai pus cătuşe multor oameni din fotbalul românesc. Ei le-au pus şi ei le-au scos. Sau alţii, nu contează.

Mircea Sandu ar trebui să fie mai ales supărat, nu mîhnit. Această acţiune a DNA nu este conformă cu regulamentele FRF. Imixtiunea unei instituţii a statului în treburile Federaţiei Române de Fotbal nu trebuie tolerată sub nici o formă, iar Naşu’ e dator să ia măsuri de urgenţă. Altfel, riscăm dezafilierea! Ca urmare, Vasile Avram ar trebui eliberat şi pus la dispoziţia Comisiilor FRF. Să fie judecat de Doru Neagu! Nu contează de la ce comisie este Doru Neagu, el să-l judece! Apoi să intre nea Vasile în Comitetul Executiv. Să-l pună Mitică la zidul infamiei. Să ajungă pe urmă la judecata lui Mircea Sandu. Şi a lui Bela Kassai. Acolo unde se împarte dreptatea. Dreptatea, nu spectacolul mediatic, măi domnilor procurori, care arestaţi oamenii în toiul week-end-ului, la ceas de seară, cu mascaţi în costume negre, ca nişte Batmani care merg cu Jeep-uri.

Totuşi, dacă nu vom fi dezafiliaţi. Pentru opinia asta publică de grija căreia nu poate dormi el, Mircea Sandu ar face bine să ofere cîteva răspunsuri la întrebări din cele mai simple. La mintea microbistului, ca să zic aşa. De exemplu. Cum au cîştigat pe rînd campionatul CFR Cluj, Unirea şi Oţelul? Dacă se presupune că FCM Tîrgu-Mureş a umblat la arbitri prin intermediul lui Avram, ce au făcut cei pomeniţi mai înainte, a căror luptă era pentru Champions League, nu pentru evitarea retrogradării? Unde au ajuns şpăgile de sute de mii şi chiar milioane de euro?

La fel ca în cazul lotului Piteşti, e clar că şi acum să avem arestări în fotbal ca ricoşeu din ascultări şi urmăriri fără legătură cu fotbalul, ci doar cu mediul de afaceri. La fel ca atunci, mă aştept ca DNA-ul să instrumenteze dosarele, dar nimeni să nu fie condamnat. Pînă voi fi confirmat sau contrazis de fapte, nu pot să nu constat un adevăr crud. Vă daţi seama că futsalul românesc este decapitat prin arestarea lui Sorin Ţerbea?

82 comments ↓

Pagini: [5] 4 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

# 82 Dr.Petru Groza on 29.09.11 at 11:48 am

Domnule Geambaşu,
sunt un,să zicem,obiectiv observator al fenomenului numit fotbal.Nu are importanţă culoarea.
Referitor la scandalul iscat de reţinerea şi,mai apoi,de arestarea şefului CCA,trebuie să analizăm o chestiune de …stele.
Cred că la mijloc e BLESTEMUL LUI AVRAM IANCU!!!
Vă argumentez asta prin câteva,izbitor de potrivite,asemănări:
1.Numele de Avram şi Iancu, pentru prima dată in istorie, nu aparţin aceleiaşi persoane.Mai mult,unul luptă de multă vreme împotriva celuilalt.Al doilea a căzut.
2.Amandoi “mor” in luna septembrie la distanţă de aproape 139 de ani.
3.Amandoi sunt arestaţi,dar pentru cauze diferite.
4.Tatăl lui Avram Iancu se numea ALISANDRU,iar tatăl lui Avram se numea SANDU.
5.Amandoi au avut legaturi cu etnia maghiara.În epoci diferite şi pentru scopuri diferite.
6.Legătura cu Tg.Mureş e la fel de şocantă.Pe EROU îl profanau la Tg.Mureş în 15 martie 1990,iar pe Avram, actualul ,(îmi permiteţi apoziţia) îl vor salvator…
7.Adrian Păunescu scria şi punea pe note DUHUL LUI IANCU,spunându-ne că el suntem toţi.Poate că unii sunt mai săraci cu duhul şi nu i-au înţeles mesajul. Mai ales la versul “Câmpia Libertăţii spuneeee…! E grea libertatea asta,bat-o vina!
8.Culmea,ce putere de previziune a avut Păunescu!
A spus în cântec şi de “Trăiască MOŢUL între moţi!”.
Oare s-o fi gândit atunci la vreo legătură dintre Ioan Ovidiu Sabău şi FCM Tg.Mureş?! Să plece el chiar aşa după scandalul acesta? Cred că a ales calea surghiunului,rămânând totuşi MOŢ ADEVĂRAT!
9.GORUNUL LUI IANCU E LA ŢEBEA. GORUNUL SUB CARE S-A ÎNGROPAT AVRAM E LA …ŢERBEA.
10.Întâmplător sau nu,zice-se că Oţelul Galaţi a câştigat ediţia anterioară de campionat cu ajutorul arbitrilor.Deci,inclusiv al lui Avram. Era normal,oameni buni! Fiindcă DUHUL LUI… AVRAM a fost compus şi cântat de VASILE…ŞEICARU,originar din GALAŢI….
Cred că sunt destule.
M-aş bucura dacă,dle Geambaşu,aţi reda câteva dintre ele aşa…ca fapt divers!
Vă apreciez şi vă stimez pentru partea VERTICALĂ!!!
Să aveţi sănătate!

# 81 Gabriel on 27.09.11 at 2:53 pm

Geambasule , ma intrebam de multa vreme daca cunosti notiunea de ” echidistant “, dar rindurile de mai sus mi-au dat raspunsul : NU. Daca a iesit campioana CFR, Otelul sau Unirea a fost spaga si furt, daca iesea Steaua, Dinamo sau Rapidul era farmacie. Bravo nenicule, ” tradare sa fie daca o cer interesele….sudistilor, dar sa stim si noi “. Caragiale cred ca se referea la oameni ca tine ( i-am schimbat putin textul original, ca sa potriveasca la judecata si mintea ta putina ), venerabilul Ioan Chirila cred ca se invirte in mormint ca tu esti laureat cu premiul care ii poarta numele.Imi pare rau de timpul pierdut cu citirea aceastui pseudoeditorial…

# 80 dorel on 27.09.11 at 10:49 am

la puscarie…Mitica si Sandu la puscarie

# 79 un dinamovist on 27.09.11 at 10:16 am

total de acord cu ce ai spus mai sus referitor la spectacolul ieftin oferit de DNA.adica iti dai seama ce se intampla daca nu-l incatusau pe avram?!toata lumea stie ca el in secret este un asasin ninja extrem de periculos!pai ii distrugea pe toti daca nu veneai 4 dube cu mascati dupa el.si bine ca il si tin inchis 29 de zile ca altfel lantul asasinatelor nu se oprea decat la basescu!!ce zic eu,chiar si obama se baga intr-un buncar subteran ca altfel nu avea scapara in fata maniei lui avram-san

# 78 jiji on 27.09.11 at 10:08 am

Sa scapam de becali ,de dragomier, de gheara ,de mititelu,de iancu,de siman,de porumboiu,de ivanovici,de borcea,de siman, de toti cei care ii pupa pe frunte,de mita biciclista,de craciunescu,de cumparat jocuri in divizie,de avrami,de toti care din fotbal isi umplu buzunarele,de copos,de mujici,si impostori.

# 77 Marian on 27.09.11 at 9:10 am

Toti cei care au de-a face cu fotbalul stiu cum conduc ,in cardasie, Sandu si Mitica fotbalul romanesc si nimeni nu face nimic.Am vazut declaratiile lui Sandu si Mitica de dupa arestarea lui Avram si cred ca niciodata nu au parut atat de descumpaniti si de incurcati,numai tampenii au debitat, sa nu se-nteleaga ca cu alte ocazii au spus cine stie ce judecati de valoare.Sper ca de data asta sa se termine cu toata caracatita de la FRF. Sa-i ia si sa-i duca unde le este locul,langa Avram.

# 76 sergiu on 27.09.11 at 8:03 am

“În 8 august, Fotbal Club U Craiova SA a depus la Tribunalul Dolj o cerere de suspendare provizorie a executării sentinţei de faliment, solicitare care a fost respinsă de instanţă pe 11 august, fără drept de apel.”

# 75 observ on 27.09.11 at 7:44 am

Geambasule, dar in ultimii ani cine tot a propavaduit castigarea titlului de campioana de catre provincie si mai putin echipele bucurestene? Ati fost purtatorii de steag si astfel ati indus si voi recurgerea la astfel de metode.A trecut mult de cand laudai Argesul pentru victoriile “obtinute ” in fata echipelor bucurestene? Voua nu va este putin jena atunci cand bateti apa in piua la televiziuni?

# 74 made in timisoara on 27.09.11 at 7:12 am

Sa-ti fie gura aurita,GEAMBASULE ! Sa scapam de CURVA ASTA DE OM,nimeni altul decit MIRCEA SANDU. TREZITI-VA MICROBISTI DIN TOATA TARA!

# 73 paul.o on 27.09.11 at 12:10 am

Stati cuminti ca se linistesc apele : seful blatistilor Blatter va tuna ceva cu dezafilierea , Sandu Mircea va incepe sa planga pe la politicieni ca fara fotbal ,boborul face revolutie si dintr-o data vom afla ca a fost o neintelegere

# 72 utaaradan on 26.09.11 at 10:28 pm

da steaua cum a luat cinci la rind, o fi dat mai mult ca dinamo ?

# 71 vali on 26.09.11 at 9:25 pm

CITEZ, POATE PRICEPI: “Da, mai frate, de cand castiga provincia campionatul totul pute prin Bucuresti ! Cat au fost campioane Dinamo, Steaua sau Rapid totul a fost curat, uscat si pe bune ! Valoare, nu gluma, echipe de echipe, ajunse toate in Champions League prin finale de poveste… Cristi draga, tu pari un tip mai altfel decat majoritatea colegilor care fierb ca bucurestenii dau chix in ultimii ani. Tu chiar crezi ca Dinamo e de locul 1 in Romania acum ? Fii sincer !”

# 70 Toma on 26.09.11 at 7:06 pm

…nu stiu daca faci misto sau nu dar fotbalul romanesc merita suspendat vreo 7 ani din toate competitiile si ar mai trebui interzise si transferurile in si out in Romania. Asa vom creste din nou jucatori tineri de valoare, poate vor disparea viperele astea de la FRF si LPF si vom vedea altceva….poate.

# 69 maxim on 26.09.11 at 7:03 pm

mai are putin si da vina pe ziaristi pentru ce se intampla cu Cei doi HOTi,Terbea Si Avram

# 68 TUDORICA cu trompeta on 26.09.11 at 5:46 pm

Eu cred ca Dinamo este echipa de locul intai,asa cum a fost de la infintare in ‘48.Atunci era echipa iubita de toata lumea, de civili si de militari,lupta pentru noi ,pentru poporul muncitor de la orase si sate.Dusmanii poporului “zicea” ca este echipa securitatii si a militiei,da de unde,era echipa de fotbal.Militia si securitatea avea numai echipa de box si care era nevoita sa se antreneze prin beciurile securitatii si militiei si jucau numai in deplasare pe la Aiud,Gherla,Sighet,Pitesti si alte orase pentru dezvoltarea sportului de masa.

# 67 TUDORICA cu trompeta on 26.09.11 at 5:33 pm

Da aveti dreptate, de ce se baga DNA-ul,fotbalul este un sport de placere,se face pentru distractia oamenilor,nici la distractie nu mai avem dreptul.Mai ramane sa se duca si prin balciuri sa-i aresteze pe aia cu tirul si incercati-va puterea ,ca nu au autorizatie de port arma sau ciocan(asimilat ca arma alba)Pana unde s-a ajuns in tara asta,nu mai poate omul sa faca nici gimnastica de dimineata, ca vin astia si te aresteaza pentru tulburarea linistii publice.Aferim.

# 66 adrian manu on 26.09.11 at 4:19 pm

sa vedem cum facem acuma,ca daca se baga dna ul,e belea mare,ne suspenda federatia,si nu mai culegem cartofi pe national arena,e belea mare fratilor,o sa fie elena udrea persoana non grata in patul lui basescu,boc o sa aiba amenzi de milioane de euro,cred ca si obama o sa ia vre o 6 luni de suspendare,nu se poate asa ceva.nea mitica,fa ceva,ca altfel nu mai vine mesi la balcesti,aoleu,uitai ca nu mai avem echipa la balcesti,da lasa ca daca tot vine argentina,joaca la valea mare,sau la maciuca,ca aia sunt in c.jos cu dna,si gata,desfiintam meseriile de brutari si de mecanici,rog parlamentul romaniei si onu sa le scoata in afara legii,ca altfel se reactiveaza cancerul la funduletz a lu nea sm,sado maso,sandu mircea,ca iar gresii.sa ne traiesti nea sandule si nea mitica,ca morcovul.acesta trebuie tratat ca un pamflet si nu are nici o legatura cu fapte si persoane din viata reala.

# 65 Stando on 26.09.11 at 3:29 pm

Da, mai frate, de cand castiga provincia campionatul totul pute prin Bucuresti ! Cat au fost campioane Dinamo, Steaua sau Rapid totul a fost curat, uscat si pe bune ! Valoare, nu gluma, echipe de echipe, ajunse toate in Champions League prin finale de poveste… Cristi draga, tu pari un tip mai altfel decat majoritatea colegilor care fierb ca bucurestenii dau chix in ultimii ani. Tu chiar crezi ca Dinamo e de locul 1 in Romania acum ? Fii sincer !

# 64 barbes on 26.09.11 at 3:26 pm

timisoara craiova bistrita oradea si toata tara ar trebui ca duminica sa iasa in strada sa vada domnul sandu cum numele lui este sfanr sefii de galerii si noi suporteri sa uitam o zi de rivalitatea dintre noi si sa iesim pe strazi organizati si sa protestam importiva lui mircea sandu sper ca sefii de galerii indiferent de schipe ca este liga 123456 sa vb intre ei haideti mai oameni buni sa facem ceva pentru acest fenomen fotbalistic daca ei nu au bunul simt sa isi dea singuri demisia si mai au tupeul sa iasa in fata tv cu asa declaratii astia chear ne vad prosti cred sper sa se auda mesajul asta in toata tara si sa se ia atitudine asupra acestui comunist

# 63 petru on 26.09.11 at 3:13 pm

Cata frustrare pastrata atatia amar de ani.Juca la o echipa frumoasa ,dar fara prea multi suporteri.Era capitan de echipa uneori si chemat la Nationala ROMANIEI de vreo cateva ori.Cand juca cu marea echipa a CRAIOVEI , cu Balaci, Oblemenco, Stefanescu, Cartu, Lung,Crisan SI CEILALTI ARTISTI CLASICI ,NU PUTEA FACE MARE LUCRU…Apastrat frustrarea 35 ani pana a avut prilejul sa distruga o MARE IUBIRE A ROMANIEI ,UNIVERSITATEA CRAIOVA…FRUSTRARE ,TRISTA FRUSTRARE…

Pagini: [5] 4 3 2 1 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.