Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Puţin trişti, puţin supăraţi

Au ieşit din competiţie şi ultimii români, Tecău şi Lindstedt. Da, domnule, ştiu că Lindstedt este suedez, dar a devenit unul de-al nostru de cînd joacă împreună cu Horia. Parcă a împrumutat ceva românesc. În privire, în gesturi. Nu vi […]

vineri, 23 septembrie 2011, 4:41

Au ieşit din competiţie şi ultimii români, Tecău şi Lindstedt. Da, domnule, ştiu că Lindstedt este suedez, dar a devenit unul de-al nostru de cînd joacă împreună cu Horia. Parcă a împrumutat ceva românesc. În privire, în gesturi. Nu vi se pare că a dobîndit un pic din resemnarea noastră mioritică, din abandonul nostru în faţa provocărilor sorţii?

Aşadar, Horia şi Robert au părăsit competiţia de la Arenele BNR şi sînt puţin trişti. Conform propriilor declaraţii, aici nu lucrăm cu impresii personale. Şi mai sînt ei şi puţin supăraţi. Tot potrivit declaraţiilor de după meci. Horia spune că a fost şi puţin accidentat, iar despre Robert că a fost puţin răcit. Logic, ei au fost şi puţin eliminaţi în „optimi” de nişte americani, Kerr/Parrott, puţin mai prost clasaţi decît „ai noştri”. Tecău şi Lindstedt sînt pe locul 6 în clasamentul mondial, iar Jordan Kerr şi Travis Parrott nu există în ierarhia ATP a echipelor de dublu, doar ultimul, Parrott, fiind plasat pe poziţia 93, dar împreună cu un slovac! Asta ca să stabilim foarte clar de la cine mai luăm bătaie şi, prin extensie, de ce avem motive să fim doar puţin trişti şi puţin supăraţi.

Cu o zi mai devreme, Adrian Ungur fusese şi el puţin supărat că a ratat intrarea în „sferturi” după un meci de „trei sferturi” (vorba unei drăgălaşe prezentatoare), dar nu îşi reproşa că a mîncat bătaie de la brazilianul Souza, un fel de Adrian Matei „Cacao” rătăcit pe terenul de tenis. Românul îşi procurase 4 mingi de meci, una la scorul de 5-4 din al doilea set, alte 3 la tiebreak-ul aceluiaşi act. Setul decisiv a durat cît bei un suc de portocale şi cît tragi două ţigări cu filtru la foc automat. Parol! Atît am avut timp să fac din momentul în care am ieşit de pe Arena Centrală şi pînă cînd hotărîsem să mă întorc, convins că voi asista la un final dramatic. M-au întors cu blîndeţe din drum colegele mele Luminiţa şi Roxana, care tocmai intrau în Centrul de Presă.

Altfel, platanii din Cotroceni sînt puţin mai bătrîni, dar la locul lor, scaunele de pe „Central Court” la fel, evident, puţin mai deteriorate de intemperii. Meciurile demonstrative ne-au arătat un Ilie Năstase puţin mai fără chef de joacă şi un public puţin cam blazat de aceste exhibiţii tenisistice. De aceea sîntem puţin trişti şi puţin supăraţi. Dar ne trece, fiindcă sîntem puţin ocupaţi cu criza mondială.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

Cris (1 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 16:53

De la Andrei Pavel nu mai avem vedete in tenis….turneul asta Open Romania a devenit jalnic

SPIDER (13 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 17:19

Dar de valoarea lui HANESCU nu ziceti nimic? S-au suparat atat el cat si unii sustinatori cand MARELE NASTASE a zis ca el se uita la marile turnee incepand cu semifinalele si pe HANESCU nu l-a vazut lasand sa seinteleaga lipsa valorii acestuia . Dar HANESCU merge inainte , se prezinta la un turneu , este eliminat din primul tur ia cateva mii de euro si pleaca la alt turneu . Am vazut ca asa a strans pana acum, mergand aproape la toate turneele cate un tur, 2.300.000 dolari , iar NASTASE CARE A FOST CASTIGATOR A NUMEROASE MARI TURNEE, FIIND SI NR. 1 MONDIAL , A STRANS ACEEASI BANI . De ce se supara HANESCU cand o fosta GLORIE a tenisului mondial face asemenea aprecieri? A ajuns la 30 ani si nu lasa nimic in urma lui .PA.

Tiffi (3 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 17:50

…”resemnare mioritică”..? Cred că extrapolezi prea mult, domnule Geambaşu! Păi ce mai are în comun tenisul de cîmp cu Romînia? Doar că Romînia e ţara de origine a unor practicanţi profesionişti ai sportului „alb”?!?!?! Păi ce a făcut Romînia pentru aceşti sportivi, ca noi să avem acum pretenţii de la ei, să dea dovadă de…patriotism? Şi pentru ce? Păi eu văd că presa noastră aminteşte de sportivi doar cînd RATEAZĂ vreun turneu, sau vreo medalie, sau vreo calificare..! Niciodată nu scieţi mai mult de 20-30 de cuvinte cînd un „romîn de-al nostru” face o oarecare performanţă! Păi cînd Alexandra Dulgheru juca finale de turneu, cîţi dintre „jurnaliştii profesionişti” scriau aşa de mult despre ea? Sau de Tecău, a scris careva CUM DE A AJUNS numărul 6 mondial la dublu????!?!?!? Nu căutaţi decît să scoateţi ochii cînd un sportiv nu „se ridică la standardul” socotit TOT DE VOI, PRESA de „cacao” din românia! Şi nu am scris România cu r din grşeală! Ci pentru că această ţară are doar formatori de opinie de căcat!
Ruşine, măi … domnule Geambaşu! Ai scris şi … dumneavoastră un articol, na!

Mihai R (1 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 18:19

Daca ati sta mai bine in ce priveste informatiile, poate ati fi ceva mai convingator..sau nu..doar e mult mai confortabil sa scrii inca un articol despre cat de resemnati, fatalisti, defetisti, nepasatori suntem. Parca altceva nu mai vad la priceputii editorialisti romani, de unde trag concluzia ca si ei s-au resemnat de multa vreme cu faptul ca nu au nimic interesant de spus. Da, dom’le suntem atat de bolnavi ca pana si harnicii scandinavi s-au molipsit de la noi, ce sa zic..Totusi, pentru acuratetea informatiei, Kerr e australian. Atat el, cat si Parrott sunt jucatori experimentati si valorosi de dublu, cu destule turnee castigate, inclusiv cu victorii impotriva starurilor probei. Mai mult, tot Kerr a jucat pe vremuri la dublu chiar impreuna cu Lindstedt. Locul actual din clasamentul ATP nu spune intotdeauna totul despre potentialul unui anumit jucator, iar infrangeri ca asta au mai fost destule. Dar daca tot avem traista cu clisee si banalitati la indemana, ar fi pacat sa n-o folosim, nu?

Handbal (5 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 18:24

daca ajungea Ungur in sferturi la Arenele BNR era grav de tot. se putea observa mult prea usor valoarea scazuta a acestui turneu ATP.

Nicky (2 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 18:29

Din pacate, valoarea acestui turneu a tot scazut, putin cate putin in fiecare an, astfel incat am ajuns sa vedem in semifinale anul acesta pe celebrul italian Volandri, care s-a chinuit tot anul prin turneele challenger din tara sa natala, acestea fiind singurele sale performante.

De altfel, in ce turneu din aceasta categorie s-a mai vazut ca primii 4 capi de serie sa aiba tur liber?

Apoi au venit cativa jucatori care au facut figuratie: Robredo (infrangere cu celebrul Souza), Granollers (infrangere cu marele Volandri), Montanes (infrangere cu experimentatul Giannessi) si asta se intampla din ce in ce mai des la turneul din Romania.

In pofida acestor nume celebre prezente pe tabloul de concurs, romanii s-au facut din nou de ras, fiindca este evidenta lipsa lor de valoare, respectiv de caracter (a se vedea pacaliciul de Hanescu).

Nicolae Radoi (1 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 19:27

Si Federer a avut 2-0 la seturi, apoi 5-3 si 40-15 in setul 5, si tot a pierdut. Asa-i in tenis.
Chestia cu tenisul romanesc e similara cu restul chestiilor romanesti: nu vrea nimeni sa investeasca pe termen lung si asta se vede in rezultatele de acum si de acum incolo. E greu de gasit o combinatie „parinti cu stare + copii ambitiosi” ca in cazul lui Nole.

Robert (12 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 19:36

Am mai spus-o pe undeva p-aici… Nu poti avea pretentii ca neam sau tara atata vreme cat nu te implici material. Cata vreme nu exista pentru generatiile de copii (indiferent de bunastarea parintilor) posibilitatea de a petrece orele libere de dupa scoala pe un teren de tenis undeva pe langa casa, nu vom (mai) vedea tenis de calitate „Made in Romania”. Eu nu pot vorbi decat despre ce stiu si pot spune ca aveam vreo 6 ani prin ’69 si contra sumei de 100 de Lei am mers la „Initiere” in Parcul Sportiv Dinamo unde, imi aduc perfect aminte, l-am avut instructoir pe batranul (bunicul) Segarceanu. Am dat la perete pana m-a remarcat si am fost „transferat” pe teren… Erau baze de tenis in strandul Studentesc Tei, la Barbu Vacarescu, in Herastrau, etc si ora costa incepand cu 5 Lei la paznic pana la 12 Lei oficial. Dupa ’90 toate acestea au fost „privatizate” si acum din ce mai aud (caci va scriu de pestre ocean), preturile sunt prohivitive.
Revenind la subiect, toti acest isportivi se autofinanteaza si nu pot fi decat atat de buni, cat de multi bani are familia sa investeasca in ei; cand ajung sa joace la maturitate, valoarea este cea pe care o constatam cu totii. Statul nu are nici un aport, si cei ce ii critica nu au de ce o face; e ca si cand i-ai critica ca nu au avut o finantare mai consistenta sau ca arau saraci ai lor…
In State sunt terenuri de tenis (fara plata) la tot pasul, iar tenisul e sport national; tot omul are o racheta in garaj si o foloseste cand are timp si chef. Asta e toata diferenta.
Respect!

Razvan Nicolae (5 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 19:53

Nicky tu sigur ai treaba cu tenisul? Nu e singurul turneu de 250 in care primii patru au bye in primul tur.
Daca nu am avea acest turneu am face galagie ca de ce nu avem. Daca il avem e jalnic. Daca vin multi jucatori foarte buni si cresc preturile zicem ca e prea scump. Treaba asta e tipic romaneasca. Niciodata multumiti.

Despre jucatori din acest an am cuvinte de lauda pentru Giannessi si Souza. Vor creste mult in 2012.

paul (5 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 20:43

mai nea ziar, cand vei pricepe ca trebuie sa sustii sportivul si la rau atunci poate -vor fi rezultate
-halep si dulgeru au aratat ca au valoare scatand cele mai bine -na li si kvitova
-tre sa pricepeti ca
arbitrii fac legea
fedex dupa 2-0 a dat n asi si jeg arbitru a zis aut
-la indian wells la fel -nadal e protejat de arbitrii de ani de aia a luat atat
-djoko a fost jaf cum a zis si brad gilbert
nu a avut nic un adversa cu tipsa a aranjat si cu fedex l-a ajutat arbitru in semi –

uapxela (38 comentarii)  •  23 septembrie 2011, 22:39

sunt de acord ca (cel putin) romanii nu acorda destula atentie acestui turneu,dar de aici pana la „Da, domnule, ştiu că Lindstedt este suedez, dar a devenit unul de-al nostru de cînd joacă împreună cu Horia. Parcă a împrumutat ceva românesc. În privire, în gesturi. Nu vi se pare că a dobîndit un pic din resemnarea noastră mioritică, din abandonul nostru în faţa provocărilor sorţii?” e mult
in majoritatea meciurilor de duclu care le-am vazut nu horia a fost cel care a renuntat la lupta.
mitul mioritei tocmai voi il promovati: „suntem romani normal ca pierdem i-am invatat si pe straini sa nu vrea sa lupte”

GABIENGLEZROSU (1 comentarii)  •  24 septembrie 2011, 0:02

CRISTI UITA-TE PE DINAMOMANIA SI FA UN ARTICOL ADEVARAT DESPRE ADEVARATUL MOTIV PENTRU CARE SUPORTERII DINAMOVISTI NU MAI VIN LA STADION.

un dinamovist (270 comentarii)  •  24 septembrie 2011, 1:40

ma bucur ca scrii despre tenis,atat,in rest,nu pot sa spun ca ai dreptate in totalitate,desi putin adevar exista in ce zici tu,in sensul in care parca si eu m-am plictisit sa ne tot elimine din turnee tot felul de tenismeni din tari din ce in ce mai exotice…

Nicky (2 comentarii)  •  24 septembrie 2011, 11:27

Domnule Razvan Nicolae,

Se pare ca tu nu ai nici o treaba cu tenisul. Daca ai urmarit acest turneu in ultimii 10 ani, ai fi vazut ca aceasta situatie este una de exceptie. In general, la asemenea turnee nu exista tur liber pentru favoriti, fiindca se ajunge in situatia jenanta de a castiga doar un meci si a fi deja in sferturi.

Si s-a ajuns aici fiindca sunt foarte putini jucatori de valoare inscrisi.

In ceea ce-l priveste pe Souza i-am vazut valoarea deosebita in meciul cu Volandri (23% puncte pe primul serviciu si 22% pe al doilea).

Razvan Nicolae (5 comentarii)  •  24 septembrie 2011, 18:57

In aproape toate turneele de 250 de puncte s-a trecut la acest sistem. Daca aveai treaba stiai. In plus acest sistem a aparut inca de anul trecut si la noi, dar si in alte turnee. Nu facem noi o exceptie, ci ATP.

Nu urmaresc turneul de 10 ani, doar de 7. Pot spune ca editia de anul asta nu a fost una slaba. Ma intreb ce o sa mai zici cand Souza va ajunge undeva in Top 40. Mai auzeam si anul trecut altii „cunoscatori” de tenis care ziceau ca Andujar e praf. E in Top 30. Poate pentru unii tenisul se rezuma la Djokovic, Nadal si Federer. Pentru altii insa Cedrik Marcel Stebe sau Gerard Melzer pot ajunge in Top 20.

Comentează