Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Aţi uitat valiza!

Dezvăluirile lui Florea, presiunile lui Sandu, greşelile lui Lupescu. Plus 1,7 milioane de euro. Cu sec

Pentru că discutăm foarte mult, dar facem prea puţin,

Pentru că ştim să despicăm firul în patru, dar nu ştim să tăiem răul din […]

joi, 24 iulie 2008, 6:56

Dezvăluirile lui Florea, presiunile lui Sandu, greşelile lui Lupescu. Plus 1,7 milioane de euro. Cu sec

Pentru că discutăm foarte mult, dar facem prea puţin,

Pentru că ştim să despicăm firul în patru, dar nu ştim să tăiem răul din rădăcină,

Pentru că există prea multe comisii şi nenumărate amînări ale cazurilor,

Pentru că, indiferent de anotimp, banul dictează acţiunile oamenilor legaţi de fotbal,

Am ajuns în situaţia care convine de minune pescarilor în ape tulburi. Care se deosebesc fundamental de tipii care pescuiesc în ape limpezi, cu undiţa. Aceşti braconieri ai ocaziilor oferite de viaţă, mulţi antrenaţi la şcoala de la Băneasa, operează atît de eficient încît la sfîrşitul lucrării lor nu mai înţelegi nimic. Răul se amestecă în bine, binele pare un rău mai mic, adevărul devine o chestie incomodă, minciuna ceva necesar, omisiunea urcă la rang de filosofie de viaţă, concesia se transformă într-o virtute.

Să trecem la nume proprii şi la fapte.

Numele proprii sînt Daniel Florea, Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu şi Mitică Dragomir.

Faptele sînt următoarele. La sfîrşitul campionatului trecut, nişte ciraci ai patronului stelist s-au dus la Cluj, cu o valiză care conţinea suma de 1.700.000 de euro, în scopul de a plăti o echipă deja retrogradată să încurce o alta care se lupta pentru titlu. După legile care guvernează fotbalul românesc şi după legile bunului simţ asta se cheamă tentativă de corupţie.

Este posibil ca dezvăluirile lui Daniel Florea CAF să conţină foarte multe fapte reale. E de neconceput ca el să nu fi primit semnale şi chiar indicaţii exprese din partea şefilor federali. La fel de neverosimil este însă faptul că Daniel Florea n-ar fi fost sunat/influenţat de patronul stelist. Aici însă dl Florea tace metafizic. 

Nu-i exclus ca Mircea Sandu FRF să fi încercat să-l influenţeze pe şeful ultimei instanţe care judeca în cazul „Valiza”. Procedură incorectă, chiar dacă în spatele ei putea fi dorinţa firească de a soluţiona, în sfîrşit, un caz de corupţie. Măcar de ochii celor de la UEFA. Cu atît mai mult, e plauzibil ca Ionuţ Lupescu, naşul lui Daniel Florea şi mîna dreaptă a lui Mircea Sandu, să fi fost motorul acestor presiuni.

Culmea ironiei, Mitică Dragomir joacă în toată povestea asta rolul mediatorului de pace. Tatăl şmecherilor îi joacă pe degete şi pe Sandu, şi pe Lupescu, şi pe Florea. Iar în spatele lui Mitică se află o valiză cu 1,7 milioane de euro plecată din Pipera.

De care cam toată lumea pare să fi uitat.

Remember. Nu în urmă cu un secol, nişte cetăţeni de la Bucureşti purtau o valiză cu bani, pe care urmau să-i ofere unor cetăţeni de la Cluj dacă treaba ieşea bine. S-a amestecat DNA-ul, s-a lăsat cu ceva butaforie, banii sînt confiscaţi, actorii episodului cu hoţii şi vardiştii au scăpat curaţi ca lacrima. De asemenea, nesimţirea circulă liberă şi se pregăteşte pentru un nou campionat.

Comentarii (239)Adaugă comentariu

Vasile Alexandrescu (21 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:23

@nebunu’ – stiu asta ,dar mai sti si ca Dinamo ceruse vreo 5 milioane euro de la MIRA pentru stadion.Deci cu alte cuvinte imi baga mana in buzunar mie contribuabil.
@paulo – perseverenta ta merita o cauza mai buna.Nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le face Becali dar nici n-am sa stau cu mainile in san sa vad cum adevaratii corupti si infractori incearca sa distruga singurul club de fotbal de care afara se vorbeste cu respect.Si m-am saturat ca vechi si actuali securisti sa se gaseasca in toate structurile societatii romanesti si sa-si bata joc cu nesimtire de oamenii acestei tari.

scufita (11 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:28

stati linistit ca legaturile lui dinamo cu Ministerul de Interne nu sunt eradicate, desi oficial se serveste povestea ca nu mai e nici o legatura. stadionul dinamo nu e dat in contract de leasing securistilor si bijnitarilor de investitori de la dinamo si in consecina lucrarile de modernizare, imbunatatire, upgrade cad in sarcina ministerului, care nu-l lasa in paragina cum a lasat MapN Ghencea, ci directioneaza fonduri importante catre infrastructura din bani publici, facturi, etc.

@Laurentiu Balabancea (29 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:32

nu am timp sa-ti raspund pe indelete.
doar atat: esti SUBIECTIV !
ma infioara faptul ca oamenii care stau ceva vreme in preajma ciobanului ajung ca el.
suporteri stelisti, ar trebui sa va fie frica de asta !

scufita (11 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:35

Asa ca lasati-o mai moale cu Becali, ca daca adunam pe toti cooperatisti si cu sateliti lor la un loc, nu au investit nici jumate din ce a bagat Becali, de unul singur si fara nici o garantie de la mafiotii astia frf-isti. Noi avem zeci de bagatori de seama care vor sa joace in CL, desi ei nu trec nici de un tur in UC, nu si-ar lua licenta de CL nici in 10 ani cu bugetele si infrastructura altuala, transfera si ei o ciorba de jucatori umflati cu sonoritati latine, si se sparg in declaratii care mai de care mai viteaz, din Europa ies repede si invoca ghinionul, in liga 1 bat un meci il pierd pe urmatorul si tipa ca i-a furat Becali ca sa nu-i injure nimeni, dupa care se apuca iar sa vanda un r. stefan, un moti, dupa care fac poza de grup ‘spartanii cu izmene de tabla’ …:))

Romani si Romania (4 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:35

Cind citesc comentariile postate pe subiecte sport, ma apuca ameteala, greata si sila. In primul rind din cauza „suporterilor” stelisti care din nenorocire intruchipeaza starea de fapt a natiei Romane. Orbiti de „smecheri” si de smecheriile lor ei nu pot vedea, intelege si recunoaste Adevarul: idolul vostru Gigi Becali este nimic mai mult decit un fanariot, un ciocoi ce imparte bani numai in folosul lui, nici al Stelei, nici al sportului Romanesc, nici al milei, credintei sau dreptatii. Conducatorul vostru iubit mituieste pe oricine se lasa mituit (fiecare om are pretul lui nu?) pentru a-si vedea interesele sale meschine si nu se da in alturi sa „calce pe cadavre”.
Daca nu v-ati dat seama inca de aceasta, va pling de mila, daca v-ati dat seama, va meritati unii pe altii.
Clubul Steaua trebuiee sa faca performanta fara ajutorul unora ca Becali, Sandu Dragomir, etc. Asta este valabila pentru orice club care se respecta.
Sint Rapidist, dar in tinerete a doua mea echipa preferata a fost Steaua. A FOST, pentru ca acum nu mai este. Ce avem acum este o turma de mioare conduse de lupul cel rau care isi bate joc de cine „vrea muschii lui” , cumpara arbitrii, oficiali si cu speranta ca il poate cumpara pina pe si Dumnezeu. Un rau mai mare nu se putea intimpla fotbalului Romanesc.
Copii, treziti-va pina Romania nu devine becalizata, dezonorata si terorizata de acest dictator-circar.

kapo (29 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:36

E târziu domnilor.Ireparabilul s-a comis în 47 și 48.

scufita (11 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:42

ar trebui sa te infioare, ca un simplu cioban (nefiind deloc o insulta, ceea ce ciobanii ca tine nu inteleg) stie mai mult fotbal si este dispus sa bage mult mai multi bani intr-o activitate neprofitabila, in care locurile europene sunt decise de mafioti care manaca ‘trafic de influenta’ la micul dejun, decat toti ceilalti ne-cionani ultra-intelectuali patroni de cluburi, gen Taher, Copos, Turcu, Borcea, Iancu, care si-au facut averea recidand din eminescu in piata Constitutiei sau jucand alba-neagra cazul fostului camatar actualmente porcina de Bega care a inventata alba violeta, sau alba neagra violeta …:))

fara nume (1 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:48

suporter sau nu degeaba criticati k nu va aude nimeni si nimik nu se va schimba in viitorul apropiat sau indepartat, cat despre beeecali da putine bune de spus despre el da hai sa o lasam mai moale k toti joaca cu aceleasi carti murdare si nici unul nu e mai curat decat celalt.
noi sa fim sanatosi k orikum ii doare in basca pe ei de galagia noastra, ba kiar pun pariu k se amuza copios 😉

Vasile Alexandrescu (21 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:49

@Laurentiu Balabancea – nu stiu cine esti dar te asigur ca nici unui suporter stelist nu-i este frica, pentru ca Steaua nu este doar o echipa de fotbal ci asa cum spunea si Gabi Popescu Steaua este un fenomen.Un fenomen nascut din munca unor oameni cu caracter adevarat.
Nu m-ai fi tu infiorat de ce influenta poate avea ciobanul asupra oamenilor din jurul sau caci adevaratele caractere se vor impune si cu siguranta acesta va fi Lacatus.
Mai bine te-ar infiora influenta negativa a lui Sandu,Badea,Lupescu,Prunea,Muresan,Abrudan.Influenta lui Sandu timp de 18 ani nu te-a infiorat?Cand Piturca era lucrat de Sandu, Hagi si Popescu dupa ce calificase nationala la euro nu te-ai mai infiorat?Cand se liciteaza campionatele nu te mai infiori?

scufita (11 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:50

Pe mine ma apuca greata cand citesc asemnea articole! Nu mai vorbesc de toate cornutele filozofale care arunca un Becali dupa care pleaca repede sa bea laptic, ca au citit ei ca lapticul reprezinta un afrodisiac neuronal, adica daca esti prsot de puti si bei un litru de lapte si te delimitezi public de Becali (desi probabil ai mai putine clase), neuronii cumparati la second-hand vor practica ‘menaj a trois’ sporind inteligenta cu 0,000001% pe deceniu. Bun lapticul? …:))

clord (21 comentarii)  •  25 iulie 2008, 0:51

@Romani si Romania si altii care traiesc cu disperare aceste momente!

Pacat ca sunt oameni care posteaza p-aici si culmea, cred ca detin adevarul suprem.
Lucrurile sunt simple:
Becali nu-i persoana care sa placa altcuiva decat celor cu perdea pe ochi sau cu posibilitati nu tocmai normale de manifestare.
Insa el e acolo, si cei mai grav este ca pe spatele acestei persoane, niste trepadusi care au asteptat toata viata sa vada Steaua in genunchi pt ca echipa lor de suflet se numea Rapid, Dinamo sau altfel
fac sute de mii, milioane de suporteri stelisti, oi.
Ei bine, oile, circarii sunteti voi, nu noi, iar disparitia lui Becali nu va rezolva situatia din fotbal.
Pt ca mai exista Copos, Borcea, Paskany, Penescu, Pinalti, Mircea Sandu, Lupescu, Mitica Dragomir etc etc etc etc etc etc.
De aceea dragi suporteri ai altor echipe, lasati-ne cu problema noastra, cu echipa noastra de suflet si vedeti-va de echipele voastre, care nu-s departe de Steaua, ba din contra, sunt in acelasi rahhhat.
De bine de rau, dupa 1989, singura echipa romaneasca prezenta in CL a fost Steaua.

Sunt stelist, si voi fi stelist indiferent cine conduce Steaua, cine investeste sau cine ne musca de dos.
Punct!

Tristar (2 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:14

Am citit aici fel de fel de afirmatii. Mi-a placut ideea lui @clord: „…disparitia lui Becali nu va rezolva situatia din fotbalul romanesc pentru ca mai exista Copos, Borcea, Paskany, Penescu, Pinalti, Mircea Sandu, Lupescu, Mitica Dragomir etc.”
In fond, BECALI, pe care, sa fie clar, as vrea sa-l vad plecat cat mai repede de la echipa mea de suflet, ESTE SINGURUL OM CORECT DIN FOTBALUL NOSTRU. EL LE FACE IN VAZUL TUTUROR, PE ECRANELE TELEVIZOARELOR. „Bai U’ Cluj, va dau 1,7 milioane de euroi daca-i bateti pe CFR!” Dinamo si CFR Cluj au apasat pe butoanele ascunse. Rapidul a trisat si el. Le-a dat meciul clujenilor. Daca DNA-ul nu are cu ce sa-l lege pe Jiji, atunci, de ce Mircea Sandu si nenorocitii de la FRF judeca altfel?!? POATE CINEVA CARE NU ESTE STELIST SA RASPUNDA LA ACEASTA INTREBARE?

Tristar (2 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:21

Am uitat o idee in sprijinul celor subliniate anterior. Cand a pierdut, de fapt, Steaua titlul in acvest an. Raspuns: in meciul de acasa cu Poli’ Timisoara. Pai daca era necistit Becali, asa cum il acuza toata lumea, „castiga” acel meci, NU CREDETI?!?

Romani si Romania (4 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:29

tristar, clord si scufita, exact cum v-am spus mai inainte: va meritati unii pe altii cinstitilor!
Romanul crede ca este cea mai inteligenta fiinta din Univers dar fudulia bate-o vina il impiedica sa vada EFECTELE care determina CAUZA.
De aceea „Romania is #1 in the world”.

Ple.shit.za 55 (38 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:32

Daca Steaua ar trebui retrogradata pe motiv de aranjamentte, atunci vreo 15 echipe din Liga 1 ar fi in aceeasi oala.
Sigur, se poate spune ca nu sint probe. Da, nu sint pt ca in Romania justitia functioneaza ca rafuiala mafiota. A fost prinsa Steaua pt ca a fost controlata numai ea; CFR, Dinamo, Rapid nu au fost filate. Unde sint inregistrarile convorbirilor telefonice dinainte de Dinamo-CFR…???

foststelist (1 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:41

scufita: „Coruptia nu este la Steaua”. Cu fraza asta chiar m-ai dat gata, tu chiar reusesti sa ne convingi pe toti de asta 🙂 sarmane ros-albastru, in bila aia albastra cu vene rosii pe care unii ti-o numesc cap este un mare vid. logica e de fier, altii fura atunci furam si noi dar ei sint vinovati nu noi, noi sintem „steaua”. fratioare, esti de ris, sau de plins, nu stiu. imi pare rau ca mai esti microbist, eu am ales sa renunt la acesta „echipa” din cauze pe care tu nu le poti intelege. da-i inainte, lupta, si poate te ia nea jiji la partid, success, ***

Bravo (2 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:42

Trimite-ti oile (blegi si buhaite de furat) la pascut (cu cioban cu tot) prin divizia C pentru vre-o cativa ani si atunci are sa fie un campionat corect.
Steaua reflecta (si se identifca) din plin mizeria din tara.
La pushcarie cu cioban cu oi cu tot. Aia se vroiau campioni ? poate la carat de pungi cu verzituri.
V-a tras-o Dinamo asa frumos, acum ciocu (botu) mic si joc de glezne, tiptil (ca-si viteza voastra de joc).
Ce bine ar fi ca UEFA sa-se sesizeze atunci ce pungi ar mai trimite ciobanu? Si pe cine?
La pascut cu voi pe izlazul divizie C !

Ple.shit.za 55 (38 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:42

EFECTELE care determina CAUZA … am trait s-o aud si asta

Tudor (5 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:42

Domnule Geambasu lasati-ne, va rugam frumos, cititi constitutia, codul penal,informati-va…………pana cand o sa vorbiti in necunostinta de cauza?…………pana cand o sa mai incercati sa denigrati imaginea Stelei? de ce pentru forurile europene e ok sa premiezi o echipa si pentru dumneavoastra este coruptie? ati publicat in gsp articolu de lege cu privire darea si luarea de mita, nu l-ati citit oare?

Romani si Romania (4 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:44

pleshitza 55: mai citeste de citeva ori daca n-ai inteles.
Nici o suparare.

Romani si Romania (4 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:49

scufito, esti cu siguranta o intelectuala. Mi-am dat seama si te admir pentru stilul tau fara cusur, sarcastic si la obiect.
Cred ca de fapt faci politica sau esti pregatita sa faci politica altfel nu inteleg inversunarea ta impotriva adevarului.

scufita (17 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:58

Pentru informatia voastra, dupa ce Goian a declarat ca jucatorii Otelului i-au spus ca au o prima mare de la CFR daca bat Steaua, FRF era obligata de regulament sa deschida o investigatie sa cheme jucatorii si oficiali Otelului la comisii, etc. Cum aveau sa zica mai tarziu aceasi securisti mafioti, FRF este OBLIGATA sa se auto-sesiza in asemnea cazuri. Nu poti sa-ti aplici propriul regulament cand ai chef, tot trafic de influenta se numeste omisiunea FRF din cazul Galati. Au existat informatii si fata de prima data de Iancu. Nimeni nu a cercetat nimic.

In cazul de la Cluj, din moment ce Becali a justificat legal directia banilor, decizile primelor 2 comisii sunt ridicole si nu iau in considerare toate probele prezentate la dosar, motiv pentru care Curtea de Arbitraj nefiind aservita si stand tare pe picioare au luat decizia corecta si au tratat toate probele, ca in orice proces juridic decizional sanatos.

O alta chestie este incadrarea regulamentara. Ca sa intre in vigoare regulamentul, trebuia realizat un flagrant care sa constate actiunea de ‘stimulare’ indubitabila. Nu poti sa vii in fata unei curti juridice si sa vorbesti ca tzazta la takshow de rating si propaganda ‘era la mintea cocosului ca banii aia erau destinati pentru U Cluj’. Statul de drept nu este ‘la mintea cocosului’. Cocosul e prea prost sa inteleaga ca nu se pot omite probe prezentate la dosar, ca decizia si sanctiunea nu se dau pe baza de ‘presupunere’ de ‘procent de probabilitate, se dau pe baza de probatoriu. Iqar in timp ce Becali a putut sa dovedesca cu acte destinatia banilor si tranzactia imobiliara, ‘acuzare’ a dovedid doar ca sunt ridicoli si inversunati anti-Steaua si nu au avut nici o firimitura de dovada acceptabila (fara flagrant), ceea ce nu a oprit cele 2 comisii de sclavi frf-isti sa dea niste sentinte nemotivate si abuzive.

Coruptia, d-le Geambasu, nu o stabileste nici bunul-simt, nici nesimtirea (cazul prezentul articolului), nici FRF sau Sandu printr-o nota trimisa la UEFA, nici macar DNA, nici comisile sportive care nu au gradul de competenta sa judece asemnea spete. Coruptia prin unele din infractiunile ei, o stabileste instanta de drept comun competenta, la sesizarea DNA, dara reusesc sa faca incadrare respectiva, si nu poate fi luata in calcul decat atunci cand sentinta ramane definitiva si irevocabila la Curtea Supreama de Justitie.

Este jale mare, in presa, se amesteca notiuni, competente, grade de jurisdictie, incadrari, spetet sportice cu spete penale si civile, bunul-simt cu nerusinarea crasa.

@pt mioare (29 comentarii)  •  25 iulie 2008, 1:58

adica: scufita,vasile alexandrescu,tristar si ceilalti: vai si amar !
la scoala cu voi prima data si pe urma ****, sa nu incepem cu ce a facut steluta in ultimii ani doar(campionate cumparate + toate celelalte minuni). daca il aparati pe cioban il meritati(cum spunea „romani si romania”). ***

@scufita/bita (29 comentarii)  •  25 iulie 2008, 2:02

mai tii minte cat au ratat jucatorii otelului in meciul acela ? szekely(**** ) a fost transferat la turma dupa. ceva semne de intrebare ?
inca o data: ***

sorin (141 comentarii)  •  25 iulie 2008, 2:09

Este jale mare, in presa, se amesteca notiuni, competente, grade de jurisdictie, incadrari, spetet sportice cu spete penale si civile, bunul-simt cu nerusinarea crasa.

DEMISIA FRF-ULUI IN FRUNTE SU MIRCEA SANDU, IONUT LUPESCU SI A CELOR DOUA COMISII CARE AU DAT PRIMUL VERDICT. S-A JUDECAT PE TRAFIC DE INFLUENTA SI NU P PROBE!!!

O ULTIMA INTREBARE: DE CE NU SE SESIZEAZA DNA-UL SI DE CE NU SE OPEREAZA ARESTARI!
ESTE TRAFIC DE INFLUENTA SI CORUPTIE CE AU FACUT DOMII LUPESCU SI SANDU!

LA PUSCARIE DOMNILOR!

bogdan (2 comentarii)  •  25 iulie 2008, 3:18

Mai TUDOR, inteleg sa esti***** cu Steaua ta, dar incearca putina logica…pai daca chiar n’ar fi nimic in neregula cu asa zisa „stimulare”…de ce a mintit tatal oilor care o dadea la misto cu…nu domne, ete erau niste bani sa-mi iau eu teren acolo la Cluj…a? Somn usor…

Bravo D-lui ziarist, ca sa vezi cine striga hotii, Steaua…care la urma urmei e singura echipa infractoare aici si pina in coada a scapat basma curata datorita onorabilului Florea, care, mai multa ca sigur a fost cumparat de becali si acum face pe Robin Hood profitind de impaienjenisul de nesimtiti de la FRF pe care ii uraste toata lumea…..usor, usor ajunge becali banditu erou, brava natiune!

manu71 (1 comentarii)  •  25 iulie 2008, 3:19

nea geambasee,e groasa taticule,pe cine vrei sa protejezi mataluta,pe cel ce striga hotul sau pe hot?sincer sa fiu ciobanul tot cioban ramane,dar le-a tras-o,de iti este mai mare dragul(“divide et impera”,nu stie gigi ce inseamna dar la practica sta bine).si asa ca mataluta coane geambasee,in ‘nemernicia ta’ trebuie sa ai un gram de obiectivitate,care-i hotul ala de plateste corectitudinea(JIJI) sau ala care cumpara incorectitudinea(c.f.r campioana facatura,rapid,dinamo,gloria care fac cooperativa ‘avantul’)…avem cea mai frumoasa capioana prin c.f.r cluj,echipa care a chemat D.N.A indiferent daca batea(adica campioana) sau era infranta(isi facea rost de un titlu la circa de politie).domnule draga,ce mor eu pe natia asta este ca nu are coloana vertebrala,apara prostia,hotia,marlania,jigodismul pana in panzele albe si in acelasi timp acuza omenia,adevarul,inteligenta….pana si d-ta ai scris la comanda un articol,desi cred ca in inima ta esti intristat…..saraca tara romaneasca l-ar vota pe Vlad Dracul ca sa scape de mizerie

Ple.shit.za 55 (38 comentarii)  •  25 iulie 2008, 3:48

pt Romani si Romania:

„Romanul crede ca este cea mai inteligenta fiinta din Univers dar fudulia bate-o (sic) vina il impiedica sa vada EFECTELE care determina CAUZA”

acesta este textul tau. oricum ai citi fraza, rezulta ca pt tine efectele determina cauza. Daca vroaiai sa transmiti idea ca fanii stelisti nu vad cauza care determina anumite efecte (cum ar fi logic) textul tau este inutil de complicat.

dfdf df (2 comentarii)  •  25 iulie 2008, 4:29

in sfarsit si un edirtorialist la Gazeta Stelei care are curajul sa spuna adevarul in fata: CAF-ul a luat decizia pe care a luat-o in urma presiunilor (banilor) lui Becali… faptul ca Sandu a incercat sa influenteze decizia CAF e minor pe langa faptul ca Becali a platit o instanta pentru a i se lua o decizie favorabila… toti ziaristii de la gsp stiu asta, dar nu o spuneti…

vertical (5 comentarii)  •  25 iulie 2008, 5:05

de data asta ati dat-o in gard d-le ziarist. dovezile exista in toate directile si nici una nu va sustine punctul de vedere. nu am uitat cazul ‘valiza’ se pare ca dna a uitat si nu mi se pare corect ca au facut atata valva si circ mediatic si pana acum au avut mai mult decat indeajuns timp sa realizeze trimiterea in judecata. scenariul cu gigi becali care cumpara tot nu merge si nu putem sa-l folosim mereu cand ramanem fara material dar tot nu vrem sa deschidem ochii. dna-ul nu poate fi cumparat de cineva care ii face papagali si ii ia la misto cu fiecare ocazie, de cineva care ii sunt servite citatii prin bucurest pentru efectul dramatic, pur si simplu nu merge, dna-ul este o institutie monitorizata de organime europene. de data asta aveti taria si testosteronul sa iesiti in fata si sa va recunoasteti greseala si sa va cereti scuze. ati gresit in speculatile pe care le-ati facut la adresa ‘arogantului din pipera’. se mai intampla ca si arogantii sa aibe dreptate, pana unde vreti sa mergeti? sunteti in sens invers, chiar vreti sa dati in gard pentru un orgoliu personal? nu vedeti ca drumul pe care l-ati ales nu duce nicaieri, este o fundatura? ceea ce a iesit acum la iveala este tatat lor, daca trecem peste limita asta nu mai ne putem intoarce, ati ironizat de cand va stiu aceste influente ale conducatorilor federatiei asupra comisilor si arbitrilor si rezultatelor, acum intoarceti armele?

v-ati pierdut orice urma de credibilitate si dorinta de a lupta. un club de fotbal nu poate fi neutralizat in acest fel, nu astazi si nici maine. noi va asteptam sa veniti sa ne batem, daca nu mai aveti argumente pertinente atunci lasati-i pe altii mai odihniti. nu rade nimeni pe steaua din liga, nici ca zice lupescu, sandu sau borcea paskcany.

steaua nu raspunde decat pentru proprile actiuni si in conformitate cu dreptul in vigoare. acceptam la orice ora arbitraj international in orice speta, pentru ca suntem curati. va doare? ce ati vrea voi sa ne faceti! votati acolo in redactii in ce diviziie ar trebui sa joace steaua dupa opinia voastra, vin trolli care ne plang de grija sa ne blesteme, dar nu observati o chestie? steaua cade mereu in picioare in timp ce voi cadeti in cap. azi scrieti o chestie maine va intoarceti si va dati peste cap. va schimbati principile mai rau ca sosetele. va incurcati in teste si la final nici nu mai stiti ce vroiati sa spuneti. ati ajuns la paradoxul in care audienta voastra va depaseste ca medie la inteligenta, logica, cultura si originalitate. va creste ratingul dar nimic mai mult. pe plan intelecual sunteti serviti. refuzati dialogul ca nu puteti sa-l duceti la capat. intrati din joi in paste si alegeti sa raspundeti la cele mai nesemnificative dintre comentarii.

gigi becali v-a facut praf. omul asta chiar nu se streseaza. este calitatea celui care joaca dupa reguli, va arunca momeli si voi va duceti dupa ele de parca nu ati mai fi mancat o luna. pana una alta in 8 ani de zile ce aveti voi impotriva lui becali care sa-l incrimineze. baiatul ciobanel de fel, a fost organizator cu real, lyon, arsenal, sevilla, s-a distrat pe seama vostra, nu a facut compromisurile voastre a facut si performanta ca re nu e la indemana nimanui. cine a castigat? viitorul deputat, nu voi, ziaristii care ati ajuns mai huliti decat patronii si pe cea mai buna dreptate.

mai vreti o runda? ce mai aveti nou de aruncat in lupta, deja treaba cu coruptia daca o mai balaciti mult devine banc cu pacalici. la cultura a inceput ciobanelul nostru se se exprime mai elevat decat absolventi de politehnci azi ziaristi. ce mai e? bani, putere, notorietate, limba romana, cultura, religie, politica, pana si drept, becali e peste voi ceea ce nu e foarte greu.

pe tine d-le ziarist, care erai extrem de revoltat ca becali a promis sa recompenseze handbalistele romane in cazul unei medalii la jo, inteleg ca te deranjeaza ca cineva are bani si nu ii tine acolo sa ruguneasca, intr-un coltisor, ca sa nu te simti tu complexat, banii pur si simplu te jignesc, chiar si atunci cand nu te vizeaza. esti strain de natura gratificatoare a tranzactilor realizate de de ciobani. daca s-ar fi nascut bastan nu era nici o problema. pana la urma tu urasti pe cei care doneaza ca sa castige capital politic nu-i asa? pentru ca fi politician e un lucru asa de frumos si toti cei care decid sa intre in politica o fac sa-si ingroase buzunarele, indiferent de cati bani au. dar nu in acest caz scopul nu scuza mijloacele, ci doar in cazul dat de tine pentru o fapta de coruptie.

**** (14 comentarii)  •  25 iulie 2008, 5:52

DEGEABA MAFIA TOT VA RAMANE!

ioan plischi (376 comentarii)  •  25 iulie 2008, 7:15

as fi vrut sa comentez ceva, dar de cite ori apasam pe tastatura, venea **** din spate si imi dadea peste degete. ***

mujotutun (151 comentarii)  •  25 iulie 2008, 7:34

pentru @vertical: prea te-ai inclinat la 90 de grade!

mujotutun (151 comentarii)  •  25 iulie 2008, 8:07

Acest @vertical sa fie Dan Pavel, care mai are de incasat vreo restanta salariala de la Becali? De mult nu am citit un text atat de impregnat de malonestitate. Apologia lui Becali facuta pe puncte, cu alineate si sofisme implacabile. Becali-ul lui @vertical nu este alt’ decat omul providential, viitorul nostru presedinte. Multi l-au inalbit pe Becali, dar un text atat de elaborat, cu o miza atat de serioasa, intr-o chestiune mai degraba ridicola, mai rar gasesti. Ei, are si Becali fan-clubul sau!
Doar un lucru vreau sa adaug: bravo dlui Geambasu! Oameni ca dansul ne arata ca nu-i chiar totul pierdut.

scufita (17 comentarii)  •  25 iulie 2008, 8:13

Nu am uitat ‘valiza’, ati avut grija voi sa aberati cateva luni de zile si sa ne aduceti aminte de fiecare data cand va scadea ratingul …:))

De fapt faptul ca o multime de indivizi dornici de afirmare si autografe, s-au chinuit de le-au sarit toti purecii sa demonstreze ca cineva chiar e dispus sa ofere 1,7 milioane de ingerasi pentru ca un meci sa se joace nici mai mult nici mai putin decat corect, si in cele din urma s-au facut de ras, s-au dat la fund s-au ascuns dupa fusta tacerii, nu e ceva care uiti asa de usor …:))

mujotutun (151 comentarii)  •  25 iulie 2008, 8:15

Cat despre „premierea” unor terti: care-i motivul? Toti cei care nu vad nimic rau intr-asta si-au pus vreodata intrebarea asupra mobilului? Caci este evident pentru orice faptura rationala, premierea si interesul nu pot coexista. Daca o faci din interes, nu mai vorbim de premiere. E atat de complicat? Ca si cum un incornorat ar plati-o pe nevasta-sa sa nu se mai culce cu altii! Asta da armonie conjugala!

scufita (17 comentarii)  •  25 iulie 2008, 8:18

Nici mai mult nici mai putin decat ‘Miorita 2007-2008’, cu o singura modificare: pastorul sef traieste, iar ceilalti tovarasi si complici care au pus la cale mazilirea isi pregatesc vasilina si hainele cu dungi …:))

scufita (17 comentarii)  •  25 iulie 2008, 8:37

Ia uite-l si pe asta se scula cu interesul in cap …:)) Hai sa-ti explic care e treaba cu premierea. Suma de bani data sau promisa de o Becali sub forma de premiere nu este de natura sa produca avantaje lui sau Stelei, avanataje la care nu ar avea dreptul in mod normal. Intelegi pana aici? Steaua nu castiga nimic daca Becali promite 1,7 milioane de euro pentru cazul in care echipa x bate pe echipa y, deoarece orice echipa este obligata prin obiectivul de activitate si licenta de club profesionist sa joace ca sa castige orice meci. Pe acest considerent nici o federatie in deplinatatea facultatilor mental nu interzice acest contract civil!

scufita (17 comentarii)  •  25 iulie 2008, 8:46

Daca in schimb, suma de bani este promisa pentru o actiune care nu face parte de obiectivul de activitate al societati, din obligatile contractuale ale unui jucator, atunci se activeaza articolul de dare de mita din CP, formandu-se continutul infractioanal al acestuia. Daca in schimb, conditia pentru premiere este legala si contractuala, nu se intra pe penal si se ramane la contractul civil de premiere, cazul in speta, in care nici macar nu s-a facut dovada ca banii sunt destinati pentru premiere (ca sa poata fi aplicat regulamentuk frf), daramite coruptie si alte enormitati.

scufita (17 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:02

Exemplu la mintea cocosului. Aceia din voi care nu stiti cu ce se manaca coruptia, probabil credeti ca DNA munceste acum, incearca sa stranga probe, se da cu capul de pereti, tin banii lui Becali sub sechestru pentru a fi folositi ca proba intr-un eventual dosar de coruptie. Hahahahahaha. Sa va zic un ‘secret’, nu au nevoie de nici o proba de nici un auto-denunt, de nici un telefon ascultat, de nici o marturie. Becali in stilul caracteristic zeflemitor pe buna dreptate, a promis ulterior PUBLIC pe n posturi de televiziune BANI echipei nationale daca castiga Euro, practic dandu-le pe tava celor de la DNA tot ce zic ei ca in cearca sa dovedeasca in cazul ‘valiza’ (ca sa uite lumea de caz si sa nu se faca de ras, memoria scurta a romanului prost) …:)) V-a scapat nu-i asa? Normal ca v-a scapat ca sunteti de o incultura jignitoare. Asadar, promiterea unor foloase, in cazul indeplirii unor obligatii LEGALE sau COTRACTUALE nu este coruptie. Ce zic cracanatii astia de la FRF ca au trimis ei la UEFA nota ca ce a facut Steaua nu e coruptie, e praf in ochi prostilor, de parca aia de la UEFA sunt niste robotei care ii intorci cu cheia, sau daca iesi pe toate posturile de televiziune sa afirmi ca Pamantul e sferic, ar trebui sa ti se dea premiul Nobel …:))

mujotutun (151 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:06

Asa, da! M-am lamurit. Multumesc!

cristi (1 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:13

De unde pina unde premierea unei echipe sa joace corect este coruptie? Banii nu erau pentru non-combat, ci pentru un joc corect. Cind Rusia a premiat Croatia sa bata Anglia in preliminariile la Campionatul European 2008 a fost coruptie?

f1 (11 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:15

Claudiu Preoteasa, alături de Constantin Iacov (foto) şi Bogdan Ilie, expert jurist la Direcţia Valorificare Creanţe a AVAS, jură că Florea e „unealta lui Dragomir”.

Preoteasa şi Ilie au fost membri în Comisia de Apel a FRF şi în Corpul de Control al AVAS. Primul a fost chiar vicepreşedinte al Apelului, iar acum ocupă un scaun de consilier la Bruxelles. „Am fost excluşi din Comisie, atât eu cît şi Bogdan Ilie pentru că am îndrăznit să observăm nereguli în cazul Shroj şi Abiodun. Florea ne spunea pe faţă că trebuie să asculte de Dragomir. Vorbeau ore întregi la telefon, nu dădea nici o decizie până nu se consulta cu el! Iar atunci când îl contraziceam devenea de-a dreptul isteric. Arunca cu pixuri, cu brichete, urla…”, îşi aminteşte Preoteasa.

„Totul se judeca la hotelul lui Dumitru Dragomir! Florea e omul lui Dragomir de la un cap la altul. De fapt, e „copilul” lui. Mitică e prieten de ani de zile cu tatăl lui Daniel, fost general de miliţie. Au fost amândoi colaboratori ai unei structuri. Eu mi-am luat-o rău în barbă pentru că am dat un verdict diferit de cel al lui Dragomir!”, l-a completat Bogdan Ilie.

„Gigi Becali mi-a spus odată: «A! Ai fost coleg cu Florea? Îl ştiu bine! Mereu vine pe la mine pe la palat” – Claudiu Preoteasa, consilier al Parlamentului European de la Bruxelles

„De ani vă zic că Florea e omul lui Dragomir. Tot circul pe care îl face e cu direcție la Sandu. Pe Lupescu l-a fraierit, însă nu el e ţinta” – Constantin Iacov, fost preşedinte Progresul

adis (76 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:24

„Faptele sînt următoarele. La sfîrşitul campionatului trecut, nişte ciraci ai patronului stelist s-au dus la Cluj, cu o valiză care conţinea suma de 1.700.000 de euro, în scopul de a plăti o echipă deja retrogradată să încurce o alta care se lupta pentru titlu. După legile care guvernează fotbalul românesc şi după legile bunului simţ asta se cheamă tentativă de corupţie.”

*****! Bai baiete, ****! Daca asta e coruptie, cum se numeste meciul Dinamo-CFR?
Ai curaj sa raspunzi sau doar stergi mesajul?

fantasyworld (2 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:48

inca un articol fara nici o concluzie … ” este posibil „, ” nu-i exclus „, ” culmea ironiei ” sunt expresiile care-i dau o credibilitate deosebita … hai sa scriem la norma ca trece ziua, iese ziarul si trebuie sa ne luam banii. N-ai nici o treaba.

luis (7 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:56

Ipoteze false si evident concluzii false. Mai informati-va ce inseamna tentativa de coruptie!

somnu (4 comentarii)  •  25 iulie 2008, 9:59

ma uitam la tv la specialele de la sport.ro si ma gandeam la cat de buni sunteti voi ce va fi cu gsptv. ma ingrozeste gandul ca o sa vad alte speciale la alta televiziune. nu te supara dar incep sa cred ca nu mai stiti nimic despre sport. parca ai scris o compunere cu amintiri din vacanta de vara de la bunici. cazul asta seamana cu elodia si tu nu semeni cu dan diaconescu. varza

17 elfsborg (12 comentarii)  •  25 iulie 2008, 10:03

da atunci cand gazeta a vrut sa dea bani finlandei sa bata cehia,cum se numeste dupa „legile bunului simt”?sunteti niste ipocriti lasi.nici in ziua de azi nu v-ati exprimat pozitia cu privire la acest fapt.in schimb ne predati zilnic lectii de deontologie.sa va fie rusine.

Levadia Mardu – steaua 3-1 (1 comentarii)  •  25 iulie 2008, 10:25

Ptr 17 elfsborg
Prietene, in primul rand regulamentul international nu interzice stimularea adversarilor, deci actiunea gsp este valida. Doi la mana, in ROMANIA, stimulatul echipelor adverse este INTERZIS prin regulament. Trei la mana, codul penal spune ca fapta functionarului de a primi sau ACCEPTA bunuri materiale sau accepta promisiunea lor, se numeste coruptie sau tentativa de coruptie, ptr simplul fapt ca acel functionar este platit deja ca sa-si faca meseria, prin salariul pe care-l primeste lunar.

Deci prietene oricat de mult am scalda-o, Steaua e vinovata de coruptie. Codul penal o spune! In Romania nu exista posibilitatea legala stimulare ca sa joci corect, e coruptie conform Codului Penal romanesc.

17 elfsborg (12 comentarii)  •  25 iulie 2008, 10:31

prietene esti ,pe alaturi.daca e coruptie la steaua,atunci e si la gsp.sa tii si tu ca si finlandezii erau platiti pt meciul cu cehia.e absolut acelasi lucrupe care l-a facut steaua.asa ca coruptia ramane,chiar daca gsp nu va fi depunctata.deci prietene conform codului penal pe care-l citezi,gsp este in culpa.
ps.n-ar strica mai multa logica din partea ta.

Comentează