Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Pi buni, nu Pirelli

Hello, numai mie îmi place calendarul Pirelli pe 2017?

Permalink to Pi buni, nu Pirelli
duminică, 4 decembrie 2016, 9:42

Adică, mă rog, cât s-a arătat din el, pentru a se vorbi la scară largă de lucruri deja ştiute, cum ar fi faptul că o actriţă nu e o femeie normală la nicio vârstă, darămite la cea mijlocie, şi că asta nu e artă, ci e sfidare. Atât la adresa bunului şi bătrânului nud, cât şi a faptului că doamnele din imagini nu sunt tocmai naturale, aşa cum vrea să spună autorul, fotograful Peter Lindbergh. Retuşate la minimum, aceasta e expresia recunoscută şi împinsă în faţă. Acoperă dubiile, totuşi permite fanteziile. Nu poate fi cuantificată. E perfectă.

Femeile de pe mai multe meridiane decât credeam că există au spus că NU aşa arată o femeie la 40 plus. Că, pe lângă Photoshop, zeiţele cu pricina au avut tupeul să recurgă la Botox, de pildă. Păi, e aproape 2017, cum vesteşte şi calendarul cu pricina. Aproape oricine, dacă are chef, poate apela cu încredere la o injecţie de acest gen. Nu e rezervată doar Umei Thurman. Nu e dopaj. E voie. În plus, un ac şi nişte substanţe care umplu nişte riduri nu reprezintă nici începutul, nici sfârşitul unor fotografii misterioase şi puternice.

Până una-alta Pirelli, şef pe piaţa internaţională de anvelope, campion mondial F1 cu Mercedes AMG Petronas, a încercat de-a lungul timpului să modeleze şi să rescrie ideea de frumuseţe feminină. Da, anul acesta, ca şi la ediţia trecută a calendarului, cea cu Serena Williams înfăţişată în rolul unui Atlas modern care opune rezistenţă unui zid, artiştii şi-au permis un experiment şi o declaraţie, pe care fiecare o înţelege aşa cum vrea şi cum poate.

Desigur, cei mai dezamăgiţi sunt bărbaţii, care aşteptau fotomodele ce de-abia au împlinit 18 ani. Da, e greu să te mulţumeşti în loc cu Helen Mirren, 71 de ani. Nu ştiu ce e mai greu de înghiţit – absenţa fetelor venite de pe podium sau prezenţa iminentă a senzaţiei că tu, privitorule, eşti mai aproape de modelele din 2017 decât de cele din prima categorie.

Totuşi, dacă nu-ţi place Robin Wright, 50, problema e în întregime la tine, privitorule, nicidecum la ea!
Înainte de orice, calendarul Pirelli 2017 vorbeşte despre acceptare. Să te accepţi aşa cum eşti, dar mai ales să-i accepţi pe alţii aşa cum sunt, şi nu doar pe dinafară. Ipocrizia nu aparţine femeilor fără fard, dar cu Botox, care apar pozate acolo. Ipocrizia e, ca de obicei, împărţită între noi, restul, care ştim cel mai bine să judecăm, machiaţi sau nu.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

cornel (2 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 15:00

Astia de la pirelli sunt niste babofili.

Cristian (9 comentarii)  •  4 decembrie 2016, 16:40

adica vrei sa spui ca vroiai sa apara si jucatoarea Timeea BABOS ? :))) Apropo de tenis, dincolo de 40 merita cu prisosinta prezenta in acest "panteon" :), neuitata frantuzoiaca...Mary Pierce... Stiu ca unii se gandesc instantaneu la argentinianca Sabatini, nu e cazul, nu a fost sexy niciodata, "bubuia" de fapt de aroganta, cu A mare... Altfel, pentru doamnele si domnisoarele din redactia gsp, cate un calendar cu ...jucatorii nationalei Frantei de rugby...Aia de pe vremea lui CHABAL...;)

ovidiu_3003 (166 comentarii)  •  5 decembrie 2016, 6:25

...imi place foarte mult titlu ...pi bune ...

AGI (1 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 0:16

Pot sa spun ca nu sunt nici incantat si nici dezamagit de modul in care un calendar ce incepuse sa se prafuiasca a ales cum sa-si faca o publicitate agresiva? O zic ca barbat, catalogat cu forta drept "dezamagit". Si tot ca barbat, nu ma intereseaza cum arata doamnele respective, indiferent de varstele lor si de setarile din dotare. Apreciez insa pozele, fotograf fiind. Exceptionale! Conteaza daca sunt sau nu retusate?

Comentează