Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Gerrard, episodul 2

Aştept cu nerăbdare ca Gerrard să vină la Inter. De-abia acest zvon, dar mai ales materializarea lui, îl va face pe englez un bun internaţional

Permalink to Gerrard, episodul 2
duminică, 20 noiembrie 2016, 9:24

America a fost frumoasă, dar parcă tot în Europa te distrezi mai bine, mai ales dacă eşti un fotbalist respectat, care nu mai are nevoie de confirmări şi plasturi pentru ego, ci de un final demn de carieră, într-un mediu pe care-l cunoaşte de atâţia ani. Celtic Glasgow, Newcastle şi Liverpool ar fi celelalte variante pentru un deal pe termen scurt cu fostul căpitan al „cormoranilor”.

Apropierea lui Gerrard de continent, indiferent de alegerea pe care o va face în final, va însemna o încălzire, un strop de suflet întors acasă. În urma lui Stevie G se vede, dacă îngustezi ochii, o dâră, ca o urmă de praf de zâne din desenele animate. E loialitatea care a contribuit la imaginea lui de jucător serios, de bărbat puternic şi echilibrat. O asemenea calitate, în ciuda faptului că prima tinereţe a trecut de mult timp, nu are cum să strice niciunui club unde ar ateriza vreodată Gerrard, în orice perioadă a carierei sale, ca jucător sau ca manager.

„Poate sunt eu obsedat, dar încă îmi place la nebunie să joc. Mă gândesc că într-o bună zi mă voi retrage definitiv, aşa că vreau să mă bucur în continuare de fotbal cât timp mă simt bine pe teren”, spunea Gerrard, care la sfârşitul lui mai împlinea 36 de ani, într-un interviu. Acum trebuie să decidă nu DACĂ, ci UNDE. Aşa se întâmplă când lumea nu te uită, ci atunci când, dimpotrivă, lumii i-a fost dor de tine. Aşa se întâmplă când eşti curtat şi respectat, inclusiv cu un dram de curiozitate pur omenească – oare ce mai poate să facă omul ăsta, pe ce scară i se mai pot măsura puterile?

E un miracol când vezi că un om care s-a dăruit aproape în întregime de-a lungul anilor unei singure echipe – mă rog, dar numai Liverpool se pune la socoteală – consideră că mai are ceva de oferit, la fel cum şi alţii cred că mai au ceva de primit de la el. E o încurajare să constaţi că unele rezerve nu se consumă, aşa cum credeam că e legea resurselor – încep şi se termină -, ci cumva se întreţin din propriul foc şi din incantaţiile pe care le fac oamenii obişnuiţi.

Uneori, a te simţi atât de iubit, mai ales după ce dispari o perioadă în penumbră, te face să fii un fotbalist complet. Ce om norocos e Steven Gerrard!

Comentarii (7)Adaugă comentariu

Carol K (5 comentarii)  •  20 noiembrie 2016, 10:11

Ar fi marea lui greseala sa semneze cu o alta echipa decat Liverpool... Chiar si pentru un an....Va juca sau mai degraba NU adica inregimentandu-l Inter (o echipa in declin prelungit) va castiga enorm la capitolul imagine si poate la marketing imediat dupa care-l vor umili tinandu-l in tribune alaturi de alte rezerve obscure....Klopp a fost corect cu el,l-a chemat la club in calitate de oficial,va sta tot in tribune dar la o loja iar acel stadion se va numi Anfield adica tot ce si-ar putea dori un jucator cu atat mai mult un cormoran infinit mai mult daca i se mai spune si "Stevie G" !

ottonelu (4 comentarii)  •  20 noiembrie 2016, 12:23

@ Carol K Nu cred c-ar fi o greșeală, ci dimpotrivă. Dacă mai poate, de ce nu și altundeva? Un exemplu: nimeni de la Real nu s-a supărat pe Raul că s-a dus la Schalke04, apoi a mai jucat în lumea arabă și SUA. Chestia cu "un club, acolo mori" e cam desuetă.

Carol K (5 comentarii)  •  20 noiembrie 2016, 12:57

Daca s-a dus la Real fiind junior al lui Atletico Madrid de ce n-ai pleca si de la Real in Germania inca jucand la un nivel inalt la 33 de ani.Stevie G are aproape 37 si n-a prea mai jucat asa ca paralela nu prea sta in picioare eu stiu ca el mai poate dar nu la acest nivel de ce sa risti sa te umileasca presa, suporterii ? De acord cu ideea ca ca nu trebuie sa joci la un club neaparat o viata intreaga sunt un inamic declarat al celor care spun "sunt .....pana la moarte eventual si dincolo de ea" sau "tin de mic cu....deci nu pot sa merg la rivala|" Astea sunt infantilisme ieftine din pacate din randul celor care le dau importanta ies cei mai fanatici suporteri cei care strica intotdeauna atmosfera pe stadion.Lor daca-i intrebi le place zic ca asta e suporter adevarat deci n-ai cu cine discuta.Nu acelasi lucru s-ar intampla daca esti suporter Liverpool si faci atmosfera pe Anfield,una de poveste fara indoiala,nu exista in sport o placere mai mare decat sa vezi atatia oameni bucurandu-se ori intristandu-se civilizat,cantand si aplaudand daca vreti ca la teatru,nu-i o rusine este chiar de apreciat.De golanii s-a saturat lumea.De aia spuneam poate la alti jucatori s-ar potrivi o retragere la un alt club dar parca la Gerrard nu...El inseamna doar Liverpool si viceversa,el este Legenda de pe Anfield si nu are ce cauta in alta parte,e o chestiune de brand.

brazvan (12 comentarii)  •  20 noiembrie 2016, 13:17

slippery gerrard și-a spus ultimul cuvânt în meciul pierdut cu chelsea. așa că în tribună poate să stea, nu și pe teren...

Dan54 (2 comentarii)  •  20 noiembrie 2016, 19:39

Hai sa va provoc! Oare Bogdan Lobont unde ar vrea sa mai joace dupa ce a devenit sinonimul Eternei Rezerve?

ZONA MAGHERU (1 comentarii)  •  21 noiembrie 2016, 7:00

Traim globalizarea si chiar echipele englezesti cu nume international sunt obligate sa actioneze asa . Banul cantareste foarte mult la un moment dat oricit de loial ai fost unui club sau altul .

victor L (12 comentarii)  •  21 noiembrie 2016, 9:36

Atentie, Oana Dusmanescu. O diva din tenis si-a marturisit demult si deschis (purta chiar tricouri cu numarul si numele Gerard) simpatia (iubirea) fata de G. Sa nu fie rost de-o scarmaneala :P NB, ce face, unde se duce, e problema lui; sa mai joace. Dar placerea care o emana jucind, exuberanta la cite un gol marcat, te cuceresc si nu se poate sa nu-l simpatizezi. (Chiar daca esti barbat :P )

Comentează