Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Îmbălsămații

Proiectați în creier imaginea viitorilor sportivi. Cei care vor merge la Olimpiadă peste 20 de ani

Permalink to Îmbălsămații
duminică, 25 septembrie 2016, 9:31

Puteți? Mie mi-e foarte greu.

În primul rând, ora de sport, văzută drept corvoadă nu de copii, ci mai degrabă de părinții obsedați ca odraslele de porțelan să nu transpire, să nu răcească, să nu se murdărească pe mâini sau pe haine, să nu se topească în vreun fel din nebăgare de seamă sub efortul evident al alergării sau baschetului, s-a transformat treptat în nenorocirea supremă din școala românească.

I-am preschimbat, în ultimii 20 de ani, în niște ființe neputincioase, care nu știu să alerge, să înoate, să sară un gard – adică habar nu au, la o adică, să supraviețuiască.

Ura pentru mișcarea fizică este sădită cu grație părintească în cele mai multe cazuri, în ideea că sportul oricum e o prostie nefolositoare, care îți răpește din prețiosul timp dedicat culegerii de matematică, încă de la cele mai fragede vârste, dar și tratamentului obezității infantile și diabetului, care necesită numeroase drumuri la medic.

Ca să fragilizăm și mai tare șoriceii de bibliotecă ne ajută moda antivaxx, un curent care se extinde la nivel mondial. Dacă omul trăiește mai mult, dacă unele boli au fost eradicate, astea se întâmplă datorită vaccinurilor. Știu, celor mai mulți dintre voi vi se pare limpede ca lumina zilei și inutil de explicat, la fel cum mi se pare și mie, dar unora trebuie să le silabisești ca să priceapă.

Prin nevaccinare, scuturile cad, unul după altul, la nivel individual și de grup. Sportul va deveni atunci, pe bună dreptate, ultima problemă pentru care să ne mai facem griji, când vor reveni mai frecvent în  vocabular cuvinte precum poliomielită sau difterie.

Mai târziu, dacă totuși copiii scapă de obstacolele puse de propriii părinți și ajung, prin nu știu ce mister din ce în ce mai greu de descifrat, în sportul de performanță, acolo riscă să dea de fenomenul opus nevaccinării, respectiv injecțiile cu alte substanțe dubioase, care îi vor face să sară mai sus, să alerge mai repede și așa mai departe, până în Cartea Recordurilor de Probe A și B Pozitive.

Ce alegeri mai au generațiile actuale, când părinții iau, senin și criminal, decizia neînțepării, iar apoi altcineva – antrenori, medici, președinți de federații sportive – o iau fără strop de conștiință pe cea a înțepării? Cum vom justifica noi, ca pas al evoluției, faptul că puștii sunt ba niște fluturași bătuți de vânt, lăsați în voia sorții, să se cearnă natural ca acum, de pildă, 500 de ani, ba niște Hulk în devenire? Unde e logica în povestea asta și ce anume lipsește sau este în plus aici?

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Gogu (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 10:34

Mie mi-au murit un frate si un verisor din cauza vaccinurilor. Desi mi-am vaccinat copii, nu pot fi omul pe care il puteti indupleca ca decizia neinteparii este criminala. Si nici nu pot sa imi perimt libertatea de a folosi, cu dusmanie, cuvantul criminal la adresa celor responsabili de vaccinare, desi in cazul familiei mele vaccinul a fost criminal. Inainte de a lua astfel de pozitii, folosindu-va de pozitia si talentul cu care ati fost inzestrata, ganditi-va la cuvantul "cumpatare". Va doresc multa sanatate.

danm (6 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 11:31

Touche ! Bine punctat Oana, o spadasină desăvârșită și în ale scrisului.

mihai (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 11:54

Mergeti in parcuri si asezati-va pe o banca. Priviti-i pe micutii ce se joaca, ei nu stiu in ce lume traiesc si nici nu pot intelege mecanismele complicate prin care un om isi sugruma constiinta pentru un pumn de arginti. Ce se intampla acum , in aceasta perioada, este rasplata pe care o primim noi, parintii, pentru lasitatea noastra de a pune lucrurile pe fagasul lor normal. Este usor sa spui criminal,corupt ,hot...etc. Dar Tu nu ai fost niciodata , in nicio imprejurare, asa? Ne expunem parerile, jignim , fara macar sa tinem cont de faptul ca cel pe care-l atacam este om. Trebuie sa delimitam omul de greselile lui, sa nu luam drept normal ceea ce este anormal, pentru ca atunci trebuie sa inventam vaccinul de dezinhibare a sufletului. Cineva are puterea sa sustina ca in ziua de azi, fetele umane ale multor conducatori ascund altceva, ei detin controlul si tot ei detin si argintii. Asta se poate vedea usor la noi. Spitale devenite gari pentru cealalta lume, invatamant abramburit, conducatori cu nume si renume strain si toate astea in numele dragostei fata de oameni. In fine , noi avem carnetele de sanatate pline de vaccinuri, majoritatea cumparate... si la ce folos? cea mare a facut rujeola dupa vaccin , varsat de vant etc.... Cel mic are o dermatita atopica de toata frumusetea provenita de la... de la... ROR VACCIN. Ni s-a spus dupa aceea ca nu trebuia sa-l facem pentru ca era alergic la albusul de ou. De ce nu se fac teste de elergie inainte de vaccinare? raspunsul medicului: ministerul nu-si permite sa investeasca atat. DEci fete umane cu intentii criminale( ca sa va citez pe dumneavoastra doamna DUSMANESCU). Va rog , daca sunteti atat de corecta pe cat pareti, sa ma contactati sa va arat toate analizele facute (raspunsul medicilor) si ce alimente cumparam noi ca sa crestem micutii. TOATE ASTEA NU DE LA UN VACCIN, CI DE LA TOATE, CA SUNTEM PARINTI RESPONSABILI, NU ?!Si dupa asta,va rog sa folositi corect cuvantul CRIMINAL.

Radu (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 13:53

Un articol de 3 lei sincer. Scrieti va rog in continuarea articolului dvs. de exemplu si despre rolul si beneficiile mercurului, aluminiului si a fomaldehidei folosite in vaccinuri. La modul foarte superficial cum e scris articolul dvs banuiesc ca acestea sunt considerate ca facand parte din categoria vitaminelor.

alex_777 (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 14:09

Greu domnisoara Oana...destul de greu sa intelegi rolul si locul OMS pe harta. Dincolo de necesitate sunt ingerintele, obligatiile, corporatiile gigant care nasc un vaccin dupa ce provoaca o pandemie. Recent virusul Zica. Creat in laboratoare si aruncat pe piata de 5 ani. De cateva saptamani corporatiile din industria farmaceutica isi instruiesc angajatii cu privire la vaccinurile ce vor intra pe piata! Suntem atat de departe de adevar si totusi...aruncam cu pietre.

drako (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 15:13

este ordin sa se intample asta ! suntem prea multi pe Planeta si mai trebuim rariti...pana spre un miliard...Oana,te faci ca nu stii cat de usor se manipuleaza popoarele ? totul e sa aiba cine,si cu ce ! adica parale...multe parale...si sute de mii de postaci isi fac datoria !

Cosmin (4 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 15:41

Sunteti intr-o mare eroare. Autismul a devenit epidemic iar cauzele nu se cunosc. Sunt tot mai multi medici care arata vaccinarea aceasta excesiva cu degetul. Cei mai sanatosi copii sunt cei nevaccinati. Ne batem joc de natura, noi suntem singura specie care decide si programeaza nașterea inainte de declansarea naturala. Nu se ia in considerare faptul ca in urma unei cezariene, copilul poate sa fie livrat cu un sistem imunitar incomplet dezvoltat. Apoi acest copil, la varste foarte fragede, trece prin inteparea cu tulpini de 2, 3 chiar 6 virusi odată. Se cunoaște in lumea medicala legatura dintre sistemul imunitar si sistemul nervos central. Este posibila oare o suprasolicitare a sistemului imunitar si o corupere a acestuia? Copiii diagnosticati cu întârzieri de dezvoltare si sunt multi, au un raspuns greoi la stimulii din mediu. E posibil sa fie din cauza faptului ca se afla de la nivel celular in stare de stres sau protectie? Adica de contracție ? Si nu in stadiul de hranire si sau expansiune sau dezvoltare? Joaca aceasta vaccinare excesiva vreun rol in aceasta faza de intarziere a raspunsului la stimulii din mediu? Se percepe organismul in alerta? De unde aceasta hiperactivitate a sistemului nervos? Nu sunt in negare doamna draga dar nu sunt in aprobare a tot ceea ce este acceptat convențional. Unde este discernământul? Unde este gandirea critica? Mergeți si cunoasteti comunitatile care respecta natura si promoveaza alimentatia cu hrana vie si nu cu cadavre de animale chinuite de omul acesta atat de evoluat asa cum il vedeți Dumneavoastră. Constienta constienta constienta. Suntem in razboi cu natura si culegem ce semanam. Ati auzit de imunizare naturala? Sau ne-am denaturat cu totii?

Andrei (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 16:33

Vaccinarea unui copil pana in varsta de cativa anisori este resimtita de corpul lui ca un bombardament, multiplicat ,din ce am citit de peste 6 ori cum il resimte un organism dezvoltat. Este adevarat ca poate provoca foarte multe probleme ulterior, dar in acelasi timp incepem sa uitam de eradicarea unor boli care decimau umanitatea pana in varste fragede cu mult mai rau decat o fac uneori vaccinurile. Dragi parinti care sustineti ca vaccinurile fac rau(ca o paranteza, nu spun ca vaccinurile sunt doar benefice si ca fac doar bine, este adevarat ca ele pot ataca in anumite cazuri organismul) considerati ca e mai bine sa lasati selectia naturala, care de altfel este afectata de f mult timp, sa va ia copilul mult mai rapid si cu un procent ingrozitor mai mare decat il vor afecta vaccinurile? Cei mai sanatosi copii sunt cei fara vaccinuri susstine un domn mai sus. Domnule, oare acum 100 si ceva de ani, poate 200, cand din 7-8 copii doar jumatate ajungeau la o maturitate sanatoasa(si sunt chiar indulgent cand zic jumatate) cand media de viata era de 30-40 de ani, cand unii parinti vedeau cum le mor cate 3-4-5 copii, mai aveati taria sa spuneti asta cu atata siguranta pe dumneavoastra? Mai are rost sa spun ca acum cateva sute de ani media de viata era de 25-35 de ani? Draga domnule, unii au auzit de imunizare naturala, dar dumneavoastra ati auzit de selectia naturala? Daca ea inca era neafectata va asigur ca dvs nu mai erati acum aici si probabil nici prietenii, rudele si tot asa. Ce sustineti dumneavostra deja duce catre o alta latura, a umanitatii, asa ca va intreb, daca ati avea in mana substanta care poate continua viata copilului dumneavostra, ati administra-o?

nealiniatul (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 18:20

Parintii le iau suzeta la copii si le dau tableta de la doi ani. Apoi se minuneaza de ce odrasla desteapta au . Copiii invata prin incercari. Ca atare nu este nici un cistig tableta aia. Iar peste ani , atunci cind au probleme in lumea reala, se refugiaza in tablete si computere(alt gen de suzete). Sportul in schimb , pe linga un corp sanatos , ii invata sa munceasca din greu, sa se lupte pentru a cistiga si in acelasi timp ii invata sa piarda si sa o ia de la capat.

Whiteredarad (5 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 19:32

(pentru @ Gogo-in special, dar si pentr @ alex_777, @radu...)- Nu-i doresc nimanui sa vada Doamne fereste sa aiba , in familie, cum arata un copil cu sechele dupa poliomielita, asta daca a supravietuit bolii. Ca om implicat in domeniu am vazut tetanos cu deces, am vazut copii cu TBC, tatal meu a avut, inainte de 1945, 4 frati, toti morti de difterie. O buna cunostiinta a murit de malarie, refuzand tratamentul preventiv, inaintea unei excursii in Africa. Neindoios , vaccinarea are si efecte negastive, des faci o forma usoara a bolii, mai rar, poti avea complicatii majore. ! % dintre vaccinati au reactii, dintre acestia 0,5 % pot avea reactii majore, care lasa sechele, poate chiar si deces. Dar o epidemie, mai ales in colectivitate, duce la cheltuieli enorme cu tratamentul, la parinti scosi din productie, la suferinta. Sint vaccinuri care ar trebui facute indiferent de dorinta parintilor, pentru altele, si acelea utile, ar trebui ca odrasla sa nu fie primita in colectivitate ( pentru a nu pune in pericol, alto copii). Se poate atinge si indemnizatia de copil, pentru ca nu este normal sa nu faci un vaccin ( antitetanos, antipolio,anti difteric, anti TBC,de exemplu). Dorinta, discernamantul parintilor, sint uneori in functie de pregatire, de religie, de educatie, etc. Cind mergi cu autoturismul , poti avea accident ( e un risc), dar iti iei masuri de prevedere, totusi se moare , cam in fiecare zi,pe sosele. asta nu ne impiedica sa mergem cu autoturismul, avionul, etc Sa judecam corect, sa procedam intelept, iar decizia proprie, trebuie respectata, dar si afectarea sanatatii altuia trebuie respectata. Nu e simplu !

alex (2 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 21:16

cand vaccinurile nu vor mai fi "multi-vaccin" ceea ce este o crima pt corpul unui bebelus, nimeni nu ar mai protesta. Dar de cand am trecut pe GlaxoKleinSmith - cei mai mari producatori de vaccinuri cu TYMEROSAL (produs ce contine mercur, cea mai toxica substanta pt organismul uman) nu ne mai vaccinam copiii, ci dam cu zarul daca ii omoram , ii nenorocim pe viata sau poate nu patesc nimic. Nu vaccinarea in sine e problema. Vaccinarea cu multiple multi-vaccinuri SUB varsta de 1 an e o problema uriasa. Dar dumneata esti "zearista" , nu ar trebui nimeni sa se astepte sa te pricepi la mai mult decat la a starni scandal. Ca asta vinde ziarele, nu adevaruri incomode care pot produce pierderi de miliarde de euro unor giganti internationali.

Stefan (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 22:33

Cand nu te pricepi la sport Dna Oana uiti pt. ce ziar scrii si arunci asa un articol sa fie scris ceva sa-ti iei salariul. Bv succes, despre piramide stiti ceva? :))

abc (1 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 22:46

Doamna ziarist, sunteti superficiala si nesimtita.

George (9 comentarii)  •  25 septembrie 2016, 23:26

@ cosmin,@Stefan si @abc : mergeti si cantati la alta masa, sunteti dusi cu pluta !

nefertem (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 0:07

Solutia e simpla: faci o rezervatie pentru anti-vaxxers, sa traiasca ei acolo cu ai lor, sa aiba profesorii lor, vracii lor, etc, izolati de restul lumii. Isi produc propria mancare, naturala, fara cosmetice, chimicale, nimic, asa ca pe vremuri, cand speranta de viata era 35 de ani. Acum serios, eu nu le doresc astora sa aiba cumva vreun caz in familie / prieteni. De pe margine e usor.

Mirel (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 0:15

Din pacate nu s-a inventat vaccin anti-prostie. Majoritatea ar avea nevoie.

Cosmin (4 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 0:22

Eu nu m-am legat de toate vaccinurile ci de vaccinarea excesiva. Pe vremea noastra se faceau f puține vaccine. Acum ne jucam de-a Dumnezeu. Si se vad consecintele si nu pedepsele. Pedepsele au fost inventate de om alaturi de recompense. Insa ele ne distrag de la consecințe. As recomanda sa fiti mai circumspecți si sa nu uitati ca toate informațiile despre trecutul nostru sunt dictate de cei care conduc. The one who tells the story, rules the world. Un psiholog care mie imi place spune: question everything. Who are these experts? I want to see them. Television tells lies to your vision. Tell your own vision.

bubucul (11 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 0:41

Din păcate nu sunt deloc pe un gând cu dumneavoastră!! Cunosc câteva persoane rămase la pat pentru tot restul vieții de la vaccinul primit! Plus că am văzut documentare cu foarte multe persoane afectate similar. Nu vă doresc să fiți în situația vreunui părinte aflat în o astfel de situație.

Cosmin (4 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 2:50

Majoritatea oamenilor care militeaza pentru natural sunt trecuti prin greutati. S-au iluminat in intuneric. Nu stau pe margine. Sunt oameni treziti, conștienți. Adormitii sunt in tabara majoritatii manipulate subconștient.

Cosmin (4 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 3:03

Mai mult, predomina abordarea cantitativa si nu calitativa a vietii. Degeaba traiesti mult daca esti "mort". Cu toate astea, vegetarienii sunt mai sănătoși mental, emotional si fizic decat multimea care se hraneste cu toxine si hormoni de stres. Si la desert primesc stiri care le programeaza subconștientul. Recomand Studiul China si Conceptul continuu. Cititi varianta alternativa si apoi decideti. Adevarul se recunoaste. Nu se cauta. Se cauta si se inlatura minciuna care sta in calea adevărului.

tudor (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 8:28

Ca sa comentez anumite afirmatii de pe blog: Media de virsta in evul mediu era mica in principal din cauza razboaielor. E drept ca si bolile aveau o influenta dar nu constituiau cauza principala si ele se datorau mizeriei care era mult amplificata in perioada razboaielor. Vaccinurile au parti care aparent sunt pozitive ptr individ dar pentru rasa umana in sine ele au efecte negative pe termen lung in sensul ca o slabesc genetic. Deci noi gindin acum ca facem rau copilului ca nu l vaccinam dar nu ne gindim la slabirea genetica a nepotilor. Deci sunt 2 variante: vaccinuri, gena slabita si slabirea urmasilor sau faci copiii multi, nu i vaccinezi, traieste cine poate si transfers o gena puternica si sanatoasa urmasilor. Deci e clar ca decizia trebuie sa apartina familiei si nu statului.

Liviu (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 8:33

Un articol penibil, superficial, de toata jena!!

stan (5 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 9:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zilarazu (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 9:53

Doamne cata penibilitate... ce legatura are sportul cu vaccinarea/nevaccinarea si mai ales cu Olivia Steer? Doar pentru ca a dorit sa-si faca publice parerile, intr-o tara libera, trebuie linsata mediatic? Nu degeaba sunteti colegi cu tonomatele de la a3. Cine se aseamana se aduna! Si legat de subiectul vaccinurilor, ati facut efortul magnific de a va informa? Ati vazut de exemplu cate cazuri de Poliomielita au fost in 2015? 97 de cazuri in toata lumea...adica in peste la peste 7 miliarde de oameni, dintre care 26 provocate chiar de vaccin. Pentru asta trebuie sa ne vaccinam copiii, pentru o boala care are efect la 0.00000139% din populatia lumii pardon la 0.00000101% ca restul au fost provocate chiar de vaccin????? Efectele secundare la cate persoane s-au manifestat? Oana Dusmanescu scoate-ti ochelarii de cal!

Maxentiu (9 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 10:29

Cind ii acuzati senin pe parinti ca sint criminali daca nu-si vaccineaza copiii, deduc ca va recunoasteti implicit vinovatia pentru toti copiii morti din cauza vaccinurilor. Am dreptate?

vlad (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 11:18

Pacat ca numele dumneavoastra seamana cu ceea ce scrieti. Un articol fara niciun sens pentru care nici macar industria farmaceutica n-ar plati. N-aveti niciun fel de documentare si totusi va permiteti sa scrieti lucruri care va depasesc din toate punctele de vedere. De aceea suntem unde suntem . Daca o mana de rromi fura prin strainatate toti romanii sunt hoti iar daca 3 copii de rromi cu multiple afectiuni mor este epidemie de rujeola de la nevaccinare si e vina Oliviei Steer. Neam de gloabe.

Mna (5 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 11:56

Zilarazu, faci niste calcule aberante. "hai sa nu vaccinam pentru polio, ca procentul de imbolnaviri e foarte mic si din cazurile existente 25% sunt chiar de la vaccin". Nu, hai sa vedem cat % din totalul persoanelor vaccinate inseamna 26, cati din cei 95 erau nevaccinati si ce procent reprezinta din nevaccinati. Asa vedem in ce caz ai sanse mai mari.

Constantin (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 17:25

sa ti bagi tu un kg de mercur in vene si apoi sa ma cauti sa stam de vorba.am atate cuvinte frumoase sa ti spun.

Kendo (2 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 22:01

O poza cu Steer, niste aiureli cu sportul si vaccinuri... Articol aiuristic si aiuritor. Nu cred ca oamenii care sunt impotriva vaccinurilor sunt toti niste idioti. (nu ma refer la madam Olivia Steer, nu prea o urmaresc si nu stiu ce scoate pe gura) Cel mai socant e ca nu vad vreo discutie intre cele doua tabere, iar unii dintre cei mai impatimiti aparatori ai vaccinurilor nici macar nu au copii. Nu ca asta le anuleaza parerea, dar cand ai copii privesti problema putin altfel. In sfarsit, poate ca n-ar strica sa ne amintim care sunt cele mai banoase industrii din lumea asta: cea de armament si cea farmaceutica.

Dan (3 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 23:32

Doamna, copilul meu, in urma unui vaccin, s-a ales cu o multime de alergii. Da, exact cum am spus, copil perfect sanatos, la trei zile dupa vaccin, adica exact atunci cand incepe sa-si faca efectul, copilul brusc devine alergic la o gramada de alimente pe care nu vreau sa le insisr aici, asta pentru ca vreau sa uit si sa sper ca intr-o zi, baietelul meu v-a putea manca fara restrictii. Daca nu cunoasteti pe deplin ce efect pot avea unele vaccinuri, nu va dati cu parerea, va rog eu frumos. Sa faci pe cineva criminal, e destul de grav, cu atat mai mult cu cat cea incriminata, vrea doar sa atraga atentia la unele aspecte, pe care unii dintre parinti nu le stiu si ar fi bine sa le stie.

andrei (1 comentarii)  •  26 septembrie 2016, 23:33

nu degeaba te cheama dusmanescu ... esti plina de *** rautate ... *** ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adevarul (1 comentarii)  •  27 septembrie 2016, 9:52

Se vede ca e un articol de manipulare scris la comanda, de frica si fara vreo mica intentie de obiectivitate si adevar. Propaganda platita mascata sub forma de articol de sport. Un ziarist cu un minim de bun simt nu poate acuza niste parintii ca-s criminali pentru ca isi protejeaza copiii de injectii cu otravuri si mercur. Ziaristul ar trebui sa fie impartial, sa arate faptele din ambele unghiuri, sa prezinte argumentele fiecarei parti cat se poate de obiectiv... Nu e asa doamna Oana? Unde mentionati miile de marturii ale parintilor care si-au peirdut copiii in urma vaccinurilor? Sunt peste tot pe net, dureaza 1 minut sa le gasiti. Unde sunt link-urile cu articolele, filmele ce exemplifica opiniile acestor oameni de bun simt pe care ii acuzati asa fara rusine?

Jenica (1 comentarii)  •  1 octombrie 2016, 13:36

Interesante comentarii, cand lucram firma platea si noi eram interesati sa nu ratam vaccinarea, dar am avut o colega care dupa vaccin a suferit cca 2 lunii pana si-a revenit. Cred in vaccin si iar cei care ne obliga la vaccinare sa aiba posibilitatea de a depista persoanle ca nu sunt compatibile cu vaccinul pentru a nu mai avea cazuri ca cele reletate de Gogu.

Comentează