Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
American Bully

Mai țineți minte istorioara aceea ușor tulbure din timpul Jocurilor Olimpice de la Rio, în care Lochte și alți câțiva înotători americani au inventat că au fost victimele unui jaf armat? De fapt, vandalizaseră, beți, o stație de benzină și […]

...

”It’s coming home, lads”

De ce iubește lumea o echipă pe care, în paralel, o ceartă? Că a avut traseu ușor, că nu a jucat tocmai fotbal, că pe alocuri s-a chinuit pe teren și ne-a chinuit și pe noi, în fața televizoarelor?

Vraja […]

...

Era în care râsul se îneacă

Glumele politice. Glumele întortocheate din fake news, cele care-ți trimit un nod în gât. Știrile gen pamflet, dar nu genul subtil și distractiv, ci cele care par mai amare și mai triste decât cele reale. Toate astea scufundă simțul umorului […]

...

Cele mai complicate lucruri din lume

Primele biciclete au fost inventate la începutul secolului al nouăsprezecelea. De-abia la începutul acelui secol, adică acum vreo 200 de ani. La cât de repede am învățat că trece vremea, descoperirea asta atât de simplă pare că a venit foarte, […]

...

Regi de tot felul

Vineri seara, puteai să ții cu Spania sau cu Portugalia sau cu vreo echipă de pe vreo planetă încă necartografiată. Cristiano e ca un dragon acaparator, devastator, încrezut și imposibil de imitat. Unii spun că dragonii fac prăpăd și nimic […]

...

Casus belli

De ce ne interesează atât dacă Halep se duce sau nu la Rio?

Permalink to Casus belli
luni, 18 iulie 2016, 8:32

Stilul românilor de a-și asuma gloria sportivilor sau, dimpotrivă, de a se simți de-a dreptul furați în cazul unui eșec sau al unui abandon ar putea deveni studiu de caz într-un manual de psihologie aplicată mulțimii. Gândul că Jocurile Olimpice ar fi cumva obligatorii se răsfrânge zilele astea asupra Simonei Halep, care a anunțat că nu onorează competiția din Brazilia, pare să-i macine pe unii dintre noi mai mult decât starea globală a diverselor conflicte și războaie, ceea ce e un pic aiurea, din mai multe puncte de vedere.

Simona s-a obișnuit de o vreme, cred, cu statutul unui pachețel fragil, așezat în mijlocul nisipurilor mișcătoare. Pe steaua ei ghidușă din cer scrie, probabil, „From hero to zero”. De data asta însă, la fel ca și în ocaziile anterioare, Halep n-a trădat pe nimeni. Poate un pic pe ea însăși, dar asta o va ști numai ea, când va trage linia, la final de carieră. Știți voi, acolo, la întrebarea clasică „Ai vreun regret legat de drumul tău în sport?”.

Ne place să ne agățăm de visul olimpic al altcuiva, fără să ne gândim că poate acesta, pur și simplu, uneori nu există. Dincolo de virusuri care să-ți strice socotelile mai târziu în viață, dincolo de oboseală și de consum, dincolo de distanțe de tot felul, ar trebui să ne consolăm, în îndârjirea noastră, cu gândul că oamenii gândesc diferit și iau ce decizii le convin lor, nu nouă.

Până la urmă, la asta se reduce totul. La alegeri personale, la priorități, la hotărâri care nu implicau nicidecum voința populară. Înainte de a-și reprezenta țara și neamul, sportivii se reprezintă pe ei înșiși. Ei cântăresc unde vor să ajungă și de ce. Până la urmă, nu degeaba Jocurile Olimpice se numesc Jocuri. Pentru că ai voie să le joci sau să nu le joci. Atât de simplă e întreaga poveste.

Ne place dubla măsură. Dreptul de a vota pentru propria persoană parcă n-ar trebui să fie valabil și în cazul altora. Proiectăm falsul nostru sentiment național asupra retragerii Simonei Halep de la Rio. De parcă ne-a scos nouă cineva, cu mâna lui, o medalie olimpică din buzunar și a oferit-o, cu nonșalanță, altcuiva.

Ne vine greu să respectăm alegeri, ne vine ușor să luăm îngrijorarea drept pur egoism. Ne plac conspirațiile, suspiciunile, enigmele, poveștile din tunelurile secrete, din motivele ascunse. Ne plac răspunsurile complicate la orice problemă a lumii, când de fapt soluția Simonei e una foarte simplă. Și asta e de-a dreptul revoltător pentru noi, care practic am face orice pentru țara noastră. Am juca până și tenis la Olimpiadă.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

daniel (3 comentarii)  •  18 iulie 2016, 9:20

gogosi de adormit copiii! halep a spus ba ca merge, ba nu merge..daca zicea de la inceput, ca nu merge, era mai clara treaba..acolo nu ies la fel de multi bani cum se dau la turneele de tenis...

Manix (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 9:46

Oricare jucator/jucatoare de tenis ar da zece medalii olimpice pentru o victorie la un Grand Slem.Pentru jucatorii de top olimpiada nu este chiar asa de importanta.Articolul dumneavoastra nu este clar,pentru mine.Daca ar trebui sa mearga sau nu.Mai degraba nu.Steaua ei o ghideaza"from hero to zero".Gresit. Face-ti parte dintre cei care o insulta pentru ca este doar pe locul doi în lume.Ce palme si-ar lua daca ar pica fata-n fata cu cineva care nu este multumit cu locul cinci.Este de notorietate ca oameni care se cunosc(presedinti,ministrii...) trimit cu nepasare la razboi oameni care nu se cunosc între ei....cam asta este sensul adevarat al articolului ,dumneavoastra si mai ales cel al lui Catalin Tolontan si Andrei Buzarin.Dumneavoastra o sa mergeti la Olimpiada? O luati si pe fica dumneavoastra,daca aveti una?O zi placuta.

Dani (19 comentarii)  •  18 iulie 2016, 9:48

Halep nu reprezinta Romania si, in ciuda falsului ei patriotism doar la nivel declarativ, nici nu a reprezentat vreodata tara. Si-a reprezentat interesele materiale, atit. Iar infractorul Tiriac a avut un cuvint greu in toata aceasta poveste. Cel mai bine ar fi sa n-o mai bagam deloc in seama pe machedoanca. Nici la succese, nici la infringeri. De ce ne-ar pasa?

lucian (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:08

Pai tocmai asta e ideea. Daca vrei sa o ignori, o ignori. Daca simti ca te identifici si te reprezinta, tii cu ea. Doar ca e o optiune personala. Ce-i cu indemnul asta general, "sa n-o mai bagam in seama"?!?! :)) Plus, evident, verdictul adevarului absolut:" Cel mai bine ar fi sa..."

Adrian (3 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:16

Nu ati inteles dezbaterea. In acest "ea insasi" e multa Romanie, asta sustine una din tabere. Aceasta era o ocazie sa dea ceva inapoi, cum multe staruri fac peste tot. Cealalta tabara sustine ca indivizii , individualismul e o teorie a statului in stat, un solipsism daca vreti si ca morala e o chestiune in consecinta privata - chiar daca suntem bombardati zilnic cu amanunte picante din viata la fel de privata a Simonei, multe facute publice chiar de ea.

sursan (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:17

Sunt sigur ca titlul olimpic e pe lista Simonei (de fapt, sper sa fie ...) Si pe de o parte inteleg de ce nu merge la Rio. Dar ca sa castigi un astfel de turneu, trebuie sa fii in forma si sa ai si un pic de noroc. Uitati-va la Roger. E la a cincea Olimpiada, si are un argint (bine, aur la dublu). Simona are 25 de ani. Sa zicem ca mai prinde 2 Olimpiade. Daca la 29 ar putea sa mai fie in forma, la 33 am mari dubii. Deci Simona mizeaza totul pe 2020 ... Ii urez mult succes (si multe succese), oricum!

?????? (3 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:28

Nu aveti totusi sentimentul ca Simona Halep ar fi fost totusi intrucatva nevoita sa ii faca un favor domnului Ion Tiriac nemergand la Olimpiada ? Observati totusi ca intr-o vreme, domnul Ion Tiriac era presedinte al COR si facea cadouri automobile sportivilor romani care castigau medalii ? Stiati ca in anul 1971 domnul Ion Tiriac a fost decorat cu Ordinul Muncii ?

john.peris (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:39

Decizie inteleapta din partea Simone, o admir pentru curaj si personalitate !

ooi (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:46

Stati linistiti, nu era medalia olimpica in pericol pentru ca participa halep si il mai si incurca la dublu mixt pe celalalt:) decat sa joace 2-3 meciuri si sa bage plaja pe banii COR mai bine joaca pentru banutii ceruti de tati. Si nu e pericol nici un Grand slem, povesti, Halep nu e capabila sa castige asa ceva. Daca se retrage Serena, alta face copii, vreo 3 se opereaza, Maria e suspendata, vine si Halep cu GS:)

Cosmin (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:50

@Dani: De ce ai impresia ca Halep iti datoreaza ceva? Nici tie, nici altora care *** declarindu-si patriotismul. Pina una-alta, Halep a facut mai mult pentru Romania decit o sa faci tu in 10 vieti. Vrei sa o sustii sau nu? Treaba ta. Ea nu cred ca ti-a cerut personal nici una, nici alta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zamby (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 10:56

@Dani banuiesc ca tu esti ROMAN si-ti reprezinti tara cu cineste... Si nici nu esti ipocrit...

anghelescu ionel adrian (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 11:01

eu consider ca prin atitudinea ei simona halep s-a descreditat ca si sportiva si orice ar face ramane un mare semn de intrebare fata de atitudinea ei fata de tricolor fata de ceilalti membrii ai delegatiei simona halep conform filozofiei nemaului sau a preferat iluzia banului decit demnitatea de areprezenta romania la cea mai mare competite mondiala, din acest moment pentru mine unul simona halep nu mai exista ca sportiv

gin (5 comentarii)  •  18 iulie 2016, 11:03

Manix, dvs "face-ti parte" dintre cei care insulta limba romana

gin (5 comentarii)  •  18 iulie 2016, 11:05

%ooi. Horia Tecau nu poate participa la dublu mixt daca s-a retras Simona. A explicat-o chiar el. Exista o lista de asteptare lunga, conform clasamentului WTA, iar celelalte romance sunt departe.

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 11:17

patriotism is the drug for the uneducated and shallow minded.

Bro (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 11:27

Tot alegere personala era si cand facea turul presei vorbind cum vrea sa fie portdrapel la Rio si abia asteapta Olimpiada, dupa care a venit decizia COSR si a intor-o ca la Ploiesti. Intr-adevar poti respecta deciziile personale, insa nu poti respecta falsitatea si lipsa de caracter.

brazvan (12 comentarii)  •  18 iulie 2016, 11:46

personal, ma doare fix in cot daca domnisoara participa sau nu: nu ma face mai destept sau mai frumos, nu-mi plateste lumina sau intretinerea. consider insa zika un pretext cusut cu ata alba, adoptat de fatalaii imbuibati de la golf si de o mana de tenismani. iar abureala cu drapelul face povestea si mai urata. asadar, multe succesuri...

specialista din Buzau (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 11:53

hALEP, nu datoreaza nimanui nimic. Participa unde si cand vrea. Dar de ce Oana nu spui adevarul pana la capat ? Deranjant este faptul ca isi da importanta mai mult decat este necesar. Pt ea a castigat bani, multi bani... si cateva turnee de mana a 2-a. Ca performanta, in adevaratul sens al cuvantului = Z E R O barat. Mai mult la solicitarea ROMANIEI a participat doar cand a vrut ea sau a avult un alt interes. Iar atunci cand a facut-o, s-a vazut, a jucat la misto, fara ambitie, fără dăruire. Iar ca discurs, sportiva care are in vocabular doar 3 fraze logice, da lectii de patriotism. Inca o ideee, la diverse turnee este incurajata de public, dar este incurajata ca fiind romanca, desi ea nu reprezinta Romania ci doar pe ea insăși. Parca Ilie Năstase, Țiriac reprezentau România. Trist dar adevarat, iar tie, oana, iti recomand sa scrii adevarul cap coada, chiar daca acesta mai si doare si supara.

Manix (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:12

@Gin! Mai cauta pentru ca sigur o sa gasesti. Sunt chiar flatat ca am o singura gresala in acest text. Chiar am ezitat intre cele doua forme.Sunt plecat din tara de 26 de ani,poate am o mica scuza.Vorbesc bine în alte patru limbi.Adevarat,cu ortograful stau si mai rau.M-as fi bucurat sa explici ceea ce am gresit,adica de ce se scrie "faceti si nu face-ti...sau invers"poti sa ma luminezi? M-ar bucura lucrul asta. Te-as aprecia foarte mult.Altfel nu are sens observatia ta. Ramai doar cu ironia.Dar nu cauta prin sertare,explica direct.Pe lânga asta,ai o parere la mesajul meu? Asta este scopul pe aceste forumuri cand raspunzi cuiva. Despre articol ce parere ai? Cam subtire ce ai scris. Astept explicatia,dom' profesor. Multumesc.

ion ion (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:16

cel mai bun lucru este sa o lasam in plata domunului.Nu a reprezentat niciodata tara s-a reprezentat doar pe ea.Banii sa iasa ca in rest nu o intereseaza absolut nimica.Se vede asta si cind isi alege turneele in general alea mai manose si asta dupa ce vede parte de tablou din care face parte.Are ceva sanse sa treaca 2-3 tururi ca sa scoata banii pe deplasare plus ceva profit participa.Nu are sanse faca ce stie ea mai bine se da lovita, obosita muscata de tintari etc etc.Acum moare de frica tintarilor o gaselnita de doi bani.Adevarul este ca s-a suparat ca nu duce ea drapelul ca dupa aia a spus clar ca nu merge.Inainte de a se supara sa spuna cite turnee de grand slem a cistigat ca pina una alta Ponor a cistigat de cind participa la competitii vreo treizeci de medalii aur,argint, bronz .Halep cu ce se lauda? cu aproape nimic.Din punct de vedere sportiv este un picmeu pe linga Ponor.Asa ca sa stea in banca ei sa se ocupe de facut bani pentru ea ca olmpiada se tine si fara ea.Nu face doi bani in ochii mei.Cine se oftica ca nu merge? tintarul zica ca isi progamase sa o muste de buna ce era de ......muscat.Tintarul va intra in foame, va muri si olimpiada va scapa de un tintar ucigas.Asa ca Ponor va putea duce drapelul fara probleme si in mod absolut merituos in oftica lui halep

lucian (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:22

Sincer, deja ma depaseste haterismul asta la adresa Simonei... Deci, nu doar ca e lipsita de patriotism, acum aflam ca ne si da lectii de patriotism si insista sa se afiseze pe toate canalele.... Dzeule! Si eu care intelegeam, din atitudinea ei, ca, din contra, ar prefera, sa nu se faca f multa valva in jurul ei, tocmai ca sa nu resimta o presiune din ce in ce mai mare. Daca pierde, e o vaca imbuibata cu multi bani [apropos, Dragulescule, cine e de vina ca tu faci un sport mai periferic?], daca bate, ei sa vezi cum pierde la turneul urmator!

vlad (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:29

Mie imi pasa din punct de vedere sportiv... nu inteleg cum un sportiv poate rata sansa sa mearga la Olimpiada. Nu are legatura cu patriotismul, cu dusul steagului sau mai stiu eu ce, ci pentru tine ca sportiv... nu e asta visul?? Nu inteleg.

exidpol (5 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:40

-că respectiva merge sau nu la Olimpiadă pentru români e același lucru (au fost întrebați ...o sută de români dacă sunt afectați sau nu de decizia ei?); revoltător este motivul invocat! adică, participanții sunt niște proști, niște ignoranți? mai mult, trebuie ca COSR să își spună opinia, sau misiunea lui este de a decide doar cui dă bățul cu textila..., asta pentru faptul că participarea la Olimpiadă nu este un moft al cuiva ci o decizie a respectivului Comitet de a PERMITE ca un participant să reprezinte ROMÂNIA la respectiva manifestație (care, atenție, nu este numai sportivă!!!, lucru ignorat de unii ziariști).

george (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:40

In legatura cu Halep ar trebui judecat astfel : 1.alegerea de a participa la JO este a ei si nimeni nu o poate obliga sa faca alteva decat credeea ca este mai bine, dar: - intotdeauna a zis ca joaca(si castiga bani)pentru Romania -(ne)participarea nu este leagata de niciun virus, ci de o ambitie pernonala (si numai) generata de educatia sau needucatia primita in familie. A afectat-o faptul ca nu este portdrapelul Romaniei. Si in fond pentru ce merite? La Fed cup nu era vorba de nicius virus si a boicotat pentru a participa la un turneu unde era vorba de bani!. -a afirmat intr-o emisiune de larga audienta la postul national ca are atatia bani incat joaca de placere si poate orican sa se lase de tenis si poate trai in belsug retul vietii. Un mare filozof(scuze ,imi scapa numele!0 Nu conteaza cat ai trait ci cum ai trait ! La educatia ei scara de valori este BANUl si nu GLORIA SPORTIVA. In sport ai ocazia sa fii glorios mai "vizibil" decat in alte profesii(preocupari profesionale). Cu asemenea gandire si , dece nu?,talent, vointa, pregatire precare nici macar nu se va apropia de locul care i-ar da dreptul sa fie retinuta de constiinta publicului macar o sptamana de la ziua in care va abandona sportul. Ce stupid : cu totii (sportivi , oficiali, arbitri,jurnalisti, ca sa nu mai amintesc de milioanele de spectatori sau simpli turisti sunt niste "inconstienti"! Sa ne fie foarte clar: daca era aleasa portdrapel, nu ar fi existat niciu virus si ii respect optiunea dar nu pot fi deacord cu ea in niciu fal !

cainelerosu2002 (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:43

Nu fiti tampiti,ca-i plina tara de ei,Simona joaca de cand se stie pentru romania,n-am auzit ori citit ca ea ar reprezenta alta tara decat a noastra,iar faptul ca este numarul 5 in lume ....cam cate jucatoare profesioniste sa fie ...o mie,...mai multe? Si unde naiba isi plateste impozitul pe banii castigati pe teren,bani care se cam duc la bugetul ROMANIEI,daca nu va e clar.Eu,cand merg in concediu in grecia,reprezint intr-un fel Romania ca si tara si nu indivizi batuti in cap,puscariasi,hahalere pline de bani ascunsi prin te miri ce tari,politicieni manjiti. Pe fond:simona nu da socoteala nimanui,face ceea ce considera ca-i bine pentru ea...e munca ei si numai a ei,eu unul ii urez tot binele din lume.

Marco Polo (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 12:57

cand un sportiv refuza sa-si reprezinte natiunea la FedCup, cand avea mai mare nevoie de ea, precum si la sarbatoarea olimpica, el nu mai trebuie considerat reprezentativ pentru Romania, ci doar un "mercenar", un "legionar" al sportului, avid de bani, de imagine si de... ea stie de mai ce! personal, detest un astfel de sportiv si consider ca nu ar mai trebui convocat niciodata sa reprezinte aceasta tara!

Catalynn (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 13:31

Tot o ardeți unii p'acilea deontologi, cum ca de ce Simonica nu face nimic fara profit. Pai ba băieți, daca v-as spune de exemplu ca sunt fan PSD sau ca nu am boala pe bugetari sunt convins ca imi veți luat gâtul si atârna pe cadavru o placa mare: COMUNIST! Pai daca tot o ardem "de dreapta", capitaliști adica, nu vi se pare ca ceea ce primează e capitalul, profitul?! Sau suntem capitaliști numai cand ne convine, atunci cand vrem sa fim trendy si cool, dar in rest tare ne mai place comunismul?!

Petrache (12 comentarii)  •  18 iulie 2016, 13:42

Mai Marco Polo, ce ai facut tu pentru tara asta? Simona, fiind printre primele 5 jucatoare din lume de vreo 3 ani incoace a facut multa cinste tarii. Are 13 titluri WTA! Ce iti datoreaza ea tie (sau mie)?

Horia (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 13:43

Atât de mult s-a scris despre această arogantă, încât, vrând-nevrând, îţi devine antipatică! Refuzul ei de a juca la Fed Cup, declaraţia sfidătoare, după înfrângerea de la Dubai ( "nu regret că am pierdut, am câştigat destul, acum joc de plăcere"), iar acum refuzul de a merge la Rio, "speriată de ţânţari", ne înfăţişează adevărata faţă a Simonei. Dacă ar fi fost port-drapelul României, mergea, iar dacă ar fi fost vorba de bani mulţi ,acum era la Rio, să se antreneze cu Pele.

Petrache (12 comentarii)  •  18 iulie 2016, 13:44

Ce drept avem noi sa o judecam pe Simona? Trebuie sa-i multumim pentru clipele minunate pe care ni le-a dat si sa-i multuimim ca a reprezentat Romania cu cinste. Atat!

Emilian (5 comentarii)  •  18 iulie 2016, 13:47

Excelent articol!! Felicitari! Cat despre "patriotarzii" de pe internet, nici macar nu mai merita bagati in seama.

Lucky (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 13:52

Cel mai bun articol pe subiect.

cristi (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 14:04

De interesat e normal sa ne intereseze care sunt sportivii ce merg la Olimpiada pentru ca si ei ies la televizor si ne spun sa ii sustinem. Si este normal, sa stiti ca sportul fara fani nu exista. Tenisul fara fani inseamna doar oameni care dau o minge dintr-o parte in alta. Publicul conteaza (fie ca e roman, francez, american, etc), la fel si ce spune el. Cred ca incercati sa diminuati importanta sa. Majoritatea sportivilor castiga mai mult din publicitate decat din sport si acest lucru este posibil pentru ca sunt populari. Deci de interesat cred ca e normal sa ne intereseze dar nu am vazut multa lume asa de suparata si pornita impotriva lui Halep si a acestei decizii ca sa justifice editorialul d-voastra in care o aparati. Ea nu a fost atacat, lumea are parerea ei si este normal. Doriti sa o luam in brate pe Halep? De ce? Spuneti chiar d-voastra ca nu tb sa ne asumam ca natie succesele individuale ale sportivilor. Oricum cred ca in general lumea comenteaza de caracterul lui Halep. Nu si-a anuntat direct decizia, mai intai a scaldat-o, nici participarea la turneul de la Bucuresti nu a confirmat-o direct dupa Wimbledon, a scaldat-o ca o dor unghiile. Sau putea sa fie clara si sa infirme. S-a vazut clar pe fata ei ca nu i-a convenit ca Ponor sa poarte drapelul chiar daca ea nu confirmase sau infirmase perzenta ei la Rio. Aceasta duplicitae sau volatilitate a caracterului se reflecta si in jocul ei de tenis. Unora ne place, altora nu, dar nu i-a dat nimeni in cap deci nu va obositi sa sariti sa o salvati.

adrian Lengyel (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 14:52

Vinovati sunt cei care atribuie competitii sportive de mare anvergura (in cazul de fata olimpiada) unor tari care practic nu pot asigura 100% securitatea si sanatatea sportivilor ca sa nu mai vorbim de turisti!!! Restul e gargara...

Vio (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 14:57

Felicitări doamnă! În sfârșit o opinie echilibrată. Simona nu e datoare nimănui cu nimic.

gilos (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 15:05

D-ra Dusmanescu, ce-ar fi sa vorbiti si sa scrieti in nume propriu ? Ne place, ne agatam, ne gandim, ne simtim...etc, personal nu ma regasesc in aceste afirmatii. Este strict decizia Simonei Halep daca va merge sau nu la Olimpiada.

Timm (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 15:25

Daca conduci comitetul olimpic roman ar trebui sa ai si putina diplomatie. Singurul sportiv de top din Romania care a declarat ca doreste sa fie portdrapel la Rio a fost Simona Halep. In acelasi timp era in dubii daca va participa la Rio din cauza lui zika. COR nu a putut sa-i ofere un steag asa ca balanta a inclinat spre neparticipare. Bravo COR.

dani (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 16:25

Multe tari ar vrea sa aiba sportive precum Simona Halep. Noi o avem si in loc sa ne mindrim cu dinsa, aruncam cu noroi in ea de parca ar fi dusmanul romanilor. Pt ce? Avem vreun tenismen-tenismana-mai buna decit Simona Halep? Nici pe departe! Ati vazut in turneuul de tenis de la Bucuresti, cum stau lucrurile. Si cupa de vis de la Cluj. Simona si in rest...tabula rasa! Vor mai trece multi ani pina va apare in tenisul romanesc o valoare apropiata de Simona Halep! Va doresc mai degraba numai bine!Respect Simona Halep!

Loftus (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 19:07

Exista vreo diferenta intre Halepii de orice fel si sportivii ce ne vor reprezenta la Rio? Ar fi reprezentat ceva numai in cazul in care, americanii ne-ar fi acordat vize impresionati de sariturile Nadiei iar francezii nu ne-ar mai fi facut tot timpul *** fascinati de driblingurile lui Hagi.Pana atunci, indiferent de ce sportiv am vorbi, fiecare se reprezinta pe el insusi, toti urmaresc gloria adusa de castigarea unor trofee si titluri, si nu in ultimul rand, banii castigati intru bunastarea personala.Ca vor reprezenta Romania, ca li se va canta imnul pe podium sau ca unul sau altul se simt mai romani dupa performantele lor...sunt chestii colaterale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Englezu (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 19:25

Sa zicem ca cei care sunt " pro " Simonia au dreptate, iar cei lalti nu au dreptate. Noi, cei din urmă avem o rugăminte : Simonia să nu se mai " acopere " cu steagul României si sa nu mai facă apel la susținătorii români în puținele meciuri în care joacă în meciurile Naționalei !

Timm (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 20:19

@Englezu. Halep reprezinta Romania la fiecare meci de tenis organizat de WTA. Fiecare jucator WTA are in dreptul sau steagul national. La Halep este steagul national al Romaniei. Ea reprezinta Romania din postura de locul 5 mondial. In ultimii 3 ani reprezinta Romania din Top 10 mondial. Nu poate participa la toate turnele de tenis ca nu e robot. Ea alege a ce turnee participa si implicit sa reprezinte Romania. Ea se mandreste ca e romanca.Poate in Anglia la tine e altfel.

Aurelia Sirbu (2 comentarii)  •  18 iulie 2016, 20:57

M-am bucurat, Oana, de articolul tau, dupa ce doar CTP (din ce-am citit eu, dar am citit muuuuult), dintre jurnalisti, a iesit in fata pentru a apara dreptul Simonei de a lua decizii. Celor care nu-i iarta Simonei neparticiparea la FedCup le spun ca Muray si-a refuzat tara la Cupa Davis, dind vina pe oboseala extrema. Are dreptul un sportiv sa fie obosit? Sa n-aiba dispozitia necesara sa schimbe trei-patru avioane si doua fusuri orare? Haideti sa ne bucuram ca Simona e pe locul 5 in lume (voi realizati ce inseamna asta???). Nu mai invocati conjuncturile, conjuratiile, conspiratiile, e pe locul 5 in lume si atit. Inaintea primelor clasate din multe alte tari (Rusia, Italia, Slovacia, Cehia, Elveti, Austria, Franta, Japonia, Canada etc, etc, etc). Si a venit la Bucuresti nu numai pentru cele 280 de puncte, cit pentru a fi acasa, unde nu a fost primita (doar) cu piine si sare, ci si cu insulte si venin... Se putea duce bine-mersi la un turneu de 470 p, nu? Uite, Kerber (nr.2, ok?) se duce la un turneu de 280 p si nu la ea acasa, ci doar ca sa stringa puncte, fiindca, in principiu, nu prea are cu cine se bate, urmatoarea clasata dintre participante fiind pe locul... 21. Ce va doare atita sufletul ca pe Simona nu o cheama Ionescu, Popescu, Marinescu? Ce va tot legati de etnia ei si de infatisarea ei? Nu are nici vina, nici merit pentru ce vine cu nasterea... Dar, oameni buni, oricum ati da-o la intors, tot România o reprezinta, indiferent daca e pe terenul de tenis ori in magazin. Si e printre primii din lume! Bucurati-va, mindriti-va, ignorati-o, uitati-va la fotbal, iesiti la o plimbare, faceti ce vreti si ce va face sa va simtiti bine. Daca (doar) injuratul, insultatul, criticatul va fac bine, atunci problema nu e (la) Simona.

Iancu Ion (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 21:14

Ca sa refuzi sa participi la CEA MAI MARE COMPETITIE SPORTIVA a MAPAMONDULUI e o hotarare de ***, fiindca nu de ZIKA e vorba si de famelia pe care o viseaza, ci de o meschinarie insuportabila...la Olimpiada nu se dau bani, nici puncte...de fapt e machidoanca si nu ma mira cand ma gandesc la ciobanul Becali si verii sai din puscarie...pune fata mana si citeste ce e cu Olimpiadele astea si superba lor poveste, apoi priveste-te in oglinda si ia-te la palme!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 21:19

Total de acord, doamna. Cea mai cu cap abordare a vreunui subiect pe care am citit-o anul acesta in presa sportiva. Scurt si la obiect. Pe de alta parte, dupa jumatate de secol de lipsuri si un sfert de secol de furturi, la ce sa ne asteptam?

jaoju (3 comentarii)  •  18 iulie 2016, 21:44

'from hero to zero', formidabil ! va referiti la viitor, nu ? dar cum ati aflat !? si mie mi-ar fi util sa cunosc viitorul ! ferice de dvs. !

Anca (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 22:22

Cata frustrare pe plaiul romanesc! Acum toata lumea se pricepe la tenis si la Simona Halep si cine trebuie sa participe neaparat la olimpiade. Sunt curioasa cati dintre acesti oameni care comenteaza negativ au iesit la vot ca sa schimbe ceva(inclusiv in sportul romanesc). Cati dintrei cei care comenteaza au facut voluntariat sau donatii pentru semenii lor, din patriotism. Sa discuti despre programul si banii altuia este foarte simplu. Mai ales intr-un sport foarte greu in care se pricep destul de putini oameni.

ploiesteanu (1 comentarii)  •  18 iulie 2016, 23:55

Sunt atâți patrioți ceaușisto - staliniști pe acest forum că mă amuz copios. E acuzată că se duce la turneele mai bine plătite. Normal, orice sportiv face așa. Iar la tenis ești din România sau din Spania sau mai știu eu de unde dar asta nu înseamnă că reprezinți țara respectivă. Decât în Cupa Davis sau în Fed Cup. Cum simt oamenii invidioși că Simona e îngâmfată? Faptul c-o mușcă atâția români pe la spate, deși e un sportiv de excepție, îmi întărește convingerea că a făcut foarte bine neparticipând la competiția de la Rio. Atâta dușmănie și atâta ură pentru mine e de neînțeles. În locul ei n-aș mai participa la nici un turneu organizat în România și mi-aș muta familia departe de hienele de aici. Există vreun sportiv care să nu țină cont de bani ci numai de gloria țărișoarei sale? Dați-mi un exemplu. Știu, Pațaichin căruia i s-a rupt pagaia.

Aurelia Sirbu (2 comentarii)  •  20 iulie 2016, 14:21

Kerber (nr.2) e condusa, in acest moment, cu 1-0 de Lister (nr.664), care la un moment dat era la 3-0 si a luat setul cu 6-2... Indiferent de cum se va termina aceasta intilnire, ginditi-va ce reactii ar fi explodat aici, daca in locul Angelikai ar fi fost Simona!!!

farmer john (1 comentarii)  •  25 iulie 2016, 20:37

Aș vrea să-i văd pe toți patrioții, care o condamnă pe Halep de lipsă de patriotism,cum ar apăra ei țara într-o situație de criză .

Comentează