Oana Dușmănescu

Descoperă subiecte de viață în sporturi extreme și povești extreme în sporturi la care toată lumea crede că se pricepe

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Oana Dușmănescu
Lance, ce ieșire!

Una dintre cele mai mari înșelătorii din istoria sportului își urmează traiectoria aproape obișnuită pentru prezentul nostru – se îndreaptă cu pași rapizi spre reabilitarea lui Lance Armstrong. Dacă statul cu steluțe și dungi intenta proces fostului ciclist, acesta putea […]

...

Cazul Bolt

Zilele astea, Usain Bolt face reclamă atletismului la Jocurile Commonwealth, în Australia. Aura de supercampion încă n-a început să-i pălească și nici trândăveala specific insulară n-a preluat deocamdată controlul. Bolt simte însă că locul lui a rămas gol și îndemnurile […]

...

Amenințat cu dispariția?

În liceu aveam un coleg care era o enciclopedie sportivă pe două picioare. Juca foarte bine baschet, dar dacă ar fi ales oricare altă disciplină ar fi făcut-o cu pasiune și talent, dublate de cunoștințele dureros de temeinice în domeniul […]

...

Compasiunea. Dicționar

Dani Alves spune că suntem ipocriți dacă-l plângem prea tare pe Astori. Mario Balotelli, care, culmea, nu părea deloc cel mai empatic tip de pe pământ, se înfurie teribil și de aici se naște un conflict de declarații. Alves își […]

...

Bătrânețe fără bătrânețe

George Corones e un domn din Australia, care în luna aprilie va împlini 100 de ani. Cel mai bine se pricepe la înot, dar o să ziceți că mai toți australienii la asta se pricep – la apă și la […]

...

Pumnul extrem

Manny Pacquiao se opune căsătoriilor între persoane de același sex. Cu comparații zoologice și sentințe capitale

Permalink to Pumnul extrem
duminică, 21 februarie 2016, 10:03

În cazul lui Pacquiao, cât e oare fanatism religios? Cât e dorință de realegere în Senatul filipinez? Cât e pură convingere?

Probabil că în discursul unui om care invocă pasaje din Levitic, în care se vorbește despre condamnarea la moarte pentru homosexuali, trebuie să existe ceva convingere. Cam atât de firavă este linia care desparte imaginea de băiat bun, mai mereu decent, care locuiește de o viață întreagă pe un înalt norișor moral de cea a unui tip care nu s-ar da înapoi să pedepsească homosexualitatea cu glonțul sau cu spânzurătoarea.

Lumea e oricum împărțită între cei care sprijină sau arată cu degetul mariajul gay. Ceea ce, până la urma urmelor, e perfect normal. Depinde însă de tonul cu care și o tabără, și cealaltă își susțin perspectivele, pentru că subiectul oferă imediat teren favorabil urii, instigării și discriminării. În plus, opinia lui extremă l-a lăsat pe pugilist fără sponsorizarea din partea unui important producător de echipament sportiv.

Un act ipocrit, de altfel, pentru că oamenii de acolo, știau, probabil, ce fel de persoană e Pacquiao și cunoșteau sau măcar bănuiau mecanismele de gândire ale acestuia.

Cu alte cuvinte, fii intolerant, dar ține-o pentru tine! Dacă ai gura mare, dă banii înapoi. Rușine să-ți fie că faci valuri la suprafață!

În anul 2016, cuvintele lui Pacquiao sună anacronic, la modul cel mai inchizitorial cu putință. Nu pentru că n-ar avea dreptul la o părere, ci pentru că uneori omul-orchestră Manny Pacquiao, care boxează, face politică, are o familie tradițional concepută și păstrată, cântă, joacă în filme și, din când în când, și baschet are senzația că se ridică deasupra unui om cu capacități – mai ales intelectuale – normale. Nimic mai fals.

Un om inteligent, oricâte pungi de ură intravenos și-ar administra pe dinăuntru, ar ști cel puțin să le dozeze cât să nu facă din ele bombe urât mirositoare, aruncate în fața oamenilor.

Pacquiao este un boxer excelent, care și-a asigurat un loc. Restul ființei lui, autentic sau nu, s-a clădit pe pumnii săi. Talentele și piedestalurile adiacente au fost mult rotunjite, pompate, exagerate, așa cum se întâmplă și pe aici, pe la noi, cu multe vedete autohtone, care se cred și oameni de sport, și politicieni, și specialiști în medicină, și rock-star-uri în același timp. Care ajung să se creadă judecători și să dea în public, cu relaxare, sentințe. Inclusiv pedeapsa cu moartea.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

adi (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 11:15

***Fi-ti toleranti ca doar suntem in 2016.Nu fi-ti ipocriti...O sa va las sa in ***'gol pe strada :)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fla (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 11:32

articol in proportie de 99% degeaba

Emilio (2 comentarii)  •  21 februarie 2016, 13:20

Foar

Emilio (2 comentarii)  •  21 februarie 2016, 13:28

Foarte bine ca a ales sa isi expuna punctul de vedere. Are posibilitatea, mai mult decat alte persoane, tocmai pentru ca este o celebritate. Si a expus un punct de vedere in concordanta cu normalitatea, nu cu traditia, nici cu realitatea actuala. Trebuia sa fie diplomat, sa impace si capra si varza, nu? Atunci ar fi fost echilibrat, deschis la nou, politically correct. In anii de demult, cei care propovaduiau principiile drepte de viata erau omorati cu pietre. Acum, sunt marginalizati si ''arsi'' in editoriale. Tot e mai bine. Fii corecta cu tine insati, Oana Dusmanescu Este bine sa taci cand ai de spus care este calea buna sau sa taci, pentru a nu tubura apele?

AlterEgo (15 comentarii)  •  21 februarie 2016, 14:44

Comentatorilor, daca tot stiti sa injurati, poate invatati acum sa si scrieti in limba romana.

AlterEgo (15 comentarii)  •  21 februarie 2016, 14:54

P.s. : Chiar nu stiu ce e mai greu de suportat in ziua de azi : corectitudinea politica dusa pana la tampenie sau suficienta tampa a celor care se erijeaza in instante supreme pentru modul in care altii ar trebui sa isi traiasca viata. Cred ca aici putem avea o remiza.

john70 (8 comentarii)  •  21 februarie 2016, 15:50

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gogu (2 comentarii)  •  21 februarie 2016, 15:50

100% de acord cu Pacquiao!

Catalynn (2 comentarii)  •  21 februarie 2016, 15:55

Pac Man nu a fost si nu cred ca are pretenția a fi vreun sofisticat. El e născut si crescut in mahala, nu cred ca are un nivel de educație superior lui jiji. Deci cred ca spune exact ce gândește ...

dan (7 comentarii)  •  21 februarie 2016, 15:59

Foarte bine ca mai deschid unii gura fara sa fie "politically correct"!!! E destul de mare "turma" mai ales in U.E. unde trebuie sa iubesti pe toata lumea indiferent de sex, culoare, religie, etc. In ritmul acesta pot pune pariu ca in vreo 20 de ani se va legaliza si pedofilia !!!

Sorin (2 comentarii)  •  21 februarie 2016, 16:12

Chiar nu observati, stimata doamna, ca societatea de tip occidental (globalizata) se alieneaza? Ca cea musulmana cunoaste abia acum inchizitia? Ca impreuna pun umarul la o potentiala implozie a speciei umane atat de "inteligente" (of, of, mai, mai!)? Si dintre multe subiecte importante, ati gasit unul stupid...din capitolul "alienare"! De la toleranta la exhibarea unei stari impotriva naturii nu a fost decat un pas...eh.

Sorin (2 comentarii)  •  21 februarie 2016, 16:12

Chiar nu observati, stimata doamna, ca societatea de tip occidental (globalizata) se alieneaza? Ca cea musulmana cunoaste abia acum inchizitia? Ca impreuna pun umarul la o potentiala implozie a speciei umane atat de "inteligente" (of, of, mai, mai!)? Si dintre multe subiecte importante, ati gasit unul stupid...din capitolul "alienare"! De la toleranta la exhibarea unei stari impotriva naturii nu a fost decat un pas...eh.

clau (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 16:34

Promit sa nu-ti mai citesc articolele. Pur si simplu sunt fara continut. Scrise doar sa fie la numar.

Mihai (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 16:47

Mie unul nu mi se par normale astfel de tabere care arata cu degetul pro sau contra, la urma urmei, e o problema mai complexa de atata si trebuie dezbatuta ca atare, nu ca la gradinita. Majoritatea care sunt pro si contra nu au nici cea mai mica legatura cu subiectul, unii vor sa fie bagati in zeama si sa fie considerati progresivi, iar altii gandesc mic si au orizonturi inguste, traind in trecut. Una peste alta, orice orientare sexuala ai avea, e o aberatie sa iti dicteze statul pe cine sa iubesti, asa ceva nu e de legiferat, ar trebui sa se intample pur si simplu. Oare daca statul v-ar interzice sa va luati iubitele de sotii, ar fi placut?

SISI (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 16:58

Ideea de familie inglobeaza si reproducerea. O familie gay nu se poate reproduce. Ca nu suntem progresisti si nu gandim ca Oana Dusmanescu , nu este o vina. Sau este o vina? Ciudat articol, trancaniti egalitatea denaturand adevarul.

Andrei (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 17:35

Foarte slab articolul!

alex91ro (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 17:44

Perfect de acord cu Pac-man, nici eu nu vreau sa fiu tolerant, sa se realizeze referendum: vreti sa fiti toleranti? majoritatea decide. Si chiar daca ne obliga sa ii acceptam, sa le dea alt nume, *** nu se casatoresc, termenul de casatorie are conotatii religioasa, pentru *** tuturor religiilor si sa le denumesti alianta de ***: casatorie?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

necsulescu (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 17:45

oana oameni aceia *** nu discriminati.Lesbienele si *** spun ca sunt discriminati

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (5 comentarii)  •  21 februarie 2016, 18:03

Sa pornesc de la cuvintele jurnalistei: ,,Talentele și piedestalurile adiacente au fost mult rotunjite, pompate, exagerate, așa cum se întâmplă și pe aici, pe la noi, cu multe vedete autohtone, care se cred și oameni de sport, și politicieni, și specialiști în medicină, și rock-star-uri în același timp.'' Dumneai este intr-o mare eroare, Many Pacquiao nu poate fi comparat cu mostre gen Mutu, Marica ori alte false valori sportive autohtone. El este un boxer din prima linia valorica la nivel mondial. Evident ca e o aberatie sa gandesti ca homosexualii, lesbienele, *** ori alte categorii care sunt impotriva firii ar trebui trimisi la ghilotina ori spanzuratoare. Daca cel in cauza a spus asta, nu pot fi solidar cu el. Insa, in cazul in care i se pun in gura vorbe ( cum se intampla de multe ori ) fara sa fie vinovat de ele, si a cautat doar sa propovaduiasca adevaratul cuvant al Evangheliei, cred ca a dat dovada de adevarat crestin pentru care nici cariera, nici banii, nu pot fi un motiv de ascunde adevarul. Si este ceea ce trebuie sa faca intotdeauna un om care il urmeaza pe Hristos este sa marturiseasca Adevarul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dac.impielitzat (2 comentarii)  •  21 februarie 2016, 18:33

disclaimer: nu sunt gay, sunt 100% hetero, am cativa prieteni care sunt gay. stiam ca Romania e un taram aspru ba chiar violent potrivnic cuplurilor gay. citind aici comentariile vad ca nu s-a schimbat nimic. suntem departe de a intelege ca sunt doua emotii primordiale care ne anima perpetuu: iubirea si frica. si culmea e ca e in puterea noastra sa alegem care din ele sa ne patrunda sufletul. toti cei care traiti sentimente negative fata de cuplurile gay este pentru ca sunteti inca imaturi emotionali si va guverneaza frica. si este foarte posibil ca aceasta frica sa atraga tot mai multe experiente gay in viata voastra (ceva de genul: va da Universu un copil sau chiar doi gay; e foarte posibil, se stie ce simt al umorului are El...); toti cei care nu aveti sentimente negative ci doar pur si simplu nu vreti sa-i tolerati in comunitate voastra pentru ca nu va plac e foarte ok, e dreptul vostru sa va exprimati parerea atat timp cat ramaneti civilizati si la statutul de om si intelegi ca sunt si ei la fel de oameni ca si voi, ca nu le sunteti superiori in nici un fel, sunt oameni, au suflete, au vise, au emotii, au parinti, frati, familii.

Gigelceluratzel (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 19:23

Marius, zi merci ca nu exista o lege prin care toți cei cu un IQ sub 50 sa fie spânzurați sau împușcați. Ai fi fost un candidat cert. Referitor la substanța articolului, daca n-o vedeți ii Invit pe cei in dilema sa se întoarcă la scoala primara unde se învață analiza de text. Nu va place substanța? Ghinion. Ca va băgați voi capu'n nisip? Nimeni nu a spus ca suntem născuți egali măcar in inteligenta. Succesuri dragi mioritici!

Catalin (1 comentarii)  •  21 februarie 2016, 23:10

Wow... ce nu fac jurnalistii astia pentru a se alinia cu "political corectness". Sa ne mai intrebam de ce au parteneriat cu CNN ?

Cristian (4 comentarii)  •  22 februarie 2016, 5:04

Manny are pergectă dreptate, dragă Oana!***!Ocupă-te de sport însă.Lasă asta pe seama *** care tolerează și acceptă asemenea oameni ***Nu sunt religios, ***.***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (4 comentarii)  •  22 februarie 2016, 5:32

Ești pe invers, Oana?Sau pur și simplu ești de acord cu asemenea ***?***Manny are perfectă dreptate!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

elefterie (1 comentarii)  •  22 februarie 2016, 9:57

aveţi de bifat, doamnă, agenda de promovare *** a corectitudinii politice?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (3 comentarii)  •  22 februarie 2016, 10:09

Ca si crestin , nu am voie sa judec pe cineva, dar am tot dreptul sa urasc homosexualitatea, pedofilia sau alte deviatii comportamentale. Asta ma face rau? Nu cred. Azi tot ce-i nefiresc, ar trebui etichetat ca ceva normal, dar cand omul asta spune ca aceste porniri sunt rele, unii sar in sus ca opariti. Pacquaio, nu spune ca oamenii care fac sau simt astfel de lucruri trebuie omorati, ci vrea sa spuna ca astfel de comportamente atrag niste consecinte extrem de neplacute. Mie, ca persoana heterosexuala, mi se cere un dram de decenta, adica nu pot iesii in societate sa-mi dau in petec facand tot ce-mi trece prin cap, dar unora ca acesti homosexuali, li se organizeaza parade prin centrul oraselor, cu indivizi care incalca orice norme ale bunului simt. Cu asa mentalitati libertine, nu e de mirare ca rata avorturilor si a divorturilor a atins un prag alarmant.

Octavian Stăncioiu (7 comentarii)  •  23 februarie 2016, 11:44

Da, cum apare - atât de rar! - un sportiv care emite opinii incorect politice, e luat la tăvăleală de editorialiștii GSP. a se vedea și cazul de acum câțiva ani, cu un fotbalist spaniol de primă ligă și articolul doamnei Andrieș. Trăiască regulile care ni se impun!

Comentează