Am avut o dispută verbală cu Horia Ivanovici legată de apariția lui Gigi Becali la TV. Citeşte şi replica lui Horia

Aşa cum am scris încă de cînd a fost publicat articolul, Horia Ivanovici are posibilitatea unei replici. Mi se pare normal şi corect să fie aşa. Vă invit să citiţi reacţia lui Horia.

“Decebal inventează o polemică!
Fostul meu amic Decebal Rădulescu, care pe deasupra mai e şi concitadin cu mine (amîndoi fiind din Cîmpulung Muscel), dezinformează, ca să nu spun că inventează pur şi simplu subiectul “Gigi Becali la TV”. Repet, inventează o polemică pe tema Gigi Becali care nu a existat vreodată între mine şi el!

În discuţia pe care o prezintă nu s-a făcut referire niciun moment la cît de mult sau cît de puţin e mediatizat Gigi Becali! De altfel, schimbul de replici a durat maximum un minut. Cam puţin pentru o temă aşa generoasă…  Pur şi simplu i-am spus în faţă că nu e dovadă de caracter şi nu e frumos să-ţi blamezi colegii de televiziune, să le blamezi, practic, emisiunile, lăudînd în oglindă pe altcineva care nu l-a sunat în acea seară pe Gigi Becali, în timp ce eu şi Naum o făcuserăm în emisiunile anterioare. Mai simplu, i-am reproşat că deontologia şi bunul simţ n-ar trebui să-i permită să-şi atace sub centură, chiar şi voalat, colegii de post.

Dacă Decebal Rădulescu spunea strict:”Bravo, Vali, că nu l-ai sunat în această seară pe Gigi Becali!” era ok şi nu mă pasiona absolut deloc subiectul. E opţiunea fiecăruia cum îşi face emisiunea. Dar cînd spui: “Bravo, Vali, că nu l-ai sunat în seara asta pe Gigi Becali, aşa cum au facut-o (nota bene - s-au prostituat) toată ziua ceilalţi!”, atunci nu mai e în regulă. Pentru că aşa cum noi ceilalţi îi respectăm prestaţia, aşa şi Decebal trebuie să respecte celelalte emisiuni ale postului, indiferent că le agreează sau nu. Poate să-l blameze pe Gigi Becali, e dreptul lui, dar nu în contextul atacării altor emisiuni de pe acelaşi post. Mai mult, dialogul de mai sus nu e cel real, întrebările şi răspunsurile fiind scoase din context aşa cum a vrut Decebal!

Îi înţeleg jignirile – fine, vezi, Doamne -  cu “papagalul”, îi înţeleg manipularea (încearcă să mă transforme în susţinătorul frenetic al lui Gigi Becali, sperînd că voi fi înjurat copios, deşi eu nu l-am avut 3 ani pe patronul Stelei la” Fanatik Show”) şi îi înţeleg şi frustrarea (cînd i-am reproşat direct, bărbăteşte, de faţă cu Radu Naum şi Vali Moraru, s-a înroşit şi a cam dat-o în bîlbîială). Nu înţeleg însă minciuna, pentru că acest subiect pur şi simplu nu există!

Nu am discutat sub nicio formă despre cît de bine sau cît de rău e cu Gigi Becali la TV. Personal, fac ce cred eu că e mai bine pentru Fanatik Show şi Digi Sport, nu mă interesează nici cît negru sub unghie gusturile media ale lui Decebal Rădulescu. Doar dacă sunt tendenţioase,  mă interesează. Cei care mă penalizează sau nu sunt doar telespectatorii, care hotărăsc dacă Gigi Becali e în exces sau nu şi atunci au arma cea mai puternică la îndemînă: telecomanda!

Personal, nu sunt nici pro, nici contra Gigi Becali, pur şi simplu îmi fac meseria, finanţatorul Stelei fiind un personaj. Închid definitiv, din punctul meu de vedere, această polemică falsă inventată de Decebal Rădulescu.”
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Iată, în continuare, articolul scris de mine despre discuţia cu Horia Ivanovici

Eu cred că e prea mult Gigi Becali la TV. Şi am spus-o direct, pe post. Horia Ivanovici are o altă părerea. Este un subiect care naşte o posibilă dezbatere. Voi ce părere aveţi?

Timp de două zile după victoria Stelei cu Dinamo, Gigi Becali a intoxicat emisiunile TV din sport. Ziarele infinit mai puţin. Ba din contră, în presa scrisă de sport, Gigi Becali are apariţii sporadice, într-un ritm normal pentru un investitor. La TV lucrurile stau cu totul altfel. În numele audienţei, toată lumea îl sună pe Gigi Becali. “Că face audienţă”, se spune. Că-şi bagă, că-şi drege, că-l face pe unul sau pe celălalt poponar sau ţigan. Şi exemplele pot continua la infinit.

N-am nimic împotrivă. Patronul Stelei trebuie să apară la TV. Nici n-am vreo putere în sensul ăsta. Pînă la urmă e şi anormal şi s-ar încălca un cod deontologic să-i cenzurezi omului dreptul la cuvînt. Dar a-l ţine pe post ore în şir e deja o extremă atinsă. Pentru că şi noi sîntem cei care educăm publicul.

De ce v-am relatat povestea de mai sus?
Sînt unul dintre colaboratorii permanenţi ai emisiunii DigiSport Special realizată de Vali Moraru. Marţea trecută am spus pe post exact ceea ce mi s-a părut. Şi anume: “S-a exagerat toată ziua cu Gigi Becali. Toate televiziunile de sport l-au ţinut la telefon nu mai puţin de 40-50 de minute fiecare. Unele chiar ore. Nu e normal! Şi mă bucur că voi, Vali,  nu l-aţi sunat în seara asta”.

Miercuri sau joi seara, Horia Ivanovici, realizatorul emisiunii Fanatik Show, a venit să-mi spună că s-a simţit ofensat pentru fraza pe care am amintit-o mai sus. Redau dialogul la care au asistat Radu Naum şi Vali Moraru:

- Decebal, nu e frumos ce ai făcut!
- Nu înţeleg! Despre ce vorbeşti?
- Cu Gigi Becali. Că-l sună toată lumea. Nu e frumos!
- Horia, nu înţeleg! Îmi spui tu ce e frumos şi ce nu?
- E vorba de colegii tăi. Tragem toţi la aceeaşi căruţă.
- Noi nu tragem la aceeaşi căruţă, Horia. Dar de corect, e corect ce am spus? E corect că e prea mult Becali pe TV?
- Nu e nici corect. Nu e frumos!
- Horia, n-avem aceleaşi idei despre meseria asta. Asta e clar!
- Da. Asta e sigur.

Pornind de la dialogul cu Horia mi-a venit ideea unei dezbateri. De genul: “E prea mult Becali la televizor?”. M-am gîndit că ar fi interesant răspunsul publicului la întrebarea asta. Şi încă ceva. Nu uit un dialog urît între Horia şi Gigi Becali. Din care am reţinut o singură frază rostită de primul. Frază pe care am acceptat-o ca pe un adevăr. Era o afirmaţie foarte corectă care suna aşa: “Gigiiiii, eu nu sînt ca papagalii ăia care te sună toată ziua!”. Horia, pentru mine a fost şi frumos, şi corect ce ai spus atunci! În cazul în care vrei să publici un text pe tema celor scrise mai sus îţi ofer aici spaţiu cu plăcere.

442 comments ↓

Pagini: [23] 22 21 20 191 » Afiseaza toate comentariile

# 442 adi on 30.09.12 at 12:24 pm

Horia Ivanovici e primul care il suna pe Becali dupa orice succes al echipei Steaua Bucuresti.El doar isi face meseria??Eu credeam ca meseria lui e de jurnalist,nu de pupincurist a unui interlop.

# 441 Levyx on 31.08.12 at 10:52 pm

E prea mult, si prea de prost gust.Am renuntat sa ma mai uit la stirile sportive de pe ProTV chiar din aceasta cauza.Acum urmaresc stirile sportive ale TVR-ului sau DigiSport.Ma bucur ca sunt jurnalisti ca tine, care vad ca paharul s-a umplut si e destul!Esti cel mai realist jurnalist, nu ataci echipe fara un motiv, la fel cum nu le lauzi fara un motiv.Daca toti jurnalistii ar fi ca tine de maine ziarul pentru care ati lucra ar avea sute de mii de cititori zilnic.Acesta e si motivul pentru care nici ziarele nu le mai citesc, si nu fatul ca e gratuit aici pe net.Bravo Decebal si imi doresc sa ramai la fel de vertical!

# 440 mountytoma on 04.03.12 at 2:04 am

daca behaila este prea mult la tv? e atat de evident raspunsul, incat te intrebi cat d eprost, de rau intentionat, sau cat de corupt este cel care sustine contrariul. acest individ otraveste sistematic de cativa ani societatea romaneasca in intregul ei, nu doar pe noi suporterii Stelei! chiar si numai pentru ca este atat de prost crescut, atat de necivilizat, atat de obraznic, atat de lipsit de decenta, atat de lipsit de bun simt, ar trebui daca nu interzis, macar stampilat cu bulina rosie pentru a putea aparea pe post numai dupa ce copiii se duc la culcare. oare cei care il promoveaza atat de vilent pe behaila la tv isi pun vreodata intrebarea “ce efect are asta asupra tineretului roman?” nu cred. sau cred ca si-o pun, dar isi mai aduc aminte de rata urmatoare la banca si uita raspunul la prima intrebare!
v-ati imaginat vreodata ce frumoasa ar fi viata fara fata aia tampa la tv?

# 439 razvan on 27.02.12 at 2:20 am

de acord.e prea mult la tv.prea multa importanta acestui personaj.din pacate Romania e o tara in care multi il admira pe becali.de aia suntem unde suntem.

# 438 sicugigisifara on 12.01.12 at 8:02 pm

si cu gigi si fara el fotbalu romanesc este jos de tot.
adevarul este ca gigi a dat startul tv de sport din romanica si tot el o sa inchida lumina la tv sport.sigur ca bine ar fi cat mai putin gigi dar si fara el …?problema este ca odata cu jiji , (incultul) au aparut toate vedetele acestea troglodite si mai ales de cancan.Decebel ai perfecta dreptate.

# 437 SIMONA stelista on 26.12.11 at 12:42 pm

IL CRITICA TOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII DA FARA GIGI PRESA MOARE,SA FIM REALISTI.GIGI DA TEME ZILNIK PT PRESA

# 436 eu si atat on 17.12.11 at 3:29 am

draga ..decebal tin sa-ti aduc la cunostinta ca in anii 2007, 2008. 2009 cat ai colaborat cu costin stucan , atat la sport.ro cat si la gsp ,in emisiunea dvs gigi becali era zi de zi sunat de carte voi …asa ca acum nu te da mare scula .ca nu ai facut nimik pentru romani sau pentru romania .in schimb ciobanul, prostul ,analfabetul etc(cum il caracterizati voi marii jurnalisti ,ziaristi care nici macar o limba straina nu stiti multi dintre voi ) gigi becali a construit ,,niste” case oamenilor care au ramas doar cu hainele de pe ei in urma unor calamitati ..asa ca ar trebui sa-ti masori cuvintele pentru ca exista un d-zeu si toti suntem egali in fata lui …

# 435 gil on 16.12.11 at 12:12 am

DECEBAL, HORIA, FOTBALUL E UN FENOMEN SOCIAL, STEAUA E PARTE INTEGRANTA
CU SAU FARA VOIA NOASTRA SI BECALI GEORGE.
SUNTEM O NATIE DE OAMENI EPIDERMICI, LEVANTINI. PE CARE VOI, DECEBAL SAU HORIA ATI UITAT SA L RESPECTATI… SI SA IL IUBITI !

# 434 pinteaviteazul on 15.12.11 at 10:56 pm

Sint de acord cu Dl.Decebal.Dl.Becali se “scalda”in televiziunile de sport. Este o aparitie hilara,needucat,permitindu-si sa arunce cu cu laturi in oricine.Dl.Becali nu are cei 7ani de acasa,are in schimb bani…si crede ca-i Dumnezeu. Mai merge si la biserica…!

# 433 ion on 15.12.11 at 7:47 pm

decebal eu sunt DINAMOVIST, tu nu,dar faci o emisiune muuuuuuult mai profesionista decat acest ivaovici!

# 432 grigore on 15.12.11 at 7:05 pm

D-lor ziaristi spunetine si noua ,in ce tara ati mai vazut sau ati auzit, atata balacareala,injurii de tot felul,sau chiar atac la persoana,din partea celor cesi spun investitori? principalii vinovati,sunteti dv.d-lor ziaristi,daca cei jigniti si batjocoiti la tv. v-ar actiona in justitie,nu v-ar ajunge banii de la tv ca sa pliciatiti despagubiri la cei implicati ptr.ca sunteti principalii vinovati de cele ce se intampla,si nu intrerupeti microfonul atunci cand incep injuriile si invectivele,catre diverse persoane,d-l Ivanovici zibeste i se pare ceva comic,uitand ca la aceiasi ora se mai pot uita si copii la tv. Personal daca as avea un angajat sa-mi faca o asemenea emisiune a doua zi ar trebi sa plece indiferent de nume.Nu am vazut niciodata la tv. un investitor de la real,Barcelona,liverpool,mancester ca sa enumerez doar pe acestea sa faca , ce face gigi sau varu giovani? de multe ori nici nu sunt cunoscuti marelui public,ei au o singura menire :sa aduca bani la echipa,de restul problemelor se ocupa angajatii,respectiv presedintele ,managerul sportiv,antrenorii etc.nu vine nvestitorul sa-i spuna antrenorului de la barcelona sau real ce au de facut. Investitorul daca are ceva de spus,da si el o bagadeclaratie la o luna,la doua, la un an,dar intrun mod civilizat nu ce este la noi?,parca am fi in jungla dar, asa cum am aratat si nai sus,dv.nu i-ati baga in seama,si nu le-ati da nas,atunci s-ar linisti. Dv. ar trebui sa luati interviuri doar de la presedinti in jos.

# 431 hasan on 15.12.11 at 3:23 pm

cu tot RESPECTU,ziaristii media moderatorii tv au o mare parte de vina ca fotbalul romanesc a luat-o la vale.dupa orice meci ii sunati pe becali,porumboiu ,meme,mititelu, toti patronii de club care habar n-au dar fac raiting,voi asta vreti majoritatea asta vrea dar sunt si unii care vor sa auda si pareri de la unii care au jucat, joaca sau antreneaza.

# 430 Costin on 15.12.11 at 3:08 pm

Subscriu Decebal. Prea mult Becali la TV. Sincer eu Digi TV nu il vizionez decat la meciuri.

# 429 Corcitura on 15.12.11 at 2:22 pm

Aveti uneori dreptate , alteori nu ! Transformarea ziaristilor de sport in ziaristi care urmaresc senzationalul din vietile extra-sportive ale sportivilor nu face decit indepartarea celor care urmaresc sportul de asa-zisele emisiuni sportive , in speta telespectatorii postului Digi Sport . In afara adevaratelor reprize de sport (meciuri din toate ramurile sportive) cred ca nimeni nu urmareste emisiunile *** ala gras cu fata si zimbet antipatic si cu nume cu conotatii slave , ca al lui Vadim cu care cred ca s-ar potrivi , sint pe un gind !
Deci , va rog mult , mai bine comentati meciuri in direct , mai scrie-ti cite un articol la ziar decit sa respirati acelasi aer cu Jaba (stiu ca nu sint original , porecla apartinind altui personaj din fotbal dar se potriveste si astuia)!

# 428 Alexx on 15.12.11 at 1:23 pm

cui nu`i place sa nu se uite fratilor . normal ca il baga in direct , daca steaua e singura echipa care e in europa , pe cine vrei sa bage pe borcea? care nu a mai intrat de nu stiu cand in europa league si niciodata in ucl.. normal il mai baga pe gigi si pentru audienta.. dar nu sunteti obligati sa va uitati fratilor… toata lumea se uita la fanatik show cu horia :| … macar face rating , mai razi cu gigi … asa … il suni pe hizo ca sa il blameze pe GERLEM … dar el nu se uita ca are numai rapciugi in echipa

# 427 osvald on 15.12.11 at 8:39 am

fanatik show a devenit o emisiune dedicata aberatiilor unui individ lipsit de cel mai elementar bun simt.
Ma scarbeste slugarnicia moderatorului asa ca de cate ori G.B. este lingusit de H.I. schimb canalul.
Horia,ceva mai multa demnitate.

# 426 liviu on 15.12.11 at 7:32 am

mult prea mult Gigi Becali la tv

# 425 sorin popa on 15.12.11 at 3:06 am

bravo, Decebal! inchide-le gura colegilor tai care n-au tupeul sa contrazica in fata personaje gen gigi, giovani,victor becali; l-am vazut pana si pe ema terzian, pe vremuri scuipat de becalioti, azi era ponderat la adresa lor datorita ratingului stelei; pana cand cei multi si prosti o sa ne conduca felul de a fi si comportamentul? adica se califica steaua dintr-o grupa cu locul 6 din israel si locul 7 din cipru si atunci trebuie sa le permitem becaliotilor sa ne scuipe in fata?

# 424 florin on 14.12.11 at 10:06 pm

este prea mult becali la televizor,acest individ nu stie ce e ala respect fata de o alta persoana,jigneste pe toata lumea si apoi se scuza penibil spunand ca a glumit,pentru ca stie ca comisiile ligii nu ii pot face nimic pentru ca el in acte nu figureaza ca finantator la steaua,si se bazeaza pe acest lucru cand jigneste toata lumea.ar trebui sunati omenii de fotbal la emisiuni,cei care se pricep cu adevarat la sportul asta nu tot felul de mascarici care nu stiu nici macar sa dea cu piciorul in minge si se cred marii genii ale fotbalului romanesc.bravo decebal.

# 423 aha on 14.12.11 at 7:10 pm

:)) uite la el :)) ala e analfat ! :))el incepe propozitia cu SI …esti praf draga EuBaciul , tu esti chiar cioban nu baci !! auzi , stima ptr articol :===))) mars ma rujatule !

Pagini: [23] 22 21 20 191 » Afiseaza toate comentariile

Leave a Comment

Reguli :
1. Tratati persoanele care scriu pe acest blog cu respect, nu folositi un limbaj necivilizat sau cuvinte care sa aduca o vatamare morala celorlalte persoane care posteaza mesaje.
        a. In comentariile dumneavoastra va rugam sa va referiti doar la articolul/editorialul in cauza si sa nu atacati autorul.
        b. Nu folositi un limbaj explicit sexual, vulgar sau care sa jigneasca.
        c. Fara comentarii discriminatorii cu tenta xenofoba, antisemita sau rasista.
2. Nu publicati sau solicitati in comentariile dumneavostra adrese de web, produse sau servicii.
3. Nu transformati acest blog intr-un "chat".
4. Pentru protectia dumneavostra nu folositi in comentarii informatii personale, adrese de email, numere de telefon sau URL.
5. In comentarii nu puteti folosi decit urmatoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
6. Daca aveti vreo plangere in ceea ce priveste administrarea acestui blog puteti trimite un mesaj la adresa de mail: contact@gsp.ro.
7. Comentariile care intra in contradictie cu regulile de mai sus vor fi sterse fara a se afisa vreun motiv.
8. Daca veti continua sa sfidati aceste reguli nu veti mai putea sa postati mesaje.

Comentand pe acest blog, sunteti de acord cu regulile precizate, le intelegeti si va dati acordul ca le veti respecta. Va multumim.