Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Clovnul Penedo, meciurile aranjate și influența Prodancei

Adus din Panama după ce toți portarii din Europa s-au terminat, exotica apariție a primit la Iași un nou gol bizar. La fel ca în derbyul cu FCSB, mingea și-a făcut loc prin el, printre apendice și ficat, ca și cum veteranul de 36 de ani ar fi fost făcut din hârtie.

Permalink to Clovnul Penedo, meciurile aranjate și influența Prodancei
sâmbătă, 22 septembrie 2018, 9:24

Cum e viața.

Acum trei săptămâni, Alexandru David, președintele lui Dinamo promovat la fotbal din structurile interne ale companiei lui Ionuț Negoiță, îl ironiza pe Mirel Rădoi, selecționerul reprezentativei U21. Fiți atenți:

„Ne gândim serios să-i plătim lui Mirel Rădoi un consult complet la oftalmologie. Nu se poate să nu convoci pe nimeni de la Dinamo, în condițiile în care practic ai venit la toate meciurile lui Dinamo și ai văzut calitatea tinerilor!”

Atunci, părea o ieșire exagerată cu o bază justificată. Acum, după ce Rădoi a bătut Portugalia, iar tinerii lui Dinamo pun și ei umărul la prăbușirea echipei, declarația e un banc.

Dar un banc nu atât de bun precum Jaime Penedo.

Adus din Panama după ce toți portarii din Europa s-au terminat, exotica apariție a primit la Iași un nou gol bizar. La fel ca în derbyul cu FCSB, mingea și-a făcut loc prin el, printre apendice și ficat, ca și cum veteranul de 36 de ani ar fi fost făcut din hârtie. Și astea nu sunt singurele lui două gafe dintr-un sezon în care Florin Bratu avea nevoie disperată de un portar sigur pentru a acoperi o apărare comică.

În cazul lui Penedo, Alexandru David nu s-a gândit la un oftalmolog, deși e evident că singurul dinamovist prezent la Mondialul din Rusia – altă ironie a vieții! – are nevoie urgentă de unul. Președintele lui Dinamo nici n-ar fi putut spune asta public despre un jucător pe care fanii încă îl venerează pentru că i-a apărat lui Budescu un penalty în derby de România. Asta după ce, în noiembrie 2016, tot panamezul comitea un penalty nebunesc în secunda 11 a derbyului, dar colegii îl salvau, întorcând scorul de la 0-1 la 3-1.

Un obișnuit al meciurilor cu Insulele Turks și Caicos, Saint Vincent și Grenadine, Insulele Virgine Britanice sau Aruba, Penedo este o legendă în țara sa natală, acolo unde-și ascund miliardele bogații planetei. În Liga 1, e doar un mediocru care ocupă locul unui portar mai valoros.

Și mai e ceva care nu a fost publicat până acum în România.

Numele lui Penedo figurează în mai multe rapoarte interne ale unei instituții de integritate a sportului pentru că în 2010, pe când juca în Guatemala la CSD Municipal, a fost ofertat să trântească meciuri. Oferta a venit chiar de la un coleg de-al său, Gustavo Cabrera, care ulterior avea să fie suspendat pe viață pentru aranjamente împreună cu alți doi coechipieri de-ai lui Penedo, Guillermo Ramirez și Yony Flores.

Penedo a jucat 6 ani la CSD Municipal, clubul unde s-au adunat cei trei aranjori suspendați.

Actualul portar al lui Dinamo a fost titular în trei din cele patru meciuri ale lui CSD Municipal despre care colegul său Cabrera a admis în timpul audierilor că au fost aranjate. Meciurile din Liga Campionilor zonei CONCACAF sunt Montagua – CSD Municipal 4-0 (vezi rezumatul aici), Santos – CSD Municipal 6-1 (vezi rezumatul aici) și CSD Municipal – Santos 2-2 (vezi rezumatul aici).

În total, Penedo a primit 10 goluri (în meciul pierdut cu 6-1 a fost schimbat după ce a încasat patru goluri), dintre care jumătate sunt parabile. În meciul terminat cu scorul de 2-2, panamezul face un penalty în primele minute de joc, ieșind nebunește din poartă exact ca în derbyul cu FCSB din 2016.

Penedo nu a fost inclus pe lista aranjorilor, nu a fost suspendat, dar în rapoarte este singurul jucător de la CSD Municipal numit “individ notabil”, pe lângă cei 3 aranjori de meciuri dovediți. În curând, Gazeta va publica mai multe detalii despre rețeaua din care făceau parte colegii lui Penedo.

“O să fiu sincer, e ilogic ca aranjorii să nu caute un portar, dar adevărul este că în cele din urmă nu am știut ce se întâmplă. Am acționat în felul meu, nu aveam habar de ce au făcut ei, dar am văzut lucruri, îmi știam jucătorii”, a declarat Penedo într-un interviu dat în Statele Unite.

Jurnaliștii americani nu știau de rapoarte, cum nu au știut nici cei de la Dinamo când l-au transferat pe Penedo.

Dar conducerea lui Dinamo, în frunte cu președintele care recomandă controale oftalmologice pentru selecționeri, trebuia să facă un scouting serios. Ar fi descoperit că – indiferent dacă a fost sau nu momit de colegii aranjori – Penedo comite în meciuri greșeli inexplicabile, erori care se repetă acum în Liga 1.

Gafa de aseară i-a pus cruce lui Bratu.

Ar fi, însă, nedrept să spunem că doar Penedo e singurul vinovat, când de fapt toată echipa joacă absurd. Campania de transferuri a fost prost gândită, și aici e vina comună a conducerii și a lui Bratu, multe dintre achiziții sunt de nivelul unor bufoni, și aici e vina clară a lui Bratu, antrenorul a încercat să joace un fotbal ofensiv, riscant, în condițiile în care nu avea încă o echipă omogenă, iar căpitanul Nistor a fost momit de George Becali exact când Dinamo avea mai mare nevoie de el.

Și aici e o problemă mare.

Mințile lui Nistor au fost sucite de Becali cu ajutorul impresarei Anamaria Prodan și a jucătorului ei de încredere, Pintilii. Dinamo nu poate dovedi contactul produs fără acordul clubului, dar tot fotbalul românesc știe că această pețire neregulamentară a avut loc.

Cu jucătorul dat peste cap de gândul banilor de la FCSB, ce face Bratu?

Îl ține în echipă, dar la meciul în care se joacă postul lui îl scoate la pauză și dă exclusiv vina pe jucător pentru dezastrul din această toamnă. Astfel, speră el, fanii vor înțelege de ce nu a mers echipa.

Și ce face președintele Alexandru David târziu în noapte?

Anunță prelungirea contractului lui Nistor și apoi îi reziliază contractul lui Bratu.

Spectaculos, nu?

Comedia ar fi întregită dacă Anamaria Prodan, impresara care a contribuit indirect la destabilizarea atmosferei din club, își va numi omul de încredere, pe Dan Alexa, în locul lui Bratu, o mutare pentru care a încins telefoanele în ultimele zile.

Atunci Dinamo își va merita definitiv renumele de club mic, fără ambiție și manipulabil, pe care a început să și-l construiască meticulos în anii finanțării Negoiță.

PS – A plecat și Dănciulescu. Rolul de ficus în organigrama clubului e liber. Doritorii își pot depune CV-urile.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Maximciuc (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 9:34

In sfarsit sunteti cu toti fericiti.

Vasile Oprea (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 9:37

Nimeni si nimic nu mai poate salva Dinamo..atât timp cât acest pseudopatron va fi acolo!!! Restul e...tăcere!

cosmin (3 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 9:47

Bati campii ca de obicei

zorrozabal (21 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:07

Stucane!"Gura pacatosului adevar graeste"!Cu privire la penalty-ul provocat de Penedo in derby-ul din 2016!Pai in favoarea cui a fostCine are bani si "arogantza"sa "umble" fara grija la jucatorii adversi, fara teama de pedeapsa?Sa ne aducem aminte cum Ioan Niculae-patronul Astrei-afirma la tv.cum Becali i-a dat cu tifla, zicandu-i ca intr-un meci,i l-a "cumparat" cu zece mii de "dolaari"pe fundasul Mihalache, ca sa tranteasca meciul!Apoi "cazul"Cretzu de la Gaz Metan,sezizat de Balint-ceilalti "se faceau ca ploua"!Sa revenim la Penedo!Eu nu cred,ca a trantit meciuri nici cand juca la Municipal si nici la Dinamo!Pai cu Santos din Brazilia,scorurile alea le "realiza" si mult laudatul fcsb!Iar la Dinamo?Pai cine nu a batut-o pe Dinamo?Golul ala cu Iasii?Cand te pomenesti fata in fata cu atacantul advers, e greu sa anticipezi-intr-o secunda- unde va suta adversarul si mi se pare explicabil ca a plonjat cu intarziere!

lulu (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:08

nu știu cât adevăr o fi în articol, dar în orice caz e multă răutate. iar dacă unul care arată ca tine, nebărbierit, netuns, nepieptănat, îl face pe altul clown...

adi_dinamo (5 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:09

Se vede cu ochiul liber Stucane ca esti foarte incantat de situatia de la Dinamo. Din pacate chiar nu stiu ce se poate face pentru a-ti piere zambetul de pe fata, la ce management face negoita la Dinamo te vei bucura mult si bine de raul de la echipa. In ceea ce il priveste pe nistor, nu suntem prosti. Ne-am dat cu totii seama de faptu ca el ar fi vrut sa plece la fcsb, dar cluburile nu s-au inteles la bani. asta e, capitanul lui Dinamo este un mercenar! pana una alta, jucatorii vin si pleaca. dar fara suporteri ( de departe NR 1 in ROMANIA) vom fi mereu acolo. Defapt asta va doare! HAI DINAMO!

scorilo (10 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:09

Penedo a câștigat lupta pentru titularizare cu răsfățatul vostru, cel care împărțea vestiarul cu Buffon. S-a impus prin valoare, nu pe pile. Două sezoane a apărat foarte bine. Acum, pare că a îmbătrânit brusc. Se prea poate și asta, are o vârstă. În niciun caz nu e un om de învinuit. A arătat valoare și calitate până mai ieri. Da, apără prost în acest campionat, dar nu-i vina lui ca staff-ul tehnic nu s-a gândit să-i creeze concurență serioasă. Nu-i vina lui că Bratu nu are cunoștințe elementare de antrenorat, care cunoștințe l-ar fi împiedicat să schimbe în permanență oamenii din apărare, în special pe cei din zona centrală, unde e nevoie de maximă omogenitate. Nu-i vina lui că Dinamo nu are nici măcar una bucată închizător în lot. În aceste condiții, suspiciunile privind trecutul său țin de cancan, pâinea jurnalistului modern cea de toate zilele.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:15

@zarrozabal e vorba de Santos Laguna din Mexic, nu de Santos din Brazilia :)

11 (3 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:16

Poate ca Dinamo trebuie sa-l transfere de urgenta pe Andei Vlad.Stie domnul Stucan fotbal cum stiu eu fizica cuantica. Mai bine deschideti un blog despre sapat santuri.

Marius (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:24

Pai inainte trantea meciuri si acum nu mai e bun ca si portar.inseamna ca nu e bun

Adrian1 (3 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:24

Ce sa vezi, comentariul absolut decent pe care l-am postat mai devreme n-a aparut :))) Jurnalism 360 nu alta :)))

aaa (10 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:28

Clovnul Corrado Cattani a mai descoperit un om al ilegalitatilor !!!Incredibil ! Domnul inspector, daca te ai pricepe cat de cat la fotbal ai cunoaste faptul ca fara Nistor si Penedo, Dinamo se batea de mult la retrogradare.Penedo i a scos din *** de foarte multe ori inclusiv cand au jucat cu FCSB/Steaua, din ce imi amintesc a aparat si un 11m executat de Budescu.De fapt eu cred ca, cat de cat te pricepi ,insa daca nu ai inventa ceva ...extraordinar nu ar mai da cititorii clik pe articol.In rest, ii doresc lui Dinamo, retrogradare chinuita !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dorian (6 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:34

Articol cel putin rautacios . Penedo nu a gresit la golul Iasiului , cand apararea este franjuri si atacantul iti da un 'spitz' din 8 metri , esti pus la zid . Din teorie si fotoliu se poate apara precum Lev Iasin , acolo in realitate pe gazon este ceva mai greu . Din varful penitei curge otrava . Iar chestia cu aranjatul trebuie demonstrata cu probe irefutabile altfel este loc de calomnie cand se fac presupuneri pe baza coabitarii .

CitizenX (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:38

*** *** bah Stucane.....*** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX (16 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:43

Adica blatistul Penedo, a venit în imaculatul campionat de fotbal din Romania. De câteva campionate jucatorii lui Dinamo fac un blat colectiv în cârdasie cu antrenorul si conducerea echipei. O sa se termine autostrazile în Romania pâna construiesc ei stadionul ala fara pista, macar se fac economii si o sa ia timp mai putin sa fie construit...In momentul asta, Dinamo are nevoie de stadion fara stadion.

Ciprian (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 10:49

Na, belea! Cica trebuie sa tunzi si sa te barbieresti si ai sa vezi mai putini clowni sau blaturi.

Popa (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:09

Dinamo trebuie desfiintata pt magariile care le-au facut pe timpul comunistilor.

Cici (4 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:16

Nu poti sa-l compari pe Mimiluță de la fc5beaua, care este mort copt fără Deaconu, cu Lupescu care a lucrat ani buni la UEFA!! Ramane problema banilor. Nu cred ca Negoiță greseste cand cere performanță cu contracte rezonabile (pana in 10.000 de coco). Numai ca echipa trebuie sa mearga ceas! Si sa ai forta ca arbitrii fc5bisti ai lui Deaconu sa nu-ti intoarcă mincinos rezultatele din teren. Poporul dinamovist sa nu iși facă iluzii. Presa si televiziunile scla.ve ciobanului idi.ot (Digisport, Pro Tv, Sport.ro sau gsp) se bucură enorm de situatia de la Dinamo si vor amplifica mereu conflictele. E semn ca Romania rămane o tara arhaică, fanariotă, chinuită permanent de același sistem ciobanoid-mafiot.

cn (7 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:16

Deci jucatorul care a luat cea mai mare nota din meciul asta e facut 'clovn' de un individ a carui singura realizare in viata e ca da din gura la tv. Pe urma se face o paralela intre niste goluri parabile si o suspiciune nedovedita veche de 6 ani. Intr- tara civilizata asta s-ar termina cu despagubiri, sau macar cu scuze.

corneliu (3 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:18

Îl iubesc pe Becali pentru că poate profita de sărăcia celorlalți și cum are o erecție cum vrea un căpitan de la o echipă, dacă se poate chiar de la aia cu care va juca duminică. Îl ador pe Becali pentru că a spus că o să-și cumpere o echipă în liga secundă din Anglia și pleacă din țară cu mult iubitul și prea mediatizatul MM. Dă Doamne! Și voi despre ce veți mai scrie? Despre corupție ca orice ziarist sportiv care se respectă. Vă doresc tot binele din lume!

Mda (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:21

"Și aici e o problemă mare. Mințile lui Nistor au fost sucite de Becali cu ajutorul impresarei Anamaria Prodan și a jucătorului ei de încredere, Pintilii". Stucane, problema mare nu e acolo unde zici tu, ci problema mare este la FRF care inchide ochii la toate nelegiuirile facute de becali in complicitate cu, atentie, acest ziar de sport. Cand becali "transfera" in fiecare saptamana jucatori de la viitoarea adversara, de altfel jucatori aflati sub contract, aceasta hartie de impachetat peste il ridica in slavi si publica cate 20 de articole cu si despre fapta lui becali. Sia asta asa, ca voua va pasa de sport poate.... prea deloc.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:25

@cn Despăgubiri și scuze pentru ce? Pentru că am publicat niște date din rapoartele unei instituții care luptă împotriva meciurilor trucate? Am introdus noi numele lui Penedo acolo? :)

Alex (3 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:35

Bratu este un antrenor fara o logica a jocului. In aceste etape nu am vazut o tactica sau un sistem de joc. Cat despre varianta expusa de tine ca a incercat un joc ofensiv....statistica meciurilor arata stilul ofensiv, si schimbarile facute de el te contrazic. Bratu este un antrenor submediocru si foarte fricos.

Demolarii (8 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:36

Nu am văzut nici un articol cu mediile de spectatori și cu ratingul avut de meciurile din ultimul play-off. In schimb la Dinamo e disecata și hârtia igienică folosita, de niste secretari de la fostele redacții Scânteia și Urzica, căci le trebuia și talent sa fie jurnaliști in cele 2 redacții, și care au pretenții de jurnaliști sportivi. De ce ,daca Dinamo e un club mic, din play-off?Daca pe angajații Digi și Telekom îi înțeleg, că au că scop să scadă prețul pentru drepturile TV, pe cei de la Ringer nu-i înteleg. Doar daca trebuie sa lucreze part tine și la Digi sau Telekom....

Andrei F (79 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:42

Pareti ca stiti si va reamintiti multe...Totusi...in meciul acela unde Penedo a facut penalty in primul minut nu numai coechipierii au ajutat portarul ci si arbitrul care nu a vazut un alt penalty la fel de clar la 1-0...Apoi alegeti sa nu va amintiti ca Dinamo a intrat in jocul lui Becali cerand mai multi bani sau statuand ca pentru Steaua Dinamo are preturi marite fata de nivelul jucatorilor!Ma mir ca de astea nu vreti sa va amintiti...Si ar mai fi ceva ...Penedo asta rau de acum a vrut sa plece de la Dinamo in vara iar dinamovistii nu l-au lasat...Asta vorbeste despre ce a facut Penedo la Dinamo...----Eu in problema Nistor cred ca sunt lucruri care nu se spun...Nistor asa meserias a fost aruncat la CFR in schimbul unui jucator asa de valoros care parca ajunsese in Bulgaria!Mai mult...Nistor asa de valoros nu a jucat nici la CFR!Si mai mult... Nistor asa de meserias fusese dat pe raboj lui Bratu de Contra si Mutu!Acuma cine crede ca Nistor nu a jucat la CFR si a starnit antipatia lui Contra si Mutu doar din cauza lui Becali care nu-si manifestase nici un interes pe atunci?Ce ar fi daca l-ati intreba si pe Paraschivescu ce este cu Nistor?Il vedea o mare lipsa de la echipa nationala-aia condusa de Contra!Deci ce stiti dumneavoastra nu stiu Contra si Mutu si nici Paraschivescu...Dar nici ce stiu ei nu stiti dv....

vali mocanu (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 11:52

mizeria din folbalul rominesc merge mai departe si din ce in ce mai toxica! cucoana cu mopul in cap, caruia iau uns balamalele toti folbaliatorii bucuresteni din generatia 95-2000, face regulile in micul si urit mirositorul nostru campionat...bullshit...

Unu’ (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 12:07

@ Andrei F Problema cu Nistor nu prea e o problema. Joaca Nistor infect si ceilalti cara Dinamo in spate? Nu, sunt toti praf. Problema cu Nistor a fost asociata ofertei de la FCSB, dar uitam un singur lucru: in acea perioada Mahlangu a fost vandut de club. Mahlangu si Nistor formau cel mai bun cuplu de mijlocasi din liga 1, asta si justifica rezultatele si jocul bun din prima parte a campionatului. Acum ca in locul lui Mahlangu aduci niste ciurucuri, problema nu prea mai e la Nistor. Da, Nistor nu are valoare, dar in comparatie cu ce e la Dinamo, e mult peste.

mariuss72 (3 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 12:08

"singurul dinamovist prezent la Mondialul din Rusia – altă ironie a vieții! "...alta ironie a vietii e ca acest baiat se crede jurnalist...iar alta ironie e ca si eu am crezut la un moment dat ca este.

Mircea (16 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 12:15

Zile incendiare in sportul romanesc; negoita, becali, prodan, inca o data negoita, becali, prodan, oohh, dinamo, nistor, inca o data dinamo, nistor, fotbal, fotbal, fotbal - oohh, stai asa: fotbal autohton, ohh, stai putin, dinamo, bratu... Sportul romanesc dar si cel international este dominat de aceste performante uluitoare ale acestor personaje, campioni in in...toate,,,de la barfe si intrigi pana la...muntele everest... Atat de campioni sunt aceste personaje incat pagina de web a GSP nu mai are loc de altele... Toata suflarea sportiva a Romanieii sta cu sufletul la gura: ce se mai intapla cu ei, ce vor mai castiga ? Campionii !! Campionii !! Iar GSP-ul ca orice ziar de calitate ( he he..NY Times, ce L'Equipe stau in umbra si la km distanta de gazeta ) urmareste acesti campioni cu o perseverenta de invidiat; se vede ca GSP are un nucleu calitativ extraordinar, marii jurnalisti sportivi din alte colturi de lume sunt umbriti de profesioanalitatea cu care gsp-ul urmareste marii campioni ai tuturor sporturilor.

Andrei F (79 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 12:27

@Unu’ (1 comentarii) • 22 septembrie 2018, 12:07Trebuie sa fie ceva!Altfel de ce a fost vandut la CFR aproape pe nimic?La CFR de ce a fost alungat imediat?Si de ce Contra si Mutu l-ar fi atentionat acum un an pe Bratu tocmai despre Nistor?Contra de ce s-a incapatanat sa nu-l cheme pe Nistor nici cand jucatorul avea presa buna??

cortes (11 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 12:31

Penedo are o scădere clară după mondial (se mai întâmplă, chiar și în cazul unor jucători de valoare). Vinde Penedo meciurile? În primul rând așa ceva trebuie dovedit... Așa orice jucător greșește e blat? Supoziții se pot face, dar trebuie dovezi. Așa și eu pot presupune că ziariștii primesc subvenții de la Becali să îl promoveze non-stop. Pentru greșelile jucătorilor vina o are de cele mai multe ori antrenorul. Moralul, încrederea, respectul, dorința de a câștiga și de a trece peste erori sunt transmise de antrenor. Același jucător poate da randament superior cu un antrenor de valoare. Nu este cazul lui Bratu, un tip infatuat, resentimentar, conflictual, cu un intelect mediocru și cu grave probleme în înțelegerea jocului de fotbal. Îl apreciez pe Constantin Ștucan, dar consider acest articol excesiv de speculativ.

Geambi Jr. (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 12:34

@scorilo Favoritul nostru care impartea vestiarul cu Juventus a fost titular iar apoi s-a accidentat si a stat pe bara 1 an jumate. Dupa ce a revenit nu i s-au mai dat sanse deloc. Asa ca nu mai vorbi doar asa ca sa nu adormi.

Lucian (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 12:38

Orice asemanare dintre tine si un ziarist este pura intamplare.

scorilo (10 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 13:02

@Geambi jr.: Spune-mi un meci foarte bun făcut de Brănescu la Dinamo, unul de ținut minte. Nu i s-au dat șanse? I s-au dat, dar le-a irosit. El însuși declara după un meci prost că nu crede că va mai fi lăsat să apere, pentru că n-ar merita. Argumentat, cu imagini. Că tot veni vorba de vorbit în somn. De bun ce e, Brănescu va îmbătrâni rezervă.

Stelistu (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 13:10

Cătrăneală mare, da totuşi, pe ce loc e dinam0 ?

Urod (39 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 13:14

In mare parte ai dreptate și ma refer la influența lui Prodanca, la managmentul lui Dinamo... Etc... La Penedo, sunt mai reținut, a aparat mult timp bine iar meciuri slabe a facut doar in campionatul asta... Nu l-as suspecta... ma rog... Dar sa-l vinzi pe Mahlangu, cand lotul tău de jucatori este foarte slab, trebuie sa fii cel putin nebun sau sa nu te pricepi... Deci sa fie clar, managmentul a fost primul factor pt care Dinamo a ajuns aici si dupa aia Bratu si altele... Iar despre oferta lui Nistor, tot Dinamo este de vina... Ce este greu sa pui clauza la fiecate jucator care vine la Dinamo, ca daca pleaca la Steaua trebuie sa de-a cinci milioane, de exemplu, e greu?!!!!... Nu e greu, trebuie doar sa te pricepi... Ca manager, ma refer... Si gata, ai rezolvat marile smecherii de *** ale lui Becali... Am spus-o de mult, campionatul romanesc se va însănătoși cand v-a scapa de banii bolnavi ai lui Becali...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Panou (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 13:27

Dezastrul nu va fi complet până nu va interveni filozoful angoasei milițiene, prietenul rakeților din fosta Yugoslavie, spaima balerinelor venerice din bombele anilor 80, mucul de trabuc maro, Cornel D.

Relu Ricsa (5 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 13:30

1. Penedo e singurul din Liga 1 prezent la mondial, nu numai singurul de la Dinamo. 2. daca le dai peste bot panamezilor ca sunt in competitie cu St kitts and Nevis, atunci poti spune acelasi lucru si despre USA, ca sunt angrenati in competitii slabe. Au si adevrsari mai tari pe acolo... Ca si concluzie, un articol slab, in nota obisnuita, scris pe genunchi, o insiruire de idei mai putin inghegate, care emrg dezbatute la o bere in parc, nicidecum asternute haotic pe 'hartie'. Miroase rau a peste:)

Nicolae (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 13:58

Nu am vazut atata ura intr-un articol de nu stiu cat timp. Ura este aici, nu un articol ,,facut cu cap'', asa cum fac jurnalistii. Plus senzationalul din el si ca revin cu tone de probe. Sunteti disperati dupa click-uri, ati pune poze si cu propria mama dezbracata daca stiti ca intra multi cititori. Imi erai antipatic de la emisiunea aceea de ne era bagata pe gat de prima pagina a gsp. Insa de la articolul asta, iti blochez adresa, nu vreau sa mai intru niciodata sa vad atata ura, si ditamai articolul in care ai dat in Penedo de zici ca te-a injurat de morti, ca e ceva personal. Nu ca as fi citit mai mult de doua articole de-ale tale inainte, dar de azi m-ai facut sa fiu sigur ca nu voi mai citi nimic scris de tine, multumesc oarecum.

dracula (2 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 14:37

Majoritatea care comentati vad ca nu sunteti de acord cu cele scrise de Stucan,nu sunteti voi de vina,ci Dambovita,ma refer la mentalitate. Costin un salut de la un dinamovist din Bergamo,esti unul din putini ziaristi sportivi din Romania,care pui intodeauna punctul pi i,felicitari ptr. articol.

gio (16 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 14:55

Aberatiile lui Stucan.. Sunt milioane de goluri de portar, poate ar trebui sa te uiti mai mult la fotbal si sa te lasi de scris.

gio (16 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 15:00

Stucan urmareste greselile jucatorilor, in special portarii si aparatorii, apoi desper unele insinueaza ca au fost intentionate. Sunt milioane de greseli, dar doar unele ii starnesc suspciunile inspectorului Stucan, altele mult mai mari sunt doar greseli, pe ce criterii le selecteaza inspectorul doar o inspectie in capul lui ar putea sa lamureasca. Bine ca n-a vazut ce a comis portarul lui PAOK cu Benfica, sau poate tocmai aia i se parea o greseala naturala :)))

Leopardu (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 15:01

Domnu Stucan, o iei si matale pe urmele geambasului... articol plin de "rautacisme", intepaturi, jigniri si bucurie pro st ascunsa despre situatia in care a ajuns Dinamo. Dar nu uita ca in viata primesti totul inapoi. Ca lucru pozitiv remarc ca ai amintit direct, fara sa te dai dupa cires, despre rolul lui Becali si a lui Prodan. Cat despre clovni, mai incet, ca esti aproape si tu ...

Costel (6 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 15:21

Domnilor, nu inteleg de ce va faceti viata amara avand asteptari de la aceasta echipa. Nu cred ca e cazul sa replicam la nivelul suporterilor "filosofia" negoiteasca care spune ca poti face performanta fara bani + multi prosti in jurul tau. Zau ca nu inteleg uneori efervescenta unora care cred ca poti face mai mult decit un rezultat general mediocru cu acest club/aceasta echipa in epoca negoita. Singura mare realizare a lui Ionut Negoita in fotbal este ca, pana acum, nu ne-a retrogradat deoarece, la modul cum a condus acest club, cam asta ar fi rezultatul. In fotbal exista 3 modalitati simple de a face performanta: bani, pricepere si bani + pricepere. Cu primele doua faci saltul de la o echipa mediocra catre grupul fruntas. Marile campioane devin prin a 3-a modalitate. In cazul campionatului romanesc nu poti vorbi de a 3-a varianta, deci raman celelalte doua. Trebuie sa traiesti intre Jiji *** sau Rednic, ca sa fiu plastic. Fie cumperi ce e mai bun (sau macar are perspectivele de a deveni cei mai buni), fie investesti in oamenii cei mai buni care pot sa iti aduca/creasca jucatori. Tragedia acestui club este ca, in schimb, el balteste intre Negoita si Raduta, doi oameni care se pricep la fotbal cat doi somalezi care au trait in savana toata viata. Negoita, David, Danciulescu, Raduta, Bratu, sa fim seriosi, oamenii astia nu au deloc priceperea de a conduce un club de fotbal. Primul e un ***, in timp ce ailalti 4 vor doar sa-i faca pe plac. Dau scris ca daca sta Negoita 20 de ani la Dinamo, atunci 20 de ani ne batem pentru locurile 5-8 in cel mai bun caz. Si dupa 11 ani de rezultate submediocre, putem spune linistiti ca spiritul lui Dinamo e mort, el mai traieste un pic in inimile suporterilor, in special cei peste 30-35 de ani, insa la nivelul clubului nu mai e nimeni sa priceapa ca esecul nu e o varianta pentru acest club. Am ajuns un club de esalonul 2 ca mentalitate. De asta si PIN are succes. Copiii de 16-25 de ani nu inteleg deloc ce inseamna de fapt Dinamo. Ca acest club nu poate trai din coregrafii ci trebuie sa traiasca din performanta. Neavand performanta de mult tip, tinerii suporteri cred ca e suficient sa existe un mic grup de fanatici care pot trai fara rezultate deoarece isi sunt suficienti. E o filosofie total gresita.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

radu (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 15:41

V`ati gasit de cine sa va luati, de Penedo ... un tip care a venit in Romania ca rezerva si datorita seriozitatii a reusit sa`i ia fata unei petarde neaose umflate de presa (Branescu). In ultimii doi ani a fost lejer in top 3 portari din Romania. Anul asta intr`adevar e catastrofal, probabil nu a avut vacanta sau nu mai are motivatie dupa mondial. Bine, nici apararea nu`l ajuta, cand iti trag aia din toate pozitiile la poarta e greu sa nu faci cate o greseala pe meci.

anonim (18 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 15:53

Hai sa nu mai comentam un fotbal care nu exista, acesta romanesc! Hai sa vorbim de finala Champions League, unde o echipa a vandut meciul Realului! Practic, a fost un circ, iar Penedo e mic copil pe langa cea mai murdara echipa din fotbalul englez, echipa care faca si in trecut aranjamente la pariuri! Oare de ce nu a mai zis nimic Stucan 360 dupa "gafele" din finala Champions League?

ultimul (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 15:54

Ultimul!..........

Ionut (1 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 15:57

Sunt tare curios daca Dl Costin Stucan a vazut si mingile scoase de sub bara si alte interventii din timpul meciului ale "blatistului Penedo". E usor sa dai cu noroi intr-unul care a gresit la un gol, dar a evitat inca 3, goluri pe care 90% din portarii din Liga 1 le-ar fi primit.. Sunt suporter Steaua(FCSB), dar chiar asa sa inventam stiri de dragul rautatii ce zace in noi..

?????? (95 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 17:43

Lupta dintre "nea Negoiță peseditu'" și "nea Gigi Becali" ,din "clanul Becali" ,pare a fi o continuare și a vechilor lupte dintre galeriile Stelei și a lui Dinamo, chiar și din "epoca Corleone", "la scare 1 : 1", cu implicarea indirectă și a rapidist-dinamovistului Bratu, a stelist-dinamovistului Dănciulescu, a altor personaje, după cum ar afirma "nea Gigi Becali" pe care Galeria Stelei nu prea îl mai bagă în seamă de când este cu FCSB ? Sursa GSP, ,,LIGA 1 • POLI IAȘI - DINAMO 1-0 Prima reacție a lui Gigi Becali, după ce Bratu a acuzat că oferta FCSB pentru Nistor a distrus-o pe Dinamo: "Asta mi-au cerut fanii și am reușit"" ? După o astfel de afirmație , jucătorii care au contracte cu Dinamo opinați că ar trebui să îi solicite despăgubiri lui "nea Gigi Becali" ? Opinați că ar putea fi și o speță de "concurență neloială", deci de interesul Consiliului Concurenței sau a comisiilor de la Ligă și FRF ?

serban (3 comentarii)  •  22 septembrie 2018, 18:08

Funia , sapunul , scaunul, sunt puse! Urmeaza executia! Cine impinge scaunul??! Epoca Penedo s-a sfarsit , cu voie sau fara voie!!

Comentează