Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Românii și Europa, baba și fizica cuantică

A fost frumos la televizor, într-o seară liniștită de septembrie. Inter, apatică și anostă, a fost salvată de inspirația lui Spalletti și de voleul lui Icardi, jucătorii lui Klopp au alergat de parcă erau urmăriți de un roi de viespi […]

...

De ce, Gică?! Întreabă-ți vicepreședintele!

Viitorul – FCSB 1-4. În studiourile TV se pornește iarăși furtuna care face uitat meciul prost al campioanei din 2017. “Ce fotbal am avut și ce fotbal avem acum? De ce nu spuneți, domnilor, de ce am ajuns aici?! De […]

...

Un club tot mai mic, mic, mic. Dinamo

Așadar, Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo, se va transfera la FCSB. E ca și cum, cândva, Lucescu, Cornel Dinu, Andone sau Lupescu ar fi luat-o la sănătoasa spre marea rivală Steaua, ademeniți de vorbele dulci ale lui Valentin Ceaușescu. Dar […]

...

Dumnezeu nu bate cu parul

“A fost dragostea lui Dumnezeu față de mine! Este incredibil cât de mult mă iubește Dumnezeu”, a rezumat George Becali ce s-a întâmplat joi seară pe Național Arena. Când revezi faza golului de 2-1, începi și tu să crezi că […]

...

5 impresii despre FCSB – Dinamo 3-3

1.Bratu și declarația neinspirată cu ADN-ul Când a câștigat play-out-ul din sezonul trecut, Dinamo s-a simțit de parcă a jucat o primăvară în liga a doua, reușind să promoveze într-un final în sezonul regulat. Un sezon regulat pe care l-a […]

...

Dumnezeu nu bate cu parul

“A fost dragostea lui Dumnezeu față de mine! Este incredibil cât de mult mă iubește Dumnezeu”, a rezumat George Becali ce s-a întâmplat joi seară pe Național Arena. Când revezi faza golului de 2-1, începi și tu să crezi că […]

Permalink to Dumnezeu nu bate cu parul
vineri, 17 august 2018, 12:14

“A fost dragostea lui Dumnezeu față de mine! Este incredibil cât de mult mă iubește Dumnezeu”, a rezumat George Becali ce s-a întâmplat joi seară pe Național Arena.

Când revezi faza golului de 2-1, începi și tu să crezi că a fost ceva. Poate chiar Dumnezeu a lăsat un spațiu de doi metri, exact de cât avea nevoie Romario Benzar pentru a centra impecabil atunci când în mod normal disperarea îți ucide luciditatea.

Tot Dumnezeu a ridicat mingea cu un centimetru fix cât să treacă peste degetele lui Posavec, portarul de 1,90 ieșit cu încredere și furie pentru a respinge și acest ultim atac disperat al FCSB, și tot El l-a trimis pe Gnohere într-o zonă a careului în care, statistic, atacantul ar fi așteptat o centrare-fantomă.

De aia, francezul era atât de singur acolo.

Fundașii nu fac marcaj pentru că, de obicei, 9 din 10 astfel de centrări nu trec de portar.

FCSB a primit din cer un cadou minunat pe care-l merită măcar pentru perseverența cu care jucătorii ei, unii mai cruzi, alții mai experimentați, au bâzâit ca niște bondari timp de 90 de minute în încercarea de a scoate din Europa o echipă cu un spirit de luptă impresionant.

Dar tot din cer sau – mai bine – din peluză, FCSB a primit aseară o lecție pe care finanțatorul ei ar trebui să știe să o asimileze, judecând după momentele lui de pioșenie televizată.

Pentru cine nu-și mai aduce aminte, pe 20 martie 2008, Rapid și Steaua au jucat în Giulești un derby extrem de important în lupta pentru titlu.

Rapid, antrenată de Mircea Rednic – omul căruia FCSB trebuie să-i mulțumească pentru importul lui Gnohere – conducea cu 1-0 în momentul în care arbitrul Alexandru Deaconu a fost lovit în cap de o brichetă aruncată din tribuna a doua. În urma presiunii incredibile puse de jucătorii Stelei, în frunte cu Lovin și cu Dică (foto), arbitrul a oprit meciului, iar Steaua a câștigat cu 3-0 la masa verde.

Aseară, în minutul 54, unul dintre jucătorii aceluiași Dică a fost lovit de un obiect neidentificat aruncat din peluză de un fan FCSB. Nedelcu a fost izbit în plină figură exact când țopăia de fericire ca un copil pentru penaltyul acordat de arbitru.

Cu pielea nasului zdrobită, plin de sânge, Nedelcu a început pur și simplu să tremure din cauza șocului. Uitați-vă la palmele lui, pe reluări.

După câteva minute de îngrijiri, tânărul fotbalist a reintrat, dar a fost atât de zguduit încât șuturile lui păreau mai degrabă că-l caută, răzbunător, pe imbecilul din peluză care-i zdrobise nasul.

Interesant este că, în timp ce Nedelcu sângera abundent pe gazon, nici arbitrul spaniol al meciului, nici jucătorii croați nu s-au gândit vreun moment să oprească partida din motive de siguranță, deși măsura agreată de Deaconu, Dică și Becali în martie 2008 ar fi justificat pe deplin abandonul.

Atunci, Dică a condamnat publicul. A făcut-o și aseară, dar cu jumătate de gură înainte de a mulțumi din inimă “suporterilor minunați care ne-au susținut”.

Scăpată de momentul ridicol în care un fan își mutilează un jucător favorit, FCSB s-a calificat miraculos, iar Becali a invocat iarăși dragostea lui Dumnezeu pentru el.

Aseară, Dumnezeu, destinul sau cine mai vreți le-a dat, însă, o palmă celor care acum 10 ani fugeau ca potârnichile din Giulești, urlând de bucurie pentru o înfrângere-în-curs-de-transformare-în-victorie la comisii.

Bunul lor simț ar trebui să sesizeze marea ironie pe care soarta le-a servit-o.

Există în popor o vorbă pe care Becali sigur o știe.

Dumnezeu nu bate cu parul.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

machiavelli (1 comentarii)  •  18 august 2018, 12:49

Nu a fost providenta celui de sus, hai bre ... a fost balt. In Singapore un chinez batran (ca ala din kill bill) cu 2 ore inainte de meci a fost vazut intrand intr-un magazin de peste cu o valiza. S-a dus si a cerut "Peste spada aveti? Dar cu teaca". Vanzatorul a apasat un buton in forma de ochi de peste si un perete s-a dat la o parte. Batranul a intrat si acolo erau mii de ecrane cu meciuri din toate sporturile. In mijloc o masa mare (de blackjack) iar un japonez gras statea in spatele mesei. Batranul a deschis valiza a golit continutul (1 milion de dolari) si a spus tare ... da Gnohere gol in min 92 ... golul de 2-1 si in acelasi timp de calificare). Si cam asta a fost. Matale trebuia sa stii treaba asta.

Qytzu (4 comentarii)  •  18 august 2018, 17:05

Cistine, eu aveam fata de tine un real respect. De data asta ai comis-o grav, intr-o încercare disperata de manipulare. Uiți sau te faci a uita ca înainte de a fi lovit in cap de bricheta care-l vizase, de fapt, pe Lovim, arbitrul a atenționat observatorul partidei in repetate rânduri cu privire la obiectele care zburau necontenit de câteva minute, din tribune in teren. Uiți de asemenea ca spicherul stadionului Giulești, a făcut apel in mai multe rânduri la spectatori sa înceteze cu "bombardamentul" , subliniind ca in caz contrarmeciul poate fi suspendat si apoi dat pierdut Rapidului!!! Uiți ca au fost 3 minute de întrerupere, după care s-a reluat iarăși cu apelurile disperate ale speakerului. Abia când bricheta destinata cum spuneam lui Lovim care in acel moment era lângă arbitru, l-a lovit, a dus mâinile la cap, a văzut sânge pe una din mâini , s-a uitat la observatorul federal, cerandu-i parca acceptul si abia mai apoi a fost atent la Lovim si la Dică , dar si la alti steliști care ii tot spuseseră si pana atunci ca sunt loviți neîntrerupt de tot felul de obiecte, pietre, scânduri, umbrele, brichete, monede, chiar un telefon, sticle si pețiri, pungi de plastic cu urina si cu *** etc ....Asta ar fi fost CORECT sa scrii, dat se pare ca ți-ai pierdut, de frica giuleștenilor, simțul recunoscut, al corectitudinii pe care cititorii il apreciau la tine !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal (16 comentarii)  •  18 august 2018, 17:53

@ Quitzu In ce film-de actiune-s-a intamplat ce povestesti tu?Ca noi astia,nu am vazut decat o biata bricheta de plastic,aruncata de la vreo 30 de metri-cat erau pana la tribunele fostului "23 august" si dupa aceea a urmat ce stim cu totii- la ordinul lui Basescu,aflat in tribune!

itu52 (5 comentarii)  •  18 august 2018, 20:56

Pe aici toate sunt aproximative, deși se lucrează cu șublerul. Să lăsăm la o parte cei doi metri pentru Benzar și centimetrul care lipsește portarului, dar să zici că 9 din 10 centrări rămân fără gardă, mi se pare exagerat. Mai exact a fost Ghnoere când zice, nu știu frate cum am ajuns acolo, eram nervos, simțeam că se face o nedreptate. La kilogramele lui a zburat de parcă era purtat de Dumnezeu. Ș-apoi să facem o corecție, pentru că zicalele ți-s un pic strâmbe. În Ardeal, asta fiind sursa, se zice „Dumnezeu nu dă cu bota”(bâtă in sud). Păi una-i bota, alta-i parul. Una e să dai, alta e să bați. Vezi să nu transformi mâine „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n straiță” și să vedem „Dumnezeu îți dăruiește, dar nu-ți bagă-n desagă”. După cum vezi și aici se zice tot ”dă”. La GSP aveți obsesia parului.

io (1 comentarii)  •  19 august 2018, 2:29

Bai Stucanu Prostanu ce mare mare lucru ai descoperit si tu ,ce mare tragedie ai descoperit si tu ,ca si cum FCSB sta doar in Nedelcu si nu mai are jucatori si nu are cu cine il inlocui , mare palma ce a luat Steaua si cum a descoperit Stucanu Prostanu cum ii tremura Nedelcu de la lovitura ,mare jurnalist Stucanu Prostalanu

Muiu (1 comentarii)  •  19 august 2018, 2:54

Ce *** de om poti fi, ***. Cum iti place tie sa extragi din context si sa oferi o opinie distorsionata... Compari merele cu perele (lovitura primita de un arbitru cu un aprimita de un jucator). Faci deliberat scurt circuit mental cand vine vorba de a aduce in discutie intreaga situatie de la meciul din 2008. Obeicte zburand din toate directiile pe teren, intreruperea partidei pret de cateva minute, apelurile repetate la calm, adresate tribunei giulestene, de catre crainicul stadionului, apoi de catre observatorul federal, apoi de banca tehnica a Rapidului... Ai ramas acelasi pervers, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costică (3 comentarii)  •  19 august 2018, 7:49

La acel meci ștucane, nu a fost numai o brichetă! Au fost pietre, bucăți de beton și de scaune! Nu minți! Te vede cel de sus! Dumnezeu nu bate cu parul.

Bucur (1 comentarii)  •  19 august 2018, 9:19

Pana la urma o victorie meritata... fie ea si sub presiunea publicului care arunca cu obiecte...

Andrei (1 comentarii)  •  19 august 2018, 12:53

Tristă meseria asta, de jurnalist, mai ales când n-o poți face fără constrângeri...

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord