Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Mafia, Burleanu, Lupescu și ceasurile

Campania electorală de la FRF se anunță o luptă lipsită de fair-play din care publicul va ieși câștigat. Iar câștigul ar fi și mai mare dacă Lupescu va fi ales președinte, pentru că el a promis că va face publice toate neregulile din contabilitatea lui Burleanu încă din primele zile ale mandatului său

Permalink to Mafia, Burleanu, Lupescu și ceasurile
joi, 8 martie 2018, 1:05

Ce diferență este între un cap mafiot și Răzvan Burleanu?

Primul își pune oamenii să filmeze persoane publice importante și, peste ani, le arată imaginile compromițătoare sau chiar le publică pentru a-i șantaja și a obține foloase necuvenite în scop personal.

Al doilea a găsit documente compromițătoare în contabilitatea federației și le scoate la iveală după 4 ani pe post de muniție electorală, în scop personal.

Au trecut 3 zile de când Gazeta l-a întrebat public pe actualul președinte FRF de ce nu a scos la iveală aceste acte atunci când le-a găsit. În zilele primăvăratice din 2014, când insista că el va schimba fotbalul românesc din temelii și că în mandatul său va domni transparența.

Răspunsul întârzie.

Întârzie și răspunsul contracandidatului său, Ionuț Lupescu, la întrebarea punctuală despre achiziționarea unor ceasuri de lux din banii FRF.

Până acum, dezvăluirile electorale ale lui Burleanu i-au produs lui Lupescu o singură reacție: amenințarea cu instanța.

În cazul banilor sifonați către Mircea Sandu și rudele sale, Lupescu are un caz solid în tribunal după ce Burleanu a încurcat niște date sau le-a folosit intenționat pentru a induce o complicitate între Sandu și contracandidatul său.

Dar în cazul ceasurilor, Lupescu, Sandu și Prunea nu mai au niciun pic de spațiu de manevră. Regulamentele și, implicit, legile îi împing într-un colț fără ieșire și fără alibiuri.

Cazul este dezarmant de simplu și de grav.

Între septembrie și decembrie 2008, cei trei oficiali ai FRF au cumpărat 10 ceasuri de lux în valoare totală de 40.000 de euro, din banii federației.

Întrebat despre scopul acestor achiziții făcute de la firma iubitului fiicei sale, Sandu a răspuns că aceste ceasuri sunt oferite frecvent în lumea fotbalului pentru președinți de federații, oficiali de cluburi sau la ocazii speciale.

Practic, fostul președinte al FRF a admis că el și colaboratorii săi Lupescu și Prunea au achiziționat bunuri pentru un scop interzis categoric de Codul de Etică FIFA, unde valoarea suvenirurilor e limitată la 200 de euro.

Ce depășește această sumă reprezintă mită!

Iar mita nu e pedepsită doar de regulamentele FIFA, ci și de legile oricărei țări civilizate din lumea asta.

Tocmai din cauza unor ceasuri scumpe, în 2014, membrii Comitetului Executiv FIFA au fost protagoniștii unui scandal imens după ce s-au trezit în camerele lor de hotel de la Rio de Janeiro cu cadouri de peste 20.000 de euro fiecare din partea federației braziliene (CBF).

Brazilienii continuau tradiția predecesorului Ricardo Teixeira, fostul șef al CBF până în 2012 și prietenul la cataramă al lui Mircea Sandu, investigat în prezent de FBI pentru mită și plăți ilegale din fondurile federației către oficiali ai FIFA.

Ceasurile scumpe, împreună cu hainele de blană, vacanțele de lux și banii cash, au reprezentat dintotdeauna stimulentul pentru coruperea arbitrilor și oficialilor din fotbalul mondial.

Gazeta a prezentat astăzi cele mai cunoscute cazuri, din Italia până în China, dar acolo sunt doar exemplele devenite publice până acum.

În acest moment, un personaj important din fotbalul românesc care nu are legătură cu alegerile FRF este pe punctul de a dezvălui cum l-a ajutat pe celebrul patron al unei campioane a Europei – alta decât Steaua – să-l mituiască pe un arbitru român pentru o faptă aparent minoră.

Românul trebuia să nu-i dea cartonaș galben unuia dintre jucătorii care riscau suspendarea într-un meci extrem de important din cupele europene.

Arbitrul respectiv nu ar fi la prima acuzație de corupție.

Nici Mircea Sandu – președintele care cumpăra împreună cu subalternii săi, Lupescu și Prunea, ceasuri scumpe din banii federației pentru cadouri interzise – nu e străin de acuzele de mită.

În 2004, fără știința publicului din România, celebrul arbitru englez David Elleray povestea în biografia sa o întâmplare picantă cu oficialii FRF, petrecută la un meci internațional jucat în 1992.

Lupescu are legătură cu acea partidă doar datorită faptului că a jucat 78 de minute.

Povestea savuroasă este despre Sandu, Kassai și ai lor, viitorii colegi și susținători ai lui Lupescu peste ani.

Preluați de la hotel, arbitrii englezi au fost duși la Snagov, într-o vilă introdusă în protocolul FRF de Adalbert Kassai, unde au fost ghiftuiți cu șampanie, caviar și alte mâncăruri scumpe. În casă erau și 12 femei pentru toate gusturile.

“Cântărețe”.

Dar cântărețele nu au scos nicio notă muzicală toată seara, scrie Elleray.

În schimb, erau pregătite pentru o noapte cu arbitrii care au fost anunțați că nu au cum să se întoarcă la hotelul din București până a doua zi dimineața.

De relația cu arbitrii străini și de protocolul federației conduse de Sandu se ocupau Kassai, Cristian Bivolaru – actual director general de la Viitorul – și cumnatul acestuia, Ioan Piscanu.

Toți au spus că în momentul dezvăluirilor lui Elleray nu erau la vila din Snagov.

Niciunul nu a negat, însă, practicile federației, la fel cum Mircea Sandu nu a negat acum cadourile interzise pentru oficialii din fotbalul mondial.

Dintr-un interes îndoielnic, Burleanu tocmai a dezvăluit un caz care confirmă practicile dubioase ale FRF în mandatul lui Mircea Sandu.

De data aceasta, actualul președinte a nimerit un croșeu în plin și în corpul contracandidatului Ionuț Lupescu.

Campania electorală de la FRF se anunță o luptă lipsită de fair-play din care publicul va ieși câștigat.

Iar câștigul ar fi și mai mare dacă Lupescu va fi ales președinte, pentru că el a promis că va face publice toate neregulile din contabilitatea lui Burleanu încă din primele zile ale mandatului său.

Popcorn, răbdare și multă compasiune pentru fotbalul românesc.

Comentarii (40)Adaugă comentariu

mg (15 comentarii)  •  8 martie 2018, 13:10

Ok, Burleanu susţinut politic a uzurpat scaunul pregătit de Naşu' pentru omul lui, Gică Popescu. Lupescu e chemat de cei care aşteaptă revanşa de a doua zi după acele alegeri cu cântec. Între timp au refuzat orice colaborare cu noua conducere(care include şi oameni de fotbal sau specialişti în domeniu, aşa cum e Andrei Vochin). Oare interesul echipei naţionale sau al fotbalului nostru, al tuturor, nu trebuia să primeze ? Cum poţi să vii acum să deplângi ipocrit situaţia în care s-a ajuns, când timp de patru ani ai dat găuri în burta corabiei cu ce'ai avut la îndemână ? Iar discursul lui Lupescu la prezenatarea candidaturii este unul demagogic, tipic pentru un carierist.. Poate vom renunţa la un moment dat şi la marota asta cu genraţia de aur. Haideţi să vedem ce a făcut generaţia lui Stoicikov cu fotbalul bulgar, poate învăţăm ceva.. În condiţiile date, Marcel Puşcaş e soluţia cea mai bună pentru şefia FRF. Este un om integru, care s-a războit cu sistemul impus de Mircea Sandu, nu are legături bolnăvicioase şi se pricepe mai bine decât cei doi scoşi în faţă, la fotbal.

Observator (24 comentarii)  •  8 martie 2018, 13:12

Domnule Stucan, continuati sa scrieti despre 10 ceasuri care au costat 40.000 Euro ca sunt "de lux"? Cartier este o marca scumpa, dar care nu exceleaza in privinta ceasurilor, in timp ce Girard-Perregaux are mai multe modele la peste 40.000 Euro bucata! Cum v-am mai scris, dvs. si burleanu stiti cu adevarat ce este un produs de lux; dvs. din auzite si citite, in timp ce burleanu le cunoaste din practica de zi cu zi! N-aveti de gand sa fiti impatial? O.

Lup (6 comentarii)  •  8 martie 2018, 13:30

Lupescu ar trebui să NU răspundă în niciun fel la lucrurile astea, în care vor să-l atragă oamenii de bine, ci să vorbească exclusiv despre fotbal, să propună principii, programe, o viziune despre dezvoltarea fotbalului și o listă clară cu oamenii de care se va înconjura. Și n-ar fi rău să se și țină de promisiuni.

knuty (1 comentarii)  •  8 martie 2018, 13:31

Lupescu face parte din ODIOASA gasca care a distrus fotbalul romanesc!Clanul Becali,Sandu ,Dragomir!!!Sper ca cine voteza sa nu uite acest lucru!!!!Burleanu nu avea cum sa repare in 4 ani ce au stricat astia in 30!!!

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  8 martie 2018, 13:31

@Observator Luxul nu este domeniul meu. Dar un ceas de 10.000 de euro nu poate fi un ceas banal. Putem să întrebăm cititorii.

Che Guevara (31 comentarii)  •  8 martie 2018, 13:44

Totul este despre mita, coruptie, mafie, furaciuni, interese meschine si culise. Adica fotbal de Dambovita. Ar trebui mutata FRF la Alba Iulia - parerea mea.

Flaviu Amarandei (1 comentarii)  •  8 martie 2018, 14:02

Ca de obicei în România nimeni nu contestă fapta, apar doar viciile de forma. E adevărat că au folosit banii pentru a cumpăra de la "prieteni " produse ce urmau a fi date drept șpagă, dar asta nu e o problemă, ci faptul ca Burleanu ă publicat stirea în perioada alegerilor. Suntem un neam de mici "combinatori " incapabili să ne asumăm opinii tranșante împotriva celor pe care-i sprijinim.

Observator (24 comentarii)  •  8 martie 2018, 14:27

@ Costin Stucan Un ceas de 10.000 Euro nu este banal, dar nici "de lux"; partea cu luxul incumba atat savoir faire (adica un mecanism de exceptie), cat si un metal nobil (aur sau platina), eventual si pietere pretioase! Cand insa este vorba de 10 ceasuri care au costat impreuna aproximativ 40.000 Euro, mi-e clar ca acestea nu pot fi considerate precum a postat deja pe contul sau finul cunoscator (are cu ce, isi permite) intr-ale articolelor de lux, burleanu! Desi ma pricep mai bine decat el la fotbal (inclusiv in privinta partii practice, cu toate ca este mai tanar decat mine), mi-am format o imagine despre ceasurile de lux mai curand din lecturarea zecilor de carti, reviste si cataloage! O.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  8 martie 2018, 14:30

@Observator Acum am înțeles. Nu sunt specialist în ceasuri. Le voi numi atunci ceasuri scumpe. Sunt totuși niște ceasuri scumpe

ciprian (3 comentarii)  •  8 martie 2018, 14:54

Lupescu a spus deja ca Sandu nu vor face parte din echipa lui, la fel si Kassai si restul lingailor. Da-le naibii de ceasuri, o sa ajungi ca-n reclama cu halatu ---- Ceasu, Ceasu, cat e ceasu! ----- Oricum Lupescu castiga. Sandu a fost un presedinte sub orice critica asa ca sa speram ca, Lupescu va corecta greselile din trecut si va merge inainte, nu putem trai in trecut la nesfarsit. Sper ca voi ziaristii sa stati cu ochii pe el si sa-l trageti de maneca atunci cand va gresi. In rest, lasati balacareala asta ca e deja gretoasa. Ce se mai aude cu non-combat-ul de la bravul nostru presedinte?

Addy (9 comentarii)  •  8 martie 2018, 14:59

Costine , daca 10 ceasuri au costat 40.000, de ce tot vorbesti despre un ceas de 10.000. Sau s-au schimbat regulile aritmeticii de cand am terminat eu clasa a patra?

Ady (2 comentarii)  •  8 martie 2018, 16:03

Costine ce tot ii dai cu ceasurile de 40000 de euro Burleanu maninca 12000 de euro salariu pe lună 5000 de euro plătește federația chirie la Stejarii pentru Burleanu plus Bodescu Vișan mașinile închiriate de la Țiriac între 2000 și 5000 de euro pe lună 500 de euro pe zi diurna 200 de zile pe an sint 100000 de mii pentru unu bani de organizare pentru turneele de calificare 200000 de turneu retine de organizare nu pentru mai marii federației ce este asta ? Devalizare!

Urod (39 comentarii)  •  8 martie 2018, 16:07

Iar îmi pare rău... Vrei sa pari echidistant dar nu ești... Eu nu înțeleg, participa cumva Mircea Sandu la aceste alegeri?!!!!.... Va chinuiți în disperare să-l asociați pe Lupescu cu ce făcea Sandu... Pai dacă acele ceasuri sunt scumpe , premiile pe care și le da Burleanu, cum sunt?!!!!... Adică Lucescu de-abia ce reușise sa între în federație si trebuia sa se facă Don Quijote sa sa lupte cu Sandu...?!!!.... Cine ar fi făcut asta...?!!!!... Tu , Burleanu.... Cine?!!!!.... Asa suntem de specialiști sa avem pretenții de la alții, sa fie mai perfecți decat perfectul, iar când vorbim de noi sa fim foarte indulgenți.... Hai sa fim serioși.... Mai grav este sa nu iasă Lupescu președinte decât *** alea de ceasuri, care nici scumpe nu sunt.... Dacă costau 40 - 50 de mii de euro BUCATA. atunci ar fi scumpe.... Cea făcut Nasu îi este caracteristic, dar să-l asociezi pe Lupescu cu asta, este o încercare jalnica....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (10 comentarii)  •  8 martie 2018, 16:26

@Costin, totusi cand vrei scrie ceva care sa-l deranjeze si pe Burleanu? Te rog nu-mi mai vantura articolele alea de tot rasul care nici macar nu-i deranjeaza camasa lui Burleanu. Ti-am citit si din comentariile de pe FB, vad ca stii despre faptul ca Burleanu din banii FRF, plateste lunar 12.500 de euro chiria la masini pe care le folosesc ei si familia lor. Am vazut ca stii despre faptul ca s-a schimbat mobila cam des in ultima vreme la Buftea si Mogosoaia si despre firmele Cristiallin si Vitrina si tot nu scrii nimic, cu parere de rau, caracterizarea lui Sendre, este foarte corecta. L-a Lupescu nici bine nu si-a anuntat candidatura ca ai scos prietenia cu firma SEG.

Observator (24 comentarii)  •  8 martie 2018, 16:56

Dar cu impartialitatea cum ramane, domnule Stucan? Imi pare bine ca ati inteles chestia cu ceasurile, dar va incurcati (sau simulati) in aspecte mult mai simple, care tin de moralitatea pe care o tot invocati; este moral ca acest pusti tupeist sa aiba venituri atat de mari, din care sa nu suporte nici macar chiria? Federatia ii este aservita? O.

anti Ciurli Burli…. (12 comentarii)  •  8 martie 2018, 17:10

Stucan, Un "ziarist" de 2 lei,fara coloana vertrebrala,fara decenta si fara pic de corectitudine.O marioneta a lui Burleanu.Oare din zecile de mii de euro lunar pe care Burleanu ii ia de la FRF ,ii da si lu' Stucan ceva? ca doar asa se explica atitudinea acestui "ziarist 360". Esti jalnic,Stucane...

Mihai (10 comentarii)  •  8 martie 2018, 17:21

Inca o intrebare Costin, despre diurnele de 500 de euro pe zi pentru deplasariile federarilor, despre faptul ca Burleanu a zis ca CCA are un buget record de 300 de mii de euro, iar Craciunescu a demontat asta si a spus ca pe vremea cand era el la CCA, avea un buget de 500 de mii de euro. Si sper ca vei raspunde intrebarile legate de firmele alea 2 din Cluj(Cristiallin si Vitrina), despre faptul ca Burleanu a schimbat mobila de cateva ori la Buftea si Mogosoaia si a scos toate pozele cu Generatia de Aur. Si despre faptul ca Burleanu nu a validat comitetul executiv inca la tribunalul Bucuresti. Pana nu vad ca vei scrie ceva legat de astea, in opinia mea, nu esti atat de corect ne spui tu ca esti.

Vlad (1 comentarii)  •  8 martie 2018, 17:45

@Observator : ai dreptate pe de-o parte cu ceasurile de lux. Pe de alta parte, nu iti pot da dreptate, deoarece @Costin Stucan nu a facut altceva decat sa raporteze valoarea unui ceas la salariul mediu pe economie din Romania. Din acest raport a tras concluzia ca acele ceasuri sunt de lux, avand in vedere ca valoarea unei bucati este de 4000 Euro. In Romania sunt foarte multi oameni care nu castiga acesti bani lucrand un an de zile. Raportand valoarea unui ceas la veniturile unui cetatean din Vestul Europei, cu siguranta putem pune acel ceas la clasa Premium. Aici observ ca sunt multe persoane care vorbesc despre impartialitate. Bineinteles ca unele articole pe blogurile sportive vor fi mai mult sau mai putin partinitoare si intr-un mod subliminal vor sustine pe un anumit candidat lovind in celalalt candidat. In alta ordine de idei, banuiesc ca Lupescu, atata timp cat a fost in federatie , a fost partas poate intr-o mica parte la afacereile in familie ale lui Mircea Sandu. Conducerea actuala nu e nici ea straina de aceste practici, desi s-a iconizat continuu cu o imagine imaculata, un fel de ''mai sfinti decat Sfantul Petru''. Nu trebuie uitat ca in politica si afaceri se merge pe principiul ''Nu poti baga mana in butoiul cu miere si sa nu te lingi pe degete''. In aceasta lupta pentru ciolan cu totii scot coltii si ghearele aratandu-se unii pe altii cu degetul. Pana una alta, sistemul va fi mereu corupt, indiferent de valoarea cadourilor sau de calitatile vocal-orale ale cantaretelor. Aceste practici nu s-au inventat in Romania, doar ca exista acea placere sado-masochista (la nivel intelectual cel putin) de a le reaminti la fiecare pas folosindu-se mereu expresia ''Nicaieri in lumea civilizata a fotbalului nu se intampla lucruri monstruoase''. Rezultatele pe terenul de fotbal exprimate la nivel de infrastructura, echipe de club si echipe nationale in ultimii ani sunt triste. Sper ca acestea vor fi determinante in alegerea corecta a persoanei care va prelua mandatul de presedinte pentru urmatorii ani. In lipsa unor solutii viabile si teluri concrete si realizabile, rezultatele vor trimite fanii inraiti ai sportului rege direct la ***. Daca se continua in acest ritm, fotbalul din Romania va ramane doar cu amintirea calitatilor oratorii, costumele albastre, zambetele si strangerile de mana cu presedintele Turciei. O seara placuta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

anti Ciurli Burli…. (12 comentarii)  •  8 martie 2018, 18:14

domnule Mihai,asteptati zadarnic sa l critice Stucan pe burli. ***. Stucan e mereu intr o barca,de data asta in barca celui mai mare *** din istoria federatiei(Burli). Daca asteptati echidistanta din partea lui Stucan,asteptati degeaba.***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (24 comentarii)  •  8 martie 2018, 18:53

@ Vlad Dar Stucan a reprodus o informatie pe care a postat-o pe contul sau burleanu; din punctul nostru de vedere (al dvs., al lui Stucan, al meu si al multor romani), o medie de 4.000 Euro per ceas este mare, dar, scuzati-ma nu si in opinia lui burleanu, care castiga mii de Euro pe luna din veniturile despre care am mai scris. La astfel de cadouri (obisnuite in lumea fotbalului, fostul presedinte mentionand ca el insusi a primit unul de 20.000 Euro) se raporteaza tupeistul presedinte, cand el castiga atatia bani? Despre impartialitate, sa nu mai vorbim; unuia precum titularul acestui blog ii este necunoscut termenul. In rest, ramane fiecare cu convingerile lui; pe a mea nu reusesc s-o schimbe 100 de burleni si stucani! O.

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  8 martie 2018, 19:15

...asa este Mircea Sandu umbla la arbitri ...niciodata cu Mircea Sandu in frunte nu ne ar fi batut albania ...arbitrul ne ar fi ajutat pe noi ...nu pe ei ...

Mihai (10 comentarii)  •  8 martie 2018, 20:27

Baieti, uitati-va si voi, nici macar nu ne mai raspunde:))) Am zis sa intru mai pe seara, in speranta ca voi primi un raspuns, vad ca nu a raspuns nimanui...

Boeangiu Marian (25 comentarii)  •  8 martie 2018, 22:54

Inteleg clar, din toate materialele si faptele prezentate ca Mircea Sandu si epoca lui s-a evidentiat prin hotie ,lipsa de caracter si incomprtenta. Inteleg ca cel putin sustinatorii daca nu chiar si Ionut Lupescu sunt prizonierii sau parte ale acestui sistem mafiot. Inteleg ca Burleanu are cel putin probleme de caracter alegand sa prezinte aceste "inginerii financiare",care nu stiu pe cine au luat prin surprindere, exact in campania electorala. Pe de alta parte ,cand vezi "obiectivitatea " cu care s-a implicat in aceasta campanie kappo Ioanitoaia si majoritatea celor din subordine , oameni foarte talentati, foarte inteligenti ,cu multa carte, dar...cu mari lipsuri la capitolul corectitudine si impartialitate in tratarea subiectului parca incepi sa-l intelegi. Si nu e bine ,nu e corect sa gasesti justificari lipsei de fair-play intr-o astfel de lupta. Pe de alta parte suntem nevoiti sa fim pragmatici ,sa lucram cu materialul clientului si sa admitem ca avem de ales intre doua rele. Care e cel mai mare, de care trebuie sa ne ferim ? Pentru mine raspunsul e simplu , IMI E GROAZA DE GASCA DIN JURUL LUI LUPESCU .Nefacutele lor si consecintele le stim cu totii. Asta este !

itu52 (17 comentarii)  •  8 martie 2018, 23:58

Povestea cu ceasurile, macabră prin definiție, pare să fie preferata federațiilor de fotbal. Cui pe sărăcie îi place să-i sune ceasul? E ceva ce-ți dă fiori pe șiră. Federați trecuți și actuali, bag seamă că s-au dotat din timp, poartă scumpeturi pe mâini și oferă GSP_ului show_ul ”duelul ceasurilor”. Uni dau, alți primesc, FIFA condamnă mita, deci implicit și primirea ei. Nu mai știe românul ce să mai creadă, o adevărată ”alba-neagra”, suntem ca la parlamentare sau ca în fotbalul românesc, ”avem arie de selecție mică” și pe deasupra penală. După cum se vede orice alegere este proastă, păi nu-i mai bine să nu se revizuiască nimic, dar să se schimbe pe ici pe colo prin punctele esențiale câte ceva și să le confiște ceasurile, să le dea la CCA, poate cu ceasuri de aur greșesc mai puțin. Doamne ce balamuc, folosește oare la ceva?

Observator (24 comentarii)  •  9 martie 2018, 15:19

Daca va va fi groaza, nu mai urmariti fenomenul, domnule Boeangiu! Veti ramane cu amintirea unui mandat "exceptional", al unuia care nu are aproape nimic in comun cu fotbalul de performanta, specializat in chestiuni politice si implicarea acestui domeniu in alegerile din federatii! O.

Che Guevara (31 comentarii)  •  10 martie 2018, 16:31

Ce s-a intamplat cu comentariul meu anterior ? Contravine cu ceva regulilor acestui site?

Che Guevara (31 comentarii)  •  11 martie 2018, 13:01

1. Ceasurile in cauza sunt ceasuri de lux. Costin Stucan nu a gresit cu nimic. Poate 4000 de Euro pare o suma mica pentru unii, dar eu cred ca sunt putini dintre comentatorii de aici care conduc o masina care valoreaza cat un ceas FRF. 2. S-a vorbit despre salariile din Occident. Numai cine locuieste in Romania vorbeste despre "pielea ursului din padure". Cine sta afara stie ca nimeni nu isi cumpara ceas de 4000 de Euro. Poate scopul articolului este sa faca reclama. Sunt salariile mari dar oamenii au respect pentru bani. Este imoral sa porti un astfel de ceas la mana. Plus ca avand un astfel de ceas la mana poti fi atacat oricand. Cine stie cui ii atrage atentia, te prinde intr-un colt la intuneric si gata! 3. Recent, in Olanda, orasul Rotterdam a stabilit ca politia are dreptul sa opreasca pe strada orice individ care e imbracat cu haine prea scumpe si sa il intrebe de unde a avut banii sa le procure. In Danemarca toti refugiatii care poseda bijuterii scumpe, telefoane de ultima generatie, ceasuri sau computere mai scumpe de 1000 de Euro au doua variante: ori renunta la ajutorul social, ori doneaza aceste obiecte scumpe statului. As vrea sa vad astfel de legi si in Romania. 4. Presedintele lui Bayern Munchen a facut 3 ani de puscarie fiindca a adus 3 ceasuri de lux din Dubai pe care nu le-a declarat la vama. Pretul era 100.000 Euro/bucata daca nu ma insel, practic a fraudat statul german cu 21.000 de Euro (pentru ca la ei TVA este 9%) plus taxe vamale. Va amintiti cu ce suma a inselat Popescu statul roman? Cat a stat in puscarie efectiv? E sensibila treaba cu ceasurile si, in Occident, nu tolereaza nimeni spaga, coruptia, cadourile scumpe. Un parinte nu are voie sa doneze fiului sau fiicei lui o suma mai mare de 25.000 de Euro pe an. Pentru ca si copiii trebuie sa munceasca pentru societate. Nu sa stea si sa astepte totul de-a gata de la parinti, chiar daca s-au nascut in familii super bogate (vezi Ianis Hagi). Fiecare cent care depaseste aceasta suma se impoziteaza astfel 60% – la stat, 40% catre fiul/fiica respectiv/a. Acum mergeti la „oamenii de fotbal” romani, in special la fostii arbitri, vedeti ce fel de ceasuri au la maini, ce fel de camasi sau costume poarta si rugati-i sa va arate o factura sau provenienta banilor cu care le-au cumparat.

Observator (24 comentarii)  •  13 martie 2018, 17:51

@ Che Guevara Daca strainii nu-si permit sa cumpere ceasuri scumpe, atunci cum mai raman pe piata manufacturile care vand produse exceptionale la preturi pe masura? Doar pe baza cumparaturilor pe care le fac romanii bogati (pentru ei si pentru cadouri), cei din Rusia, Hong Kong si Singapore (nu trebuie sa neglijam deloc pietele asitice)? Sa fim seriosi, Elvetia, Germania, Italia, UK, tarile nordice, Olanda, SUA, Canada, Australia si alte cateva state sunt de mare importanta si stabile in cazul acestor produse. Iar un ceas de 4000 Euro este chiar o bagatela pentru unii, in conditiile in care poate fi folosit decenii intregi, nu precum telefoanele sau ceasurile inteligente, care se uzeaza moral foarte rapid. Ceasurile foarte scumpe, de peste 40.000 Euro, se pot mosteni, odata la cateva decenii bune fiind necesare o lubrifiere si - inca si mai rar - o repunere la ora! O.

Che Guevara (31 comentarii)  •  13 martie 2018, 21:10

Targetul acestor produse sunt milionarii probabil. Eu am povestit cum stau lucrurile cu clasa de mijloc, care e cea mai numeroasa in Occident. Poti sa cumperi un ceas Armani cu 200 de Euro si sa il tii o viata, daca vrei fite. Sunt sute de marci care tin o viata fara probleme. Ceasurile de lux sunt pentru colectionari si pentru cei care doresc sa parvina. Oameni care fac banii din nimic si nu ii apreciaza. Piata este exact cea pe care ai descris-o mai sus. Oamenii obisnuiti din Occident prefera sa isi traiasca viata. Nu au nici o bucurie ca pot deveni tinta unui infractor infometat sau a unui drogat in sevraj numai pentru ca poarta un ceas deosebit la mana. Cu 4000 sau 40.000 de Euro poti face o multime de lucruri interesante. Imobiliarele nu mai reprezinta o investitie. Masinile incep sa isi traiasca apusul. Singura investitie viabila este in viata personala. Carpe diem!

BarfaDeTeatru (7 comentarii)  •  14 martie 2018, 2:57

Si ne mai miram de ce OCCIDENTUL ia FRF la misto, cand stie ce penali si injositor au fost si inca sunt cei de la FRF. CREDIBILITATE= ZERO. Numai niste *** care au FURAT FOTBALUL ROMANESC. Noroc cu Generatia lui Hagi si acelor timpuri de foame si fuga din Romania, ca altfel, am fi fost si mai rau.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Observator (24 comentarii)  •  14 martie 2018, 8:29

@ Che Guevara Cum am mai scris, un ceas de 4000 Euro nu este deosebit; exista firme/manufacturi care nici nu au produse atat de ieftine, fara sa fie vorba despre utilizarea metalelor nobile sau a pietrelor pretioase. La 4000 Euro ar putea fi un ceas cu quartz, insa, in general, manufacturile au principii clare: nu produc decat ceasuri mecanice! O.

Che Guevara (31 comentarii)  •  14 martie 2018, 18:00

@Observator: sunt zeci de ani de zile de cand traiesc in Occident. Nu am intlanit nici un om care sa poarte Hublot, Omega sau Atlantic la mana. Nu am auzit pe nimeni ca isi strange bani ca sa cumpere un ceas vreodata. Ideea este ca ceasurile respective, cumparate de FRF, avea ca destinatie "protocolul". Adica o spaga mascata. De ce ne legam de amanunte in loc sa vedem adevarul crud?

Observator (24 comentarii)  •  14 martie 2018, 20:11

@ Che Guevara Stimate domn, mi-e clar ca nu va pricepeti; Omega este o marca reputata, dar Atlantic nu prea este! Inainte de 1989, la noi se gaseau doar ceasuri Doxa si Atlantic; erau exceptionale, atata vreme cat concurau doar cu marcile rusesti, insa produse din gama prestigiu/inalta orologerie fabrica Lange &Sohne (Germania), Girard-Perregaux, Blancpain, Audemars Piguet, IWC, Zenith, Ulysse Nardin, Jaeger-LeCoultre, Breguet, Vacheron Constantin, Christophe Claret, Roger Dubuis, F.P. Journe, Antoine Preziuso, Richard Mille, Greubel Forseysi alte cateva tinere sau traditionale manufacturi! O.

Che Guevara (1 comentarii)  •  14 martie 2018, 20:37

Am dat exemple care mi-au fost la indemana. Si nu sunt ceasuri atat de exclusiviste precum cele mentionate de dvs. Sigur ca nu ma pricep, fiindca nu sunt ceasornicar. Am spus numai ca nu intereseaza pe nimeni sa isi cumpere din buzunarul propriu asaceva. Se pot face infinit mai multe lucruri interesante cu acesti bani. De aceea scopul cumpararii acestor ceasuri de catre FRF a fost clar - "cadouri" pt servicii despre care nu am aflat inca. Unul dintre aceste servicii ar putea fi scrisoarea lui Mircea Sandu catre presedintele fotbalului rusesc cu scopul de a-i facilita Ralucai intrarea pe piata de ingrasaminte chimice din zona. Considerati ca traficul cu uree este obiectul de activitate al FRF ?

Observator (24 comentarii)  •  15 martie 2018, 16:51

@ Che Guevara V-am combatut pe tema ceasurilor, la care ma pricep, fara sa fiu ceasornicar! As mai sublinia doar faptul ca astfel de cadouri sunt obisnuite si intra la capitolul "protocol". Chiar fostul presedinte a primit unul care valora cat 5 exemplare cumparate de ai nostri! In fine, bine ca nu voteaza sustinatorii lui burleanu de pe bloguri! O.

Andrei (4 comentarii)  •  16 martie 2018, 14:44

@ Observator..ati omis tocmai Patek Philippe din enumerarea dumneavoastra..de parca despre asta ar fi vorba..

Observator (24 comentarii)  •  16 martie 2018, 17:09

@ Andrei Cum am scris si in partea finala a precedeintei postari, am omis cateva manufacturi de traditie (Patek Philippe, Jaquet-Droz, Piaget, Rolex, Chopard, Perrelet s.a.) dar si mai noi (Romain Gauthier, Parmigiani-Fleurier, Franck Muller, Daniel Roth, Vincent Calabrese etc.)! O.

Che Guevara (31 comentarii)  •  19 martie 2018, 5:47

UEFA a stabilit ca un cadou nu poate sa depaseasca valoarea de 200 de Euro. Atat timp cat exista o limita clara orice cadou peste aceasta suma inseamna mita. Nu il iubesc pe Bruleanu, nu l-as vota daca as avea din ce sa aleg. Dar atat timp cat concurenutul sau este umbra lui Mircea Sandu nici nu imi mai pun intrebari. Ceasurile nu au treaba cu discutia.

Comentează