Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Rareș Bogdan și sângele din cravata lui Bercean

Când pășește pentru prima dată în școală, un copil află că roșul din tricolor înseamnă sângele vărsat de străbunii lui. “Invitatul meu poartă un simbol care m-a impresionat. Vă rog să-l arătați”, și-a încheiat Rareș Bogdan monologul, cabotin ca-n fiecare […]

...

“Emisiunile de la ora 9”, moartea fotbaliștilor

Conferință de presă, vineri dimineață, la 48 de ore după ce presa anunța că Abdel Diarra, un ivorian de 23 de ani adus de Rednic liber de contract, va semna cu Dinamo. “Va mai semna Diarra?” Întrebarea unei reportere l-a […]

...

Blestemul nunții consumate în fața bisericii

Când Marius Avram, arbitrul cu alură de balerin și cu decizii de primadonă, a fluierat finalul meciului Dinamo – CFR Cluj 0-3, camerele TV s-au dus, avide, după Mircea Rednic. Înfofolit în geacă, antrenorul adus să scoată echipa din cea […]

...

Nașul preacredincios și finul prea de viitor

Religiosul cu accente exhibiționiste a fost alături de mirii Mirel și Viviana la deschiderea cerurilor, în timpul tainei sfinte a cununiei, și i-a promis preotului că se va ocupa de îndrumarea sufletească a tinerilor însurăței. Cu chiu, cu vai, le-a […]

...

Anamaria Prodan și plăcerea unui viol celebru

Practic, o femeie de fotbal vorbește despre o altă femeie care susține că viața ei a fost distrusă de unul dintre starurile mondiale ale fotbalului. Ce poate fi mai interesat mai ales că ambele doamne au domiciliul în Las Vegas?! […]

...

Frigul și crampoanele, ca agenți electorali

Polul Nord s-a mutat pentru două săptămâni deasupra Europei și, printre altele, a dat peste cap și Cupa României, competiția răsuflată care și-a pierdut demult farmecul. Grăbită să ajungă la festivitatea de premiere de după finală – unde acum patru […]

Permalink to Frigul și crampoanele, ca agenți electorali
joi, 1 martie 2018, 2:49

Polul Nord s-a mutat pentru două săptămâni deasupra Europei și, printre altele, a dat peste cap și Cupa României, competiția răsuflată care și-a pierdut demult farmecul.

Grăbită să ajungă la festivitatea de premiere de după finală – unde acum patru ani Răzvan Burleanu mai avea puțin și-i atârna la gât o medalie până și șoferului lui Ioan Niculae și unde anul trecut un federal a pus pe cupă plăcuța cu numele învinsei – , FRF a dat deja drumul sezonului de primăvară polară.

Evident, nu e vina lui Burleanu că nu a știut anul trecut că, pe 28 februarie 2018, la Polul Nord vor fi 3 grade în timp ce la Sibiu -12, deși ultima valoare ar fi putut fi intuită după anotimp.

Mai sigură este vina oamenilor de comunicare ai lui Burleanu pentru faptul că programul Cupei prezentat pe site-ul oficial al federației se termină cu optimile. Datele de desfășurare ale sferturilor, semifinalelor și finalei lipsesc cu desăvârșire la rubrica “Program”.

Asta apropo de interesul FRF pentru cea mai importantă competiție pe care o organizează.

Acum, să revenim la gerul polar.

Din cauza lui, meciul Hermannstadt – FCSB a fost amânat pentru astăzi, deși trebuia să se joace miercuri.

Aseară, finanțatorul George Becali aproape a urlat ideea că Burleanu este de vină pentru această amânare tardivă. Faptul că arbitrul  delegat de FRF a considerat terenul înghețat nepotrivit pentru disputare a fost considerat o “batjocură la adresa celei mai mari echipe din România”.

“Să vină odată alegerile, să punem la punct fotbalul ăsta. Burleanu nu mai are ce să caute acolo”, a răbufnit Becali la televizor, într-un comentariu pur electoral.

Există o singură problemă. Regulamentul FRF, pe care aceiași opozanți îl pot modifica oricând, dacă vor, cu condiția să propună schimbări, nu prevede amânarea meciurilor decât în caz de forță majoră.

Iar forța majoră nu e definită în legislația federală.

Așa că un grup de lucru al FRF a decretat forță majoră în zonele unde guvernul a anunțat oficial “codul portocaliu de temperaturi scăzute”, astfel că meciurile de Cupă programate în județele Dolj și Botoșani s-au amânat, cele de la Sibiu și Mediaș nu.

Finalmente, s-a dovedit că fotbalul jucat la Mediaș la -12 grade Celsius s-ar fi putut juca și la Craiova, Botoșani și Sibiu, la aceleași -12 grade Celsius. Și invers.

Dar dacă Guvernul a decretat în ce oraș e iarnă și în care nu, federația conectată politic a urmat întocmai linia oficială.

La integritatea fotbaliștilor s-au gândit prea puțini, iar pulpa lui Erico da Silva, însângerată de alunecările pe gheața de la Mediaș, doare la fel de tare doar dacă o privești în fotografie.

“Jucătorii nu și-au putut ține echilibrul și au riscat accidentări foarte grave”, a declarat la final Edward Iordănescu, antrenorul învinsei Astra.

Omenește, tinzi să-i dai dreptate.

Dar.

Acum 30 de ani, pe 9 noiembrie 1988, tatăl său, Anghel Iordănescu, se ascundea sub un fes gros pe banca de rezerve a stadionului Dinamo din Moscova. Steaua o întâlnea pe Spartak, în returul turului 2 din Cupa Campionilor.

Dacă acum e cod portocaliu, în acea seară de iarnă moscovită ar fi fost cod infraroșu.

“Rușii au spus că erau minus 20 de grade, dar sunt convins că era mult mai frig de atât”, povestește Marius Lăcătuș în dimineața meciului reprogramat dintre Hermannstadt și FCSB.

Terenul era atât de înghețat, spune Lăcătuș (foto jos, ridicat de doctorii cu căciuli de blană în cap), încât se vedea ca un luciu străbătut din loc în loc de valuri. Acolo erau țevile instalației de încălzire, dar condensul pe care îl generau înghețase și făcuse valuri.

“Gazonul era ca un patinoar, nu se compară cu terenul de la Sibiu”.

Steliștii aveau de apărat un 3-0 din Ghencea, dar nu aveau arme pentru a se apăra de derdelușul din teren.

Nicolae Gavrilă, comandantul clubului Steaua, fusese în vara lui 1988 în Germania de Vest să negocieze un nou contract cu Adidas, iar unul dintre directori i-a oferit și ghete de iarnă.

“Eu, speriat: “Știți, dar pe la noi iernile nu sunt așa friguroase”. Mi-era teamă să nu scadă un set de ghete din celelalte 7 negociate, or pentru mine alea erau importante. Neamțul nu s-a lăsat: a scos din frigider o placă metalică, înghețată, și mi-a făcut o demonstrație: ghetele lui, cu crampoane de cauciuc, nu alunecau, celelalte – da!”, a povestit Gavrilă în cartea “Hagi”, scrisă de Grigore Cartianu.

Până la urmă, frapat de refuzul ferm, neamțul i-a făcut cadou ofițerului român 18 perechi gratis. La București, cinci perechi au dispărut. Una a ajuns la Valentin Ceaușescu.

Celelalte 13 rămase au mers la Moscova cu avionul în ziua meciului cu Spartak.

Inițial, jucătorii au strâmbat din nas. “Hagi era cel mai pornit: “Plecați cu prostiile alea, jucăm cu ghete normale”. Până la urmă, Iordănescu i-a convins să le încerce. Le-au încălțat titularii și Balint și Bălan, primele rezerve”, descrie Cartianu scena.

Înfofoliți cu pantaloni și bluze de trening, mănuși și chiar căciuli, steliștii au intrat cu greu în tricourile albastre de joc și au bătut cu 2-1. Lăcătuș a deschis scorul cu un gol fenomenal din întoarcere, pivotând în gheață fără să alunece un milimetru. (vezi VIDEO)

Cum a fost posibil ca el – acum 30 de ani – să nu alunece deloc pe patinoarul de la Moscova, iar jucătorii lui Edi Iordănescu să-și distrugă țesuturile de pe pulpe în anul 2018, când industria echipamentului sportiv a progresat enorm și oferă o infinitate de sortimente de ghete și de crampoane?

Lăcătuș nu are o explicație.

Știe, însă, că – în acea seară siberiană de noiembrie –  nimeni nu s-a gândit vreun moment să amâne meciul.

“Și, gândiți-vă, era un meci de cupă europeană”.

La finalul acelui sezon, Steaua – echipă formată din tot ce avea mai bun România la acea vreme – juca pentru a doua oară în 3 ani finala Cupei Campionilor, pierzând de data asta cu 4-0 în fața lui AC Milan.

30 de ani mai târziu, FCSB – echipă formată din tot ce are mai bun România acum – a fost zdrobită de Lazio, devreme, în primăvara europeană.

Orice asemănare între cele două generații este imposibilă.

Le despart valoarea, zecile de mii de euro în plus câștigate lunar de actualele vedete și, probabil, rezistența la gerul polar.

Gerul pe care Budescu, Florinel Coman și Florin Tănase tocmai au fost umiliți la Sibiu.

Meciul controversat dintre Hermannstadt și FCSB s-a terminat cu scorul de 3-0 pentru echipa din Liga 2, mai puțin sensibilă la codurile meteorologice.

Comentarii (52)Adaugă comentariu

Mihai (10 comentarii)  •  1 martie 2018, 15:12

Despre afirmatiile d-le Burleanu de ieri cu spagile la arbitrii nu zici nimic? Sau nu ataci mana care te hraneste?

Costin Ștucan (72 comentarii)  •  1 martie 2018, 15:24

@Mihai Ți se pare că este protejat în acest text? Mi se pare că nu ai citit.

pawn (20 comentarii)  •  1 martie 2018, 15:29

stati asa, ca am dificultati de intelegere :) deci burleanu (fostul consilier al lui basescu la cotroceni) asculta de porunca guvernului psd, si ia o decizie care avantajeaza echipa lui iohannis (si a codrutei). e cam ciudat :)

Observator (20 comentarii)  •  1 martie 2018, 15:36

Ce argumentatie jalnica; normal ca acel meci nu se putea amana, cum nu s-a reportat nici celebrul meci cu Juventus! Nu stiti ce sa mai faceti sa-l mai scoateti basma curata pe acel impostor, uzurpator si incompetent presedinte de Federatie! Totusi, ce graba exista in a programa aceste meciuri atat de devreme, ca doar nu ne-am calificat la CM? O.

Costin Ștucan (72 comentarii)  •  1 martie 2018, 15:38

@pawn Nu despre asta era vorba. Nu contează coloratura politica. FRF nu are o coloratură politică anume, se adaptează vremurilor și coloraturilor

ovidiu_3003 (77 comentarii)  •  1 martie 2018, 15:43

...fcsb este o echipa umflata de presa ...Fl Tanase si Budescu sunt trompete ...dar voi ii vedeti buni ...cei mai buni ...de aceea ...pierd ...la Sibiu ...halal de ei ...dar in conceptia voastra sunt cei mai buni ...va pricepeti ...

Andrei_Dumitrescu (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 15:45

18 Ani De ajuns! Afara! Nu inviem Ceauseii! Ia-ti si nepotii si finii si toate *** si dispareti! Jos labele catelule undercover!

doru (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:08

Sanatatea inainte de toate !

anghelescu ionel adrian (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:19

de ce stiucane e o competitie rasuflata ca o desconsidera ciobanul si ce ti-ai zis ia sa sprijin si eu pe tatuca care ma hraneste sa infierez cu manie proletara cupa romaniei ,terenul greu nu a fost si pentru cei de la sibiu, s-a reflectat adevarata valoare a ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

larus (2 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:23

Guvernul a anunțat oficial “codul portocaliu de temperaturi scăzute”. Eu stiam ca inmh stabileste codurile, tu le stii de la guvern ?

criticul (3 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:27

Domnule Ștucan,totuși jucătorii fecesebiști n-au nicio vină,din moment de i-a scos din Cupa României F.C.Hermannstadt,adică Scornicești 2(fie el și din Ardeal),orașul domnului K.W.I.,cotrocenistul și doamnei L.C.K.,deneaista? :) :) :) Numai gura este de Gigi,căreia i-a fost umflată atât de agresiv echipa sa de toată mass-media *** din România cum că a adus cei mai buni jucători din țară,iar pe teren ei sunt egali cu ZERO.Slavă Domnului că nu mai am nici o echipă din prima ligă a României cu care să țin,dacă mă gândesc la nivelul extrem de scăzut al fotbalului românesc la ora actuală.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:29

Domnule Costin Stiucan, cum puteti sa faceti comparatie intre o echipa Steaua care a castigat CCE, si o clona Fcsb care arata dupa chipul si caracterul patronului infractor?! Mi se pare o gluma prosta!

cj666 (4 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:30

Oare chiar are fcsb tot ce e mai bun in romania? Eu m-as uita ptin si la cfr si la craiova... s-ar putea ca romanii de acolo sa incropeasca o echipa cu cel putin 2 clase peste fcsb... A, ca oamenii ciobanului sunt umflati mediatic, asta e altceva... tine de partea informala platilor din presa...

ardelean (3 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:31

io stiu meciul ala , l am vazut..aveam 14 ani..Costine , tu ai vazut meciul atunci sau mai tarziu , in anii care au urmat dupa revolutie?

G.G.Albu (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:32

Eiii,daca juca Pintliiii.... macar in ultimul sfert de oraaa....! (Hi,hi!)

Andrei F (48 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:34

Frumos articolul dar este lipsit de logica...Adica la Steaua ramasesera 13 perechi de ghete????Pai si cum erau repartizate pe numere sau stelistii purtau la picior un numar unic?Pentru rau voitori...Hagi purta de exemplu 39,Iovan sigur avea piciorul mai maricel...Ma gandesc ...Steaua nu a jucat acel meci in functie de cine a putut sa incalte ghetele...

Tim (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:35

Bravo Pelici.

Andrei F (48 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:37

@ovidiu_3003 (52 comentarii) • 1 martie 2018, 15:43 Craiova-Steaua 2-5 sau cum este sa fi mai slab decat aia de le spuneti,,trompete,,....

Mircea (11 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:39

Articolul este super !

Mihai (10 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:40

@Costin, eu m-am referit la un articol pe seama declaratiilor, poate chiar o ancheta din partea ta, sunt curios la cine face referire si cum a spus si Dragomir azi la prosport "il somez public sa zica tot ce stie!"

COSTEA (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:41

PUSCARIASUL ASEARA A AMANAT MECIUL ! VERDICTUL EL NU ESTE DOAR PENAL ESTE CHIAR FOST PUSCARIAS SI ASA MECIUL A FOST O UMILINTA MAXIMA!

pop (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:47

Te pomenesti ca cei de la SIBIU au jucat pe alt teren . Adevarul e ca FCSB are un lot slabut , cu toate milioanele date de BECALI pe jucatori . Motivatia ca nu-i intereseaza cupa nu merge . Doar au cistigat 22 de cupe pina acum , plus inca 6 supercupe si 2 cupe ale ligii . Oare le-au cistigat din greseala ?!? Nu prea cred . Si cupele inseamna un palmares mai bogat , plus bani in plus pt. toata lumea . DAR trebuie sa poti sa le cistigi ...

cj666 (4 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:50

@pop Nu le-au catigat ei. Le-a castigat Steaua. Dupa declaratiile recente a lui Becali se pare ca apriceput si el ca are alta echipa si nu se poate atinge de palmares. dar cu atat mai mare e fariseismul declartiilor.

Asparagus (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:52

Vezi ca erau -8 grade la meciul ala. Scrie pe tabela ;)

Flory (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:54

Trist constat că echipa noastră este tot mai departe de spiritul Stelei. Adio titlu! De altfel patronul echipei recunoştea săptămâna trecută că este penibil. Iată că astăzi şi antrenorul echipei a recunoscut că au avut o prestaţie penibilă. Păcat...fără aşteptări....

Glam (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 16:58

Sincer, totusi asa cum era inghetat acel teren din Moscova totusi avea instalatie de incalzire si era pornita cu zile bune inaintea meciului. Cei de la FCSB nu au scuze dar tu ai vazut in ce hal sarea mingea astazi pe izlazul din Sibiu ? Cum naiba meciul de la Craiova unde nu bate vantul pe stadionul cel nou si cu instalatie de incalzire si cel de la Sibiu nu a putut fi amanat ? Din punct de vedere economic si mediatic Cupa Romaniei nu este atractiva pentru nivelul economic al FCSB, daca o fi sa o castige bine, daca nu, nu este o mare tragedie. Real Madrid a castigat decat 3 Copa del Rey in ultimii 28 ani, nu ca nu au vrut sa castige competitia, dar nu ii motiveaza suficient si din punct de vedere mediatic si din punct de vedere economic.

robertD (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 17:00

Cadou 18 perechi gratis???

Flavius (2 comentarii)  •  1 martie 2018, 17:13

Toți purtau aceeași mărime la ghete?:))

Sergiu (2 comentarii)  •  1 martie 2018, 17:14

Nu inteleg comparatia cu Steaua din 1988, ce va mai place sa traiti in trecut!!!! Ca Lacatus castiga mai putzin si Florinel castiga mai mult pai da... e normal alte vremuri, alte treburi... nici nu stiu unde sa incep sa te contrazic cu comparatia asta intre cele 2 generatii, dar oricum nu inteleg care era graba cu programarea cupei fix in saptamana de crivat total... sa riste accidentarea jucatorilor doar pe motivu ca daca Balint a putut in 1988 voi de ce nu puteti in 2018????? Mi se pare prostesc si absurd sa risti aiurea sanatatea jucatorilor, dar poate s a vrut asa ca na.... s a dictat de sus.

ovidiu_3003 (77 comentarii)  •  1 martie 2018, 17:17

Andrei F...sa ti traiasca inteligenta ta de copil destept ...la Severin am fost mai slabi ...intre timp Sibiul va da trei acasa la ei ...stai sa vezi in mai cand veniti la Craiova . Ti am mai spus sa nu mai vorbesti cu mine ...trompetele tale nu au constanta ...lasa ma pe mine ca n ai valoarea mea si mi e greu sa iti explic mereu de ce am scris asa ...

aham (9 comentarii)  •  1 martie 2018, 17:18

fcsb a jucat cu multe rezerve si improvizatii. nu ca asta e o scuza.. dar nu prea e mentionat in articol. eu sincer, speram sa joace mai mult cu copiii pe care i-a folosit cu succes pana acum, preferam sa-i vad pe ei decat pe arthur jorge sau pe popescu.

Andrei F (48 comentarii)  •  1 martie 2018, 17:39

@ovidiu_3003 (53 comentarii) • 1 martie 2018, 17:17 Da ...valoarea ta...Nu erai dumneata cel cu rafuiala in apropierea ursului Baloo...?Nu dumneata cand nu-ti convine spuneai sa nu vorbim de echipa ta...?Ai probleme de memorie?Ca o sa faceti si o sa desfaceti...o sa vedem.Nu suntem toti cititori in stele...Altfel poate nu ai fost atent....Astazi a jucat Artur Jorge-sau cum ...-Larie,Filip a jucat fundas dupa n campionate,Belgradean este la primul meci,un copil care se poate sa fi debtat...Probabil ca in fata astora iti incordezi muschii,...Poti sa o faci pana la meciul direct...

Steaua86 (2 comentarii)  •  1 martie 2018, 18:09

E ciudat cum a pierdut Steaua azi.Ori s-a jucat la pariuri ori a fost o intamplare.Si ca raspuns frrustratilor de aici, duceti-va in liga a 4–a si lasati Steaua adevarata in liga 1.

steaua sus rasare (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 18:17

Pretext pentru aranjament se stie ca pe cioban nu l intereseaza cupa prin tragere la sorti sa fie exclus burleanu si introdus Lupescu sau exclusa steaua si promovata dinamo

Adrian (1 comentarii)  •  1 martie 2018, 18:37

Minunata aducere aminte :) Dar altfel, Lăcătuș nu a pivotat nicăieri :))) A prins, omul, un drop de zile mari, după ce l-a privit pe Dasaev. Asta dovedește o cunoaștere a jocului cu mingea și un echilibru minunat, pe o suprafață înghețată, unde nu calci ca *** ci joci din tot corpul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

de pe ‘ici ‘sa (7 comentarii)  •  1 martie 2018, 19:28

@ steoaia69, da' e ciudat, si meciul cu Lazio a fost tot o intamplare sau l-au jucat baietii la pariuri ca sa-si cumpere seminte de spart in avion. adevarul e altul , si s-a trezit si UEFA , vrea schimbarea regulamentului pt. a opri echipele care vor in cupele europene doar pt. banii de calificare.

Yo (4 comentarii)  •  1 martie 2018, 19:31

Acum 60 de ani, Lev Iasin apara fara manusi. E in continuare considerat cel mai mare portar din istorie. Asta nu-i impiedica pe Buffon, Casillas, De Gea sau Neuer sa foloseasca cele mai noi modele de manusi de portar. Progres. Avand in vedere dezvoltarea terenurilor si a stadioanelor, deci a conditiilor de joc, firmele de echipament sportiv au renuntat probabil sa cheltuie pentru dezvoltarea de ghete pentru zapada pentru un sport jucat exclusiv pe iarba. Dar pentru ei tinta nu e Cupa Romaniei in februarie. Progres, management si selectie. La noi s-au produs cheltuieli de sute de mii tertilor pentru a justifica 50 de mii cheltuiti cu o nocturna inutila pe un stadion ce sta sa cada. Vopsirea gardului doar spre strada. Unii spun marketing, imagine, eu spun arhaism, gandire ingusta de functionar, lipsa de dezvoltare. In rest articolul corect, am vrut doar sa raspund unor nelamuriri ale autorului.

Costin (9 comentarii)  •  1 martie 2018, 20:07

Am vazut ce inseamna dispretul fata de fenomenul fotbal, al unei echipe ce se crede exemplu pentru noua generatie, avida de bani si faima, si in acelasi timp respectul acordat aceluiasi fenomen de catre o echipa anonima. Aceasta abordare, insotita de iesirea la pensie a arbitrilor de casa ai fcsb, va renaste o competitie de care avem nevoie majoritatea spectatorilor.

ovidiu_3003 (77 comentarii)  •  1 martie 2018, 20:08

...n am probleme de memorie...eu nu ma uit la echipa ta ...m am uitat la internationalii Budescu si Fl Tanase ...doua trompete care o sa joace in Nationala ...ti am zis sa nu mai spui de Univ Craiova fiindca nu stii despre jucatorii ei ...cand o sa l recunosti pe Ivan Martici pe strada atunci sa vorbesti de CSU...e normal sa nu ne intelegem indiferent de ce argumentezi tu sau eu ...dar i a spune mi sincer decand n ai mai fost pe stadion ? ...mereu cand iti joca echipa favorita tu esti pe gsp ...la comentarii ...

pawn (20 comentarii)  •  1 martie 2018, 21:49

revenind la fotbal..intr-adevar, in meciul cu pricina (l-am vazut la vremea lui) rusii nici nu puteau sa se tina pe picioare, in timp ce steaua facea ce voia pe teren. dar era si diferenta mare de valoare (desi tin minte ca aia il aveau in poarta pe dasaev). steaua le daduse 3-0 acasa (desi putea sa fie dublu), era una dintre cele mai fortoase echipe din europa, n-avea ce sa discute pe niciun teren cu spartak

Che Guevara (29 comentarii)  •  1 martie 2018, 23:49

Exact cum a subtilizat Valentin Ceausescu o pereche de ghete exact asa se servea Steaua cu orice jucator ridica capul in fotbalul romanesc. Nu ati spus niciodata cat a platit Steaua la Sportul Studentesc pentru a-l transfera pe Hagi. Dar pe Boloni ce a dat la ASA Targu Mures? Si exemplele sunt de ordinul a sute de jucatori. Spuneti ca a jucat finala de CCE dar uitati sa spuneti care au fost cele 2 semifinale: Milan-Real si Steaua-Galatasaray. Vi se pare normala tragerea asta la sorti? Poate ne spune Valentin Ceausescu cum au facut si acolo.

Nicu P. (1 comentarii)  •  2 martie 2018, 0:44

...si doua sezoane mai tarziu in CCE, am vazut meciurile atunci, Spartak elimina Napoli a lui Maradona si Realul lui Hugo Sanchez si Butragueno (3-1 pe Bernabeu!!) Rușii tot timpul au avut un chin cu noi, inexplicabil pt. orice om de fotbal sau chibiț rus. :)))

cortes (10 comentarii)  •  2 martie 2018, 6:28

Am impresia că ăsta este un articol tendențios la adresa FCSB și favorabil falsei echipe Steaua București susținută de generalii burtoși!? Să fie clar un lucru: FCSB=Steaua=România! La Sibiu am fost furați de Burleanu și de arbitrii! Becali are dreptate când cere arbitrii FIFA și UEFA! În spatele lui Burleanu stau ungurii lui Arpad Paskani! Federația își bate joc de cel mai mare investitor din fotbalul românesc și de cea mai galonată echipă din România! O să vedeți că dacă este lăsat Becali o să se califice din grupele Ligi Campionilor și o să vândă jucători de un miliard de euro (bani care intră în țară). Plus că nu înțeleg de ce vă tot interesează atâta trecutul și nu vă ocupați mai mult de ce realizează Becali acum în prezentul zilelor noastre!?

pop ion (3 comentarii)  •  2 martie 2018, 8:37

Nu stiu de unde a scos Lacatus (si dupa el, Stiucan), ca erau cel putin -20 grade C. Daca te uiti pe tabela de marcaj, scrie cu litere cat casa ca temperatura era de numai - 8 grade C. Ei, ce sa faci, acuma nu se mai face limba rusa la scoala .

Altul (1 comentarii)  •  2 martie 2018, 9:33

Exista o anumita reticenta in a spune lucrurilor pe nume, asa cum trebuie - acest meci trebuia sa fie la rupere, din care unul sau mai multi jucatori stelisti sa iasa accidentati. Terenul inghetat era ideal pt asa ceva, combinat cu "determinarea" baietilor de la Sibiu. Burleanu castiga din chestia asta ceva voturi... A doua zi directiva era aceiasi, iar jucatorii Stelei, chiar si Becali stiau asta. A fost un meci cu frana stransa, pentru ca astea sunt metodele de diferentiere in fotbalul romanesc - cotonoaga, terenul, orele atipice, bisericutele... Pacat insa ca stelistii nu puteau refuza sa joace de la bun inceput, "se desconsidera competitia" si ii ardeau la puncte in play off, in competitia cealalta... care s-a putut amana fara probleme.

aciduzzo (14 comentarii)  •  2 martie 2018, 9:37

Pentru Che Guevara.......nu aveam nici cea mai mica intentie sa scriu pe acest articol. Eu am fost pe Ghencea la meciul tur Steaua-Spartak Moscova....am fanionul si-n ziua de azi! Ce era de aratat in acel meci s-a aratat pe Ghencea ....3-0 si cu asta basta.....la Moskova n-a mai fost fotbal....a fost balet......pe gheata....ceva gen Plusenko si ungurul acela cu vioara!! Dar altceva doream sa precizez........Steaua a dat pe Hagi si Boloni exact ce a dat Dinamo pe Camataru, Mateut, Klein, Rednic, Andone si nu vorbesc aici de tineri dornici de afirmare care toti si-ar fi dorit sa vina la Steaua sau Dinamo (toti cu exceptia lui Gica Popescu bineinteles!!!)....Nu vorbim de Lacatus, Balint, Belodedici, Sabau, Lupu, Lupescu, Raducioiu (care oricum erau crescuti in groapa), vorbim de nume mai cunoscute, deja valori certe.....sau cat or fi fost ele de valori.....ca unii erau doar nume....nu neaparat valori! Cat despre Valentin Ceusescu cu care am avut chiar placerea sa vorbesc acum cateva luni in urma, i-am si spus in fata ca este cel mai mare manager pe care l-a avut vreodata clubul de fotbal STEAUA BUCURESTI....alaturi de SFINX.....dar...uite....vezi...?....am uitat sa-l intreb cum a blatuit finala CCE din 86.....am uitat sa-l intreb cum a blatuit tot parcursul european al Stelei in sezonul CCE 88-89......si chiar i-am facut un repros si i-am zis.....pai bine domle n-ai facut si matale o combinatie , o manevra, ceva....sa batem si pe CAMP NOU cu Milan??....Acolo cica n-a putut sa cada la pace cu Berlusconi!!!!!!

marco polo (5 comentarii)  •  2 martie 2018, 10:18

Ca de obicei, scris si cu sufletul. Bravo, Costine!

Che Guevara (29 comentarii)  •  2 martie 2018, 13:53

@aciduzzo Steaua si Dinamo - echipe comuniste. Si cu asta am spus tot. Mai tii minte povestea cu bilele incalzite pe la tragerile la sorti ? Mi-e teama ca Dragomir a facut o diversiune cand a zis ca e vorba de Cupa Romaniei si ca de fapt era vorba de parcusul european al Stelei in CCE. In '86 Steaua a intalnit numai echipe din blocul comunist pana in finala. Acolo nu au avut nici un sut pe poarta tot meciul si au avut noroc cu Duckadam foarte inspirat. In '89 deja am explicat cum au reusit ei sa joace semifinala cu Galatasary desi puteau intalni pe Milan sau Real. Procentajul era de 33% sa joace cu cea mai slaba formatie. Si le-a iesit... Valoarea echipei de atunci s-a vazut in finala cand au luat 4-0 de la Milan desi italienii nici nu s-au intrebuintat prea tare. Cand sarea Gullit la cap cu Bumbescu era ca si cum *** ar vrea sa se dea mai inalt decat turnul Eiffel. Mai greu cu matematica fiindca nu se pot falsifica cifrele.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (29 comentarii)  •  2 martie 2018, 20:49

Cele mai scunde personaje din povestea Alba ca Zapada sunt considerate "limbaj vulgar sau jignitor" aici :)

aciduzzo (14 comentarii)  •  5 martie 2018, 9:17

Uite.....d-aia mi-e mie sila ........cateodata.....draga Guevara....sau Castro....sau Pol Poth......sau cum te-oi numi.......dupa ce ca nu stii fotbal ....nu stii nici istorie......Kuusysi si Anderlecht erau vajnice echipe reprezentante ale muncitorimi comuniste din aceleasi tari comuniste Finlanda si Belgia! Habar n-ai de fotbal, iar aia cu procentajul de 33% m-a dat pe spate! Praf m-ai facut ....nu alta!! Iti recomand ceva......fuguta in Giulesti......si stai acolo inca vreo 20 de ani.......in liga 4....ca acolo iti e locu...si stii dupa ce mi-am dat seama?? Dupa prima propozitie - echipe comuniste.....asta este formulare tipic de sub Grant!!! Stati acolo unde sunteti acum....ca stati bine!! Si poti sa-mi raspunzi ce vrei.......nu-ti voi da nicio replica!

Comentează