Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Buzele pe papucul lui Erdogan și reciclarea lui Ianis Hagi

Nelăsându-l să-și ia cariera în piept, Gică Hagi îi face lui Ianis un rău uriaș ale cărui sechele îl pot urmări pe adolescent pe toată durata vieții

Permalink to Buzele pe papucul lui Erdogan și reciclarea lui Ianis Hagi
luni, 8 ianuarie 2018, 11:53

“E minunat ce face președintele Erdogan aici. Cluburile și fanii sunt norocoși să-l aibă lider. Dacă Erdogan era președinte în țara mea, România ar fi fost campioană mondială”.

Declarația nu-i aparține unui activist zelos din AKP (partidul care l-a dat Turciei pe Recep Tayyip Erdogan), ci lui Marius Șumudică, un român care-și câștigă pâinea în prima ligă turcă. Ajuns de doar șapte luni la Kayseri, în inima Anatoliei, pitorescul antrenor a epuizat, se pare, subiectele legate de fotbal și a intrat în teme politice. Și nu oricum, ci năpustindu-se cu fruntea la pământ și cu buzele depuse pe papucul fostului primar, prim-ministru și actual președinte-dictator al Turciei.

Gestul lui Șumudică nu e nou. Pe vremuri, boierii români se ploconeau sultanilor cu aceeași frenezie ipocrită. Ei aveau interese meschine și o teamă viscerală de spahiii și ienicerii care, de secole, treceau prin foc și sabie părțile astea ale Europei. Șumudică nu are astfel de griji. Pe el, nu-l vizitau noaptea decât recuperatorii trimiși să scoată cu forța datoriile făcute la cazinouri. Eventual, singurul său interes  ar putea fi generat de atitudinea lui Ergodan față de scandalul meciurilor trucate în care au fost implicate cluburi mari precum Fenerbahce și Galatasaray. Dictatorul a urmărit din umbră cum procesul aranjorilor a fost rejudecat, condamnații inițiali – achitați, iar judecătorii și jurnaliștii care au analizat cazul au ajuns după gratii ca teroriști.

Viciile astea sunt, însă, în trecut, iar Șumudică se pretinde un om nou, cu o carieră luată de la capăt în Turcia, unde are rezultate chiar remarcabile. Tocmai de aceea, declarația lingușitoare surprinde. Cum o vor primi fanii lui Kayseri care au rude printre miile de profesori, doctori și jurnaliști aruncați de Erdogan în închisori pentru vina închipuită de a fi participat la un “complot terorist împotriva Turciei, sponsorizat de guleniști”?!

Ce le va spune Șumudică dacă se va întâlni pe stradă cu acești oameni prizonieri în propria lor țară?

O variantă de răspuns cu o cotă foarte mică ar fi: “Să moară mama, am zis și eu așa, să mă pun bine cu ăștia pe aici”.

Conspirația împotriva lui Ianis

Rămânând la românii aflați, încă, în străinătate, un alt subiect a atras atenția în weekendul trecut. Gică Hagi a mers la Florența de unde s-a întors de mână cu fiul său oropsit, Ianis. “Nu mai pleacă nicăieri, rămâne și se pregătește cu Viitorul”, a spus cu năduf antrenorul-patron al campioanei României.

Hagi susține că e dispus să plătească două milioane de euro pentru a-și repatria copilul uitat de un an în cămara de provizii numită Fiorentina Primavera. Evident, tatăl trebuie să îndrepte o gigantică nedreptate căreia i-a căzut pradă unul dintre cei mai talentați fotbaliști născuți vreodată în România și, cine știe?, poate chiar în lume.

Atitudinea paternă a lui Hagi e până la un punct normală. Totuși, antrenorul-patron-tată a depășit demult granița argumentelor solide și umblă acum pe un teren înșelător în care-l trage cu forța și pe fiul său, nevinovat în această cruciadă furibundă a fostului mare jucător.

Dacă nu ar fi implicat emoțional, Hagi ar avea mai multe șanse să deruleze obiectiv filmul carierei lui Ianis. Promovat cu forța la echipa mare a Viitorului, împovărat cu banderola de căpitan la 16 ani sub privirile circumspecte ale coechipierilor, Ianis n-a avut explozia tatălui său. La 17 ani, Gică era convocat la echipa națională de seniori pentru meciul cu Norvegia, Ianis înscria o dublă la Botoșani, într-un 4-4 de operetă jucat de două echipe plictisite, în ultima etapă a unui campionat lung și obositor.

Datorită relației tatălui său cu impresarul Pietro Chiodi, aghiotantul influentului agent Abdilgafar Ramadani, Ianis Hagi a ajuns în vara lui 2016 în Serie A, dar și-a petrecut umătoarele 18 luni la o echipă de tineret.

Acum, tatăl vorbește despre nerespectarea promisiunilor făcute de Fiorentina în momentul transferului, fără a lua o secundă în calcul varianta că Ianis Hagi nu este potrivit pentru Serie A. Că nu are viteza și forța necesare să joace etapă de etapă în cel mai aspru campionat important din lume.

Închipuiți-vă doar, impresarul Ramadani este consilierul neoficial pe probleme de transferuri al fraților Della Valle, patronii Fiorentinei, l-a luat pe Ianis printre clienții agenției sale Lian Sports, a făcut niște afaceri dubioase cu tatăl acestuia și, totuși, tânărul nu a făcut saltul la echipa de seniori.

De ce?

De ce Hagi nu l-a cumpărat înapoi pe Cristian Manea atunci când cel mai tânăr internațional din istoria României, transferat fictiv de Viitorul în 2014, nu juca la Mouscron?

Răspunsul nu-l veți afla de la Hagi și nici de la presa din România, extrem de preocupată să cultive imaginea de “copil minune” a lui Ianis. Eventual, răspunsul ar putea fi dat de fiul fotbalist al altui jucător legendar.

“Ca tată, primul principiu al relației este să nu-l împingi pe fiul tău niciodată să facă un lucru știind că ar putea să eșueze. La final, e dureros pentru că îți rănești fiul”, spunea Jordi Cruyff, fiului uriașul Johan Cruyff, într-un interviu.

Jucătorul Johan Cruyff și antrenorul Johan Cruyff au fost idolii lui Gheorghe Hagi. Reciclându-și fiul cu convingerea că este cel mai nedreptățit talent din lume, nelăsându-l pe Ianis să-și ia cariera în piept, Hagi nu face altceva decât să sfideze principiile celui pe care l-a divinizat.

Mai grav decât atât, el îi produce lui Ianis un rău uriaș ale cărui sechele îl pot urmări pe adolescent pe toată durata vieții.

Indiferent dacă Hagi junior va continua să dea goluri cu Chiajna, Botoșani sau Voluntari.

Comentarii (64)Adaugă comentariu

Stefan (1 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 23:25

Domnule Stucan, inteleg ca pozitia dvs. generala e aceea de a fi lipsit de complexe, si cred ca sunteti sincer. Dar cred in acelasi timp si ca gresiti, si gazeta sporturilor, daca va da in mod firesc spatiul sa va exprimati, ar trebui si sa publice macar o opinie contrara, pentru ca nu cred ca toti ziaristii de acolo sunt de acord cu dvs. Altfel, se numeste linsaj mediatic ce faceti si aceste articole seamana cu ce se intampla la antena 3 seara de seara. (stiu ca lui Hagi i-a fost acordat un premiu de curand si un intreg numar al ziarului, dar ma refer strict la pozitiile dvs. care nu au avut vreun raspuns din partea colegilor dvs.). Si am ajuns intentionat la antena 3 pentru ca folosesc exemplul lor ca sa spun de ce cred ca gresiti (iarasi, nu va pun la indoiala sinceritatea, va pun la indoiala judecata si punerea in perspectiva), Mi se pare ca ceea ce spuneti dvs. fata de asocierea lui Hagi cu impresarul respectiv suna cam cum suna acuzatia lui Basescu ca gazeta sporturilor a girat banii de la securitate prin persoana lui Dan Voiculescu. Nu mai stiu exact formularea lui, acuzatia era facuta la momentul unei rafuieli cu Catalin Tolontan. Si acuzatia era nefondata. Basescu are libertatea opiniilor, nu-i asa? Dar astfel de acuzatii presupun asezarea in context – nu e vorba de adevar si ne-adevar pur si simplu. Si manipularea se face cu jumatati de adevar, unde adesea jumatatea lipsa e cea a contextului. Nu vreau sa fac un caz colosal din opiniile dvs. despre Hagi – nu il cunosc, sunt un simplu microbist, dar impatimit, si fotbalul din romania mi-a adus multa relaxare si liniste in perioade incordate. Sa revin – uitati, cineva ar putea spune – da, e ceva adevarat, Voiculescu si-a facut imperiul mediatic cu banii castigati pe vremea lui Ceausescu, cand lucra in comertul exterior si era informator al securitatii. Prin urmare, Gazeta Sporturilor si ziaristii ei, prin simplu fapt ca fac parte din grupul intact, gireaza aceasta mostenire. Daca nu ar fi fost acei bani, grupul intact nu ar fi existat. Si in toata perioada in care antena 3 a facut ce a facut, gazeta sporturilor si ziaristii ei au ramas in acest grup, au adus profit, etc. Dar lipseste contextul, nu? Si contextul e acela in care Catalin Tolontan a avut o prestatie remarcabila ca ziarist, inclusiv cu luari de pozitie in cazul antenei 3.
Dvs ii reprosati lui Hagi asocierea cu impresarul respectiv. A existat vreo incalcare de lege? Dupa cate stiu, procese s-au deschis si s-au incheiat cu condamnari pentru fapte ilegale din fotbal. Exista in aceasta asociere ceva ilegal? Din cate imi amintesc, dvs. ii reposati lui Hagi imoralitatea acestei asocieri, nu ilegalitatea ei. Dar, iarasi, care e contextul? Acest om si-a investit intreaga avere in academie, se vede dupa el ca munceste enorm si e pasionat, si a fost pe marginea dezastrului financiar. Pentru privitorul de fotbal, ca mine, echipa lui e o placere sa o privesti, si el are o privire si o caldura cand vorbeste care pare unica in felul ei in fotbalul romanesc. Cu cine il comparati pe Hagi din fotbalul nostru ca sa merite aceste acuzatii de imoralitate? Despre baiatul lui, dupa cate imi amintesc, a fost dorinta lui Ianis sa plece in Italia, pentru ca aici simtea presiunea media….A fost inclus in randul tinerilor fotbalisti de viitor intr-un clasament facut in afara. Ca n-a debutat la 17 ani in echipa nationala, e motiv sa spui ca e un esec? Ca nu a jucat la 18-19 ani in serie A e motiv sa spui ca a esuat? Tatal lui a jucat ani buni in serie B, si apoi a facut mondialul din SUA. Banuiesc ca vi se pare exagerat respectul acordat lui Hagi, dar tot ce ar trebui sa faceti (nu stiu daca va pot convinge) este nu sa ii acordati un respect exagerat, ci pur si simplu sa priviti contextul. Ce faceti e asemanator cu criticile care i se aduc Simonei Halep – era in primele 10 jucatatoare de ani buni, dar formurile gazetelor (inclusiv ale gazetei dvs) erau pline de reprosuri, ironii, unele intr-un limbaj incalificabil. Trebuia sa fie numarul 1, altfel romanul nu e multumit. Hagi nu e salvatorul fotbalului romanesc, dar adus sperata si pasiune, si munca. Puneti lucrurile in context. Alta analogie – emisiunea colegilor dvs. de trust despre Andrei Plesu – punand pe un ecran mare scrisoare lui catre Ceausescu. Lipsea contextul, nu? In 1989, cand patronul trustului prospera in comertul exterior, Plesu era exilat la Tescani sub supravegere. Si asa mai departe. Nu stiu ce m-a apucat sa scriu acest comentariu (cred ca imi vars naduful pe mai multe lucruri scriindu-l, se vede probabil) imi pare rau daca am facut apropieri jignitoare intre dvs. si alte figuri media, iarasi, sunt convins ca sunteti sincer, va banuiesc ca incercati sa fiti un soi de Cristian Tudor Popescu al jurnalismului sportiv, e de apreciat, dar CTP are o justa masura cand scrie, chiar si atunci cand e foarte violent, si va doresc si dvs. justa masura in ceea ce scrieti. Numai bine.

PS Investigatia dvs. despre football leaks a fost binevenita, si ati facut bine ca ati publicat-o si ati mers pe firul ei, pentru ca ar fi putut reiese de aici fapte de natura penala. Justa masura de care vorbeam se refera la interpretarea rezultatatelor. Impresarul respectiv nu e si impresarul lui Neymar? Nu imi vin in minte acum detaliile. E bine ca scrieti despre dedesubturile financiare ale sportului si la noi si in afara. Si banuiesc ca puteti sa spuneti ca in cazul respectiv, chiar daca nu sunt ilegalitati, e o suspiciune fondata de imoralitate (e de discutat, dar admit ca s-ar putea spune asta). Dar de aici la tonul articolelor dvs. despre Hagi, si acum, despre baiatul lui… e o distanta mare.
PPS Da, si eu cred ca Sumudica ar fi trebuit sa isi vada de fotbal. In fine.

Lestie (13 comentarii)  •  8 ianuarie 2018, 23:34

As fi curios sa aud ce spune dl. Ioanitoaia despre Sumudica, lichiaua cu care, nu demult, se mandrea. Cat despre Hagi, ce sa zic? Daca Lacatus, Piturca, Tudorel Stoica etc. fac tot ce pot sa distruga Steaua, de ce el, care e „rege”, nu si-ar distruge distruge fiul?

motanul incaltat (47 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 3:06

In primul rind Sumudica e roman—-face ce au facut toti voievozi romanii care au ajuns la conducerea principatelor….linguseala . Cind o sa scrieti istoria adevarata o sa ajungeti la concluzia ca toti Marii Voievozi erau niste CURVE….E scris in ADN-ul romanesc…. Cum crezi ca poti ajunge baron PSD in zilele noastre sau chiar redactor sef?????
Cit despre Ianis Hagi-e doar o nulitate de fotbalist. Cum bine zice Baluta cred – la CSU n-o sa aiba loc niciodata … Poate doar la Steaua -la rude sau la eventuali antrenori de pe la arabi daca sunt „slugi” la Hagi….Daca nu va deveni absolut orice vreti voi la Viitorul-capitan, apoi de ce nu Manager si orice altceva in afara de FOTBALIST……

cristi (1 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 8:17

un fel de banciu… frustrat si subiectiv
e plina tara de baieti ca stiucan

Anonim (18 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 9:03

Alt articol-pretext pentru a-l ataca pe Hagi! Stucane, stiam ca doar femeile sunt mai consecvente in ura decat in dragoste!

Alex One (23 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 9:04

Sumudica „rezultate remarcabile” in Turcia ? A castigat vreun trofeu si noi n-am fost atenti ? Asa zisul „pitoresc” este un personaj de mahala plin de el care vorbeste precum o chivuta provocand mereu scandaluri promovate cu sarg de Gsp. Ma rog, asta o fi notiunea de quality in presa de azi iar cei care lanseaza pe piata toate zicerile marca Sumudica sunt ” cele mai respectate semnaturi din presa de sport ” !?

Vladone (25 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 9:39

Cu Sumudica – voi presa (si tu esti in presa) nasteti aceste personaje artificial, apoi tot voi le dati in cap. Inteleg, asta e painea voastra dar nu ne jigniti inteligenta, nu toti ne vindem pe 2 galeti si o sticla de ulei. Tu, Tolo si inca niste baieti sunteti 3 clase peste insa faptul ca unii colegi de-ai vostri fac iar voi nu incercati nimic sa-i selectati, concediati sau cresteti (dupa caz) va fac complici.

Legat de Ianis jos palaria pentru faptul ca zici lucrurilor pe nume insa din nou, cine l-a facut „vedeta”? La fiecare 3 ore apare in GSP un articol despre Ianis si cum nu joaca el la Fiorentina. Trage un partz un blogger prin Italia, jap, breaking news in GSP. Daca pustiul nu se numea Hagi esua probabil pe la Dobrogea Tulcea sau Fc Babadag…

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 11:00

@Stefan

Mulțumesc mult pentru comentariu și pentru timpul acordat acestui articol. Asocierea dintre Hagi și respectivul impresar are o latură imorală evidentă, o culpă sportivă la fel de evidentă (încălcarea regulilor FIFA privind sistemul TMS) dar, surprinzător, rămasă nepedepsită de FRF, plus o potențială latură penală (ex. semnăturile false de pe contractul lui Manea) rămasă și ea departe de atenția procurorilor. Nu ar fi, însă, singura faptă ignorată de autoritățile din România. Un ziarist poate doar să prezinte documente (repet, actele lui Manea arată clar două mâini diferite la semnătura jucătorului transferat fictiv în Cipru), dar nu poate forța procurorii să investigheze un caz.

Spuneți că fotbalul și, în special, echipa lui Hagi v-au deconectat în multe momente. E excelent că puteți face asta și vă asigur că nu e nicio ironie. Vă cer, însă, o părere sinceră despre meciurile directe dintre FCSB și Viitorul din ultimii ani și, în special, despre acel 2-5 din Ghencea? Considerați că o muncă de apreciat – așa cum depune Hagi la Viitorul – justifică total compromisurile făcute pentru a rămâne racordat la singura sursă de finanțare din fotbal, drepturile TV din Liga 1?

Sunt de acord că toate aceste lucruri nu justifică un eventual ton lipsit de justă măsură, dar nu cred că textul meu conține acest ton. Este doar o opinie despre încercarea – justificată până la un punct – a lui Hagi de a demonstra tuturor că fiul său este un talent imens. Poate fi, dar deocamdată nu a demonstrat-o prin transferul său în Italia. Un ziarist are datoria să se întrebe lucruri, să conteste mereu veridicitatea informațiilor pe care le primește și să urmărească un subiect până la încheierea carierei. Urmărirea subiectului Ianis Hagi în cei câțiva ani de carieră arată până acum o tendință a tatălui său de a construi o conspirație universală (selecționeri de la tineret, FRF, acum Fiorentina) care lucrează împotriva ascensiunii fiului. În paralel, părerile reale, nu cele de PR, ale oamenilor din fotbal românesc sunt că Ianis mai are mult până să confirme că e un fotbalist valoros. Evident, vorbim despre ipocrizie și ne putem întreba cât de valoroase sunt judecățile unor astfel de oameni, dar societatea în general se scaldă în ipocrizie. Tocmai de aceea prefer calea onestă, cu riscul de a greși în opiniile mele pe care le întemeiez printr-o cunoaștere de 22 de ani a culiselor fotbalului românesc.

Sunt multe de discutat. Aș fi onorat să stăm cândva de vorbă la o cafea despre acest fotbal românesc și culisele lui insalubre.

Cu respect și mulțumiri,
Costin Ștucan

17 Nentori Tirana (53 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 11:08

… Fane (8 comentarii) • 8 ianuarie 2018, 18:54 Dupa atatia ani Costin Stucan scrie un comentariu de ziarist sportiv si nu de ziarist de scandal inventat sau nu.Doamne ajuta sa o tina tot asa.Felicitari! 17 Nentori Tirana (10 comentarii) • 8 ianuarie 2018, 21:00 Comentariul tău așteaptă moderare. Eu despre boieri romani n-am auzit. Unde ai citit tu despre ei ? Cheia cu fratii din sud si est cred ca este 1855 cind au fost eliberati „urmasii romanilor” pe care Soros i-a tinut intr-un fel de scavie mioritica in Muntenia si Moldova. Umblatul prin lume e doar de 160 de ani, normal ca incepe cu mersul la stabuni casa. Vezi din poze. Suncu-dica e frate cu aia. Vezi la tv postul „taraf“, etno, ori melodiili de voie buna la tvr. Fara sonor crezi ca esti la un post indian, cu sonor undeva prin serbia, bulgaria, albania. Luceafarau si „fiul lui tata“ la fel, toti roma-nii se simt bine in sud si est. Oare de ce ? In schimb prin vest se simt stingheri. Uite Luceafarau a retrogradat tot cea prins prin Italia dar s-a simtit ca acasa la Duoniesc. Imi place ca Steaua va juca la Roma ! Ai tai unde joaca, prin Chisineu ? La Lazio joaca unu, e bine ca nu-l ajuta duhul, nu-si face probleme, dar altii mai smecherasi se ascund stingheri pe sub poduri, mincesc stingher doar cu degetelele, stau si culeg ca sa se simta ca acasa. Sper sa vina toti la stadion si sa strige pentru Roma-nia ca e tara lor.
*** Stefan (1 comentarii) • 8 ianuarie 2018, 23:25 Domnule Stucan, inteleg ca pozitia dvs. generala e aceea de a fi lipsit de complexe … Zau Stefane ? Cam rasfatat de Soare, ja-gar… Pe Hagi poate sa-l faca praf, pe mine nu. Decit sa raspunda mai bine cenzureaza.

vasco (55 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 11:56

@Marius, dupa cum scrii mai bine te prezentai si tu cu o rata sau o gasca…Atata ai inteles?

aciduzzo (14 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 13:50

Stucane…..fii atent…..ca tu esti baiat destept ( vorba lu nea Miitica Drtagomir……… ,, Dom’ le………….ascutati-ma pe mine ce va spun eu acuma…..asta e *** dom’ le de destept!!!”…………mi-a placut mult ce a scris @Stefan si mi-a placut la fel de mult replica ta! De ce nu faci tu daca ai ceva timp in plus o intalnire saptamanala de vreo doua ore cu postacii de pe GSP, adica cu aia care scriu mai mult ….aproape zilnic…..hai ca n-ar fi greu acest lucru si la fel de usor isi pot doverdi identitatea si postacii…..ca doar e de ajuns sa dai trei cuvinte din tine si iti dai seama imediat cu cine stai de vorba! La o cafenea din centru vechi, la o bere, mai iese una – alta………..nu stiu ce m-a apucat dar cred ca mi-ar placea chestia asta!! Ar fi frumos.

aciduzzo (14 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 15:46

FABULOS……………..FABULOS…………….FABULOS……………….PENTRU TOTI STIUTORII SI MAI ALES NESTIUTORII DE FOTBAL DIN LUMEA ASTA………………..PENTRU TOTI POSTACII DE AICI SI DE PRETUDINDENI IN MATERIE DE FOTBAL…………………………….PENTRU TOTI FRUSTRATII SI NEIMPLINITII DE AICI SI DE PRETUTINDENI IN MATERIE DE FOTBAL………………….PENTRU TOTI CONTESTATARII SCOLII DE FOTBAL CRUYFF&GUARDIOLA……….PENTRU TOT PAMANTUL ASTA CARE MANANCA FOTBAL PE PAINE……PENTRU ACESTE ADEVARURI SPUSE SUTA LA SUTA DE UN MARE FOTBALIST………….SA INTELEAGA TOTI HALAGIANII, FLOCEA, MAGIUNII, MAURINII, ZIDANII, WENGERII SI CATI OR MAI FI PE PAMANTUL ASTA……………..L-AM LUAT CU COPY PASTE SI PENTRU CINE VA DORI SA STIE CE INSEAMNA FOTBALUL PE PAMANTUL ASTA I-L VOI OFERI CU MARE DRAG…………PENTRU TOT…………PENTRU TOT……..PENTRU TOT………………….CITITI SI LUATI AMINTE INTERVIUL DIN GSP-UL DE AZI DAT DE XAVI HERNANDEZ!!!! LA REVEDERE!!! DIN ACEST MOMENT NU MAI E NIMIC DE ZIS DESPRE FOTBAL PE PAMANTUL ASTA CEL PUTIN 10 ANI DE ACUM INCOLO!!!………SA NU FIE CU SUPARARE LA NIMENI!! …….VA RESPECT TUTUROR POSTARILE ……..

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  9 ianuarie 2018, 20:38

…in fotbalul romanesc exista multa murdarie …multa lume din fotbal recunoaste ca exista blaturi in liga 1 dar nu le numesc …spun doar la general …trebuie sa scapam odata de blaturi …

Boeangiu Marian (25 comentarii)  •  10 ianuarie 2018, 1:14

De acord 100% cu dl. Stucan. Apreciez competenta si corectitudinea comentariilor. Din subtext se deduce faptul ca realitatea e mult mai gretoasa decat se poate spune. Piedestalul pe care romanii i-au urcat pe Hagi, Gica Popescu, Nastase si multi altii e mult erodat. E de o subrezenie evidenta. Nevoia de idoli si atitudinea perpetua de gica-contra a romanilor ne face orbi. Ne arata faptul ca nu putem desparti activitatea sportiva a unui individ de tarele morale sau limitele lui intelectuale. Trebuie sa recunoastem ca suntem cu totii cu parti bune si rele, cu defecte si calitati. Yin-yang. Valabil si pentru „idolii” nostri. Asta inseamna sa judecam la justa valoare calitatile lor sportive si sa nu consideram automat ca sant mari competente si in antrenorat si in manageriat si in politica sociala sau in ce mai vreti dvs. Au demonstrat mari calitati sportive si mari realizari sportive si nu au demonstrat calitati de antrenori sau morale deosebite. Sa dea Domnul sa evolueze si pe plan profesional ,intelectual si uman cat mai sus, cat mai aproape de valoarea lor ca sportivi. Dar, lucind vorbind, deocamdata sunt la ani lumina de acest deziderat si nici perspective incurajatoare nu se intrezaresc.

Comentează