Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Blestemul talentului lui Budescu

Era minutul 22 când mingea a ajuns la Budescu, aflat la marginea careului lui Kasper Schmeichel. Spre deosebire de jocul cu Kazahstan de săptămâna trecută, la Copenhaga aceasta a fost una dintre rarele ocazii în care vedeta de la FCSB […]

Permalink to Blestemul talentului lui Budescu
luni, 9 octombrie 2017, 3:25

Era minutul 22 când mingea a ajuns la Budescu, aflat la marginea careului lui Kasper Schmeichel. Spre deosebire de jocul cu Kazahstan de săptămâna trecută, la Copenhaga aceasta a fost una dintre rarele ocazii în care vedeta de la FCSB a avut o poziție favorabilă în fața porții adverse.

De data asta, însă, cel poreclit cu afecțiune “Budi” n-a avut timp. Fundașii danezi nu au plecat în alunecări “până la jumătatea terenului” – cum i-a caracterizat analistul Telekom, Basarab Panduru, pe naivii băieți kazahi -, astfel că Budescu a trebuit să tragă repede. Luftul său îngrozitor a trimis mingea paralel cu linia careului la Stanciu, care a luftat și el ridicol.

E una dintre fazele care caracterizează jocul făcut duminică seară de fotbalistul atât de lăudat în Liga 1. A doua s-a petrecut în minutul 49 când Budescu – veșnic îndrăgostit de spațiile minuscule deschise între picioarele adversarilor – i-a dat “craci” lui Dalsgaard, apoi s-a prăbușit pe linia de fund în loc să continue faza și să centreze în careu. Arbitrul a ignorat contactul ușor acuzat de Budescu, iar acesta l-a trimis la origini, i-a pomenit morții și i-a făcut și câteva provizii. Evident, a primit cartonaș galben.

În minutul 65, sătul și el de jocul în gol al mijlocașului sau poate conștient că Budescu a obosit, Contra l-a înlocuit cu Bancu. Selecționerul căuta o soluție în banda stângă, după eliminarea prostească a lui Ganea, iar cel sacrificat a fost omul pe care mulți români îl văd drept noul geniu al fotbalului românesc.

În 10 oameni, România avea nevoie de truditori care să anuleze avantajul numeric al danezilor. Orice balast trebuia aruncat peste bord.

Budescu are 28 de ani. A jucat un tur în sezonul în care Astra a devenit campioană, a calificat naționala la Euro 2016 cu golurile de la Thorshavn și trage FCSB după el în acest sezon, dar cu toate astea rămâne un mare mister.

Indiscutabil, unul dintre cei mai tehnici fotbaliști văzuți în ultimele decenii pe stadioanele de la noi, Budescu are o nonșalanță fatală pentru adversarii din Liga 1 și din Europa League. Ușurința cu care se descotorosește de marcaj îi terorizează pe fundașii din Feroe sau Kazahstan.

În fața unor adversari cu adevărat serioși, cum s-a întâmplat la Copenhaga, fentele lui Budescu devin simple “floricele” inofensive. Avocații săi vor invoca cele două goluri marcate pentru Astra în fața lui West Ham, dar meciul acela reprezintă pur și simplu o excepție. Fundașii centrali folosiți de Slaven Bilic în partida din august 2015 au fost un fundaș dreapta prin excelență, Jenkinson, și un canadian, Henry, care nu are nici acum un minut jucat în Premier League.

Plătit cu 20.000 de euro pe lună la FCSB, Budescu a ajuns mai mult ca sigur în punctul de vârf al carierei. Mai sus de atât nu are unde ajunge. Cel supranumit cândva “Sărmăluță” nu poate juca în prima ligă din Anglia, Spania, Germania sau Franța.

Cum poate fi cineva atât de sigur?

Simplu. Nu uitați, Budescu nu a putut juca nici măcar în liga secundă din China.

Joia trecută, la Ploiești, obiectivele camerelor TV au surprins colacul de grăsime de sub tricoul său galben în momentul în care celebra primul gol cu Kazahstan. Deși a slăbit de la venirea în București, indicele de grăsime din corpul său rămâne ridicat, aproape dublu față de cel al lui Deac.

În fotbalul profesionist din 2017, kilogramele în plus sunt ca niște bile de oțel agățate de glezna unui jucător. Da – spun fanii lui – , dar Budescu are un talent care compensează lipsa unui fizic exemplar. În definitiv, și Maradona a fost poreclit “Butoiașul atomic” și a câștigat titlul mondial de unul singur în 1986.

Raționamentul e corect până la un punct. Adică până în clipa când deschizi un clip, oricare, cu Maradona jucând. Uitați-vă cu atenție la viteza lui, priviți fără teamă intrările criminale ale fundașilor chiar dacă instinctul vă va face să închideți ochii. Tălpile fioroase care ar putea smulge ligamente îl întărâtau pe Maradona, aveau efectul produs taurilor de acele “banderillas” înfipte între umerii animalului.

Fani ai lui Budescu, priviți adevărul în față! Marii fotbaliști ai planetei dotați cu un talent comparabil cu al favoritului vostru aveau ceva în plus. O voință de fier și dorința de a deveni cei mai buni.

Sute de fundași mari din campionatele puternice ale lumii i-ar sfâșia bucuroși gambele talentatului român, doar să-l aibă ca adversar. “Budi” n-are, însă, chef de ei. Răsfățatul patronilor din Liga 1 le vâră mingea printre picioare lui Balaur, Mihai Popescu, Miron sau Burcă și se crede cel mai bun.

Săptămână de săptămână, el își blesteamă din indolență talentul pe care l-a primit la naștere.

Comentarii (68)Adaugă comentariu

Poison (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 15:29

#fcsbnuesteaua

Manu Ion (8 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 15:32

Pentru ce sa se forteze in meciul cu Danemarca ??? El a fost singurul jucator de la mijloc care a mai alergat in meciul de la Ploiesti !!! Pentru ce sa se forteze la danezi ??? Calificarea era pierduta si in plus il asteapta meciuri foarte grele la FCSB.

vali (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 15:45

Budescu a luat nota 6 de la voi. O nota mare ptr nivelul jocului. Am vazut 2 faze in care mingea a sarit din vedeta lor Eriksen, mai ceva ca la un meci de liga a patra. Unii stiu sa-si respecte vedetele iar altii……Cred ca Budescu e jucator de valoare!

vasglo (7 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 15:48

Daca numai asta ai reusit sa vezi in jocul lui Budescu, inseamna ca te uiti degeaba la fotbal, Stucane!.. Ia zi, dupa tine, ce tricolor a jucat bine aseara?!..

Ciollo (2 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 15:56

Aceasta gogoasa umflata, impreuna cu pufuletele alibec, sunt cele mai tipice exemple ale nulitatii noastre fotbalistice. Si nu ma refer in principal la talentul sau antitalentul acestor vedete de mucava. Doresc sa spun doar ca, la primul dribling, la primul gol mai acatarii, toti marii jurnalisti ai natiei nu mai prididesc cu laudelele, mai ales daca acesti titani ai fotbalului sunt pe statul de plata al celui mai mare cioban al tarii. Nu conteaza ca unul este singurul atacact din liga fara gol marcat iar celalalt reuseste goluri doar daca in aparare este Lulu si Pulu. In rest doar aere, vedetisme, manelisme, ignoranta si fudulie romaneasca pura.

iosif_vs (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 15:57

Eu zic să ne bucurăm că avem inca jucatori talentati, asa cum este Budescu.. fara el, n-am mai putea castiga nici macar un meci cu Kazahstan sau Armenia. Daca ne uitam in intreaga istorie a nationalei Romaniei, vedem ca nu a insemnat mare lucru in fotbal, cu exceptia perioadei asa-zisei „Generatii de Aur”. Deci pretentiile de acum sunt total nejustificate. Performantele realizate de echipa din care faceau parte Hagi, Popescu & co. au reprezentat o exceptie si nu o regula! Cine se asteapta la calificari, sa mai arunce o privire de ansamblu pe istoria fotbalului romanesc!

Ioan (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 15:58

Sunt atat de adevarate observatiile tale, incat nu pot sa nu fiu de acord. Alintat, bine hranit, talentat si … ‘bun de Romania’.

Constantin (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:01

Foarte bun articol. Ieri, in timpul partidei, deseori imi aduceam aminte de Piturca, mult hulitul antrenor care era mereu criticat pentru jocul ultra defensiv si la ciupeala. Adevarul este ca omul a scos mai mult decat se putea din aceasta generatie, baraj pentru CM 2014 si calificare la EURO 2016 sunt niste rezultate fantastice. Mereu a fost criticat pentru neselectionarea lui Alibec/Budescu/Sanmartean, dar iata ca acesi jucatori nu au confirmat niciodata in meciuri cu miza sau contra unor adversari de calibru. Inca o chestie, mitul apararii trainice s-a spulberat deoarece mijlocul nu mai functioneaza ca pe vremea lui Piturca, eu as zice ca jucatorii de la mijloc sunt maini moarte la fiecare meci, de aia si multiplele ocazii la poarta noastra. Chiriches e mereu slab confirmand ca este mijlocas si nu aparator central, iar acei 5, care pe vremuri ajutau fundasii intr-o aparare compacta sacrificand spectacolul, au fost zapaciti de catre Daum iar Contra, din ce vad, ii lasa mai liberi si cere de la ei mai multe faze de atac sacrificand parte defensiva (este sufficient sa va uitati la golurile marcate de kazahi si atacurile la percutie ale danezilor)

blaremberg (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:01

***

Ionescu Mircea (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:02

Domnule Stucan,daca intrebi cativa liceeni de oriunde daca Au auzit de ziaristul Stucan,iti vor spune Sigur ca Nu Au auzit,in schimb de Budescu iti vor spune multe,cum a dat goluri ce Au adus la calificari internationale,atat la Club Cat si la nationala.

dan (5 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:05

super adevarat articol,pune punctul pe i!

Mihai (2 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:05

Sunt amuzante criticile astea de la meci la meci, mie mi se par pripite (fie pozitive sau negative), dovada fiind faptul ca acum 3 zile il pupati pe unde nu rasare soarele, iar acum il „certati”. Parca sunt copii de gradinita sau primara, nu fotbalisti adulti :-)). Budescu chiar daca nu e vreun monstru sacru, iese in evidenta dintre mediocrii nostri fara sa se chinuie prea tare… Pana ne saturam si de „floricele” si ramane indolenta cu care am fost obisnuiti de restu. Vrem o Nationala care ne reprezinta cu indarjire si o sa fim mandri de ei chiar daca pierd. Atitudinea conteaza enorm, mai ales unde se vede ca talent… nu prea e.

Alex (5 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:05

Salut! Ai vorbit cu Sumudica inainte sa postezi pe blog? Poate te cearta! Sau poate nu! ….oare de ce nu l-a luat cu el in Turcia? ….Budescu, un jucător umflat ….la figurat sigur! ….cand fugi de-ți sar ochii e de așteptat sa ai mai putine execuții lucide! Între un fotbalist determinat, ambițios, muncitor si onest cu meseria sa si unul talentat, indolent si șmecher il aleg pe primul! Islanda ce spunea in fotbal acum ceva ani? ….si in curând ….Feroe…e o chestie de ani …zi faina sa avem!

rexrapidistul (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:10

Stucan si analizele fotbalistice, baba si mitraliera!Este o pierdere de timp sa-l citesti sau sa-l asculti pe aceast mare „profesionist”

Silvio (11 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:10

***. Tu faci comparatie intre Maradona si Budescu? Cata minte poti sa ai? Sau mai bine zis n-ai? Du-te bah baiatule la dezintoxicare si nu mai trage pe nas ca numai filme ai in cap.
Tolo voi chiar nu cititi refularile astuia inainte sa le publice?!? Ce naiba, putina decenta nu ar strica. Au ajuns *** sa-si dea cu parerea prin media.

Matei (2 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:12

Daca era mare, nu juca in Liga 1. La 28 de ani altii isi fac planuri de viitor cu milioanele castigate in marile campionate. Budescu abia acum incepe fotbalul, zici ca-i Sanmartean.

Pop (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:15

domnule Stucan.Esti un mare naiv, cred ca n-ai simtit iarba vreodata si-ti faci pareri despre un fotbalist. crede-ma esti penibil…Ceea ce ai scris nu merita nici un incepator din liga a 5-a dar un jucator ca Budescu. Du-te in iarba domnule Stucan, sa simti iarba,noroiul si apoi scrie

werty (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:15

Asa, si ?

gioni (20 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:16

pai ASTRA a jucat cu Tineretul lu WEST HAM fim seriosi le a facut cadoul intrarea in GRUPE

HopeTX (4 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:22

Cracterizarea perfecta! Valabila nu numai pentru Budescu. 80% din „talentele” Ligii 1 au gena puturoseniei, a indolentei si suficientei, a mistoului ieftin, adanc incrustata in intelect. Contra este condamnat sa gaseasca printre cei 20% ramasi neafectati de cele de mai sus pe cei dispusi la efort, pe cei care vin la nationala sa puna osul si sa munceasca, pe cei cu vointa si caracter chiar daca nu au nici 10% din talentul lui Budescu. Casa avem o nationala valoroasa trebuie sa trecem prin faza unei nationale muncitoare. Doar o parere…Bravo pentru articol !

dinamo_fan (41 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:29

Budescu e un jucator foarte bun pentru nivelul nostru, doar ca nu are cu cine. Si pe Ronaldo daca il aduci la nationala Romaniei va decide de unul singur meciuri gen cu Kazahstan iar cu adversari mai puternici va fi anihilat. Apoi hai sa facem o mica analiza cum ne-am astepta macar de la jurnalisti sportivi amatori (evident mult peste nivelul lui Stucan care doar repeta niste clisee). Budescu a mai jucat la nationala acum 2 ani cu Feroe in eternul sistem 4231 cu Stancu impins si Torje si Popa pe aripi. A jucat dupa 2 ani mai tarziu cu Andone impins si Grozav si Chipciu pe aripi pentru ca 3 zile mai tarziu sa joace cu Danemarca cu Andone impins si Deac si Baluta pe aripi. 3 meciuri in 2 ani in care doar cu Andone a jucat de ori impreuna. Un jucator de fotbal in mod normla incepe sa joaca constant bine la echipa lui de club dupa macar 10 meciuri alaturi de aceiasi coechipieri, meciuri din 3 in 3 zile sau din 7 in 7 zile, antrenamente ZILNICE alaturi de aceiasi oameni si vreti ca jucatorii astia care joaca PRIMA DATA IMPREUNA si schimba formula de la meci la meci sa joace ceva ? iar „expertul” de Stucan da verdicte gen celor de mai sus de te bufneste rasul. O echipa nationala se CONSRUIESTE, nu se incropeste. Abia atunci cand vom avea o formula standard cu care sa jucam macar o campanie de la un capat la altul vom putea spune ca avem o echipa. Iar lucrul asta trebuie bazat pe un schelet cu jucatori tineri pentru ca sa nu ne trezim ca spre finalul campaniei Hoban, Pintili sau Sapunaru au facut 35 de ani si nu mai duc fizic nici macar 45 de minute. Pana atunci avem niste variante incropite, niste experimente ale caror singur rost poate fi trierea insa noi nici macar aia nu o avem. Dupa ce Keseru si Stancu se fac de ras sunt trecuti 2-3 meciuri pe linie moarta si reconvocati in timp ce jucatorii tineri stau si cara apa. Cat timp stretegia si planul pe termen lung lipsesc cu desavarsire este absolut irelevant cum joaca Budescu si cu cine pentru ca data viitoare va juca oricum altcineva. Noi insistam cu Pintili si Hoban care se retrag pana la urmatorul turneu final in timp ce Rotariu si Ionita (ambii la 22 de ani) au impreuna, atentie ! 48 de minute in meciuri oficiale la echipa nationala.

Florin (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:30

bravo,super analiza! nu am nimic cu budescu, dar asta e adevarul chiar daca doare. intr-un meci nu trebuie sa astepti sa vezi , poate ii iese lui budescu, intr-un meci lui budescu trebuie sa-i iasa 90% din ce-si propune, dar el nu-si propune mare lucru. nu are singe de jucator mare ,chiar daca are ceva mai mult talent decat media ,,celor ce joaca fotbal,, in romania.imi pare rau budi, dar nu poti sa ai un meci bun si 5 sa nu te vezi pe teren,jucam in 10. eu sper,totusi, sa mai ajute echipa .

gicapuia (6 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:33

Corect. Se putea si mai dur.
Cred ca Budescu este imaginea nationalei.

Teodor (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:35

Buna ziua ,frumos articol ,dar un pic cam ..răutăcios nu crezi ? Ce ai fi scris de exemplu daca România ar fi câștigat sec cu 1-0 printr-un joc la frl de urat ca cel de duminica si budescu ar fi înscris magistral din lovitura libera ??? L-ai fi ridicat in slavi ca si pân-acum nu ? Budescu ,asa cum e el ,supraponderal imi amintește cu o deosebita placere ca a fost odata un Gica Hagi !

gin (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:36

„În fața unor adversari cu adevărat serioși, cum s-a întâmplat la Copenhaga, fentele lui Budescu devin simple “floricele” inofensive.”. M-ai uns la inima!

Andrei F (79 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:42

Adica-l comparati pe Budescu cu Maradona?Pe cuvant?Mai face cineva o astfel de comparatie?Si asta dupa ce ati spus ca are 20000 pe luna?Mai bine va bucurati ca Budescu nu are valoare de cine va trece prin cap si asa il vadem prin Liga noastra…Ca doar nu o veni Messi pentru 20000 pe luna ca sa aveti dv. ce sa scrieti!?Ca doar de asta faceti astfel de comparatii,gata-i articolul,hai la casierie…Pe cand va citim in ,,Marca,,?Sau astia nu sunt demni de dv.?Ca tot va plac ….comparatiile!

Thomas brams (2 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:48

BRAVO !!!!!!!! BRAVO!!!!!!! Asta este adevarul gol-golut

albert (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 16:50

E foarte usor sa minimalizezi. Budescu e cel mai bun jucator din Liga 1 punct. Sa ratezi primul tau penalty la 28 de ani mi se pare unic. Daca la Ploiesti dadea si golul ala direct din corner, i se ierta meciul cu Danemarca, sigur. Asa e, e indolent, e o putoare inimaginabila, ca orice talent, dar stie mai mult fotbal decat toata echipa Romaniei la un loc + autorul acestui articol care stie la fel de mult fotbal ca chibitii din Cismigiu, doar ca are dreptul sa scrie la ziar.

Dragos (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:00

Un articol usor tendentios, chiar malițios, timbrat de povestiri cu realizari ale lui Budescu de la națională sau liga 1. Indiferent de situatie, nu este bine. Budescu este un fotbalist f bun (nu practicant de fotbal, ci fotbalist). Sigur ca are propriile neajunsuri! Însă … Cine nu le are ? Pana una alta, aritmetica este de partea lui (pana si traiectoria suturilor… apropos, am văzut cu toții „chifle” ale unor fotbaliști mult mai buni ca el), atât la națională cat si la Steaua. Carcotela este însă un tipar patentat al romanului. Mi-ar fi placut ca Budescu sa se distreze si in Kazahstan sau in celelalte meciuri cu echipe abordabile. Haideți să nu mai lovim in jucători si sa ne asteptam ca dupa excesul de demență al lui Daum, DIN CAUZA CĂRUIA AM PIERDUT CALIFICAREA, la prestații decente. Prea multi ani au trecut fără să vedem Romania la un mondial. Poate Budescu va fi pentru România un fel de Sanmartean, poate va exploda acum, in jurul vârstei de 30 de ani (au mai fost cazuri).

Dan (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:02

Budescu nu a putut juca nici măcar în liga secundă din China

pana aici am rezistat sa citesc, dupa logica autorului Carlos Tevez nu a facut fata in China, e de nivel slab

jos_cenzura (12 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:13

În fotbalul profesionist din 2017, l-aș prefera in echipa mea pe Ronaldo (brazilianul) – chiar la vârsta lui, și pe Budescu, în fața unora cu fizic impresionant, precum Gabi Enache sau Ovidiu Popescu. Până la urmă vorbim de fotbal, nu de gimnastică.

ovidiuc (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:14

As vrea ca Budescu sa va contrazica pe viitor.Dar ma tem ca nu va reusi. Totusi si la Steaua are executii socante in sensul rau.Sa mai speram inca, macar 1% ca va juca bine si cu formatii tari.

jos_cenzura (12 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:16

Problema mai degrabă este că jucătorii români nu sunt capabili să joace atât de frecvent (din 3 în 3 zile) – tocmai pentru că sunt puși să alerge prea mult în meciuri, în loc să se concentreze pe fotbal. Se vede la oricare turneu final că – fără rotație serioasă – chiar nu mai fac față în al treilea meci din grupă, fie cu Tunisia, Albania etc. Budescu nu avea cum să joace bine ieri în Danemarca după ce tocmai jucase cu Kazahstan in celălalt capăt al continentului.

limoncello (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:28

excelent articolul! extrem de adevarat. Asa se intampla cand de pe la 13-14 ani le intra in cap ca eu sunt urmatorii genii ale fotbalului. Incep sa joace la misto si sa se comporte ca si cum lumea le e automat datoare cu recunoasterea valorii intrisece. Foarte buna imaginea cu ‘colacul de grasime’ si cu faptul ca ii da craci lui Balauru si se crede cel mai bun. O sarmaluta mare intr-o oala mica. Altfel inexistenta pe ‘meniurile’ serioase…

anonim (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:32

Cred ca raspunsul il cunoastem cu toti, cand practici „autobaza” putea juca si Ronaldo ca nu se remarca….daca ne aparam si cu Kazahstan, evolutia lui Budescu era la fel de stearsa, el nefiind un om defensiv.
Contra trebuie sa joace ofensiv si daca am juca cu Germania..nu conteaza daca pierzi …mai important este felul in care pierzi …cel putin la nationale..trebuie sa se vada dorinta de atac si de victorie!!!! nu sa ne aparam —automat sa ne recunoastem inferioritatea!!!

Iosif (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:34

absolute de acord, in sfarsit un articol care mentioneaza pe unde ne este valoarea in fotbal, cand e vorba de forta fizica. Un alt exemplu, nici macar legat de „grasime” ci de faptul ca la noi de la juniorii cei mai mici, antrenamentele nu sunt dedicate fortei ci „miutei”, „driblingului”, „fentelor”, etc. La noi un jucator bun este cel care ascunde mingea, si nu a mai aparut de zeci de ani un Lacatus sau Balint care sa sparge prin aparari. Il urmaresc pe Maxim spre exemplu, care technic e perfet, dar in FIECARE meci in Germania, dupa maxim 🙂 60 minute este schimbat. Noi credem ca problema in ultima calificare a fost „Daum”, cand de fapt intr-un medi cu nemti, suedezi, englezi, danezi, probabil ca castigam maxim 20% din luptele corp la corp, sau alergam in medie 8-9 km pe meci, in timp ce ei alearga 11, adica diferenta e la fizic nu la fentele lui Budescu sau Alibec sau inainte Sanmartean.

LOREDANA BANCILA (4 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 17:43

ESTI UN MARE FRUSTAT STUCANE! MA MIR CA NU O ATACI SI PE HALEP ACUM! DR NU-I TARZIU………

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 18:13

…foarte bun articol …nimic de adaugat …

solu (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 18:21

Da, dar noi nu avem jucatori care sa joace nici cu echipele mici, in afara de Budescu.

gheorghe (8 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 18:23

merita, mai ziceti-i din astea, ca poate se trezeste; ps: nu stiu daca i-ati prins/ii mai tineti minte pe gabi balint in ultimii ani de activitate ca jucator, respectiv pe craioveanu? si nu au fost niste lenesi nici inainte, dar ultimii anii au fost deosebiti …

Mr Collin (2 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 18:29

Va salut D-le Costin,

Apreciez fff mult calitatea articolelor/clipurilor facute de Dvs.

Din pacate nu sunt de acord ca”Dieguuito” a cistigat de unul singur CM din ’86.

Mai corect ar fi fost „contribuit decisiv la cistigarea finalei”, pt ca i-a priviti ce …Gheorgita avea in stinga si dreapta lui si cum i-a executat rapid pe nemti fara sa rateze indefinit ca miinile moarte Higuain si cheliosul cu codita Palacio…Si apoi toate oalele se sparg in capul lui Messi.

TOTALMENTE GRESITA comparatia Messi- Maradona si iata-l pe tichie-scafirlie cu margaritare Infantino(cel care ne-a tras pe sfoara inaintea meciului Rom-Ita de la Euro’08 publicind-a priori-suspendarea lui Mutu de Chelsea!!!)care si el ii reproseaza ca vezi D-ne Messi n-are un CM under his belt….

Sanatate si bucurii din Toronto, Collin(ex coresp. la Sportu popular)

Andrei Cristian (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 19:05

Ca sa parafrazez din jurnalistii sportivi clasici aflati (inca) in viata, „Budescu i-a dat peste nas lui Daum cu cele doua goluri date kazahilor”. Ce nu zice nimeni este ca, pe urma, a revenit in anonimatul celui nascut talent si mort speranta.

cicero (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 19:37

Maradona si Budescu in aceeasi propozitie? Este erezie prietene

Marco Polo (2 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 20:13

Costin are dreptate. Si Daum a avut dreptate… Budescu nu are ce cauta la Nationala! Nu este moral sa ai un astfel de jucator alaturi de ceilalti 10…

Nicolae Sirbu (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 20:17

So, Daum a avut dreptate ?!

bazileon (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 20:22

Ce generatie da Au, nene, sa fim seriosi! Echipa Romaniei de la Guadalajara a fost cea mai buna din toate timpurile. Iar calificarea la Euro, dintr-o grupa cu Italia, campioana mondiala, Suedia si Cehoslovacia e o performanta mai mare decat toate calificarile lui Piturca la un loc. De la Lucescu noi nu am mai avut un om de calitate la carma nationalei, cu scuzele de rigoare pentru nea Imi si Boloni, oameni OK, dar fara sclipire. Iar Budescu e un plezirist, inacceptabil in fotbalul profesionist.

Sorin (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 20:25

Cea mai nenorocita natie pe pamintul asta,suntem noi,romanii.nu am intilnit la nici un popor,si am colindat lumea asta,atita mitocanie,mahalagism, misto,caterinca,mai rau ca tatele de la taraba.ma intreb ce puteti voi astia,criticii lui peste,sa faceti ceva ca lumea?

Pretty Kitty (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 20:29

Okey dokey, Budescu, Sanmartean,Alibec, sunt ineficienti in fata unor adversari de valoare. Problema e ca restul sunt ineficienti in fata oricaror adversari… Sau, Budescu nu face faza defensiva. Pai, spre deosebire de majoritatea de la noi o face cel putin pe cea ofensiva… Are un defect, nu prea are viteza, iarasi, si el si Alibec, de ce sunt pusi la zid cand joaca prost? Macar, in jumatate din timp joaca cat de cat decent…

Tudor P. (1 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 21:35

1. Daca nu va convine ce articole face, de ce mai intrati? Doar sa injurati?
2. Daca tot cititi, incercati sa si intelegeti ce scrie! Una a scris, alta au inteles unii. Nu degeaba se zice ca sunt multi analfabeti functionali in Romania!
3. Ionescu Mircea un exemplu mai bun nu ai? Evident ca nu au auzit, deoarece ei nu citesc, se uita doar la tv.
4. Evident ca nu trebuie sa atacam talentele pe care inca le mai avem, dar talentele adevarate se arata in orice meci si mai ales in cele cu miza, nu cand au ele chef sa joace. Sunt de parere ca Budescu nu trebuie sa lipseasca de la nationala.

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 21:47

…chiar asa de prosti sunt unii care cred ca fara Budi nu batem Feroe si Kazahstanul ?…astia chiar nu inteleg nimic din fotbal …noi avem nevoie de jucatori constanti si care sa nu injure aiurea .

Comentează