Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Simona și Mihai. Ziua lor, lumea lor

Acesta este posterul lui. Râzând cu dinții de lapte lipsă, Mihai își ține drăgăstos mâinile mici în jurul taliei idolului său, așa cum numai băiețeii știu să-și strângă mamele în brațe

Permalink to Simona și Mihai. Ziua lor, lumea lor
duminică, 8 octombrie 2017, 3:14

Mihai are 8 ani și – spune amuzat tatăl său – este un antitalent la tenis. Merge săptămânal la un teren din Galați pentru a se juca de-a profesioniștii alături de prieteni și de fratele său. Părinții îi dau voie să se distreze, conștienți de faptul că e doar o fază a copilăriei prin care am trecut toți atunci când visam să ajungem vedete în tenis, handbal sau fotbal.

De doi ani, Mihai are o mare pasiune. O urmărește pe Halep cu o perseverență care rivalizează cu cea a jurnaliștilor profesioniști. “Se trezește nopțile la ora 3 să vadă meciurile și ne ceartă dacă nu îl sculăm. Noi ne gândim că are școală a doua zi, dar el are în cap doar Halep. Știe clasamentul WTA pe dinafară, e incredibil să-l vezi cum calculează punctele dacă o jucătoare vine sau nu la un anumit turneu”, povestește tatăl său.

Mihai e o minienciclopedie a tenisului feminin în carne și oase care suferă atunci când Simona pierde. “Nu te înțelegi cu el trei zile după un meci pierdut. E supărare mare”.

Nu are postere cu Halep pentru că “în Galați nu găsești așa ceva”. În schimb, deține ceva mult mai de preț. Aflat într-o zi într-un supermarket din oraș, a observat lângă raftul cu sare și oțet o imagine de carton a Simonei Halep, în mărime naturală.

Acesta este posterul lui. Râzând cu dinții de lapte lipsă, Mihai își ține drăgăstos mâinile mici în jurul taliei idolului său, așa cum numai băiețeii știu să-și strângă mamele în brațe.

Conștienți de pasiunea fiului lor și aflați în căutarea unui cadou pentru ziua de naștere, părinții s-au gândit la o surpriză: un autograf personalizat și, dacă nu cereau prea mult, un mesaj video de la Simona Halep pentru micuțul sărbătorit.

“Știm că marii sportivi nu au timp de toate astea și că au profesioniști în PR care se ocupă de latura de comunicare. Am dat telefoane în stânga și-n dreapta și am contactat oamenii care se ocupă de imaginea Simonei”, spune tatăl lui Mihai.

Se întâmpla cu două săptămâni înainte de ziua de naștere a fiului său.

Încercările febrile ale părinților nu au avut succes. Între timp, Simona se afla în China unde, după eliminarea prematură de la Wuhan, vâna în turneul de la Beijing punctele necesare pentru a deveni primul număr 1 mondial din istoria tenisului feminin românesc.

Sâmbătă, 7 octombrie, Mihai a împlinit 8 ani. Părinții i-au pregătit o petrecere surpriză, cu un tort având temă tenisului și cu bomboane în formă de mingi galbene. Înainte, însă, de distracție, Mihai s-a trezit pentru a-și vedea favorita în meciul cu Jelena Ostapenko, având în cap doar calcule. La Beijing, Simona trebuia să ia 650 de puncte.

Le-a luat.

Fără să aibă habar despre încercările nereușite ale părinților săi din ultimele săptămâni, Mihai a avut o zi perfectă. “Este cel mai frumos cadou primit vreodată. Simona a devenit numărul unu mondial de ziua mea”, s-a mândrit toată ziua în fața părinților și a invitaților săi.

Calculatorul destinului a potrivit cifrele de minune.

Sâmbătă, lumea a fost toată doar a lor. A Simonei și a lui Mihai.

PS – Imediat după apariția acestor rânduri, reprezentanții Simonei Halep au anunțat că jucătoarea ar fi încântată să-i ofere un autograf și o rachetă micului ei admirator.

Comentarii (11)Adaugă comentariu

criticul (3 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 16:18

Frumos articol,care descrie pasiunea unui copil pentru sportivul său preferat,pe care l-a luat ca model.

Poison (3 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 16:32

#fcsbnuesteaua

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 16:42

…foarte frumos articol …Mihai o sa creasca …mare …

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 17:29

Domnule Stucan, „micutul” trebuie dus urgent la un psiholog. Ce are el, nu e normal pentru varsta lui. Fara suparare. Nu incurajati astfel de lucruri, este ingrozitor.

Maxentiu (17 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 17:57

Ar fi bine ca parintii sa-l mai tempereze pe micut. E ok sa admiri diversi sportivi pina te maturizezi, dar genul asta de idolatrie combinat cu marketingul desantat nu-i tocmai sanatos.

Halapeno (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 18:04

Bravo, sa speram ca undeva prin tara citiva pusti si pustioace intr-o buna zi ii vor calca pe urme…

Eduard (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 19:01

E adevarat, însă de inteles, faptul ca e dificil sa ajungi la Simona. Acum 2 ani la Stuttgart eram cu fetita mea, care abia incepuse sa practice tenisul si dorea un autograf de la Simo, insa am nimerit tocmai dupa meciul nebun cu Wozniacki şi a trecut glont pe langa noi…. Speram la anul :).

El Cid (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 22:09

Un copilaș minunat, ferice de părinții săi…

Stefan (1 comentarii)  •  8 octombrie 2017, 22:55

Bravo, Simona !

motanul incaltat (47 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 3:13

PS. Simona devine nr 1 mondial , FARA SA CISTIGE TURNEUL. Si pt ca Sharapova a fost cica gasita dopata si pt ca Serena naste. Va fi un nr 1 ca Djokovici sau un nr 1 pt o saptamina doar???? Asta face parte din adevar, ca si istoria cu dacii care pe linga faptul ca erau cei mai viteji si bravi dintre tracii, au pierdut o batalie fiind morti de beti ceea ce l-a facut pe Burebista sa taie toata vita-de-vie.

seba (3 comentarii)  •  9 octombrie 2017, 8:19

pe Simona o putem critica oricat cat dorim. ne poate placea sau nu. dar sunt doua lucruri care nu pot fi contestate: numarul copiilor care indragesc tenisul datorita ei si faptul ca aduna romanii la meciurile ei si ii face sa fie un pic mai mandri, fie ca asta se intampla la Paris, la Miami sau la Melbourne.

Comentează