Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Caterinca lui Torje și trasul autocarului

Daum a vrut, probabil, să selecteze oamenii care îl ascultă orbește. Nu i-a ieșit și pentru că jucătorii care au tras de autocar au fost supuși tirului miștocărelii celor rămași pe dinafară

Permalink to Caterinca lui Torje și trasul autocarului
joi, 7 septembrie 2017, 1:26

Din start, să nu avem discuții:

Christoph Daum a fost un selecționer meticulos, neinspirat și fără rezultate.

Răzvan Burleanu a angajat acest antrenor aflat de ceva vreme fără contract, transformându-l în cel mai bine plătit din istoria echipei naționale.

Ei sunt principalii responsabili pentru noua necalificare, alături de cei care în ultimii 27 de ani au transformat fotbalul românesc într-un deșert.

Acum să vorbim un pic și despre jucători.

Intrat în direct la Digi Sport, Gabriel Torje a început să povestească episoade din scurta sa relație cu Daum. Momente pe care fotbalistul împrumutat de la Akhmat Groznâi la Karabukspor, rețineți sonoritatea numelor, le consideră esențiale pentru ca publicul să înțeleagă cât de neînțeles era selecționerul german.

Citiți cu atenție:

“Ne-a dus în team building și ne-a pus să tragem 5 jucători de autocar. Apoi a dat jos alți 5 jucători din autocar și i-a pus să tragă. La final, a dat jos toată echipa să tragă autocarul, să ne arate că dacă tragem împreună autocarul reușim. Când ai jucători cu personalitate, nu poți să-i pui să tragă de autocar”.

În momentul instalării sale ca selecționer, Daum a vorbit mult despre creierul fotbaliștilor, “The Boss”, cum îi spune el. Și despre limitările pe care jucătorii de fotbal, oamenii în general, și le impun singuri prin modul restrictiv de gândire.

Metoda trasului de autocar e frecvent folosită în Germania, unde există și concursuri, individuale sau pe echipe. Dincolo de forța fizică a fiecărui individ, e vorba despre o energie comună și, probabil foarte important pentru un șef sau un angajator, de o dorință de a realiza ceva împreună.

Cheia este construirea acelui “împreună”.

Acum, închipuiți-vă reacția jucătorilor naționalei când au aflat că trebuie să tragă un autobuz. Nu e greu să vă imaginați fețele tinerilor jucători români care câștigă într-un an cât alții într-una sau mai multe vieți, care conduc mașini scumpe și frecventează femei superbe și care, pe scurt, suferă de sindromul vedetelor și de cel al micilor mafioți, încercând să-și imite prietenii din anturaj și tutorii din fotbal, adică pe impresarii lor.

Băieții ăștia care pleacă în străinătate și, din cauza mentalității, se întorc cu coada între picioare în România au considerat că jocul propus de Daum e o prostie mult sub demnitatea lor.

Cum să trag eu de un autobuz!?, și-a zis Torje. El măcar a avut curajul de a-i transmite asta lui Daum.

Din nou atenție:

“Eu am jucat în 4 campionate din Europa și niciodată nu mi s-a mai întâmplat. Îi ziceam că astea se fac la grădință, că nu suntem copii de 5 ani. Daum m-a dat la o parte pentru că nu-i plac jucătorii cu personalitate. Dacă vorbești, dacă mai comentezi la un antrenament, nu-i place. El vrea doar jucători care stau cu capul în jos, care nu scot o vorba în vestiar”.

După meciul cu Muntenegru din 2016, fotbalistul care a jucat 12 meciuri în ultimul an nu a mai fost convocat. Torje se consideră victima eticii muncii impuse de noul selecționer.

Daum a vrut, probabil, să selecteze oamenii care îl ascultă orbește. Nu i-a ieșit și pentru că jucătorii care au tras de autocar au fost supuși tirului miștocărelii celor rămași pe dinafară.

“Sclavule, ai tras autocarul în stație?!” și multe alte ironii similare au avut rolul să erodeze încrederea în judecata și autoritatea liderului.

De fapt, această “caterincă” ține fotbalul românesc în picioare și-l roade pe interior în același timp. Ascultați-l pe același Torje:

“Cu nea Piți era altfel. Deși părea serios, făcea caterincă împreună cu noi. Când era de muncă, munceam, dar era și atmosferă bună”.

Declarația lui Torje reprezintă definiția jucătorului român. Adverbul “când” dă muncii valoare de acțiune secundară, necesară în pauzele de caterincă. Totul se face, evident, pentru o “atmosferă bună”.

În fotbal, există antrenori și antrenori. Unii reușesc prin disciplină, alții prin “caterincă”, din categoria a doua făcând clar parte Marius Șumudică.

Daum, cu o rigiditate accentuată și de bariera lingvistică, nu a reușit să-i facă pe jucătorii naționalei României să ajungă la ceea ce psihologii numesc “efectul Aha”, realizarea că o acțiune aparent imposibilă poate fi îndeplinită. I-a mers în Germania, la Stuttgart și Leverkusen, unde și-a pus fotbaliștii să meargă la propriu pe sticlă pisată, dar s-a blocat în fața îndărătniciei românilor.

Pentru asta, sunt vinovați jucătorii, dar mai ales selecționerul.

Când primești 45.000 de euro pe lună ești dator să găsești soluții. Neamțul nu a atins el însuși “efectul Aha” pe care-l predică și îl caută.

El va pleca, hulit de o țară întreagă. În locul lui va veni probabil un român care știe de “caterincă” și care ne va califica – poate – la Euro 2020.

După plecarea lui Daum, jucătorul român va continua, însă, să eșueze în străinătate, găsindu-și mereu un loc călduț în Liga 1 unde se poate câștiga titlul cu “caterincă” și cu “comentarii în antrenamente”.

E timpul să nu ne mai păcălim: avem un fotbal de bășcălie, practicat de niște răsfățați.

E vremea să munciți, băieți.

Comentarii (138)Adaugă comentariu

adrian (9 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:34

Frumos!

Adi (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:42

Sunt convins ca cine te critica are motivele sale. Mie îmi place punctul tău de vedere și sunt de acord cu ce ai scris. Caterinca menține spiritul sus, restul e doar de garnitura l a felul principal :-)

Nicu (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:42

Ai scris minunat, Stucane! Felicitari!

rm (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:43

Sa fim sinceri ... Avem un fotbal de bascalie... pentru ca si presei ii place bascalia si noua cititorilor ne place "caterinca"... Voi presa ne rasfatati zilnic cu niste articole de bascalie... Ce sa le cerem jucatorilor?!

Flaviu (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:44

Felicitari !! Un articol pertinent.

Ardeleanul (15 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:46

Îmi vine-n minte comentariul neamțului de la finalul meciul cu muntenegrenii: I saw progress...absolut nimic de zis! Altfel, bine făcută analiza jucătorului român de fotbal!

pawn (29 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:47

90% in dezacord cu articolul. cum definea thoma d'aquino adevarul? "adecvarea intelectului la realitate". da...suna seducator teoriile "dom'le, o TIRANIE ca in rusia ne trebuie", "arbeit, arbeit" si alte aiureli importate pe filiera corporatisto-centru-dreapta. realitatea insa, simtita intr-un pasaj totusi si de autor, este ca ala mai destept si mai matur structureaza modelul, intelege situatia si, da, cauta cea mai buna solutie. de compromis, eventual. nu te duci la o nunta si faci pe nebunul spunand ca tu nu asculti decat mahler, nu te incurci cu muzica populara. si ma mira ca un tip atat de destupat la minte, caruia ii place si lui viata din plin, cum e daum, nu a inteles. dar ca sa fim sinceri, deja sunt cam multe lucruri pe care trebuia sa le faca/inteleaga si mai trebuiau si altii sa-l ajute, daca tot am tinut sa aducem pe cineva neinvatat cu fotbalul romanesc. dar cine? secunzii care faceau doar munca de traducatori? burleanu?...

Terente (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:52

Cate autocare ai tras tu? Din respect pentru mine nu iti spun ce meriti pentru asemenea articol! Sa - ti fie rusine!

menumorut (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:54

trebuia luat in calcul si atacul la dorin rotariu atunci când se face inventarul caracterului acestui pitic din toate punctele de vedere

gheorghe (8 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:55

stucane, ar trebui sa iti faca testul antidoping, scrii tot mai bine :)

Razvan (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:56

Bravo! Ai pus punctul pe "Y". Acești jucatori, oameni de nimic in marea minoritate au tupeul sa ne spună ca ei fac "mari sacrificii" si de aceea uneori rabufnesc si injura spectatorii. Lipsa crasa de educație și bun simt de parca s au sacrificat pentru tribune și nu pentru bani!

Mineru (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:58

Fac pariu ca daca o sa citeasca Torje articolul o sa inteleaga ca ai scris de bine de el

teo (20 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:59

Bun articolul ,jucatorii nu prea sunt dispusi la efort ei vor mai multa caterinca!Daum a procedat corect cu el si probabil si cu altii(probabil si Alibec ) E ciudat ca de asta data nu te-ai luat de Hagi!

Adrian (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 13:59

Sunt surprins(placut) sa observ ca totusi jurnalismul din Romania, fie el sportiv sau de alta natura, are un viitor. Ma bucur sa vad ca exista si oameni ca tine, care trec prin filtrul ratiunii toate informatiile ce le detin si nu au ramas inchisi intr-o cochilie comunista(cazul colegilor tai "consacrati", asa cum se autopropun, Geambasu sau Ioanitoia(caruia e suficient sa ii citesti articolele si iti dai seama ce perioada "de aur" l-a adus in postura respectiva de "consacrat" si ce public reprezinta)). Acesta este primul articol de gazeta(care asa cum citeam intr-o zi un comentariu, este mai buna de impachetat *** si nu peste) cu a carui opinie ma identific. Iti respect munca si cu siguranta voi continua sa iti citesc articolele. Big up!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:01

Cred ca porniti gresit cu vinovatii....societatea romaneasca..saracia..legile...modul cum aplicam legile..asta e principala cauza...apoi cei ce au fost in "era" Mircea Sandu, care a distrus tot...apoi veniti in ziua de azi...

mihnea (5 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:04

Beton!

Valentin (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:04

E prima oara cand comentez la un articol: extraordinar cum ai surprins acest moment reprezentativ pentru societatea romaneasca, povestit dezinvolt si cu naivitate de o mare victima, Gabita Torje. Fara jena omului care a batjocorit un exercitiu propus de un colaborator, Gabi este si indignat! Cei receptivi sunt 'sclavi' si e asta e caterinca! Aaa mai e si dovada de personalitate! OAU!

Cnv (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:06

In sfarsit dupa atatea zile de aruncat cu noroi DOAR in Burleanu si Daum observam ca deci va dati seama ca MAAAAREA problema este la jucatori ! Jucatorii nostri care nu s-ar scranti nici pentru milioanele castigate de Messi, Neymar si Ronaldo la un loc. Indolentii nostri care nu viseaza decat sa fenteze cat pot ei de mult sportul asta si sa se imbogateasca din el. Prea putini jucatori avem noi dispusi sa se rupa macar la echipele lor de club, daramite la nationala unde miza e 0 pentru ei ??? Ei nu vor sa fie buni, nici foarte buni si nici eroii nostri, ei au un job in care vor sa isi asume cat mai putine riscuri dpdv medical si cam atat. La 30+ de ani sa iasa intregi din asta si cat se poate de bogati. Avem talente, dar puturoase !!!! De acord ca FRF ul a dat-o in bara pana acum (exceptand regula U21), dar Daum are dreptate cand spune ca nici Mourinho nu ar fi reusit mai mult cu gloabele astea, oricat de jignitor este pentru noi.

bellu (3 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:06

f bun articol

dinamo4eva (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:09

cel mai bun articol al tau . dar nu cred ca toti jucatorii sunt asa , Torje se stie ca e figurant .

spiger (5 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:09

Costine, un articol bun ! Felicitari !

Buta Maximilian (4 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:09

Perfect de acord cu articolul, doar ca prezinta doar o parte din adevar. E corect sa spunem ca bascalia, caterinca, ne defineste ca si societate, nu e ceva specific doar fotbalistilor. Pai Costine, in emisiunea ta live jesepe, despre ce e vorba? Acolo duci caterinca la nivel de arta. Inca ceva ne defineste ca si natie. Noi ii privim doar pe ceilalti, iar pe noi nu. Cum de altfel avem asteptari (maxime) doar de la ceilalti, de la noi tu. Despre noi avem o parere senzationala, dar nici o asteptare. Cand e vorba de asteptari de la noi, o ardem in alibiuri.

Silvio (11 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:09

Cred ca nici tu nu crezi ce ai scris acolo, dar e misto sa aruncam totul pe jucatori. Jucatorii acestia sunt predati de mici, de catre parinti, antrenorilor, pedagogilor, formatorilor care lucreaza in cadrul clubului si de aici putem extrapola foarte usor si putem afla unde este infectia, "cum ii cresti asa ii ai", spune un proverb si bine spune. 2. Raspunsul lui Torje este direct proportional cu, capacitatile sale mintale, e ca si cum i-ai reprosa unui bolnav de sindromul tourette ca de ce are asa multe ticuri nervoase. Ideea este ca nu exercitiul in sine este problema ci modul cum acesta este implementat, cred ca la lucrul acela facea Torje referire, practica ne omoara, mai ales cand lucrezi cu un grup mare de oameni cu, caractere diferite si din diferite "paturi sociale", as mai adauga si situatii familiale si deci nu toti jucatorii pot raspunde imediat sau pot intelege imediat ca vrei sa faci tu de fapt si atunci cei care nu au nevoie de aceste "jocuri" (jucatorii care sunt team player fara a mai fi nevoie de discutii si jocuri, jucatorii de caracter) te pot ajuta in acest scop. In fine

daniel (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:10

Nu numai fotbalul e caracterizat de fenomenul caterinca ci tara intreaga.

tudor (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:13

foarte adevarat, foarte bun comentariu. sper sa il citeasca si baietii astia de joaca pe afara sa-si puna un semn mic de intrebare asupra lor ca oameni si apoi ca jucatori.

Liga Iulian (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:15

Super comentariu, Costine !!!! BRAVOOO !!!!! Dar sunt putini care inteleg asta :((((

S (3 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:16

Pari singurul din GSP corect cand vine vorba de Daum, ai grija sa-ti iei zborul. :)

Cristian (5 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:24

Foarte adevarat ! Asadar una din cauzele dezastrului fotbalului romanesc de dupa 1990 este mentalitatea,iar a doua cauza este SELECTIA care se face in mod gresit in academiile de fotbal (care nu exista) in Romania. Spunea cineva la o televiziune de sport de la noi despre trierea spartana in academiile din Germania,si cum sunt alesi doar cei mai buni dintre cei mai buni si pe care ii vedem acum la nationalele lor. O selectie extrem de dura care daca s-ar aplica alor nostri nu ar trece nici macar unul ! Asta ca sa inteleaga si cei care tot insista cu Alibec si Budescu mari fotbalisti,acestia doi ar fi primii picati la trialul nemtesc,din cauza mentalitatii lor,tipic romanesti de copii rasfatati,permanent nemultumiti,apatici si care joaca doar pt ei. La noi nu exista togetherness-ul asta,in care toti trag la aceeasi caruta (sau autocar). In Romania,dupa 90 au ajuns la nationala oricine a vrut,cine a avut un lobby puternic sau un patron ori impresar influent in spate,sau cu vreo mica atentie strecurata in buzunarul cui trebuie... Si incepand de la presedintele de federatie s-au tolerat alcoolul,tutunul,femeile si jocurile de noroc in cantonamentul nationalelor,pt ca astea se faceau si in cele de la cluburi. Asa s-a mers,toata lumea stia si tacea. Vinovati nu sunt doar Burleanu,Daum,jucatorii,Sandu,Dragomir,Becali si restul ci intreg poporul roman. La asa mentalitate de manelisti mistocari rezulta asa fotbalisti asa patroni si sefi de foruri de fotbal.

Adi (2 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:25

Articol adevarat...din pacate... Adevarul doare si in loc sa fim sinceri ,sa recunoastem ca nu avem ce cauta in "lumea buna " a fotbalului pina nu punem(FRF;LPF;etc.) la punct o infrastructura solida si clara de jos in sus ,nu putem emite pretentii! Si Media "ajuta" asa zisii "fotbalisti" ,ridicindu-i in slavi si cu aberatii de genul:extraordinar, nemaintilnit ,exceptional,etc. la o simpla reusita. Nume nu vreau sa scriu ,pentru a nu jigni pe nimeni. Uitati-va unde joaca asa zisii fotbalisti ai nostri. Cei care s-au transferat pe anumite "cai" si" inginerii" in alte parti.....und viata adevarata de fotbalist...DOARE! Este valabil si pentru un concetatean de-al meu ,cu tatal caruia am jucat fotbal in tinerete,care nu e "caterincar" ca si domnulTorje(alt concetatean),dar care a simtit "raceala" din nord pe propria piele. Daum a fost clar neinteles,a subestimat clar acest proiect, dar nici materialul nu l-a ajutat! Poate este si depasit......dar nu esingurul vinovat! Chiar daca va veni alt antrenor roman(poate alt concetatean de-al meu) nu va putea face minuni pentru ca nu avem o baza sanatoasa si solida! Ne e ciuda pe vecini...dar ne-au cam depasit toti in privinta asta. Cu respect.

Dan t (19 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:25

Ok, vina jucatorilor am inteles asta e! Dar de vina persoanelor din conducerea unor cluburi si interesele lor in a schimba antrenorul si a detine controlul la federatie si nationala, nu spui nimic? E mai usor de lovit in jucatori decat in alte persoane

HopeTX (4 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:25

Bravos Costin ! Felicitari si din partea mea. Doar pentru a "extrapola" un picushor, caterinca nu omoara doar fotbalul sau sportul din Romania, ci intreaga societate. De aceea talentele mor sperante in cele mai multe cazuri. De aceea Alibec a fost refuzat de Inter, Stanciu face tusa la Anderlecht iar Torje joaca un sfert de ora pe an. Caterinca, mishtoul, vedetismul simplificat de manelismul balcanic ne-au adus acolo unde meritam. Acum un an si ceva citeam o declaratie a unei vedete "repatriate" la Pandurii TG. Jiu, care spunea ca antrenorul (francez de felul sau) nu il baga in echipa din cauza ca el, repatriatul, e roman. Citeam si ma cruceam. Adica repatriatul nu-si gasea absolut nici o vina inafara de faptul ca avea pasaport romanesc. Realmente astept cu nerabdare articolul urmator. Chit ca ma repet....Bravo!

Geo (8 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:27

Stucane esti singurul din gazeta care mai scapa cate ceva si din adevar. Cei 27 de ani care au dus fotbalul nostru unde l au adus trebuia pus in fața apoi burleanu....oricum e bine ca mai spui cate ceva...dar se vede clar ca esti frânat de ceva sau cineva. Am vazut asta si in articolul precedent. Nu ai putut sa nu faci tipica miscare romaneasca. Demisia adica faptul ca suntem fuduli si ca trebuie un țap ispasitor si las ca vine cutarescu si ne califica...speranta asta care ne oboseste de vreo 20 de ani. Stii bine stucane ca demisia asta e ca si cum ti ai pune sosete noi fara sa te speli. Se impute rpd si urmatorul.. Nu cred ca anunge la jumatatea campaniei de calificare pt euro...o sa punem iar alte sosete. Nu sunt in favoarea nimanui insa daca vorbim de nationala mare de urechi trebuiesc trasi sandu si dragomir. Pe burleanu sa l luam la rost pt falimentul echipelor de juniori. Cu respect, George

simplu (3 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:27

marele punct pe marele i din fotbalul romanesc

Silvio (11 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:31

As mai vrea sa adaug ca jucatorul este produsul finit si deci buba mare nu poate fi la el. Peste de la cap se impute, de la presedintele care tre sa lucreze ca un coordonator dupa un sistem sau o strategie bine pusa la punct si care sa aiba grija ca acest sistem sau strategie sa fie pusa in aplicare in functie de conditiile din "teren" adica in functie de situatia de la fiecare club in parte si ajutate sau indreptate dupa caz samd..... insa burleanu a dovedit asa cum au dovedit si predecesorii lui, ca este incompatibil cu functia pe care o ocupa. Cred ca lucrurile sunt mai complicate decat un simplu joc de team building.

Orbit (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:33

Deci se poate.Bravo domnule,te urmaresc de multe ori si la live gsp.

mal. (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:45

Cam toată țărișoara asta este o bășcălie! De unde patriotism pe acest fond miștocăresc?

Margelatu (2 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:47

EXACT la asta m-am gandit si eu cand am citit ce a zis Torje. De aia nu a reusit nici DAUM mare lucru, si nici ai nostri nu fac nici o branza afara. Etica de munca si vedetismele le sunt fatale! :( HAI ROMANIA!

Vasile (2 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:55

Mie mi-a placut secventa cu : ,, Adverbul ''cind'' da muncii valoare de actiune secundara necesara in pauzele de caterinca '' . Foarte buna observatie . Aceasta atitudine fata de munca vine din cei 45 de ani de comunism cind nimeni nu muncea pentru el si munca era fortata ( cine nu avea un loc de munca era condamnat la inchisoare) . Indiferent cum munceai sau nu munceai , nimeni nu te dadea afara . Cei care faceau bascalie erau considerati simpatici , smecheri si inteligenti , fiind apreciati de toata lumea . Si in presa lucrurile stateau la fel . Ziariti ca Fanusi Neacgu , Eugen Barbu sau Vadim Tudor ale caror articole semanau cu un foc de artificii erau cei mai apreciati .

Alex (4 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 14:58

@ Costin Stiucan Felicitari. Nu vreau sa apun mai mult ca sa nu te pun intr-o situatie delicata. Am sa te citesc mai mult de acum inainte.

mg (15 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:02

..curioasă reacţia din partea unuia care a cărat şi cară pianul.. Dacă o spunea Sânmărtean, mai înţelegeam. Povestea asta cu autocarul e ca aia cu moş Ion Roată şi unirea, dacă nu pune şi boieru' umăru' ţăranii înţeleg altceva.. Ţucudean e fotbalistul tipic român, care nu suportă să joace din 3 în 3 zile. Asta spune totul...

drako (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:03

Foarte bun articol,Costin ! Din pacate nu ai putut scrie mai taios despre jucatorii de fotbal din Nationala...Spun jucatori de fotbal,deoarece pana la rangul de fotbalisti mai au drum lung ! Extrem de lung...Ei au inteles ca ,daca vrei sa fii fotbalist,e de ajuns sa iti tatuezi si poponeata,si creierul poate,sa aiba ultimul guitz de masina si o blonda vestita in scutece...Ce caraghiosi !!!

gicapuia (6 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:06

Nu am banuit ca poti scrie atit de bine dupa prestatiile slabute ca sa nu zic penibile de pe vremea lui GSP TV si pe la sport.ro. BRAVO ! Poate iti da Tolontan o rubrica zilnica Ne-am cam saturat *** Mariei Andries si, cu parere de rau, de aiurelile domnului Octavian Tudor. Asteptam.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorinache (2 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:08

Zece! Costine, e al doilea articol la rând antisistem gsp. Nu te-a dat afară nea Ovidiu?

Liviu (2 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:08

ERA SI TIMPUL sa se priceapa de cineva desi noi privitorii la tv o spunem mai demult ca vina o poarta JUCATORII. Valoarea lor indoielnica e data de slaba selectie. Unde sant pasionatii fotbalului care l-au crescut pe Dobrin, Dumitrache, Balaci , Hagi e co ? Unii au plecat si plang de acolo de sus vazand unde am ajuns, altii s-au sau au fost dati deoparte de neaveniti dornici doar de capatuiala. Stiu caz cand un potentat al zilei si-a dus progenitura la fotbal ca se ingrasase excesiv de atatia hamburgheri si-i dadea antrenorului 100 euro sa-l bage in echipa. In locul cui credeti ca-l baga ? In locul unui amarat fara posibilitati materiale dar care probabil stia mult mai mult fotbal. In final grasul s-a retras ca era mult prea obositor pentru el iar celalat la fel scarbit de ceea ce a patit. Cine a pierdut ? FOTBALUL. Cine a castigat ? Doar antrenorul spagar si ca el sant multi. Cum va explicati ca din atatea si atatea "centre de excelenta" nu a iesit nici o VALOARE. Pentru ca s-a repetat ostentativ sub diferite forme ceea ce v-am relatat. Apoi la noi exista "moda" ca daca tatal a fost cineva in meserie musai si progenitura trebuie sa-i calce pe urme. FALS. Amintiti-mi o progenitura care l-a intrecut pe taicasu. Eu nu-mi amintesc. Si nu ma gandesc numai la fotbal...Si astfel antrenorii si unii ziaristi din admiratie fata de numele tatalui le promoveaza mostenitorii, iar rezultatele le vedem si intern si dupa ce pleaca la export . ZERO BARAT. O auzi cineva ?????

nausea (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:10

Bunt articol, dar e tot unul negativ. Astept sa veniti si cu solutii. Va dau eu una: daca il incurajati pe Daum, scriati ca e pe drumul cel bun, macar 10% din ce ati scris de rau, daca aruncati mai putin cu noroi in el, familie,, intr-un cuvant, daca il respectati cat de cat, nu credeti ca ajutati la schimbarea mentalitatii fotbalistului roman?

laurentiu (5 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:12

Bravo! Bine scris.

Alex (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:19

Din pacate cam asta e valoarea echipei. Am scos de pe transfermarkt valoarea loturilor din grupa noastra. Poland 234,40 Mill. € Denmark 164,60 Mill. € Montenegru 64,53 Mill. € Romania 53,70 Mill. € Armenia 42,90 Mill. € Kazakhstan 15,30 Mill. € Si Daum e vai de capul lui dar la asa echipa asa antrenor. Si inca 10-15 ani cel putin, la nivelul asta o sa ramanem multumita faptelor de vitejie ale conducerii fotbalului din Romania din ultimii 20-25 de ani - la care dinozaurii ProSport/GSP au inchis ochii iar acum s-au trezit sa publice 5 atacuri pe zi. Omul asta chiar scrie articole obiective si pertinente spre deosebire de altii. O zi frumoasa

independentu (3 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:26

de acord cu ce ai scris, cu o singura observatie. nu mai compara calificarea la un mondial cu calificarea la un european. sau daca o faci, scrie clar, cate echipa din europa se califica la un mondial si cate la un european. asta daca vrei sa fii corect. daca nu, veti spune mereu ca asta e echipa care ne-a dus la euro 2016, care a facut egal cu elvetia si a pierdut cu franta in min 88, dat nu spuneti niciodata ca e echipa care a fost batuta de albania.

Mir (1 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:31

Nimic mai adevarat domnule Stucan!

11 (7 comentarii)  •  7 septembrie 2017, 15:36

Primul articol in care nu e antrenorul singurul vinovat.Intrebarea care apare si in cazul jurnalistilor e aceeasi: ne punem pe treaba sau articolul a fost doar un foc de paie si continuam cu celebra "caterinca"? p.s. Felicitari pentru articol!

Comentează