Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Mașina neamțească a eșecului

Selecționerul spune în fiecare interviu că jocul României e în creștere. În același timp, o țară întreagă vede că naționala a ajuns într-un punct în care pare a avea o satisfacție a predării, o plăcere masochistă de a pierde fără să riposteze.

Permalink to Mașina neamțească a eșecului
marți, 5 septembrie 2017, 9:22

Minutul 75, la Podgorica.

Muntenegreanul Stevan Jovetic simte centrarea din banda dreaptă înainte ca mingea să plece spre el. Atacantul transferat în carieră pentru sume care totalizează 60 de milioane de euro se desprinde din marcajul adormitului Chiricheș și atacă balonul, trimițându-l în colțul porții lui Tătărușanu.

Cu acest gol s-a terminat o nouă campanie de necalificare și a eșuat experimentul străin Christoph Daum.

Acum, urmează linșajul public al selecționerului german și al conducerii FRF.

De fapt, linșajul a început de mult. În dimineața meciului se pregătea un rând nou de pietre. Intrat în direct la o televiziune de sport, Dumitru Dragomir a vorbit despre “oamenii din federație care nu au jucat niciodată fotbal și care au adus fotbalul românesc în halul ăsta”.

Apoi a început să înșire o listă de oameni pe care el îi consideră cu adevărat de fotbal. Potriviți, adică, să ne scoată din încurcătură. Ca fapt divers, unul e acuzat că a făcut dispăruți banii obținuți de clubul său din Champions League, pe altul l-a acuzat chiar Dragomir că aducea femei în hotelurile echipei naționale în mandatele lui Mircea Sandu.

Contondentul și inconsecventul fost șef al Ligii, trecut acum în opoziție, a stat 16 ani în funcție. Prietenul său, Mircea Sandu, a petrecut 23 de ani în fruntea federației. În timpul ăsta, generații întregi de fotbaliști români au crescut și s-au ratat. De fapt, s-au născut și au eșuat pentru că în perioada asta cluburile au fost încurajate să renunțe la centrele lor de copii și juniori.

Nimeni nu a dat doi bani pe creșterea unor jucători care să facă tranziția de după Generația de Aur, produsă – să fim bine înțeleși – nu de cei doi, ci în laboratorul social cu circuit închis numit comunism.

Finanțatorilor complici cu cei doi li s-a îngăduit prin articole de regulament să facă economii exact acolo unde fotbalul românesc avea cel mai mare nevoie de investiții.

Acum, Dragomir și Sandu nu mai sunt în funcții, dar ei și prietenii impută situația fotbalului celor care au venit în 2014 la FRF.

Sunt trei ani de la apariția controversată a echipei lui Burleanu, adică exact cât îi trebuie unui viitor fotbalist să ajungă din scutece la creșă. Ce ar fi putut face federația cu niște fotbaliști născuți și crescuți în perioada în care amicii cooperatiști ai lui Sandu și Dragomir practicau sistemul “trei puncte la mine, trei la tine”?

Evident, e o discuție absurdă care trebuie făcută pentru a înțelege misiunea lui Iordănescu, a lui Daum și a oricărui viitor selecționer.

Dar absurdul acestor socoteli nu elimină responsabilitatea actualei conduceri FRF în cazul ultimei necalificări.

Alegerea lui Christoph Daum s-a dovedit un eșec. Neamțul a fost cândva un antrenor plin de energie care câștiga Bundesliga cu VfB Stuttgart, dar, între timp, și-a consumat gramele de efervescență și s-a transformat într-un funcționar meticulos și neinspirat.

Selecția sa a născut tot timpul controverse, însă niciodată ca în ultimele săptămâni, după neconvocarea lui Alibec. Chiar și așa, Daum putea trece peste situațiile de criză dacă jocul naționalei ar fi crescut din abisul văzut de o țară întreagă la meciul cu Albania de la Euro 2016.

Nici nu părea greu, dar s-a dovedit o misiune imposibilă pentru cel mai bine plătit antrenor din istoria naționalei.

Selecționerul spune în fiecare interviu că jocul României e în creștere. În același timp, o țară întreagă vede că naționala a ajuns într-un punct în care pare a avea o satisfacție a predării, o plăcere masochistă de a pierde fără să riposteze.

România are fața și nervii căpitanului Chiricheș.

De 4 ani, fostul nou Gică Popescu nu mai joacă fotbal, ci adună bani lustruind băncile de rezerve prin Anglia și Italia.

E vina lui Daum că nu joacă? Nu.

E vina lui Daum că nu a reușit să găsească antidotul apatiei mentale a lui Chiricheș și a altora ca el, convocați meci de meci de german.

La sosire, selecționerul vorbea despre creierul unui fotbalist, numindu-l “The Boss”. Pe vremuri, Daum își punea jucătorii să meargă pe cărbuni încinși pentru a-i face să-și depășească barierele mentale.

În România, doar Daum a mers pe jar, ajungând să folosească o mârlănie tipic românească în fața criticilor dure. Pe jucători i-a învățat, în schimb, să se comporte ca niște funcționari dintr-o bancă provincială din Palatinatul Rinului care vin zilnic la muncă la ora 9 și pleacă la ora 5 după-amiază.

Nimic emoționant, nimic original, doar etica muncii imprimată unor jucători învățați deja să piardă. Numai că acum pierd mai meticulos, de unde și impresia de mașinărie a eșecului bine pusă la punct.

Trăgând linie, Daum nu a fost cel mai mare rău din istoria naționalei, dar a fost cel mai scump.

Mai complicată este discuția legată de conducerea FRF pentru că aici intrăm pe alunecosul tărâm politic, unul familiar actualilor șefi de la Casa Fotbalului.

Evident, e nevoie de sânge pentru o asemenea necalificare, iar capul lui Daum va fi pus probabil de Burleanu pe o tipsie care, ținând cont de prețul rezilierii contractului, ar putea foarte bine să fie și de platină.

Nu va fi suficient, însă.

Se vor mai cere capete, iar Burleanu și colegii săi de organizație – vegheați în tribunele de la Podgorica de protectorul lor, Vasile Dâncu – nu sunt dispuși să se sacrifice pentru bunul mers al fotbalului. Nici n-ar fi logic acum, cu un an rămas din mandat.

Cu o gestiune inspirată a numirii noului selecționer, federalii pot supraviețui prin Harvey-ul necalificării până la alegerile din primăvara lui 2018 pe care, se pare, sunt convinși că le vor câștiga.

“Cine să vină, tot ăia care au distrus fotbalul 20 de ani?!”, e sloganul intern de la FRF.

E primul semn de boală a puterii.

Pozând în salvatorii și, mai ales, în apărătorii absoluți ai fotbalului românesc, Burleanu și apropiații săi se transformă încet, încet în noii Dragomir și Sandu. Diferența e că vechii stăpâni ai sistemului își înnoiau parcul auto după calificările Generației de Aur (au fost până la urmă 5 calificări și 7 necalificări în perioada Sandu), cei de acum se ceartă pe dotările mașinilor primite de FRF de la sponsori, după o necalificare.

Decontul îl plătește tot fotbalul românesc, folosit ca armă de manipulare în jocurile de putere.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

Spinoza (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 9:34

Daca as fi fost copil as fi vrut ca Tata sa fie Daum. Nu bate pe nimeni!

bebe (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 9:47

jumate din articol vorbesti despre dragomir,sandu si prunea..... nu e vb despre ei acum in calificarea asta. ai dreptate cand spui ca e campanie electorala,manipulare si mizerie. trebuie luat "programul" cu care a castigat alegerile burleanu si o sa vedeti ca n a facut mai nimic iar cel mai important si cea mai mare mizerie e ca a zis ca modifica regulamentul si statul astfel incat presedintele federatiei sa aiba maxim 2 mandate. ce sa vezi termina mandatul si nu a mai schimbat nimic,deci a prins gustul puterii ( ca la rusia cu putin ).a spus ca el nu si da prima de calificare ce sa vezi si a dat... si tot asa... iar povestea aia cu diurnele daca e adevarata e la fel ca sandru,dragomir si restu

Codin (4 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 9:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 9:52

@bebe Toți fotbaliștii români aflați în teren la Podgorica au crescut într-un fotbal viciat de cei numiți mai sus. Fotbaliștii au învățat că în unele meciuri o pot lăsa mai moale, formându-și niște reflexe extrem de nocive, antrenorii lor de la copii au învățat că își pot lua licențele cu un curcan și o damigeană de vin și astfel și-au format niște reflexe din care au eliminat dorința constantă de a se perfecționa. Despre asta este vorba, de aceea o mare parte din ce se întâmplă astăzi în fotbal este cauzat de mandatul iresponsabil al celor doi. Asta nu înseamnă că noii conducători nu pot întreține la rândul lor acest sistem viciat.

Nelu (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 9:55

Legea conspiratiei : Daum , prieten bun cu George Copos , Romania nu se califica la CM , iar lui Copos îi cresc vânzarile de televizoare hd..

birlic (2 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 9:59

in acest joc sa vazut ce a invatat Daum despre fotbalisti si fotbalul romanesc in perioada de cand a venit pe plaiurile mioritice ,cu caietul in mana umbland si urmarind nenumarate partide de futbol. Pacat ,mai ales ca esti si neamt cu emblema "ai man ai vort" sigur nu am scris corect ,ca nu stiu limba lui Schiler .

sundance kid (20 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:07

" Pestele se impute de la cap " !! Numai " il dottore " e responsabil de aducerea unul nepriceput in fruntea Federatiei !! Un habarnist incapabil si neindeminatic !! Au contribuit si serviciile conduse din afara de asa zisii ambasadori care au vrut sa dea un exmplu si sa il invete minte pe Gica Popescu care fatza de amfitrionul asta ar fi realizat mult mai multe dar asa a fost sa fie . Acum sincer sa fiu m-am simtit rau si nu neaparat din cauza jocurilor slabe ci din cauza ca am sesizat de ani buni ca fotbalul se " duce de ripa "in primul rind la nivel de cluburi ! Nimic nu vine intoimplator pe lumea asta nici insolventele , faimentele sau disparitia unor cluburi care au apelat la alte denumiri etc, etc . E un talmes balmes in socitatea roimaneasca plus lehamitea ce caracterizeaza romanul de rind ! Toate astea la un loc .

Bubucul (5 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:16

Da, domnule. Ai dreptate!

mihai (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:16

un articol scris la comanda fratiorului lui c.stucan care are interese la FRF...pentru albirea necalificarii hahaha...

?????? (95 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:23

Partea pozitivă pare a fi că românii iubitori de fotbal vor face ceva mai multe economii nemaivând cheltuieli prilejuite de participarea la campionatul mondial de fotbal din Rusia, deci, rușii nici nu vor avea încasări de la "iubitorii" români de fotbal, contribuind astfel i la susținerea guvernului PSD?

Marcel (5 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:23

"ein mann ein vorst", ai vrut sa spui, ceea ce inseamna: "un om, un lider". Problema este ca, la fotbal, liderul are o influenta limitata, fotbalul fiind o activitate colectiva.

Thiago33 (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:24

Bravo GSP o masinarie a minupularii sportive super :) nota 10. Romanu are minte scurta daca l-ati fi intrebat ce rezultate au fost la preliminariile Europeanului trecut mai mult ca sigur nu stia :) Am avut o grupa de trei lei. Irlanda de Nord - Ungaria - Finlanda - Insulele Feroe si Grecia care tin sa readuc aminte au sacrificat calificarea la European sa-si dea jos conducerea din federatia lor sportiva. Daca dam timpul inapoi si punem in aceeasi grupa Danemarca cu Polonia ne-am mai fi calificat :). Grecia pierde cu Insulele Feroe la ei acasa si noi facem 0 - 0 pe teren prorpiu :) si au avut grecii niste ocazii de ne puteau si bate. Ce *** vb de Burleanu sau de Daum cand echipa este plina de pocnitori :)... Dar avem GSP-ul aproape ei stiu si canele DIGI stiu cel mai bine ce antrenor sa puna sau ce conducere sa avem la federatie. Acum or sa ma scoata postac cum a scos antena 3 cuvantul Basist :) cine nu este cu GSP este postac cine nu este cu antrena 3 este basist :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (95 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:25

Deci, considerați că românii care nu merg în Rusia īși vor cheltui banii în România ?

Marcel (5 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:27

"ein mann ein vorst" sugereaza ca fiecare membru al unei echipe trebuie sa fie lider, ceea ce nu-i cazul la echipa nationala a Romaniei, unde noi cautam un satrap luminat care sa ne "scoata" si, in caz ca nu reuseste, il transfrmam in tap ispasitor.

Poison (4 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:29

Excelent articol! Bravo!

Thiago33 (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:35

Si hatz am ajuns la European cu o incredere in noi teribila dupa o grupa infernala cu Insulele feroe si Irlanda din care am iesit pe locul 2 cu un punctaj incredibil 20 :) am ajuns la European unde numai dupa prima etapa faceam calcule matematice :) si ne-a dat un rezultat cu 1 la coada:) Dar vine el Stucan acum si o sa zica ca am avut o grupa grea cu Albania, Franta si Elvetia. Pai te rog nu exista scuza ok pierdem cu Franta si Elvetia dar si cu Albania :) si atunci cum mama masii sa nu te astepti sa o iei de la muntenegru. Interesele sunt altele la mijloc GSP-ului nu ii place conducerea si nu antrenorul da in el asa mascat manipuleaza prostimea ca stie ca aia in cap au numai ceapa si castraveti si urla toti in cor :)si Gsp-ul isi urmareste interesul prin as aduce gasca sau macar incearca. Dar ei sunt foarte constienti ca, cu nimeni pe banca Romania nu facea mare branza...

Canar204 (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:43

Este bine sa recititi toate articolele referitoare la echipa nationala a romaniei toate duc spre antrenor el saracu nu a gasit antiodotul el este de vina. Romania are in spate niste jucatori super buni lustruiesc bancile de rezerva a lui Napoli dar Daum nu a gasit antidotul :) astia citesc ce scriu :) dar toate articolele asa sunt. Daum si Burleanu au fost pe teren cand Stanciu a ratat 11m , tot ieri cu Jovetic a dat gol in spatele lui Chiriches a fost Burleanu cu Daum in meciu cu Armenia tot Daum cu Burleanu la suturile din afara careului. Ce dracu antidoate sa le dai la prostii astia :)) o sa scapam si de Daum vine el antrenorul pus de GSP aka Becali sa-si vanda iepele :) HAAATZ.

Alex One (23 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:51

Nu stiu ce minuni ar fi facut aseara Alibec,cel care recent era trimis la psihiatru ajuns omul providential, avand in vedere prestatia jalnica a intregii echipe. Ca sa nu mai vorbim ca o "talpa" ca-n meciul cu Juventus l-ar fi trimis urgent la vestiar fara sa mai socotim si protestele specialitatea Casei Denis la deciziile arbitrului.Vad ca Alibec a ajuns un fel de Neymar de Romania desi la Steaua a rupt norii decat cand se trezea cu mainile spre cer, oricum a aratat mult mai putin decat se astepta, poate accidentarea sa-l fi afectat. Vedem ce va arata in continuare, in EL in special, nutrind speranta ca nu vom ajunge sa-i dam dreptate lui Daum cand l-a sarit de la convocare.

Cristian (5 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:51

Foarte adevarat articolul ! Exista o singura formulare pt ce se intampla in fotbalul si in societatea romaneasca...Ciocoii vechi si noi. Iar la sefia FRF si LPF ajung doar oameni protejati de Serviciile Secrete iar functiile se cumpara. Cine este agreat de oamenii din umbra sunt feriti de dosare la DNA,cine nu...are soarta lui Gica Popescu.

Mircea (16 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:52

Wow ! Excelent articolul ! Uite ca se poate si fara jigniri si mistouri ieftine ! top !

elias (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 10:56

De la cap e împute.....nu?Trebuie așezați în cap numai specialiști cu vechime și cei mai buni dintre ei.România re valori nebănuite doar ca antrenorii lor să fie prezenți cu ei unde trebuie. Șlefuirea lor ulterioară să fie utilă și făcută de maeștri ni gen neamțul și Burleanu lui Chiorul.Remanierea drastică se impune deja demult.La treabă!

Bog (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:18

Intru totul de acord. Mitica si Sandu au distrus fotbalul, trebuie o noua echipa FRF sincera, eficienta, constructiva. E clar ca astia au batut pasul pe loc. Pacat, meritam mai mult totusi.

Bog (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:20

Se pot scrie articole fara jigniri penale, ma bucur sa vad asta.

Alex One (23 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:26

D-le Stucan, cand vorbiti de damigene si curcani contra licente la care scoala va referiti ? Sunt mai multe ?

Mircea (16 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:27

Obsesia calificarii la un turneu final este ca si cum telul nationalei se opreste la calificare... Turneele astea finale sunt precum escaladarea unui munte... Ca ai ajuns pe summit este numai jumatate din munca. Tb sa fii in stare sa si cobori de pe acel munte. Abia atunci poti spune ca ti-ai indeplinit obiectivul. A presta bine la un turnel final, a nu te face de ras, asta inseamna indeplinirea unui obiectiv si nu numai calificarea... Un mare alpinist elvetian, Ueli Steck raspundea la intrebarea " cand este considerat un proiect ca e ratat ? " : " to be not succesful is just if you have an accident or you 're gonna die; that's definitaly not succesful" . Tipul spune de fapt ca fiecare incercare inseamna a invata.... https://www.youtube.com/watch?v=Us4lW7ElEn8

Luci J. (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:35

Expresia corectã este: "Ein Mann, ein Wort!" - Un bãrbat are un singur cuvânt! Nu prea are ce cãuta in context...(Continuarea este "Eine Frau, ein Wörterbuch" - O femeie, un dictionar...) In rest, sunt in total de acord cu autorul. Si ca sa rămân la nemti, cluburile din Bundesliga sunt obligate sa intretzina centre de juniori, pe care oricum le-ar fi avut. Aceste centre sunt intr-un fel coordonate de catre Federatia Germana de fotbal, in sensul unui concept unic de pregatire a juniorilor, care îi creste ca viitori jucatori intr-un anumit sistem de joc recomandat de Federatie. Asa se explica de ce nemtzii nu au probleme de trecere de la o generatzie la urmatoarea, la fel si spaniolii sau francezii. Bun, sunt natziuni mult mai mari si mai bogate, dar asta e realitatea: infrastructura si coordonarea de la centru aduc rezultate si continuitate. Daca noi nu suntem in stare sau nu vrem sau nu ne duce mintea pina acolo, atunci nu ne putem astepta decit la vreo minune, sa se alinieze astrii atit de favorabil incit sa apara simultan vreo 5-6 jucatori de mare talent, o noua generatie de aur. Care nici ea nu a aparut dintr-un astfel de miracol, ci din Centre de juniori, vezi Luceafarul...

nefertem (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:36

Imi imaginez sedinta dinaintea numirii lui Daum. A inceput Burleanu: "bai, fiti atenti aici la mine smecherie, aducem un antrenor strain!"; "cum sefu antrenor strain, asaaaa, sa bage el pe cine vrea? chiar asa, pierdem banii de la cluburi, de la tati, de la cumetri? de exemplu, il ia un antrenor strain pe Rotariu in lot, cu zero meciuri jucate? nuuu se poate sefu"; "nu ma, minte de amiba, nu-ntelegi nimic... ii dam un salariu urias, ceva ce n-a mai vazut nimeni, cateva milioane pe sezon!"; "scuze sefu eu tot nu pricep!"; "pai ba, cap de pluta, vorbim cu omu ba! noi ii dam, el ne da inapoi jumate sau trei sferturi,la negru, ce, noi suntem prosti? tre sa gasim insa omul potrivit, unu' ce tre' sa-si spele numele, ce n-a mai castigat nimic de multa vreme, ideal ceva implicat la pariuri, probleme cu droguri... droguri, asta e!"; "eeeee asa mai merge sefu!"; "pai vezi bai, juma de buletin, cum se leaga totul? daca iese bine si ne calificam, suntem geniali, ne iubesc toti, luam si o tona de bani, ii facem contract pe inca 4 ani.... daca nu iese bine, dam vina pe antrenor, facem campanie cu postaci si-l dam principalul vinovat... nici n-o sa fie nevoie, o sa vezi, la cata minte au astia din presa, o s-o muste si-o sa-l spurce de n-o sa mai stie de el... win-win, cum se zice, lasa ca-ti explic alta data cum e asta cu win-win".

Bork (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:43

Aici e nevoie de cativa ani numai pentru a putea incepe.. Vorba aia.. nimic maret nu se realizeaza peste noapte. Daum abia a inceput. De ce sa ne grabim? Eu propun sa mai aveti putina rabdare, in 20 ani eu sunt sigur ca vom avea o echipa mare care va putea face un 2-0 cu Armenia sau chiar 1-0 cu Muntenegru. De ce atata graba? Dumneavoastra credeti ca calitatea germana se face asa... una-doua? Geniul foltbalistic are nevoie de un flux financiar constant pentru a se putea concentra mai bine pe liniutele, scuze, linia parcursului viitorului echipei nationale... Asa ca va rog taceti toata presa si nu mai fiti asa de rautaciosi. Lasati-l sa se concentreze pe urmatoarea calificare din 2036. Pana atunci incepe reconstructia. Ceea ce cred eu ca sunt necesari sunt mai multi bani si tacere. Nimic nu se poate realiza peste noapte. Burlanul si Daum au nevoie de cel putin 30 de ani in fruntea federatiei si a echipei nationale pentru a putea sa iesim din nou in strada cand vom bate pe Armenia. Primul este tanar, iar al doilea este neamt... nu este de ajuns? Mai vreti si calificare?

Kris (10 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 11:53

Inceputul articolului este adevarul pur .In ultimii ani sub conducerea actualei federatii au fost luate citeva masuri care in citiva ani ne va adduce din nou mai sus.Cita rezistenta nu sa pus cind a fost luata masura cu obligativitatea uni jucator under 21 in teren?Acum dupa trei ani deja sa format un lot de jucatori cu experienta.Echipa de tineret incepe sa joace altceva.Consider ca urmatoarea masura de revigorare a fotbalului nostrum este ca sa fie obligate cluburile sa reinfinteze campionatul de tineret sperante si sa fiie obligate sa joace si cu un jucator under 23.Nu ne mai putem pacali la infinit transferind jucatori din ligile inferioare din vest si sa avem pretentii de la nationala.Sint de accord cu numirea unui antrenor din generatia de aur la nationala.Cred ca Dan Petrescu ar fi potrivit.Hagi este si el o solutie.Contra trebuie sa dovedeasca la club ca poate juca cu mai mult de cinci Romani in echipa.Momentan joaca cu 3-4 .

bebe (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 12:32

@Costin Ștucan Te cred si iti dau dreptate dar hai sa mai lasam ce a fost pt ca eu cred ca timpul lor in fotbal s a dus. nu cred ca vor mai conduce ceva relevant in fotbal sandu si dragomir. Eu nu inteleg dc "colegii" tai de la tv ii tot suna stiind dinainte ce o sa spuna.... cum o faceai si tu pe vremuri la contraatac pe vremuri la gsp tv cu becali.... in fine. eu cred ca trebuie sa vorbim despre ce e acum. federatia ( de la presedinte la jucatori ) sa ne spune de la inceputul preliminarilor ce suntem/ce facem/ce vrem, nu sa ne spuna la inceput vrem asta si dupa fiecare meci cautam scuze. si presedintele cum isi da prima la calificare isi da cumva vreo penalizare pt neindeplinire de obiectiv ??!! da, prima la dreapta. am "boala" pe ei pt ca am fost martor la o faza de tot *** in avion ( sardinia-bucuresti) recent cu Bodescu care era cu gagica, care ma face sa cred 100% ce a scris decebal radulescu acum recent . o zi buna sa ai

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costin (9 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 12:33

Esec vs succes, lene vs munca, minciuna vs adevar. Noi suntem pe stanga!

Cosmo (9 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 12:44

Radiografie fidelă, articol f bun.

Cortes (11 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 12:56

Nu mai avem fotbal. Nu avem fotbalisti titulari in campionatele puternice, excepție Andone, demolat fără milă (pentru că acolo trebuia să joace Alibec). În conducerea federației sunt oameni lipsiți de valoare și impostori. Daum a fost linșat, încă de la început. Nici neamțul nu a avut rezultate și nici o clipă nu a demonstrat că ar avea ce să caute în postul ăla. Fotbalul românesc a început traversarea deșertului și trebuie să mai treacă mulți ani până să ajungem la liman.

gheorghe (8 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 13:36

e bine ca nu dai cu ghioaga intr-o singura directie (asa cum face colegul ala gsp monodimensional-taios), ai si niste idei a propos de contextul in care ne aflam si cum s-a ajuns aici; aerisit si citibil

Sorinache (2 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 13:42

Da. Uite că sunt la gazetă și ziariști cu coloană care fac o analiză lucidă. Cu plusuri și minusuri. Fără ea, ulii srau la pândă la poartă. Printre ei, unul care a dat Federația în judecată când a fost pus pe liber pentru 15.000 de motive. El să fie alternativa?

razvan (2 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 13:47

Buna ziua! Stau sicitesc zilnic gsp si mai ales comentariile care unele frizeaza ridicolul dar fiecare om are dreptul la o opinie asa ca imi doresc sa imi expun si eu parerea mea despre ce se intampla cu Daum.Oare

romanderoman (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 13:48

@Costin, Dupa al doilea Macel Mondial ne-am calificat in Mexico 70 si Italia Novanta . Cu jucatori crescuti si jucand in Romania . In USA 94 si Franta 98 am fost gratie jucatorilor romani crescuti in Romania, jucand in Occident . Dupa 98 pauza . Nu se stie pana cand . Si daca galezul nu rata penaltyul la Cardiff nu mai vorbeam de Generatia de Aur ! Sa recunoastem cinstit nu le avem cu fotbalul ! Succesele noastre au fost intamplatoare .

razvan (2 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 13:53

Buna ziua! Ma uit si eu la comententariile dumneavoastra dragi cititori de gsp si avizi cunascatori de fotbal si ma apasa o singura intrebare. Oare Daum nu trebuia sa esueze? Daca ar fi reusit, oare nu au fi pierdut toti acei antrenori romani care viseaza sa devina selectioneri? Oare nu trebuiai sa vedem ca doar antrenor roman poate antrena Romania? Oare Vlad Chiriches aseara nu se gandea si el ca mai bine e cu antrenor roman? Vaandu-l cum a jucat si ce a declarat jur ca asta isi doreste. Cine avea intereseul ca acest experiment sa esueze? Si cred ca daca vom raspunde la intrebrile astea vom afla si de ce Daum a esuat in Romania. Va multumesc anticipat!

Florin (3 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 14:06

Este evident ca fratele tau lucreaza la FRF...ce legatura are Dragomir si Sandu cu managementul dezastruos, cu minciunile federalilor si cu rezultatele slabe de la U14,U16 ? Esti praf.

Costin Ștucan (75 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 14:16

@florin, este evident că acesta este primul tău comentariu și că florin nu este numele tău real. Înainte de a purta o conversație, ar fi elegant să te prezinți cu numele real. Apoi, putem discuta.

Razvan (8 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 14:18

Gsp e unul dintre varfurile de lance ale "restauratiei". Sa nu uitam ca periodic apar interviuri cu Dragomir si Prunea (sub forma unor titluri breakibg news), Ioanitoaia si minionii sai (Buzarin si Andries) combat la limita prostului gust, mai nou apar dinozauri gen Iordanescu (chiar am uitat ce a facut la European si cum juca echipa), Cartu (blatist vechi, specialist in autobaza si spart banci d rezerve cu vapul) sa isi dea cu parerea deapre modernismul lui Daum. Daum si Burleanu sunt niste glume, dar sunt in situatia unui sofer caruia i s'a dat o Dacia 1300 si e judecat ca nu castiga un mare premiu de formula 1 chiar de cei care au furat banii de monopost!

Kartoffelsalat (2 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 14:18

bun articol. ceea ce e mai rar ca o zi cu soare,in eclipsa totala de pe la gazeta. nu te culca pe laude, nu te retrage in sarcasm,ci in obiectivitate.

blestemul oltenesc (2 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 14:24

atunci cand dinamo si steaua luau vagoane de jucatori de la craiova, presa si suporterii acceptau jaful in numele performantei. ceea ce a ramas in urma a fost un adevar trist pt. fotbalul romanesc: munca e intutila atunci cand rezultatul final al acesteia e jaful. practic, pretul acelui jaf a fost distrugerea temeliei: cresterea de copii si juniori. lovitura din 89 a facut sa consolideze acest sistem, de data asta cu dinamo prim-solist, situatie bine camuflata de evolutiile generatiei de aur. acum se razbuna namoalele dintre centralul si poliventala din craiova, pe care ne am rupt picoarele. cu sau fara burleanu si baietii din sri, tot acolo s ar fi ajuns iar gluma de academie a lui hagi sau mai nu stiu care privati nu vor putea sa inlocuie in veci pustii din craiova, pitesti, giulesti, valcea, resita si altele. acceptati acest adevar si aplicati l peste situatia din tara intreaga si lipsa fortei de munca calificata. ca am ajuns la vorba voastra, nu prea mai exista viata dincolo de bucuresti sau ardeal.

Ciury (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 15:44

Mai frate, ce ne tot vaitam ca nu avem fotbalisti....avem....putini dar avem Tatarusanu e fotbalist Benzar e fotbalist Stefan Radu e forbalist Chiriches e forbalist Tosca e forbalist Pintilii e forbalist Razvan Marin e fortablist Budescu e forbalist Baluta e forbalist Alibec e forbalist Andone e fotbalist Uite primul 11 , daca toate meciurile incepeau cu astia ....

Joji (6 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 16:26

Titlul cel putin neinspirat,Daum e soferul neamț al unui Logan care vrea sa se intreaca cu masinile adevarate.

Granma (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 16:28

@marcel : "ein mann,ein vort" inseamna mot-a-mot " un barbat,un cuvant" adica dc esti barbar de onoare faci ceea ce ai spus....Si "mot-a-mot" inseamna cuvant cu cuvant dar in alta limba...

Teodorescu Emil (1 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 17:14

Stucane, esty de tot penibililul. Frac-tu lucreaza la FRF sy tu iey apararea FRFuluy. Anchetatorule 360 de grade, ia pune tu mana sy ancheteaza despre diurna de peste 100.000 de euro a luy Burleanu. N-ar fy interesant? Pana atuncy prosteste pe altyy. Noy ramanem cu Ioanitoaia, Cosasu, Nanu, Geambasu, Paraschivescu, Andries, Tolontan etc. Adica cu oamenii

Jos_cenzura (12 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 17:56

Joji, mai degraba Daum e soferul neamt al unui Logan care trebuia sa se intreaca cu o Lada, un Yugo, un Trabant, un Oltcit si maxim o Toyota sau Honda (aici ma refer la Polonia, singura echipa mai rasarita). Nu s-a observat ca muntenegrinii isi dadeau cu stangul in dreptul, si pasau in aut direct, fara presiune din partea noastra? Nu e ca si cum am fi fost intr-o grupa cu Italia, Spania si Germania pana la urma. Problema e ca un antrenor poate crea o aparare buna din jucatori mediocri, dar niciodata un atac bun cand fotbalistii au petrecut un procentaj mai mare din cariera antrenandu-se in sala de forta decat pe iarba cu mingea.

Urod (10 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 18:10

Foarte corect scris....sa vina , cine? !!!!.....Sandu și Dragomir sunt singurii vinovați, și pentru cei ce nu realizează, ei sunt vinovați pt următorii 20 de ani.....cine a crezut ca vine Daum și rezolva el cu bagheta magica , înseamnă că nu știe fotbal....Prunea vorbea de banii lui Burleanu din deplasări. ...tipic romanesc....Prunea sa ne spună căți bani a câștigat el la Iasi , ce-a făcut pt ei și pe urma să-l întrebe pe Burleanu....de fapt ce s-a întâmplat acum .....nimic....noi nu ne calificam de zeci de ani și îl facem vinovat pe Daum sau Burleanu !!!!!.... sa termine cu șmecheria asta Prunea și cu cine o mai veni el , ca nu suntem prosti.....vin ei și salvează ce ?!!!!.... ceea ce nu s-a făcut pe vremea lui Sandu și Dragomir ?!!!!!.... dacă era mare om de fotbal , de atunci trebuia Prunea sa tipe și sa spună ce trebuia sa spună. ...dar n-a spus , pt ca și el este un Mitica , un Sandu....dacă se mai poate schimba ceva , se poate face numai cu oameni pe care fotbalul nu i-a murdărit....ce sa vezi , vine Mourinho antrenor și nu mai doarme Chiriches...?!!!!.... se vor mai rata calificări, important este sa se construiască de la temelie ceva sănătos, ca sa mai ai ceva speranțe. ...altfel cum sa te califici dacă jucătorii tai sunt praf....și dacă ne calificam acum , nu se rezolva nimic cu fotbalul romanesc....doar ne mai păcăleam și atât .....Prunea a făcut scandal pana când l-a adus Mircea Sandu în federație , după aceea nimic....nu-i asa ...ce bun este Mircea Sandu peste -noapte !!!!.... toți vor banii și nimic altceva , ca asta s-a făcut în România după 89.....s-au volatilizat bani și tara a ajuns în paragina....deci , trebuie găsiți oameni care nu sunt murdăriți, care au avut de-aface mai puțin cu fotbalul corupt....nu trebuie sa fie perfecți , trebuie sa fie doar onesti și sa vrea sa facă treaba.....

mihnoi (5 comentarii)  •  5 septembrie 2017, 18:23

Nea Stiucane, Daum are cea mai mica vina pentru ratarea calificarii si are ZERO procente vina pentru unde e fotbalul romanesc. Ca sa citam din pseudoziaristi clasici, adica Decebal Radulica, pretin cu Stiucan, "dotarea" conteaza. Daum a demostrat in cariera lui ca e antrenor, dar cand vii si ii dai pe mana un Trabant, iar el a antrenat la VFB Mercedes, atunci ce poti sa-i ceri?? Cand jucatorii romani nu au valoare sa prinda banca unor campionate de doi lei din Europa, atunci ce sa ceri? Cand astia nu au tehnica, nu stiu tactica si nici macar nu au "minte de fotbalist"??? Imi place cum unii care nu au reusit in functia de antrenor ca Panduru, Ilie Dumitrescu sau Cornel Dinu dau lectii despre fotbal. Pardon, Cornel Dinu a reusit niste performante, 2-5 la Kosice cu 2 oameni in plus si nu, nu a fost vina lui Silviu Lung, sau 4-0 cu Foresta pana in minutul 60, nu comentez ce s-a intamplat dupa, Robert Nita a comentat pe teren. Asteptam urmatoarele campanii cu Hanca, Golofca, Minim, etc. Jucatori al caror nume inspira teama!

Comentează