Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Mâna albă de făină a lui Dumnezeu

În 1986, Maradona a pus mâna pe minge și a dat din henț golul pentru care Anglia îl va urî până la sfârșitul lumii. Argentinianul i-a spus procedeului “mâna lui Dumnezeu”, englezii l-au numit jaful secolului. În același sfert de […]

...

Armata uitată

Stepa arsă de soare lasă degetele de la mână să-i pătrundă în măruntaie prin crăpăturile mari căscate în pământ. Buricele caută cu grijă. Solul e aspru, la fel ca iarba oțelită care-și trimite și ea degetele subțiri în adâncuri. Acolo, […]

...

De ce nu-i pasă lui Hagi de lacrimile lui Manea

“Prima oară când am auzit unde mă duc, am început să plâng. Când am auzit că merg în Belgia, la Mouscron. Credeam că merg la Chelsea”, a declarat Cristi Manea pentru Telekom la câteva ore după câștigarea titlului cu CFR, […]

...

Burleanu, mafia pariurilor și pila de la “doi ș-un sfert”

E probabil ultima seară a mandatului lui Răzvan Burleanu. Acum 4 ani, actualul președinte câștiga alegerile și promitea schimbarea fotbalului românesc. Una dintre primele lui mișcări a fost să aducă în federație mai mulți ziariști, socotind probabil că va obține […]

...

Picnic drăcesc cu huligani și robocopi

Cu trei ore înainte de derbyul CSA Steaua – Rapid, Național Arena aștepta pustie o seară cum n-a mai fost vreodată în Liga 4. Proaspăt debarcați din autocare, stewarzii aduși din zonele limitrofe erau aliniați aproape militărește pe platoul din […]

...

Mesaj violent de la un fan pentru Hagi

Relația paradoxală dintre Hagi și Becali conține atâta mister și atâtea necunoscute, încât un ziarist nu are voie să nu-și dorească să poată asista la discuțiile reale dintre cei doi.

Permalink to Mesaj violent de la un fan pentru Hagi
joi, 10 august 2017, 1:36

“Eu muncesc gratis. Pe mine mă costă și când stau aici cu voi”.

Nici un jurnalist din sală nu a scos un cuvânt și, probabil, foarte puțini telespectatori au sesizat afrontul. Pur și simplu, Hagi reproșa în direct faptul că apare la televizor pentru a vorbi cu publicul, evident, prin intermediul media.

Momentul s-a petrecut aproape de finalul monologului de 13 minute care a ținut loc de conferință de presă, “o combinație între spovedanie, mania persecuției, critică, diatribă și delir”, așa cum a comentat tăios editorialistul Radu Paraschivescu, invitat în studioul Digi.

Gafa de PR comisă de Hagi ar fi considerată un păcat capital în fotbalul occidental, unde fiecare apariție publică e folosită pentru construirea imaginii care, la rândul ei, atrage sponsori și, în final, bani.

Logica antrenorului campioanei se zbate, însă, cu inconsecvență între scopul declarat de binefăcător dezinteresat al fotbalului și cel de investitor dornic de profit, o postură altfel deloc rușinoasă.

În declarațiile publice, Hagi nu s-a hotărât încă asupra rolului său, dar cu certitudine știe că nu iubește interacțiunea cu media, nici chiar atunci când aceasta i se culcă, supusă, la picioare.

Mai serios este că Hagi nu știe să gestioneze relația cu publicul, această variabilă esențială în creșterea organică a unui club.

Episoadele povestite de oameni din interiorul Academiei pot trece drept basme. Basmele lor, însă, au fost confirmat în ultima vreme, involuntar, prin diverse comunicate de presă ale AGH.

Surse din Academie susțin că, în repetate rânduri,  antrenorul-patron a țipat în autocar la angajații săi, numulțumit de faptul că a fost nevoit să plece de la stadion după meciuri prin mijlocul mulțimii care voia să se pozeze cu el.

Da, e adevărat. Hagi are momente în care simte că iubirea fanilor, condiționată de un selfie, îl costă timp.

Adică bani.

Nu credeți?

Miercuri seară, la Sport Total FM, un român cu dizabilități stabilit în Austria a povestit ce răspuns a primit pe mail din partea Academiei Hagi la întrebarea dacă există bilete de vânzare în sectorul rezervat oaspeților la apropiatul meci din deplasare cu Salzburg.

“Mi-au zis ca ei nu se complică cu așa ceva pentru că, dacă în sectorul oaspeților se întâmplă ceva, ei cad de vină și nu vor să plătească ei din cauza asta”.

Episodul a fost povestit pe Facebook de redactorul șef Narcis Drejan care nu crede că Hagi are habar de acest răspuns halucinant.

Probabil că Hagi nu știe.

Dar mâna de oameni, mulți dintre ei apropiați, care lucrează în departamentele cheie ale Academiei este aleasă de el.

Tot miercuri, s-a mai petrecut un episod de neînțeles.

Anunțați ca și transferați la echipe mari din Europa, Benzar și Nedelcu au ajuns până la urmă la FCSB, clubul care a vrut să-i fure titlul Viitorului la TAS.

Cu o seară înainte, Hagi vorbise despre o acțiune plătită și programată împotriva sa imediat după câștigarea titlului, însă a doua zi a acceptat să-i vândă doi jucători importanți exact celui pe care-l acuzase cu o seară înainte, fără a-i pronunțe numele!

Relația paradoxală dintre Hagi și Becali conține atâta mister și atâtea necunoscute, încât un ziarist nu are voie să nu-și dorească să poată asista la discuțiile reale dintre cei doi.

Vorbim despre un fin care, în cei 8 ani de existență ai clubului înființat de nașul său, a reprezentat probabil cea mai importantă sursă externă de bani pentru AGH.

Iar un fin al finului, primarul Florin Pandele, a contribuit și el cu o sponsorizare din bani publici.

Pentru puținii fani ai Viitorului, această legătură inexplicabilă are forța de a declanșa o criză de furie.

Daniel Gabriel Lungu este primul suporter oficial al clubului lui Hagi, primul lider al galeriei aflate încă în stadiu embrionar. Probabil la el se referea Hagi, marți seară, atunci când a susținut că i-a dispărut galeria din tribune. În același timp, Lungu a lucrat ca ospătar la hotelul Iaki, job care l-a transformat treptat într-un băiat bun la toate pentru fotbaliștii mai mereu cantonați în hotelul din Mamaia.

De Benzar și Nedelcu, Lungu era legat afectiv.

Plecat în mai în Germania, în căutarea unui câștig mai bun, omul care a compus imnul clubului împreună cu Răzvan Marin a izbucnit pe Facebook într-un mesaj extrem de dur, care nu poate fi reprodus integral.

“HAGI VS BECALI DOI BLATIȘTI, cea mai mare mafie din istoria fotbalului românesc se joaca între ei doi! Du-te dracu de cioban si de regele blaturilor, acum înțeleg de ce multi ma înjurau când luam apărarea lui Hagi! Unde in lumea asta sa pomenit sa iei campionatul si sa vinzi cei mai buni jucatori la rivala care a încercat sa îți fure titlul la TAS?!”.

Treceți peste duritatea cuvintelor și greșelile gramaticale.

Nu-i așa că întrebarea lui Lungu rămâne în picioare?

Comentarii (152)Adaugă comentariu

haudinamo (6 comentarii)  •  10 august 2017, 14:48

Chiar si trecand "peste duritatea cuvintelor și peste greșelile gramaticale", mesajul acelui "suporter" pute de la o posta a fost servitor umil pe la mosie care a crezut ca faptul ca le-a spalat izmenele il aduce intr-o pozitie de a se trage de sireturi cu stapanii. Cand si-a dat in petic a fost trimis unde ii e locul cu un sut in dos, iar acum schelalaie a paguba de undeva de departe. La cat mai multe articole justificate cu astfel de epistole de la "primi lideri" de galerii inexistente, lmao!

gigi_becali_4 (6 comentarii)  •  10 august 2017, 14:51

Stiucane, ai descoperit apa calda ! :) Ma rog, ca sa fiu exact, ai descoperit ca Daniel Gabriel Lungu a descoperit apa calda :) Si anume ca Hagi nu este cel pe care 90% din presa il ridica in slavi, si tremura de frica atunci cand se gandesc sa il critice. Felicitari ca ai gasit curaj sa o faci, chiar daca lovitura ta este cu manta :) Uite adevarul despre Hagi : Hagi este cel mai avid de bani patron din fotbalul romanesc. Hagi o tine langa cu " eu am investit in copii, eu cresc copii, eu dezvolt viitorul fotbalului romanesc, nu ca altii ! " . Astea sunt vorbele. Acum sa vedem faptele. Exista un singur interes la Hagi : sa faca bani ! Asa ca a creeat traseul carnii : Fabrica de Carne de Tun "Academia Hagi" unde intra materia prima, si apoi dupa ce sunt procesati, sunt vanduti la raft in Magazinul " FC Viitorul " . Lantul de procesare este complet. Produsele iesite din "Academie" nu sunt de prima calitate, fabrica este de larg consum, cu materie prima de calitate medie, drept dovada ca Magazinul "FC Viitorul" vinde marfa doar pe plan intern, ( vezi transferurile la Steaua ) iar putinele tentative de externalizare a marfii se intorc cu stampila " REFUZAT DE LA EXPORT", de genul : Bogdan Tiru 23 ani ( crescut de Viitorul in varful carierei l-a transferat la FC Voluntari lol ) , Chitu 26 ( crescut de Viitorul a fost trensferat la Valenciennes Liga a 2-a franceza, nu a confirmat, la Giannina in Prima Liga din Grecia, nu a confirmat ) , Florin Cioabla 21 ( crescut de Viitorul , imprumutat la Soimii Pancota si Rapid Bucuresti lol), si inca 1 pe la greci :) Cam atat despre calitatea mezelurilor Academiei. Acum va prezint si " copiii CRESCUTI DE MINE cu care am castigat campionatul " - copiii lui Hagi : Rimniceanu 27 ani ( crescut de CS Turnu Severin ), Marius Constantin 32 ( crescut de FC Brasov ) , Cristian Ganea 25 ( crescut de ASA Tg Mures ) , Lopez 25 ( crescut de Doxa, Cipru ) , Herea 32 ( crescut de Progresul ) , Sebastian Mladen 25 ( AS Roma ) Andrei Dumitras 29 ( FCM Roman ) , Mitrea 27 , Aganovici 27, I.Filip 26 , Florin Cernat 102 ani :) etc. Sunteti in fotbal ca sa faceti bani, ca toti patronii de club din Romania aveti cativa jucatori din pepiniera proprie, dar la fel au si Steaua ( jucatori crescuti de Steaua : Radoi, Ogararu, Nesu, si cei noi : Paul Secui 17 ani, Simion Bogdan, 19 ani, Grecu Ionut 19 ani ) sau Dinamo ( jucatori crescuti de Dinamo : Nedelcearu 21 ani, Steliano Filip 23 ani, Ionut Serban 22 ani, Ionut Costache 19 ani, Ionut Mutiu 22 ani, Corbu Laurentiu 23, Grigore Ricardo 18 ) sau la Craiova ( nici nu mai zic de Andrei Ivan 20 ani, Briceag 25 ani, Vladimir Screciu 17 ani, Markovici 16 ani, Popescu Alexandru Ionut 19 ani, Radu Birzan 17 ani, Raul Hreniuc 22 ani, Stefan Vladoiu 18 ani, Mihai Roman 25 ani ) si altii.... Asa ca va rugam dle Hagi, nu ne mai aburiti cu sentimentalismele, sunteti in fotbal pentru a face bani, nu pentru viitorul Romaniei. Sau, daca vreti, sunteti in fotbal pentru Viitorul Romaniei FC Viitorul :)

Carol K (7 comentarii)  •  10 august 2017, 14:52

Eu cred ca ai ceva personal contra lui Hagi si inventezi povesti din astea de doi lei.

Ady (2 comentarii)  •  10 august 2017, 14:54

Ca sa vorbim pe fotbal, nu basme. Bayern a luat 3 ani la rand liderul celor de la Dortmund, singura echipa care ii batea si le lua campionatul sau cupa. Juve a luat liderul lui Napoli si unul din cei mai buni jucatori ai Romei, singurele echipe care ii stateau in cale in Italia. Intelegeti ca fotbalul e business, cine plateste are jucatori. Asa domina Bayern in Germania, asa Juve in Italia sau PSG in Franta. Chiar daca nu castiga tot. A nu se intelege ca astia de aici, cumparatori si vanzatori, sunt la nivelul de organizare al celor din tarile enumerate.

Ion (1 comentarii)  •  10 august 2017, 14:55

Pe piata numita fotbal, vinzi in momentul cand cererea si oferta sunt apropiate ... sau corespund! Ca nu vind la Steaua, la Dinamo ...sau in Romania sunt prostii. Hagi , pe langa comportamentul pe care cateodata nu-l inteleg, trebuie sa vanda , cel putin, din doua motive: 1. nevoia de bani 2. are nevoie de locuri pentru a promova alti tineri ! La el in fiecare an vine alta promotie . Trebuie sa le faci loc...

Zizu (15 comentarii)  •  10 august 2017, 14:56

Asa este.....cearta lor e de fatada! Ei doi fac in continuare aceleasi magarii iar pretul platit ptr jucatori, include si plata ptr punctele care au fost sau vor mai fi cedata de viitorul, fcsb ului plus ca vor lupta pana la ultima picatura fe energie cu adversarele fcsb ului ca sa le incurce

popa care spovedeste blatisti (2 comentarii)  •  10 august 2017, 14:59

BRAVO DLE STUCAN .NU I FOST CENZURAT DE MUMIE?!se vede de la o posta ca becali baga bani in academia lui hagi ..tanae jucator de duzina luat cu 1,6 mil ,acum cei 2 ,nedelcu pe piata daca ajunge la 200 de mii ,benzar la 1 mil si se vorbeste ca s-a dat 4 mil pe ei .alti 2,8 miloricare ar fi suma ,este una enorma,pret dublat chir triplat ..ce mare jucator e nedelcu,ce il propune ca valoare ,,aaa doar ca tipa hagi ca vinde afara ..dar nu specifica afara unde si cine sunt aceia care oferteaza ..tehnica machidoneasca .ei fac ofertele poate poate cade vreunu in plasa ,vazand ca nu e nici uu care sa muste prostiile lui hagi de rpeturi ,se indreapta cu pasi rapizi spre faliment ,are finu care are polite de platit dint timpuri recente sau indepartate ,cand era la facultate la poarta alba.si scapa pe gica d efaliment .altfel intra banca si lua tot ..tipa hagi crezand ca intimieaza ..poate emrge in anturajul lui ,cine tipa mai tare e ascultat ..eu unul il percep atunci cand tipa ca e la magine aprapastiei ,ca numaia re solutii ,cerseste milaascunde ceva ..asa simt eu ..trebuia de mult a fie in liga 2 -adaca nu era ajutat de toata lumea .si s-a dus iasu ..dupa are arogante cu dinamo si steaua ..

Bârgaoanu Dragoş (6 comentarii)  •  10 august 2017, 15:01

Felicitări pt articol!

Florin (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:02

Cate transferuri se fac intre echipe din acelasi campionat? Sau Viitorul Steaua este vreo mare rivalitate gen Steaua -Dinamo? Daca tu asa crezi, consulta un medic baiatule de fapt trebuia sa il consulti de ceva timp. De cand un ospatar detine adevarul absolut? Nu am citit ce ai scris multi ani la concurenta nu mai citesc nimic din ce o sa scrii tu toata viata esti dus rau de tot. FORZA ROSSA LOL

fakinlol (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:05

In conditiile in care LPF si FRF, prin incompetenta lor, au pus in pericol titlul castigat de viitorul, iar pregatirea noului sezon a fost clar influentata de aceasta marsavie incercata de becali, poate cei de la viitorul au vrut sa asigure supravietuirea clubului. Ofertele de afara poate au fost pierdute, clubul avea nevoie de bani. A vandut barcelona la real, mare lucru ca a vandut Viitorul la FC FCSB SB. Individul din germania, fost ospatar si ...proxenet daca inteleg bine aluzia, este doar romanul tipic online, limitat in gandire, frustrat, parerolog si in cautare de atentie. Da, Radu Paraschivescu a avut dreptate, este o minte limpede si cumpatata. Poate ataca fara sa devina o hiena cum fac altii de o viata, sa nu dam nume. Dar sa-l ataci pe hagi pentru ca vandut la fc fcsb, in conditiile in care cluburi mari au disparut sau macar au trecut printr-o insolventa, este vadit rea intentie. Hagi are defectele lui dar este singurul care face ceva pentru fotbalul romanesc. Ce fac FRF si LPF? Regulamente de doi bani, licitatii trucate si programari care saboteaza sansele noastre in Europa. Chiar sper ca Hagi sa faca cash-out, sa traga obloanele, si sa ne lase la nivelul pe care il meritam. O sa creasca fotbalisti becali.

whiteredarad (3 comentarii)  •  10 august 2017, 15:07

Trist articol ! Demolator !. Desigur si Hagi, ca fiecare dintre noi are defecte. Unele de limbaj, altele de atitudine, poate si multe altele. Dar a fost ( dupa unii) cel mai mare fotbalist din istorie, apoi, pe banii lui ( nu ai dumitale sau ai statului...dle Stucan) a facu Academie, a facut infrastructura , stadion, si, a trimis la toate Nationalele jucatori, si-a dus echipa pina la titlul de campioana ( obtinut si cu sansa). Poate fi criticat, poate fi judecat, dar dta, dle Stucan sa postezi asta : “HAGI VS BECALI DOI BLATIȘTI, cea mai mare mafie din istoria fotbalului românesc se joaca între ei doi! Du-te dracu de cioban si de regele blaturilor, acum înțeleg de ce multi ma înjurau când luam apărarea lui Hagi! Unde in lumea asta sa pomenit sa iei campionatul si sa vinzi cei mai buni jucatori la rivala care a încercat sa îți fure titlul la TAS?!”.- fie si luata din gura altuia, suna a lipsa de bun simt, de respect, deontologic..e gresit. Daca vrei sa critici puneti cuvintele Dumneata. Articolul de fata face parte din categoria "cuvantul care distruge" si este o emblema a activitatii dlui Stucan. Dle Stucan, daca aveai : "singe in instalatie" il invitai pe hagi in studio, la un interviu si i le spuneai "verde in fata". Asa, imprumutand, de la altii, vorbe grele ...e urat. Dar era de asteptat de la dta. PS : Apropos..."Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content"...... si mai ales...fara rusine si caracter !

AncaCerneaEbarbat (3 comentarii)  •  10 august 2017, 15:09

Bayern cumpara mereu jucatori de la rivala de pe locul 2. Nu inteleg ce scop au toate atacurile lui Stiucan impotriva lui Hagi...nu inteleg ce fel de ziarist e Stiucan...pare doar *** care traieste prin asocierea cu fiinte mai mari ca el.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petre (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:11

stucane tu esti suparat pe apa,dupa cat de neangrijit arati pari un nespalat,ce faci tu nu ma intereseaza,imi uzezi retina cu fata ta.

Octa (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:14

Nu e nimic anormal, cine ofera banii primeste jucatorii. Probabil Hagi nu a avut oferte mai bune, de ce l-ar fi dat pe nedelcu cu 1,5 milioane la steaua daca el ar fi avut oferta de 3 milioane sa zicem? nu are sens. In europa au sanse mici asa ca probabil a preferatb banii. Sunt afaceri, ce ocnteaza de unde vin banii? totul e legal si e absolut normal. Hagi reebuie sa isi recupereze banii bagati in academie, campionatul a fost un `bonus` ei nu sunt echipa care sa lupte la titlu an de an ci sunt o academie care produce jucatori si care are nevoie sa vanda a sa supravietuiasca si ca al lor patron( hagi) sa isi scoata din bani si de ce nu sa faca si profit.

Florian1956 (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:14

Hagi este SINGURUL sportiv Roman(si machedon)care a făcut ceva pentru sportul care la consacrat cu bani lui.Hagi se comporta ca un"rege"(asa a fost alintat de presa) acum îs cearta "supusi"adică presa care la proslăvit.Eu cred ca cei mai buni fotbalisti pe care i-am vazut sunt:Dobrin,Macel Raducanu si Hagi. Aferim

So-so (2 comentarii)  •  10 august 2017, 15:16

Juventus cumpara de la :Fiorentina,Milan,Roma ,Napoli....problem???Manchester U de la Chelsea,Arsenal de la Manchester U,Mancheste C de la Arsenal ...Bayern cumpara sau ia gratis de la :Borusia D,Schalke 04..etc..si sunt rivalitati mai mari decat ar avea FCSB cu alte echipe din liga 1

jiji (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:17

o combinație între spovedanie, mania persecuției, critică, diatribă și delir -foarte bine punctat.

gigi (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:18

nu putem sa de bune spusele lui nenea Lungu care a cerut ceva de la club si nu a primit si acum spune ceva ce se aude pe coltul strazii.Si acum Hagi are nevoie de bani si nu conteaza la cine vinde.Si aici nu e problema daca e bine sau nu ca a vandut lui Becali. E doar business. nimic mai mult.

adrian (7 comentarii)  •  10 august 2017, 15:20

Hagi a fost asa mereu! Îl redescoperim periodic, cu o uimire mascată de șefi și girată de CV în cazul unora, recte Costin. Așa este și Nadia, așa este și Potec (pupila lui Păunescu), așa sunt frumoasele gimnasticii, nu vorbim de Năstase...Toată lumea știe că Becali bagă bani în academie iar relația personală este alta...Unde a muncit Becali când era la Poarta Albă? Nu știu să fii avut același condei virulent când Hagi și Becali Giovani veneau și îl puneau la zid pe Lucescu pentru atacarea Stelei: ”Bă, voi trebuia să ne faceți statuie la ce-am făcut pentru voi!”a tunat atunci Hagi. Erai în presă, scriai fotbal, urmăreai fenomenul, aveai păreri, aveai coloană...”Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent”

Romanudelafar (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:21

@Andrei F Respect! si eu si multi altii am patit-o pt ca aducem critici unor pseudo-jurnalisti Stucane, tu nu pricepi ca marfa o vinzi inainte sa expire iar pe taraba lui hagi, cam asta urma sa se intample cu nedelcu si benzar. Comentariile sunt cu mult mai interesante decat articolul si nu e prima data, iar tu o stii f bine dar nu ridici stacheta pt ca asa ai "trafic".... Nu e acelasi lucru cu ce fac hagi & becali, un soi de smechereala sa iasa un profit???

Silvio (11 comentarii)  •  10 august 2017, 15:21

***. Vei aduce si ziarul asta in pragul falimentului, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (3 comentarii)  •  10 august 2017, 15:23

D-l Stucan...iar blasfemii...iar va luati de REGE? Tot n-ati inteles ca nu e VOIE? Ca daca vrea vorbeste si daca nu vrea, tace? Ca, daca va spune ca e vara in decembrie...asa e? Nu intelegeti ca trebuie sa ne inchinam ca la o icoana absoluta pentru ca a fost cel mai mare fotbalist al tarii? Nu era propus in '94 pentru presedinte? Incercati un exercitiu de imaginatie...cum ar fi fost? Mutam cumva sediul Guvernului in Pipera?

Razvan (5 comentarii)  •  10 august 2017, 15:24

E imposibil, oricat de habarnist ai fi, sa platesti 2,7milioane pe 2gloabe (capii unei formatii care a luat bataie de la campioane Ciprului) si sa spui nu doar ca mergi cu ei (si cu Golofca...ha ha) sa bati echipe in CL, dar si ca ii reprofilezi (Nedelcu e vai mama lui, are 1.90 si 50kile...daca ragaie Dost langa el, ii da dauna totala). E clar ca sunt alte combinatii intre machidoni ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasglo (4 comentarii)  •  10 august 2017, 15:28

Esti penibil, Stucane, daca ai ajuns sa traiesti pe seama celor debitate pe facebook de un ospatar frustrat! Toata lumea stie, numai Stucan nu, ca: 1. Hagi nu are banii lui Becali si pentru a exista cu Academia lui trebuie sa vanda oricui plateste pretul cerut la momentul critic; 2. Viitorul e din categoria "cometelor" din fotbalul nostru, Urziceni si Otelul, asa cum apar, asa si dispar! Daca nu profiti de moment, atunci cand? 3. Viitorul e campioana pentru ca asa au dorit toate celelalte competitoare din playoff, arbitrii, FRF, LPF, media si platitorii de drepturi TV. Chiar si Chiajna iesea campioana daca era in locul Viitorului in lupta cu Steaua...-:) 4. Performanta de lunga durata la un club ca Viitorul e numai o himera pentru uzul chibitilor din jurnalistica sportiva; 5. "Relația paradoxală dintre Hagi și Becali conține atâta mister și atâtea necunoscute..." numai pentru un jurnalist ca Stiucan. Este relatia dintre un nas si un fin, ambii "MACHIDONI"! Dincolo de orice animozitati ce pot apare intre ei, "sangele apa nu se face" daca unul cere ajutorul celuilalt in caz de mare nevoie. Nu era mai simplu daca, in loc sa marseze la invectivele ospatarului revoltat, "maestrul" in tainele fotbalului, i-ar fi explicat acestuia ca, in lipsa interesului celorlalte "mari cluburi" romanesti ce se orienteaza spre piata externa, "libera de contract", Hagi n-a avut ce face si a trebuit sa-i vanda, la "pret de nimic", tocmai finului sau?...-:)

Ardeleanul (12 comentarii)  •  10 august 2017, 15:39

La fel cum Ștucan s-a folosit de numele a diferite persoane cunoscute, și prin atacuri lla adresa lor, a încercat să-și facă un nume...doar că și-a făcut un(re)nume prost!

Silviu (3 comentarii)  •  10 august 2017, 15:49

De ce trebuie sa aruncam cu noroi in cel ce ne-a adus glorie si incearca , cu banii lui , sa faca ceva pt. fotbalulu romanesc ? .stiucan alaturi de inca 2 care nu pot intelege cum HAGI sau NASTASE , care au mai putina carte ca ei , sunt vedete iar ei doar niste muritori ce arunca cu laturi in statui mai recidiveaza. Si ca sa fim corecti , sa demontam cu argumente simple 'motivatiile prietenului vedetelor'. 1]E impotriva presei .Normal ar fi fost ca dupa aberatiile care s-au scris in cazul Tucudean era sa nici nu vorbeasca.Tabere , batai , cand stim cu totii ca Tucu. este un copil alintat ce-si face de cap pe banii bunicului. 2]Da jucatori lui becali.Pai cui sa-i dea daca altii nu cumpara.Dar stiucanul nu stie ce inseamna sa vina ziua de salarii , sa fii patron sa te intrebi daca ai bani sau nu.El cu laturi sau nu isi ia banii.Dar daca era corect spunea ca exact in aceeasi situatie este Ioan Nic.-ASTRA.Si el e blat cu becali domnule stiucan ?

Dan (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:49

Relatia cu publicul a proprietarilor de afaceri cu sport este atàt de rea pentru cà publicul nu plàteste nimic. Dacà comparàm sursele de finantare ale fotbalului vestic cu cluburile din Romània, aici veniturile din bilete si marketing sunt insignifiante. De aceea conteazà doar relatia cu cei care plàtesc - TV si cumpàràtorii de fotbalisti.

Alex (4 comentarii)  •  10 august 2017, 15:49

Genial comentariul lui gigi_becali_4. Am impresia ca lucrati/ati lucrat in presa sportiva (fara a fi o remarca negativa). Oricum, Hagi a avut o oportunitate fantastica sa ajunga in grupele UEFA cu Apoel. Cand aduci 3 jucatori care fac ~100 ani impreuna (M. Constantin, Herea si Eric) si toti gratis, liberi de contract, ma intreb oare care e strategia clubului. Nu contest, este nevoie de oameni cu experienta, dar te lupti pentru un Budescu, un Teixeira, un Bokila, nu dupa jucatori care se bateau in play-out (Chiajna, Tg. Mures, Gaz). Si, sa ma ierte Dumnezeu, dar povestea asta cu Hagi care nu are bani, numai de la FCSB a incasat din transfer 1.5M EUR (Tanase ) + bani din drepturi de televizare + bani ptr. campionat. Pai alde Negoita ce sa mai zica...ca a luat 200k EUR pe Lazar? M-am bucurat pentru Hagi/Viitorul ca au fost campioni dar acum imi dau seama ca de fapt sunt un surogat de Otelul Galati...

Robert (1 comentarii)  •  10 august 2017, 15:50

FOTBALUL IN ANUL 2017 ESTE BUSINESS! SI CU ASTA BASTA. Am tot urmarit de ieri, de la momentul anuntului "furtunos" de pe toate canalele media legat de transferurile lui Nedelcu si R.Benzar de la Viitorul la FCSB=STEAUA (da, sunt stelist si tin cu adevarata Steaua Bucuresti, continuatoarea ... NU VA AGITATI) - prin urmare toti criticii acestor transferuri "si-au umplut ieri buzunarele"; am citit si comentariile la diverse articole legate de acest subiect si trag o singura concluzie [am prea mult timp liber :)], este o lupta surda intre sustinatorii echipei Steaua Bucuresti (adevarata) si cei care sunt impotriva lui Gigi Becali, care se simt neputinciosi ..... si aici ma opresc.

gfdr (1 comentarii)  •  10 august 2017, 16:00

Din acest maret articol se vede doar faptul ca pretul pe care-l plateste tara, pt situatia din 1945, cind locuitorii oraselor insemnau doar 19%, este unul care a devenit incomensurabil, datorita efectelor catastrofale, care nu mai pot fi numarate sau contabilizate. Voi taranimea le stiti pe toate si este evident ca voi ati inventat Soarele pe cer si ati agatat Luna printre stele, dar astea, fiind atit de mici, spre sansa lor, v-au scapat din sfera atentiei. Dincolo de mindria voastra bolnava, de fudulia maririi si ura fata de oricine si orice nu aveti in voi absolut nimic. Lipsa caracterului este singura constanta, singurul lucru pe care-l puteti scoate in evidenta si care va ocupa intregul timp de 72 de ani! Sinteti atit de importanti si unici, incit ati ajuns dovada vie ca Einstein a avut dreptate atunci cind a spus ca prostia omeneasca este infinita, neffind prea sigur de infinitul universului.

gigelos (11 comentarii)  •  10 august 2017, 16:01

Un transfer ,doua, nici o problema , omul are nevoie de bani, eliberează niște posturi, creste alți copii are de unde. Sa fie sănătos! Întrebarea e de ce a făcut conferință de cu o zi înainte, cu atacuri la ,,fin'' etc,etc .Ori ne ia de prosti,teatru - foarte probabil, ori nu a știut de oferte , că-i va oferta Gigi direct pe jucătorii a au clauze etc,etc- puțin probabil.Circ ? Păcat pentru ceea ce înseamnă el , vorbesc de Gica

Sport…pe bune (1 comentarii)  •  10 august 2017, 16:10

Ca sa va faceti o idee : Domnul Hagi, la SuperCupa, si-a certat angajatul, cred ca era omul de la PR, ca l-a pus in situatia sa astepte dupa jucatorul sau, care nu terminase interviul, la Digi. L-a certat de fata cu toata lumea, ca el nu poate sta dupa un jucator, la coada, la interviuri !

Hortensiu (3 comentarii)  •  10 august 2017, 16:10

I-a vandut la nea Gigi pentru ca alta varianta n-avea. Alea cu Benfica si Everton si Lazio sunt niste aberatii, mai mult ca sigur. Si-a facut omul calcului, vand acum pe 2 milioane sau la anul dupa ce termin pe 15 nu mai iau nici 150 000 la pachet pe ei. Eu nu stiu ce e atata hype cu academia asta obosita, ca nici macar 1 jucator roman produs de Hagi nu a ajuns nicaieri mai de doamne ajuta. Imi si imaginez miliardarii lumii care investesc in fotbal cum se intereseaza ei mereu de jucatori de la ACADEMIA HAGI si apoi, suparati, pleaca spre academii mult mai slabe precum Ajax, Barcelona etc.

Luciann (8 comentarii)  •  10 august 2017, 16:12

Hai sa-ti dau eu o explicatie logica mai Stiucane-anti-Steaua, Hagi e clar ca are nevoie de lichiditati, iar eliminarea prematura din CL a dus practic la lipsa ofertelor din strainatate pentru jucatorii lui! Iar Jiji ofera sume foarte mari pentru competitia interna convins fiind ca-si va recupera investitiile in viitor! Hagi e convins ca nu mai are nicio sansa anul asta sa castige titlul asa ca a "cedat" ofertelor!

adi_stelistul (18 comentarii)  •  10 august 2017, 16:12

@ gfdr De la tara fiind toti cred ca recunoastem de la distanta ***. Tocmai am observat unul. :-)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragan (3 comentarii)  •  10 august 2017, 16:19

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kris (7 comentarii)  •  10 august 2017, 16:19

Daca Hagi a declarant ca menirea lui este sa creasca jucatori si sa vinda ,nu vad de ce ar fi o problema.Cind academia lui produce an de an talente,el le vrea promovate pentru ca asta face,creste jucatori.Acest domn al fotbalului romanesc a riscat toti banii si uitativa ca academia lui a ainceput sa produca jucatori si bani.Asta a vrut.Aveti ceva cu proiectul lui? Ati dat un ban si nu ia-ti recuperat?Momentan a crescut fotbalisti de valoare citi toti ceilalti la un loc.

Dragan (3 comentarii)  •  10 august 2017, 16:27

Nu îți place când se spune adevarul despre tine ? Ștergi postarea. E grea critica când e vorba de tine !

Dragan (3 comentarii)  •  10 august 2017, 16:28

Firesc ar fi fost sa postezi și dacă ceva e neadevărat sa corectezi .

cpt.ahab (14 comentarii)  •  10 august 2017, 16:29

In mod logic, cu acest articol ai deranjat toata sleahta de gigisti. Ei au lumea lor, optica lor, nazuintele lor. Ar trebui sa li se ofere locuri speciale peste tot pe unde umbla.

Lestie (8 comentarii)  •  10 august 2017, 16:30

Pe mine ma mira faptul ca un jurnalisat experimentat, cum se pretinde dl. Stucan, nu intelege un lucru, anume ca Hagi si Becali sunt machedoni, adica oameni care se aprind repede, dar, dupa cinci minute, regreta ceea ce au spus. Intrucat ei pun afacerile mai presus de orice, nu trebuie sa mire pe nimeni faptul ca Benzar si Nedelcu au ajuns la Steaua. Daca platea altcineva mai mult, fiti siguri ca Becali ar fi ramas cu buza umflata.

eu (5 comentarii)  •  10 august 2017, 16:37

Bun acest articol, daca nu prin continut cat mai degraba prin mesaj. Steaua/FCSB a ajuta-o pe Viitorul cu acel 2-5 , cred ca si in campionat , nu uitati ultimele doua meciuri in playoff----cu gafele lui Nita sau penaltiul facut de De Amorim cu Dinamo!. Aceste doua achizitii vin ca un gest firesc de afaceri intre doi oameni care au in comun fotbalul si afacerile. Intre patronii echipelor de fotbal nu exista animozitati ca intre suporteri. Asa e si in politica, liderii celor doua mari partide se cearta, liberalii cu social-democratii, dar au destul blaturi in Parlament sau in comisii. Sa speram ca Steaua/FCSB o sa fie o echipa competitiva in meciurile internationale si o sa fie mai buna decât CFR Cluj în campionatul nostru. Hai Steaua/FCSB.

q2107 (2 comentarii)  •  10 august 2017, 16:42

Sunt profund emotionat de "stilul" jurnalistului talentat, vigilent, suspicios, insistent si polivalent. Dupa fiecare punct incepe un paragraf nou. Paragraful format din 2 cuvinte - "Adica bani." - a fost tulburator. O idee profunda.

spiger (5 comentarii)  •  10 august 2017, 16:43

Bun acest articol, daca nu prin continut cat mai degraba prin mesaj. Steaua/FCSB a ajuta-o pe Viitorul cu acel 2-5 , cred ca si in campionat , nu uitati ultimele doua meciuri in playoff----cu gafele lui Nita sau penaltiul facut de De Amorim cu Dinamo!. Aceste doua achizitii vin ca un gest firesc de afaceri intre doi oameni care au in comun fotbalul si afacerile. Intre patronii echipelor de fotbal nu exista animozitati ca intre suporteri. Asa e si in politica, liderii celor doua mari partide se cearta, liberalii cu social-democratii, dar au destul blaturi in Parlament sau in comisii. Sa speram ca Steaua/FCSB o sa fie o echipa competitiva in meciurile internationale si o sa fie mai buna decât CFR Cluj în campionatul nostru. Hai Steaua/FCSB.

mihnoi (5 comentarii)  •  10 august 2017, 16:49

Ok nea Stiuca-ne, daca si Viitorul are sef de galerie, atunci e clara treaba. Iar faptul ca intre Hagi si George Becali (cel mai antrenor roman din istorie) are loc un deal pe bani multi nu e deloc surpinzator, mai ales ca Hagi are nevoie de bani. Sa nu uitam cum l-a facut Botosaneanul Prim pe Becali (cel mai credincios dintre cei vii),iar dupa aia au facut deal-ul pentru Gomora (sau cum l-o chema pe ala de cica e atacant si dupa 2-3 etape o sa fie tras pe bara de antrenorul Stelei cu 5-6 sau 7 colturi, Becali George). Apropo, s-a aflat cine era ala de la Viitorul de-i injura pe altii si ii lingea in dorsale pe altii? Cam in genul suporterului din articol care-l injura pe Becali George (castigatorul Premiului Nobel pentru Literatura, el fiind autorul anonim al Mioritei). Nea Stucane (stiuca-ne) din fericire esti la nivelul lui Horia Ivanovici, ala care se dadea fotbalistul stelist din vestiarul lui Bergodi, acelasi care manaca un peste intreg de 13 kile la Lisabona alaturi de Giovanul Becali l-a transferul lui Marius Niculae (fals in acte facut de Borcea), si acelasi care cerea spaga de la Mutu sa scrie de bine, iar cand Mutu nu i-a mai dat cotizatie de euro l-a facut praf in toate articolele. Traiasca Decebal Traian Radulescu!

CONSTANTA (1 comentarii)  •  10 august 2017, 16:54

Hagi poate a fost cel mai mare fostbalist roman , dar ca om este un nimic , un *** si o *** care a vrut sa desfiinteze clubul care l-a consacrat ( Farul Constanta) . Nea Iosif Bukkosy inainte sa moara zicea ca nu a mai vorbit cu gica , ca nu l-a mai cautat de ani de zile (pentru cine nu stie , este primul antenor al lui, care l-a facut mare) . Cam asta este gica hagi . Daca nu facea blaturile cu steaua cu dinamo si alte echipe acum cativa ani cand era la retrogradare si s-a salvat prin blaturi , era de mult in faliment . O sa faca blaturi incontinuare cu finul lui , nea ciobanica , stati sa vedeti cine are nevoie de puncte in retur , ala o sa castige ... nu-l mai *** atat pe gica , ca este o ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un spectator (6 comentarii)  •  10 august 2017, 16:58

Acesta este fotbalul romanesc momentan. Probabil, pana va fi o alta echipa, dau alte echipe care sa nu mai faca jocul clanului Becali, Hagi, Prodan si al sau sot. S-au facut ca se cearta pe un titlu, castigat in tandem si acum rad de proprii fani. Isteti baieti. Sondajul GsP cu cine se califica este de prisos. Toate sperantele acum, se indreapta spre CFR Cluj. Sunt convins ca toata lumea a inteles ce vrea tandemul Becali-Hagi. Viitorul, in realitate este echipa a II-a FCSB. FCSB a salvat-o de la retrogradare, si deci de la disparitie ajutati si de Dinamo. Asteptam, sper canu in zadar, replica altor echipe, deocamdata CFR Cluj si Dinamo. Poate si Craiova.

nascut_antisteaua (1 comentarii)  •  10 august 2017, 17:04

Din toata lumea asta a fotbalului tocmai la dusmanul nr. 1 te-ai gasit sa vinzi! Se dovedeste inca odata ca totul este o mascarada pt fraieri iar ei isi vad strict de interesul lor: sa isi vanda gloabele de la unul la altul, sa se ajute cind mai intra unul dintre ei pe la facultate, sa-si dea meciuri unul la altul dupa cum este interesul la momentul respectiv s.a.m.d

teo (14 comentarii)  •  10 august 2017, 17:13

Stucane esti un comentator de 2 bani,***!O faci cu zel, inventind orice Esti o rusjne de ziarist!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas (3 comentarii)  •  10 august 2017, 17:14

Tot capitalismul e un blat ... nu ai ce sa faci ...:)) Daca Stiucan ar fi si el patron de enterprising ... ar fi si el ... tot blatist ... dar nefiind ... angrenat intr-un enterprising ... semnificativ ... fiind doar un copil de mingi nesemnificativ ... semnatar al diverselor materiale de can-can ... cu un continut intelectual de Piata Obor ... nu e blatist ... gata am stabilit asta ... let's move on! ...:)) Becali cumpara jucatori ... ce sa faci ... am cumparat de peste tot ... si de la echipe mult mai potente finaciar decat Viitorul ... pai de la Astra am luat practic toata echipa ... de la Urziceni la fel ... cu toti sunt pe Blat ... ok ... Au fost si echipe care nu au vandut la Steaua ... deci 'experimentul Stiucan' s-a infaptuit deja ... si nu stiu ... Craiova lui Mititelu a intrat in faliment ... Rapid si Dinamo in insolvente, s.a.m.d. ... nu te obliga nimeni sa vinzi la Steaua ... asteapta pana primesti o oferta comparabila de altundeva ... decat sa faci 'blat' cu Steaua! Stiucan ... tu esti cumva fanul echipei care nbu face blat cu nimeni (in sensul ca nu investeste nimic) ... decat cu Statul Roman ... ci cu ministrul MAI? Te intreb ... ca nu esti la fel de faimos ... ca Geambasu de exemplu...:)) Acesta este un fan in focat al echipei ... militiei romanesti! ...:))

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord