Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Manual de terfelire a rugbyului românesc

În România, povestea se stinge rapid. Dar cazul este absolut șocant și merită reluat. Pe scurt: Octavian Morariu, fostul președinte al Federației Române de Rugby, e acum președintele federației europene, Rugby Europe Rugby Europe a delegat arbitri români la meciul […]

...

Lumea lui Andrei

“Vă blestem conducători ai României și-n pușcărie dacă v-aș băga pe toți, cu nimenea nu aș greși. Vă blestem cu spitalele, școlile, șoselele, șpăgile, înfumurările și prostia voastră agresivă. Vă blestem să muriți stând la coadă, să trăiți din salariu […]

...

Dreptate pentru Bizon

Imediat după Revoluție, atunci când fotbaliștii români au putut să se transfere în străinătate, în toate interviurile lor revenea de fiecare o frază, rostită sub forme diferite. “Oamenii de aici așteaptă de la străini să facă diferența. Jucători buni au […]

...

Mafia, Burleanu, Lupescu și ceasurile

Ce diferență este între un cap mafiot și Răzvan Burleanu? Primul își pune oamenii să filmeze persoane publice importante și, peste ani, le arată imaginile compromițătoare sau chiar le publică pentru a-i șantaja și a obține foloase necuvenite în scop […]

...

Dragă Sergey

București, februarie 2013. O scrisoare cu antetul FRF pleacă pe mail spre Federația Rusă de Fotbal. Expeditorul este Mircea Sandu. “Domnul Sergey Fursenko Dragă Sergey, Sper că ești bine și te rog să primești salutările mele călduroase. Scopul acestei scrisori […]

...

Mesaj violent de la un fan pentru Hagi

Relația paradoxală dintre Hagi și Becali conține atâta mister și atâtea necunoscute, încât un ziarist nu are voie să nu-și dorească să poată asista la discuțiile reale dintre cei doi.

Permalink to Mesaj violent de la un fan pentru Hagi
joi, 10 august 2017, 1:36

“Eu muncesc gratis. Pe mine mă costă și când stau aici cu voi”.

Nici un jurnalist din sală nu a scos un cuvânt și, probabil, foarte puțini telespectatori au sesizat afrontul. Pur și simplu, Hagi reproșa în direct faptul că apare la televizor pentru a vorbi cu publicul, evident, prin intermediul media.

Momentul s-a petrecut aproape de finalul monologului de 13 minute care a ținut loc de conferință de presă, “o combinație între spovedanie, mania persecuției, critică, diatribă și delir”, așa cum a comentat tăios editorialistul Radu Paraschivescu, invitat în studioul Digi.

Gafa de PR comisă de Hagi ar fi considerată un păcat capital în fotbalul occidental, unde fiecare apariție publică e folosită pentru construirea imaginii care, la rândul ei, atrage sponsori și, în final, bani.

Logica antrenorului campioanei se zbate, însă, cu inconsecvență între scopul declarat de binefăcător dezinteresat al fotbalului și cel de investitor dornic de profit, o postură altfel deloc rușinoasă.

În declarațiile publice, Hagi nu s-a hotărât încă asupra rolului său, dar cu certitudine știe că nu iubește interacțiunea cu media, nici chiar atunci când aceasta i se culcă, supusă, la picioare.

Mai serios este că Hagi nu știe să gestioneze relația cu publicul, această variabilă esențială în creșterea organică a unui club.

Episoadele povestite de oameni din interiorul Academiei pot trece drept basme. Basmele lor, însă, au fost confirmat în ultima vreme, involuntar, prin diverse comunicate de presă ale AGH.

Surse din Academie susțin că, în repetate rânduri,  antrenorul-patron a țipat în autocar la angajații săi, numulțumit de faptul că a fost nevoit să plece de la stadion după meciuri prin mijlocul mulțimii care voia să se pozeze cu el.

Da, e adevărat. Hagi are momente în care simte că iubirea fanilor, condiționată de un selfie, îl costă timp.

Adică bani.

Nu credeți?

Miercuri seară, la Sport Total FM, un român cu dizabilități stabilit în Austria a povestit ce răspuns a primit pe mail din partea Academiei Hagi la întrebarea dacă există bilete de vânzare în sectorul rezervat oaspeților la apropiatul meci din deplasare cu Salzburg.

“Mi-au zis ca ei nu se complică cu așa ceva pentru că, dacă în sectorul oaspeților se întâmplă ceva, ei cad de vină și nu vor să plătească ei din cauza asta”.

Episodul a fost povestit pe Facebook de redactorul șef Narcis Drejan care nu crede că Hagi are habar de acest răspuns halucinant.

Probabil că Hagi nu știe.

Dar mâna de oameni, mulți dintre ei apropiați, care lucrează în departamentele cheie ale Academiei este aleasă de el.

Tot miercuri, s-a mai petrecut un episod de neînțeles.

Anunțați ca și transferați la echipe mari din Europa, Benzar și Nedelcu au ajuns până la urmă la FCSB, clubul care a vrut să-i fure titlul Viitorului la TAS.

Cu o seară înainte, Hagi vorbise despre o acțiune plătită și programată împotriva sa imediat după câștigarea titlului, însă a doua zi a acceptat să-i vândă doi jucători importanți exact celui pe care-l acuzase cu o seară înainte, fără a-i pronunțe numele!

Relația paradoxală dintre Hagi și Becali conține atâta mister și atâtea necunoscute, încât un ziarist nu are voie să nu-și dorească să poată asista la discuțiile reale dintre cei doi.

Vorbim despre un fin care, în cei 8 ani de existență ai clubului înființat de nașul său, a reprezentat probabil cea mai importantă sursă externă de bani pentru AGH.

Iar un fin al finului, primarul Florin Pandele, a contribuit și el cu o sponsorizare din bani publici.

Pentru puținii fani ai Viitorului, această legătură inexplicabilă are forța de a declanșa o criză de furie.

Daniel Gabriel Lungu este primul suporter oficial al clubului lui Hagi, primul lider al galeriei aflate încă în stadiu embrionar. Probabil la el se referea Hagi, marți seară, atunci când a susținut că i-a dispărut galeria din tribune. În același timp, Lungu a lucrat ca ospătar la hotelul Iaki, job care l-a transformat treptat într-un băiat bun la toate pentru fotbaliștii mai mereu cantonați în hotelul din Mamaia.

De Benzar și Nedelcu, Lungu era legat afectiv.

Plecat în mai în Germania, în căutarea unui câștig mai bun, omul care a compus imnul clubului împreună cu Răzvan Marin a izbucnit pe Facebook într-un mesaj extrem de dur, care nu poate fi reprodus integral.

“HAGI VS BECALI DOI BLATIȘTI, cea mai mare mafie din istoria fotbalului românesc se joaca între ei doi! Du-te dracu de cioban si de regele blaturilor, acum înțeleg de ce multi ma înjurau când luam apărarea lui Hagi! Unde in lumea asta sa pomenit sa iei campionatul si sa vinzi cei mai buni jucatori la rivala care a încercat sa îți fure titlul la TAS?!”.

Treceți peste duritatea cuvintelor și greșelile gramaticale.

Nu-i așa că întrebarea lui Lungu rămâne în picioare?

Comentarii (152)Adaugă comentariu

gabi (4 comentarii)  •  23 august 2017, 16:11

Sunteti obsedat de Hagi. Cred ca aveti o bucurie patologica in cap...parca va doriti sa dea chix...

alex (3 comentarii)  •  24 august 2017, 22:36

Ce te miri, d-le Stiucan?! Asta e hagi (il scriu cu minuscula, evident!). Asa a fost mereu. Ipocrizia este adevarata lui fata. Cine naiba l-o fi numit "rege"? Romanii, au nostalgia monarhiei. Aici toti sunt "regi". Regele manelelor, regele rromilor, regele hagi, regele tigarilor, regele gunoaielor, regina vrajitoarelor, regina tarfelor, regele carnii, regele salamului, regele interlopilor, etc. Numai regi...cata hemoragie de "sange albastru"! Vorbind serios fotbalul a avut un singur "rege" (El Rey"). Si il cheama Edson Arantes do Nascimento, adica PELE!