Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Paștele fotbaliștilor

Acesta este probabil primul mesaj cu o propunere de blat publicat vreodată în fotbalul românesc.

Permalink to Paștele fotbaliștilor
marți, 4 iulie 2017, 11:00

Bălțoi, campion al României cu Dinamo, îi propune fostului său coleg, Alin Pânzaru, să scape de „praf” înainte de Paște. „Să fie bine pentru toți”.

Era 13 aprilie, cu trei zile înainte de Paște, o perioadă în care credincioșii vopsesc ouă, iar fotbaliștii români truchează meciuri de foame sau de plăcere.

Mulți zic că e vorba doar de un joc amărât de Liga 2.

Greșit!

E unul dintre meciurile la care participă între 22 și 28 de fotbaliști, iar dintre aceștia unii vor ajunge la Liga 1.

Cei care se prostituează azi în Liga 2 se vor prostitua și în Liga 1.

Iar, dintre ei, mulți o vor face chiar de Paște, atunci când oamenii normali se spală de păcate.

Vorbiți cu ei dacă îi aveți printre prieteni și le-ați câștigat încrederea. Vă vor spune cum înroșesc mesajele, nu ouăle, înainte de sărbători.

În 2016, tot de Paște, s-a jucat Viitorul – ASA 6-1, un blat sesizat de o agenție de monitorizare a pariurilor.

Între timp, Viitorul a ajuns campioană, iar proiectul lui Hagi e superlăudat. Nimeni nu e interesat de detaliul că zeci de jucători de-ai săi sunt împrumutați an de an la Liga 2.

Trei dintre ei au fost recent la Clinceni, echipa infiltrată de un chinez asociat de UEFA cu mafia asiatică a pariurilor. E același club Clinceni care trebuia să câștige anul acesta de Paște pentru 20.000 de lei, dacă Alin Pânzaru accepta propunerea lui Bălțoi.

Clinceni, unde primarul și politicianul om de fotbal Bigan sunt aproape zi de zi la Belvedere cu Valeriu Argăseală și cu alți oameni importanți din prima ligă.

Iar președintele suspendat pentru blaturi, Alex Dragomir, este zi de zi la prietenul său, Cristi Tănase, șeful de la Chiajna.

Nu, nu e vorba aici despre Hagi, Argăseală sau de Tănase.

E vorba despre un sistem scăpat de sub control, cu legături tot mai evidente în Singapore, China sau Calabria, care nu se sperie de o suspendare de 10 luni primită de unul dintre pioni.

Dar, evident, ce știe un biet ziarist paranoic?

Vă las să vă delectați cu gramatica lui Bălțoi și să apreciați corectitudinea lui Alin Pânzaru.
Zilele următoare, veți vedea cum alți doi italieni arestați în scandalul Dirty Soccer au semnat un contract de management cu un club din România.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Marcu Anton (5 comentarii)  •  4 iulie 2017, 23:36

Bravo bah Stiuca nica ! Ai revenit la ce stii mai bine ! Cu d'astea i-ai bagat in faliment pe aia de la pro'...! Pai daca la altceva nu te pricepi ce sa faci...maninci si matale o paine...Nea Ovi trimite-l pe asta pe teren reporter in lumea reala poate si-o revenii..!

Dr. Dan Patru Tudosie (5 comentarii)  •  4 iulie 2017, 23:39

Buna seara! Nu ma pot abtine sa nu remarc corectitudinea absurda a lui Alin Panzaru. E ceva straniu rau de tot cu acel om... Aici trebuie investigat. Peste tot se fura si se aranjeaza lucruri, Romania fiind chiar mic copil la capitolul asta, ca ea nu joaca pe piete precum Volswagen sau alti mari corupti ai lumii.

Overmars (2 comentarii)  •  5 iulie 2017, 0:06

Gata, bah Stucane, te recunosc in sfarsit. Hagi e de vina. Ce ***.... Un *** (Baltoi), il abordeaza pe Panzaru, care are meci cu Clinceni, unde Hagi a imprumutat 3 jucatori, iar zeci de jucatori de-ai lui Hagi sunt imprumutati an de an in Liga 2, unde se incearca blaturi. Tu te auzi, Stucane, iti dai deama cat de paranoic ai devenit???? Bai ziarist retrogradat (pardon, ProSport a retraogradat cu tine la conducere), Baltoi il abordeaza pe Panzaru si tu faci "n"-spe mii de legaturi sa ajungi la Hagi????????????? Brrrrrrrrr, baga *** capu' in apa rece ca poate te trezesti talentatule, vigilentule, suspiciosule, insistentule, polivalentule. Apropos, Giovani si Victor sunt bine?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Overmars (2 comentarii)  •  5 iulie 2017, 0:10

@Marcu Anton: Daca-l trimite pe teren trebuie sa-l infiem si sa-i dam de mancare ca la cat a ras de toti din lumea fotbalului in emisiunea aia ordinara il iau toti la bataie. Stucane, de ce ai renuntat la emisiunea aia fabuloasa? Pentru ca are audienta mai mica decat Agro TV?

Marcu Anton (5 comentarii)  •  5 iulie 2017, 0:45

Exact @Overmars , Stiuca nik si-ar lua capace de la toata lumea..Poate realizeaza si el absurdul in care traieste..Audientele *** mereu au fost la fel de mari si constante cit o *** *** ! Stiuca taica blaturi facea Iacov da de asta nu o sa scrii ca ai boala doar pe Hagi..! frustratule....

ronnie (3 comentarii)  •  5 iulie 2017, 1:12

Uitându-mă peste comentarii am remarcat ca cei ce scriu nu sunt uimiți de dovada încercării de a se aranja un meci, fiecare într-un fel sau altul îl acuză sau îl ia la mișto pe autorul articolului. Câți ziariști din România vorbesc, cu voce tare, despre blaturi? Aproape toți ziariști când vorbesc despre un meci suspect vorbeasc voalat, nevrând sa "supere" pe nimeni. Felicitări d-le Stucan ca aveți curajul sa vorbiți pe fata despre ceea ce toată lumea bănuiește

ronnie (3 comentarii)  •  5 iulie 2017, 1:15

Toată lumea bănuiește ca au fost probleme în Play-off și Play-out. Una dintre cele mai mari enigme este cum a reușit sa se salveze Chiajna, și nu este singurul an.

Vlad (25 comentarii)  •  5 iulie 2017, 8:23

Cand o sa recunoasteti voi- presa ca sunteti complici la asa ceva...atunci o sa sustin demersul. Pana una alta, esti un ziarist care nu imi da incredere.

Gffg (2 comentarii)  •  5 iulie 2017, 8:44

Esti un ***...ratat...

Tipilică (1 comentarii)  •  5 iulie 2017, 8:50

Mihai Alexandru (4 comentarii)  •  5 iulie 2017, 9:15

Domnule Stucan, va apreciez pentru eforturile dvs. de a demasca lucrurile necurate din fotbalul nostru (la meciuriel aranjate ma refer). As dori, totusi, din partea dvs. si investigatii asupra meciurilor necurate pe care le fac casele de pariuri. Cum exista mafie in Asia, in Italia, Singapore etc, credeti ca nu exista si din partea caselor de pariuri? Nu au si ei interpusi care sa "strice" un rezultat pentru profituri imens de mari? As fi interesat de un astfel de subiect, de o investigatie caracteristica dvs. Numai bine !

GigiCoaste (5 comentarii)  •  5 iulie 2017, 9:19

@Overmars devine interesantă obsesia lui Stucan față de Hagi. poate ca Stucan ar trebui să se investigheze singur. :) In loc să scoată in evidență faptul că Băltoi este cel care încearcă să facă jocurile pentru mafia pariurilor, el insistă cu Hagi și se ia de gramatica lui Baltoi. Clasic can-can, aceeași mizerie mutată dintr-un trust in altul! Cum a rămas Stucane cu Ianis si colegul lui ajunsi la echipe altele decât declarate in presă, ai anunțat ca sunt anchete la FIFA, ca iese adevărul la suprafață.. a mai trecut un an și nimic.. mai așteptăm. :)) Mai bine te apuci să scrii basme, că la povești te pricepi. Interesant cum "jurnalistul" roman nu are rușine cand încearcă sa își dribleze meseria cu floricele (ai văzut ce am făcut aici? ) :D

GigiCoaste (5 comentarii)  •  5 iulie 2017, 9:37

@ronnie una este sa faci anchete adevărate și alta e sa insiști pe o legătură care se dovedeste greșită. Ar avea tot respectul meu si al cititorilor dacă și-ar finaliza anchetele. Nu e prima dată când începe ceva și după o perioadă nu se mai aude nimic de subiectul respectiv.

GigiCoaste (5 comentarii)  •  5 iulie 2017, 9:58

"Comentariul tău așteaptă moderare." deci primul comentariu așteaptă moderare iar al doilea a fost publicat.. :) pe alese pe culese.. cam doar ce va place si nu va critica prea tare.. am înțeles.

Federalu’ (2 comentarii)  •  5 iulie 2017, 10:44

@GigiCoaste: Stucan fabuleaza doar pentru a-si urmari propriul interes. El trebuie sa loveasca non-stop in Hagi doar pentru ca asa il multumeste pe tatuca Giovani

Augustin (1 comentarii)  •  5 iulie 2017, 12:38

Baltoi il suna pe Panzaru si Stucan face legaturi catre Hagi.Te-ai degradat rau Stucane,frustrarea si boala pe care o ai fata de Hagi nu o poti masca deloc.Dar cred ca nici nu incerci sa maschezi ura fata de Hagi,eu cred ca misiunea ta este sa lovesti pe fatza in Hagi

mg (15 comentarii)  •  5 iulie 2017, 13:21

..regele e gol ?

DT (55 comentarii)  •  5 iulie 2017, 17:26

Chiar ma intrebam: ce-i cu Stucan? Vad ca nu, nu s-a lecuit. Nu ca vb de blaturi, ca sunt si vor mai fi. de acord, se mai poate vorbi si fara probe ca nu-i un capat de tara. Dar s-o tii langa cu Hagi, asta chiar ca n-o mai pricep. Ce-i trebuia Viitorului acel 6-1 cu ASA? Ca sa injuri incontinuu, fara probe, din spatele tastaturii, un om pe care-l cunosti, pe care-l stie o lume intreaga, o personalitate recunoscuta, pana la urma un om cu calitati si defecte, asa cum sunt toti oamenii, sa-l injuri fara sa-ti fie jena, doar sa-ti faci de lucru si renume printre oamenii de nimic (ma refer la cei care, de regula, injura pe oricine si mai ales oamenii de valoare), trebuie sa fii cel putin cu ceva probleme de ... personalitate sau de moralitate (sunt elegant!). Asta caracterizeaza societatea noastra si romanismul? Sa ne bestelim valorile (sportivi, artisti, scriitori, jurnalisti, ingineri, ... chiar si politicieni). Daca da, voi formatorii de opinie sunteti de vina! Mi-ar place sa fiu de fata cand, din intamplare, undeva, intr-un loc public, inevitabil, te-ai intalni cu Hagi, fata in fata, si, recunoscandu-te sau nu, ti-ar spune: "buna ziua, domnule!" Vazandu-ti reactia poate te-as cunoaste, si ca om...

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  5 iulie 2017, 21:23

...ce vrei sa spui ?...ca Hagi nu i blatist ?...da ,de ce n ar fi ?

Xhaka (1 comentarii)  •  8 iulie 2017, 17:18

@ovidiu_3003: ce vrei sa spui, ca nu esti prost? De ce n-ai fi?

Comentează