Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

Burleanu față cu opoziția. Sau Noul Sistem contra Vechiul Sistem

Următoarele luni vor fi ca un meci de fotbal jucat într-o singură direcție

Permalink to Burleanu față cu opoziția. Sau Noul Sistem contra Vechiul Sistem
luni, 22 mai 2017, 1:06

Burleanu este obraznic atunci când îi ironizează pe oamenii de fotbal tradiționali?
Probabil. Un președinte de federație nu are voie să-și bată joc de cei care lucrează în sportul pe care și-a dorit să-l conducă.

Nu se pricepe la fotbal?

Tot ce e posibil, deși are un tată fost fotbalist.

Lucrează pentru un serviciu secret și este în același timp salariat FRF?
Posibil și, dacă este adevărat, regretabil.

Încearcă să se agațe de scaunul puterii?
Da.

Și-a dat sieși și conducerii FRF prime mari pentru calificarea la Euro 2016, turneu la care ne-am făcut de râs?
Categoric da.

Au crescut salariile la FRF față de mandatul lui Mircea Sandu?
Da, dar au crescut și veniturile.

A încercat Burleanu să-și asigure protecția presei, angajând mai mulți foști ziariști în organigrama FRF?
Da. Trucul s-a întors, însă, ca un bumerang deoarece pe dinafară au rămas alte zeci de ziariști.

Este Burleanu răul absolut al fotbalului românesc, distrugătorul acestui sport, așa cum este portretizat tot mai des în ultima vreme?
Aici, oamenii de fotbal tradiționali și o însemnată parte a media răspund cu un “Da” categoric.

Ba, mai mult, Adrian Porumboiu vorbește despre un “sistem al lui Burleanu”, o mașinărie infernală de represiune a oamenilor de fotbal. Cornel Dinu invocă “metodele KGB-iste” de pus pumnul în gura contestatarilor, în timp ce tot Porumboiu îl acuză pe Burleanu că l-a băgat la pușcărie pe Gică Popescu, omorându-i apoi tatăl!

Începută pe 4 martie 2014, ziua în care Burleanu a câștigat alegerile, campania electorală pentru 2018 a intrat într-o zonă fetidă.

Într-un colț, plini de ură, stau oamenii de fotbal tradițonali. Descumpănită o perioadă după condamnările mai multor capi ai săi pentru fraudarea cluburilor și a bugetului de stat, haita care a coabitat 24 de ani cu Mircea Sandu simte din nou în nări gustul puterii.

Acestui grup îi putem spune Vechiul Sistem.

În ultimele luni, reprezentanții săi se întîlnesc regulat pentru a stabili strategia luptei împotriva burlenilor. Locul de rendez-vous este “Doi Cocoși”, un restaurant multifunțional operat pe vremuri de frații Ioan și Victor Becali pentru a vopsi fotbaliștii români pentru export.

Ca un prădător versat, omul de fotbal a vânat trei ani în grup cele mai mici gesturi ale actualei puteri și acum își îndreaptă dinții rânjiți spre beregata expusă a prăzii.

Să fim bine înțeleși.

Deși se vorbește despre dezastrul produs de Burleanu, federația nu putea transforma în 3 ani un fotbal muribund – tranșat metodic de specimenele mai sus menționate – într-unul de top.

Uitați-vă la Hagi! I-au trebuit 8 ani să construiască o echipă campioană, în condițiile în care ritmul creșterii sale a fost demn de Prâslea din poveste.

În același timp, noua conducere putea lua măsuri care să stopeze declinul fotbalului.

Ei susțin că le-au luat și că rezultatele se vor vedea abia peste câțiva ani. Realitatea este, însă, că Burleanu a acceptat compromisul.

În momentul alegerii sale, sistemul din fotbal nu a dispărut pur și simplu. El a rămas în umbră.

De frica acestui sistem și din dorința de a-i câștiga bunăvoința, Burleanu a lucrat cu jumătăți de măsură.

Federația a închis constant ochii la nereguli săvârșite de oamenii de fotbal, încurajând astfel haosul. Un singur exemplu: deși este acuzată de contestatari că-i vrea răul lui Hagi, federația a băgat capul în nisip atunci când Gazeta a prezentat dovada încălcării regulamentelor FIFA de către Viitorul.

Unele decizii luate la FRF în acești trei ani au fost ridicole, altele au fost costisitoare pentru buget.

Au fost, însă, și momente în care vechiul sistem s-⁠a simțit amenințat.

Din 2014 încoace, federația a finalizat cu suspendări – chiar dacă unele dintre ele au fost blânde – 6 cazuri de trucare de meciuri.

Rămas la pândă, omul de fotbal tradițional – Homo Fotbalisticus – a simțit slăbiciunile și le-a exploatat mediatic la maximum.

Ce-i mai trebuie acum Vechiului Sistem să se întoarcă la putere este o greșeală fatală a lui Burleanu.

Următoarele luni vor fi ca un meci de fotbal jucat într-o singură direcție. O echipă face absolut orice pentru a da gol, cealaltă se apără cu disperarea încolțitului care n-a dat niciodată cu piciorul în minge.

Singura speranță pentru asediați este să câștige bunăvoința sistemului.

Abia atunci, vom putea vorbi despre începutul unui sistem al lui Burleanu.

Noul Sistem.

 

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Cristi (2 comentarii)  •  22 mai 2017, 13:14

Foarte bun editorialul, excelent.

Abiodun Agunbiade (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 13:15

În sfârșit s-a găsit cineva care să spună lucruilor pe nume.. Bravo, Costineeeeee! Esti genial!

Dan (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 13:20

Ma bucur ca ai curaj sa scrii asa ceva. Esti singurul. Bravo.

Cristian (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 13:35

Ce poza ciudată.doi hagi,doi popescu si un stelea.

Fane (15 comentarii)  •  22 mai 2017, 13:42

Totusi nu Burleanu a distrus cluburi,ci chiar conducatorii lor care tipa ca din gura de sarpe.

viorel dan (2 comentarii)  •  22 mai 2017, 13:48

Mi-a placut foarte mult expresia "se apara cu disperarea incoltitului care n-a dat niciodata cu piciorul in minge" !!!! Acesta este Burleanu !!!!!

Generatia de banditi (2 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:03

Bine punctat...adevarul gol golut!

dinamo_fan (41 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:18

Domnule Stiucan, cand veti renunta la caricatura aia de emisiune de la 10 dimineata si va veti cere public scuze pentru acea cancaniada...abia atunci va voi mai citi vreun articol. Sunteti cancanist 360*, nu ziarist. Ziarist poate ati fost candva. Intelegeti oare ca poporul asta s-a saturat de circ, de cancan, de presa partinitoare care ignora 90% din sporturi in timp ce promoveaza acelasi penal in fiecare zi ? Intelegeti ca nu putem lua vreodata ca pertinente articole scrise de oameni care denatureaza si pervertesc in halul asta jurnalismul sportiv ? Realizati oare ca am avut in weekend un derby de traditie Timisoara - UTA pe care l-ati pomenit maxim o data undeva intr-un colt de pagina 5 ? Pentru voi notiunea de traditie a devenit, Gigi Becali, scandalurile din fotbal, penalii, megalomanii, dedesupturile murdare ale luptei la FRF si la diverse alte pozitii. Ne scarbiti pur si simplu.

dragos (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:25

esti fff prost

? (6 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:34

Si, totusi, nu inteleg care sunt reprezentantii vechiului sistem care lupta acum sa castige alegerile. Daca acei reprezentanti ar fi Hagi, Popescu, Stelea etc. (generatia de aur a fotbalului nostru), atunci tot continutul articolului reprezinta o mare natabazie. Cei mentionati reprezinta insusi sportul asta numit fotbal in Romania. Fara ei am fi aproape fara istorie substantiala, fara imagine (inclusiv de tara, nu doar de sport/fotbal) la nivel international. Am fi aproape zero in fata lumii (P.S. un singur exemplu din sutele care s-ar putea da: Am fost in state de curand, inclusiv in Mexic, iar cand auzeau respectivii ca sunt roman primul lucru pe care mi-l spuneau, si singurul pe care-l stiau legat de Romania, era HAGIIIIII!). Faptul ca acesti zei ai fotbalului nostru au activat pe timpul sistemului vechi nu ii califica de plano ca oameni ai acelui sistetem. E ilogic, e proba indubitabila a incompetentei profesionale, ca jurnalist, sa-i califici pe acestia ca reprezentanti ai vechiului sistem. E lipsit de relevanta ca eventuali membrii ai vechiului sistem i-ar sustine. Asta nu dovedeste ca marii fotbalisti reprezinta per se vechiul sistem (mai degraba actuala conducere reprezinta vechiul sistem, avand in vedere ca multi dintre ei sunt fosti membrii de vaza ai vechiului sistem, acceptati si asumati de catre actualii).

Vlad (25 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:52

Stucan- noua generatie de ziaristi. Ioanitoaia- cea veche. Se vede si din modul in care asa zisul "MAESTRU"- pentru mine doar un "batranel putin prea suparat pe viata" da in Burleanu. Da- doua sisteme. Dar da -noului sistem. Cel vechi stim deja ca a distrus totul... cel nou nu are ce sa distruga.

bulănelu (6 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

americanu197 (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:59

Intr-adevar foarte bun articolul. Personal cred ca una dintre marile greseli ale lui Burleanu a fost Daum... pentru banii aia puteam sa-i aducem pe contra sau dan sau galca oameni care au dovedit ceva si daca aveau liniste eu cred ca faceau treaba la nationala. Dar in general Burleanu s-a aratat habarnist de fotbal si asta a iritat pe multi.

workinger (2 comentarii)  •  22 mai 2017, 14:59

Tie nu-ti dau domle! De ce nu-mi dai , ce ai cu mine? Esti urat! Am facut un rezumat scurt al unui scenete umoristice din urma ce ceva ani. Stucan Costin, esti urat! Sa-ti spun de ce te vad asa. Te urmaresc si citesc nici des dar nici rar, impresia e aceiasi. Asocierile si comentariile tale in legatura cu Hagi, inainte de orice sunt rautacioase , par a fi unui frustrat . Ai tot facut referire la acel 2-5 al Viitorului cu Steaua si al penalty-urilor acordate Viitorului, punand tot parcursul acestei echipe ca un rezultat al trucarii meciurilor( acel 2- 5 poti sa-l vezi in orice campionat in ultimele meciuri ) si al favoritismului pe fata al arbitrilor . Pentru tine Hagi inseamna meciuri trucate si favoritisme . Acum cu acest articol- luand in calcul poza de fundal, Hagi si Popescu reprezinta trucajele , favoritismele si inchisoarea adica penalul , emblema sistemului vechi ! Buna incercare Costin Stiucan . Ca sa ne arati impartialitatea dai si tu asa cu palma ca o mangaiere pe crestet, in sitemul nou. Sunt destui cei ce cred acelasi lucru, deci ai pentru cine face asocierile astea. Pentru cei ca mine, Hagi si Popescu sunt talente de exceptie si superperformeri . Si da, cred ca intregul sistem si mecanism numit fotbal intern ar trebui creat si recreat de ei si cu ei.

Minaj Vasile (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 15:27

Asta se asteapta o lupta intre "fotbalisti si oamenii de fotbal" si conducerea actuala, care intr-adevar nu avea cum as schimbe 24 de ani, dar care din pacate a aratat ca nu intelege fenomenul si care in plus s-a comportat precum Dinu Paturica. Cum o as fie perioada urmatoare simpla. Federalii au inceput sa "mearga" prin tara si au in echipa un component foarte abil- cunoscut si de vechea garda de la FRF, un provincial (fara nimic trivial in spatele substantivului folosit) din apropierea Bucurestiului, care a facut jocurile si in finala acum patru ani la alegeri, care a spalat multe/ pe multi in FRF-ul actual si care a inceput si acum sa bata Tara. Stie di toate si nu ezita sa promita, sa vanda atat timp cat echipa - sa fie clar el, castiga. Dar poate nu am dreptate ... desi foamea este mare in Comitet, in tara (vezi masurile focusate pe ligile inferioare care aduc multe voturi) ... sa speram. Numai bine

frfd (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 16:02

@Vlad, de zece ori DA pentru Ioanitoaia- generatia veche, mai bine un "batranel putin prea suparat pe viata" decit Stucan si noua generatie de ziaristi, niste imberbi cu cas la gura care cred ca le stiu pe toate...

coco (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 16:10

orice numai popesc-hagi sa nu fie.Unul este puscarias si neam cu hagi care este neam cu gigi adica clanul mafiot puscariabili gigi-giovani-popescu asortat cu cumnatul hagi si bineinteles marele antrenor inegalabilul ca nu de pomana au cumparat mecuiuri arbitri jucatori sa-l face campion in romania adica dan petrescu asta vreti? adica familia becali+popescu-hagi-dan petrescu.Doamne fereste am instaura hotia la mama si tatal ei.Ar mai avea cineva loc de acest clan.pina si secretara si portarul ar fi din clanul lor.AR ARESTA FEDERATIA LA EI. Fotbalul in romania va deveni AFACEREA DE FAMILIE A CLANULUI.Nimeni nu ar mai patrunde in el. Doamen fereste de asa ceva.Mai bine cu acoperiti descoperiti decit cu LA FAMIGLIA BECALI&CO-mpani.

yoz7777 (3 comentarii)  •  22 mai 2017, 16:42

Ai curaj sa te pui in contra cu mARELE zIARIST nea ovi? Adulmeci si tu ceva de la gasca noua? Ma mir ca a scris cineva la *** ca nu burelanu si acolitii sunt vinovati de dezastrul din fotbal, ci coruptii condamanti deja din gasca veche... Si la fotbal romanul va vedea o alegere intre doua rele, dar aici nu va putea vota. Cred ca daca ar vota, i-am vedea iar pe corleone si nasu in frunte, asa cum a fost cu tatuka ilici...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosu (15 comentarii)  •  22 mai 2017, 16:47

@ coco.... familia Gelu & Ionut ar fi pe placul tau ? O s-o numim famiglia Bancruta . Fristratule invidios get a life .

Cristian Stan (2 comentarii)  •  22 mai 2017, 16:53

Stucane, tu esti cel al carui frate este angajat la FRF? Adica e platit de Burleanu? Nu de alta, da ca sa stim cum privim articolul tau

viorel (12 comentarii)  •  22 mai 2017, 17:39

Opinii referitor la tema la moda: cine este campioana? 1 LPF si FRF recunosc implicit ca pe baza regulamentuui in vigoare nu se poate justifica decizia de a acorda titlul Viitorului, propunând ambele schimbarea regulamentului. 2. LPF si FRF nu folosesc pentru motivarea deciziei favorabile Viitorului textul regulamentului, deci litera lui, făcând trimitere la doua situații asemănătoare din trecut care au fost interpretate, probabil, împotriva regulamentului. Nu se pot folosi decizii neregulamentare din trecut, chiar dacă necontestate de cei afectați, ca argument pentru a se adopta noi decizii neregulamentare. 3. Acordare titlului echipei cu rezultate mai bune numai in ultima faza a campionatului a devenit o cutuma, deci o regula nescrisa, nesustinuta de prevederi regulamentare in acest sens, pe baza căreia s-a decis, in mod eronat pana acum. Nu se poate decide pe baza de cutume ci numai pe reguli scrise in regulament, ori acolo se precizeaza "meciurile din campionat", deci toate patru. 4. Adoptarea deciziei comporta mai multe componente: 4.1. Legală – regulamentară: pe baza regulamentului in vigoare care face referire la meciurile din campionat Steaua poate revendica si obține titlul. 4.2. Morală- emotională: Viitorul nu poate invoca un ascendent moral având in vedere că a ajuns la egalitate de puncte cu Steaua după ce 50% din meciurile sale din play-off au fost cu mari probleme. In trei a fost noncombatul Astrei si Craiovei, iar in doua a fost ajutată flagrant de arbitrii ( doua penaltyuri clare neacordate Stelei de R Petrescu si unul făcut cadou de Gaman in ultimul meci). 4.3. Fotbalistică - sportivă. Viitorul are un lot si o echipă inferioare Stelei, realitate dovedita fără dubii de ultimul joc direct, care a aratat o superioritate zdrobitoare a Stelei, cu o sumedenie de ocazii care ar fi putut duce la un scor de minim 5-0 fără probleme, iar singura victorie din cele 4 jocuri cu Steaua a fost obtinută pentru ca au avut superioritate numerica inca din min.17 . Concluzie: faptul ca LPF și FRF recunosc ca trebuie schimbat regulamentul actual si ca pentru o decizie favorabilă Viitorului se invoca spețe asemănătoare din trecut, judecate pe baza unor presupuneri si interpretari eronate, si nu litera regulamentului, reprezintă dovada clară că, pe baza regulamentului in vigoare, Steaua poate invoca , cu șanse mari la TAS, titlul 2016-2017!

talpaiadului (11 comentarii)  •  22 mai 2017, 17:53

Bun articolul, mi-a placut. Cateva precizari: 1. "Au crescut salariile la FRF față de mandatul lui Mircea Sandu? Da, dar au crescut și veniturile." In ultimii doi ani FRF a avut deficit de ordinul milioanelor de euro, cum e posibil sa cresti salariile cand tu imprumuti bani pentru a supravietui ca institutie, mai ales ca necalificarea la CM este o certitudine? 2. "Realitatea este, însă, că Burleanu a acceptat compromisul...Singura speranță pentru asediați este să câștige bunăvoința sistemului. Abia atunci, vom putea vorbi despre începutul unui sistem al lui Burleanu. Noul Sistem." Ce te face sa crezi ca Burleanu va inceta vreodata sa accepte compromisurile?

vasco (55 comentarii)  •  22 mai 2017, 18:07

@coco, nu te uita la ce zic unii l.obotomizati,care ar fi putut vedea singuri cum a fost cu Hagi-Popescu la butoane cand frf era condusa de fapt de clanul p.uscariasilor becali,s-a repezit hagi la nationala,crezand ca barajul cu Slovenia e usor si vor fi eroii neamului.Au fost,atat el cat si cumnatul,care a gafat la golul lor de la Bucuresti si i-a calificat pe sloveni....Toti marii admiratori ai generatiei de aur uita ca nu se mai dadeau dusi de la nationala,ca ei faceau lege si selectia,impreuna cu samsarii,ei puneau si demiteau selectionerul.Dupa banii pe care- manevrau ei cu mircea sandu si dragomir plang acum,li s-a cam taiat conducta.Sa-i fie rusine porumboiului care si ca arbitru si ca mare "patron"(unde mai e acum fc vaslui?)a facut parte din cooperativa,apoi a fost putin faultat de catre nasul si de catre corleone si facut-o pe suparatul...Scurta memorie mai au unii..!

Traian Iugulescu (6 comentarii)  •  22 mai 2017, 18:18

Remarc priceperea domnului Costin Stucan. Are un condei atat de fin, incat zici ca alerga in clapari de ski la suta de metri. In ultimele cinci editoriale, domnul Stucan are o imaginatie trasnet cu titluri mirobolante la editoriale: 1."Trei impresii dupa FCSB-Dinamo 2-1", 2."Trei constatari dupa Romania - Danemarca 0-0" si 3."Trei impresii despre Viitorul - Steaua 3-1". Titluri de geniu, nu alta..... Probabil repeta titlurile ca sa nu le uite..... E genial ziaristul 360°. E chiar talentat, vigilent si polivalent. E un mic geniu, chiar. Cu ce am gresit noi sa fim nevoiti sa citim in unicul ziar de sport din Romania aceasta nulitate de ziarist plimbaret?

Traian Iugulescu (6 comentarii)  •  22 mai 2017, 18:20

Macar atunci cand Burleanu il plateste pe fratele tau, ai macar decenta si abtine-te sa mai scrii articole despre Burleanu. Dar tu vrei cu tot dinadinsul ca toti cititorii tai sa afle ca fratele tau e angajatul FRFului. Nu, Stucane?

Anonim (18 comentarii)  •  22 mai 2017, 18:38

@ coco (cu meritati majusculele) "Orice"?! Nu "oricine"? Mai departe, n-are rost sa comentez... Ca si in cazul lui stucan, obsedat de frauda si de blaturi! A.

Angheliu (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 19:20

@Vlad. Zece Stiucan inmultiti cu o suta nu calca pe urmele lui Ioanitoaia.

Nicco (9 comentarii)  •  22 mai 2017, 19:50

Hai sa fim realiști. Ce naște din pisica, șoareci mănâncă! Respectiv, cei ce provin din fotbal, bani manevrează, nu reforme sau idei noi.

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  22 mai 2017, 22:27

...un blatist mai mare decat G.Hagi este doar Jiji recidivistul ...

teo (20 comentarii)  •  22 mai 2017, 23:42

Iar, voalat, te iei de Hagi! Esti un om mic si faci jocurile FRF-ului Esti pe statul lor de plata?

Zica10Hagi (1 comentarii)  •  22 mai 2017, 23:59

Daca pun *** astia mana pe FEDERATIE , s-a dus dracu fotbalul . O sa ne vanda cum au facut-o in meciurile cu Bulgaria sau Spania pe vremuri in anii '85-'90 ! Dupa clanul *** , acum o sa dam de *** lui Hagi "branzarul"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fan Stelist (1 comentarii)  •  23 mai 2017, 0:59

Prima parte pare un interviu pe care ti l-ai luat singur. Ai uitat sa punctezi un lucru. Fratele tau lucreaza la FRF. E normat sa ii aperi. Mai rau este ca tu chiar crezi ce scrii. Daca tot zici de vechiul sistem, vezi ca Tolo si nea Ovi, doi dintre cei mai buni ziaristi la ora actuala, sunt din "vechiul sistem". Pai as merge pe mana lor mai repede decat pe mana unui ziarist plin de ura si de sto'uri la care rade singur. Nu esti ziarist. Nici nu ai fost vreodata. Esti un caterincos si hater de facebook. Ca mii de altii. Dora fiind si tu un om al sistemului s-ar demonstra ca lucrezi la un ziar de pretentii cum este Gazeta. Sa vedem daca imi apare si mie comentariu cu critica. Il voi posta si pe facebook daca vad ca nu este acceptat.

dan b (55 comentarii)  •  23 mai 2017, 10:17

Ei, da. Dupa o perioada de tacere "suspecta", cel ce va ramane in istoria jurnalismului sportiv ca fiind "cel ce-l ura pe Hagi" iese din nou la bataie. Usor, subtil, se da la Hagi dupa ce l-a aplaudat ironic la televizor. Argumente? Ca de obicei, ioc! Dovezi ca incalca regulamentele FIFA? Care-s alea? De ce nu se sesizeaza FIFA? Nu-l citesc aia de la FIFA pe Stucan? Mare greseala...Hagi nu vrea in conducerea FRF. Ce trebuie sa faca sa-l creada si Stucan si aplaudacii lui? Vorbeste autorul de meciuri trucate, iar el trucheaza o poza care asociata cu titlul si continutul articolului nu face decat sa-l aduca pe Hagi intr-o disputa cu care nu rezoneaza. Deocamdata. Cand o va face, va avea probabil si argumente.

DT (55 comentarii)  •  23 mai 2017, 10:22

Un jurnalist are avantajul puterii vorbelor lansate in public. Adevarate sau nu ele produc efecte pe care cel vizat cu greu poate sa le combata. Cand jurnalistul este impartial si cauta adevarul lucrurile stau bine si, pana la urma, efectele sunt pozitive. Dar cand faci din pozitia anti-Hagi o obsesie, te descalifici. Urmarea fireasca, sa ramai fara dreptul de a te adresa publicului, adica sa nu te mai asculte nimeni.

Unu’ (14 comentarii)  •  23 mai 2017, 11:39

Vechiul sistem nu a mai continuat ca Popescu a fost condamnat, nu ca Burleanu s-a impus prin programul sau. Cel mai probabil generatia de aur va prelua puterea, aici vom castiga la capitolul imagine, dar mi-e ca doar atat. singurul lucru care ma deranjeaza la acesti baieti ca in astia 3 ani cat au stat pe tusa doar au dat din gura, nu au produs nimic util, nu au pus umarul la progres, ci au dat-o ca in politica,au aruncat cu *** in actuala conducere. Hagi e altceva, el nu e om de FRF , ci patron. In rest, doar scandaluri. Culmea e ca atunci cand vor ajunge ei la putere, ce scuze vor mai avea?

mg (15 comentarii)  •  23 mai 2017, 12:08

..nu e orb mai mare decat cel ce nu vrea să vadă şi nici surd mai tare decât cel ce nu vrea să audă..

Cristian Stan (2 comentarii)  •  23 mai 2017, 15:04

Mai exista vreun prost care sa puna botu' la vrajeala lui Stucan-FRF? Adica, un pic mai clar, oare sa mai fie vreun *** sa-l creada pe cel al carui frate e platit de Burleanu?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabi (1 comentarii)  •  23 mai 2017, 15:20

Stimati oameni de fotbal, dar si sustinatori, trebie sa va dati seama ca in spatele lui Burleanu este un Chivorchean care a facut toate golaniile.

Stelu (1 comentarii)  •  23 mai 2017, 15:54

Stiuca asta sare mai rau ca un biban ! Urasc Burleanu, dar ideile astea *** de stiucar *** rau !

Horia (1 comentarii)  •  23 mai 2017, 18:54

Stiucă ăsta de Costin mușcă la greu din momeala lui Burleanu. De fapt nici nu cred că i-o flutură sub nas, ci peștoiul e doar îndoctrinat. Aflu acum că fratele său este angajatul FRF, plătit de Burleanu, cu banu' jos cum s-ar zice. Păi cum să privim noi acest articol când *** are neamuri în FRF? Mă minunez când văd că unul care râde de toată lumea în emisiunea aia cu 37 de vizualizări în LIVE pe facebook, emite teorii anti-Hagi și pro-FRF cu argumente croite după bunul său plac, nicidecum reale. Cunoșteam despre răpitorul de momeli, *** (***) *** ***. *** ***, că doar sunt vecin cu el. ***. Cum oare a ajuns *** să presteze în singurul ziar de sport rămas pe piață? Întrebare pentru GSP: cât îl mai poți accepta în propria casă pe unul care îți aduce doar deservicii (audiență aproape zero, cititori revoltați, denaturarea adevărului, implicat direct atunci când scrie de FRF , "investigații explozive" fără a avea vreo dovadă și câte și mai câte)? Nu trebuie să-l plângeți de milă pe Știucă că (din nou ***) că are un post călduț oricând în FRF având în vedere loialitatea acerbă din ultimii 3 ani. Atunci când ajungi să insinuezi că Hagi, Popescu și Stelea reprezintă infracționalitatea, iar Burleanu este cel pe cal alb care n-a avut încă timp să îndrepte fotbalul românesc denotă doar că *** ne crede pe noi, cititori săi, ultimii *** de pe fața pământului. Pot accepta că orice pădure (GSP) mai are și uscături, ***, iar atunci ar fi prea târziu să mai poți interveni

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bigdeal (3 comentarii)  •  23 mai 2017, 21:25

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

almaviva (3 comentarii)  •  23 mai 2017, 23:39

In sfarsit, citesc un editorial echilibrat fata de Burleanu in GSP. Mare curaj intr-o redactie cu alde Ioanitoaia sau Maria, care s-au alaturat inexplicabil vechiului regim. Este cat se poate de clar cum toti dinozaurii si mafiotii penali din fotbal de-abia asteapta prilejul sa-i dea lovitura de gratie noului sistem.

Marcello (5 comentarii)  •  24 mai 2017, 4:51

Stelea e generatie de "aur" ???... Pai asta avea momente in care HABAR NU AVEA UNDE SE AFLA PROPRIA POARTA!!!... Si el si Prunea erau NISTE AMETITI !!!... Iar acum, dupa ce s-au lasat de fotbal sau fotbalul s-a lasat de ei, dintr-o data au devenit baieti destepti... In ceeace-l priveste pe Gica Popescu, n-am mai vazut in viata mea un alt om atit de 'INCHIPUIT'... Saracu' de el, chiar crede ca stie si poate sa conduca Fotbalul Romanesc cind el nu e decit UN PARAZIT 'JMECHER' scolit de Giovani Becali...

ovidiu_3003 (83 comentarii)  •  24 mai 2017, 6:31

...trebuie spus adevarul si despre al doilea om in fotbalul romanesc grasul Gino Iorgulescu ...el n are nicio vina ?...fotbalul merge prost si din cauza lui ...

exidpol (4 comentarii)  •  24 mai 2017, 7:04

-titlul e anapoda, nu poate fi comparat vechiul sistem cu unul zis ...nou, care inca nu a functionat! ponimaes?

Calin (6 comentarii)  •  24 mai 2017, 8:45

Felicitari!!! In sfarsit o opinie realista intr-o presa aservita vechilor interese din fotbalul romanesc. Sincer, o asteptam de la Tolo, dar e binevenita de la cat mai multi jurnalisti. Nu vreau sa fac apologia actualei echipe, care are limitele ei, dar marea calitate a lui Burleanu (sau a sistemului) e ca a scapat fotbalul romanesc de influenta toxica a clanului Sandu - Becali, adevaratii gropari. Ni se tot inoculeaza ideea ca numai membrii "generatiei de aur" ar putea gestiona federatia. Cu ce competente? Singurul care le-a dovedit e Hagi, dar un proprietar de club e incomapatibil cu vreo functie executiva in cadrul federatiei. Popescu? Ca manager e un dezastru. Si-a ingropat banii in afaceri falimentare. Moral, no comment. Chiar daca a contribuit la inchiderea lui inainte de alegeri, "sistemul" s-a bazat pe infractiuni grave pe care Popescu le-a comis in cardasie cu *** Giovani. Pentru a avea vreo sansa sportul romansc are nevoie de manageri de top si ... de sistem. Un sistem politic, care sa creeze un cadru propice practicarii sportului. E nevoie urgenta de restructurarea orelor de sport in scoli. E cel mai simplu. De acolo ai o baza de selectie uriasa pentru sportul de performanta si pui bazele practicarii sportului de masa, care indirect iti aduce alte varfuri spre performanta. E la fel de important ca "sistemul" sa le ofere alternative sportivilor. Prin acordarea de burse in licee si facultati s-ar intrerupe abandonul multor sportivi de pertformanta pe la 14-18 ani. Cu sistemul actual e loterie, daca te-ai ratat in sport esti out. Odata puse lucrurile la punct, managerii din federatii nu ar trebui decat sa gestioneze selectia corecta a sportivilor si asigurarea unor baze materiale si umane de top pentru acestia. Apropos, in Germania presedintele federatiei e un politician de cariera, fost membru al Budestagului. Acesta nu a facut parte din nici o "generatie de aur", dar are in CV ceva mai important pentru functia pe care o ocupa: "football administrator".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

costin_stucan (75 comentarii)  •  24 mai 2017, 9:15

@DT ai o impresia falsă despre poziția mea anti-Hagi. Dacă urmăreai ce am scris în ultimii ani, ai fi putut observa că am sesizat lucrurile în neregulă făcute de multe personaje din fotbalul românesc. Nu există nicio campanie anti-Hagi, pur și simplu sunt destule lucruri în neregulă neștiute de public, lucruri care se întâmplă la Academia Hagi. Cu respect, Costin Ștucan

George Stoian (1 comentarii)  •  24 mai 2017, 16:38

Pentru @costin_stucan: Daca erau nereguli Hagi ar fi avut probleme cu legea, cu institutiile statului specializate in acest sens. Dar tu repeti ca o banda prafuita aceleasi ineptii tot timpul. Daca ai fi avut macar 1% dreptate Hagi ar fi fost calcat de anchetatori, dar acest luicru nu s-a intamplat. Eu unul ma bucur enorm cand tu persisti contra lui Hagi si in momentele in care toata lumea il lauda. Ce zici, cine are mai multa credibilitate, tu sau Tolontan? Pam pam

Anonim (18 comentarii)  •  25 mai 2017, 15:11

Stucane, diferenta dintre costurile stadioanelor din Tg. Jiu si Ploiesti rezulta din lungimea mai mare a tribunelor stadionului gorjean, din tipurile de copertine (textila, pe un schelet metalic, la Ploiesti, din alte materiale si in cantitati mai mari, la Tg. Jiu). In fine, inflatia si, mai ales, scumpirea materialelor ar putea fi alte doua explicatii! Daca te uiti pe fotografiile stadioanelor din Olanda, vei vedea spatii comparabile cu acel hotel/cantonament din exteriorul stadionului din Tg. Jiu! Ca sa-ti dovedesc ca nu te pricepi, iti reprosez ca n-ai zis nimic despre scaunele utilizate: pe mai toate arenele moderne se monteaza scaune rabatabile (ca pe Arena din Cluj-Napoca), in timp ce pe stadioanele din Craiova si Tg. Jiu vad numai scaune clasice, ca in anii '90! A.

Comentează