Costin Ștucan

Ziarist 360°. Talentat, vigilent, suspicios, insistent, polivalent. Investigații, opinii, video content

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Costin Ștucan
Neuberții și paligorii

“FCSB a stat mult mai bine fizic decât CFR. S-a văzut clar că jucătorii lor aveau mintea limpede tot timpul și asta ți-o dă avantajul fizic față de adversar. Nu are importanță că jucătorii de la CFR sunt mai în […]

...

Frăsinescu, suspectul de serviciu

În doar 21 de minute ale meciului FC Argeș – Poli Iași 2-1, căpitanul oaspeților, Cosmin Frăsinescu, a comis două faulturi în careu, însă doar primul a fost sancționat de arbitrul Lucian Rusandu:

minutul 4, Gaitan pasează moale în spate, […]

...

Tănase, maestrul hipnotizator

“Văd un dans între ele, parcă e un vals vienez. Când să treacă o echipă în față, face pasul înapoi și începe din nou dansul. Iar valsează, apoi una stă iar pe loc când are șanse să se desprindă. Când […]

...

Prințul Mîșkin și „blatul” generației lui Hagi și Popescu

În era internetului, imaginile video de la meciul România – Spania 1-2, jucat pe 18 iunie 1996 pe Elland Road din Leeds, nu sunt ușor de găsit pe giganticul YouTube. Puține secvențe au mai rămas în spațiul online de la […]

...

Apărarea FCSB de lemn și geniul rotofei

0-1, 0-1, 0-1. Criza de rezultate în care a intrat brusc FCSB după un sezon pe care dădea senzația că îl gestionează neașteptat de sigur se poate adânci sau se poate spulbera etapa viitoare, cu Chindia. E simplu, fotbalul nu […]

...

3 constatări după România – Danemarca 0-0

Două puncte pierdute cu Muntenegru, trei cu Polonia, alte două cu Danemarca.

Permalink to 3 constatări după România – Danemarca 0-0
luni, 27 martie 2017, 8:45

Practic, România și-a epuizat gloanțele importante pe teren propriu și nu a învins pe nimeni. Paradoxal, avem o singură înfrângere și clasamentul nu arată așa de rău.

Însă de acum vin deplasările grele.

Cum de am ajuns în acest punct delicat fix la jumătatea preliminariilor?

Trei fundași centrali, o națională dezorientată
Calificarea aceasta a fost pierdută acasă. Niciodată până acum, România nu a arătat atât de neputincioasă în meciurile jucate pe teren propriu.

La Cluj, presat de importanța meciului și, implicit, a rezultatului, Christoph Daum a schimbat sistemul de joc, folosind trei fundași centrali și doi fundași laterali care să patruleze terenul în sus și în jos. O noutate pentru noi, nimic nou pentru danezi care au jucat cu trei fundași centrali și în meciurile lor cu Polonia și Muntenegru.

Diferența de experiență în acest sistem s-a simțit încă de la început. În timp ce jucătorii români se chinuiau să acopere spațiile și să-și depisteze colegii pe teren, arătându-și uneori disperați cu degetele unde ar trebui să stea, danezii și-au dozat mult mai bine efortul datorită poziționării. Inabilitatea românilor de a-și găsi ritmul într-un sistem de joc nou a dus la o descărcare suplimentară de energie care în unele momente a transformat meciul într-un skanderbeg uriaș întins pe toată lungimea și lățimea terenului.

Cine punea osul mai tare, avea șansa de a-⁠și dovedi adversarul.

Jucătorii lui Daum au ratat primii prin Keșeru, dar danezii au avut ocazia lor, chiar înainte de pauză, atunci când Eriksen a tras peste poartă, singur la 10 metri.

Apoi, balanța forței a început să se încline spre oaspeți. La început abia sesizabil, dar din minutul 70 România s-a prăbușit fizic, în timp ce danezii au zburdat în propriul lor 3-4-3 și au ratat ocazie după ocazie.

Nimic nu l-a ajutat pe Daum să scoată echipa din vrie. Schimbările nu i-au ieșit, publicul și-a pierdut răbdarea, iar România e aproape să rateze o nouă calificare, de data asta cu un bonus de patru meciuri consecutive fără gol marcat.

Mai grav este că până acum selecționerul Christoph Daum nu a reușit să construiască vreo relație de joc evidentă.

Să vină Euro 2020!

Alibec sau Keșeru? Dilema inutilă
Alibec sau Keșeru. Aceasta a fost marea dilemă a ultimei săptămâni, după ce Stancu a părăsit baza de la Mogoșoaia din cauza unei accidentări la coaste.

Aparent, Keșeru a câștigat cursa pentru titularizare datorită disciplinei sale tactice în antrenamente. Cu 19 goluri marcate în Bulgaria, fostul stelist a depus un efort imens în prima jumătate de oră în încercarea de a ține linia echipei cât mai sus în jumătatea daneză.

Dar Keșeru nu este nici maratonist, nici sprinter și nici vreun luptător bine dotat fizic.

Treptat, a obosit. Exact atunci, a intrat în acea perioadă din meci în care un atacant are nevoie de mintea limpede: momentele în care i se ivește ocazia de a marca.

Instinctul l-a dus pe Keșeru în careul danez, dar execuția și plasamentul l-au trădat în două faze care puteau schimba soarta meciului și, poate, a calificării. La prima ocazie, stângul său rafinat s-a transformat într-o cârjă neputincioasă care a respins mingea trimisă pe jos de Benzar în gura porții.  La a doua, Keșeru nu a simțit centrarea incredibilă a aceluiași Benzar, din prima, după diagonala lui Săpunaru. Mingea a plecat exact în centrul careului, Keșeru – singur cuc – a fugit exact din acel loc.

După pauză, după ce ce le-a făcut cadou danezilor o minge în careul mic al lui Tătărușanu și a mai ratat o ocazie, rolul lui Keșeru s-a terminat și a început cel al lui Alibec.

Așteptat cu nerăbdare de public, atacantul Stelei i-a ținut pe fundașii danezi în priză doar cinci minute. În această perioadă, și-a pus corpul la bătaie, a avut câteva mingi și a cerut pase în careu.

Apoi, România a făcut pași înapoi, sufocată de ritmul tot mai alert al oaspeților, iar Alibec nu a putut ține linia sus. Nesprijinit de colegi, speranța lui Daum și-a petrecut 20 de minute din meci faultând și orbecăind la jumătatea terenului.

În final, dilema “Keșeru sau Alibec” s-a dovedit a fi o discuție inutilă.

Campanie electorală la TVR
La finalul meciului, unul dintre comentatorii TVR a invitat conducerea FRF să meargă acasă și a cerut ca fotbalul românesc să se întoarcă pe mâinile celor care se pricep la acest sport. Și care îl iubesc.

Cine sunt acești ei? Cu siguranță, Marian Olaianos se referea la Gică Popescu și Gică Hagi, doi fotbaliști de care se simte apropiat.

Comentariul său dur atinge coarda sensibilă a suporterului român într-un moment în care echipa națională nu joacă nimic. Dar echipa națională nu joacă mai nimic nu de ieri, de azi. Pasa ei proastă a început, dacă mai țineți minte, în toamna târzie a lui 2001 când România rata calificarea la Mondiale, cu Hagi selecționer.

De atunci, naționala s-a îndepărtat cu viteza luminii de fotbalul jucat de Generația de Aur și a mai ratat cinci calificări până la venirea lui Răzvan Burleanu în federație.

Ne păcălim dacă plecăm pe fentă și considerăm că Burleanu – venit după 24 de ani de Mircea Sandu – a distrus fotbalul românesc, iar Hagi și Popescu îl vor salva. Chiar dacă știu fotbal infinit mai mult decât președintele FRF venit din minifotbal, niciunul dintre cumnați nu a arătat că respectă acest sport sută la sută.

Nu e la modă să spui asta, dar dacă fotbalul românesc a ajuns în starea actuală este și pentru că în Liga 1 se mai joacă meciuri precum meciul Steaua – Viitorul 2-5, în timp ce foști componenți ai Generației de Aur i-au ascultat orbește pe impresarii Ioan și Victor Becali, susținându-i în tertipurile lor prin care au fraudat cluburile românești.

La anul, sunt din nou alegeri la FRF.

Indiferent de cine va candida și va câștiga, fotbalul românesc nu-și va reveni prea curând. Cicatricele batjocurii sistematice la care a fost supus după 1990 nu se închid așa repede. Și nu se vor vindeca doar pentru că o legendă a fotbalului își bagă banii într-o Academie, făcând apoi orice compromis pentru a o transforma într-o afacere rentabilă.

La fel de bine, rana nu se va închide cu numeroasele promisiuni ale lui Răzvan Burleanu, dacă președintele FRF va continua să se înconjoare de oameni fără motivație și fără dorința reală de a vindeca fotbalul.

La conferința de presă, Daum era mai preocupat să-l laude pe Burleanu, într-un discurs cu iz electoral.

Marea problemă a fotbalului românesc e că nu iese niciodată din campania electorală.

Promisiunile acoperă orică gaură.

 

Comentarii (118)Adaugă comentariu

Ramon (4 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:02

în 2014 un antrenor român aproape ne calificase pentru Euro 2016. A fost schimbat în urma unei campanii susținută de mass-media care a înlocuit tirajele de peste 100.000 din 2008 cu cele de 22.000 de acum. Căderea este pe toate planurile, campania împotriva lui M Sandu, retras în urma abuzului cu excluderea Craiovei, a fost înlocuită cu campania de preamărire a lui Burleanu, tipicul politrucului de tip nou, care dă bine din gură dar rezultatele nu vin. Și, ca de obicei, ne gândim să înlocuim șefii, dar nu prea avem cu cine. Popescu, patronul unei școli de fotbal înainte de pompoasa academie Gh Hagi și-a arătat acolo competența, Școala de Fotbal Gh Popescu fiind exclusă din FRF. Hagi a fost sprijinit de media, dar ca și Voluntari, Chiajna sau Juventus, este tot un club fals, chiar dacă încă stă bine cu banii. Degringolada fotbalului nostru este proporțională cu cea a industriei autohtone, tonele de oțel pe cap de locuitor fiind înlocuite cu aifoanele pe cap de elev. Și atunci când butonezi toată ziua, nu mai înveți logaritmi, nici fotbal. Nu mai este vremea logaritmilor, total inutili, dar nici noi generații de sportivi nu au fost crescute, așadar totul decade și nimic nu va readuce fotbalul nostru acolo unde a fost în 1992, când avea potențial. Automulțumirea nu naște noi jucători.

eu (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:09

Ba Stiucane nu ai treba cu fenomenul. Esti plin de ura si rautati, dc aduci tu vb de Hagi si Popescu aici can nemtalaul tau *** nu deosebeste stanga de dreapta? Pote il vrei si pe Galca antrenor vezi ca l-au dat arabii afara acum:)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doru (10 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:17

Cine spera ca vine cineva și face peste noapte ceva cu fotbalul romanesc este cel puțin nebun....ce sa facă Burleanu...Hagi...Popescu..pot sa tina ei cate echipe formau diviziile de dinainte de 1989....Mai știe cineva cate echipe erau atunci și cate mii de jucători legitimați. ..a stat Mircea Sandu cu Dragomir zeci de ani , l-au îngropat bine și acum vrem sa facă Burleanu sau alcineva minuni !!!...gata suntem terminați pt următorii 20 -25 de ani....cam atât trebuie ca sa mai îndrepți ceva cu condiția sa se facă lucrurile corect începând de ieri...nu de azi și după ce apar firmele puternice dispuse sa investească în fotbal...și încă ceva și mai important... Mai trebuie sa apară și oamenii potriviți pt a ridica fotbalul...și acum marea întrebare. ..a format fotbalul nostru de 27 de ani asemenea oameni ?!!!!!...ma îndoiesc....eu unul nu cred iar dacă sunt , sunt prea putini...din golaneala de dupa 1989 nu avea cum sa apară....Mai bine cu oameni din afara sistemului care sa greșească ca nu pot fi perfecți, decât oameni care au trăit în fotbalul murdar de dupa 1989.....oamenii care vin din afara măcar nu pot fi atât de murdăriți de ceea ceau făcut Mircea Sandu cu Dragomir ...sper ca legea să-și facă datoria și sa se ducă. ..LA BRUTARIE

Che Guevara (31 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:21

Keseru, Stanciu si Latolevici au jucat la alibi tot meciul. Mitica Dragomir l-a propus pe Piturca la nationala si astia au vrut sa-l "faca" pe neamt. Noroc ca Danemarca nu e Franta ca pierdeam cu 5-0 aseara.

Alex Marius (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:28

Stucane , de colegii tăi de la Digi sport care fac propagandă politică pentru o parte anume , in emisiuni de sport , de aia nu zici nimic ?

Mamablu (3 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:35

Despre alegeri e inutil să discutăm. Prietenii de la DNA știu de ce. În 2014 ”anticorupția” s-a retras tactic din fotbal. Punem pariu că revine în atac în 2018? Atât cât trebuie ca să le arate (din nou) pisica adversarilor lui Burleanu...

bamse1901 (2 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:40

Finalul punctat corect sau cât de cât corect

Doru (10 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:50

Și încă ceva D-nul Stucan, as vrea să-mi dați un mail ca sa va mai dau niște subiecte interesante pt emisiunea care o faceti

Alex (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 11:51

Avem o sansa.....sa aducem unul din cei doi atrenori....ori Mircea Rednic ori Marius Sumudica....dar in momentul de fata cred ca Sumudica e cel mai bine venit, stie sa ridice moralul si sa aseze jucatorii in camp

Anonim (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:01

Dumneata domnule Stucaei dumneata oricum vezi conspiratii pe peste tot , asa ca te iei de oamenii din TVR , e o tara libera au voie sa isi spuna parerea , nu cred ca pot influenta atat de mare, marea masa a suporterilor romani. Oricum romanii mare incredere in presa si in televiziune nu au si ca sa faci campanie electorala trebuie credibilitate.

David Grosu (5 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:05

@costin_stucan As fi intrat in direct prin Skype la emisiune, dar inainte de propunerea ta mi-ai scris: "Îmi pare rău, dar nivelul postării tale mă împiedică să duc mai departe acest dialog care se poate desfășura și altfel." Nu mai poti dialoga cu mine, dar ma inviti in direct prin skype la emisiune. E cumva o fractura de logica la tine sau doar mi se pare mie?

costin_stucan (75 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:08

@Doru [email protected]

nea Caisa (2 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:09

De obicei nu sunt de acord cu tine, Stucane, dar de data asta iti impartasesc 100% opinia. (Re)venirea lui Hagi ar insemna practic repunerea in drepturi a talharilor - dovediti in justitie - Ioan si Victor Becali si G. Popescu. Plus revenirea lacheilor acestora, la fel de penali. Nu ca Burleanu ar fi ceea ce avem nevoie, dar e totusi cel mai mic rau daca ne gandim la oamenii clanului Becali

costin_stucan (75 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:14

@David Grosu Toți mai pățim din astea, nu ți s-a întâmplat niciodată să te răzgândești? M-am gândit mai bine și cred că putem avea un dialog, evident fără a coborî la nivelul respectiv. Ce zici?

costin_stucan (75 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:17

@nea Caisa Te contrazic. Nu cred că venirea lui Hagi ar readuce influența fraților Becali în fotbal. Între Hagi și Ioan Becali a intervenit o ruptură în momentul în care Hagi a acceptat să lucreze cu fostul colaborator al fraților Becali, Pietro Chiodi, cel care a încercat să le sufle afacerea în timp ce erau după gratii. Ideea este că Pietro Chiodi e doar o fațadă pentru niște impresari mult mai influenți decât Ioan Becali, Abdilgafar Ramadani și Pini Zahavi.

blueredsky (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:30

@ovidiup. - excelent comentariu!

whiteredarad (5 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:33

Ca sa mai pot citi, si alta data,fara, senzatii digestive , aceste postari, dle Stucan VA ROG sa aveti decenta de a raspunde la postarea in care se spune ca fratele d-voastra are vreo minima tangenta cu FRF. Pentru mine informatia asta necesita o confirmare sau o negare, din partea d-voastra.In consider un minim exercitiu de buna cuviinta.Nu pot contesta ceea ce credeti, ceea ce simtiti, dar in public cred ca trebuie sa fim sinceri. Vi-o spune asta un om care a vazut fotbal mult, care a fost cu Nationala, cam in toata Europa, un om care i-a vazut pe vivo-live pe Dobrin , Domide , Stefanescu, Hagi, popescu, Mutu,etc

Geo (8 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:40

In sfarsit...in sfarsit cineva scrie adevarata buba. 20 de ani de conducere *** in care s-a lasat fotbalul romanesc sa moara incet si sigur. Si cand mai ramasese putin cei doi *** s-au tras afara si l-au lasat pe pacaliciul de Burleanu asta sa-si ia bobarnace. Il asteptam pe CHIVU!! :)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dakesis (3 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:41

e bine macar ca mai e cineva care sa aiba tupeul sa zica ceva public si despre competenta lui Hagi. E bun omul, nu zic nu, dar putina modestie nu i-ar strica...

Victor (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:42

Daca Hagi era antrenor si Popescu presedinte, Keseru nu ar fi ratat, Stancu s-ar fi misacat precum Mesi, Alibec era slab si eficient, Chipciu precum Cristiano Ronaldo, Marin ar fi inteles ce are de facut in teren, Chiriches nu ar mai fi alegat precum o closca ce isi cheama mereu puii desi nu ii mai are, Pintili era Gatuzo.... Hai sa fim seriosi, NU AU VALOARE, sunt jucatori de duzina si nu ii mai invata nimeni sa joace la batranete. Nu putem acuza pe Burleanu si pe Daum de lipsa calitatilor profesionale, morale si intelectuale ale antrenorilor de la copi si juniori. Acolo jos este problema, avem fotabilsti care nu stiu sa stea in teren, nu sunt capabili sa dea un sut pe cadrul portii, nu stiu sa alerge si au doar fite in cap.

gigelos (12 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:43

Masina mea e defecta , rau ... am chemat un mecanic , renumit , pe bani multi , sa mi-o repare . A zis ca poate , ca o sa mearga cu 300 la ora , tare-n curbe etc .. a incercat , a luat banii , se vede clar ca nu poate , nu stie , habar n-am ... multi spun acum , stai domne ca era stricata rau ... ai zis bre c-o repari , nu stii , du-te .. du-te Burlene , du-te Daum , dupa Dica ...v-am sprijinit , ati facut *** praf , pastrati banii dar plecati .. misiune neindeplinita , simplu

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

costin_stucan (75 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:46

@whiteredarad Nu este nimic nou. Abia acum ați aflat dvs? Eu și fratele meu vorbim o dată pe săptămână și, ca regulă impusă de mine când a luat decizia pe care nu am considerat-o înțeleaptă, a fost să nu discutăm niciodată despre job. De altfel, sunt printre primii ziariști care l-au criticat pe Burleanu după numirea în funcție. Iar finalul textului de mai sus cred că vă demonstrează că nu am nicio simpatie pentru FRF.

dimi (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 12:49

Toti iubitorii fotbalului din Romania stiu ca cel mai bun cuplu de inaintasi din fotbalul actual este Budescu si Alibec.Si culmea e ca tocmai pe ei sa nu -i folosesti ? despre ce slectioner vorbim ?

Damian (3 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:05

Ai creionat foarte bine adevărul, gunoiul din propria ogradă îl scoți Numai Tu , poate fi președinte Anghelika Brrlineza, Ober Șeff pest fusball Kalle Rumenigge, Dorel este același/Dorel-Sinemagogu și Vecinul depebloc punct.

Anonim (18 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:14

Domnule (ma rog, vreau sa fiu politicos) Stucan, analiza pe care ati facut-o a fost doar pretextul de a-i critica, din nou, pe Hagi si pe Popescu! Nu ratati vreo astfel de ocazie si ati investigat in amanunt transferurile realizate de fostul conducator de joc al "nationalei"; din pacate, n-ati reusit sa ne induceti ideea ca ati fi corect 100% si ca v-ar caracteriza obiectivitatea! Fratele dvs. de la FRF este tot ziarist de profesie? Mi se pare esentiala informatia furnizata de @ David Grosu si se lamureste, astfel, atitudinea pe care o aveti fata de cei care sunt cu adevarat interesati de soarta fotbalului romanesc! A.

whiteredarad (5 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:19

Felicitari pentru raspuns, daca ati fi lucrat la stat, ANI ar fi putut vorbi de ....incompatibilitate, (in opinii). Oricum va inteleg. Nu conteaza cit de des vorbiti cu neamurile, e chiar rau ca o faceti rar. Cred ca daca ati fi un pic mai putin critic la cei care au facut mult bine fotbalului romanesc ar fi mai folositor si dvoastra si chibitilor ( imi place cuvantul asta ! ). Nu poti lovi un Hagi, ca nu este bine sa dai "magarul care trage caruta",..cam singur. Desigur Hagi nu este vreun intelectual de elita, cu proprietatea totala a stiintelor filologice, ( desi vorbeste citeva limbi straine), insa strict in fotbal a facut mult, pe alocuri foarte mult. A nu-i aprecia valoare, mai mult, a-l ironiza, este contraproductiv. Nu uita dle Stucan ca Hagi a fost : fotbalist ( nu oricare),a fost antrenor ( in tara,la Nationala, in Turcia), a fost si presedinte de club, este azi patron si antrenor cu echipa facuta de el, pe locul I, a facut din banii lui o Academie de fotbat ( nu de...litere),a facut stadion,(nu oricare), tine elevi-juniori in scoala ( cu casa, masa, +bani), a alimentat Nationalele tarii. O fi putin ? Asta ca sa ne ( sa va) dea dreptul sa ne batem joc de el ?

costin_stucan (75 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:22

@Anonim De ce anonim? Ce credeți că vi se poate întâmpla dacă folosiți numele real? Precizarea lui David Grosu nu e un secret și nu are absolut nicio legătură cu meseria mea. Am postat mai sus un comentariu. Dacă răspundeți, aș prefera să vă asumați comentariul. Nu anonim. E un semn de politețe.

cpt.ahab (14 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:33

Sa inteleg ca am adus un antrenor neamt, platit regeste, pentru a ne spune ca nu avem fond de jucatori?! Treaba asta putea sa ne-o spuna si Flavius Stoican sau Ionut Popa, pe un salariu mult mai mic. Da, stim ca nu se pot compara jucatorii de acum cu cei de altadata, dar nici atat de slabi nu cred ca sunt , precum au aratat-o aseara. Daum vine dintr-un fotbal cu o alta filosofie, nepliabila pe stilul nostru, n-a mai antrenat de multa vreme, iar postura de selectioner nu-i similara cu aceea de antrenor de club. Prin urmare, omul si-a aratat limitele, nu poate fi scutit de critici. Sunt fotbalistii foarte slabi? Asa erau si cei de la Dinamo inainte de venirea lui Contra, dupa care jucatorii cei foarte slabi au fost capabili sa nu mai piarda vreun meci si nici sa mai ia gol timp de trei etape consecutiv. Am fost favorabil aducerii lui Daum, dar omul pare incapabil sa vina cu ideile benefice iesirii din criza. Nu intelege temperamentul nostru, predilectiile noastre, cultura noastra. O investitie proasta.

Marius (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:39

Cu un alt selecționer Stanciu nu rata lovitura de la 11 metri cu Muntenegru? Sau keseru nu rata in fata Porții cu Danemarca ? Orice selecționer ar fi , tot aceasi jucatori ii avem . Credeți ca Piturca sau Iordănescu aducea tinerii la naționala ? ( Benzar, R. Marin, Rotariu, Ivan). Pentru prima data dupa mulți ani se face selecția foarte bine . Nu mai sunt preferații lui x si favoriții lui y la lot . Nu mai e x in locul lui y doar pt ca e impresar cine trebuie . Daum face bine selecția . Problema e la jucatori . Nu pot mai mult . Asta e valoarea . Iar problema noastră e ca avem asteptari prea mari de la niște jucatori prea mici . Credeți ca problema e conducerea FRF si selecționerul ? Sa ne uitam la campionatul nostru cat de strălucit e . Schimbam selecționerul , il schimbam pe Burleanu si brusc jucătorii vor fi mai buni ? Sa ne mulțumim ca ne calificam la Europene si ca mai mult nu putem . Problema e prea serioasă sa fie rezolvată cu o schimbare de antrenor sau conducator .

gintonic (10 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:39

Super articol ! Felicitari !... PS imi pare rau ca nu a jucat tandemul Burescu-Alibec. Keseru-inca o mare dezamagire la nationala!!... cel mult rezerva l-as vedea.

dan (5 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:41

Articol f corect...spre disperarea machidonilor combinatori.

vasco (55 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:42

Am scris si eu un comentariu,respectuos ,si nu inteleg de ce nu mi-a aparut...

vasco (55 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:47

D-le Stucan, nu mai incercati sa le explicati,nu au argumente,nu inteleg ce s-a intamplat in ultimii 27 de ani cu fotbalul romanesc.Argumente?Multi dintre ei nici nu stiu ce inseamna "argument"....Asa ca...pierdere de vreme,intoleranta si lipsa de respect sunt "argumentele " lor.

teo (20 comentarii)  •  27 martie 2017, 13:52

Tu nu ai vrut sa comentezi meciul Romania-Danemarca ci ai vrut un nou motiv de a te lega de Hagi! De unde atita ura nu inteleg cred ca esti un complexat, fara habar de fotbal!

sorin (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:13

Nimic nou sub soare! Taberele fiind împărţite, la fel e şi cu opiniile, astfel încât, adevărul devine tot mai greu de definit! Referitor la meci(cred că acesta era subiectul),înlocuirea lui Keşeru cu Alibec ar fi trebuit dublată de introducerea lui Budescu (opinez- în locul lui Stanciu), altfel, Alibec, aşa cum s-a văzut, nu avea nici o idee de joc şi nici un coechipier care să -l pună în valoare.

PAUL (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:18

O analiza competenta, cu o directie care ar putea fi luata in considerare de catre cei care finanteaza sportul romanesc, scrisa intr-o limba Romana care ar putea fi data ca exemplu in studiile de ziaristica.

gheorghe (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:37

Nu sunt microbist, dar sa afirmi ca "niciunul dintre cumnați nu a arătat că respectă acest sport sută la sută", in conditiile in care DOMNUL Hagi si-a investit toata averea in fotbal fara ajutorul niciunui factor care guverneaza acest fenomen, denonata cel putin un infantilism psihic.

Ionita (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:39

Costin Stucan, intepatura asta cu Hagi era selctioner in 2001 este una foarte ieftina! Declinul echipei nationale asa este a inceput in acea campanie, insa la baraj tot Hagi a dus-o dupa ce maturase Italia pe jos cu noi tur retur, Prezenta in baraj s-a obtinut la Budapesta cu Hagi antrenor! Asa e mult de spus! Poate declinul a inceput la acel egal in Armenia unde daca am fi castigat eram calificati la Euro 2004 ! Sau cand ne-a batut Lituania acasa cu 3-0! Pomeneste si de accidentele astea nu doar de Slovenia!

Horia (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 14:55

Normal si jucatorii au vina lor dar principala vina e a lui Burleanu pt ca l-a adus pe Daum. Acesta nu cunoaste fotbal deloc, niste rezultate avute in urma cu multi ani nefiind "motiv" de a fi adus la nationala Romaniei. Habar nu are de fotbal dar castiga o gramada de bani (degeaba). In plus e si nesimtit, da din umeri si pufaie ca si cand el si-a facut bine treaba si doar ghinionul si lipsa lui Stancu a facut sa fim unde suntem. Mai slab si decat Piturca...

Vio (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 15:16

Foarte bun articol. Sunteți unul dintre foarte puținii profesioniști din GSP. Aș spune că majoritatea sunt lătrăi, însă probabil va fi moderat comentariul.

Sibian (3 comentarii)  •  27 martie 2017, 15:52

Cand angajezi un presedinte fara pregatire, e normal sa ai chifle de antrenori. Restu...nu mai conteaza. Asa gandeste societatea romaneasca dupa aproape 30 de ani. Pe OS la luat valul si a scris in articol de doi lei. Adul pe Lucescu dai puteri depline si lasal sa-si faca treaba. Altfel discutam povesti. Daum trebuie trmis acasa ....cu tot respectul

Kris (10 comentarii)  •  27 martie 2017, 16:11

Ziaristi de tip ,,Baaaaa".Cind ati vazut ultima oara un meci de juniori? Dar de copii? Acolo sa cautati cauzele si vina este a tuturor.Daca ai veda cati copii talentati ave dar din cauza ca lipseste strategia de crestere a lor ,ajung majoritatea sa se lase si raman doar cei care traiesc din fotbal traditional,dar nu intotdeauna copii de fotbalisti ne pot salva.Vedeti ca la forta eram net inferiori Danemarcei? Cand ai fost prima oara la ministerul invatamantului sa ceri o organigrama scolara mai redusa pentru cei care fac performanta in anumite domenii? Acolo este problema.

samariteanul (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 16:34

Un 13 castigator pt daum, ca tot alege prost : b. Stancu, alibec, budescu, fl. Coman, rotariu, chipciu, stanciu, baluta, ov popescu, benzar, bancu, tamas, sapunaru si nita.

Flaviu (7 comentarii)  •  27 martie 2017, 16:40

Mie m-i se pare foarte logic si foarte argumentat, acest articol.. Nu cred ce Stucan are vreun interes cu Burleanu.. Exprima destul de clar acest lucru... In schimb as vrea sa scot in evidentă niște lucruri d-le Stucan: Nu mai analizati mereu pornind de la sistemul ales , acest 3-4-1-2... Spuneti , in schimb, ca jucătorii noștri nu au cultura tactica de a se adapta la o variatie de sistem de joc! Asta e adevarul ! Pe de alta parte , atacanții romani , indiferent de nume, nu au valoare internaționala, nu pot tine ritmul jocului, nu au anvergura in duelurile unu-la-unu.. Asta e ... Daca echipa României putea iuti puțin jocul , era altceva ( echipa daneza e lenta) , dar așa am fost la mâna lor, mai puternici in contacte, mai bine asezati in teren.. O echipa daneza departe insa de echipa lui Tomasson si Gronkjaer , ca sa nu mai vorbim de cea a lui B . Laudrup si Povlsen.. Si fara s-o mai aducem in discuție pe cea a lui Lerby , Elkjaer si a tânărului ( pe atunci) M. Laudrup ...

David Grosu (5 comentarii)  •  27 martie 2017, 16:51

Nu mai da din casa Stucane ca intelege chiar toata lumea ce fel de om esti si din ce familie provii. Eu unul iti cunosc absolut toate frustrarile si nu ma mir de nimic din ieftinaturile pe care le livrezi. Dar atunci cand tu spui cu gura ta, pardon cu buricele degetelor, ca vorbesti cu fratele tau de la FRF o singura data pe saptamana, atunci inteleg chiar si putinii adepti ai tai cat de unita este familia Stucan. Nu?

birlic (2 comentarii)  •  27 martie 2017, 16:51

ok. D-le Stiucan

gabidegiulestig (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 16:57

Nu pot sa ma pronunt asupra moralitatii sau a intereselor ascunse sau nu ale autorului articolului. Pot insa afirma ca sint de acord 100/100 cu pozitia sa. M-am saturat si eu de sfertodoctism intelectual si de meciuri aranjate ale celui care a fost candva un mare fotbalist.

viorel (4 comentarii)  •  27 martie 2017, 17:04

Hai sa-l albim pe Burleanu. Cand Gica Popescu e condamnat simbolic in preziua alegerilor si vine un om al sistemului, sistem care a facut praf Romania de dupa 90 pe unde si-a bagat coada, faceti si voi o fenta la fenta. Ca Burleanu o fi fost omul potrivit la locul potrivit dupa atatia ani de Sandu si Dragomir Ha! Ha!Ha! Tot propaganda faceti.

viorel (4 comentarii)  •  27 martie 2017, 17:12

Gica Popescu si Hagi erau singurii jucatori ai generatiei de aur care au bagat bani in fotbalul romanesc, banii lor munciti. Pe unul l-au umilit, iar pe cel de-al doilea l-au luat la terfeleala, ba ca nu stie sa vorbeasca, ba ca a facut transferuri dubioase. ***. Halal jurnalisti

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Misu (1 comentarii)  •  27 martie 2017, 17:21

Felicitari! In sfarsit citesc un articol bine scris si corect din punct de vedere al celor care au adus fotbalul romanesc la sapa de lemn. Asa este, Hagi si Popescu sunt 2 maimutoi in mana becaliotilor care nu au nimic comun cu fenomenul decat banii care se pot stoarce. Dar, cred ca Daum trebuie demis si adus un alt selectioner, actualul nu a inteles nimic din fotbalul romanesc si mai mult ar trebui sa titularizeze jucatori de la alte echipe fara fcsb. Cei care joaca la fcsb nu joaca nimic la nationala.

Comentează